![]() |
Nie było żadnego faulu na Tiborze, przestańcie wszędzie szukać sensancji. Jeszcze niedawno jak Arsenic wyleciał z boiska za ewidentne przewinienie to był płacz że faulu nie było. Ale wiadomo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
|
Cytat:
Może przytoczy ktoś przepisy? |
Cytat:
Swoją drogą, w aktualnych przepisach jest nawet możliwość podyktowania rzutu karnego za przewinienie bez piłki popełnione w ogóle poza polem gry ;) |
Ok, dzięki.
To w takim razie zamieszczam jeszcze tą sytuację: https://twitter.com/HubertMichno/sta...44150614216711 |
Jeżeli w polu karnym gość sobie wypuścił piłkę i w tym czasie dwóch przeciwników wzięło go w kleszcze i uniemożliwiło dojście do piłki to chyba to jest ewidentny faul...
|
Ale on sobie nie wypuścił, piłka była stracona, on wracał za akcją i zebrał łokcia.
|
Cytat:
To było celowe, nieczyste, chamskie zagranie, mające uniemożliwić Llonchowi doskok do piłki |
Dla mnie najbardziej ewidentny karny był podczas akcji sam na sam Carlitosa w drugiej połowie, gdzie Hlousek popchnął go od tylu z całej siły.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja mówiłem o akcji Halilovicia gdzie go wzięło dwóch legionisów w kleszcze. A co do drugiej sytuacji to według mnie żółta...
|
Machina ruszyła...
|
Cytat:
|
Nie ma co płakać. Sędzia cienki jak dupa węża, to prawda. Pierwsze dwie bramki podarowane - i nam, i amice. Natomiast kolejne dwa gole Lokomotivu Wronki to już niestety nasze problemy w defensywie.
|
Sedzia wybitnie niedysponowany
Ale najwiekszym błędem zagwizdanie faulu dla nas O ile karny mozna powiedziec kontrowersyjny, to przed golem Carlotosa faulu nie bylo w zadnym wypadku Zoltka Arsenica i Mitrovica calkowicie z dupy, nawet tam fauli nie bylo |
E tam jakby Carlitos nie cofnął nogi to może Vujadinović wchodzący nakładką na wysokości kolana złamałby ją i wtedy może nawet dostałby czerwień.... Tylko Carlos miałby z głowy kolejne 6-8 miesięcy
K..wa ile razy gwizdane były faule i rozdawane kartki Wiślakom nie za faule - tylko za niebezpieczne wejścia. Owszem Vujadinović nie faulował, ale nakładka na wysokości kolana to sytuacja odgwizdywana jako faul i tyle.... Karny za rękę Veleza - jak dla mnie gdyby Velez urwał sobie tę rękę to piłka zatrzymana byłaby bokiem.... Raczkowski na VAR tęż chyba sobie popił... Kuchenkorze niedawno klęli wszystkich za rękę Kostewycza.. . teraz twierdzą, że ręka była...... Kwestia uznania, a ta przybłęda z Kluczborka zrobiła jak chciała.... Generalnie jednak Amika zasłużyła na zwycięstwo i to z czego sporo użytkowników się śmiało, a na co zwracał uwagę Lucek - dośrodkowania wchodzące w naszą linię obrony - Grytkjaer wykorzystywał je bezlitośnie........ Natomiast coś co przeszło niezauważalnie to w chwili gdy Vujadinović w polu karnym rekami popchnął Imaza skaczącego do główki - sędzia Przybył bardziej był zatroskany leżącym Trałką - a to był niestety karny i drugie żółtko dla Serba przy stanie 1:2 - jednym słowem tradycji stało się zadość Przybył i zrobił to co zwykle.... |
Cytat:
ręke Veleza zresztą też, nie dopatruje się tu żadnego błędu natomiast poraz kolejny jestem kompletnie rozbrojony komentarzem Węgrzyna, który przez cały mecz kwestionował wolnego (i żółtą kartkę ) po którym Carlitos strzelił gola facet chyba nie zna przepisu o nakładce , a może coś się zmieniło w tej kwestii ? należy mu jednak oddać sprawiedliwość , pozostałe 2 żółte kartki za nakładki też zakwestionował hitem zreszta jego komentarza było wyśmianie odgwizdania faulu na początku meczu i tekst "sędzia na początku meczu powinien w takiej sytuacji , pokazać zawodnikom (tutaj każdy rozsądny człowiek myślał że dokończy: że nie będzie tolerować chamskiej gry itp) ... że tutaj sie byle czego nie gwiżdże :) |
Czy każdy mecz który będzie sędziowała menda z Kluczborka będzie się tak toczył? Byk goni byka i bykiem pogania. Mierny sędzia jakich mało
|
Jak widac na nasze miernoty z gwizdkami i choragiewkami nawet VAR nie jest udogodnieniem zeby nie popelniali bledow
|
Wydaje mi się,że Przybył po prostu wiedział,że popełnił błąd i wiedział,że jeżeli Wisła strzeli z wolnego to go zjedzą, dał karnego którego nie powinno być i było po 1 w błędach,a że Lech wygrał to zapominano o tym co się wydarzyło...Takie coś to powinno być w meczach Niecieczy czy Sandnecji, a nie na poziome meczów Wisły,Lecha i Legii
|
Cytat:
|
Szkoda, że Gajos i Trałka latający z mordą do Przybyła nie dostali żółtka - pewnie dlatego, że tuman nie zrozumiał co powiedział Zoran i uznał, że pewnie szpetnie sklął jego matkę i żonę... Jakby powiedział, że jest ślepym ch..u..j..e..m to nie byłoby kartki....
|
Tak w ogóle to przypadkiem nie jest wcale dobrze dla nas, że Arsenić się wykartkował przed rundą finałową? Czy może jest tak, że jest reset kartek?
|
KL anulowała kartkę vujdadinovica... Czy oni wogole mają jakąś obraną drogę czy robią co chcą?
|
Trałka powinien dostać żółtą na samym początku meczu, faul taktyczny był mocno wieśniaczy, szła bardzo dobra kontra. Chwilę później juz dostał żółtą, powinien więc wylecieć z bosika. Jednak legła chiała oddać Lechowi to, co zabrala im w meczu w Warszawie. Jak co roku, oddaje im w meczu z nami. Poza tym kara za upokorzenie legiuni w stolicy była dla nas nieodzowna.
|
Cytat:
|
Masz rację RIVER to nie arbiter był przyczyną porażki w tym meczu, jednakże Przybył nadaje się do sędziowania meczów na poziomie góra I ligi, a w spotkaniach sędziowanych Wiśle wyróżnia się tylko jednym: to co uchodzi bez kartki przeciwnikowi - Wiślakowi w żadnym razie. Przypomnę kopaninę na początku sezonu z Termaliką i 7 (!) żółtych kartek dla Wiślaków.... Mecz w PP z Koroną, gdzie Diaw po 3 brutalnych faulach dostał żółtko, podczas gdy sędzia Przybył bał się go ukarać, bo wcześniej już wyrzucił z boiska (zasłużenie !!!) Żurkowskiego. Oczywiście mecz z Koroną przegrał Ramirez (wystawiając w części rezerwowy skład) i piłkarze, ale pokazuje to doskonale jak bardzo posrany jest to sędzia. Dla mnie Przybył, Kwiatkowski, Jakubik czy Lasyk powinni wrócić do sędziowania amatorskiego w pierwszej kolejności...
|
Tego nie neguję, bo rzeczywiście też w trakcie meczu ....ica mnie brała na to co wyprawiał sędzia z tymi niby naszymi faulami. Fakty są takie, że o mało którym sędzi w Polsce można powiedzieć, że naprawdę daje radę. Część po prostu mniej kaleczy.
|
W 30 kolejce nie będzie w ogóle VARu!
Ktoś chce robić wałki? https://www.przegladsportowy.pl/pilk...aklasy/ls3n83j |
Będzie kolejka cudów oj będzie
|
Cytat:
Decyzja sprawiedliwa i bardzo dobra. |
no właśnie ile w końcu jest tych wozów i przeszkolonych arbitrów ?
|
4 wozy masz sędziów chyba też mało
|
Wozy, przeszkoleni sędziowie - przecież to kabaret jakiś :D Stoliczek, stołeczek, monitor i var na każdym meczu :)
|
Lepiej obstawić część niż żaden. Na początku VAR był na jednym meczu i nikt nie mówił o nierównych warunkach gry.
4 wozy VAR na najważniejsze mecze o górną ósemke, mamy 9 przeszkolonych sędziów VAR 4 do obsługi 5 do sędziowania resztę sędziują sędziowie z niższych lig. |
Ja Wam powiem, że zamiast tego VARu powinien być Pan Sławek w Multilidze, z canal plus dzwoniliby do sędziego i mu mówili, co na powtórkach wypatrzyli. Spokojnie by obsłużyli wszystkie mecze i jeszcze mogli z boku sondę internetową robić na plus kolejki czy jak tam się ten szit nazywa.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Co do ręki Veleza
Cytat:
|
Przecież to bzdura. Trafiony został w lewą rękę a nie prawa...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl