Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

westersyl 11.07.2011 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1124701)
No to popatrz:

I zamilcz.

Przepraszam za OT, ale nie lubię gdy ktoś kłamie.

Wybacz ale nie jestem wstanie zrozumieć o co Ci chodzi. Przypuszczam że cos osobistego załatwia się takie rzeczy na PW.
Przypomnę tylko że każde podbijanie nasze do napastnika za czasów Berdnarza kończyło się tym że marudzili w mediach że za napastników krzyczą po kilka mln euro. Zresztą nie wiem po co ci odpisuję to temat o pucharach. Jesli wyszukasz coś jeszcze ciekawego co Cie nurtuje w moich postach to chętnie z Tobą podyktuje ale na PW bądź w odpowedim temacie. Od tego jest w końcu forum.

Wojtas 11.07.2011 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez djjamajczyk (Post 1124668)
Wybacz ale jesteś megalomanem . Pierw gwoli sprostowania jasne ze jesteśmy z nimi wstanie wygrac ale to trzeba miec dzien konia *2 a oni czy to Bate czy to Copenhaga czy Rangersi musza mieć zupełny zupełny brak formy . jakies 1:0 w Krk na g.w.o sie zda na Ibrox Park czy Parken. Jaga świeci przykładem bez głupiego gadania o długiej podróży itp.
Kazdy z tych 3 ekip byłaby murowanym faworytem w konfrontacji z Naszymi i 3mać kciuki ,żeby może odpadli po jakimś kryzysie wcześniej niż przed IV rundą ...
Pewnie nie chcesz przyjąc do wiadomości że ta ich siła fizyczna + technika jakże słaba wystarczająca jedynie na finał LE jest "ciut" bardziej przemawiająca niż zespół których gromią Azerowie czy Estończycy .
O Bate juz mi się nie chce pisac ale podpowiem jedno my nie umiemy grac zupelnie z zespołami z danego ZSRR szczególnie z Blr-Ukr-Rus.

Bate ,Kopenhaga ,Rangers.......nie robmy z nich niewiadomo kogo

W tym roku rywale w 4 rundzie wg mnie sa naprawde do przejscia.

Nawet z Rangers sa szanse bo oni bazuja jedynie na przygotowaniu kondycyjnym.
To nie Real,Panathinaikos ,nawet nie półka Anderlechtu.
Szansa jest ,jak nigdy?

Watts 11.07.2011 22:42

Cytat:

Rangers przegrało z FBK Kovno, Celitc z Armedią w eliminacjach do CL.
I doszli do finalu Pucharu UEFA. Wyjdz.

Teqcontroller 11.07.2011 22:48

A pamietacie jak
Unirea Urziceni roznioslo Rangersow u nich ?

Gadacie bez sensu , po pierwsze to trzeba wygrać ze Skonto w dwu meczu potem czekać na III rundę , a co po niektórzy już o 4 rundzie gadają. Kazdy może z kazdym wygrac.

westersyl 11.07.2011 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1124712)

Czas Ci się zatrzymał chyba w domu. Teraz mamy 2011 rok i ligę europejską której zwycięzca jest FC Porto, Rangersi odpali po dwu meczu z PSV kopiąc piłkę wszędzie tam byle nie wpadła do ich własnej bramki. Nie wierze w siłę szkockiej piłki, uważam, że są do ogrania i nie musicie mi przypominać kto tam grę i co kiedy zdobyli ja doskonale to wiem. Pamiętam też jak dzięki pomocy sędziwego w meczu z Fiorentiną udało im się doczołgać do karnych (momentami parkowali trolejbus we własnym polu karnym), a w konsekwencji do tego pamiętnego finału.

Trzeba przejść Skonto jak napisał wyżej kolega, denerwuje mnie tylko takie gadanie 'oooo jak trafimy na Rangers to jestesmy w dupie'. Tak nie jest.

Krav 11.07.2011 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1124712)

Ale jaki to ma związek ? Bo Kowno i finał Rangersów w PUEFA to nie ten sam sezon. To tak jak napisać o nas, że mieliśmy 1/8 PUEFA a później odpadliśmy z Levadią. Jemu chodziło o to, że także taka drużyna jak Rangersi mają słabsze sezony i są do przejścia (przykład właśnie FBK). Mam wrażenie, że niektórzy niestety jadą tak na naszej "opinii" z poprzednich edycji pucharów, które nijak się mają do stanu obecnego tak to samo tyczy się to ekip naszych potencjalnych rywali - "wszechmocne Rangers" od którego dostajemy piątkę czy Kopenhaga. Jasne, że lepiej na nich nie trafić (drużyny z Wysp nigdy nie leżały polskim drużynom, i nie mówie tu o jakiś Walijczykach czy Irlandczykach Płn.). Co do Kopenhagi to ten zespół dopiero od 2 sezonów prezentuje wysoki poziom więc tutaj powyższe odniesienie ma sens. Idąc dalej, nie ma sensu gdybać za bardzo, ale jednego jestem pewien - jeśli przyszłoby ewentualnie nam mierzyć się w IV rundzie z ekipami typu BATE, Maccabi czy Dinamo Zagrzeb, czy nawet Rangersi to na pewno nie będą te drużyny w jakiś znaczący sposób (by nie nadrobić tego zaangażowaniem, agresywnością czy pressingiem) od Wisły.

JrQ- 11.07.2011 23:07

Cytat:

Jesli już pisałem że piłkarze klasy Pawła na Bałkanach chodzą po jeszcze większych cenach niż on poszedł.
Nie wiem może dla Ciebie Genkov jest lepszy niż Paweł. :rotfl:
Na pewno lepszy niż Brożek z ostatnich 1,5 roku w Wiśle.

Co do naszych szans, to ja uważam, że mamy ekipę nieco silniejszą od tej co miał Skorża gdy grał z Levadią.
Zobaczymy jak to się ułoży.

Samuelson 11.07.2011 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1124702)
Wybacz ale nie jestem wstanie zrozumieć o co Ci chodzi. Przypuszczam że cos osobistego załatwia się takie rzeczy na PW.
Przypomnę tylko że każde podbijanie nasze do napastnika za czasów Berdnarza kończyło się tym że marudzili w mediach że za napastników krzyczą po kilka mln euro. Zresztą nie wiem po co ci odpisuję to temat o pucharach. Jesli wyszukasz coś jeszcze ciekawego co Cie nurtuje w moich postach to chętnie z Tobą podyktuje ale na PW bądź w odpowedim temacie. Od tego jest w końcu forum.

Jemu chyba chodziło, że wymienione przez ciebie szkockie drużyny, mimo tego, że miały swoje haniebne porażki, to przynajmniej dotarły do finału PE(między innymi pamiętam Celtic chyba w 2003) - no i ma racje.

Może zostanę skrytykowany, ale powiem szczerze, że szanse na przejście Skonto stawiam 50:50 - z lekkim nastawieniem na łotyszy. Mają bardzo młodą i ambitną drużynę a my, co by tu nie mówić, armię najemników - zwykli piłkarze, którzy za Wisłę nigdy " w ogień nie skoczą". I mimo, że darzę Maaskanta sporym zaufaniem, to na prawdę ciężko mi sobie wyobrazić aby zmotywował nasze gwiazdeczki na mecz z "byle kim z półamatorskiej ligi". Bardzo prawdopodobne, że będzie powtórka z Levadią.

tarantulaw2 11.07.2011 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1124715)
A pamietacie jak
Unirea Urziceni roznioslo Rangersow u nich ?

Ja pamiętam.
Swoją drogą - offtopując - Unirea spadła do II ligi, nie ubiegała się o licencje, w efekcie czego klub rozpadł się (wykluczony ze związku).

River 11.07.2011 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1124711)

Narazie to my nie robmy z siebie niewiadomo kogo. Poki co to ci Rangersi, Kopenhaga czy BATE juz w tej LM grali a dla nas to wciaz sfera marzen. Mimo tego niektorzy zachowuja sie tak jakby bylo odwrotnie.:shock:

Kazdy jest do ogrania bo to w koncu tylko sport ale proponowalbym sie skupic na Skonto. Licze, ze po srodowym meczu bedziemy mogli juz bardziej myslec o piatkowym losowaniu i ewentualnym rywalu w III rundzie.:)

Wisoman 11.07.2011 23:14

Samuelson powiedz mi ale tak szczerze jak można być kibicem Wisły i stawiać 50/50 baa ze wskazaniem na Łotyszy? Nie rozumiem Cie kompletnie co tutaj robisz.

Samuelson 11.07.2011 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisoman (Post 1124732)
Samuelson powiedz mi ale tak szczerze jak można być kibicem Wisły i stawiać 50/50 baa ze wskazaniem na Łotyszy? Nie rozumiem Cie kompletnie co tutaj robisz.

A może mam piać z zachwytu nad grą naszych piłkarzy? Przez cały poprzedni sezon ani podczas ostatnich sparingów nie pokazali dobrej gry, były momenty - ale one się nie liczą. Ogólnie to dziwie się wam. Mówicie, że z palcem w dupie przejdziemy Skonto. A może przypomnieć jaka była sytuacja na forum przed meczem z Levadią, Quarabagiem? Trzeba nabrać pokory, bo to nie są amatorzy. Jest to, jak już pisałem, młoda, walcząca drużyna, która nie da nam łatwego zwycięstwa. I nie można być w 100% pewnym, że wygramy z nimi.

tofik 11.07.2011 23:21

Nawet nie chodzi o samych Rangersów. Po prostu pisanie o kimś, kto ma markę w Europie,że jest cienki kopie się po czole i bazuje tylko na kondycji - mnie to śmieszy
Może bazowac nawet na wykopach brakmarza. Najwyraźniej jest to skuteczniejsze od tego co prezentują polskie zespoły. Trochę powagi.
Dyskusja jak dla mnie jałowa i bez sensu i nie zamierzam się do niej wiecej odnosić. Czekam na występ Wisły z niecierpliwością i będzie można coś więcej napisać.

Krav 11.07.2011 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1124737)
. Czekam(y) na występ Wisły z niecierpliwością i będzie można coś więcej napisać.

Otóż to - tyle w temacie.

Wisoman 11.07.2011 23:34

Samuelson a co mieli Ci pokazać na sparingach? Nie chce mi się z Tobą dyskutować, mamy dwa różne spojrzenia na kibicowanie i nie tylko.
Sorry za OT - Tofik poprawiłeś mi humor poryczałem się właśnie ze śmiechu czytając Twój podpis :=)))

Samuelson 11.07.2011 23:38

Chodziło mi ogólnie cały poprzednim sezon i ostatnie mecze. Ale dobra, skoro wg. Ciebie, rozjedziemy Skonto z palcem w dupie, to ja również nie widzę potrzeby dalszej dyskusji z Tobą.

Wisoman 11.07.2011 23:43

Ostatni sezon - Mistrz Polski, ostatnie mecze - sparingowe. Idę już spać bo nie wyrabiam :o

Watts 11.07.2011 23:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1124716)
Czas Ci się zatrzymał chyba w domu. Teraz mamy 2011 rok i ligę europejską której zwycięzca jest FC Porto, Rangersi odpali po dwu meczu z PSV kopiąc piłkę wszędzie tam byle nie wpadła do ich własnej bramki. Nie wierze w siłę szkockiej piłki, uważam, że są do ogrania i nie musicie mi przypominać kto tam grę i co kiedy zdobyli ja doskonale to wiem. Pamiętam też jak dzięki pomocy sędziwego w meczu z Fiorentiną udało im się doczołgać do karnych (momentami parkowali trolejbus we własnym polu karnym), a w konsekwencji do tego pamiętnego finału.

Trzeba przejść Skonto jak napisał wyżej kolega, denerwuje mnie tylko takie gadanie 'oooo jak trafimy na Rangers to jestesmy w dupie'. Tak nie jest.

Teraz mamy rok 2011 i Rangersi ojebali Sporting Lizbona ktory wysralby sie nam do pyska. Choc tez uwazam, ze Maccabi Hajfa byloby grozniejszym rywalem.

" 'oooo jak trafimy na Rangers to jestesmy w dupie'. Tak nie jest"

No wiesz. Ja nie jestem malkontentem, ale też nic mnie nie zdziwi. Może się okazać już jutro, że jednak będziemy w dupie, i wcale nie musimy wylosować Rangersów żeby tak stwierdzić.

Samuelson 12.07.2011 00:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisoman (Post 1124750)
Ostatni sezon - Mistrz Polski, ostatnie mecze - sparingowe. Idę już spać bo nie wyrabiam :o

No dobra, nie mam zamiaru Ciebie przekonywać... Przecież wiemy, że Wisła gra ostatnio iście w stylu barcelońskim a ostatniego mistrza wciągnęliśmy nosem. A Skonto? Co to jest za amatorska-drużyna? Bez problemu ich przejdziemy co nie?!

WislaOnly 12.07.2011 00:15

Hehe, marzyciele!:D Wy naprawdę myślicie, że Wisła jest bliska poziomowi Sportingu? Panowie, czas do łóżeczka... Każdy z przeciwników w IV rundzie jest do pokonania, owszem, ale nie mówmy, że sportowo jesteśmy na tym samym poziomie. Żeby wyeliminować kogo kolwiek w III potrzeba nam:
-> Dobrego przygotowania fizycznego, motorycznego,
-> Zgrania,
-> Słabego rywala,
-> Wyeliminowania głupich błędów i niepotrzebnych strat,
-> Lepszej gry zespołowej, szczególnie Małeckiego,
Żeby pokonać kogoś w IV rundzie dodajmy do tego:
-> Mega szczęścia,
-> Rewelacyjnego przygotowania wydolnościowego (harowanie przez okrągłe 90 min bez przestojów!)
-> Dobrze funkcjonującej defensywy,
-> Bardzo wysokiej formy całego składu,
-> Niskiej formy rywala,
-> Dobrze zmotywowanej drużyny (nie muszę przypominać co się dzieje, gdy tracimy pierwsi bramkę?)
-> Super formy strzeleckiej napastników,
-> Umiejętności wychodzenia z pod pressingu,
-> Grania pressingiem,

Chyba wystarczy, a teraz odpowiedzcie mi, ile z tych punktów na ten moment nasza drużyna już ma, a co jeszcze może wypracować...

westersyl 12.07.2011 07:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1124752)
Teraz mamy rok 2011 i Rangersi ojebali Sporting Lizbona ktory wysralby sie nam do pyska. Choc tez uwazam, ze Maccabi Hajfa byloby grozniejszym rywalem.

" 'oooo jak trafimy na Rangers to jestesmy w dupie'. Tak nie jest"

No wiesz. Ja nie jestem malkontentem, ale też nic mnie nie zdziwi. Może się okazać już jutro, że jednak będziemy w dupie, i wcale nie musimy wylosować Rangersów żeby tak stwierdzić.

Tak samo można powiedzieć, że byliśmy lepsi od pewnego klubu z Poznania, który wyeliminował pewien znany kluby oraz miał bardzooo dużą szansę na przejście zespołu który zaszedł do finału Bragi.

Mecz meczowi nie równy, to jest piłka nożna, w biegach wygra ten który najszybciej biegnie, a w piłce ten któremu piłka wpadnie do siatki, nie ważne czy po rykoszecie czy po ładnej akcji. Też nie jestem malkontentem (tak teraz nazywa się ktoś kto wierzy w CL) i wiem, że przejście Skonta może okazać się trudne. Co do Macabi z LM to miałem okazję ogladać Meliksona przeciwko nim i tyle co on i tam popłochu zrobił to w głowie się nie mieściło. Za pewne gralibyśmy podobnie z kontrataku bo nie mamy tak wielu technicznych piłkarzy choć Macabi nie dawno sprzedało jednego ze swoich najlepszych grajków Rafaelova do Brugii. Geralnie wiidziałem kilkanaście meczy naszych potencjalnych rywali do gry w CL z 4 rundy także swojej wiedzy nie opieram tylko na tym że na Polsacie leciał Lech.

Karherop 12.07.2011 08:21

Wszyscy będziemy choć trochę mądrzejsi w środe .

Jestem zdania że zdominujemy Skonto grą pozycyjną , a jako że drużyna z Rygi raczej nigdy nie muruje bramki , może się lekko otworzyć co zaaowocuje dużą ilościa bramek . Jeśli pierwsza bramka ( dla nas ) padnie juz w 1 połowie to wynik będzie pokroju 4-1 dla Wisły .

Oczywiście jest też opcja że będziemy się niemiłosiernie męczyć i padnie remis 0-0 czy 1-1 . O rewanż na Reymonta jestem jakoś spokojny .

Inna sprawa że nawet najbliższy dwumecz nie pokaże w którym jesteśmy miejscu . Bardziej relatywna będzie 3 runda , gdzie będziemy mieli rywala pokroju bate czy dinamo . To czy wygramy z takimi drużynami zalezy od wielu czynników , często też szczęścia czy po prostu formy dnia danego zawodnika . Nasz zespół z kazdym kolejnym spotkaniem powinien grać lepiej , w czym też można upatrywać naszą szanse .

PANDEM0NIUM 12.07.2011 08:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1124792)

Jestem zdania że zdominujemy Skonto grą pozycyjną , a jako że drużyna z Rygi raczej nigdy nie muruje bramki , może się lekko otworzyć co zaaowocuje dużą ilościa bramek . Jeśli pierwsza bramka ( dla nas ) padnie juz w 1 połowie to wynik będzie pokroju 4-1 dla Wisły .

Oczywiście jest też opcja że będziemy się niemiłosiernie męczyć i padnie remis 0-0 czy 1-1 . O rewanż na Reymonta jestem jakoś spokojny .

Rozumiem ze porażki nie bierzesz pod uwagę?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1124792)
Nasz zespół z kazdym kolejnym spotkaniem powinien grać lepiej , w czym też można upatrywać naszą szanse .

Masz racje, i dlatego pozostaje tylko żałować że spotkanie o tak dużą stawkę będziemy grali z prawie niezgranym zespołem. Ile w piłce nożnej znaczy zgranie i team spirit nie musze mówić. Obysmy przez to nie płakali w środe. (odpukać!) Z każdym kolejnym meczem to wszystko będzie się zazebiało coraz bardziej, drużyna potrzebuje czasu więc trzymajmy kciuki w środę z całych sił. W moim odczuciu wystarczy jedna bramka i potem pójdzie jak z platka, zespół zaskoczy i powinno być ok.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1124768)
Hehe, marzyciele!:D Wy naprawdę myślicie, że Wisła jest bliska poziomowi Sportingu? Panowie, czas do łóżeczka... Każdy z przeciwników w IV rundzie jest do pokonania, owszem, ale nie mówmy, że sportowo jesteśmy na tym samym poziomie. Żeby wyeliminować kogo kolwiek w III potrzeba nam:
-> Dobrego przygotowania fizycznego, motorycznego,
-> Zgrania,
-> Słabego rywala,
-> Wyeliminowania głupich błędów i niepotrzebnych strat,
-> Lepszej gry zespołowej, szczególnie Małeckiego,
Żeby pokonać kogoś w IV rundzie dodajmy do tego:
-> Mega szczęścia,
-> Rewelacyjnego przygotowania wydolnościowego (harowanie przez okrągłe 90 min bez przestojów!)
-> Dobrze funkcjonującej defensywy,
-> Bardzo wysokiej formy całego składu,
-> Niskiej formy rywala,
-> Dobrze zmotywowanej drużyny (nie muszę przypominać co się dzieje, gdy tracimy pierwsi bramkę?)
-> Super formy strzeleckiej napastników,
-> Umiejętności wychodzenia z pod pressingu,
-> Grania pressingiem,

Chyba wystarczy, a teraz odpowiedzcie mi, ile z tych punktów na ten moment nasza drużyna już ma, a co jeszcze może wypracować...

Ja bym to streścił. Aby dostać się do LM potrzebujemy strzelić o jednego gola więcej od naszych przeciwników.

milosz 12.07.2011 08:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1124799)

Masz racje, i dlatego pozostaje tylko żałować że spotkanie o tak dużą stawkę będziemy grali z prawie niezgranym zespołem. Ile w piłce nożnej znaczy zgranie i team spirit nie musze mówić. Obysmy przez to nie płakali w środe. (odpukać!) Z każdym kolejnym meczem to wszystko będzie się zazebiało coraz bardziej, drużyna potrzebuje czasu więc trzymajmy kciuki w środę z całych sił. W moim odczuciu wystarczy jedna bramka i potem pójdzie jak z platka, zespół zaskoczy i powinno być ok.

Popieram w 100%. Kadra Wisły jest dużo mocniejsza od Skonto, ale kluczowe jest zgranie (zwłaszcza w grze obronnej) i ...pierwsza bramka.

I jeszcze co do składu to skoro Kirm narzeka na jakiś uraz to tym bardziej postawiłbym na Ivica Iliewa.

gukfva 12.07.2011 08:47

Skonto Ryga to przeciwnik, z ktorym szanse na awans wynosza nie wiecej niz 30%, wiec polecam poczekac z ocena szans w dalszych rundach, zeby Wisla do nich dotarla. Przypominam, ze Skonto jest mistrzem Lotwy, a nie trzecia druzyna Azerbejdzanu czy mistrzem Estonii.
Jezeli juz jednak patrzec na potencjalnych rywali w III rundzie, to nie mam watpliwosci, ze awans do IV rundy jest maximum, co Wisla moze osiagnac.
Litex, Genk, Slovan, Viktoria, Maribor, Helsinki, Ekranas, Zestafoni, Malmo, Shamrock - z tej listy przeciez tylko Ekranas i Shamrock sa na podobnym poziomie, a pozostali bija na glowe Wisle.
PS. Nie sugerujcie sie wynikami sparingow, tylko wynikami w Europie.

Karherop 12.07.2011 08:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1124799)
Rozumiem ze porażki nie bierzesz pod uwagę?

Ja bym to streścił. Aby dostać się do LM potrzebujemy strzelić o jednego gola więcej od naszych przeciwników.

Szczerze ? jako kibic nie biorę porażki pod uwagę a, jeśli np któryś z piłkarzy zakłada porażke ze Skonto i z takim nastawieniem jedzie na Łotwe powinien od razu zakończyć kariere, przynajmniej w Wiśle

wygramy ze Skonto i to nie kwestia lekceważenia przeciwnika , ale zwykłego obiektywizmu piłkarskiego

A żeby dostac się do LM to nawet nie trzeba strzelać więcej bramek od przeciwników , ale mieć lepszy bilans bezpośrednich spotkań :P

funkykoval 12.07.2011 08:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1124711)

W tym roku rywale w 4 rundzie wg mnie sa naprawde do przejscia.

Nawet z Rangers sa szanse bo oni bazuja jedynie na przygotowaniu kondycyjnym.
To nie Real,Panathinaikos ,nawet nie półka Anderlechtu.
Szansa jest ,jak nigdy?

Tak Wojtas pamiętne 2 lata temu szansa dopiero była jak nigdy:
2 runda Levadia
3 runda Debrecen
4 runda Lewski Sofia.

Na dzisiaj może być oprócz Skonto:
3 runda - Ekranas Poniewież
4 runda - Maccabi Haifa lub BATE Borisow, a nawet jeszcze ktoś z niższym rankingiem (jeżeli teoretycznie wyżej sklasyfikowane kluby odpadną w 3 r eliminacji)
czyli porównywalnie.....
ale może być też:
3 runda KRC Genk
ewentualna 4 runda - Glasgow Rangers.

Faktycznie Kopenhaga została trochę rozsprzedana do tego straciła trenera, ale przypomnę, że kiedy my odpadliśmy z Levadią, to Kopenhaga w 4 rundzie eliminacji przegrała dwumecz z Apoelem NIkozja, będąc rozstwaioną....
Inna rzecz, że przed ostatnimi sukcesami zespół regularnie walczył w rozgrywkach grupowych LM albo LE i P UEFA wychodząc z grupy LE w sezonie 2008/9, 2009/10, czy zajmując 4 miejsce - 2007/8, w rozgrywkach grupowych LM 2006/7 (wygrane z Celticiem i MU, eliminacja Ajaxu)
Tak właśnie zdobywa się punkty konieczne do rozstawienia.

Jednym słowem co roku jest łatwo jak nigdy w ocenie kibiców, ale ostatnio wychodzi nam jak zawsze....
Pozdrawiam

serek.c2 12.07.2011 09:00

Dwie strony gadania o niczym i jedyne mądre posty Tofika i Karheropa.

Westersyl - jak szanuję Twoje zdanie odnośnie oceny potencjału zawodników (choć w dalszym ciągu nie wiem, za co się tak na mnie "pogniewałeś" jak zapytałem o Lameya? Może wreszcie mi wyjaśnisz?) tak pisanie o Rangersach w formie jaką zaprezentowałeś jest śmieszne. Może porównując ich do gry Barcelony jest to "zgraja kopiących się po czole Szkotów", jednak na pewno nie jest to prawdą w porównaniu do naszej gry, którą prezetnowaliśmy wiosną.

Mądrzejsi będziemy po meczach w 3 rundzie kwalifikacji (o ile znowu nie potkniemy się na "gigancie" w 2 rundzie kwalifikacji - choć to wg mnie bardzo mało prawdopodobne). Tam zagramy z rywalem na - tak się przynajmniej wydaje - zbliżonym do nas poziomie. Jeśli poradzimy sobie z nim w dobrym stylu, będzie można z większym optymizmem oczekiwać na rywala w 4 rundzie. Jeśli miałbym nasze szanse oceniać na podstawie wiosennej formy i sparingów to za ciekawie by to nie wyglądało.

Poczekajmy do meczów o stawkę - Skonto jeszcze naszej siły nie zweryfikuje, ale kolejny rywal zdecydowanie pokaże, na co możemy liczyć w tym sezonie.

aguero20 12.07.2011 09:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisoman (Post 1124732)

Gościu on tylko myśli logicznie ;) ja też się już boje co będzie jutro bo ta gra Wisły w tych sparingach w Estoni z pólamatorami i amatorami nie wyglądała za dobrze , dużo strat , 2 sytuacje 100% z Rapidem (Sobol,Iliev) i z 3 /100% z Florą...ich to powinniśmy rozjechać z 4:0 albo wyżej :D a mam pytanie Wisoman czy Ty myślisz że na lajcie rozjedziemy Skonto ?? Ja też myślalem przed tem że im gładko pójdzie ale teraz po tych sparing zaczynam w to wątpić , ja np.patrze się na sparingi bo to też jest ważna rzecz (jeszcze na dodatek przed El.LM :) ) , pokazuje się swoje umiejetności i udawadnia że warto na niego stawiać , a jak oni mają takie podejście do sparingów to ja dziekuje... Możecie sie nie zgadzać...:)

bridgeburner 12.07.2011 09:14

Kopenhaga w tym sezonie wyszła z grupy w LM
My z dyspozycja z tego samego sezonu to mozemy wyjsc z jakiejkolwiek grupy
tylko wtedy gdy reaktywuja Puchar Ekstraklasy
Ja naprawde nie wiem skad u niektórych takie podejscie i hurraoptymizm
jesli sie uda dojsc do 4 rundy to przedział naszych szans bedzie pewnie miedzy 5%( Rangers Kopenhaga) a 25 %( Bate, Hajfa)

TOMEK 11 12.07.2011 09:46

luzik panowie, Ryga nas zweryfikuje, myślę że pozytywnie

stawiam na którychś z tych składów:

http://www.footballuser.com/Formatio...sla_Krakow.jpghttp://www.footballuser.com/Formatio...sla_Krakow.jpg

http://www.footballuser.com/Formatio...sla_Krakow.jpghttp://www.footballuser.com/Formatio...sla_Krakow.jpg

i do zobaczenia w Rydze :D

PANDEM0NIUM 12.07.2011 10:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1124822)

O wariancie 3 i 4 zapomnij, za ofensywny

Reasumuąc
Na + nasza siła ofensywna - naprawdę jeśli Kirm będzie zdrowy Maaskant ma w czym wybierać: Kirm, Iliev, Genkov, Biton, Małecki,Boguski,Melikson,Garguła...
Na - zgranie obrony oraz słabe boki (Lamey, Diaz, Paljic), w zasadzie mamy tylko jednego klasowego obrońce w kadrze Osmana Chaveza

Biorąc pod uwagę powyższe typuje wysoki remis bramkowy 2:2 lub 3:3

mee 12.07.2011 10:09

Bez najmniejszego znaczenia w jakim stylu MUSZĄ przejść 2 i 3 rundę. Innej opcji po tym co Wisła pokazała w ostatnich latach nie widzę. I uważam że jest to zupełnie realne. Nie liczę na fajerwerki tylko na wygrany mecz. TYLKO gra w LM lub LE może popchnąć tę drużynę w górę. Jak nie dostaną się do żadnej fazy grupowej to niestety koniec Roberta i jego świty. Tak to widzę. Pisze to jako sympatyk tego co w Wiśle robi RM. Skonto Ryga jest słabym zespołem. Jeśli będziemy mieli z nimi problemy to oznacza że jesteśmy równie słabi. Osobiście nie wyobrażam sobie odpadnięcia z tym rywalem tą drużyna którą mamy.

JarekTSW 12.07.2011 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1124810)
Kopenhaga w tym sezonie wyszła z grupy w LM
My z dyspozycja z tego samego sezonu to mozemy wyjsc z jakiejkolwiek grupy
tylko wtedy gdy reaktywuja Puchar Ekstraklasy
Ja naprawde nie wiem skad u niektórych takie podejscie i hurraoptymizm
jesli sie uda dojsc do 4 rundy to przedział naszych szans bedzie pewnie miedzy 5%( Rangers Kopenhaga) a 25 %( Bate, Hajfa)

Bez przesady. Z Bate czy z Hajfą 45 - 50% szans :) Białorusinów zreszta ograliśmy w lutym :P Co prawda w sparingu, ale to był ich ostatni sprawdzian przed 1/16 LE , więc watpie żeby odpuścili ten mecz

Kopenhaga , Rangers zgoda 5 % szans.

mee 12.07.2011 10:22

5% oznacza że wygrywamy z nimi 1 mecz na 20? Panowie, matematyka chyba szwankuje. Nie róbcie z tej drużyny takich ogórków.

PANDEM0NIUM 12.07.2011 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mee (Post 1124837)
5% oznacza że wygrywamy z nimi 1 mecz na 20? Panowie, matematyka chyba szwankuje. Nie róbcie z tej drużyny takich ogórków.

Racja, niektórzy tutaj robią z drużyny Glasgow Rangers nie wiadomo kogo.Nie rozumiem tego. Futbol ostatnimi laty bardzo sie wyrównał i teraz byle Skonto może sprawić problem takiej drużynie jak Glasgow.

PANDEM0NIUM 12.07.2011 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FearTS (Post 1124845)
Andraż Kirm nie zagra w pierwszym meczu eliminacji Ligi Mistrzów ze Skonto Ryga. Słoweński pomocnik jest kontuzjowany i nie wiadomo, kiedy wróci do treningu.

Skrzydłowy Białej Gwiazdy nabawił się urazu w środowym sparingu z Rapidem Bukareszt. Od tamtego meczu boli go pachwina. Piłkarz opuścił kolegów przebywających na zgrupowaniu w Estonii.
z wp.pl

Szkoda bardzo szkoda ale może to i lepiej dla Wisły?
Zagra za niego Iliev który sprawia lepsze wrażenie. Pozatym Kirm mi kojarzy się z pechem.
Zdrowia Andraz!

alarazboy1 12.07.2011 10:47

http://www.sportfan.pl/artykul/27185...rabia-tyle-ile

Skonto to amatorzy, jeśli ich nie przejdziemy to znaczy, że naszym grajką pensje muszą zostać obniżone do poziomu Skonto!!!!!!

filip123 12.07.2011 11:12

http://www.sport.pl/pilka/51,65041,9930224.html?i=3

Czy to jest trybuna gości D: ??? Bo wyglada na raczej nie stabilną ;D

Beda wylatywac piłki za Stadion ...

Wiślak709 12.07.2011 11:34

o ktorej zaczyna sie transmisja w Polsacie Sport/Futbol? Bo chyba ta petycja nic nie wskoralismy w sprawie Polsatu otwartego....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl