![]() |
Cytat:
Jeśli ktoś przegapił konferencję, to wciąż można ją obejrzeć tu: http://www.xn--maopolska-rub.tv/port...zem-z-polonia/ |
Moze chodzilo mu o to, ze kiedy On stara sie mowic do nich po polsku, to oni i tak go nie rozumieja ;), wiec smial sie raczej sam z siebie. Ja tez nie widzialem konferencji, ale nie robilbym z tego wielkiego halo. Bo zaraz zaczna sie pytania Pani Pauliny Czarnoty-Bojarskiej i innych dziennikarzy:
-Jak takie slowa wplynely na Was, obrazicie sie teraz na trenera i przestaniecie grac? itd. Na razie ocenic go mozemy tylko po gadaniu, fajnie gadac o pilce potrafi prawie kazdy. Nawet ja moge rzucac frazesami. Zobaczymy czy zawodnicy beda wyknowac jego polecenia, bo z tym na swiecie jest u zawodnikow zazwyczaj najgorzej... Nie tylko w Polsce... |
Cytat:
|
Fakt, że Maaskant uczy się polskiego świadczy o tym, że nie traktuje pracy w Polsce jako pańszczyzny, jak taki na przykład "Leoooo".
Ambitny, pracowity, posiada know-how z profesjonalnej ligi - to maksimum na co mogliśmy liczyć. Nie miałbym nic przeciw nawet, gdyby to był trener drugoligowy, bo organizacyjnie, szkoleniowo - ogólnie, na każdym możliwym szczeblu poza budżetem - odstajemy od takiej drugiej ligi holenderskiej. I to bardzo... |
Pamiętam, że Leo też uczył się polskiego, ale wymiękł : D Więc nie chwalmy dnia przed zachodem słońca. Tak samo, jeśli chodzi o długość kontraktów dla Holendrów. 2 lata to jednak optymalnie, jeśli weźmiemy pod uwagę, że Maaskantowi może się znudzić i z dnia na dzień podpisać kontrakt z innym klubem, np. Górnikiem Zabrze : D Początkowo też chciałem ich na 10 lat, ale spokojnie - kontrakty można przedłużyć, jeśli nie okażą się ...latającymi Holendrami ;-)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Nawet spoko tak konferencja, ale jednak brak tłumacza to troche... obciach..
|
obciach, bo?
|
No, bez jaj - Kraków jest drugim co do wielkości miastem kraju. Naprawdę nie ma tak nikogo od tłumaczenia holenderskiego na polski, tudzież angielskiego na polski? Dla mnie obciach..
|
No i po co by tam byl ten tlumacz? Aby garstka kibicow na jakims portalu miala tlumaczenie na zywo? Przeciez dla mediow tlumaczenie jest niepotrzebne.. Ogarnij sie troszke, obciachem to jest nie znac anglika w dzisiejszych czasach ;]
|
a po co tlumacz..tutejsze rodzynki stwierdzily ze kazdy Polak zna Angielski, wiec nikt problemu z rozumieniem miec nie bedzie
a dla tych ktorzy nie znaja Angielskiego (jest ktos taki w Polsce?) konferencja z napisami http://www.youtube.com/watch?v=hlOqdNoVcb4 |
Kibice Wisły to mądrzy i inteligentni ludzie, którzy w przeciwieństwie do warszawiaków znają angielski, przynajmniej w stopniu komunikatywnym. A tak w ogóle to bez jaj... mamy 2010 rok od 6 lat jesteśmy członkami UE a ty chcesz tłumacza ang....?
|
Tak. Bo jestem w Polsce, a nie w Anglii. Dla zasady. Wbrew pozorom też zrozumiałem konferencję, jednak dla mnie to obciach. Chociażby dlatego, żeby dziennikarz nie musiał potem sobie tłumaczyć sam wszystkiego - zwykły profesjonalizm, marketing, PR. (pomijając ocene dziennikarstwa etc).
|
Nie przyczepiajmy się do szczegółów bo w każdym klubie można by się o coś doje*** więc dajcie spokój.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają. P.S. koniec tematu, wszystko powiedziałem, nie mój klub, nie moje problemy . |
Widocznie wyszli z założenia, że lepszy brak tłumacza niż taki tłumacz jak ostatnio na prezentacji :lol:
|
pierniczysz i tyle. dla jakiej znowu zasady? To by dopiero byl absurd, zatrudniac tlumacza, aby tlumaczyl dla zasady, chociaz to konferencja dla mediow, i tlumaczenie potrzebne nie jest ;)
jak ktos nie zna angielskiego to tez nie ma problemu, tlumaczenie ukazalo sie dosc szybko i mozna sobie poczytac o czym byla. |
Cytat:
|
Cytat:
ciekawy, swoją drogą, argument z tym członkostwem w UE - przecież Unia ma tyle oficjalnych języków, ile jest języków narodowych państw członkowskich :P |
Cytat:
pozdro |
Cytat:
Cytat:
|
Nie ma tłumacza, jedna morna mniej do wyżywienia, można w to miejsce dać stypendium dla jakiegoś juniora. Pragmatyzm, Panie i Panowie, pragmatyzm:)
"Wiem, że to głupio zabrzmi, ale... tak. Bo to świadczy o prowizorce (komuś nie chciało się zatrudnić tłumacza, bo oszczędzi tysiaka albo nawet nie pomyślał, że takie udogodnienie dla prasy jest czymś fajnym, podnoszącym standard funkcjonowania klubu). A u nas to rządzi we wszystkim. I na boisku i w gabinecie prezesa i w zarządzie ligi. Wszędzie." --> racja, tyle że brakuje mi jeszcze możliwości obejrzenia takiej profesjonalnej konferencji w profesjonalnej telewizyjnej jakości. To też kuleje, choć orange sport robi co może. |
Cytat:
pokaz mi choc jeden zly wpis z kaleczacym angielskim ( o link prosze) a potem wytlumacz mi kto i gdzie i jaki blad zrobil bo wytykac kazdy potrafi ;) |
Zbyychu poprosiłbym o listę piłkarzy Wisły którzy nie znają języka angielskiego.Widzę że ciekawe dane posiadasz.
|
Żebyśmy tylko takie mieli problemy w tym klubie, jak brak tłumacza ..
|
ciekawe czy 0 22 by sie czepial braku tlumacza jakby Maciej "wypada przeprosic kibicow" Skorza zaczal nagle szprechac po angielsku
|
Cytat:
|
Cytat:
Zejdz na ziemie.. P.S. Bebeto - kolejny. Naucz się czytać - napisałem, że w tak obciachowych wpadkach do końca zeszłego sezonu KP Legia była mistrzem. |
arbuz: pw.
bebeto: oczywiście nie dysponuję taką listą. Z informacji podawanych prasie można jednak wywnioskować, że cienko jest z angielskim u naszych kopaczy, nawet z na podstawowym, komunikatywnym lewelu. http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23808 - zerknij sobie. Asystenci ("świetnie znający angielski") pomagają trenerowi i tłumaczą dla zawodników. Podobnie Żuraw i Cleber (chociaż z Clebim to akurat nie wiem na jaki on tłumaczy i komu ;p). To chyba świadczy o tym, że piłkarze nie wykazują znajomości angielskiego w stopniu umożliwiającym podstawową komunikację. fialo: noooo. coś jest na rzeczy :) |
Cytat:
Sam sobie odpowiedziales na palacy problem braku tlumaczenia na jezyk polski. A jak mnie sie wydaje kazdy zasady ma inne wiec wszystkim nie da sie dogodzic. Za komuny probowali dogodzic wszystkim takimi samymi zasadami i wiemy jak wyszlo ;) |
Cytat:
:rotfl: :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
http://4.bp.blogspot.com/_XyOWJnKQ4W...0/Pokeball.jpg
Wracajcie! 2 strony rozmowy o braku tłumacza na konferencji... |
Robert Maaskant : Musimy pracować. Wtedy forma wróci
przypomni mi ktoś kiedy mieliśmy forme... ja pamiętam "kupe" od Levadii do dnia dzisiejszego ... |
W pierwszej rundzie za Skorży graliśmy na prawdę skuteczną i przyjemną piłkę :) W drugiej tylko skuteczną. W 3 słabą, w 4 beznadziejną. Teraz jest beznadziei ciąg dalszy,
|
Cytat:
13meczy, 31pkt, 9zwycięstw, 4remisy, 0porażek, gole: 25-8 Chciałbym powrotu takiej beznadziei ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Petrescu nie zwiększał obciążeń stopniowo, tylko drastycznie. Nie stosował indywidualnych planów treningowych. Wrzucił wszystkich na głęboką wodę i nie wiedział co zrobić, gdy większość zaczynała tonąć. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl