Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Henryk Kasperczak - były trener Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7077)

felipe 02.05.2010 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 892377)
A nie przyszło wam do głowy że nasi nie wytrzymali gry co trzy dni. Ciągle byo mówione że brak im świerzości że są zajechani i jak przyszło grać co trzy dni w tym ciężki pojedynek Lechem to popłynęli w końcu.

Jest to możliwe.
Ale skoro takie samo tempo wytrzymała (o zgrozo) taka potęga jak Korona to mamy dowód, że ktos u nas, nazywając rzecz po imieniu, zjebał chyba najdłuższą przerwę zimową w piłkarskiej Europie... Jakoś kurna Lech wytrzymał, Ruch wytrzymuje (a ten ma jeszcze PP), tylko Wisła nie może.

Kto zjebał? nie powiem, bo mnie najwierniejsi z wiernych zwyzywają.

Wojtas 02.05.2010 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 892401)
Jest to możliwe.
Ale skoro takie samo tempo wytrzymała (o zgrozo) taka potęga jak Korona to mamy dowód, że ktos u nas, nazywając rzecz po imieniu, zjebał chyba najdłuższą przerwę zimową w piłkarskiej Europie... Jakoś kurna Lech wytrzymał, Ruch wytrzymuje (a ten ma jeszcze PP), tylko Wisła nie może.

Dokladnie.

Skorza razem z tymi specami od przyg ficzycznego wykombinowlal jakies szczytowania na Levadie a potem juz sil nie ma...i tak człapiemy po dzis dzień.

golym okiem widac ze co jest spitolone ,nie mzoe byc tak ze pilakrze w 3/4 meczach sa za kazdym razem o tempo wolniejsi od swojego rywala.

willow 02.05.2010 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 892401)
Jest to możliwe.

Zwyzywają od kibiców sukcesu, a najśmieszniejsze jest to, że ci, którzy tak szczekają, nie mają więcej niż 18 lat...

element 02.05.2010 22:44

Albo od 18 lat zapierdalają po wsiach za Wisłą.

willow 02.05.2010 22:44

Chyba żartujesz. Znałbym ich z widzenia.

Mateusz91 02.05.2010 23:06

Tak sie składa że autor tego felietonu, którego określiłeś głąbem jeździ po wsiach i pięknych polskich stadionach za Wisłą, I ma powody do takiej a nie innej opinii na temat naszego wspaniałego coacha vel 96 000 złotych za nic. Te pieniądze też można było przeznaczyć na dobrych piłkarzy. Nie uważasz podobnie. Ale oczywiście okrzyknijmy go cudotwórcą. I na temat SKWK sie więcej nie wypowiadaj bardzo Cie prosze podobnie jak w sprawie naszego byłego niestety trenera. Jeżeli pomoc przy akcjach charytatywnych nazywasz wchodzeniem głęboko w dupe, to gratuluje światopoglądu...

Jaroo1 02.05.2010 23:12

a prawda jest taka ze jestesmy rozpieszczeni jak ci pilkarze. Pilkarze gwiazdorza uderza im sodowka do glowy i czesci kibicow tez. Gramy caly sezon na wyjazdach, przed sezonem mysle ze nawet 2 miejsce bysmy przyjeli z ucalowaniem reki ale i tak narzekamy bo myslimy ze zawsze musimy miec pierwsze miejsce. Ale co tu duzo pisac, pilkarzom sie nie chce grac a kibicom sie nie chcialo jezdzic za druzyna kilka km do Sosnowca, to kto tu jest frajerem? Pilkarze ktorym nie chce sie grac z ambicja czy kibice ktorzy wymagaja a jak cos trzeba od siebie dac, poswiecic swoj czas dla Wisły to maja na nia wyjebane? A moze i kibice i pilkarze to frajerzy? A pozniej nadchodzi mecz z Legia czy feta i nagle brakuje krzeselek na stadionie, ale jak gramy z Odra to **** z ta Wisła niech se graja a ja skomentuje postawe pilkarzy ogladajac wygodnie mecz w tv. Wiem wiem ja tez jestem .....m bo nie chodze na mecze tylko ze ja mam 4 razy tyle co Wy mieliscie do Sosnowca, nikt mi pod dupe nie podstawi pocigu i nie zalatwi wszystkiego od A do Z, ale co z tego nawet jak sie cos zalatwi kibicom Wisły to maja na to wyjebane bo oni to nie beda placic za pociag bo wola jechac autem, a w ogole to pociag ma nieladny kolor i na mecze tez mozna z tego powodu nie jezdzic. Nie pije tu do konkretnych osob ale prawda jest taka ze pewnie co drugi co tk narzeka to ma wyjebane na klub i tylko od niego wymaga a jak cos trzeba dac i samemu zawalczyc to pojawiaja sie schody. Moze wiec mniej wymagajmy bo obecnie to zarowno pilkarzom jak i nam sodowa do lba uderzyla.

Marcinnno 02.05.2010 23:14

Skorża ukochany został przez Skwk za to, że pytał ich o zdanie czy Frankowski może wrócić : ) Proste i logiczne. Bo od kiedy to ludzie z Skwk mają decydować o naszym klubie ?

willow 02.05.2010 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mateusz91 (Post 892430)
Tak sie składa że autor tego felietonu, którego określiłeś głąbem jeździ po wsiach i pięknych polskich stadionach za Wisłą, I ma powody do takiej a nie innej opinii na temat naszego wspaniałego coacha vel 96 000 złotych za nic. Te pieniądze też można było przeznaczyć na dobrych piłkarzy. Nie uważasz podobnie. Ale oczywiście okrzyknijmy go cudotwórcą. I na temat SKWK sie więcej nie wypowiadaj bardzo Cie prosze podobnie jak w sprawie naszego byłego niestety trenera. Jeżeli pomoc przy akcjach charytatywnych nazywasz wchodzeniem głęboko w dupe, to gratuluje światopoglądu...

Jak ja, kolego sympatyczny, jeździłem za Wisłą, to jeszcze była zgoda z Widzewem, której Ty nie pamiętasz, bo byłeś dopiero w planach. Podobnie jak większość gości z SKWK. I nie będziesz mi mówił, czy i na jaki temat mam się wypowiadać, bo po to jest forum. I póki stosuję się do jego zasad, nie obrażam i nie używam wulgarnych słów, to mam prawo pisać tutaj posty i wyrażać moje zdanie.

A jak będziesz miał tyle wyjazdów co ja, to wtedy będziesz miał prawo mnie krytykować. Na razie słuchaj co mówią starsi i wyciągaj wnioski.

Mateusz91 02.05.2010 23:20

Maciej Skorża dorobił się szacunku ze strony Stowarzyszenia, bo był poerwszym trenerem, który tak naprawde zauważył rolę kibica w budowie sukcesu drużyny. Postrzegał fanów Wisły jako element tego klubu, który jest szalenie istotne. Było to zupełne przeciwstawienie się panującemu dzięki panom z iti trendu: kibic zło konieczne. Proste i logiczne:)

Nikt nie odbiera Ci prawa głosu. Ale jak nie wiesz z czego wynikał szacunek do Skorży to prosze Cie nie pisze bzdur. Bo teksty o włażeniu w dupe obrażają człowieka, który dla Wisły zrobił wiele dobrego, a bezinteresownie pomagał też innym ludziom. Podobnie jak nazwanie głąbem człowieka, który ma wielkie powody do" lekkiej antypati" do Kasperczaka, bo jego zasług dla Wisły chyba jednak nie znasz...

Marcinnno 02.05.2010 23:25

Dorobił się szacunku przez to, że jest dyplomatą oraz przez to, że pytał Skwk czy Frankowski może grać w Wiśle.. Dla mnie to jest kpina, aby pare osób wypowiadało się w imieniu kibiców ! A to co pojawiło się na stronie Skwk jest lekko mówiąc żenujące :) Pamiętajcie również , że Wasz Maciej nie pracował za darmo tylko radze sobie sprawdzić ile wyciągał będąc w Wiśle :) Zobaczymy jak będzie się wypowiadał o swoich przyszłych kibicach i co wtedy napiszecie :)

P.S: Panie ''Mateusz 91'' posty się edytuje ,a nie dodaje jeden pod drugim ; ]

Jak będziesz starszy to kiedyś może zrozumiesz co to była z drużyna jak trenerem był Kasperczak i czasy Lazio, Parmy będziesz mógł tylko oglądać na filmach... Jak byś był, żył wtedy tym wszystkim to zrozumiał byś ; ) Tak samo szanowny Frankowski zdobył lekko ponad 100 bramek w Wiśle i za to należy mu się szacunek, ciekawe kto z Was w życiu strzelił tyle bramek ?

felipe 02.05.2010 23:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mateusz91 (Post 892438)
Maciej Skorża dorobił się szacunku ze strony Stowarzyszenia, bo był poerwszym trenerem, który tak naprawde zauważył rolę kibica w budowie sukcesu drużyny. Postrzegał fanów Wisły jako element tego klubu, który jest szalenie istotne. Było to zupełne przeciwstawienie się panującemu dzięki panom z iti trendu: kibic zło konieczne. Proste i logiczne:)

Ale to jest TRENER!
Jak sama nazwa wskazuje - jest to pan, który ma drużynę WYTRENOWAĆ.

Maciej S. przez 3 lata wytrenował w Wiśle schemat: "Wyjeb na Brożka i jazda!". Mało jak na pieniądze, które zarabiał.

A idąc twoim tokiem rozumowania najlepiej byłoby dać na trenera jakiegoś dobrego wyjazdowicza. Wybrałoby go walne zgromadzenie SKWK, na pewno miałby Wisłe w sercu (5 razy bardziej niż MAciej S.), konsultował się z kibicami, a i jako szary obywatel zgodziłby sie pewnie na tysiąc do ręki :) Same plusy, mierny ale wierny - dla niektórych najważnieszy czynnik z tego co widzę.

willow 02.05.2010 23:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mateusz91 (Post 892438)

Pier....isz jak potłuczony. Nie było takiej sytuacji, żebyśmy nie poszli do Kasperczaka i nie poprosili go o piłki czy koszulki na aukcje, a on się nie zgodził. Jeździliśmy z nim na zgrupowania a on zawsze znalazł dla nas czas. To od niego wyszła inicjatywa przykrycia Bramy Brandenburskiej naszą flagą. Sam dał kasę na największą wtedy sektorówkę w Polsce. Mało wiesz więc nie opowiadaj głupot.

Mateusz91 02.05.2010 23:29

Przepraszam za tą rażącą gafę. Rzadko tu zaglądam:) Niestety w kwestii Skorży chyba sie nie dogadamy.Płacono mu bo był profesjonalistą. Za to Kasperczak całkowice bezinteresownie pobierał z kasy klubu 96 000 złotych przez półtora roku.
Maciej Skorża ze schematem wyjeb na Brożka i z dużo słabszą kadrą zdobył dwa mistrzostwa. Kasperczak z połową reprezentacji dostał od dinama.
Maciej Skorża pomagał fanom Wisły zawsze gdy tylko mógł. Był na turnieju gdzie grano dla Arka Warchała, pomysł aby ten chłopak był jego asystentem na meczu z Polonią Bytom jeżeli sie nię myle też wyszedł od niego. Więc nie pisz że głupoty opowiadami

Marcinnno 02.05.2010 23:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 892441)
Ale to jest TRENER!
Jak sama nazwa wskazuje - jest to pan, który ma drużynę WYTRENOWAĆ.

Maciej S. przez 3 lata wytrenował w Wiśle schemat: "Wyjeb na Brożka i jazda!". Mało jak na pieniądze, które zarabiał.

A idąc twoim tokiem rozumowania najlepiej byłoby dać na trenera jakiegoś dobrego wyjazdowicza. Wybrałoby go walne zgromadzenie SKWK, na pewno miałby Wisłe w sercu (5 razy bardziej niż MAciej S.), konsultował się z kibicami, a i jako szary obywatel zgodziłby sie pewnie na tysiąc do ręki :) Same plusy, mierny ale wierny - dla niektórych najważnieszy czynnik z tego co widzę.

Dokładnie ! To jest trener za to bierze kasę ! Nie za to komu pomaga, jak ma takie aspiracje niech idzie na wolontariusza , a nie na trenera.

SV_ 02.05.2010 23:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 892436)
Jak ja, kolego sympatyczny, jeździłem za Wisłą, to jeszcze była zgoda z Widzewem, której Ty nie pamiętasz, bo byłeś dopiero w planach. Podobnie jak większość gości z SKWK. I nie będziesz mi mówił, czy i na jaki temat mam się wypowiadać, bo po to jest forum. I póki stosuję się do jego zasad, nie obrażam i nie używam wulgarnych słów, to mam prawo pisać tutaj posty i wyrażać moje zdanie.

A jak będziesz miał tyle wyjazdów co ja, to wtedy będziesz miał prawo mnie krytykować. Na razie słuchaj co mówią starsi i wyciągaj wnioski.

Od kiedy oglądanie meczu na wyjeździe w TV nazywa się wyjazdem?

Taki jesteś wyjazdowicz, wierny kibic a cieszysz się że w Twoim ukochanym klubie pracuje człowiek, który go okrada?

Drugi Marcinnno - no tak bo to że Wisła za Kasperczaka grała kiedyś zajebiście to jest powód by mu wybaczać to co zrobił po odejściu z klubu? To samo Frankowskiemu?
Niech nawet teraz wygra LM i tak mu się żaden szacunek nie należy. Jest zwykłym NAJEMNIKIEM i nikim więcej. Jego zasranym obowiązkiem jest doprowadzić klub jak najwyżej i za to dostanie kasę.

Skrorża rozstał sie z klubem w zdecydowanie ładniejszy sposób, a i w czasie gdy pracował zasłużył się kibicom na szacunek za to jakim był człowiekiem prywatnie, po za godzinami pracy.

Co do ogólnej sytuacji kadrowej, punktowej. Polska liga jest słaba, każdy o tym wie. Nasi grajkowie są traktowani jak swięte krowy i przepłacani. Dlaczego na zachodzie są dobre ligi? Tam się nie zwalnia trenerów z byle jakiego powodu tylko jeżeli drużyna źle gra, robi się wzmocnienia a "cieniasów" wywala się na zbity pysk. Na zachodzie piłkarze grają i za to dostają kasę, u nas gwiazdeczki za to że im się zapłaci zagrają coś od czasu do czasu. W Wiśle i Legii taka sytuacja nabiera już dramatycznych rozmiarów.
Zamiast jeździć po Hiszpaniach, Turcjach i udawać że się biega na sparingach, niech po zapierdalają po górach przez okres przygotowawczy. To im się do czegoś przyda, a nie przedłużenie wakacji w Hiszpanii.

willow 02.05.2010 23:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mateusz91 (Post 892443)
Przepraszam za tą rażącą gafę. Rzadko tu zaglądam:) Niestety w kwestii Skorży chyba sie nie dogadamy.Płacono mu bo był profesjonalistą. Za to Kasperczak całkowice bezinteresownie pobierał z kasy klubu 96 000 złotych przez półtora roku.

I jakie ten Twój "profesjonalista" miał sukcesy w Europie?
Czy wiesz, że propozycja podpisania umowy z Kasperczakiem na 8 lat wyszła od Cupiała, a Kasperczak się nie zgodzi?
Kasperczak miał podpisaną umowę o pracę i musiał stawiać się w klubie! Umów się dochowuje, pacta sund servanda, jeśli coś Ci to mówi.
To Kasperczak obnażył brak profesjonalizmu w zarządzaniu naszym klubem!

Miał wpadki to fakt, nikt nie przeczy. Ale czy Skorża kiedykolwiek dostarczył nam tyle radości i dumy co Kasperczak? Czy mają iść w niepamięć nasze mecze w PE?

Młody jesteś i masz wyprany mózg. Przyjdzie czas, że zrozumiesz.

P.S. SKWK to nie Kuchnia Brata Alberta. Inicjatywy charytatywne są bardzo chwalebne, ale to nie ich zadanie. Albo przynajmniej nie główne.

willow 02.05.2010 23:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SV_ (Post 892449)
Od kiedy oglądanie meczu na wyjeździe w TV nazywa się wyjazdem?

Taki jesteś wyjazdowicz, wierny kibic a cieszysz się że w Twoim ukochanym klubie pracuje człowiek, który go okrada?

Drugi Marcinnno - no tak bo to że Wisła za Kasperczaka grała kiedyś zajebiście to jest powód by mu wybaczać to co zrobił po odejściu z klubu? To samo Frankowskiemu?
Niech nawet teraz wygra LM i tak mu się żaden szacunek nie należy. Jest zwykłym NAJEMNIKIEM i nikim więcej. Jego zasranym obowiązkiem jest doprowadzić klub jak najwyżej i za to dostanie kasę.

Skrorża rozstał sie z klubem w zdecydowanie ładniejszy honor, a i w czasie gdy pracował zasłużył się kibicom na szacunek za to jakim był człowiekiem prywatnie, po za godzinami pracy.

On nie bierze kasy za to, jakim jest człowiekiem prywatnie, tylko co robi z drużyną. I to było jego zasranym obowiązkiem, jak piszesz. Skorża okradł klub bo brał kasę za zero wyników. Może to do Ciebie dotrze w końcu.

P.S. W latach 80-tych nie było Canal +, ale była Amica, może o to Ci chodzi? Mam na myśli komputer, nie drużynę.

Mateusz91 02.05.2010 23:44

A i drogi Marcinno: tak sie składa że pamiętam czasy Lazio Schalke i mojego niegdyś wielkiego idola Frankowskiego. Bo też żyłem tymi meczami. I błagam nie wyjeżdżaj z tekstami : ciekawe kto z Was strzelił tyle bramek, bo to nic w tej dyskusji nie zmienia.
Szanowny morgennes. Daruj sobie prosze teksty o wypranym mózgu.Bo argumenty ad persona, których używasz jakoś mnie nie przekonują.

Jaroo1 02.05.2010 23:47

Czytajac Wasze posty mysle ze zarowno Kasperczak jak i Skorza dobrze zyli z kibicami i doceniali ich role. Problem tylko w tym ze Kasperczak w niehonorowy sposob rozstał sie z klubem i tego Ci mlodzi (a moze i starsi) mu nie moga wybaczyc. Sa ludzie dla ktorych sie liczy wygrany mecz z Parma w PUEFA a sa ludzie ktorzy bardziej od sukcesow cenia honor i chyba tu sie rozmijacie. Nie wiem tylko czy tak jak pisze Morgenes Ci mlodzi za jakis czas w innej kolejnosci ustawia te wartosci.

willow 02.05.2010 23:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mateusz91 (Post 892453)
A i drogi Marcinno: tak sie składa że pamiętam czasy Lazio Schalke i mojego niegdyś wielkiego idola Frankowskiego. Bo też żyłem tymi meczami. I błagam nie wyjeżdżaj z tekstami : ciekawe kto z Was strzelił tyle bramek, bo to nic w tej dyskusji nie zmienia

No trudno nie pamiętać, jak to było 6 lat temu. Ciekawe, czy pamiętasz mecze z Odrą Opole czy Stalą Stalowa Wola...

Mateusz91 02.05.2010 23:56

A choć raz spróbowałeś sie odnieść do moich wpisów argumentem, czy dalej będziesz mi odpowiadał w ten sposób. Nie: nie pamiętam, nie mogę pamiętać. Co to zmienia w kontekście Skorży i Kasperczaka?

willow 03.05.2010 00:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mateusz91 (Post 892458)
A choć raz spróbowałeś sie odnieść do moich wpisów argumentem, czy dalej będziesz mi odpowiadał w ten sposób. Nie: nie pamiętam, nie mogę pamiętać. Co to zmienia w kontekście Skorży i Kasperczaka?

Przeczytaj moje posty wyżej.
I żeby była jasność, szanuje wszystkich kibiców Wisły, nawet tych młodych. Bo wiem, że kiedyś ci młodzi będą starzy i będą wychowywać młodych. Dlatego zależy mi, żebyś pewne rzeczy sam zrozumiał, a nie dał się manipulować.

Mateusz91 03.05.2010 00:08

Nie daje sobą manipulować. Po prostu uważam że Maciej Skorża przy dużo słabszym składzie osiągnął wyniki porównywalne do Kasperczaka. Nie licząc meczów w P.UEFA w sezonie 2002/20003, są to 2 mistrzostwa Polski. Kasperczak swoim zachowaniem wypiął się na Wisłę: nie na SKWK tylko na NAS wszystkich. Jak widzisz nie oczerniam tego człowieka, mimo że uważam że jego powrót do Wisły to bardzo zły znak i nawet nie wiesz jak bardzo chciałbym się mylić. I obym sie mylił. Ale nikt nigdy mnie nie przekona aby robić porównania Kasperczaka i Skorży na korzyść tego pierwszego

willow 03.05.2010 00:15

A tak off top. ktoś pamięta?

Mecz Cracovia Kraków - Widzew Łódź odbył się 27.08.1983r. Wynik tego meczu 0:0 mówi sam za siebie a emocje sportowe sprowadzały się do kilku akcji, które można policzyć na palcach jednej ręki (zupełna przeciwność meczu z pierwszej rundy gdy pokonaliśmy Cracovię 7:0). Dużo ciekawiej było, jeżeli chodzi o sprawy kibicowskie. Ten mecz potwierdził nasze dobre stosunki z Wisłą, której kibice wspomagali Nas w sile kilkudziesięciu osób. Widzewiaków na tym meczu było ok. 60 osób. Na to spotkanie przyjechaliśmy w kilku grupach i w różnym czasie. Niezapomniany był widok sfrustrowanego Bola pod Sukiennicami, gdy siedział na ławce a obok niego leżeli przykryci flagą Widzewa jego kumple. Oni przyjechali najwcześniej (pociągiem z Łodzi), potem była grupa, która przyjechała pośpiesznym z Karsznic (musieliśmy tam dojechać, bo z Łodzi nie mieliśmy już połączenia) oraz tuż przed meczem dotarła Zduńska Wola (to był wtedy jeden z najlepszych naszych fc z Balonem na czele) i indywidualnie pojedyńcze osoby. Na meczu wywiesiliśmy 5 flag. Cracovii był cały jeden sektor i prezentowali się bardzo przyzwoicie. W przerwie podeszli do naszego sektora, ale nie wykazywali jakiejś większej ochoty na konfrontacje (tym bardziej, że spostrzegli sporą grupę wiślaków z nami). Zrobili sztuczny tłum koło naszej najbardziej oddalonej flagi i udało im się ją ściągnąć z płotu (kiedy i jak to nawet nie zauważyliśmy). Po meczu wiślacy odprowadzili nas przez Błonia do pobliskiej stacyjki, skąd razem osobowym przyjechaliśmy do Krakowa Głównego. To było zupełne zaskoczenie dla kibiców Cracovii, którzy wracali z meczu do podkrakowskich miejscowości a efektem tego było to, że potracili trochę barw. Ten mecz jak i kilka innych jeszcze faktów ze stosunków kibiców Widzewa i Wisły powoduje, ze mam zawsze nić sympatii dla tego klubu i chyba podobne odczucia mają ci Widzewiacy, którzy pamiętają tamten czas. Obok aspektów stricte kibicowskich warto też napisać, że mieliśmy sporo czasu, aby przed spotkaniem zwiedzić sobie to piękne miasto i widzieć jego charakterystyczne symbole - Starówkę, Wawel, Kopiec Kościuszki czy Smoka nad Wisłą, także była to całkiem fajna wyprawa pod wieloma względami.

Autor niejaki Chelsea. Mój przyjaciel. A i Plankton go zna :)

element 03.05.2010 00:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 892440)
Dla mnie to jest kpina, aby pare osób wypowiadało się w imieniu kibiców !

Zapisz się do SKWK, przyjdź na zebranie i podziel się swoim zdaniem. SKWK jest otwarte na nowe propozycje / pomysły. Możesz nawet wystartować w wyborach na prezesa.

I przy okazji spytaj tych którzy prowadzą stronę wisla-online, a którą sam promujesz co robią takie osoby jak Robert "gays, bisexuals, transgenders" Biedroń, Wojewódzki czy Sołtysik w rubryce znani kibice Wisły Kraków?
Bo za chuja pojąc nie mogę.

willow 03.05.2010 00:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 892467)
Zapisz się do SKWK, przyjdź na zebranie i podziel się swoim zdaniem. SKWK jest otwarte na nowe propozycje / pomysły. Możesz nawet wystartować w wyborach na prezesa.

I przy okazji spytaj tych którzy prowadzą stronę wisla-online, a którą sam promujesz co robią takie osoby jak Robert "gays, bisexuals, transgenders" Biedroń, Wojewódzki czy Sołtysik w rubryce znani kibice Wisły Kraków?
Bo za chuja pojąc nie mogę.

Nie zauważyłem tam takich osób, ale jeśli to prawda, co mówisz, to zaorać i zasadzić rzepak.

AYALA 03.05.2010 00:33

Heniu pracuje już ponad 1,5 miesiąca i myśle że w tym czasie wiele poprawił, jednak z niektórych zawodników już więcej sie nie wyciśnie.Ma poprostu zbyt słaby materiał żeby zdominowac lige jak za jego pierwszej kadencji (2002-04)

Kubi 03.05.2010 08:16

Uwazam ze nie warto tej porównawczej dyskusji zaczynać od nowa. Zwrociłem tylko uwage bo obrażasz osoby które dla Wisły robią wiele dobrego. Tekst jest podpisany nie jako " Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków" a imieniem. Tak samo jak Ty możesz napisać tutaj na forum swoją opinie ( i nie chciałbyś by ktoś o Tobie mówił że jestes głąbem) tak samo on, jako czołowy członek SKWK może napisać własną opinie na tamtej stronie.

SV_ 03.05.2010 08:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 892451)
On nie bierze kasy za to, jakim jest człowiekiem prywatnie, tylko co robi z drużyną. I to było jego zasranym obowiązkiem, jak piszesz. Skorża okradł klub bo brał kasę za zero wyników. Może to do Ciebie dotrze w końcu.

P.S. W latach 80-tych nie było Canal +, ale była Amica, może o to Ci chodzi? Mam na myśli komputer, nie drużynę.

Klapki na oczach totalnie?
Skorża był najemnikiem i brał kasę za 2 MP, wygrane z Barca i Beitarem. Z 8 miejsca na 1+ prawie tym samym składem.
PO ZA TYM szacunek u kibiców zarobił w/w sprawami "prywatnymi". Za trudne by zrozumieć?

Ok Barca/Beitar - mogło być lepiej, ale to że drużyna tylko tyle osiągnęła w PE nie znaczy ze Skorża OKRADAŁ klub. Przykład europejski - Liverpool daje totalnie dupy w tym sezonie, żadnego trofeum, brak miejsca w LM, czy to znaczy ze Benitez okrada klub?

Jak się nie zgadzam w wielu kwestiach z SKWK i uważam żę lecą często w kulki, to w tym przypadku pełne poparcia dla ich zachowania.

RuczajIII 03.05.2010 08:47

I co z tego że wygrał z Barcą i Beitarem? Miało to jakiś wpływ? Gówno miało! Jeżeli dawało by to awans przynajmniej do ligi europejskiej to rozumiem, faktycznie coś osiągnął. Bardzo dobrego trenera poznaje się nie po tym co osiągnął na naszym podwórku (z takimi zawodnikami i możliwościami powinien każdy zdobywać majstra)a po tym co osiągnął w europejskich pucharach (chociaż awans albo d LM albo PE)
Petrecu wróć

siara 03.05.2010 12:45

O majstrze niestety możemy zapomnieć...chiałbym się mylic

Ten sezon możnaby podsumowac tak:

"No chłopaki...powiedział trener Kasperczak, skończył się sezon, idziemy wypić...za błedy...."

"Ale się najebiemy Panie Trenerze" - odpowiedzieli zawodnicy......

Areo 03.05.2010 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siara (Post 892635)
O majstrze niestety możemy zapomnieć...chiałbym się mylic

O majstrze rzeczywiście możemy zapomnieć bo o niego walczą w Poznaniu. My gramy o mistrza.

ociec Ciemka 03.05.2010 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mateusz91 (Post 892430)

NO rozpłaczę się ze wzruszenia. Skorża brał mniej? Za pieniądze, które brał Skorża można mniej piłkarzy kupić? Gratuluję demagogii!

A liczby które mówią prawdę? Z Koroną odnieśliśmy pierwszą ligową porażkę za Kasperczaka! Pierwszą!

Nie gloryfikuję Kasperczaka bo i po co. Mnie zależy na zwycięstwach Wisły a nie Skorży czy Kasperczaka.

Obiektywnie rzecz biorąc za Kasperczaka zaczęli grać lepiej. Piłką i po ziemi. Natomiast pierwsza połowa z Koroną jako żywo przypominała Skorżę. Dzidy i luzy w obronie i poczucie, że samo wpaść musi!

Artykuł natomiast jest głęboko demagogiczny. Liczby mówią prawdę ale tylko temu kto chce ich słuchać a nie manipuluje przy nich dowolnie

Mateusz91 03.05.2010 15:06

96 000 złotych za nic brał Kasperczak w okresie styczeń 2005-czerwiec 2006. W tym czasie mimo różnych mediacji nie chciałm polubownego rozwiązania sporu. W tym czasie nie był trenerem Wisły. Co więcej wiążąc się umową z reprezentacją Senegalu dalej chciał od Wisły brać pieniądze. Czy Skorża po swoim zwolnieniu wykłócał się o kase (dużo mniejszą niż Kasperczak) ? Nie. Czy prowadził publiczne pranie brudów? Nie! O to troche w tym wszystkim chodzi.

koyoot 03.05.2010 15:12

Ogolnie w wiekszosci zgadzam sie z tym co napisano w tym artykule, oczywiscie jesli idzie o merytoryke, bo sam artykul to dla mnie lekkie naginanie niektorych faktow. Ale tak naprawde teraz jest Kasperczak i chcialbym by zamiast go odsuwac od czci teraz(w pewnym sensie) wolalbym dac mu zdobyc z Wisla mistrzostwo, a pozniej przepracowac okres przygotowawczy po swojemu oraz zgrac nowych pilkarzy na LM. Wtedy oceniac kto jest lepszy czy Kasperczak, czy Skorza.

7 kotów 03.05.2010 15:22

Sprawa powinna byc prosta: zostaly 3 mecze, MUSZĄ byc 3 zwyciestwa.
Inaczej do widzenia Heniu.
W Warszawie szanse na 3pkt sa iluzoryczne, ale absolutnie sobie nie wyobrazam straty punktow z bydlem cyrankiewiczowskim.

Natomiast patrzac co graja nasi jestem coraz blizszy stwierdzenia, ze Skorza wycisnal z nich 110% mozliwosci i juz nikomu innemu sie to nie uda. Mecze wiosenne to wlasnie normalny poziom naszej druzyny.

felipe 03.05.2010 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 892733)

Natomiast patrzac co graja nasi jestem coraz blizszy stwierdzenia, ze Skorza wycisnal z nich 110% mozliwosci i juz nikomu innemu sie to nie uda. Mecze wiosenne to wlasnie normalny poziom naszej druzyny.

Oklep od takich tuzów jak Arka, Bełchatów czy Korona to nie jest normalny poziom tej drużyny mimo wszystko.
Jest beznadziejnie przygotowana. Zmarnowano przerwę zimową w sposób niesamowity. Można było się łudzić, że Arka, Bełchatów to efekt słynnego "szukania rytmu meczowego i świeżości". Pomijam totalny absurd takiego rozumowania, ale ok.
Jeśli jednak drużyna przez całą rundę człapie po boisku jak panienki to cos na rzeczy musi być... Bo czy to z Arką w lutym (chyba), czy to np. Lechią pare tyg. póxniej czy w piątek z Koroną widziałem tą samą żenadę. Jeśli chodzi o kondycję, co do gry to raz lepiej raz gorzej.

tofik 03.05.2010 17:30

Gwiazdki zbyt pewnie się poczuły i zagrali znowu stojanowa.
Po przyjściu Kaspra jeszcze przez moment działał efekt nowej miotły i była presją z uwagi na słabe wyniki.
Gdyby liga była bardziej wymagająca i każda olewka skutkowała oklepem to nie mielibyśmy takich problemów. A tak to muszą się uczyć pokory poprzez własne błędy co może nas kosztować tytul.

damian755 03.05.2010 17:51

Niewiem w jakim my świecie żyjemy, i czego wymagamy od tych pilkarz skoro oni są tacy slabi ze szkoda gadać. Dzisiaj sobie tak pomyslalem o LM chcemy się doniej dostac a spojrzmy na Zieczuka i Baszczynskiego nasi byli podstawowi pilkarze i gdzie oni są teraz w średniakach ligi greckiej i szczym do tej europy?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl