![]() |
Cytat:
|
ooona A jesteś pewien /pewna że zamierza???
|
Cytat:
|
Nie no jasne, że pracownicy są jacy są. Zwłaszcza fizyczni - najepiej żeby im porozkładać leżaki, dać do łapy drinki z palemkami, podstawić popielniczke i puścić film czy wręczyć tablet. Inaczej 80% zawsze będzie narzekać na wszystko.
Ale pomiędzy narzekaniem leserów a tworzeniem kołchozu - maszynki do gnojenia jest pewna różnica. Jak jest w TF nie przesądzam, bo niby na jakiej miałbym podstawie... Widzę w tym wątku dużo grania w statki. Może zrobi to, może tamto, każdy antycypuje co ma Boguś w głowie. Dziwne, że nikt nie zainteresował się kondycją TF (nie tylko finansową ale i właśnie atmosferą, dobieraniem ludzi na kierownicze stanowiska itd.). Podmioty są dwa ale boss jeden. Jeśli faktycznie w jednym rządzą mianowani przez niego pociotkowie i inne przydupasy - to na jakiej podstawie oczekiwać, że w drugim miałoby być normalnie? No tyle, może jednak EOT. Miłej niedzieli. :) |
Cytat:
Skąd wiesz, że nie ma kupców? Bo niby nikt o tym nie napisał? A może jeszcze nikt nie odkrył kart? |
Tyle razy powtarzałem na SB - wygram w Euromillions to odkupię. Nie odkryłem jeszcze kart:D
|
WISŁAZWE C nie sprzeda Wisły która cały czas jest dłużnikiem C.A Nawet jeśli to na pewno nie za złotówke i cena może być zbyt wygórowana żeby ktoś chciał odkupić Wisłę.Na rynku też nie ma chętnych był temat konsorcjum ale temat upadł a Solorz zniechęcony Śląskiem też raczej nie będzie zainteresowany by inwestować w Wisłe
|
Cytat:
Konkrety. Skąd wiesz jaką cenę krzyknie Cupiał za Wisłę? Podajesz Solorza - którego nawet nikt nie bierze pod uwagę. To tak jakbym ja powiedział, że Wojciechowski kupi Wisłę bo mu się marzy nowy klub i nauczył się zarządzać klubem. Wróżenie z fusów. Na dzień dzisiejszy nie ma żadnych konkretów co do przyszłości Wisły. Nie wiemy czy Cupiał sypnie kasą ( pobożne życzenia) czy może sprzeda klub bo nie ma zamiaru wkładać w niego pieniędzy. |
OJ Zwe Zwe :p
Dałeś sie podejśc :D |
Cytat:
Za późno :D Chciałem od magika z FM wyciągnąć kilka istotnych informacji i dowiedzieć się czy kupuję Wisłę czy nie :P |
Cytat:
Nie mam raczej informacji z pierwszej ręki, ale w okolicy trochę się słyszy na ten temat. Ponoć nie jest ostatnio najlepiej. Nie wnikam w szczegóły, bo chcę uniknąć jakichś nieścisłości, ale cudów latem bym się nie spodziewał. |
Cytat:
|
To chyba oczywiste ..B.C nie chce zbudować tu nic trwałego, chce mieć jedynie szybki doraźny sukces, oraz fajną zabawkę ..Jedyna nadzieja w tym że ludzie się czasem jednak zmieniają, może i nasz Boguś zmieni stosunek do Wisły i zacznie budować klub na sprawdzonych wzorcach, ot choćby niemieckich..
|
Cytat:
Fakt_pl: 'Cupiał nie może sprzedać Wisły' vel 'nie opłaci się sprzedawać Wisły' http://sport.fakt.pl/Nie-oplaci-sie-...,209912,1.html |
Cytat:
Bunoza jest szczególnie dobry w kopaniu się po czole, na pewno nie wart utopionej w nim kasy. To są fakty, z drugiej strony Iwan kilkakrotnie bronił Kapki i dobrze się o nim wypowiadał. |
Od wczoraj trwa koszmar najpierw dowiadujemy sie, ze DS. zostaje Kapka a pozniej, ze mamy komitet transferowy w skład, którego wejdzie Rogala.
Kolejnym ruchem bedzie zatrudnienie Smudy jako trenera. Mamy/będziemy mieć trio najwiekszych hien w historii Wisły: Kapka + Rogala + Smuda Przy tych panach Bednarz mimo, że buc i legionista wyglada na ostoje profesjonalizmu i uczciwosci. Wszystkie hieny już w Wiśle były ale w różnych okresach nigdy z dobrym skutkiem, teraz mamy kumulacje. Teraz dla właściciela gromkie: Dziekujemy!!! Na forum sa 2 grupy, 1 krytykujaca Cupiala, druga dziekujaca za ubiegle lata. Panowie tak czy inaczej spotkalibysmy sie w jednym punkcie, poprostu Wisła bez Cupiała kopała by się po nizszych ligach, a z Cupiałem będzie tak w przyszłości. Jedyne co nas różni to czas jaki minie przed totalnym rozkladem klubu. |
Cytat:
|
Wychodzi na to, że tak uwielbiany i wychwalany przez wielu dobrodziej Pan Bogusław C. jest zwykłym cwaniaczkiem, człowiekiem bez wykształcenia (ukończył tylko technikum.. kolejowe w Sosnowcu :lol:), któremu się po prostu udało w odpowiednim momencie założyć firmę i wykraść z Państwa w czasie zmian ustrojowych ile się tylko dało.
Bogusław C. jest prawdopodobnie umoczony w jakieś afery, że tak się boi pewnych Panów Kapków itp. Nie oczekujmy od niego wiele. Najprawdopodobniej nakradł, a potem wydawał nasze pieniądze (podatników) na cała masę grajków, teraz kranie widocznie mniej i nie stać go na kolejne wydatki. Oficjalnie zaczynam akcje: "NOWY, "WYKSZTAŁCONY" WŁAŚCICIEL WISŁY - POTRZEBNY OD ZARAZ" |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
I z czego rżysz pajacu? Od kiedy ktoś z ukończonym technikum to osoba bez wykształcenia? Patrząc na wyniki matur, których poziom jest żenujący, śmiem stwierdzić, że większość młodzieży miałaby duże problemy z ukończeniem takiego technikum. Cupiał, jak twierdzisz osoba bez wykształcenia, dorobił się ogromnego majątku. Zapytaj obecnych wykształconych magistrów jaki mają pomysł na zarobienie dużych pieniędzy. I napisz jeszcze jaki jest plan Twojej "akcji". |
Cytat:
Posty przechodzą do odpowiedniego tematu. |
Cytat:
PS. Nie wiem bo jakoś mi umknęło, ale jak się powiodła Twoja "porada" dla Bednarza w sprawie Jirsaka? Znakomita porada młodego i wykształconego, znającego się na biznesie przedstawiciela kwiatu naszego narodu ? ;) Cytat:
Cytat:
Miałem przyjemność poznać w życiu wiele osób którym nie było dane studiować, a które biły intelektualnie na głowę większość tych współczesnych "wykształconych". Poza tym kiedyś naprawdę dobre technikum potrafiło stać na poziomie nieosiągalnym dla wielu współczesnych kierunków studiów. Jeżeli "nowy" właściciel Wisły będzie przy kasie, będzie potrafił mądrze zarządzać klubem, a w jego przeszłości nie będzie "ciemnych sprawek" rzutujących na wizerunek klubu, to jak dla mnie może być nawet po podstawówce. |
Bednarz, Kapka, Rogala. To nie może się nie udać:help:
Kurcze, jak to dobrze że przepędzono tych Holendrów. Wreszcie mamy w klubie prawdziwych profesjonalistów i perspektywy rozwoju. Przyznaję, że myliłem się kiedy jechałem ze zwolennikami polskiej opcji, kiedy drwiłem z Was za hasło "Odstaw rodaków, postaw na młodych Polaków". Moje przypuszczenia, że dajecie się jak skończone barany wykorzystywać w akcji, która ma przywrócić do koryta znane twarze okazały się nietrafione. Nie sposób dalej tego ukrywać - jestem oszołomem (kilka osób zapewne za chwilę wrzuci sobie to wyznanie w profil, ale trudno). Teraz, mając u steru prawdziwych Polaków i wiślaków (jeden z Legii, drugi z Ruchu, trzeci z MO) możemy optymistycznie patrzeć w przyszłość. |
Cytat:
|
Cytat:
Zmiana z poprzednim rokiem? Wcześniej o transferach sporo miał do powiedzenia Probierz, stąd Daniel i Frederiksen. Teraz Probierza nie ma, a Kulawik nie wskoczył na jego miejsce. |
Cytat:
On wie co temu klubowi dolega, zna sposób jego funkcjonowania itd, cały czas jest w środowisku. Dlatego tutaj ma przewagę nad kimś ewentualnym z zewnątrz. A nie oszukumy się nie ma opcji aby ktoś kto strzelił ponad 100 goli w swoim życiu nie wiedział o co chodzi w piłce. Wypada mu życzyć powodzenia. |
Cytat:
Zgadzam się z ostatnim - wypada mu życzyć powodzenia... |
@Westersyl
Pozwalając sobie na rozebranie Twojego postu i wyszczególnieniu argumentów: Cytat:
Pełna zgoda natomiast co do tego: Cytat:
|
Cytat:
Przykład z innych realiów finansowych ale moim zdaniem bardzo fajny. Berlusconi ma tego swojego łysego gościa w Milanie Galianiego i nie zależnie od tego czy drużyna jest na pierwszym miejscu czy 10 on go nie wywali. Też nie wychodziły mu transfery, tez Milan chociażby na początku tego sezonu był skreślony nawet z walki o LM, też kibice marudzą na niego. Został trener, został Galiani całkiem racjonalnie odmłodzono tam drużynę, grają o LM. Fajny przykład jak bez drastycznych ruchów wydźwignięto zespół. Z obserwacji w innych klubach zauważyłem, że dyrektorzy/działacze itp, którzy mają już za sobą "coś" nie trafionego w tej drugiej szansie znacznie lepiej im to wychodzi. Generlanie u nas zawsze jak coś nie wyjdzie jest szukanie "ofiary" nie wiem czy to dobre bo przecież porażki uczą najlepiej, czasami lepiej dać komuś drugą szanse. Być może zbyt optymistycznie do tego podchodzę ale nie zamierzam się zadręczać :) |
Cytat:
Mamy status quo - i co, jest dobrze? Będzie dobrze? To że nie planuje się żadnych zmian i o wszystkim będą decydowali ludzie, którzy wielokrotnie się już kompromitowali jest według Ciebie OK? Problemem jest właśnie to, że nic się od ponad roku nie zmieniło i na zmiany się nie zanosi. Jaracie się tym "odkręceniem kurka", tylko gdzie te pieniądze pójdą? Na kolejnych Bunozów, Jovaniców, Riozów? Rozpłyną się, a potem rozeźlony (własną nieudolnością chyba) wujek Cupiał wystawi Wiśle rachunek? Nie powiem, że liczyłem na zmianę na lepsze. Już była. Sami bujaliście tą łodzią razem z mediami i doradcami Cupiała. Ja po prostu nie mam zamiaru udawać, że teraz jest OK. Hasło "Nawet w pierwszej lidze, byle z Brudem i Czekajem" nie trafiało do mnie wcześniej, nie trafia i teraz. Czy rok temu pisałem, że w Wiśle jest w porządku? Czy biłem brawo pół roku temu? Może po prostu jestem konsekwentny? Jesteśmy na równi pochyłej od ponad roku*, a teraz wiemy już na pewno, że trend się nie zmieni. Więc może to się jeszcze zmieniło - ostatecznie pozbyliśmy się złudzeń? ___________________________________________ * To uproszczenie, organizacyjnie zawsze była amatorka. Odcięcie gotówki spowodowało katastrofę sportową, a ta pogłębia jeszcze tę finansową. |
Budżet
Wolfy jesteś konsekwentny: uważasz że Wisłę powinna mieć (dużo) większy budżet; powinno nas być stać na zachodnich profi, i drogich piłkarzy. A póki co: Nie spełniamy kryteriów UEFA ... pewnie z uwagi na długi ..... Powstał wg mnie świetny wątek "Szukajmy sponsora dla Wisły". Tam coś napisz. Oczywiste jest to też dyskusja typu " jak nie włożysz to nie wyjmiesz ..." Problem w tym że Holendrzy byli "włożeniem" a wyjęliśmy produkt raczej nierewelacyjny. |
Cytat:
Nie rozumiesz ich. Być może to moja wina, ale fakt pozostaje faktem - to co rzeczywiście się w nich znajduje, a to co wyczytujesz w nich Ty nie tyle się różni, co jest ze sobą sprzeczne. Post był adresowany do rava i jest kontynuacją dyskusji z shoutboxa. |
Cytat:
Dało się w rok zrobić coś więcej, poza tym wymarzonym awansem do LM? A przecież i do niego nie wiele brakło, a odpaliśmy z ćwierćfinalistami... |
Cytat:
Cytat:
to sobie poczekasz dziesięć lat albo więcej. A może w ogóle. |
Cytat:
Kiedyś śmiałem się, że na maturze sprawdzają umiejętność czytania ze zrozumieniem. Grantar sprawił, że przestało mnie to bawić. Napisałem: Cytat:
Cytat:
|
Basałaj z Holendrami dostał warunek mistrza a potem LM natychmiast, po ogromnej zapaści Wisły i bez czasu na cokolwiek . Przy 3 budżecie w ekstraklasie zdobyto mistrza i w pucharach oraz transferami piłkarzy z klubu, uzyskano najlepsze wyniki sportowo-finansowe od lat.
Probierz po bezsensownej, Bednarzowej rozpierdusze "Teraz Polska", dostał warunek mistrza natychmiast i poległ zasłużenie w Wiśle już wtedy samobójczej. Kulawik po anty "wzmocnieniach" Bednarza, nadal jeszcze dostał irracjonalny warunek PP i też już go nie ma, tak jak i Wielkiej Wisły . Jeśli następca Kulawika dostanie absurdalny warunek mistrza lub PP natychmiast, a nie logiczny warunek utrzymania się w ekstraklasie, to za rok na 1906 % Wisła spadnie do 1 ligi i to niezależnie od tego, czy Cupiał podwoi wydatki transferowe Basałaja z Valckxem czy nawet potroi, w ramach wyrównania strat za własne i Bednarza niedorzeczności w zarządzaniu, w tym te pseudo oszczędnościowe, na których wylądowali z Wisłą na krawędzi bytu, ze stratami przewyższającymi ich arogancję i potrzebami ponad miarę długu. Wisła potrzebuje czasu na dojście do siebie po ostatnim zawale i wymaga cierpliwej pomocy właścicielskiej oraz mądrego zarządzania z zachowaniem ciągłości realizacji planów, a nie ich palpitacji czy dewastacji . Może po 2 latach pokornej odbudowy po tak spektakularnej samo destrukcji, będzie szansa na nawiązanie do jakiejkolwiek dawnej swojej wartości, bo na mistrza od zaraz już nie ma szans, nawet ten zespół doradczy Cupiała, który do tej pory niewidzialnie zarządzał Wisłą doradczo, z biało-czerwonej wyspy marzeń, a teraz po raz pierwszy zasiadł w Wiślackich fotelach i wreszcie będzie firmował swoje działania - własnymi nazwiskami ( w tym Smuda i Rogala oczywiście). Cupiał z piłkarskiego prezesa dekady, przemienia się z wolna w prezesa dekadencji Wisły. Systematyczne schodzenie z budżetu i redukcja kosztów, przy wyłącznie darmowych transferach oraz braku jakichkolwiek inwestycji w infrastrukturę treningową czy choćby brak umowy na stadion oraz przeprowadzka władz Wisły na Bednarzowo-Rogalski Śląsk - sugerują prawdopodobieństwo rychłego wycofania się z Wisły Cupiała i TF, mimo jego osobistych zapewnień o kontynuacji drogi mistrzowskiej z Wisłą. |
Cytat:
Góra 2 sezony i stanowisko prezesa obejmie Valckx. Dyrektorem sportowym zostanie Maaskant a trenerem wybranym drogą konkursową będzie oczywiście Basałaj. |
Cytat:
|
Jak nie będzie innych doradców,młodych menadżerów w telefonice to tak będzie kręcić się.Cała nadzieja w nas.Niech ktoś próbuje dotrzeć do Cupiała-małe si-fi:)
|
Cytat:
Jak powiedziałeś, mamy budżet ok 20 baniek i wokół niego będziemy budować drużynę. Bez znaczenia czy Basałaj będzie prezesem czy Bednarz - z takim budżetem nie wchodzi się do LM ani nie zostaje mistrzem TME. Czytać trzeba ze zrozumieniem (ogólnie mówie) - "klub będzie zdolny pokrywać koszty przychodami przy bardzo drastycznej redukcji kosztów. Nawet o 45 procent." Zatem:
Więc rozkmina czy kasa pójdzie "Na kolejnych Bunozów, Jovaniców, Riozów" to 'druga pochodna' z bzdury jaką jest odkręcenie kurka przez Cupiała. Nie odgrzewaj kotleta który już śmierdzi. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl