![]() |
Cytat:
Przypomnę tylko że każde podbijanie nasze do napastnika za czasów Berdnarza kończyło się tym że marudzili w mediach że za napastników krzyczą po kilka mln euro. Zresztą nie wiem po co ci odpisuję to temat o pucharach. Jesli wyszukasz coś jeszcze ciekawego co Cie nurtuje w moich postach to chętnie z Tobą podyktuje ale na PW bądź w odpowedim temacie. Od tego jest w końcu forum. |
Cytat:
Bate ,Kopenhaga ,Rangers.......nie robmy z nich niewiadomo kogo W tym roku rywale w 4 rundzie wg mnie sa naprawde do przejscia. Nawet z Rangers sa szanse bo oni bazuja jedynie na przygotowaniu kondycyjnym. To nie Real,Panathinaikos ,nawet nie półka Anderlechtu. Szansa jest ,jak nigdy? |
Cytat:
|
A pamietacie jak
Unirea Urziceni roznioslo Rangersow u nich ? Gadacie bez sensu , po pierwsze to trzeba wygrać ze Skonto w dwu meczu potem czekać na III rundę , a co po niektórzy już o 4 rundzie gadają. Kazdy może z kazdym wygrac. |
Cytat:
Trzeba przejść Skonto jak napisał wyżej kolega, denerwuje mnie tylko takie gadanie 'oooo jak trafimy na Rangers to jestesmy w dupie'. Tak nie jest. |
Cytat:
|
Cytat:
Co do naszych szans, to ja uważam, że mamy ekipę nieco silniejszą od tej co miał Skorża gdy grał z Levadią. Zobaczymy jak to się ułoży. |
Cytat:
Może zostanę skrytykowany, ale powiem szczerze, że szanse na przejście Skonto stawiam 50:50 - z lekkim nastawieniem na łotyszy. Mają bardzo młodą i ambitną drużynę a my, co by tu nie mówić, armię najemników - zwykli piłkarze, którzy za Wisłę nigdy " w ogień nie skoczą". I mimo, że darzę Maaskanta sporym zaufaniem, to na prawdę ciężko mi sobie wyobrazić aby zmotywował nasze gwiazdeczki na mecz z "byle kim z półamatorskiej ligi". Bardzo prawdopodobne, że będzie powtórka z Levadią. |
Cytat:
Swoją drogą - offtopując - Unirea spadła do II ligi, nie ubiegała się o licencje, w efekcie czego klub rozpadł się (wykluczony ze związku). |
Cytat:
Kazdy jest do ogrania bo to w koncu tylko sport ale proponowalbym sie skupic na Skonto. Licze, ze po srodowym meczu bedziemy mogli juz bardziej myslec o piatkowym losowaniu i ewentualnym rywalu w III rundzie.:) |
Samuelson powiedz mi ale tak szczerze jak można być kibicem Wisły i stawiać 50/50 baa ze wskazaniem na Łotyszy? Nie rozumiem Cie kompletnie co tutaj robisz.
|
Cytat:
|
Nawet nie chodzi o samych Rangersów. Po prostu pisanie o kimś, kto ma markę w Europie,że jest cienki kopie się po czole i bazuje tylko na kondycji - mnie to śmieszy
Może bazowac nawet na wykopach brakmarza. Najwyraźniej jest to skuteczniejsze od tego co prezentują polskie zespoły. Trochę powagi. Dyskusja jak dla mnie jałowa i bez sensu i nie zamierzam się do niej wiecej odnosić. Czekam na występ Wisły z niecierpliwością i będzie można coś więcej napisać. |
Cytat:
|
Samuelson a co mieli Ci pokazać na sparingach? Nie chce mi się z Tobą dyskutować, mamy dwa różne spojrzenia na kibicowanie i nie tylko.
Sorry za OT - Tofik poprawiłeś mi humor poryczałem się właśnie ze śmiechu czytając Twój podpis :=))) |
Chodziło mi ogólnie cały poprzednim sezon i ostatnie mecze. Ale dobra, skoro wg. Ciebie, rozjedziemy Skonto z palcem w dupie, to ja również nie widzę potrzeby dalszej dyskusji z Tobą.
|
Ostatni sezon - Mistrz Polski, ostatnie mecze - sparingowe. Idę już spać bo nie wyrabiam :o
|
Cytat:
" 'oooo jak trafimy na Rangers to jestesmy w dupie'. Tak nie jest" No wiesz. Ja nie jestem malkontentem, ale też nic mnie nie zdziwi. Może się okazać już jutro, że jednak będziemy w dupie, i wcale nie musimy wylosować Rangersów żeby tak stwierdzić. |
Cytat:
|
Hehe, marzyciele!:D Wy naprawdę myślicie, że Wisła jest bliska poziomowi Sportingu? Panowie, czas do łóżeczka... Każdy z przeciwników w IV rundzie jest do pokonania, owszem, ale nie mówmy, że sportowo jesteśmy na tym samym poziomie. Żeby wyeliminować kogo kolwiek w III potrzeba nam:
-> Dobrego przygotowania fizycznego, motorycznego, -> Zgrania, -> Słabego rywala, -> Wyeliminowania głupich błędów i niepotrzebnych strat, -> Lepszej gry zespołowej, szczególnie Małeckiego, Żeby pokonać kogoś w IV rundzie dodajmy do tego: -> Mega szczęścia, -> Rewelacyjnego przygotowania wydolnościowego (harowanie przez okrągłe 90 min bez przestojów!) -> Dobrze funkcjonującej defensywy, -> Bardzo wysokiej formy całego składu, -> Niskiej formy rywala, -> Dobrze zmotywowanej drużyny (nie muszę przypominać co się dzieje, gdy tracimy pierwsi bramkę?) -> Super formy strzeleckiej napastników, -> Umiejętności wychodzenia z pod pressingu, -> Grania pressingiem, Chyba wystarczy, a teraz odpowiedzcie mi, ile z tych punktów na ten moment nasza drużyna już ma, a co jeszcze może wypracować... |
Cytat:
Mecz meczowi nie równy, to jest piłka nożna, w biegach wygra ten który najszybciej biegnie, a w piłce ten któremu piłka wpadnie do siatki, nie ważne czy po rykoszecie czy po ładnej akcji. Też nie jestem malkontentem (tak teraz nazywa się ktoś kto wierzy w CL) i wiem, że przejście Skonta może okazać się trudne. Co do Macabi z LM to miałem okazję ogladać Meliksona przeciwko nim i tyle co on i tam popłochu zrobił to w głowie się nie mieściło. Za pewne gralibyśmy podobnie z kontrataku bo nie mamy tak wielu technicznych piłkarzy choć Macabi nie dawno sprzedało jednego ze swoich najlepszych grajków Rafaelova do Brugii. Geralnie wiidziałem kilkanaście meczy naszych potencjalnych rywali do gry w CL z 4 rundy także swojej wiedzy nie opieram tylko na tym że na Polsacie leciał Lech. |
Wszyscy będziemy choć trochę mądrzejsi w środe .
Jestem zdania że zdominujemy Skonto grą pozycyjną , a jako że drużyna z Rygi raczej nigdy nie muruje bramki , może się lekko otworzyć co zaaowocuje dużą ilościa bramek . Jeśli pierwsza bramka ( dla nas ) padnie juz w 1 połowie to wynik będzie pokroju 4-1 dla Wisły . Oczywiście jest też opcja że będziemy się niemiłosiernie męczyć i padnie remis 0-0 czy 1-1 . O rewanż na Reymonta jestem jakoś spokojny . Inna sprawa że nawet najbliższy dwumecz nie pokaże w którym jesteśmy miejscu . Bardziej relatywna będzie 3 runda , gdzie będziemy mieli rywala pokroju bate czy dinamo . To czy wygramy z takimi drużynami zalezy od wielu czynników , często też szczęścia czy po prostu formy dnia danego zawodnika . Nasz zespół z kazdym kolejnym spotkaniem powinien grać lepiej , w czym też można upatrywać naszą szanse . |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
I jeszcze co do składu to skoro Kirm narzeka na jakiś uraz to tym bardziej postawiłbym na Ivica Iliewa. |
Skonto Ryga to przeciwnik, z ktorym szanse na awans wynosza nie wiecej niz 30%, wiec polecam poczekac z ocena szans w dalszych rundach, zeby Wisla do nich dotarla. Przypominam, ze Skonto jest mistrzem Lotwy, a nie trzecia druzyna Azerbejdzanu czy mistrzem Estonii.
Jezeli juz jednak patrzec na potencjalnych rywali w III rundzie, to nie mam watpliwosci, ze awans do IV rundy jest maximum, co Wisla moze osiagnac. Litex, Genk, Slovan, Viktoria, Maribor, Helsinki, Ekranas, Zestafoni, Malmo, Shamrock - z tej listy przeciez tylko Ekranas i Shamrock sa na podobnym poziomie, a pozostali bija na glowe Wisle. PS. Nie sugerujcie sie wynikami sparingow, tylko wynikami w Europie. |
Cytat:
wygramy ze Skonto i to nie kwestia lekceważenia przeciwnika , ale zwykłego obiektywizmu piłkarskiego A żeby dostac się do LM to nawet nie trzeba strzelać więcej bramek od przeciwników , ale mieć lepszy bilans bezpośrednich spotkań :P |
Cytat:
2 runda Levadia 3 runda Debrecen 4 runda Lewski Sofia. Na dzisiaj może być oprócz Skonto: 3 runda - Ekranas Poniewież 4 runda - Maccabi Haifa lub BATE Borisow, a nawet jeszcze ktoś z niższym rankingiem (jeżeli teoretycznie wyżej sklasyfikowane kluby odpadną w 3 r eliminacji) czyli porównywalnie..... ale może być też: 3 runda KRC Genk ewentualna 4 runda - Glasgow Rangers. Faktycznie Kopenhaga została trochę rozsprzedana do tego straciła trenera, ale przypomnę, że kiedy my odpadliśmy z Levadią, to Kopenhaga w 4 rundzie eliminacji przegrała dwumecz z Apoelem NIkozja, będąc rozstwaioną.... Inna rzecz, że przed ostatnimi sukcesami zespół regularnie walczył w rozgrywkach grupowych LM albo LE i P UEFA wychodząc z grupy LE w sezonie 2008/9, 2009/10, czy zajmując 4 miejsce - 2007/8, w rozgrywkach grupowych LM 2006/7 (wygrane z Celticiem i MU, eliminacja Ajaxu) Tak właśnie zdobywa się punkty konieczne do rozstawienia. Jednym słowem co roku jest łatwo jak nigdy w ocenie kibiców, ale ostatnio wychodzi nam jak zawsze.... Pozdrawiam |
Dwie strony gadania o niczym i jedyne mądre posty Tofika i Karheropa.
Westersyl - jak szanuję Twoje zdanie odnośnie oceny potencjału zawodników (choć w dalszym ciągu nie wiem, za co się tak na mnie "pogniewałeś" jak zapytałem o Lameya? Może wreszcie mi wyjaśnisz?) tak pisanie o Rangersach w formie jaką zaprezentowałeś jest śmieszne. Może porównując ich do gry Barcelony jest to "zgraja kopiących się po czole Szkotów", jednak na pewno nie jest to prawdą w porównaniu do naszej gry, którą prezetnowaliśmy wiosną. Mądrzejsi będziemy po meczach w 3 rundzie kwalifikacji (o ile znowu nie potkniemy się na "gigancie" w 2 rundzie kwalifikacji - choć to wg mnie bardzo mało prawdopodobne). Tam zagramy z rywalem na - tak się przynajmniej wydaje - zbliżonym do nas poziomie. Jeśli poradzimy sobie z nim w dobrym stylu, będzie można z większym optymizmem oczekiwać na rywala w 4 rundzie. Jeśli miałbym nasze szanse oceniać na podstawie wiosennej formy i sparingów to za ciekawie by to nie wyglądało. Poczekajmy do meczów o stawkę - Skonto jeszcze naszej siły nie zweryfikuje, ale kolejny rywal zdecydowanie pokaże, na co możemy liczyć w tym sezonie. |
Cytat:
|
Kopenhaga w tym sezonie wyszła z grupy w LM
My z dyspozycja z tego samego sezonu to mozemy wyjsc z jakiejkolwiek grupy tylko wtedy gdy reaktywuja Puchar Ekstraklasy Ja naprawde nie wiem skad u niektórych takie podejscie i hurraoptymizm jesli sie uda dojsc do 4 rundy to przedział naszych szans bedzie pewnie miedzy 5%( Rangers Kopenhaga) a 25 %( Bate, Hajfa) |
luzik panowie, Ryga nas zweryfikuje, myślę że pozytywnie
stawiam na którychś z tych składów: http://www.footballuser.com/Formatio...sla_Krakow.jpghttp://www.footballuser.com/Formatio...sla_Krakow.jpg http://www.footballuser.com/Formatio...sla_Krakow.jpghttp://www.footballuser.com/Formatio...sla_Krakow.jpg i do zobaczenia w Rydze :D |
Cytat:
Reasumuąc Na + nasza siła ofensywna - naprawdę jeśli Kirm będzie zdrowy Maaskant ma w czym wybierać: Kirm, Iliev, Genkov, Biton, Małecki,Boguski,Melikson,Garguła... Na - zgranie obrony oraz słabe boki (Lamey, Diaz, Paljic), w zasadzie mamy tylko jednego klasowego obrońce w kadrze Osmana Chaveza Biorąc pod uwagę powyższe typuje wysoki remis bramkowy 2:2 lub 3:3 |
Bez najmniejszego znaczenia w jakim stylu MUSZĄ przejść 2 i 3 rundę. Innej opcji po tym co Wisła pokazała w ostatnich latach nie widzę. I uważam że jest to zupełnie realne. Nie liczę na fajerwerki tylko na wygrany mecz. TYLKO gra w LM lub LE może popchnąć tę drużynę w górę. Jak nie dostaną się do żadnej fazy grupowej to niestety koniec Roberta i jego świty. Tak to widzę. Pisze to jako sympatyk tego co w Wiśle robi RM. Skonto Ryga jest słabym zespołem. Jeśli będziemy mieli z nimi problemy to oznacza że jesteśmy równie słabi. Osobiście nie wyobrażam sobie odpadnięcia z tym rywalem tą drużyna którą mamy.
|
Cytat:
Kopenhaga , Rangers zgoda 5 % szans. |
5% oznacza że wygrywamy z nimi 1 mecz na 20? Panowie, matematyka chyba szwankuje. Nie róbcie z tej drużyny takich ogórków.
|
Cytat:
|
Cytat:
Zagra za niego Iliev który sprawia lepsze wrażenie. Pozatym Kirm mi kojarzy się z pechem. Zdrowia Andraz! |
http://www.sportfan.pl/artykul/27185...rabia-tyle-ile
Skonto to amatorzy, jeśli ich nie przejdziemy to znaczy, że naszym grajką pensje muszą zostać obniżone do poziomu Skonto!!!!!! |
http://www.sport.pl/pilka/51,65041,9930224.html?i=3
Czy to jest trybuna gości D: ??? Bo wyglada na raczej nie stabilną ;D Beda wylatywac piłki za Stadion ... |
o ktorej zaczyna sie transmisja w Polsacie Sport/Futbol? Bo chyba ta petycja nic nie wskoralismy w sprawie Polsatu otwartego....
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:59. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl