Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

wislak68 05.10.2010 14:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 991370)
Dobrze wezmę to do siebie. Rzadko zdarza mi się nie być czegoś pewnym, ale z tego co napisałeś wynika, że walnąłem głupotę i napisałem po prostu nieprawdę.

Co do arogancji to rzeczywiście może przesadziłem, choć nie uważam, żebym to ja był stroną agresywną i atakującą. Tak czy siak jeśli kogoś obraziłem to postaram się trochę spokornieć.

I to jest dobry sposób załatwiania drobnych nieporozumień/niejasności. Polecam go wszystkim forumowiczom udzielającym się w tym temacie.

AS82 05.10.2010 19:13

Jeśli Palikotowi uda sie w rok stworzyc cos, co bedzie mialo program antyklerykalny i w tym przedsiewzieciu wezma osoby jak Senyszyn czy Kalisz to za rok zaglosuje na ta partie ,ale zobaczymy , narazie to bicie piany medialnej..

IncognitoTSW 05.10.2010 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sergio (Post 991392)
Można od kogoś sie wogóle dowiedzieć jakie są prawdziwe nazwiska polskich polityków i ważnych osobistości?
( chodzi mi o nazwiska pochodznia np. żydowskiego jak np: Bronisław Geremek – Berele Lewartow, czy Michał Boni – Jakub Bauer)

Może ktoś ma ogólny zapis takich polityków z różnych partii?

ewentualnie link do strony z listą takich osób bo ciekaw jestem na jaką skalę jesteśmy opanowani

Kiedyś się natknąłem na takie zestawienie :
http://forum.hotnews.pl/fpolska,0,552,1924.html

Ale wątpię żeby to było wiarygodne i pewne.

emj10 05.10.2010 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 991483)
Kiedyś się natknąłem na takie zestawienie :
http://forum.hotnews.pl/fpolska,0,552,1924.html

Ale wątpię żeby to było wiarygodne i pewne.

To jest ta lista skrócona. Poszerzona to było 30 tys. nazwisk z dokładnymi opisami.

Najciekawsze jest to, że jeśli wierzyć tym wszelkim listom to mamy obecnie pierwszego prezydenta, który nie jest pochodzenia żydowskiego, choć i to nie jest dla mnie w 100% pewne.

O premierach, marszałkach i ministrach już nie będę wspominał.

A ciekawe jak to jest wśród dziennikarzy, bo wiadomo, że mamy Morozowskiego (przyznał się), Olejnik (wiadomo), Michnika (przyznał się), Wildstein (bez dwóch zdań), Najsztub (wiadomo), Żakowski (prawdopodobnie) i kilku innych równie znanych się znajdzie.

Ciekawie wygląda też możliwa zmiana na stołku prezydenta Warszawy.
Lecha Kaczyńskiego żyda zastąpiła, HGW żyd, a teraz startuje Bielecki, który się przyznał się że jest dumny z bycia Żydem.

Cytat:

Bielecki z dumą podkreśla swoje żydowskie pochodzenie. Niedawno na łamach miesięcznika „Europa” wspominał, jak w 1968 roku poszedł do odpowiedniego wydziału Urzędu Rejonowego Warszawa-Śródmieście i poprosił o zmianę narodowości. „Z polskiej na żydowską. – Dlaczego żydowską, a nie kambodżańską? – zapytała urzędniczka. – Bo moi rodzice byli Żydami, więc ja będę Żydem. I wpisywałem sobie od tamtej pory do wszystkich dokumentów i deklaracji obywatelstwo polskie i narodowość żydowską” – wspomina.
http://www.bibula.com/?p=26806

emj10 05.10.2010 23:53

Czy na pałę to może i tak, ale przyznaj że jest to niezgłębiona materia, bo nagle w ciągu kilkudziesięciu lat okazało się, że tylko kilka tysięcy osób przyznaje się do tej narodowości.
Przed wojną były miejscowości gdzie Żydzi stanowili znaczną część mieszkańców, jeśli nie większość. A w skali kraju było to jakieś 8-9% (ok. 3,5 mln mieszkańców).

Poza tym ważne jest to że narodowość żydowska przekazywana jest z matki, więc każde dziecko zrodzone z matki żydówki należy do tej narodowości. Oczywiście są też Żydzi konserwatywni, czy ortodoksyjni, którzy wymagają przynależności do religii judaistycznej, ale to już inna sprawa.

O Najsztubie wiem z pierwszej ręki od osoby, która często przebywała u niego w domu, więc tego mam zweryfikowanego :)

Gwiaździsty 06.10.2010 07:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 991539)
zresztą nawet w GW są art. krytykujące Izrael za prowadzenie polityki mocno nacjonalistycznej

No i co z tego wynika ? Policz sobie ile było artykułów prosyjonistycznych. Proporcje jak 1000 : 1. Czysta kosmetyka.Wystarczy wiedzieć, kto to ścierwopismo tworzył. Dzieci dawnych przedwojennych działaczy KPP (Komunistycznej Partii Polski) a po wojnie wysokich funkcjonariuszy UB. Oczywiście wszystko tzw. wyznania "finansowego". Takie nazwiska jak Ernest Skalski czyli przedwojenny Maksymilian Wolf czy Łuczywo wystarczą. Dziwnym trafem ta "śmietanka" zebrała się akurat w takim stężeniu w jednej gadzinówce pod batutą Michnika vel Szechtera z podobną przeszłością rodzinną. Był kiedyś na ten temat artykuł w Gazecie Polskiej. Swego czasu Urban (tego samego wyznania) opisywał w "Nie" przedwojenne konatakty we wspólnocie z niektórymi politykami Unii Wolności potwierdzając ich pochodzenie.
Niby ich nie ma ale w mediach, przy władzy i korycie wszędzie ich pełno.

shaggy 06.10.2010 08:15

Ośmiu ekspertów z Rady Monitorującej "Dziennika Gazety Prawnej" wystawiło rządowi Tuska ocenę niedostateczną.

Rząd Donalda Tuska za swoją dotychczasową prace był oceniany w skali od minus 300 do plus 300 punktów. Efekt? Średnia 156 punktów na minusie. W szkole to ocena niedostateczna z wykrzyknikiem - zaznaczają eksperci.

Rząd w tej ocenie wypadł katastrofalnie. Nawet najlepszy wynik, który rząd uzyskał od prof. Elżbiety Mączyńskiej-Ziemackiej, prezes Polskiego Towarzystwa Ekonomicznego, wynosi minus 7 pkt. Rząd nie ma już formalnych przeszkód w reformowaniu Polski, jednak - w ocenie prof. Krzysztofa Rybińskiego (który działaniom rządu wystawia notę minus 227 pkt.) - prowadzi zgubną dla Polski politykę gospodarczą. Jak dodaje, sytuacja w finansach publicznych jest z dnia na dzień coraz bardziej niebezpieczna dla naszego kraju.

Inni członkowie Rady Monitorującej również na rządzie nie pozostawiają suchej nitki. Wskazują, że najgorzej jest z naszymi finansami, ale także brakuje reform w systemach emerytalnych oraz ułatwień dla przedsiębiorców. Rząd nie radzi sobie z wyzwaniami demograficznymi - zaznaczają.

Eksperci apelują do gabinetu Tuska o podjęcie jakiegokolwiek konstruktywnego działania. Brak reform w finansach może spowodować bowiem, że w kolejne spowolnienie gospodarcze wejdziemy z olbrzymim długiem publicznym - czytamy w publikacji "Dziennika Gazety Prawnej".

Czyli to jednak nie śp Lech Kaczynski byl glownym hamulcowym tego rzadu i jego reform??
Po prostu ten gabinet nie ma pomyslu na reformy.
Liczy sie tylko to jak przetrwac od wyborow do wyborow...
Niedobrze

Cichy 06.10.2010 09:08

Cytat:

PiS założyło swoim posłom teczki

PiS od trzech miesięcy prowadzi swoim posłom teczki. Zbierane są w nich wszystkie wypowiedzi dotyczące Jarosława Kaczyńskiego, sytuacji wewnątrz partii oraz kampanii prezydenckiej – wynika z informacji "Wprost".
Polecenie założenia teczek wydał prezes PiS po przegranych wyborach prezydenckich. - Trafiają do nich wszystkie wypowiedzi dotyczące sytuacji wewnątrz partii. Zarówno te z telewizji i mediów centralnych, jak i z gazet lokalnych. Sytuacja jest o tyle absurdalna, że, gdy jedna wypowiedź jest cytowana przez różne media, do teczki trafiają wydruki ze wszystkich portali i wycinki ze wszystkich gazet. Dzięki temu niektórzy dorobili się już naprawdę pękatych teczek - twierdzi jeden z naszych rozmówców. Najgrubszego dossier na razie dopracowali się Joanna Kluzik-Rostkowska, Paweł Poncyljusz, Elżbieta Jakubiak i Zbigniew Girzyński.

Z naszych ustaleń wynika, że z teczek czasem korzysta sam Jarosław Kaczyński. To na ich podstawie wypominał Poncyljuszowi wpis na Twitterze "Kongres potwierdził schyłek. Szkoda PiS-u" i zawiesił Jakubiak (za słowa: "tylko w czasach komunistycznych nie wolno było dyskutować, dziś ludzie mają poglądy i głośno o nich mówią" i "nawet lider popełnia błędy").
wprost24.pl

Przypomina się stare, dobre: "Ten, kto podnosi rękę na władzę ludową, niech będzie pewny, że mu tę rękę władza ludowa odrąbie"... :lol:

shaggy 06.10.2010 09:25

tomasz lis i jego pieski z wprost wynalezli kolejna wielka "afere" w Polsce oczywiscie w kregach PiS.
Kolejny temat zastepczy ktorym antyPiSiory beda sie podniecac.
A dlug publiczny rosnie:D

emj10 06.10.2010 09:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 991569)
np Suwałki 80% :-)

PS. zapytaj dojrzałą część rodziny (tych co się uczyli po wojnie, chyba że sam jesteś starszy) o nazwiska nauczycieli za ich czasów:> (jeżeli uczyli się w mieście)

Akurat duża część rodziny pochodzi z Opoczna, gdzie było 50/50 przed samą wojną, więc nasłuchałem się wielu ciekawych opowieści.
Po wojnie tam raczej Żydów się nie spotykało, bo zostali wycięci w pień. To samo miało miejsce na innych ziemiach, z których pochodzi moja rodzina. Co do Wołomina to rodzina jest tu dopiero od połowy lat 60-tych, więc to już trochę inne czasy.

Historia Żydów w Opocznie, a wszystko zaczęło od króla Kazimierza Wielkiego :)
http://opoczno.republika.pl/zydzil.html

BBudowniczy 06.10.2010 20:05

Sprawa dopalaczy i dzisiejsze wypowiedzi Donalda Tuska:

"Zatrzymanie właściciela sklepów w Łodzi odbyło się przy asyście dziennikarzy. Bratko przed zatrzymaniem oświadczył, że państwo polskie wobec niego działa bezprawnie.

W tym samym czasie na trybunie sejmowej wypowiadał się premier Donald Tusk, który odniósł się do sytuacji w Łodzi.

Tusk stwierdził, że przedsiębiorca "będzie siedział, będzie penalizacja z tego tytułu, na 100 procent." Przyznał jednocześnie, że państwo przeprowadziło ostatnią akcję z użyciem sanepidu, by zmusić przedsiębiorców zajmujących się dopalaczami do łamania prawa.

Przypomina mi się od razu sprawa Ziobry.....

http://blogbudowniczy.blox.pl/2010/1...-Co-na-to.html

Donson 06.10.2010 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 991558)
No i co z tego wynika ? Policz sobie ile było artykułów prosyjonistycznych. Proporcje jak 1000 : 1. Czysta kosmetyka.Wystarczy wiedzieć, kto to ścierwopismo tworzył. Dzieci dawnych przedwojennych działaczy KPP (Komunistycznej Partii Polski) a po wojnie wysokich funkcjonariuszy UB. Oczywiście wszystko tzw. wyznania "finansowego". Takie nazwiska jak Ernest Skalski czyli przedwojenny Maksymilian Wolf czy Łuczywo wystarczą. Dziwnym trafem ta "śmietanka" zebrała się akurat w takim stężeniu w jednej gadzinówce pod batutą Michnika vel Szechtera z podobną przeszłością rodzinną. Był kiedyś na ten temat artykuł w Gazecie Polskiej. Swego czasu Urban (tego samego wyznania) opisywał w "Nie" przedwojenne konatakty we wspólnocie z niektórymi politykami Unii Wolności potwierdzając ich pochodzenie.
Niby ich nie ma ale w mediach, przy władzy i korycie wszędzie ich pełno.

W wyborczej rządzi i rządziła żydokomuna od zawsze. Takie nazwiska jak Seweryn Blumsztajn mówią wszystko:)
Wyborcza jest PROIMPERIALISTYCZNYM pisemkiem. Zawsze stoją po stronie Żydów i USA. Jak Palestyna spali synagogę to ola Boga, ale dzisiaj nic nie słyszałem żeby GW donosiła jak to nie dalej jak dwa dni temu grupa agresywnych Chasydów spaliła meczet za zachodnim brzegu.
Beżowych nie bronię, ale "Ci co morze przeszli" mają naprawdę taryfę ulgową w mediach.
Michnik jest synem Ozjasza Szechtera, co prawda Żydem jest się po matce ale jest półkrwi...dla mnie wystarczy.

Aha jeszcze jedno.
Przejrzyjcie sobie nazwiska prezesów i v-ce prezesów banków nawet w PL.
....a ....ie łba nie urwie:)

emj10 06.10.2010 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donson (Post 991722)
Aha jeszcze jedno.
Przejrzyjcie sobie nazwiska prezesów i v-ce prezesów banków nawet w PL.
....a ....ie łba nie urwie:)

W tej materii już się zmieniło po przejęciach przez inne banki, dlatego nazwiska są międzynarodowe :)

AS82 06.10.2010 21:24

Król Dopalaczy mówiąc ,że "zarabia na durniach" miał raczej na myśli jak sądze ,polskie przestrzeganie prawa, polski rzad, polskie organy scigania ,bo skoro przez trzy lata stał sie milionerem dzieki sprzedazy miekkich i twardych narkotykow , w kraju gdzie to jest niedozowlone !( a on za to placil VAT trzy lata :D) to to jest naprawde pytanie o kondycje panstwa..

murray 06.10.2010 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 991740)
Król Dopalaczy mówiąc ,że "zarabia na durniach" miał raczej na myśli jak sądze ,polskie przestrzeganie prawa, polski rzad, polskie organy scigania ,bo skoro przez trzy lata stał sie milionerem dzieki sprzedazy miekkich i twardych narkotykow , w kraju gdzie to jest niedozowlone !( a on za to placil VAT trzy lata :D) to to jest naprawde pytanie o kondycje panstwa..

Raczej nie są nielegalne, skoro odprowadzał od nich VAT...
Wykorzystał lukę w prawie i zarobił forsę. Ot co. Teraz mafia po prostu dobiera się do tyłka, bo straciła mnóstwo kasy na rozprowadzaniu narkotyków. Zresztą ostatnie przypadki zatruć wynikają z rozprowadzaniem przez mafię narkotyków pod nazwą "dopalaczy". Jakoś przez trzy lata takie przypadki nie były odnotowywane. Co więcej, ta sprawa jest tylko przykrywką dla partii rządzącej by uciszyć jakąś aferę. Pytanie tylko jaką...

emj10 06.10.2010 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 991740)

Świetny komentarz :)

Idzie to w parze z tym co powtarzam od dawna, że nasz system prawny jest do dupy, bo zamiast działać prewencyjnie i uaktualniać system prawny to kolejne rządy działają w ten sposób, że jak już nie mogą nic zrobić to zamieniają się na chwilę w państwo totalitarne i wszystkich rozstawiają po rogach.

Tak właśnie było z dopalaczami, ze słynnymi akcjami CBA za Ziobry, z samobójstwami w sprawie Olewnika, czy z doktorem G.

Najśmieszniejsze jest to, że w mediach mówiąc od kupujących dopalacze wymienia się profil osoby 14-18 lat z biednej rodziny, która nie radzi sobie z rzeczywistością i sięga po te trujące substancje. Jakby zrobić dokładne badania to średnia wieku nie wiem, czy nie przekroczyłaby 30-stki :)

PS. Kolejną aferę PO wyczuliście? Ciekawe co tym razem?

murray 06.10.2010 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 991746)

Tak właśnie było z dopalaczami, ze słynnymi akcjami CBA za Ziobry, z samobójstwami w sprawie Olewnika, czy z doktorem G.

Akurat w tej sprawie za dużo, to oni nie zrobili.
Ja bym dodał do tego aferę hazardową i akcję pod tytułem: "Robimy ad hoc jakąś ustawę, nieważne, co tam jest, ale ważne, żeby było mówione: Rząd działa!".

1q2 06.10.2010 22:28

Z Olewnikiem to mamy never ending story.Już myślałem że mnie nic nie zaskoczy w tej sprawie a tu taki zwrot.Jakoś nie wierze by ten nowy wątek został rozwiązany ale poczekajmy.

A co do tzw dopalaczy to kolejna wielka szopka.Oczywiście jestem za pozamykaniem tego w cholerę bo nie ma chyba niczego głupszego niż branie czegoś co nie wiadomo czym jest ale sama forma to śmiech na sali

Tu pełna zgoda z emj10 - mieli tyle czasu a tu obudzili się jak media zaczęły nakręcać sprawę a Donek to odgrywa rolę życia:>Inna sprawa to totalna hipokryzja ale do tego to już się dawno przyzwyczaiłem.Z jednej strony ostre słowa, trucizny, walka o dzieci i młodzież, z drugiej państwo od lat trzyma łapę na jednych z największych trutek na świecie - alku i petach - zgarnia kasę a to że ludzie się trują i padają choćby w PL tysiącami, to nikogo nie interesuje;)

Mam nadzieje że ten cyrk przynajmniej będzie w miarę skuteczny i faktycznie te sklepy znikną, bądź się przebranżowią a nie że powstanie bubel za który z budżetu trze będzie płacić w formie odszkodowań.
Jeszcze inna sprawa że to w żaden sposób nie rozwiązuje kwestii ćpania.

MatMario 07.10.2010 00:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 991757)

Mam nadzieje że ten cyrk przynajmniej będzie w miarę skuteczny i faktycznie te sklepy znikną, bądź się przebranżowią a nie że powstanie bubel za który z budżetu trze będzie płacić w formie odszkodowań.
Jeszcze inna sprawa że to w żaden sposób nie rozwiązuje kwestii ćpania.

Na czy opierasz taką nadzieję? Że nie będzie to bubel? Ja zastanawiałem się nad tym chwilę i bez przyjęcia jakiś generalnych zasad które zapewne podniesie ktoś przed TK nie ma opcji żeby to wyciąć. Albo uderzą i oberwą przy tym zwykli przedsiębiorcy. Spodziewałbym się w najbliższym czasie nawet zakazu sprzedaży redbulla, wódki, kawy i herbaty :) Bo jeśli przyjmą definicję że każdy środek psychoaktywny to to wszystko leci :)

Z drugiej strony przyjmą że najpierw badamy wszystko co chcemy. To ich przedsiębiorcy zjedzą. Bo np każdą rzecz na rynku będzie mógł skasować urzędnik na kilkanaście miesięcy. Będą jaja dla mnie :)

"Weszliśmy, zamknęliśmy, będzie siedział" Co za tekst. Szeryf przyjechał, pozamyka i będzie święto :) Będzie siedział, bo donek tak powiedział. Żal chłopaka bo się gubi w tym rządzeniu.

Elendil 07.10.2010 00:52

Wyobrażacie sobie Kaczyńskiego tak mówiącego:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario
"Weszliśmy, zamknęliśmy, będzie siedział"

media by go zjadły. W ogóle gdyby takie szopki były za rządów PiS, to chyba ruszyła by tłuszcza na Wiejską i załatwiła polityków jak Tatarczuka i Barabasza. Ten kraj nigdy nie przestanie mnie dziwić.

1q2 07.10.2010 01:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 991768)
Na czy opierasz taką nadzieję? Że nie będzie to bubel?.

Na tym że prawo jest dziurawe i często rządzący go kreuje.Przy takiej nagonce nikt nie podejmie się powiedzenia - ok macie dobre intencje ale działacie wbrew przepisom.To będą jedynie 'wynurzenia' obrońców osób które reprezentują ten biznes.
Tak mi się wydaje że jedyne co pozostanie osobom czerpiącym z tego kasę to jakieś odwoływania to takich lub innych trybunałów ale to wiadomo że trwa latami.
Dlatego sądzę że on to zamknie tak jak zamknął hazard i nie hazard.
Tyle że to niczego nie rozwiązuje ale to już inna historia;)
Oczywiście mogę się mylić, to bardziej jest przeczucie spowodowane tym że wiem gdzie żyję niż jakiś pewnik.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 991770)

W tej kwestii??Zdecydowanie sobie wyobrażam i reakcja była by bardzo podobna, czyli co najwyżej dyskusja czy metoda jest najlepsza z możliwych.Hazard, narkotyki to takie sprawy że nie możesz powiedzieć nie bo skazujesz się od razu na niszę.

emj10 07.10.2010 09:29

No tak tylko Tedzio sam fajczy ziele, więc mu to zwisa, bo ma towar z innego źródła :D

PS. Ta sprawa Olewnika śmierdzi od samego początku. Przedsiębiorca (ojciec) skumany od wielu lat z SLD, które przymyka oko na jego działalność, a później policja lokalna nieudolnie (skumana z bandytami) robi wszystko, aby sprawy nie rozwiązać. Nie zlinczujcie mnie, ale zacząłem iść w takim kierunku, że rodzina wie dużo więcej niż mówi, a to drugie zabójstwo (krew wewnątrz kanapy) coraz bardziej mnie przekonuje do tej teorii.

AS82 07.10.2010 09:48

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-on...wiadomosc.html

Nie wiecie o co chodzi , lub co sie dzieje z Prezesem? :lol: Kolejne "Złote myśli" Staniszkis...

Drozd 07.10.2010 11:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 991770)

media by go zjadły. W ogóle gdyby takie szopki były za rządów PiS, to chyba ruszyła by tłuszcza na Wiejską i załatwiła polityków jak Tatarczuka i Barabasza. Ten kraj nigdy nie przestanie mnie dziwić.

To nic dziwnego duza część Polaków samodzielnie nie myśli tylko powiela propagandę medialna. A że 90 % mediów ma jasną strategie chronienia cudaka i dowalania Kaczyńskiemu to jeden z drugim uważa sie za przedstawiciela obiektywnej, a na pewno dominującej opinii w społeczeństwie. Komorowski nie widział że Norwegia nie jest w UE. To jest wpadka? To tak jakby gajowy stwierdził ze lipa to drzewo iglaste, startując w wyborach na nadleśniczego. Masz dowód powyżej, jak bardzo wszystkich interesuje prezes mimo że od trzech lat nie ma nic do gadania. A w tym czasie cudak robi 100 000 000 000 długu rocznie. Nowym szefem TVP ma zostać ten sam koleś co w 89' :)))) na bank wzór obiektywizmu. Bo ostatnio TVP prowadziła jak to mówi GW "propisowska propagandę" :). Źle przedstawiała sytuacje pod krzyżem, za mało było o oszołomach mocherach i pisotalibach. Wczoraj sie okazało że Komorowski miał ochotę przejać obowiązki prezydenta godziną po katastrofie na podstawie medialnych informacji o śmierci Lecha. Po prostu zwyczajny kretyn, a mimo to ktoś go wybrał na prezydenta. Na takie postępowanie nie zgodził sie minister Duda obecnie kandydat w Krakowie. Co na to Bronek? Za godzine przybiegł znowu z informacją ze teraz to juz na pewno Kaczyński nie zyje bo dzwoni Putin do Tuska i tak powiedział. Na tej podstawie przejął obowiązki prezydenta miedzy 11 a 12 trzy godziny po katastrofie. Bez lekarskiego aktu zgonu i identyfikacji, która miała miejsce wieczorem. Ale TVNowcom to nie przeszkadza bo przeciez wiadomo było od razu ze wszyscy zginęli :/. Trzeba po prostu wiedzieć ze rzeczywistość jest dokładnie odwrotna niż podaje TVN GW a juz nie długo TVP. To cała filozofia, dobrze sprawdzona za PRL.

pan_premier 07.10.2010 11:46

oficjalnie mój nick przestaje być im. Leszka Millera, do dzisiaj mój nick to pan_premier im. D.Tuska!

Człowiek to światły, wykształcony i wysportowany. nie boi się walnąć pięścią w stół i przeciwieństwie do głupiego, oj głupiego, Ziobry, jak kogoś wsadzi do więzienia przed wyrokiem, to ma rację!
Wrak zabezpieczy, Putina przytuli i zlikwiduje dopalacze.

pan_premier zasługuje na takiego patrona

AS82 07.10.2010 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 991828)
oficjalnie mój nick przestaje być im. Leszka Millera, do dzisiaj mój nick to pan_premier im. D.Tuska!

Człowiek to światły, wykształcony i wysportowany. nie boi się walnąć pięścią w stół i przeciwieństwie do głupiego, oj głupiego, Ziobry, jak kogoś wsadzi do więzienia przed wyrokiem, to ma rację!
Wrak zabezpieczy, Putina przytuli i zlikwiduje dopalacze.

pan_premier zasługuje na takiego patrona

Nie dodales "drobnego"szczegolu ze Ziobro zamykal.. Leppera czyli vice premiera.. :lol:

MatMario 07.10.2010 11:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 991771)
Na tym że prawo jest dziurawe i często rządzący go kreuje.Przy takiej nagonce nikt nie podejmie się powiedzenia - ok macie dobre intencje ale działacie wbrew przepisom.To będą jedynie 'wynurzenia' obrońców osób które reprezentują ten biznes.
Tak mi się wydaje że jedyne co pozostanie osobom czerpiącym z tego kasę to jakieś odwoływania to takich lub innych trybunałów ale to wiadomo że trwa latami.
Dlatego sądzę że on to zamknie tak jak zamknął hazard i nie hazard.
Tyle że to niczego nie rozwiązuje ale to już inna historia;)
Oczywiście mogę się mylić, to bardziej jest przeczucie spowodowane tym że wiem gdzie żyję niż jakiś pewnik.

Tylko że przy hazardzie umieli zamknąć biznesy tych których chcieli, potrafili zdefiniować "hazard" o który im chodziło. Tutaj już sama definicja "dopalaczy" jest bardzo trudna jeśli wręcz nie niemożliwa. Bo co to jest tak naprawdę. Środek psychoaktywny to wiemy, ale co dalej? Jeśli zakaz sprzedaży środka psychoaktywnego to nie kupisz redbulla, jeśli będzie on musiał przejść badania przed wprowadzeniem na rynek to dla każdego importera np.kawy to będzie taka jazda z uzyskaniem pozwolenia że głowa boli.

Żeby nie było to nie pochwalam dopalaczy, uważam to za turbo gówno i samego chemika. Ale nie wierzę w takie działania rządu.

Drozd 07.10.2010 12:32

To co teraz robi cudak to zwyczajna reklama dopalaczy. "Król" mówi ze dopalacze dobre cudak ze złe, a gówniarz z gimnazjum dochodzi do wniosku ze trzeba to sprawdzić. Sklepy niby zamkniete ale od czego jest sieć? Pierwszy sklep otwarli nie całe dwa lata temu, gdzie wtedy był rudy? Nie łatwiej było zamknąć dziesięć sklepów zamiast tysiąca? To znowu temat zastępczy zbliza się pół roku od niewyjaśnionej śmierci dwóch polskich prezydentów. Pół roku a jedyne co zrobili to przykryli niszczejacy wrak jakąś szmatą co zajęło trzy dni. A zbierali sie do tego jak do lotu w kosmos. Bronek chciał być prezydentem juz godzine po katastrofie na podstawie doniesień TVN. Gdzie są fotele z samolotu? Wyparowały? wczoraj widziałem uswiadamiający filmik.
http://www.youtube.com/watch?v=cBTgz0pwFQo

Ach ta gęsta smoleńska mgła. Okazuje sie ze naprowadzić samolot na las to nie taki straszny problem.

Drozd 07.10.2010 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 991832)
Nie dodales "drobnego"szczegolu ze Ziobro zamykal.. Leppera czyli vice premiera.. :lol:

Co wywołało taki popłoch że Kaczmarek warował przy drzwiach na ostatnim piętrze Marriota. Wyjaśnisz mi dlaczego? Czy o tym nic nie powiesz, bo o tym nikt nie powinien wiedzieć? Wszystko wina tego wstrętnego Engelkinga. No jak on mógł wszystkim to pokazać.

kreseq 07.10.2010 14:48

Byly PZPRowiec doradca od historii i dziedzictwa narodowego... Sorry ale to mnie rozlozylo na lopatki :D

AS82 07.10.2010 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 991897)
Byly PZPRowiec doradca od historii i dziedzictwa narodowego... Sorry ale to mnie rozlozylo na lopatki :D

e tam przy Metropolicie ktory tuszowal pedofilie ,to mały pikuś...

z czego co wiem to poprzedni prezydent tez mial w swojej kancelarii niejakiego Łopińskiego,który ma podobny zyciorys co Nałęcz

Buziek_LG 07.10.2010 20:50

Nie no panie drogi jednak życiorysy Łopińskiego i Nałęcza są delikatnie inne.

AS82 07.10.2010 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Buziek_LG (Post 991987)
Nie no panie drogi jednak życiorysy Łopińskiego i Nałęcza są delikatnie inne.

Taa :lol: Jak dla mnie ,nie ma to najmniejszego znaczenia bo Łopinski i Nalecz to sa pionki ,ktore maja to szczescie zyciowe, ze znali pewne osoby i znaja nadal z polityki i moga sie lansowac na salonach i udawac ze cos od nich zalezy ,albo ze sa Nam bardzo potrzebni...

Buziek_LG 07.10.2010 21:59

Jeśli nie widzisz różnicy między człowiekiem który siedzi w PZPR tak długo jak się da, a człowiekiem który wychodzi z tej partii na znak protestu gdy Jaruzelski robi zamach stanu to ja ci gratuluję. Ba nawet się pośmieję:lol:

emj10 07.10.2010 22:26

Znowu z tym PZPR i PRL-em, który przecież skończył się ponad 20 lat temu, a teraz jest PRL-bis.

0 22 07.10.2010 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 991966)
z czego co wiem to poprzedni prezydent tez mial w swojej kancelarii niejakiego Łopińskiego,który ma podobny zyciorys co Nałęcz

Jak ktoś coś wyciąga Komorowskiemu to od razu dajesz, że za PiS też lali murzynów.

Cytat:

Taa :lol: Jak dla mnie ,nie ma to najmniejszego znaczenia bo Łopinski i Nalecz to sa pionki ,ktore maja to szczescie zyciowe, ze znali pewne osoby i znaja nadal z polityki i moga sie lansowac na salonach i udawac ze cos od nich zalezy ,albo ze sa Nam bardzo potrzebni...
Jak ktoś Ci udowadnia, że jest jednak różnica między laniem murzynów za PO, a laniem murzynów za PiS to piszesz, że dla Ciebie cała ta sprawa nie ma znaczenia. Co ciekawe dopóki ktoś Cie nie zmasakrował argumentem, na który ja widać nie potrafiłeś odpowiedzieć inaczej niż emotką, dopóty sprawa Cię interesowałą na tyle, żeby PiSowi czy smrodliwemu Kaczorowi dowalić.

Wojna polsko - polska jak widzę trwa, Żołnierzu.

JEDREK76 07.10.2010 23:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 991966)
e tam przy Metropolicie ktory tuszowal pedofilie ,to mały pikuś...

Tomasz Nałęcz
[...]W latach 1970–1990 należał do Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej.[...]
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tomasz_Na%C5%82%C4%99cz

Maciej Łopiński
[...]1971–1981 w PZPR, wystąpił 14 XII 1981. Po 13 XII 1981 zwolniony z pracy w wyniku weryfikacji dziennikarzy, objęty zakazem wykonywania zawodu. Od wiosny 1982 redaktor podziemnej edycji pisma „<Solidarność> Region Gdańsk”; 11 XII 1982 aresztowany, zwolniony w III 1983 ze względu na stan zdrowia, nast. doradca RKK Gdańsk, szkolił dziennikarzy prasy podziemnej, publikował w pismach emigracyjnych, m.in. „Kulturze”, „Zeszytach Historycznych” i „Kontakcie”; współautor, wraz ze Zbigniewem Gachem (ps. Marcin Moskit) i Mariuszem Wilkiem, bestselleru (tłumaczonego na wiele języków) Konspira. Rzecz o podziemnej „Solidarności” (Wydawnictwo Przedświt i Editions Spotkania, Paryż 1984), za tę książkę laureat nagrody kulturalnej „S”. 1986–1988 członek RKK; w V i VIII 1988 uczestnik strajków w Stoczni Gdańskiej im. Lenina.[...]
http://encyklopedia-solidarnosci.pl/...81opi%C5%84ski

Rzeczywiście mają praktycznie identyczne życiorysy:>. Chłopie z każdym swoim postem coraz bardziej się kompromitujesz, a produkujesz się w tym temacie niczym bolszewicki agitator.

Emj10 w latach 90-tych próbowano ten okres grubą kreską odkreślać, ta amnezja do dzisiaj czkawką się nam jak widać odbija.

emj10 07.10.2010 23:34

Gruba kreska może i byłaby skuteczna, gdyby zrobiono ją dobrze od razu na początku lat 90-tych. Zbiorowe palenie akt, kilkudniowa zabawa w rytmie discopolo i później przejście do wspólnej pracy ku chwale ojczyzny.

A to co zrobiono z tamtymi zaszłościami odbija się czkawką już przez 20 lat i wątpie, aby w ciągu kolejnych 20 lat przestało się odbijać. Ja byłem w PRL-u dzieckiem, więc ciężko mi wypowiadać się o tamtym okresie, ale przyjmijmy założenie, że każdy ma coś wspólnego z tamtymi czasami, niektórzy mniej, bo robili tylko doktoraty po uprzednim zapisaniu się do partii, inni dostawali ciepłe posadki z nadania politycznego, jeszcze inni gnoili swoich rodaków (a może nie rodaków, bo nikt im w gacie nie zaglądał), a byli i tacy którzy nie liczyli się z życiem obywateli podejmując świadomie pewne działania. Ciężko więc oceniać na ile trzeba było być umoczonym w tamtych czasach, aby mieć obecnie zhańbione nazwisko. Czy wystarczyło należeć do PZPR, do której należało w najlepszych okresach ok. 2,5 mln Polaków? Czy wystarczyło żyć dobrze z ówczesnymi władzami i dzięki temu dostawać jakieś przywileje względem innych? Ja osobiście jestem daleki od osądzania ludzi po tym co robili przed rokiem 1990, oczywiście o ile nie popełniali jakiejś zbrodni, więc traktuję je na równi nie przypisując im, ani większej ani mniejszej winy za trwanie tamtego systemu i wkład w budowę obecnego.

AS82 08.10.2010 06:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 992037)
Tomasz Nałęcz
[...]W latach 1970–1990 należał do Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej.[...]
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tomasz_Na%C5%82%C4%99cz

Maciej Łopiński
[...]1971–1981 w PZPR, wystąpił 14 XII 1981. Po 13 XII 1981 zwolniony z pracy w wyniku weryfikacji dziennikarzy, objęty zakazem wykonywania zawodu. Od wiosny 1982 redaktor podziemnej edycji pisma „<Solidarność> Region Gdańsk”; 11 XII 1982 aresztowany, zwolniony w III 1983 ze względu na stan zdrowia, nast. doradca RKK Gdańsk, szkolił dziennikarzy prasy podziemnej, publikował w pismach emigracyjnych, m.in. „Kulturze”, „Zeszytach Historycznych” i „Kontakcie”; współautor, wraz ze Zbigniewem Gachem (ps. Marcin Moskit) i Mariuszem Wilkiem, bestselleru (tłumaczonego na wiele języków) Konspira. Rzecz o podziemnej „Solidarności” (Wydawnictwo Przedświt i Editions Spotkania, Paryż 1984), za tę książkę laureat nagrody kulturalnej „S”. 1986–1988 członek RKK; w V i VIII 1988 uczestnik strajków w Stoczni Gdańskiej im. Lenina.[...]
http://encyklopedia-solidarnosci.pl/...81opi%C5%84ski

Rzeczywiście mają praktycznie identyczne życiorysy:>. Chłopie z każdym swoim postem coraz bardziej się kompromitujesz, a produkujesz się w tym temacie niczym bolszewicki agitator.

Emj10 w latach 90-tych próbowano ten okres grubą kreską odkreślać, ta amnezja do dzisiaj czkawką się nam jak widać odbija.

Specjaliści od oceniania życiorysów.. :lol:

Życze Wam ,że jak Was ktoś bedzie oceniał to też tak tendyncyjnie , i że w sumie w życiu to byliście bardziej podłymi ch*jami niz porzadnymi ludzmi.. No ale taka logika ,że wszyscy sa ch*jami ,zlodziejami ,agentami ,to samograj Prezesa Jarka i jego hufców..

Gwiaździsty 08.10.2010 07:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 992047)
Specjaliści od oceniania życiorysów.. :lol:

Życze Wam ,że jak Was ktoś bedzie oceniał to też tak tendyncyjnie , i że w sumie w życiu to byliście bardziej podłymi ch*jami niz porzadnymi ludzmi.. No ale taka logika ,że wszyscy sa ch*jami ,zlodziejami ,agentami ,to samograj Prezesa Jarka i jego hufców..

Właśnie o to chodzi, kto ocenia. Dla ZSRR i ich przydupasów w Polsce (PZPR) taki Bolesław Bierut czy Józef Cyrankiewicz to były "słońca narodu" a dla Polaków zwykli zdrajcy, chociaż w przypadku Bieruta może nie bvo jak obecnie wiadomo był sowieckim agentem przywiezionym i przeszkolonym w Moskwie, która często rekrutowała i potem wysyłałą swoich ludzi do krajów kolonialnych.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl