Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

wujekWojtek 28.06.2011 22:41

Na pewno jest haracz do PZPN, ale czy do panstwa? Chyba że JW tak sobie zażartował, jutro powie, że każdemu kto kupi Sobiecha da frytki do tego

Piotson 28.06.2011 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kondipr (Post 1118155)
Przecież w tym newsie jest ZERO konkretów, więc nie wiem czym się tak jarasz..

Nie jaram się, tylko pisze, że może być ciekawie.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stan Valckx
Oczywiście, że Genkow potrzebuje rywalizacji. Oglądałem kilkunastu piłkarzy. Pozostały trzy możliwości. W najbliższych godzinach, może dniach sprawa się wyjaśni.

Czyli coś na rzeczy jest.
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Sta...404,1,727.html

kacpaw91 28.06.2011 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1118112)
Ważne jest jeszcze jedno - wreszcie osiągnięto porozumienie z miastem ws. stadionu. Oznacza to, że Wisła mniej więcej wie na czym stoi, ile będzie płacić za stadion, a co za tym idzie - planować budżet. Także ten transferowy.

rav, mam pytanie bo pewnie się orientujesz w tym temacie. Czy te pieniądze, które Wisła dopłaci do budowy zostaną odjęte od przyszłego czynszu, czy nie?

Antystenes 28.06.2011 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1118158)
hyhy to się Roberto szybko zdziwi jakiego będzie miał świetnego lewego obrońcę z Diaza:> - jeśli oczywiście transfer dojdzie do skutku

A ja myślę, że od Diaza będzie skład ustalał.

1q2 28.06.2011 23:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Antystenes (Post 1118178)
A ja myślę, że od Diaza będzie skład ustalał.

No to chyba nigdy nie widziałeś Diaza na lewej obronie.Jako DM to solidny zawodnik ale boczny obrońca z niego kiepski.Do tego sezon w plecy i to że Brugge na siłę chce się go pozbyć.Nie widzę tego ale oczywiście mogę się mylić.

ChG 28.06.2011 23:12

Oby Diaz nie trafił do Wisły - tyle ode mnie. :D

wujekWojtek 28.06.2011 23:30

http://legia.net/wiadomosci,42149-ka...ie_szoste.html

Nic ciekawego poza tym fragmentem

"Z zespołu, który swoje mecze rozgrywa na Muranowie, może też odejść Artur Sobiech. Po młodego napastnika ustawiła się już kolejka chętnych na czele z Wisłą oraz Zagłębiem."

WislaOnly 28.06.2011 23:49

http://www.weszlo.com/news/7151 taki to by w Wiśle atmosferę budował :D

jova 29.06.2011 01:56

Jeśli rzeczywiście Junior będzie tym lewym obrońcą, który ma nas wzmocnić, to ja chyba się nawrócę i zmówię zdrowaśkę za zdrowie Paljicia. :>
Żeby wszystko było jasne - Diaza lubię i cenię, ale jako defensywnego pomocnika.

Feniks1983 29.06.2011 07:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Anatholl (Post 1118241)
CIERPLIWOŚCI i UFNOŚCI.......
To są BARDZO PEWNE INFORMACJE!!! Po wymienionej w artykule dwójce trenujących już z kadrą Wisły, już niedługo, ukażą nam się jeszcze 3 inne nazwiska, i to już w koszulka w ręku lub na sobie!!! Cierpliwości Panowie i Panie, oraz WIARY, która pomoże NAM osiągnąć upragnioną LM!!! POZDRO.....

Przyśniło to Ci się dzisiaj w nocy czy może w magicznej kuli to ujrzałeś? Jeśli to prawda to poproszę o źródło informacji.

Co do info z strony Legii o niby Naszym zainteresowaniu Sobiechem, to te informacje mają chyba z tego forum, bo jakoś nie widzę tego aby Nas było stać na tego gracza. Chyba, że kolejne wypożyczenie ale tu z kolei chyba Wojciechowski by się na to nie zgodził...

TOMEK 11 29.06.2011 11:49

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,98810,t...l?ticaid=1c924

za Gułę 300k; Łobo, Kowalski i Burliga w pakiecie :D

Snow 29.06.2011 12:05

http://www.info-papa.com/news/show/77825

Jakaś śmieszna Węgierska strona (chyba, że to węgierski PAP?) informuje o naszym zainteresowaniu Andre Alvesem oraz Mladenem Bozovicem (bramkarz) z Videotonu.

Dariusz 29.06.2011 19:36

Diaz już prawie pewny

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

bkl 30.06.2011 07:27

A co myslicie o powrocie Kamila Kosowskiego bo w tej chwili jest wolnym zawodnikiem na tą chwile mamy 3 skrzydlowych na dobrym poziomie a Kamil to walcza z doswiadczeniem swietny na dżokera

Kamil Kosowski odchodzi z Apóllonu
http://.................../viewtopic.php?t=5254

tomasz_19 30.06.2011 08:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bkl (Post 1118806)
A co myslicie o powrocie Kamila Kosowskiego bo w tej chwili jest wolnym zawodnikiem na tą chwile mamy 3 skrzydlowych na dobrym poziomie a Kamil to walcza z doswiadczeniem swietny na dżokera

dla mnie sprawa jest oczywista... Kosa byłby wzmocnieniem.

Feniks1983 30.06.2011 08:49

Cytat:

Jak tylko rano zobaczyłem na necie to info to byłem pewien, że ten temat tu się pojawi i wróci jak bumerang. Niestety Ja osobiście nie jestem za Jego powrotem. I nie chodzi mi tu o wiek czy też umiejętności ale uważam, że byłby to w tej chwili taki sam niewypał jak Żuraw. Może się mylę ale takie mam zdanie.

Acima 30.06.2011 09:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1118828)
Jak tylko rano zobaczyłem na necie to info to byłem pewien, że ten temat tu się pojawi i wróci jak bumerang. Niestety Ja osobiście nie jestem za Jego powrotem. I nie chodzi mi tu o wiek czy też umiejętności ale uważam, że byłby to w tej chwili taki sam niewypał jak Żuraw.

Zgadzam się. Jeżeli nie chcą go już na Cyprze to na pewno nie nadaje się już do Wisły, tylko co najwyżej do jakiegoś średniaka ligowego.

HEDu 30.06.2011 09:29

Temat Kosowskiego nachodzi z każdym okienkiem transferowym. Ja tam byłbym na tak. Nawet jeśli miałby być zmiennikiem. Nie jest powiedziane przecież że spisze sie jak Zurawski. Moze pokazac sie jak Frankowski. Akurat Kosa ma inny charakter niz Zuraw wiec jesli dałoby rade to ok.

androclus 30.06.2011 10:04

Podobno chcieliśmy wypożyczyć Sobiecha. Szkoda, że się nie udało.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html

Angmir 30.06.2011 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez androclus (Post 1118867)
Podobno chcieliśmy wypożyczyć Sobiecha. Szkoda, że się nie udało.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html

lol przecież to było oczywiste - na wypożyczenie to pewnie i Sobiech by nie przystał, a co dopiero JW.

Wogóle z tymi wypożyczeniami jesteśmy śmieszni ...

Każde wypożyczenie kończy się problemami ... jak piłkarz jest za słaby to go olewamy, jak się okaże dobry to nas nie stać żeby go przekonać do gry u nas bo interesują się nim kluby z zachodu. Dlatego wypożyczać to można ogórków - zapchajdziury którzy mają dopełnić kadrę na 1 sezon, a nie piłkarza o którego bije się 10 innych klubów.

Zachowując skalę to tak jakby Atletico Madryt chciało teraz wypożyczyć Neymara, kiedy MC Chealsea Real I Barca dają po 45 mln € ...

Reser 30.06.2011 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1118918)
lol przecież to było oczywiste - na wypożyczenie to pewnie i Sobiech by nie przystał, a co dopiero JW.

Każde wypożyczenie kończy się problemami ... jak piłkarz jest za słaby to go olewamy, jak się okaże dobry to nas nie stać żeby go przekonać do gry u nas bo interesują się nim kluby z zachodu. Dlatego wypożyczać to można ogórków - zapchajdziury którzy mają dopełnić kadrę na 1 sezon, a nie piłkarza o którego bije się 10 innych klubów.

Zachowując skalę to tak jakby Atletico Madryt chciało teraz wypożyczyć Neymara, kiedy MC Chealsea Real I Barca dają po 45 mln € ...

Na którego to piłkarza nie było nas stać bo okazał się tak zajebiście dobry, że kluby z zachodu się nim interesują?

Angmir 30.06.2011 12:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reser (Post 1118927)
Na którego to piłkarza nie było nas stać bo okazał się tak zajebiście dobry, że kluby z zachodu się nim interesują?

to była sytuacja hipotetyczna - wszystkie nasze wyporzyczenia kończą sie na 2 sposoby:

- piłkarz nie nadaje się za bardzo do gry więc go nie wykupujemy: Bukhari Rios

- piłkarz gra dobrze ale bez fajerwerków - wtedy żałujemy kasy na wynegocjowane przez nas warunki (sic)
Cikosz Alvarez (Cikosz dodatkowo znacznie poprawił swoją wartość grając u nas, a my nie chcieliśmy dą za niego tyle ile wynegocjowaliśmy kiedy ten był piłkarzem słabszym .

Sytuacja którą opisywałem w poprzednim poście jest hipotetyczna, ale łatwo ją sobie wyobrazić.

Np. Wykupujemy Nunesa, a ten gra u nas nie gorzej od Meliksona, pojawiają się oferty z za granicy, kusza pilakrza zarbkami 4 razy większymi niż w Wiśle - jaka jest szansa że zgodzi się on podpisać nowy kontrakt z Wisłą ??

art 30.06.2011 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1118955)
to była sytuacja hipotetyczna - wszystkie nasze wyporzyczenia kończą sie na 2 sposoby:

- piłkarz nie nadaje się za bardzo do gry więc go nie wykupujemy: Bukhari Rios

- piłkarz gra dobrze ale bez fajerwerków - wtedy żałujemy kasy na wynegocjowane przez nas warunki (sic)
Cikosz Alvarez (Cikosz dodatkowo znacznie poprawił swoją wartość grając u nas, a my nie chcieliśmy dą za niego tyle ile wynegocjowaliśmy kiedy ten był piłkarzem słabszym .

Sytuacja którą opisywałem w poprzednim poście jest hipotetyczna, ale łatwo ją sobie wyobrazić.

Np. Wykupujemy Nunesa, a ten gra u nas nie gorzej od Meliksona, pojawiają się oferty z za granicy, kusza pilakrza zarbkami 4 razy większymi niż w Wiśle - jaka jest szansa że zgodzi się on podpisać nowy kontrakt z Wisłą ??

Rożnica jest taka, że jak robimy wypożyczenia to możemy wypożyczyć kilku zawodników, a przy transferze definitywnym nie mielibyśmy tak szerokiej kadry.

Nie od dziś wiadomo, że z kasą krucho na transfery, do tego dochodzi kasa na stadion, która musimy wydać podobno.

HEDu 30.06.2011 14:23

tak tylko wypozyczajac mamy kadre na stosunkowo krotko i potem znowu musimy wypozyczac a tamtych pozegnac i tak w kolko. zero stabilizacji. te nasze wypozyczenia sa o kant dupy.

_ukoL 30.06.2011 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1119042)
tak tylko wypozyczajac mamy kadre na stosunkowo krotko i potem znowu musimy wypozyczac a tamtych pozegnac i tak w kolko. zero stabilizacji. te nasze wypozyczenia sa o kant dupy.

Z drugiej strony nie ma ryzyka, bo jak ktoś się nie sprawdzi to wróci do macierzystego klubu. Wystarczy spojrzeć na piłkarzy, którzy wrócili z wypożyczeń jak Boukhari, Rios, Siwakow czy nawet Cikos. Podejrzewam, że za względami czysto sportowymi mało kto będzie płakał za trzema z czterech piłkarzy, bo wiem, że Cikos miał swoich zwolenników i w żaden sposób nie mam zamiaru spierać się z takowymi ludźmi. :)

HEDu 30.06.2011 15:01

a ja podejrzewam, że nawet jeśli mielibysmy 23 pilkarzy wypozyczonych to plakalibysmy tylko za Meliksonem i moze Pareiką. Wszystkich innych da sie zastapic kolejnymi wypozyczonymi. Dlatego tez wypozyczenia nic nie daja i sa do niczego.

KondZIk 30.06.2011 17:27

A co myślicie o Hernanim? Bo nawet na interii coś o tym piszą, że Korona wystawiła również i jego.
Ja byłbym za, ale pół miliona Euro to sporo.

LUKAS 30.06.2011 18:24

Hernani nie warto. Parę lat temu owszem teraz to już słaby piłkarz jak na Wisłę.

mitmichael 30.06.2011 21:03

Cytat:

Ja bym byl za powrotem Kamila bo Mały miałby rywalizacje. Kosa sie nie zmienia - juz raz na pol roku wrocił do Nas i spisywal sie bardzo dobrze wiec czemu nie mogłby grac tak teraz. Pamietam jego swietne dosrodkowania dzieki ktorym Zieniu zdobywał bramke za bramka. I nie zgadzam sie z tym, ze skoro go nie chca na Cyprze to musi byc słaby. Sytuacja Kamila w Apollonie jest podobna do sytuacji Rogera w AEK.

xanti1906 30.06.2011 21:36

Nie wiem czy Kosa to zawodnik nadający się na skrzydło przy 4-3-3, ale zawsze to kolejna opcja taktyczna :)

masterlag 30.06.2011 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1119069)
a ja podejrzewam, że nawet jeśli mielibysmy 23 pilkarzy wypozyczonych to plakalibysmy tylko za Meliksonem i moze Pareiką. Wszystkich innych da sie zastapic kolejnymi wypozyczonymi. Dlatego tez wypozyczenia nic nie daja i sa do niczego.

Osobiście prędzej płakałabym za Małym i Czarkiem niż Melexem. Takie przesadne podniecenie Izraelczykiem jest zauważalne (nie tylko wsrod kibicow Wisły, ale np. u "fachowców").

Hernani to nie jest dobry pomysł na dzień dzisiejszy. Z Korony to nie bardzo jest kogo podbierać... Co najwyżej to, przy braku lepszych alternatyw, mimo wszystko, widziałabym u nas "Wtorka".

Kosowski, hmm... Ja jestem raczej za zatrudnianiem młodych itd, ale myślę, że Kosa przydałby się na pewno, a do tego mógłby korzystnie też wpłynąć na szatnie (choć ta wydaje się być naprawdę dobra). Jeśli by się przerzucił na kupowanie tańszych pampersów (czy tam wacików, czy czegokolwiek), to why not?

EDIT:
1. "no człowieku!" zastanów się najpierw co i do kogo piszesz. Widziałam twoje posty nie raz i nie raz jedyne co można przy nich zrobić to "face palm".
2. Nigdzie, ale to NIGDZIE nie napisałam, że Małecki czy Wilk jest lepszy od Meliksona. No proszę, pokażcie mi gdzie tak napisałam, czekam :) (bo czytając wasz posty, to musiałam jednak gdzieś skrobnąć coś takiego...)
Generalnie o ile Małego i Melexa da się porównać, bo grają na podobnych pozycjach itd, o tyle Czarka już nie sposób porównywać z Izraelczykiem- bo chyba tylko piłkarski analfabeta będzie porównywał gości z całkiem różnych pozycji na boisku.

3. JrQ- mam nadzieję, iż tylko informujesz nijakiego hedu o mojej płci i nie ma w tym żadnego przekąsu ;>

HEDu 30.06.2011 21:54

masterlag widze ze jestes bardzo za Polakami i to tyle. cenisz umiejetnosci Wilka ponad Meliskona? No czlowieku. A Malecki robi mniej niz chaotyczny Paulista.

Antystenes 30.06.2011 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 1119384)
Osobiście prędzej płakałabym za Małym i Czarkiem niż Melexem. Takie przesadne podniecenie Izraelczykiem jest zauważalne (nie tylko wsrod kibicow Wisły, ale np. u "fachowców").

..że niby Wilk lepszy od Meliksona?:rotfl:
Melikson w tym sezonie wybrany odkryciem ekstraklasy. W przyszłym daję 90%, że będzie piłkarzem ekstraklasy.
Najlepszy w Wiśle od dłuższego czasu. Stawiam go na równi z Błaszczem, Uche, Marcelo, Brożkiem, Głową, Frankiem, Zurawiem, Szymkiem...
Wilkowi trochę do nich brakuje.

szprotson 30.06.2011 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1119387)
masterlag widze ze jestes bardzo za Polakami i to tyle. cenisz umiejetnosci Wilka ponad Meliskona? No czlowieku. A Malecki robi mniej niz chaotyczny Paulista.

nie CHAOTYCZNY a jednooki.

JrQ- 30.06.2011 23:02

Cytat:

wyluzuj, to dziewczyna :P
Melikson to pilkarz swietny, absolutnie nie do zastapienia

Bekas 01.07.2011 03:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez omen69 (Post 1117919)
To info z Weszlo.com jest trochę mało wiarygodne:
"
4. Sergei Pareiko

CUT

Czyli jeśli Weszlo ma rację to Pareiko przyjechał na testy ale jakiś działać/piłkarz Wilków zadzwonił do Franka by ten zadzwonił do Moskala a ten do Stana a ten do Pareiki żeby grał w Wiśle :) coś mało wiarygodna ta opowieść :)

To jednak chyba Frankowi zawdzięczamy Pareike. Mnie to opowiadano tak: zawodnik X grał kiedyś z Frankiem, a kiedyś z Pareiko. Jak Pareiko szukał sobie klubu to przy rozmowie z zawodnikiem X padło, że w nawet w Ekstraklasie mógłby zagrać. X przypomniał sobie o Franku i zadzwonił do niego czy klub Franka nie chce Pareiki. Franek powiedział, ze maja super bramkarza, którego promują i Pareiko by nie grał, ale zna klub który właśnie szuka bramkarza (Pawełek nie przedłużył kontraktu). Od razu mówię że nie wiem kto to jest zawodnik X.
A to, ze chyba to jest prawda, opieram na tym, że dowiedziałem się o tym około 1 miesiąc przed jakimkolwiek newsem w internecie. Nie najeżdżajcie na mnie, bo jak jestem z 6 lat na tym forum, to NIGDY żadnych plotek nie siałem.
W razie czego proszę admina o przeniesienie do działu Plotki etc

River 01.07.2011 09:04

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...covii-i-wisly/

Tylko nie Niedizelan. :shock: Ja mam nadzieje, ze to tylko dziennikarska bzdura i zadnych przymiarek pod tego ligowego gwiazdora nie bedzie. Gosc jest zwyczajnie za slaby na Wisle, a jeszcze te wymagania finansowe:shock:

mitmichael 01.07.2011 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1119513)
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...covii-i-wisly/

Tylko nie Niedizelan. :shock: Ja mam nadzieje, ze to tylko dziennikarska bzdura i zadnych przymiarek pod tego ligowego gwiazdora nie bedzie. Gosc jest zwyczajnie za slaby na Wisle, a jeszcze te wymagania finansowe:shock:

A to czy jest za słaby na Wisłe najlepiej oceni Stan i Maaskant chociaz ja osobiscie twierdze, ze to jest plotka. Czytalem na pasku informacyjnym OSI, ze Niedzielan rozmawia juz z Cracovią

Fiti 01.07.2011 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1118918)

Chyba Santos...

brylant17 01.07.2011 16:19

http://www.90minut.pl/news/161/news1...ma-Moskwa.html

Może by tak Kowalczyka na prawą stronę,sokoro nie jest potrzebny w Dinamo....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl