Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

xanti1906 08.09.2012 10:42

Pierwsza odpowiedź i naprawdę, ten gość jest oryginalny :D

rsh713 08.09.2012 10:43

Wie ktoś co słychać u Mauro Cantoro ?

filemon 08.09.2012 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rsh713 (Post 1275088)

http://siatkowka.przegladsportowy.pl...0,322,282.html
Sprzed 4 dni news, nie wiem tylko dlaczego w dziale siatkówka :p

63.5 Kg 08.09.2012 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1275111)
http://siatkowka.przegladsportowy.pl...0,322,282.html
Sprzed 4 dni news, nie wiem tylko dlaczego w dziale siatkówka :p

Ty na powaznie?? :foch:

JrQ- 08.09.2012 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maikel (Post 1275084)

świetny wywiad

Elefant 08.09.2012 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rsh713 (Post 1275088)

Kręci się trochę po Peru.

Wpisz sobie w google mauro cantoro universitario + język hiszpański
to Ci parę informacji wyskoczy.

Ale już chyba zawodowo nie gra.

http://perucom3.e3.pe//ima/0/0/2/8/0/280058.jpg

Z czerwca tego roku, fajnie w tym Peru.

http://peru.com/2012/06/07/futbol/de...-noticia-68429

Dariook 08.09.2012 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1275150)
świetny wywiad

Mozna odczuc ze w kadrze Maaskanta tak zle z atmosfera nie bylo . Branco , autsaider a milo wspomina kolegow z duzyny. Co ciekawe kazdy z pozdrowionych to inny typ pilkarza jak i czlowieka .

wolfy 09.09.2012 01:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maikel (Post 1275084)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez S. Branco
Na koniec jeszcze kilka słów od Serge’a Branco ...

Do boju Wisła! Będę wam kibicował nawet jeśli myślę, że przez najbliższe trzy lata nie macie drużyny na mistrzostwo. Chcę też wspomnieć kilka słów o Patryku Małeckim – w jego kierunku płynie wiele negatywnych słów, a to bardzo dobry chłopak - prosty, trochę szalony, dokładnie tak jak ja! Czarek Wilk to również bardzo fajny człowiek. Maor Melikson to kapitalny piłkarz! Pozdrawiam wcześniej wymienionych, jak i resztę zawodników i sztab szkoleniowy oraz fanów Wisły. Na koniec pragnę również pozdrowić Sergiei’a Pareiko – mojego przyjaciela z Rosji!

Czyżby Patryk Małecki nie był aż tak bardzo znienawidzony przez kolegów z drużyny?
:mysli:

Fajnie przeczytać coś pozytywnego z ust byłego piłkarza Wisły. Nawet tak słabego jak Branco.

Proud 09.09.2012 09:15

Patrząc na wyskoki pozaboiskowe Branco, wątpię czy jest on w tym temacie autorytetem...

JrQ- 09.09.2012 10:26

czemu? ważne są odczucia, koleś był w klubie krótko, a jednak dobrze wszystko wspomina

xanti1906 09.09.2012 22:37

No jeżeli nawet chce do Wisły dobrych piłkarzy sprowadzać :)

Wojtas 09.09.2012 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1275319)
No jeżeli nawet chce do Wisły dobrych piłkarzy sprowadzać :)

No to Zdzichu moze czuc sie zagrozny ,jego pozycja slabnie w oczach ,Serge Branco przejmie jego teren scoutingu :)

wolfy 10.09.2012 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1275205)
czemu? ważne są odczucia, koleś był w klubie krótko, a jednak dobrze wszystko wspomina

Zdziwiło mnie to, zwłaszcza po tych oskarżeniach o rasizm...
Taka miła niespodzianka, pewnie jedna z nielicznych w tym sezonie.

Rob_Zombie 10.09.2012 15:23

Ahahaha... Jakby miał nas nie wspominać pozytywnie skoro zgarnął kilkadziesiąt tysięcy ojro za udawanie kogoś kim nie jest i nigdy nie był (czyli piłkarza).

gypsy 12.09.2012 16:38

Cytat:

Po skończeniu przygody z Wisłą byłem dwa dni w więzieniu w Duisburgu, ponieważ uderzyłem moją dziewczynę.
Dziwne, że już w pierwszym zdaniu wywiadu "chwali się" czymś takim. Każdy normalny grajek zachowałby takie szczegóły z życia dla siebie, ale widocznie Serge się tego nie wstydzi.

Glazik 12.09.2012 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1275621)
Dziwne, że już w pierwszym zdaniu wywiadu "chwali się" czymś takim. Każdy normalny grajek zachowałby takie szczegóły z życia dla siebie, ale widocznie Serge się tego nie wstydzi.

smoluchy juz tak maja....

arti 12.09.2012 17:20

Postanowił sie podzielić wiadomością o fajnej przygodzie..:D

PvD 13.09.2012 13:00

W sezonach 2007/08 i 2008/09 grał w Wiśle, która najpierw wygrała rozgrywki Młodej Ekstraklasy a rok później zajęła w nich drugie miejsce. Obecnie rozpoczął trzeci rok reprezentowania barw Puszczy Niepołomice, w której po 6 kolejkach zmagań w II lidze wschodniej zajmuje wraz z kolegami 6 lokatę.

23 marca 2007 – coś Ci ta data mówi?

Jasne, że tak! Mój debiut w pierwszym zespole Wisły! - mecz pucharowy przeciwko Odrze Wodzisław - przegrany niestety 2:0. Mimo niekorzystnego wyniku, debiut mogłem zaliczyć do udanych, ponieważ wypadłem nieźle i byłem chwalony przez trenera Nawałkę po tym spotkaniu. To był debiut z prawdziwego zdarzenia, w którym dostałem solidny zastrzyk pozytywnej energii.

Teraz wszyscy zachwycają się wychowankami Legii – i słusznie. W ostatnim meczu ligowym z ławki wchodzą Żyro i Furman, pierwszy asystuje, drugi strzela bramkę i dają 3 punkty swojej drużynie. Jednak to Wisła w ostatniej dekadzie królowała nad Legią, to Wisła zdobywała kolejne mistrzostwa. Jeśli miałbyś własny klub na takim poziomie, poszedłbyś drogą Wisły czy Legii?

Ja się cieszę, że reprezentowałem barwy Wisły i nie poszedłbym inną ścieżką.

Kiedy wchodziłeś do szatni pierwszej drużyny, szybko zauważyłeś kto tam ma najwyższy autorytet? Kto to był i czym się wyróżniał w szatni?

Radosław Sobolewski - bez dwóch zdań. Miał to coś w sobie, zarówno na boisku, jak i po za nim. Bardzo mi pomagał swoimi podpowiedziami, szczególnie na murawie.

Więcej Sebastian Janik: Po cichu liczę na powrót na Reymonta

tofik 13.09.2012 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 1275375)
Ahahaha... Jakby miał nas nie wspominać pozytywnie skoro zgarnął kilkadziesiąt tysięcy ojro za udawanie kogoś kim nie jest i nigdy nie był (czyli piłkarza).

Dokładnie. Stasiek opłacił przebierańcowi kolejny rok zabawy dłużej, widzę, że jeszcze poza więzieniem zakotwiczył w Bahrajnie. Dopóki są frajerzy to żyć nie umierać.

Rob_Zombie 14.09.2012 18:46

Maciej Stolarczyk o nadchodzącym meczu:
http://www.youtube.com/watch?v=l5aiN...ayer_embedded#!

Watts 14.09.2012 23:01

Dzisiaj na Weszło zostanie opublikowany wywiad z Grzegorzem Mielcarskim, naszym dyrektorem sportowym od grudnia 2004 do lutego 2006. Można spodziewać się wątku wiślackiego i łyżki dziegciu dla Cupiała.

jerry.lii.lewis 15.09.2012 19:15

A Franek jak strzelał tak strzela. Ciekaw jestem czy znowu włączy się do walki o Króla Strzelców.
Brawo Franiu :)

muerte 16.09.2012 19:38

Podsumowanie występów byłych piłkarzy Wisły z tego weekendu.
http://www.forum wisla.pl/news/podsumowanie-wystepow-bylych-wislakow-oraz-wypozyczonych/msg59855/?topicseen#msg59855

Widzę, że nawet Nunez zaczął grać w Argentynie.

Karherop 16.09.2012 19:52

gol Bruda dla ŁKSu , oczywiście jedna jaskółka wiosny nie czyni

syryls 16.09.2012 19:54

Zawsze pisałem, Nunez takiego Wilka czy Bruda przerastał umiejętnościami 2-3 krotnie, nawet dobrze umiał się zastawić, ale głowa nie ta. Cóż szkoda gdyby przyszedł do nas wcześniej pewnie by zrobił kariere.

QBAS 16.09.2012 19:58

Panowie, rozumiem że jest bida, kryzys, nędza.. ale miejmy honor i nie płaczmy za grajkami pokroju Nunez
Za Żurawiem, Szymkiem czy Baszczem tak, ale nie za średnimi piłkarzami. Nawet jeśli momentami byli bardziej średni niż nasi obecni średni zawodnicy ;)

wolfy 16.09.2012 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1276491)
Żartujesz prawda ?

Nie, nie żartuje raczej. To jest fakt.

Jesteś dyletantem piłkarskim, czego już kilkukrotnie w ostatnim czasie dowiodłeś, więc tego nie rozumiesz/nie zauważasz/nie akceptujesz (niepotrzebne skreślić). Dla kogoś ogarniętego piłkarsko jest to truizm.

Można dyskutować, czy Nunez był opłacalny w konkretnych warunkach finansowych i czy ten transfer się nam opłacił, ale jeżeli chodzi o aspekty czysto sportowe - wciąga Bruda czy Wilka nosem.
I - spróbuj zrozumieć - nie jest to świadectwem tego, jak Nunez był świetny, ale raczej - jak wymieniona dwójka jest piłkarsko żałosna.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 1276490)
Panowie, rozumiem że jest bida, kryzys, nędza.. ale miejmy honor i nie płaczmy za grajkami pokroju Nunez
Za Żurawiem, Szymkiem czy Baszczem tak, ale nie za średnimi piłkarzami. Nawet jeśli momentami byli bardziej średni niż nasi obecni średni zawodnicy ;)

Nikt tu po nim nie płacze.
Po prostu to co do niedawna było dla nas podłogą, teraz jest sufitem.

Grantar 16.09.2012 20:08

Roberto ma trudne początki
http://www.eredivisie.pl/231783-vite...groningen.html

Grantar 16.09.2012 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1276492)
Nie, nie żartuje raczej. To jest fakt.

Genialny informatyku i nieomylny znafco futbolu. Nie ciebie pytałem mimo żeś tak wielki fachowiec. Nie śmiałbym. Więc nie warcz.
Nunez to dla mnie poziom Wilka. A już genialne jest stwierdzenie że ktoś jest lepszy 2-3 razy ... Jak to obliczyliście ?.

wolfy 16.09.2012 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1276495)
Genialny informatyku. Nie ciebie pytałem mimo żeś tak wielki fachowiec. Nie śmiałbym.
Więc nie warcz.
Nunez to dla mnie poziom Wilka. A już genialne jest stwierdzenie że ktoś jest lepszy 2-3 razy ... Jak to obliczyliście ?.

Nie trzeba być geniuszem. Wystarczy odrobinę znać się na piłce i oglądać mecze.

Nunez umie:
- podać do przodu
- strzelić w (nie mylić z do) bramkę a nie trybuny
- przyjąć piłkę tak, że ta nie odskakuje mu na minimum dwa metry
- dośrodkować w okolice jedenastki (znów - nie w trybuny)
- przebiec z piłką kilkanaście metrów i minąć przy tym z jednego zawodnika (i zwykle zatrzymać się na drugim, ale to i tak już coś w porównaniu z Czarkiem).

Więcej chyba nie trzeba.
Zauważ, że powyższe nie czyni z Nuneza dobrego piłkarza. To jest elementarz. Wilk go nie posiada.

Pisałem już, że się kompromitujesz? Przemyśl to.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl