![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Pamiętać należy, że wracają Żemło i Drzazga (obaj zebrali dobre recenzje w 1 lidze). W lipcu przychodzi też Arsenic. W obronie będzie duża konkurencja, tym bardziej że w poniedziałek testy medyczne przejść ma jeszcze JoĂŁo Goís, mogący grać jako PO lub PP. On powinien dać jeszcze więcej jakości w drużynie, o ile się nie spali jak Rafael Crivellaro, czy Jean Barientos. Zrezygnowaliśmy z 8 przeciętniaków, zatrudnijmy 4 solidnych grajków, a wrócimy silniejsi. |
Z całym szacunkiem dla tych co odeszli ale osoby które mówią 'odeszło 8 graczy, to 1/3 kadry!" chyba sami nie wiedzą co mówią. Odszedł Kujawa, Zając i Echavarria którzy w sumie rozegrali w Wiśle 2 mecze. Misiek i Buchalik to bardzo przeciętni bramkarze. Zachara jak na napastnika ma porażające statystyki. Na Urygę wylewano przez tyle lat tyle pomyj i za każdym razem jak wychodził w 1 składzie to był lament i zgrzytanie zębów. A teraz po nim płaczecie? bądźcie konsekwentni.Tylko Załuska był zawodnikiem pierwszego składu.
Kolega wyżej fajnie opisał kadrę, ode mnie mała aktualizacja: GK: Chorążka, LO: Sadlok, Spicic, Pietrzak PO: Cywka, Bartosz, Bartkowski SO: Gonzalez, Glowacki, Arsenic, Żemło SP: Mączynski, Llonch, Stilic, Brlek, Valencia SK: Malecki, Boguski, Videmont, Słomka N: Brozek, Ondraszek, Drzazga Jakości brakuje na bramce i w ataku. Jednak nie można robić dramatu, że nie mamy kim grać. Mamy 17 seniorów oraz kilku zdolniejszych młodzieżowców (Valencia, Bartosz, Drzazga, Żemło, Chorążka, Słomka i inni). Dramat był za Smudy gdy faktycznie miał 13 chłopów do grania, a i tak nie korzystał z juniorów. Bramkarz, napastnik i skrzydłowy muszą przyjść, ale o tym mówił wprost Junco, więc jestem o to spokojny. |
co wy o tych testach medycznych tego Portugalczyka? przecież nie ma żadnego oficjalnego info :D
|
Cytat:
I z całym szacunkiem pisanie przez innego forumowicza, że okienko zimowe było udane to zakrawa o kpinę bo ilu z tych gości wywalczyło miejsce w pierwszym skladzie? A co do dlugów po Cupiale vide Telefonice - TS miało świadomość jakie zadłużenie ma klub w 100%. Obawiam się, że TS trochę się przeliczyło myśląc, że w ciągu niespełna roku znajdzie się poważny inwestor do jego przejęcia od nich a czy tak się stanie, nie sądzę. |
Cytat:
|
Lol. Małecki już za słaby, trzeba się go pozbyć :rotfl: Rozwalają mnie ludzie na tym forum :D
|
Dobra decyzja Wisły o rozstaniu się z tą grupą zawodników. Sportowo trzeba szukać innych niż oni rozwiązań, finansowo nie będą już dodatkowo obciążali klubu na tej drodze.
Powód do zmartwień byłby, gdyby mieli zostać i dalej tu trwać, a nie odejść. |
Wolfy, Ty to jesteś jak strażnik rewolucji w Iranie. Zawsze wpadasz jak coś złego o Małeckim ktoś napisze :lol:
Musisz się wzmocnić witaminkami, bo Cie byle co rozwala. |
Cytat:
|
Nie ma informacji o wzmocnieniach bo transfery lubią ciszę, życie nauczyło mnie że im ciszej tym lepiej.
|
|
Cytat:
X-Ray - osobiście nie miałbym nic przeciwko jednemu doświadczonemu bramkarzowi i dwóm młodym, o ile dobrze rokują. |
krzaq12 ma racje. Jestem pewien, że na pewno nie zostaniemy z 13 grajkami na nowy sezon. Zobaczycie, że od następnego tygodnia sypnie się testami medycznymi.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Zgadzam się w pełni. Poprzednie okienko transferowe spełniło wiele pozytywnych zadań. Pozwoliło złapać drożność finansową - dzięki transferom Popovicia i Jovicia, ale też umożliwiło nam uzyskanie lepszych (Llonch) lub stosunkowo podobnych jakościowo (odkrycie Cywki) piłkarzy. Także niespecjalnie bym narzekał na te transfery. Reszta miała być do rotacji i tyle. Bartkowski jedynie teoretycznie mógł wskoczyć do pierwszego składu, ale stanął mu na drodze Cywka, ale to chyba dla nas dobrze ;) |
a ja sę obawiam że w tej kadrze Iraku to on tam raczej nie pograł. Powołali go raczej w takim celu w jakim swego czasu do naszej kadry powołany został Sebastian Tyrała
|
https://twitter.com/kiewiczkrz/statu...55331245838336
oraz... https://twitter.com/kiewiczkrz/statu...58157665640450 Jeśli ktoś nie w temacie TT to Krzysiek to chyba najbardziej zaufany informator jeśli chodzi o Wisłę. |
Odejścia w związku z zakończeniem umowy i jej nieprzedłużeniem zawsze są wcześniej wiadome niż kontraktowanie nowych zawodników czy sprzedawanie tych, którzy mają umowy. To oczywiste, bo wystarczy koniec sezonu i brak chęci przedłużenia. Nie wiem w czym tutaj widzicie problem, zwłaszcza że zdecydowana większość listy była dla każdego całkowicie normalna, a nawet oczekiwana. Jedyny zgrzyt to forma pożegnania.
Większym problemem będą odejścia zawodników sprzedawanych. Bo te będą bolały sportowo, a zapewne, w naszej sytuacji, warunkują też zakontraktowanie nowych zawodników. Dlatego ja czekam głównie na jak najszybsze informacje co z Brlekiem, Sadlokiem i Mączyńskim. |
Odejście Brleka było jasne i przesądzone w naszej aktualnej sytuacji finansowej. Jeżeli dzięki temu będziemy w stanie zapewnić płynność finansową w bieżących wydatkach to nie ma się nad czym zastanawiać.
Ciekawi mnie natomiast kwestia Sadloka i Mączyńskiego. Jeżeli chcemy coś na nich zarobić to ostatni dzwonek żeby to zrobić. Tym bardziej, że zwłaszcza Mączyński daje jednak sygnały, że nie miałby nic przeciwko zmianie klubu. |
Jeżeli na Petarze odpowiednio zarobimy to ja nie widzę problemu. Dodatkowy aspekt to pokazanie następcom jak w Wiśle można się wypromować.
|
Petar jest faktycznie dość dobrym piłkarzem, ale że ktoś kusi się na niego tak, że solidnie zarobimy? Jak dla mnie nie jest na razie topowym zawodnikiem tej ligi, nie mówiąc o ligach bogatszych.
Ale kto bogatemu zabroni? Chce Petara za solidne pieniądze, niech bierze. Moim zdaniem przejdzie się, bo to za wcześnie. Jego broszka |
Cytat:
|
Czytałem na twiterze, że za Brleka 1,75mln ojro + bonusy. Było to jakiś czas temu, toteż mam nadzieję, że obecna oferta to 2 z bonusami. Dla mnie git. Podobno hajs wpada do nas, bo inwestor dostał skyboxa na lata.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl