![]() |
Cytat:
|
Jeśli Palikotowi uda sie w rok stworzyc cos, co bedzie mialo program antyklerykalny i w tym przedsiewzieciu wezma osoby jak Senyszyn czy Kalisz to za rok zaglosuje na ta partie ,ale zobaczymy , narazie to bicie piany medialnej..
|
Cytat:
http://forum.hotnews.pl/fpolska,0,552,1924.html Ale wątpię żeby to było wiarygodne i pewne. |
Cytat:
Najciekawsze jest to, że jeśli wierzyć tym wszelkim listom to mamy obecnie pierwszego prezydenta, który nie jest pochodzenia żydowskiego, choć i to nie jest dla mnie w 100% pewne. O premierach, marszałkach i ministrach już nie będę wspominał. A ciekawe jak to jest wśród dziennikarzy, bo wiadomo, że mamy Morozowskiego (przyznał się), Olejnik (wiadomo), Michnika (przyznał się), Wildstein (bez dwóch zdań), Najsztub (wiadomo), Żakowski (prawdopodobnie) i kilku innych równie znanych się znajdzie. Ciekawie wygląda też możliwa zmiana na stołku prezydenta Warszawy. Lecha Kaczyńskiego żyda zastąpiła, HGW żyd, a teraz startuje Bielecki, który się przyznał się że jest dumny z bycia Żydem. Cytat:
|
Czy na pałę to może i tak, ale przyznaj że jest to niezgłębiona materia, bo nagle w ciągu kilkudziesięciu lat okazało się, że tylko kilka tysięcy osób przyznaje się do tej narodowości.
Przed wojną były miejscowości gdzie Żydzi stanowili znaczną część mieszkańców, jeśli nie większość. A w skali kraju było to jakieś 8-9% (ok. 3,5 mln mieszkańców). Poza tym ważne jest to że narodowość żydowska przekazywana jest z matki, więc każde dziecko zrodzone z matki żydówki należy do tej narodowości. Oczywiście są też Żydzi konserwatywni, czy ortodoksyjni, którzy wymagają przynależności do religii judaistycznej, ale to już inna sprawa. O Najsztubie wiem z pierwszej ręki od osoby, która często przebywała u niego w domu, więc tego mam zweryfikowanego :) |
Cytat:
Niby ich nie ma ale w mediach, przy władzy i korycie wszędzie ich pełno. |
Ośmiu ekspertów z Rady Monitorującej "Dziennika Gazety Prawnej" wystawiło rządowi Tuska ocenę niedostateczną.
Rząd Donalda Tuska za swoją dotychczasową prace był oceniany w skali od minus 300 do plus 300 punktów. Efekt? Średnia 156 punktów na minusie. W szkole to ocena niedostateczna z wykrzyknikiem - zaznaczają eksperci. Rząd w tej ocenie wypadł katastrofalnie. Nawet najlepszy wynik, który rząd uzyskał od prof. Elżbiety Mączyńskiej-Ziemackiej, prezes Polskiego Towarzystwa Ekonomicznego, wynosi minus 7 pkt. Rząd nie ma już formalnych przeszkód w reformowaniu Polski, jednak - w ocenie prof. Krzysztofa Rybińskiego (który działaniom rządu wystawia notę minus 227 pkt.) - prowadzi zgubną dla Polski politykę gospodarczą. Jak dodaje, sytuacja w finansach publicznych jest z dnia na dzień coraz bardziej niebezpieczna dla naszego kraju. Inni członkowie Rady Monitorującej również na rządzie nie pozostawiają suchej nitki. Wskazują, że najgorzej jest z naszymi finansami, ale także brakuje reform w systemach emerytalnych oraz ułatwień dla przedsiębiorców. Rząd nie radzi sobie z wyzwaniami demograficznymi - zaznaczają. Eksperci apelują do gabinetu Tuska o podjęcie jakiegokolwiek konstruktywnego działania. Brak reform w finansach może spowodować bowiem, że w kolejne spowolnienie gospodarcze wejdziemy z olbrzymim długiem publicznym - czytamy w publikacji "Dziennika Gazety Prawnej". Czyli to jednak nie śp Lech Kaczynski byl glownym hamulcowym tego rzadu i jego reform?? Po prostu ten gabinet nie ma pomyslu na reformy. Liczy sie tylko to jak przetrwac od wyborow do wyborow... Niedobrze |
Cytat:
Przypomina się stare, dobre: "Ten, kto podnosi rękę na władzę ludową, niech będzie pewny, że mu tę rękę władza ludowa odrąbie"... :lol: |
tomasz lis i jego pieski z wprost wynalezli kolejna wielka "afere" w Polsce oczywiscie w kregach PiS.
Kolejny temat zastepczy ktorym antyPiSiory beda sie podniecac. A dlug publiczny rosnie:D |
Cytat:
Po wojnie tam raczej Żydów się nie spotykało, bo zostali wycięci w pień. To samo miało miejsce na innych ziemiach, z których pochodzi moja rodzina. Co do Wołomina to rodzina jest tu dopiero od połowy lat 60-tych, więc to już trochę inne czasy. Historia Żydów w Opocznie, a wszystko zaczęło od króla Kazimierza Wielkiego :) http://opoczno.republika.pl/zydzil.html |
Sprawa dopalaczy i dzisiejsze wypowiedzi Donalda Tuska:
"Zatrzymanie właściciela sklepów w Łodzi odbyło się przy asyście dziennikarzy. Bratko przed zatrzymaniem oświadczył, że państwo polskie wobec niego działa bezprawnie. W tym samym czasie na trybunie sejmowej wypowiadał się premier Donald Tusk, który odniósł się do sytuacji w Łodzi. Tusk stwierdził, że przedsiębiorca "będzie siedział, będzie penalizacja z tego tytułu, na 100 procent." Przyznał jednocześnie, że państwo przeprowadziło ostatnią akcję z użyciem sanepidu, by zmusić przedsiębiorców zajmujących się dopalaczami do łamania prawa. Przypomina mi się od razu sprawa Ziobry..... http://blogbudowniczy.blox.pl/2010/1...-Co-na-to.html |
Cytat:
W wyborczej rządzi i rządziła żydokomuna od zawsze. Takie nazwiska jak Seweryn Blumsztajn mówią wszystko:) Wyborcza jest PROIMPERIALISTYCZNYM pisemkiem. Zawsze stoją po stronie Żydów i USA. Jak Palestyna spali synagogę to ola Boga, ale dzisiaj nic nie słyszałem żeby GW donosiła jak to nie dalej jak dwa dni temu grupa agresywnych Chasydów spaliła meczet za zachodnim brzegu. Beżowych nie bronię, ale "Ci co morze przeszli" mają naprawdę taryfę ulgową w mediach. Michnik jest synem Ozjasza Szechtera, co prawda Żydem jest się po matce ale jest półkrwi...dla mnie wystarczy. Aha jeszcze jedno. Przejrzyjcie sobie nazwiska prezesów i v-ce prezesów banków nawet w PL. ....a ....ie łba nie urwie:) |
Cytat:
|
Król Dopalaczy mówiąc ,że "zarabia na durniach" miał raczej na myśli jak sądze ,polskie przestrzeganie prawa, polski rzad, polskie organy scigania ,bo skoro przez trzy lata stał sie milionerem dzieki sprzedazy miekkich i twardych narkotykow , w kraju gdzie to jest niedozowlone !( a on za to placil VAT trzy lata :D) to to jest naprawde pytanie o kondycje panstwa..
|
Cytat:
Wykorzystał lukę w prawie i zarobił forsę. Ot co. Teraz mafia po prostu dobiera się do tyłka, bo straciła mnóstwo kasy na rozprowadzaniu narkotyków. Zresztą ostatnie przypadki zatruć wynikają z rozprowadzaniem przez mafię narkotyków pod nazwą "dopalaczy". Jakoś przez trzy lata takie przypadki nie były odnotowywane. Co więcej, ta sprawa jest tylko przykrywką dla partii rządzącej by uciszyć jakąś aferę. Pytanie tylko jaką... |
Cytat:
Idzie to w parze z tym co powtarzam od dawna, że nasz system prawny jest do dupy, bo zamiast działać prewencyjnie i uaktualniać system prawny to kolejne rządy działają w ten sposób, że jak już nie mogą nic zrobić to zamieniają się na chwilę w państwo totalitarne i wszystkich rozstawiają po rogach. Tak właśnie było z dopalaczami, ze słynnymi akcjami CBA za Ziobry, z samobójstwami w sprawie Olewnika, czy z doktorem G. Najśmieszniejsze jest to, że w mediach mówiąc od kupujących dopalacze wymienia się profil osoby 14-18 lat z biednej rodziny, która nie radzi sobie z rzeczywistością i sięga po te trujące substancje. Jakby zrobić dokładne badania to średnia wieku nie wiem, czy nie przekroczyłaby 30-stki :) PS. Kolejną aferę PO wyczuliście? Ciekawe co tym razem? |
Cytat:
Ja bym dodał do tego aferę hazardową i akcję pod tytułem: "Robimy ad hoc jakąś ustawę, nieważne, co tam jest, ale ważne, żeby było mówione: Rząd działa!". |
Z Olewnikiem to mamy never ending story.Już myślałem że mnie nic nie zaskoczy w tej sprawie a tu taki zwrot.Jakoś nie wierze by ten nowy wątek został rozwiązany ale poczekajmy.
A co do tzw dopalaczy to kolejna wielka szopka.Oczywiście jestem za pozamykaniem tego w cholerę bo nie ma chyba niczego głupszego niż branie czegoś co nie wiadomo czym jest ale sama forma to śmiech na sali Tu pełna zgoda z emj10 - mieli tyle czasu a tu obudzili się jak media zaczęły nakręcać sprawę a Donek to odgrywa rolę życia:>Inna sprawa to totalna hipokryzja ale do tego to już się dawno przyzwyczaiłem.Z jednej strony ostre słowa, trucizny, walka o dzieci i młodzież, z drugiej państwo od lat trzyma łapę na jednych z największych trutek na świecie - alku i petach - zgarnia kasę a to że ludzie się trują i padają choćby w PL tysiącami, to nikogo nie interesuje;) Mam nadzieje że ten cyrk przynajmniej będzie w miarę skuteczny i faktycznie te sklepy znikną, bądź się przebranżowią a nie że powstanie bubel za który z budżetu trze będzie płacić w formie odszkodowań. Jeszcze inna sprawa że to w żaden sposób nie rozwiązuje kwestii ćpania. |
Cytat:
Z drugiej strony przyjmą że najpierw badamy wszystko co chcemy. To ich przedsiębiorcy zjedzą. Bo np każdą rzecz na rynku będzie mógł skasować urzędnik na kilkanaście miesięcy. Będą jaja dla mnie :) "Weszliśmy, zamknęliśmy, będzie siedział" Co za tekst. Szeryf przyjechał, pozamyka i będzie święto :) Będzie siedział, bo donek tak powiedział. Żal chłopaka bo się gubi w tym rządzeniu. |
Wyobrażacie sobie Kaczyńskiego tak mówiącego:
Cytat:
|
Cytat:
Tak mi się wydaje że jedyne co pozostanie osobom czerpiącym z tego kasę to jakieś odwoływania to takich lub innych trybunałów ale to wiadomo że trwa latami. Dlatego sądzę że on to zamknie tak jak zamknął hazard i nie hazard. Tyle że to niczego nie rozwiązuje ale to już inna historia;) Oczywiście mogę się mylić, to bardziej jest przeczucie spowodowane tym że wiem gdzie żyję niż jakiś pewnik. Cytat:
|
No tak tylko Tedzio sam fajczy ziele, więc mu to zwisa, bo ma towar z innego źródła :D
PS. Ta sprawa Olewnika śmierdzi od samego początku. Przedsiębiorca (ojciec) skumany od wielu lat z SLD, które przymyka oko na jego działalność, a później policja lokalna nieudolnie (skumana z bandytami) robi wszystko, aby sprawy nie rozwiązać. Nie zlinczujcie mnie, ale zacząłem iść w takim kierunku, że rodzina wie dużo więcej niż mówi, a to drugie zabójstwo (krew wewnątrz kanapy) coraz bardziej mnie przekonuje do tej teorii. |
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-on...wiadomosc.html
Nie wiecie o co chodzi , lub co sie dzieje z Prezesem? :lol: Kolejne "Złote myśli" Staniszkis... |
Cytat:
|
oficjalnie mój nick przestaje być im. Leszka Millera, do dzisiaj mój nick to pan_premier im. D.Tuska!
Człowiek to światły, wykształcony i wysportowany. nie boi się walnąć pięścią w stół i przeciwieństwie do głupiego, oj głupiego, Ziobry, jak kogoś wsadzi do więzienia przed wyrokiem, to ma rację! Wrak zabezpieczy, Putina przytuli i zlikwiduje dopalacze. pan_premier zasługuje na takiego patrona |
Cytat:
|
Cytat:
Żeby nie było to nie pochwalam dopalaczy, uważam to za turbo gówno i samego chemika. Ale nie wierzę w takie działania rządu. |
To co teraz robi cudak to zwyczajna reklama dopalaczy. "Król" mówi ze dopalacze dobre cudak ze złe, a gówniarz z gimnazjum dochodzi do wniosku ze trzeba to sprawdzić. Sklepy niby zamkniete ale od czego jest sieć? Pierwszy sklep otwarli nie całe dwa lata temu, gdzie wtedy był rudy? Nie łatwiej było zamknąć dziesięć sklepów zamiast tysiąca? To znowu temat zastępczy zbliza się pół roku od niewyjaśnionej śmierci dwóch polskich prezydentów. Pół roku a jedyne co zrobili to przykryli niszczejacy wrak jakąś szmatą co zajęło trzy dni. A zbierali sie do tego jak do lotu w kosmos. Bronek chciał być prezydentem juz godzine po katastrofie na podstawie doniesień TVN. Gdzie są fotele z samolotu? Wyparowały? wczoraj widziałem uswiadamiający filmik.
http://www.youtube.com/watch?v=cBTgz0pwFQo Ach ta gęsta smoleńska mgła. Okazuje sie ze naprowadzić samolot na las to nie taki straszny problem. |
Cytat:
|
Byly PZPRowiec doradca od historii i dziedzictwa narodowego... Sorry ale to mnie rozlozylo na lopatki :D
|
Cytat:
z czego co wiem to poprzedni prezydent tez mial w swojej kancelarii niejakiego Łopińskiego,który ma podobny zyciorys co Nałęcz |
Nie no panie drogi jednak życiorysy Łopińskiego i Nałęcza są delikatnie inne.
|
Cytat:
|
Jeśli nie widzisz różnicy między człowiekiem który siedzi w PZPR tak długo jak się da, a człowiekiem który wychodzi z tej partii na znak protestu gdy Jaruzelski robi zamach stanu to ja ci gratuluję. Ba nawet się pośmieję:lol:
|
Znowu z tym PZPR i PRL-em, który przecież skończył się ponad 20 lat temu, a teraz jest PRL-bis.
|
Cytat:
Cytat:
Wojna polsko - polska jak widzę trwa, Żołnierzu. |
Cytat:
[...]W latach 1970–1990 należał do Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej.[...] http://pl.wikipedia.org/wiki/Tomasz_Na%C5%82%C4%99cz Maciej Łopiński [...]1971–1981 w PZPR, wystąpił 14 XII 1981. Po 13 XII 1981 zwolniony z pracy w wyniku weryfikacji dziennikarzy, objęty zakazem wykonywania zawodu. Od wiosny 1982 redaktor podziemnej edycji pisma „<Solidarność> Region Gdańsk”; 11 XII 1982 aresztowany, zwolniony w III 1983 ze względu na stan zdrowia, nast. doradca RKK Gdańsk, szkolił dziennikarzy prasy podziemnej, publikował w pismach emigracyjnych, m.in. „Kulturze”, „Zeszytach Historycznych” i „Kontakcie”; współautor, wraz ze Zbigniewem Gachem (ps. Marcin Moskit) i Mariuszem Wilkiem, bestselleru (tłumaczonego na wiele języków) Konspira. Rzecz o podziemnej „Solidarności” (Wydawnictwo Przedświt i Editions Spotkania, Paryż 1984), za tę książkę laureat nagrody kulturalnej „S”. 1986–1988 członek RKK; w V i VIII 1988 uczestnik strajków w Stoczni Gdańskiej im. Lenina.[...] http://encyklopedia-solidarnosci.pl/...81opi%C5%84ski Rzeczywiście mają praktycznie identyczne życiorysy:>. Chłopie z każdym swoim postem coraz bardziej się kompromitujesz, a produkujesz się w tym temacie niczym bolszewicki agitator. Emj10 w latach 90-tych próbowano ten okres grubą kreską odkreślać, ta amnezja do dzisiaj czkawką się nam jak widać odbija. |
Gruba kreska może i byłaby skuteczna, gdyby zrobiono ją dobrze od razu na początku lat 90-tych. Zbiorowe palenie akt, kilkudniowa zabawa w rytmie discopolo i później przejście do wspólnej pracy ku chwale ojczyzny.
A to co zrobiono z tamtymi zaszłościami odbija się czkawką już przez 20 lat i wątpie, aby w ciągu kolejnych 20 lat przestało się odbijać. Ja byłem w PRL-u dzieckiem, więc ciężko mi wypowiadać się o tamtym okresie, ale przyjmijmy założenie, że każdy ma coś wspólnego z tamtymi czasami, niektórzy mniej, bo robili tylko doktoraty po uprzednim zapisaniu się do partii, inni dostawali ciepłe posadki z nadania politycznego, jeszcze inni gnoili swoich rodaków (a może nie rodaków, bo nikt im w gacie nie zaglądał), a byli i tacy którzy nie liczyli się z życiem obywateli podejmując świadomie pewne działania. Ciężko więc oceniać na ile trzeba było być umoczonym w tamtych czasach, aby mieć obecnie zhańbione nazwisko. Czy wystarczyło należeć do PZPR, do której należało w najlepszych okresach ok. 2,5 mln Polaków? Czy wystarczyło żyć dobrze z ówczesnymi władzami i dzięki temu dostawać jakieś przywileje względem innych? Ja osobiście jestem daleki od osądzania ludzi po tym co robili przed rokiem 1990, oczywiście o ile nie popełniali jakiejś zbrodni, więc traktuję je na równi nie przypisując im, ani większej ani mniejszej winy za trwanie tamtego systemu i wkład w budowę obecnego. |
Cytat:
Życze Wam ,że jak Was ktoś bedzie oceniał to też tak tendyncyjnie , i że w sumie w życiu to byliście bardziej podłymi ch*jami niz porzadnymi ludzmi.. No ale taka logika ,że wszyscy sa ch*jami ,zlodziejami ,agentami ,to samograj Prezesa Jarka i jego hufców.. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl