![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jest wyjątek - mecz z Sandecją - piłkarze chyba wiedzieli, że nie jest transmitowany, a jak nie będzie bramek to nawet na sekundę się z Niecieczą nie połączą.....
|
Pytanie na kogo postawi Carrillo na lewek obronie w świetle absencji Sadloka, Arsenicia, Bartkowskiego? Wymyśli tam Boguskiego czy jednak w końcu na Korczyka?
|
Cywke obstawiam :D Ewentualnie Cywka na prawej Palcic na lewej może???
|
Cytat:
|
Absencji Arsenicia? Z jakiego niby powodu?
|
Cytat:
|
Arsenic wczoraj schodzil z treningu z obłożoną lodem łydką. Mówił, że boli ale ma nadzieję iż do meczu zdąży się wyleczyć. Sadlok ponoć wczoraj nie trenował jeszcze z drużyną.
|
Właśnie. co z Maćkiem Sadlokiem?
|
Cytat:
|
Cytat:
Korczyk należy do najlepszych w druzynie CLJ. Co mecz ma asyste lub kluczowe podanie Nie takie asy graly w ekstraklasieby nie dac mlodemu wejsc na 10 min. Ale w sumie na ja nie mam 30 letniej licencji trenerskiej wiec sie ch znam. |
Po ostatnim meczu wkurzyło nie że znów nie umiemy utrzymać prowadzenia, wydawało mi się że to jest przypadłość teraźniejszej Wisły i spojrzałem na statystyki od początku sezonu.
Uprościłem temat i sprawdziłem co się dzieje z wynikiem gdy pierwsi strzelamy gola i pierwsi tracimy, 20 min roboty i wrzuciłem to na wykresy. Sytuacja wyglądałaby jeszcze gorzej, gdyby uwzględniać wszystkie stracone prowadzenia (trzy razy BB, dwa razy ostatnio) ale to by kosztowało dużo więcej pracy. Ogólnie nie jest różowo: Kiko potrafił wygrać niewiele ponad połowę meczów w których strzelaliśmy pierwszego gola, Joan tylko 40% na razie. Dramatycznie za Kiko wygląda statystyka gdy przegrywany (80% porażek) dla Joana dużo lepiej, ale próbka jest mała. Moje wnioski: choć poprawa stylu i organizacji gry od czasów Kiko jest widoczna, kiepsko przenosi się to na pewność gry drużyny i dążenie do zwycięstwa. Nie umiemy pójść za ciosem, nie umiemy odwrócić wyniku :/ PS wykresy nie uwzględniają Sobola osobno, tylko łącznie ze wszystkimi http://oi66.tinypic.com/15i4ww4.jpg http://oi64.tinypic.com/ae15rp.jpg |
To co pokazałeś jest pewnie prawdą dla 90% drużyn Ekstraklasy
|
to są wykresy przeciętności, więc zapewne tak jest.
tym bardziej potwierdza to tylko że jesteśmy dokładnie tam gdzie nasze miejsce w tabeli |
Wywiad z trenerem: https://www.przegladsportowy.pl/pilk...wywiad/6s58pmx
|
Dużo ciekawych wniosków można wysnuć z tego wywiadu. Oczywiście zakładając, że nie są to tylko czcze słowa.
Pierwszy wniosek: kadra jest zbyt szeroka - powinno być 20-22 zawodników + juniorzy Obecnie jest 26 zawodników i wielu niezadowolonych ze swojego licznika minut w tym sezonie. W lecie będzie wiele, wiele pożegnań. Od Mitrovicia zaczynamy ustalanie składu i wg mnie ma pewny angaż na przyszły sezon. Lloncha i Bartkowskiego również uważa za podstawowych zawodników. W drużynie U19 jest niewielu graczy zdolnych na dzis zasilić Wisłę. Zapewne chodzi o roczniki 1999, 2000. Carrillo liczy dużo bardziej na młodsze drużyny. Juniorzy nie wykazują właściwej determinacji (?) w walce o miejsce w 1 drużynie. Carlitos odejdzie w lecie, trener jest na to przygotowany (przynajmniej psychicznie). |
4 pewniaczków, którzy lecą: Brożek, Cywka, Ivan, Kostal
|
Cytat:
Od dwóch dni piszę o tym samym i tak samo żartuję, ale status tego parodysty w zestawieniu ze sposobem, w jaki żegnamy Brożka, Głowackiego i Małeckiego bardzo mnie irytuje. |
Cytat:
Cytat:
|
Ale czego Wy oczekujecie? Kto ma grać w środku pola?
|
Cytat:
|
Halilovic to ofensywny pomocnik, nie klasyczny środkowy pomocnik, przypominam że grał w wyjściowym składzie. Cywkę chcecie wyjebać, Velez to stoper. Basha połamany :D Nie ma środkowych pomocników.
|
A Mitrovic to co to jest, jak juz jestes taki skrupulatny?
|
Środkowy pomocnik który właśnie gra, bo nie mamy innego piłkarza.
Fuck logic. |
Cytat:
Fuck logic :lol: |
Haaalooo, ziemia. Skoro chcecie wyjebać Cywkę (wszechobecna krytyka) , skoro Veleza trener ustawia jako stopera (bo to jest stoper), skoro Halilovic gra, skoro Basha połamany, to kto ma grać za Mitrovicia?
|
Cytat:
Fuck logic |
Cytat:
Fuck logic |
Dariook przestań fuckować logikę w każdym poście, bo już biedna nie wyrabia xD
Mitrovic gra, bo jest najlepszym z najgorszych. Z tego samego powodu często widywaliśmy Boguskiego w pierwszym składzie. Ale geniusze z forum zawsze znajdą kozła ofiarnego zamiast się pogodzić z rzeczywistością, czyli tym, że mamy słabych piłkarzy. |
Cytat:
Taki mamy urodzaj. |
Ja natomiast spróbowałbym na wystawienie (może nie z Legią) Małeckiego. Nie wiem czy akurat nie sprawdziłby sie w tym miejscu - możliwość z wchodzeniem do ataku z głębi pola rozpędzenia się, a strzał zza pola karnego ma niezły co udowadniał w poprzednim sezonie. Skoro inni uczą sie gry w nowym ustawieniu to dlaczego nie dać szansy Małemu ??? Skoro ma kontrakt.?
A co do dyskusji o Mitrovicia - kontraktowanie graczy na życzenie każdego nowego trenera powoduje potem przerost formy nad treścią, po odejściu trenera klub zostaje z przeciętnym graczem, a kolejny chce swoich zawodników. Mitrović mimo przyzwoitego meczu z Legią i niezłego w Płocku, nadal mnie nie przekonuje. Ale jak słusznie zauważył Karheroop nie mam 30 lat doświadczenia trenerskiego..... |
Cytat:
Ale jak juz tak niby wszyscy są w tej pierwszej jedenastce i trener nie ma sztycha (a ma)...wyjebac Mitrovica i nich Brek sobie pokopie. 30 zawodnikow i nie ma kim grac? A trenejro przeca mowi ze kadra 20 mu wystarczy :D |
Cytat:
Życzę Świątce debiutu, ale nie z przymusu, ale w wyniku dobrej formy. 30 zawodników z czego 6-7 jest wiecznie kontuzjowanych. Wypada większości podziękować. Po tym co widziałem na boisku chociażby w meczu z Lechem to obawiam się że z Brleka będzie mniej pożytku niż nawet z Mitrovicia. |
Cytat:
Czy w tej sytuacji naprawde trzeba jednego łamagę tak ciągnąć za uszy? Bo w takiej sytuacji sprowadzenie Brleka kompletnie mija sie z celem i jest to ciezko wytłumaczalne. Ps: Przypuszczasz ze nowa kadre Carillo 20-22 zawodnikow, kontuzje beda juz omijac a wszyscy beda prezentowac poziom Mitrovica? Bo wychodzi na to, ze chyba to jest ten poszukiwany level. |
Cytat:
u nas w piłkę umie grać może z pięciu (przy czym nie wszyscy cieszą się dobrym zdrowiem). a debiuty młodzieży to może w meczach z kimś gorszym niż l czy amica - nie wiem jak u młodzieży z psyche. |
Za darmo to sobie mozesz zbudowac domek z zapałek a nie kadre z az 16 umiejącymi grac w piłkę piłkarzami :D
|
Na szpicy we wszystkich pozostałych meczach powinien grać któryś z młodych wilków. Na skrzydłach Carlitos i Imaz. Kiedy oni mają się pokazać?
Nawet Kostala należałoby sprawdzić w kilku meczach... Bo kiedy jak nie teraz? Laskos taki talent podobno, dlaczego i on miałby nie zagrać? Gramy już kompletnie o nic. Prestiż meczów nadchodzących nie ma teraz najmniejszego znaczenia. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:59. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl