Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Dymisja Kasperczaka. Kto jego następcą? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7522)

DwayneWade3 12.08.2010 11:44

O Jimenezie pisze też Telegazeta. Jakby ktoś chciał przeczytać, to na jedynce strona 205.

iq1000 12.08.2010 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 958731)
No to powiedz mi co może gość pokroju Jimeneza zrobić w takim klubie jak Wisła. Rozumiem,ze dla Ciebie przyszedł by tu z nostalgii a nie dla kasy./Facet bez klubu pozostaje jakiś czas. Dawaj coś konkretnie i na temat bo pokemonowata kara cie czeka.

Lepiej podaj własne kandydatury :rotfl: I nie strasz banem, bo to wcale nie sprawia, że nabieram do ciebie szacunku. Skończysz jak Wolfy. Na szczęście Maci0s założył nowe forum.

Jesteś hejterem i nic ci się nie podoba. Kulawik be, bo dał szansę Rado. Simeone be, bo cośtam. Jimenez też be. To może Mourinho :rotfl::rotfl::rotfl:

mitmichael 12.08.2010 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 958731)
No to powiedz mi co może gość pokroju Jimeneza zrobić w takim klubie jak Wisła. Rozumiem,ze dla Ciebie przyszedł by tu z nostalgii a nie dla kasy./Facet bez klubu pozostaje jakiś czas. Dawaj coś konkretnie i na temat bo pokemonowata kara cie czeka.

Jakby nie mogl nic zrobic to niech lepiej zostanie Kulawik. Pilkarze chwala sobie treningi jakie im narzuca wiec po co to zmieniac? Przeciez on spokojnie moze prowadzic Wisłe skoro zaden inny trener i tak by nic nie zrobił. Nie wiem po co w ogole jest szukany zagraniczny trenera skoro i tak z tych pilkarzy, ktorych mamy nic dobrego nie bedzie. Jak juz Jimenez sobie z nimi nie poradzi to zaden Słowak czy inny taki tym bardziej.

snyrting 12.08.2010 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 958739)
To tak jakby Kubica miał się ścigać maluchem. Maluch przez to lepszy będzie czy jak?

Pozostając w tej metaforze.

I niby dlatego powinniśmy dawać ścigać sie tym maluchem niepełnosprawnym?

Tu nie chodzi o samochód, tu chodzi o umiejętności kierowcy.

Markus 12.08.2010 11:54

Cytat:

Nie mamy czasu na nieporozumienia, niedopowiedzenia..
Dlatego potrzebujemy porządnego fachowca z autorytetem, który ogarnie zespół i zmusi zawodników do pracy, a nie słabego trenera pokroju Kulawika, który nic nie osiągnął, jedną szansę już zmarnował przed laty i którego nie ma kompletnie za co chwalić. Sezon trzeba ratować, a nie dobić.

mitmichael 12.08.2010 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kara'Bach (Post 958744)
Jimenez mnie nie przekonuje. W końcu dwa razy dostał od Wisły lanie prowadząc hiszpański klub. Dobra, wiem, że towarzysko ale jednak :D

Aha czyli Guardiola tez Cie nie przekonuje? Przeciez Wisła wygrala 1 mecz z Barcelona prowadzoną przez niego.

lukas63 12.08.2010 11:54

Cytat:

Pilkarze chwala sobie treningi jakie im narzuca wiec po co to zmieniac?
Piłkarze chwalą, bo dalej jest sielanka, a do tego boją się trenera z zagranicy, który im zaaplikuje normalny "zachodni trening"

Marszałek 12.08.2010 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iq1000 (Post 958741)
Lepiej podaj własne kandydatury :rotfl: I nie strasz banem, bo to wcale nie sprawia, że nabieram do ciebie szacunku. Skończysz jak Wolfy. Na szczęście Maci0s założył nowe forum.

Jesteś hejterem i nic ci się nie podoba. Kulawik be, bo dał szansę Rado. Simeone be, bo cośtam. Jimenez też be. To może Mourinho :rotfl::rotfl::rotfl:

Nie jestem pewną gazeta aby wymyślać nazwiska, napisałem ci geograficznie w jakich krajach powinno się szukać.

Gdzie ja napisałem,że Kulawik jest be?tym bardziej gdzie poruszałem sprawę Rado?Wmawiasz mi coś czego nie powiedziałem. Nie masz argumentów to nic nie mów a nie zmyślaj.

Widzę,że masz problemy z rozumieniem tekstu. Delikatnie jeszcze raz. Jimenez nie nadaje się do Wisły,bo nie ma kim tu grać. Najpierw trzeba kupić piłkarzy a dopiero później kogoś kto ich poprowadzi,ot choćby do zwycięstwa nad Karabachem:) Myśl logicznie. Murinho tez by tu nic nie zdziałał. Nie neguje Jimeneza,wręcz przeciwnie, ale on by tu nic nie zmienił. W balonie w Skotnikach Małeckiego ma dośrodkowywać uczyć?

snyrting, widzisz na tym polega spór. Problem polega właśnie w maluchu a nie tylko w kierowcy. O kierowcy dobrym kierowcy można myśleć jak ma się dobry samochód,zaplecze,gdy będzie mógł on wycisnąć z tego samochodu wszystko co najlepsze. Wtedy to ma sens. Jimenez w Wiśle to wymówka dla innych. Bedzie dobrze, bo przyszedł mega trener i on nauczy grać Kowalskiego,Pawełka,Boguskiego itd. To jest takie czarowanie rzeczywistości. A póki co scautingu jak nie było tak nie ma.

Mar85 12.08.2010 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 958751)
Nie jestem pewną gazeta aby wymyślać nazwiska, napisałem ci geograficznie w jakich krajach powinno się szukać.

Gdzie ja napisałem,że Kulawik jest be?tym bardziej gdzie poruszałem sprawę Rado?Wmawiasz mi coś czego nie powiedziałem. Nie masz argumentów to nic nie mów a nie zmyślaj.

Widzę,że masz problemy z rozumieniem tekstu. Delikatnie jeszcze raz. Jimenez nie nadaje się do Wisły,bo nie ma kim tu grać. Najpierw trzeba kupić piłkarzy a dopiero później kogoś kto ich poprowadzi,ot choćby do zwycięstwa nad Karabachem:) Myśl logicznie. Murinho tez by tu nic nie zdziałał. Nie neguje Jimeneza,wręcz przeciwnie, ale on by tu nic nie zmienił. W balonie w Skotnikach Małeckiego ma dośrodkowywać uczyć?

A inny trener będzie miał czym grać???

Kara'Bach 12.08.2010 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 958749)
Aha czyli Guardiola tez Cie nie przekonuje? Przeciez Wisła wygrala 1 mecz z Barcelona prowadzoną przez niego.

Mylisz się. Wisła zagrała z Barceloną Guardioli jeden dwumecz przegrany 1:4.

Markus 12.08.2010 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 958331)
Markus porównałem sytuacje Liverpool i Barcelonyd o Wisły ponieważ mają dobry(nawet bardzo) i sensowny budżet transferowy ale oprócz budżetu mają podobny problem długi/niespłacone pożyczki wobec właścicieli sponsorówi i inych firm ,spółek albo wobec banków Sytuacja Wisły jest trochu podobna ma dobry budżet transferowy(co prawda określony czasem większy czasem mniejszy)ale podobnie jak Barcelona czy Liverpool ma długi z tą różnicą że wobec właścicela więc raczej na wyższy budżet nowy trener nie może liczyć zresztą na Reymonta potwierdzili tylko że nowy trener będzie miał wolną ręke w sprowadzeniu swego sztabu lub doboru współpracowników do sztabu ale nie było mowy że będzie dysponował większym budżetem na transfery niż obecny budżet chyba że powróci B At Home wtedy może sie kasa powiększy

Zadłużenie klubów, często nawet kilkakrotnie większe od zadłużenia w Wiśle nie uniemożliwia tworzenia „budżetu transferowego w klubie” i w ogóle postępowania w nim w sposób profesjonalny.

Składu, który sytuuje nas obecnie na dnie futbolowego świata, nie da się poprawić bez wydawania pieniędzy na nowych, lepszych zawodników, na ulepszenie bazy i scoutingu, na rozbudowę struktur wewnątrzklubowych. Postępowanie tą drogą jest ścieżką do sukcesu, a nie katastrofy. Dlatego wszystkie profesjonalne kluby to robią. Oczywiście istnieje jakiś tam promil klubów, który niewłaściwie gospodarując pieniędzmi nawet i na tej ścieżce wpada w kłopoty, ale to nie sprawia, że nagle zaczyna istnieć inne rozwiązanie, a brak środków na transfery staje się autostradą do prosperity i braku bankructwa.

Wisła i inne polskie kluby od lat funkcjonują bez budżetów transferowych i zapewnionych przez właścicieli środków na wzmocnienia – efekty widzimy.

Falmokirak 12.08.2010 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 958751)

snyrting, widzisz na tym polega spór. Problem polega właśnie w maluchu a nie tylko w kierowcy. O kierowcy dobrym kierowcy można myśleć jak ma się dobry samochód,zaplecze,gdy będzie mógł on wycisnąć z tego samochodu wszystko co najlepsze. Wtedy to ma sens. Jimenez w Wiśle to wymówka dla innych. Bedzie dobrze, bo przyszedł mega trener.

czemu Ci wszystko nie pasuje ?? Może łasisz się na stanowisko trenera Wisły bo z twoich wypowiedzi wynika że Ty wszystko wiesz Ty wszystko widziałeś i w ogóle jesteś nieomylny.

DiegoG 12.08.2010 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iq1000 (Post 958741)

Mourinho be. To jest top trenerski, on nie pasuje do takiego klubu jakim jest Wisła. Tu trzeba kogoś kto ich zrozumie, najlepiej zostawmy Tomasza Kulawika, w końcu piłkarze się za nim wstawili!!!!!!11

:rotfl::rotfl::rotfl:

Marszałek 12.08.2010 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 958753)
A inny trener będzie miał czym grać???

Oczywiście,że tez nie. Ale na pewne będzie tańszy od Jimeneza a i oczekiwań co do Wisły będzie miał inne. Jimenez zaraz zapyta a gdzie szef scautingu, w ogóle wszystkich od scautingu mi dajcie chce nakreślić kogo mamy szukać. I co?Tradycyjne polskie eeeee zostaje. Zamiast kasę na Jimeneza należałoby przeznaczyć na kupno napastnika z prawdziwego zdarzenia. Tudzież na zatrudnienie trenerów od szkolenia młodzieży,aby nauczali jak przyjmować piłkę w biegu:)

Falmokirak, wszytko mi pasuje. Nie pasuje mi tylko to,że mówi się o podboju Europy podczas gdy nie posiadamy żadnych środków ku temu. Żądnych.Dysonans jest duży. Mnie zastanawia czemu niektórzy na porządku dziennym podchodzą do takich kuriozum, i nie widzą,że prowadzi to do kolejnych Karabachów.

PhantomRanger 12.08.2010 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iq1000 (Post 958625)
- Szybko pokazał, że zna się na rzeczy. Kolejna zmiana szkoleniowca w trakcie sezonu nie wydaje się najlepszym pomysłem - mówi anonimowo jeden z piłkarzy Wisły.

Oby nowy trener dał im prawdziwy wycisk, a najsłabsze ogniwa trzeba eliminować.

Czy trzeba jeszcze większego dowodu na to, że nasi piłkarze to banda leni? W trakcie sezonu to jest 7 kolejka, a nie po pierwszej. Oni z pewnością już chcieli by 2 tygodnie przerwy bo są zmęczeni sezonem. Brać trenera z zagranicy i niech da wycisk naszym skóro-kopaczom mylnie nazywanymi gwiazdami ligi.

koyoot 12.08.2010 12:08

****a panowie zdecydujcie sie wreszcie. Chcecie trenera/pilkarza ktory bedzie mial nazwisko i wielkie umiejetnosci,, bedzie niewiele zarabial, bedzie mial 21(dla pilkarza)/40(dla trenera lat) a juz bedzie mial w swoim CV mistrzostwa w roznych ligach i z roznymi reprezentacjami.

Czy wy czasem myslicie co piszecie? Ten za drogi, tamten za zbyt mala kase przyszedl. Dobrze ze nie mowicie ze ktos ma zbyt krzywe dupsko zeby grac w Wisle.

To forum mnie rozpierdala...

rozarian 12.08.2010 12:09

Cytat:

Jimenez to jest top trenerski. Co on może zdziałać w ekipie gdzie piłkarze mają problemy z przyjęciem piłki? Nic. O infrastrukturze,a raczej jej braku nie wspomnę. Przyjść to może, ale będzie mijało się to z celem. Tylko kasę weźmie i tyle. Trzymam się swojej wersji,że najlepiej to ściągnąć trenera z Słowenii, Słowacji.Czech, Serbii. A nie gości z innych piłkarskich planet.

Już byli goście,co wpadali w podobny bajzel z dobrych klubów i dobrze sobie radzili...i nie płakali,ze syf itp.

felipe 12.08.2010 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 958768)

To forum mnie rozpierdala...

Przyganiał kocioł garnkowi :lol:

mitmichael 12.08.2010 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kara'Bach (Post 958754)
Mylisz się. Wisła zagrała z Barceloną Guardioli jeden dwumecz przegrany 1:4.

Chodzilo Ci w ogole o przegrane mecze Jimeneza w potyczce z Wisła wiec Guardiola tez sobie jedna porazke na konto zapisuje. Nie ma tutaj znaczenia, ze pierwszy mecz wygrał 4:1, wazne ze jeden z nich przegral. Nie patrz na to, ze Sevilla przegrała z Wisla gdy prowadził ja Jimenez ale np na to, ze poknala w lidze i Real i Barcelone tez pod jego wodza. Skoro tak juz na ta nasza druzyne nie bedzie miał wpływu zaden trener to najlepiej niech zostanie ten Kulawik. Przejedziemy jakos runde wiosenna a potem tak jak Legia teraz zaczniemy przebudowanie calej druzyny lub przynajmniej jej połowe. Moze wtedy wszyscy beda zadowoleni bo teraz chyba nie sa.

murray 12.08.2010 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 958766)
Czy trzeba jeszcze większego dowodu na to, że nasi piłkarze to banda leni? W trakcie sezonu to jest 7 kolejka, a nie po pierwszej. Oni z pewnością już chcieli by 2 tygodnie przerwy bo są zmęczeni sezonem. Brać trenera z zagranicy i niech da wycisk naszym skóro-kopaczom mylnie nazywanymi gwiazdami ligi.

Zaraz będzie przychodzić zmęczenie istnym maratonem meczowym. Nasi zapiłkądreptacze już mnie niczym nie zdziwią.
Jak przyjdzie nowy trener, to powinno się od razu powiedzieć, że kto przyjdzie popłakać, że ma za mocne treningi, to może zamknąć drzwi z drugiej strony. Obawiam się tylko, że piłkarzyki będą grać przeciwko trenerowi, co może być mylnie zinterpretowane przez Cupiała.

tofik 12.08.2010 12:15

Módlmy się, żeby przyszedł Jorgi Andersen, a nie pierdzeniem ps się podniecacie. To jest nasza półka, druga bundesliga. Czyli dużo biegania, jakiś schemat w ataku, może wrzutka na szybkości. Małe kroczki, a kasę na scoutów i boiska treningowe. Tak,żeby budowanie potęgi nie zacząć od dupy strony.

Marszałek 12.08.2010 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 958781)
Módlmy się, żeby przyszedł Jorgi Andersen, a nie pierdzeniem ps się podniecacie. To jest nasza półka, druga bundesliga. Czyli dużo biegania, jakiś schemat w ataku, może wrzutka na szybkości. Małe kroczki, a kasę na scoutów i boiska treningowe. Tak,żeby budowanie potęgi nie zacząć od dupy strony.

Otóż to. Ale nie wszyscy widać potrafią to dostrzec.

Martinus 12.08.2010 12:17

Cytat:

Jimenez to jest top trenerski. Co on może zdziałać w ekipie gdzie piłkarze mają problemy z przyjęciem piłki? Nic. O infrastrukturze,a raczej jej braku nie wspomnę. Przyjść to może, ale będzie mijało się to z celem. Tylko kasę weźmie i tyle. Trzymam się swojej wersji,że najlepiej to ściągnąć trenera z Słowenii, Słowacji.Czech, Serbii. A nie gości z innych piłkarskich planet. To tak jakby Kubica miał się ścigać maluchem. Maluch przez to lepszy będzie czy jak?

A co do szkółki Sevilii,na pewno najlepsi z niej przyjdą na wypożyczenie do Wisły:). Żyjcie nadal złudzeniami. W Polonii gra wychowanek Barcelony,raczej kopie się po czole.

Tak jak napisałem Jimenez słynie z pracy z młodzieżą czyli piłkarzami nie ukształtowanymi - Tutaj bez wątpienia miałby kogo uczyć...
Ja rozumiem wszystko, ale argument,że trener jest ZA DOBRY więc nie jest mocno przytłaczający.

Marszałek 12.08.2010 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 958786)
Tak jak napisałem Jimenez słynie z pracy z młodzieżą czyli piłkarzami nie ukształtowanymi - Tutaj bez wątpienia miałby kogo uczyć...
Ja rozumiem wszystko, ale argument,że trener jest ZA DOBRY więc nie jest mocno przytłaczający.

1. Młodzi czyli kto?Małecki,Boguski,Brożek, Łobodziński,Jirsak?
Czyli Jimenez mógłby przyjść aby pracować z młodzieżą, lub tymi wyszukanymi przez scautów których nie mamy, a Boss spokojnie patrzyłby na budowanie drużyny. Kilka lat. W między czasie może uda się wrócić na R22:) Budujemy dom od dachu.

Markus 12.08.2010 12:40

Nie miałbym nic przeciwko Jimenezowi, szczególnie jeśli byłby w stanie wynegocjować sobie u Cupiała środki na normalną politykę kadrową, wzmocnienia i inne niezbędne przeobrażenia w klubie. Wiadomo, że im lepszy trener, to tym lepiej, a nie gorzej. Prosty, oczywisty truizm, o którym jednak warto pamiętać.

polyester 12.08.2010 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 958763)
Oczywiście,że tez nie. Ale na pewne będzie tańszy od Jimeneza a i oczekiwań co do Wisły będzie miał inne. Jimenez zaraz zapyta a gdzie szef scautingu, w ogóle wszystkich od scautingu mi dajcie chce nakreślić kogo mamy szukać. I co?

i trzeba się będzie bardziej starać żeby sprostać wymaganiom trenera. Mamy profesjonalnego prezesa, któremu powinno się dobrze współpracować z trenerem.

kupować napastnika? zespół powinno się budować od podstaw. a taką podstawą jest właśnie trener. jeśli mówisz o szkoleniu młodzieży, to osoba Jimeneza jest idealna jeśli chodzi o pomoc w takim przedsięwzięciu.

Billy 12.08.2010 12:44

Spójrzcie na drużynę USA. Tutaj nasuwa się pytanie "Jak ze słabych piłkarzy zrobić drużynę?". To jest właśnie Ameryka. Dla mnie to jest swojego rodzaju ewenement na skalę światową. Przecież Ci gracze nie są wybitni, ale poczynają sobie bardzo dobrze. Odpowiedź jest prosta. Każda ich drużyna, począwszy od koszykówki, siatkówki aż do piłki nożnej opiera się na SCHEMATACH. Przede wszystkim wypracowana zabójcza kontra. Gość biegnie i jest pewny, że zaraz dostanie piłkę. Elemeny godzinami ćwiczone na treningach. To jest recepta.
Dlaczego o tym pisze? Uważam, że powinien przyjść trener właśnie z takim podejściem, czyli amerykańska szkoła trenerska.

For_FuN_ 12.08.2010 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 958802)
Nie miałbym nic przeciwko Jimenezowi, szczególnie jeśli byłby w stanie wynegocjować sobie u Cupiała środki na normalną politykę kadrową, wzmocnienia i inne niezbędne przeobrażenia w klubie. Wiadomo, że im lepszy trener, to tym lepiej, a nie gorzej. Prosty, oczywisty truizm, o którym jednak warto pamiętać.

Dokladnie, jesli przyjdzie ktos z "nazwiskiem", to mozemy sie spodziewac daleko idacych zmian(w budzecie, srodkach na transfery, skautingu, profesjonalnego zaplecza, trenerow z kazdej dziedziny z zagranicy), bo postawi Cupialowi powazne warunki. Natomiast, jesli przyjdzie ktos pokroju Liczki(a osobiscie na to stawiam) bedzie wrecz odwrotnie.

matys2 12.08.2010 12:47

Wywiad z Jimenezem na temat Wisły.

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Man...902,1,727.html

Facet nie ma pojęcia w jakich warunkach przyszłoby mu pracowac...

royalmichael 12.08.2010 12:48

No i Jimenez to jest nazwisko które przyciągnęłoby ludzi na stadion więc dział marketingu byłby zadowolony bo nie trzeba byłoby ściągać jakiegoś 35. latka z wielkim nazwiskiem i kominem płacowym by wchodził w 85min na boisko. Uważam też, że jeżeli ktokolwiek miałby mieć komin płacowy to tylko trener. On ma tu rządzić a nie rozpieszczone gwiazdki.
No ale to wszystko podchodzi pod s-f niestety...

murray 12.08.2010 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matys2 (Post 958809)

A skąd wiesz, że ten wywiad jest prawdziwy?

Edit:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Billy (Post 958806)
Spójrzcie na drużynę USA. Tutaj nasuwa się pytanie "Jak ze słabych piłkarzy zrobić drużynę?". To jest właśnie Ameryka. Dla mnie to jest swojego rodzaju ewenement na skalę światową. Przecież Ci gracze nie są wybitni, ale poczynają sobie bardzo dobrze. Odpowiedź jest prosta. Każda ich drużyna, począwszy od koszykówki, siatkówki aż do piłki nożnej opiera się na SCHEMATACH. Przede wszystkim wypracowana zabójcza kontra. Gość biegnie i jest pewny, że zaraz dostanie piłkę. Elemeny godzinami ćwiczone na treningach. To jest recepta.
Dlaczego o tym pisze? Uważam, że powinien przyjść trener właśnie z takim podejściem, czyli amerykańska szkoła trenerska.

Wg mnie opiera się nie tyle na schematach, co na wybieganiu i doskonałym przygotowaniu fizycznym. A z tego się bierze reszta. Gdyby nie amerykańscy magicy od przygotowania, Niemcy nie mieliby takich dobrych rezultatów na MŚ 2006, a tym bardziej Rosja na Euro 2008. No i jeszcze nie zapominaj, że amerykańscy sportowcy mają niesamowitą zdolność do wykrzesania z siebie ostatnich sił, by osiągnąć sukces. Zarówno na treningu, jak i podczas zawodów.

pawelo84 12.08.2010 12:54

To że gość 3 lata prowadził Sevillę i zajął z nią 3 miejsce w lidze świadczy o klasie tego trenera. Ponadto grał w 1/4 Ligi Mistrzów gdzie dość pechowo odpadł z mocną CSKA Moskwa. Jak dla mnie o lepszego trenera naprawdę ciężko obecnie. Bardzo szanuję Diego Simeone jako piłkarza, też jego trenerskie osiągnięcia są ciekawe, ale Jimenez to jest jeszcze wyższa półka. Wychował wielu kapitalnych młodych piłkarzy, poza tym jego Sevilla grała ładną piłkę. Do jego osiągnięć należy dodać jeszcze finał Pucharu Hiszpanii w tym roku.

Cieszy też to że potrafi świetnie pracować z młodzieżą. Może podszkoliłby Moskala i Kulawika.

rw88 12.08.2010 12:55

Jimenez to również dobry kandydat moim zdaniem. Słynął z świetnej pracy z młodzieżą, a tu dostanie grajków na poziomie technicznym prezentowanym przez hiszpańskich trampkarzy, stąd łatwiej mu będzie dopasować trening do możliwości zawodników, nie jest to trener który od początku kariery trenerskiej dostał do prowadzenia grajków na bardzo dobrym poziomie piłkarskim, do tego słynął z twardej ręki i nie bał się rotować składem, więc z że tak powiem trenerskiego topu trudno znaleźć kogoś bardziej nadającego się do tej roboty niż on. Wiek Brożka, Boguskiego itd. jest nieistotny, przy ciężkiej pracy wszystko da się poprawić - na niezły poziom europejski pewnie nie skoczą dzięki temu, ale na nasze ligowe warunki to może dać efekt, w dalszym ciągu są w stanie robić postępy.

matys2 12.08.2010 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 958812)
A skąd wiesz, że ten wywiad jest prawdziwy?

Oczekujesz , że nim wkleje linka zadzwonie do Jimeneza sprawdzic czy faktycznie udzielił wywiadu? Czy o co ci chodzi?

KOMINEK 12.08.2010 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matys2 (Post 958809)

Myślę, że by aż tak po bandzie nie poszli i nie wymyślili wywiadu więc chyba coś jest na rzeczy. Pytanie tylko jakie warunki Jimenez stawia.

Patrząc na jego karierę myślę że jest on odpowiedni dla naszych graczy. Dan jak do nas przyszedł był nikim i chłopcy furczeli i pyskowali. Jimenez kimś takim nie jest więc może ich poskłada i ,,zachęci " do gry.

Patrząc na to co się teraz dzieje z naszą reprezentacją i na to co było za Leo w jego początkach widać że trenez z marką z zagranicy może dać drużynie pozytywnego kopa.

-Goral- 12.08.2010 12:57

Z listy Martinusa właśnie dwa nazwiska zaciekawiły mnie najbardziej. Jimenez i Daum.
Jak dla mnie Jimenez jest numerem 2 na liście życzeń zaraz po Daumie.

LooNatyk 12.08.2010 12:58

ten wywiad na 99% zmyslony, ostatnio PS sie w tym specjalizuje ;)

Tak troszke oftop, to PS zaczyna mnei przerazac, autentycznie.. ciekawe jak daleko moga zajsc z ta farsa?

edit: KOMINEK -- nie doceniasz PS. jakis czas temu na bank byla afera, ze wymyslili sobie wywiad. W tym momencie nie pamietam z kim, ale postaram sie poszukac.

edit2: o prosze, znalazlem:

http://www.weszlo.com/news/5241

krasny 12.08.2010 12:58

Ciekawe czy Jimenez wysłał maila z potwierdzeniem odbioru...

Nie no ja. PS od czasu przejścia w ręcę Axel Springer o szmatławiec. Równie dobrze mogli sobie wymyślić ten wywiad i teraz maja niezły ubaw jak 3/4 tutejszego forum podnieca sie informacją...

Ludzie, zejdźcie na ziemie. Jimenez to nie ta półka.

murray 12.08.2010 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matys2 (Post 958815)
Oczekujesz , że nim wkleje linka zadzwonie do Jimeneza sprawdzic czy faktycznie udzielił wywiadu? Czy o co ci chodzi?

Widzę, że nie orientujesz się w realiach polskiego dziennikarstwa sportowego w wydaniu PS. Otóż swego czasu zamieścili wywiad z Sinisą Mihajlovicem w sprawie Artura Boruca. Wszystko byłoby spoko, gdyby nie fakt, że oficjalna strona Fiorentiny podała, że taki wywiad nie miał miejsca. A sprostowania w PS jak nie było, tak nie ma.

Manager89 12.08.2010 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 958748)
Dlatego potrzebujemy porządnego fachowca z autorytetem, który ogarnie zespół i zmusi zawodników do pracy, a nie słabego trenera pokroju Kulawika, który nic nie osiągnął, jedną szansę już zmarnował przed laty i którego nie ma kompletnie za co chwalić. Sezon trzeba ratować, a nie dobić.

Zgadzam się potrzebujemy porządnego fachowca, który ogarnie zespół i zmusi naszych kopaczy do solidnej pracy na treningach i meczach. Trenera należy wybrać po głebokich przemyśleniach, należy dać mu czas na zapoznanie się z zawodnikami. Prezes Basałaj stwierdził, że najlepszym kandydatem będzię fachowiec z zagranicy. I słusznie!! Trzeba uciec od polskiej myśli szkoleniowej. Trzeba zatrudnić kogoś nie skażonego udziałem w polskim bagnie piłkarskim. Nowy trener musi dostać 100% poparcia dla swoich działań i czas na przygotowanie zespołu. Dlatego najlepszą opcją będzie jeśli nowy zagraniczny trener obejmnie zespół po zakończeniu rundy jesiennej. Bo teraz dostaje zespół (nie)przygotowany przez poprzednika, a źle by było gdyby zanotował kilka złych wyników już na początku przygody z Wisłą. Dlatego niech do końca rundy jesiennej trenerem będzie Tomasz Kulawik, który zna naszych kopaczy i wie co dany kopacz prezentuje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl