Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Joan Carrillo były trener Wisły Kraków. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9898)

19sebawro06 17.04.2018 00:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1498851)
Na ten moment Carillo to taki Kaziu Moskal - mistrz remisów + ładna gra. Zobaczymy co będzie dalej. No i oczywiście jak Moskal - żelazna 11 i najlepiej bez zmian.

Przyznam że dzisiejszego meczu nie oglądałem ale gdzie we wcześniejszych po za meczem z legia taka była??

Dariook 17.04.2018 08:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1498844)
Cywka Kapitanem serio?

Szatnia do tej pory ma pompe.

BW.WISŁA 17.04.2018 08:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1498844)
Cywka Kapitanem serio?

Nawet chłop że szczęścia nie wiedział na jakiej połowie gramy. Miał jasny cel żeby to przypieczetowac bramką. I udało się.

Ogryzek 17.04.2018 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 19sebawro06 (Post 1498855)
Przyznam że dzisiejszego meczu nie oglądałem ale gdzie we wcześniejszych po za meczem z legia taka była??

W większości meczy. Wizualna strona gry wyraźnie lepsza niż za Kiko. Tylko na razie punktów brak.

funkykoval 18.04.2018 08:26

Jest wyjątek - mecz z Sandecją - piłkarze chyba wiedzieli, że nie jest transmitowany, a jak nie będzie bramek to nawet na sekundę się z Niecieczą nie połączą.....

Karherop 19.04.2018 05:57

Pytanie na kogo postawi Carrillo na lewek obronie w świetle absencji Sadloka, Arsenicia, Bartkowskiego? Wymyśli tam Boguskiego czy jednak w końcu na Korczyka?

wiesniak842 19.04.2018 06:04

Cywke obstawiam :D Ewentualnie Cywka na prawej Palcic na lewej może???

szprotson 19.04.2018 07:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1498948)
Pytanie na kogo postawi Carrillo na lewek obronie w świetle absencji Sadloka, Arsenicia, Bartkowskiego? Wymyśli tam Boguskiego czy jednak w końcu na Korczyka?

Wylecza Sadloka, albo zagra tam Żorran

Maciek17 19.04.2018 09:26

Absencji Arsenicia? Z jakiego niby powodu?

silver03 19.04.2018 09:28

Cytat:

czy jednak w końcu na Korczyka?
To jakieś nasz mega talent? Wyróżnia się czymś fajnym czy tylko wiekiem i byciem wychowankiem jak nasze dawne asy pokroju Tomasza Zająca.

krzaq12 19.04.2018 09:45

Arsenic wczoraj schodzil z treningu z obłożoną lodem łydką. Mówił, że boli ale ma nadzieję iż do meczu zdąży się wyleczyć. Sadlok ponoć wczoraj nie trenował jeszcze z drużyną.

Szneka 19.04.2018 10:18

Właśnie. co z Maćkiem Sadlokiem?

rokfor 19.04.2018 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1498955)
Arsenic wczoraj schodzil z treningu z obłożoną lodem łydką. Mówił, że boli ale ma nadzieję iż do meczu zdąży się wyleczyć. Sadlok ponoć wczoraj nie trenował jeszcze z drużyną.

@MateuszMiga ~Wisła z Legią bez Macieja Sadloka. Na lewo pójdzie więc zapewne Zoran (dziś trenował z zespołem) i do składu wraca gladiator Wasyl :)

Karherop 19.04.2018 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1498954)
To jakieś nasz mega talent? Wyróżnia się czymś fajnym czy tylko wiekiem i byciem wychowankiem jak nasze dawne asy pokroju Tomasza Zająca.

Poszperaj w wypowiedziach Carrillo z lutego b.r. o Korczyku. "Jest drugim wyborem na lewa strone", "nikogo nie ścigany na lewa obrone, chcemy tam miec wychowanka"- to z kolei Junco, wypowiedz tez z lutego.

Korczyk należy do najlepszych w druzynie CLJ. Co mecz ma asyste lub kluczowe podanie

Nie takie asy graly w ekstraklasieby nie dac mlodemu wejsc na 10 min. Ale w sumie na ja nie mam 30 letniej licencji trenerskiej wiec sie ch znam.

pan_premier 20.04.2018 08:52

Po ostatnim meczu wkurzyło nie że znów nie umiemy utrzymać prowadzenia, wydawało mi się że to jest przypadłość teraźniejszej Wisły i spojrzałem na statystyki od początku sezonu.
Uprościłem temat i sprawdziłem co się dzieje z wynikiem gdy pierwsi strzelamy gola i pierwsi tracimy, 20 min roboty i wrzuciłem to na wykresy.
Sytuacja wyglądałaby jeszcze gorzej, gdyby uwzględniać wszystkie stracone prowadzenia (trzy razy BB, dwa razy ostatnio) ale to by kosztowało dużo więcej pracy. Ogólnie nie jest różowo: Kiko potrafił wygrać niewiele ponad połowę meczów w których strzelaliśmy pierwszego gola, Joan tylko 40% na razie.
Dramatycznie za Kiko wygląda statystyka gdy przegrywany (80% porażek) dla Joana dużo lepiej, ale próbka jest mała.
Moje wnioski: choć poprawa stylu i organizacji gry od czasów Kiko jest widoczna, kiepsko przenosi się to na pewność gry drużyny i dążenie do zwycięstwa.

Nie umiemy pójść za ciosem, nie umiemy odwrócić wyniku :/

PS wykresy nie uwzględniają Sobola osobno, tylko łącznie ze wszystkimi

http://oi66.tinypic.com/15i4ww4.jpg

http://oi64.tinypic.com/ae15rp.jpg

JrQ- 20.04.2018 09:05

To co pokazałeś jest pewnie prawdą dla 90% drużyn Ekstraklasy

pan_premier 20.04.2018 09:15

to są wykresy przeciętności, więc zapewne tak jest.
tym bardziej potwierdza to tylko że jesteśmy dokładnie tam gdzie nasze miejsce w tabeli

Maciek17 21.04.2018 12:50

Wywiad z trenerem: https://www.przegladsportowy.pl/pilk...wywiad/6s58pmx

Karherop 21.04.2018 13:34

Dużo ciekawych wniosków można wysnuć z tego wywiadu. Oczywiście zakładając, że nie są to tylko czcze słowa.

Pierwszy wniosek: kadra jest zbyt szeroka - powinno być 20-22 zawodników + juniorzy Obecnie jest 26 zawodników i wielu niezadowolonych ze swojego licznika minut w tym sezonie. W lecie będzie wiele, wiele pożegnań.

Od Mitrovicia zaczynamy ustalanie składu i wg mnie ma pewny angaż na przyszły sezon.
Lloncha i Bartkowskiego również uważa za podstawowych zawodników.

W drużynie U19 jest niewielu graczy zdolnych na dzis zasilić Wisłę. Zapewne chodzi o roczniki 1999, 2000. Carrillo liczy dużo bardziej na młodsze drużyny.

Juniorzy nie wykazują właściwej determinacji (?) w walce o miejsce w 1 drużynie.

Carlitos odejdzie w lecie, trener jest na to przygotowany (przynajmniej psychicznie).

silver03 21.04.2018 13:47

4 pewniaczków, którzy lecą: Brożek, Cywka, Ivan, Kostal

czaro 21.04.2018 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1499070)
Od Mitrovicia zaczynamy ustalanie składu i wg mnie ma pewny angaż na przyszły sezon.

Mam nadzieję, że pieniądze ze sprzedaży Carlitosa zostaną dobrze spożytkowane, tj. Mitro dostanie zasłużoną podwyżkę.

Od dwóch dni piszę o tym samym i tak samo żartuję, ale status tego parodysty w zestawieniu ze sposobem, w jaki żegnamy Brożka, Głowackiego i Małeckiego bardzo mnie irytuje.

Dariook 21.04.2018 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1499072)
Mam nadzieję, że pieniądze ze sprzedaży Carlitosa zostaną dobrze spożytkowane, tj. Mitro dostanie zasłużoną podwyżkę.

Od dwóch dni piszę o tym samym i tak samo żartuję, ale status tego parodysty w zestawieniu ze sposobem, w jaki żegnamy Brożka, Głowackiego i Małeckiego bardzo mnie irytuje.

Dokładnie.

Cytat:

Nie zawsze mówię zawodnikowi, dlaczego gra on, a nie kto inny. Ale podam przykład. Gdy w ostatnim meczu zmieniłem Nikolę Mitrovicia, który jest stuprocentowym profesjonalistą, spytał mnie, dlaczego musiał zejść. Wyjaśniłem mu, że Pol Llonch i Jakub Bartkowski już wcześniej dostali żółte kartki, które wykluczały ich z meczu z Legią, a Mitrović też był tym zagrożony. Pomyślałem: „cholera, muszę go zmienić, bo nie można stracić trzech podstawowych zawodników w jednym meczu”.
Z takim podejsciem do tego ogóra to my nigdy z bajzlu nie wyjdziemy. 100% profesjonalista otrzymał profesjonalną odpowiedz na nurtujące go zagadnienie. Jest w mega formie wiec jednak chyba powinienem zrozumiec jego zdziwienie.

TIR_DO_SŁUBIC 21.04.2018 14:17

Ale czego Wy oczekujecie? Kto ma grać w środku pola?

Dariook 21.04.2018 14:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1499075)
Ale czego Wy oczekujecie? Kto ma grać w środku pola?

Halilovic, Cywka, Fran ?

TIR_DO_SŁUBIC 21.04.2018 14:22

Halilovic to ofensywny pomocnik, nie klasyczny środkowy pomocnik, przypominam że grał w wyjściowym składzie. Cywkę chcecie wyjebać, Velez to stoper. Basha połamany :D Nie ma środkowych pomocników.

Dariook 21.04.2018 14:24

A Mitrovic to co to jest, jak juz jestes taki skrupulatny?

TIR_DO_SŁUBIC 21.04.2018 14:25

Środkowy pomocnik który właśnie gra, bo nie mamy innego piłkarza.

Fuck logic.

Dariook 21.04.2018 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1499079)
Środkowy pomocnik który właśnie gra, bo nie mamy innego piłkarza.

Fuck logic.

Kazdy z tych co wymienilem moze byc srodkowym pomocnikiem.

Fuck logic :lol:

TIR_DO_SŁUBIC 21.04.2018 14:30

Haaalooo, ziemia. Skoro chcecie wyjebać Cywkę (wszechobecna krytyka) , skoro Veleza trener ustawia jako stopera (bo to jest stoper), skoro Halilovic gra, skoro Basha połamany, to kto ma grać za Mitrovicia?

rokfor 21.04.2018 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1499080)
Kazdy z tych co wymienilem moze byc srodkowym pomocnikiem.

Fuck logic :lol:

Ci których wymieniłeś grają w pierwszym składzie.
Fuck logic

Dariook 21.04.2018 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rokfor (Post 1499082)
Ci których wymieniłeś grają w pierwszym składzie.
Fuck logic

No i? Jest jeszcze ławka, Wasyl pali sie do gry na stopera.

Fuck logic

Hives4 21.04.2018 14:38

Dariook przestań fuckować logikę w każdym poście, bo już biedna nie wyrabia xD

Mitrovic gra, bo jest najlepszym z najgorszych. Z tego samego powodu często widywaliśmy Boguskiego w pierwszym składzie. Ale geniusze z forum zawsze znajdą kozła ofiarnego zamiast się pogodzić z rzeczywistością, czyli tym, że mamy słabych piłkarzy.

Karherop 21.04.2018 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1499083)
No i? Jest jeszcze ławka, Wasyl pali sie do gry na stopera.

Fuck logic

Hello, Wasyl ma pewny skład w meczu z Legia. A jakby Fran poszedł na SP to w obronie zagra Swiatko.

Taki mamy urodzaj.

funkykoval 21.04.2018 16:14

Ja natomiast spróbowałbym na wystawienie (może nie z Legią) Małeckiego. Nie wiem czy akurat nie sprawdziłby sie w tym miejscu - możliwość z wchodzeniem do ataku z głębi pola rozpędzenia się, a strzał zza pola karnego ma niezły co udowadniał w poprzednim sezonie. Skoro inni uczą sie gry w nowym ustawieniu to dlaczego nie dać szansy Małemu ??? Skoro ma kontrakt.?
A co do dyskusji o Mitrovicia - kontraktowanie graczy na życzenie każdego nowego trenera powoduje potem przerost formy nad treścią, po odejściu trenera klub zostaje z przeciętnym graczem, a kolejny chce swoich zawodników. Mitrović mimo przyzwoitego meczu z Legią i niezłego w Płocku, nadal mnie nie przekonuje.
Ale jak słusznie zauważył Karheroop nie mam 30 lat doświadczenia trenerskiego.....

Dariook 21.04.2018 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1499090)
Hello, Wasyl ma pewny skład w meczu z Legia. A jakby Fran poszedł na SP to w obronie zagra Swiatko.

Taki mamy urodzaj.

No to niech zagra Swiatko, kiedys przeciez musi. Bartosz tez musial debitowac z Legia.

Ale jak juz tak niby wszyscy są w tej pierwszej jedenastce i trener nie ma sztycha (a ma)...wyjebac Mitrovica i nich Brek sobie pokopie.

30 zawodnikow i nie ma kim grac? A trenejro przeca mowi ze kadra 20 mu wystarczy :D

Karherop 21.04.2018 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1499093)
No to niech zagra Swiatko, kiedys przeciez musi. Bartosz tez musial debitowac z Legia.

Ale jak juz tak niby wszyscy są w tej pierwszej jedenastce i trener nie ma sztycha (a ma)...wyjebac Mitrovica i nich Brek sobie pokopie.

30 zawodnikow i nie ma kim grac? A trenejro przeca mowi ze kadra 20 mu wystarczy :D

Tyle że Bartosz wchodził z ławki.
Życzę Świątce debiutu, ale nie z przymusu, ale w wyniku dobrej formy.

30 zawodników z czego 6-7 jest wiecznie kontuzjowanych. Wypada większości podziękować.

Po tym co widziałem na boisku chociażby w meczu z Lechem to obawiam się że z Brleka będzie mniej pożytku niż nawet z Mitrovicia.

Dariook 21.04.2018 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1499094)
Tyle że Bartosz wchodził z ławki.
Życzę Świątce debiutu, ale nie z przymusu, ale w wyniku dobrej formy.

30 zawodników z czego 6-7 jest wiecznie kontuzjowanych. Wypada większości podziękować.

Po tym co widziałem na boisku chociażby w meczu z Lechem to obawiam się że z Brleka będzie mniej pożytku niż nawet z Mitrovicia.

Jednak dochodzimy do momentu w ktorym mamy dwoch zawodnikow. Jeden gra praktycznie wszystko i głównie bardzo słabo, bezproduktywnie a drugi? ...gra mało i rowniez słabo.
Czy w tej sytuacji naprawde trzeba jednego łamagę tak ciągnąć za uszy? Bo w takiej sytuacji sprowadzenie Brleka kompletnie mija sie z celem i jest to ciezko wytłumaczalne.

Ps:
Przypuszczasz ze nowa kadre Carillo 20-22 zawodnikow, kontuzje beda juz omijac a wszyscy beda prezentowac poziom Mitrovica? Bo wychodzi na to, ze chyba to jest ten poszukiwany level.

arti 21.04.2018 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1499093)

30 albo i 50 dziadów w kadrze czy 16 ale umiejących grać w piłkę - oto jest pytanie...
u nas w piłkę umie grać może z pięciu (przy czym nie wszyscy cieszą się dobrym zdrowiem).
a debiuty młodzieży to może w meczach z kimś gorszym niż l czy amica - nie wiem jak u młodzieży z psyche.

Dariook 21.04.2018 16:59

Za darmo to sobie mozesz zbudowac domek z zapałek a nie kadre z az 16 umiejącymi grac w piłkę piłkarzami :D

TIR_DO_SŁUBIC 21.04.2018 17:00

Na szpicy we wszystkich pozostałych meczach powinien grać któryś z młodych wilków. Na skrzydłach Carlitos i Imaz. Kiedy oni mają się pokazać?

Nawet Kostala należałoby sprawdzić w kilku meczach... Bo kiedy jak nie teraz? Laskos taki talent podobno, dlaczego i on miałby nie zagrać?

Gramy już kompletnie o nic. Prestiż meczów nadchodzących nie ma teraz najmniejszego znaczenia.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl