![]() |
No raczej tak, nie powinno być żadnego problemu. Zresztą co to za różnica z czego masz internet ;) Po prostu kupujesz router i podłączasz. Ja tak robiłam (to znaczy brat, bo ja się na tym nie znam) i hula.
|
Cytat:
No i konfiguracja oczywiście, ale to dosyć proste i intuicyjne. Polecam TP-LINKA, sam od 2 miesięcy śmigam i elegancko chodzi. |
Polecicie jakiś dobry dysk zewnętrzny? Będzie on służył do podłączania go i oglądania filmów w hd na telewizorze. Jakieś propozycje? (Mam usb 2.0), chce najlepszy stosunek kasy do jakości. Nie chce przepłacać :)
|
Pany pomoże ktoś?
Wczoraj jakims cudem wylałem na laptopa herbatę na przednie klawisze i przestały działać dwa klawisze : d i w. Jest ktoś w stanie na oko powiedzieć co się mogło stać,jakas taśma zalana czy ki .... ? pzr z gory zieki za pomoc Edit Dzieki wielkie Mario. Skocze na Reymonta po nowa i faktycznie wymienie w 2min. |
Wyciągnij klawiaturę i zobacz czy nie masz mokro pod spodem.
To że nie działają tylko dwa, świadczy bardziej o tym że styk pod przyciskiem został zalany i a) jest nadal mokro pod nim, wyschnie i zacznie działać, b) jest pod nim sucho i albo wystarczy przeczyścić jeśli to możliwe albo niestety wymiana całej klawy. Przeważnie demontaż klawiatury jest banalny, znajdź filmik na YT |
S.O.S
Lapek mi się nagle wyłączył i od tej pory jak go normalnie chcę włączyć to się włącza ale nie da się w nic wejść( żaden program, internet...) Wyświetla się normalnie pulpit i komp myśli i myśli :/ W trybie awaryjnym śmiga normalnie. Wie ktoś co jest?Padł już całkiem? :( |
@Kibicka - zacząłbym od sprawdzenia dysku.Miałem dokładnie to samo, okazało się, że hdd padł...
|
Siema chłopy mam problem.
mam windowsa 8.1 i problem mam taki ze komputer mi mega muli. mianowicie jak kliknę w ikonke startu to 5 sekund potrzeba zanim rozwinie sie pasek. Na pulpicie jak kliknę prawym przyciskiem myszki to 3/4 sekundy trzeba poswiecic zanim pojawi się pasek przeskakiwanie miedzy folderami powoduje tym ze "folder nie odpowiada" ogolnie wszystko działa wolno i czuje sie jakbym miał laga z 4 sekudny. nawet czasem jak mam cos wpisac to wpisywanie laguje (napisze cały wyraz a on po 2 sekundach dopiero sie wyswietli) WTF? kompa mam rok, jakies i3 dysk wolny na kompie mam antywirusa i praktycznie tyle. |
na dysku winodws mam 744 gb wolnego miejsca:)
zaraz skanuje malware no ale zebys zrozumial dokladnie. Jak teraz zminimaluzuje przegladarke i kliknę 2x w moj komputer potrzeba z 5 sekund zeby okienko sie otworzyło. |
mam pytanie odnośnie windowsa 8
zrobiłem dzisiaj "odświeżenie systemu", czyli przywrócenie systemu do wersji pierwotnej z zachowanie wszystkich programów i plików. pliki zachowało, ale na dysku C powstał folder "Windows Old" w którym są foldery program files itp. ze starymi programami z których niestety nie mogę korzystać. czy mogę normalnie usunąć cały ten folder ze starym windowsem? folder ten ma 46GB już większość programów na nowo zainstalowałem. |
Jakiego fajnego laptopa w przedziale "budżetowym" do 2000 zł?
Zastosowania domowe, skype internet itp dla Pani któa w gry nie gra no chyba że mahjong i chyba z karty graficznej nie wykorzysta. Jak jest z windowsem 8. Da się tego używać czy lepiej sprawdzoną 7? Wersja najlepsza ale z W7 i i5 http://allegro.pl/dell-inspiron-3542...681399637.html Wersja ekonomiczna z W8 http://allegro.pl/dell-inspiron-3542...677606231.html Wersja ekonomiczna z W7 http://allegro.pl/laptop-dell-inspir...696528929.html |
Od 8-ki z daleka ;) Skoro nie potrzebuje zbyt dużej mocy obliczeniowej to 3-ka wg mnie najlepsza.
|
Potrzebuje laptopa, który uciągnie kilka specjalistycznych programów inżynierskich, bez większej zamuły. Ogólnie takiego dość dobrego konia chcę, przedział cenowy powiedzmy od 3500-6000. Ktoś może polecić? Firma Apple odpada to mówię z góry :)
|
Cytat:
|
http://www.neo24.pl/?p=toshiba_wt8_a_102
Tablet potrzebny będzie co jakiś czas do pracy "wyjazdowej" (teksty, internet), także raczej nastawiam się na sprzet z Windows / Officem. Czy sprzet z linka powyżej jest godny uwagi waszym zdaniem? I drugie - jaki najlepiej ogarnąć internet przy takim tablecie? Nie ma wbudowanego modemu, pozostaje wejście przez micro usb... |
Jeśli chcesz edytować to raczej coś 10 calowego bym szukał i z klawiatura.
Internet - najlepiej mieć urządzenie z wejściem na karty SIM. Zawsze też możesz jeśli twoj telefon potrafi udostępnić internet z niego po wifi. |
To co byś polecił tak do 1100-1200?
Nie interesują mnie gry, to ma być sprzęt głównie do prostej pracy, jako alternatywa dla komputera na czas podróży. Co do internetu - problem w tym, że za te pieniądze ze świecą szukać sprzętu z wejściem na kartę SIM czy wbudowanym modemem. Pozostaje przejściówka z micro usb na zwykłe usb i podpinanie zewnętrzego modemu. |
Koniecznie musi to być sprzęt z Windowsem. Od ponad dwóch lat korzystam z Nexusa 7 (tego pierwszej generacji) z modem. Jestem bardzo zadowolony. A za nowego wówczas płaciłem chyba koło 1200, więc teraz zapewne są tańsze.
Testowałem również wersję 10 calową, ale zdecydowanie lepiej działało mi się (śmiganie po necie, pisanie bez klawiatury) na wersji 7-calowej. Jest dla mnie zdecydowanie poręczniejsza. Zresztą działanie na 10-calowym tablecie z dodatkową klawiaturą mija się dla mnie z celem. Wolałbym wówczas jakieś netbooka. |
Słuchajcie, chciałbym re-instalować system w swoim laptopie ponieważ już tak zamula, że nawet przy otwieraniu zakładek w Mozzili łapie zawiasy, podobnie jak przy chodzeniu po katalogach na dysku. Obecnie w lapku siedzi Windows Vista Business zainstalowany od nowości. Mój laptop to IBM Lenovo SL500 2746 - 3ZG. Możecie mi podpowiedzieć jak się przygotować do tego procesu i jak go wykonać ? Czytałem, że potrzebuję mieć jakąś partycję "Recovery". Gdzie to znajdę ? Wchodząc w Mój komputer mam takie dyski: SV_Preload ( C:), Lenovo ( Q:), SERVICE003 (S:)
Poradzicie coś ? Kwestię zgrania danych pomijam bo to oczywistość. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Zepsuł mi się laptop, obstawiam, że coś się w nim spalilo bo w jednym momencie padł i juz się go nie da uruchomić.
Kupiłem go w xkomie, wykupilem sobie ubezpieczenie ucare. Stąd moje pytanie, co będzie szybsze i efektywniejsze, zgłoszenie awarii w ucare(na forum xkom mają sporo negatywnych opinii) czy zgłoszenie awarii na gwarancję w dell? Niby mają ten serwis domowy, ale wie ktoś jak to w praktyce działa? Która opcja będzie szybsza? Z góry dzięki za pomoc. |
Korzystalem z gwarancji della i wszystko super.
Dzwonisz na infolinie, mowisz co i jak. Konsultant sprobuje to rozwiazac, jesli bedzie znal odpowiedz to moze zaproponowac ci ze np wysle ci czesc do wlasnorecznego montazu jesli sie zgodzisz i bedziesz sie czul na silach. Mi wyslali cdrom, nastepnego dnia byl u mnie. |
Tak zrobiłem, przyjechał gościu do naprawy dzisiaj, wymienił płytę główną i wsio. Nawet 15 minut mu to nie zajęło ;)
|
Dell jest ok!
Teraz tylko delle kupuje. Wole slabszy sprzet a przynajmniej firma powazna. |
Wie ktoś jak działa gwarancja acera door-to-door?
|
Pytanie dotyczące przeglądarki internetowej. I tu nie zabijcie mnie: Internet Explorer wer. 11 (jestem niereformowalny).
Nagle dziś, i stąd ni zowąd, w pasku który wyskakuje po kliknięciu prawym przyciskiem myszki na link zniknęła opcja "Otwórz w nowej karcie". Szukałem w opcjach przeglądarki ale nic nie znalazłem. Poratuje ktoś? |
Spróbuj zresetować IE w opcjach do ustawień domyślnych. Najlepiej jednak najpierw restart systemu, a później reset ustawień domyślnych przeglądarki. Jak to nic nie da, to można zadziałać z przywracaniem systemu (o ile masz punkt).
|
Hey
Poszukuję osoby która pomoże mi stworzyć stronę internetową- Jest ona pod Word Press Posiadam już szablon, serwer więc chodzi o grafikę i poukładanie tego wg określonego klucza Czekam na informacje od Was |
Witajcie Ziomeczki, poszukuję sprytnego grafika do projektowania Klubowych Wisełkowych plakatów.
Proszę o kontakt na pw osoby kumate mające czas i umiejętności w projektowaniu :) |
Witajcie,
mam następujące pytanie: Czy można zmieniając dysk na większy i lepszy (SATA 2 na SATA 3) przenieść zawartość partycji C (systemowej) tak aby nie trzeba było instalować Windowsa 7 od nowa? Widziałem takie tematy na forach komputerowych ale były one dość leciwe (ok 2011 albo starsze) i interesuje mnie coś aktualnego. PZDR |
Potrzebuję sprzęt sieciowy
Sprawa wygląda tak, średnia firma, 15 stanowisk. Internet Orange DSL z gwarancją 10 Mb. Część urządzeń to laptopy, część stacjonarne. Potrzebuję jakiś router, do tego pewnie switch. Niektóre komputery muszę poodcinać od neta więc coś takiego bardziej zarządzalnego. Ktoś coś doradzi? |
Cześć,
Doradziłby ktoś w składaniu PC? Budżet do 4000 zł. Głównie do grania. Dzięki wielkie. |
Cytat:
ale wg mnie coś w ten deseń : Procesor : Intel Core i5-4690K /3.5GHz, 6MB, LGA 1150, Chłodzenie : Thermalright HR-02 Macho Black-White Płyta główna : MSI Z97 Gaming 3 /intel Z97, LGA1150 Pamięć RAM : GoodRam 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Play Black Dysk twardy : Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Karta graficzna : MSI GeForce GTX 970 Gaming 4GB DDR5 256Bit Obudowa : Zalman Z9 U3 USB3.0 Zasilacz : Thermaltake Smart SE 530W 80+ 140mm modular ok 4000 zależnie od sklepu... ja swój lepszy sprzęt kupiłem w x-kom bo tam wyszło najtaniej... składają za darmo. |
Panowie, szukam laptopa do ok. 3000 zł. Chciałbym głównie, żeby radził sobie z nowymi grami na dość wysokich detalach, miał dobre nagłośnienie, oglądam mnóstwo filmów więc dobra matryca też mile widziana. Zastanawiam się nad Lenovo z710. Proszę o opinie czy lepszy procesor i5 czy i7, jaka karta graficzna? Czy warto dopłacić za matryce 17`?
Dzięki za wszystkie porady. |
To nie lepszy będzie PC?
edit: no żeby nie było że nie pomagam tylko od razu poddaje w wątpliwość (choć to też pomoc ;) ): skoro chcesz pograć to lepiej i5, a zaoszczędzoną kasę władować w grafikę. Inna sprawa czy za 3k byłbyś w stanie kupić sensownego laptopa z i7 na pokładzie... Co do matrycy - ja osobiście nie widzę sensu kupowania laptopa z 17", wszak laptop powinien być przede wszystkim mobilny? No, a jeśli na mobilności Ci nie zależy... to znów pojawia się pytanie czy wtedy nie lepszy PC? :) |
PC nie wchodzi w grę, laptop będzie użytkowany głównie w ciężarówce. Z tego samego powodu myślałem też o 17` co by te filmy w miarę wygodnie oglądać. Podasz może przykładowe modele warte uwagi?
|
Cytat:
i złożyłem coś takiego ale jeszcze nie zamówiłem. Zerknij, może coś jeszcze bym zmienił : http://proline.pl/?fn=koszyk&1:CORE+...:ZLOZENIE+5DNI |
2 Załącznik(ów)
Pany poratujcie od wczoraj wyskakują mi poj**ne reklamy gdzie nie wejdę to reklama wku..a mnie to z lekka.Skanowałem system następującymi programami:
Malwarebytes Anti-Malware adwcleaner SUPERAntiSpyware Professional Spybot-S&D Start Center Za chwilę będę musiał przeinstalować system z nadmiaru instalowania programów.W załącznikach są screnny jak to wygląda.Dzięki za pomoc |
Oprócz skanowania, proponowałbym Ci sprawdzenie, czy w elemencie docelowym ( kliknij na ikonkę opery prawym przyciskiem na pulpicie, niech się pokażą właściwości i tam masz element docelowy ze ścieżką uruchamiania ).
Tego typu świństwo lubi dodawać do zwykłego np.: "c:/program files/opera/opera.exe dodatki typu "+cośtam" i to "cośtam" trzeba usunąć, a dopiero wtedy jeszcze raz skanować. Odnośnie czyszczenia rejestru się nie wypowiem, bo nie jestem specjalistą... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:59. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl