Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mundial 2010 w RPA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6716)

Żmijka 20.06.2010 20:44

Komedia z sędzią pokazującym rękę i uznajcym bramkę :D cudo!

sessegnon 20.06.2010 20:51

Gra WKS się posypała :-/ Oj nie mają szczęścia w tych losowaniach...pewnie znów nie wyjdą z grupy :(

Illargui 20.06.2010 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 917559)
Komedia z sędzią pokazującym rękę i uznajcym bramkę :D cudo!

I to jeszcze z pięknym uśmiechem na ustach ...

Donson 20.06.2010 21:15

Przykra sprawa ale gospodarze 5 bodajże najlepszych światowych lig (Anglia, Francja, Niemcy, Hiszpania, Włochy) nie zachwycają. Widać trudy sezonu jak i fakt, że zinternacjonalizowane ligi osłabiły potencjały tych zespołów, scouci muszą sięgać coraz głębiej oraz naturalizować murzynów i innych beżowych.

Francji należy się odpadnięcie jak nic - takiej zgrai zadufanych w sobie panienek nie widziałem od czasów Legii Warszawa z Radosławem Wróblewskim.

Angole jak ktoś napisał nie wiem czemu uzurpują sobie prawo do bycia faworytem - grają taką pytę że czasy Svena na wyspach ogłoszono złotą erą. Capello może wylecieć z hukiem. I dobrze - bo ligę też mają spapraną choć najlepsza (najlepiej pokazywana?). Powiem że byłem i jestem dalej za tymi gnojami:)

Niemcy - volksdojcze ciągną niemiecki czołg naprzód choć jednemu ostatnio odezwały się polskie geny i sprowokował czerwień:). Szkopy się spaprały turasami i innymi dziwnymi nacjami w swojej reprezentacji. Życzę im jak najgorzej ale może się okazać że dotrą do finału....oby nie z Brazylią bo takiego meczu oglądał jako finał nie będę.

Hiszpania - rozsądek nakazywał być za naszymi pogromcami ale po co? są daleko, nie mają z nami żadnych korzeni a fakt że FCB jest popularne chyba nie wystarczy. Ktoś ostrzej z nimi zagra to się połamią...jak zwykle. Z taką Danią na przykład nie mieliby chyba 100% szans co najwyżej 50%.

Makarony - to co zrobił ten pajac De Rossi dzisiaj nadaje się na zestawienie z tym szmatławcem Anelką. Naprawdę nie wiem dlaczego Azzuri, przy swojej irytującej ciotowatej postawie tak nabierają czarnych. Dobrze że był remis chociaż, bo karny był z odbytu.

Jak mi ENG odpadnie to idę w AGRENTYNĘ!!! Maradona jest w pyte - koka zryła mu beret troche ale widać że chłopaki mają fantazję:)

_ukoL 20.06.2010 21:16

Ten sędzia to jakiś kretyn. Żenujący chłop. Tyle błędów co popełnił.

John1906 20.06.2010 21:17

Za co Kaka kurna dostał czerwoną ?
Sędzia kalosz :D

qchar90 20.06.2010 21:22

sędzia się skompromitował , po tym jak Fabiano strzelil gola
idzie z Fabiano pokazuje mu ze byla reka i sie do niego usmiecha no ja *******e co to ma byc ;|
Brazylia nie zachwycila, czlapia po tym boisku
szkoda mi WKS ;/

jurukuru 20.06.2010 21:29

Jacek Gmoch rozwala teraz w studiu TVP :)
ps.Sędzia cieć

Dżołkmen 20.06.2010 21:32

Mi się wydaje, że po prostu chciał się upewnić czy nie było ręki, a że Fabiano spalił jana i oczywiście pokazywał na klate to tylko świadczy o jego kurestwie, sędzia mógł tego nie widzieć. Nie zmienia to faktu ze potem zupełnie stracił kontrole nad boiskiem i mudżiny prowokowały Canarinhos, no i w końcu sie udało.

dynek.pl 20.06.2010 21:33

Szczerze to niewiem czy graczą WKS wyjdzie na dobre rozwalenie linii pomocy Brazylijczykow.
Przeciez o ich czy Portugalii awansie bedzie decydowala roznica bramek czyli kto wiecej strzeli
KRLD i kto mniej straci z Brazylią, a teraz Canarinhos bez dwoch podstawowych graczy bedzie
trudniej o gole z Portugalią.

flamengista 20.06.2010 21:37

Skandaliczne sędziowanie, ten arbiter powinien zakończyć swój udział w mundialu.

Wyrzuca z boiska artystę Kakę, dając drugą żółtą za faul, którego nie było (piękna symulka zawodnika WKS, trzeba przyznać). Jak już, to Kaka mógł dostać czerwień, ale za pierwszy incydent - po którym dostał żółtko.

Natomiast trzyma na boisku futbolowych bandytów. Faule na Elano i Bastosie powinny bezwzględnie zakończyć się czerwoną kartką. Mecz się potem popsuł, zrobiły się negatywne emocje po obu stronach. Arbiter zupełnie się w tym meczu pogubił.

Mam nadzieję, że FIFA zareaguje i żółta kartka dla Kaki zostanie anulowana. Albo przynajmniej wróci na fazę pucharową. Nie ma absolutnie żadnych powodów, by pauzował dłużej niż mecz z Portugalią.

Ale największa parodia to bramka Fabiano, która ustawiła mecz. WKS wychodzi zmobilizowane na drugą połowę i natychmiast dostaje drugą bramkę, po dwukrotnym zagraniu ręką. Oba razy ewidentne. I jeszcze ten kretyn pokazuje Fabiano na rękę i znacząco się uśmiecha. Jak widział, to czemu gola uznał?

Sędzia Lannoy powinien za ten mecz dostać czerwoną kartkę i kilkumiesięczną dyskwalifikację - odsunięcie od sędziowania poważnych meczów.

Co do poziomu sportowego. Narzekać na Brazylię mogą tylko ci, co na futbolu się mało znają. Canarinhos zagrali z żelazną dyscypliną taktyczną. Zagrali swoje, stworzyli sporo sytuacji i strzelili 3 gole bardzo solidnemu przeciwnikowi. W drugiej połowie WKS było absolutnie bezradne. Odnoszę wrażenie, że Brazylijczycy się dopiero rozkręcają.

PS. wg. lekarza reprezentacji Brazylii, Elano ma stłuczoną nogę ale powinien być gotowy na mecz z Portugalią.

mitmichael 20.06.2010 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 917579)
Brazylia nie zachwycila, czlapia po tym boisku
szkoda mi WKS ;/

A co takiego pokazała druzyna WKS. Brazylia kontrolowala mecz i wygrała zasluzenie bo była lepsza. Ten sedzia to juz chyba nie poprowadzi zadnego spotkania na tych MS. Za faul na Elano czerwona kartka sie nalezała jak nic, bramki Fabiano nie powinno byc - najgorsze sedziowanie na tym turnieju. Nawet jakby sedzia gola nie uznał to i tak Brazylia by wygrała.

pawelwislak 20.06.2010 21:44

Kaka dostał czerwoną za to że jest cieciem jego zachowanie w tym meczu poniżej krytyki a niby taki lider zespołu. Czerwona kartka absolutnie zasłużona co nie zmienia faktu że poziom sędziowania żenujący!

JAR0 20.06.2010 21:45

Niezłe jaja :shock:
A pomijając wyczyny sędziego, ma ktoś może pod ręką jakieś statystyki jeśli chodzi o czerwone kartki z poprzednich mundiali? Bo coś mi sie wydaje że te mogą przodować w tej klasyfikacjii. Codziennie jakieś są.

TymonPRO 20.06.2010 21:46

Wynik meczu Brazylia-WKS wypatrzony,dla mnie osobiscie skandal to co zrobił sędzia uznając goal na 2:0 pozbawił WKS na korzystny wynik,który moze okazać się kluczowy w tej grupie.Fabiano zagrywa ewidentnie ręką 2 razy w polu karnym i zdobywa gola,sędzia chwilę pózniej śmieje się i pokazuję że to widział :( coś jest nie tak

johny96 20.06.2010 21:48

Kaka, palant, dobrze mu tak. Sędzia=zero.

Żmijka 20.06.2010 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 917589)
Skandaliczne sędziowanie, ten arbiter powinien zakończyć swój udział w mundialu.

Wyrzuca z boiska artystę Kakę, dając drugą żółtą za faul, którego nie było (piękna symulka zawodnika WKS, trzeba przyznać). Jak już, to Kaka mógł dostać czerwień, ale za pierwszy incydent - po którym dostał żółtko.

Symulowanie owszem było jeśli chodzi o to że dostał w twarz. Nie zmienia to jednak faktu że Kaka umyślnie przyj**** mu z łokcia w sytuacji gdy gość sobie szedł za nim. Nie dość że faul to jeszcze niesportowe zachowanie - czerwoną od kopa mógłby dostać.

Sędziowanie słabiutkie, ale nie rób z Kaki ofiary.

Ogryzek 20.06.2010 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 917589)

Natomiast trzyma na boisku futbolowych bandytów. Faule na Elano i Bastosie powinny bezwzględnie zakończyć się czerwoną kartką. Mecz się potem popsuł, zrobiły się negatywne emocje po obu stronach. Arbiter zupełnie się w tym meczu pogubił.

Mam nadzieję, że FIFA zareaguje i żółta kartka dla Kaki zostanie anulowana. Albo przynajmniej wróci na fazę pucharową. Nie ma absolutnie żadnych powodów, by pauzował dłużej niż mecz z Portugalią.

Ale największa parodia to bramka Fabiano, która ustawiła mecz. WKS wychodzi zmobilizowane na drugą połowę i natychmiast dostaje drugą bramkę, po dwukrotnym zagraniu ręką. Oba razy ewidentne. I jeszcze ten kretyn pokazuje Fabiano na rękę i znacząco się uśmiecha. Jak widział, to czemu gola uznał?

Sędzia Lannoy powinien za ten mecz dostać czerwoną kartkę i kilkumiesięczną dyskwalifikację - odsunięcie od sędziowania poważnych meczów.

Co do poziomu sportowego. Narzekać na Brazylię mogą tylko ci, co na futbolu się mało znają. Canarinhos zagrali z żelazną dyscypliną taktyczną. Zagrali swoje, stworzyli sporo sytuacji i strzelili 3 gole bardzo solidnemu przeciwnikowi. W drugiej połowie WKS było absolutnie bezradne. Odnoszę wrażenie, że Brazylijczycy się dopiero rozkręcają.

Dokładnie tak. Chcąc być mistrzem w takich meczach trzeba wygrać be zbędnego marnowania sił i grać z żelazną dyscypliną taktyczną. Tak zagrać, jak nie był w stanie zagrać Kamerun czy WKS:)

Sędzia odpuścił 2 żółte/czerwone kartki za faule na Elano i Bastosie.
Potem puściły nerwy brazylijczykom że oni się w chuja nie dadzą robić bo w końcu są "artysatmi futbolu" i zaczęły się przepychanki. Sędzia kalosz. Ale fakt jest jeden - Afrykańczycy grają czasami naprawdę bardzo brutalnie. Nie ostro czy cwaniacko ale brutalnie. Mogą i zęby wybić nogą wyskakując. Walczą zajadle nie szanują siebie i rywala....

fifi1906 20.06.2010 22:01

Moim zdaniem kartka dla Kaki nie zasłużona! a powinny być 2 czerwone za Elano i Bastosa i wtedy byłoby spokojniej!

delukas96 20.06.2010 22:03

WKS grałoby lepiej od początku, gdyby w pierwszym składzie zagrał Gervinho. Jest dużo szybszy, młodszy i zwinniejszy od Arouny Dindane. Sędzia to kompletna kompromitacja. Gdyby nie brak interwencji po rękach Fabiano to mecz potoczyłby się inaczej. Teraz wypada liczyć na "wpadkę" Portugalii z Koreą Płn. A swoją drogą, czy to nie dziwne, żeby jedna drużyna grała z niemal identycznymi zespołami na dwóch kolejnych mundialach? Szkoda WKS, bo nie poszczęściło im się...

flamengista 20.06.2010 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 917602)
Symulowanie owszem było jeśli chodzi o to że dostał w twarz. Nie zmienia to jednak faktu że Kaka umyślnie przyj**** mu z łokcia w sytuacji gdy gość sobie szedł za nim. Nie dość że faul to jeszcze niesportowe zachowanie - czerwoną od kopa mógłby dostać.

Sędziowanie słabiutkie, ale nie rób z Kaki ofiary.

Żmijko,

Keita nie szedł za nim - wpada na truchtającego Kakę, podczas gdy piłka była 20 metrów dalej. Rozumiem, że przez "przypadek".

Kaka nie walnął go w twarz, tylko odepchnął ręką, Keita zachował się jak Rivaldo w meczu z Turcją. Został pchnięty w bark, a trzymał się za twarz.

Natomiast Kaka mógł wylecieć za pierwszą sytuację, co już pisałem wcześniej.

W tym jednak przede wszystkim wina sędziego - symulowanie brutalnych fauli zaczęło się po wycięciu Elano i Bastosa. To, że Tiote dograł mecz do końca to pańskie jaja. Cud, że Elano nie skończył jak Wasilewski, sytuacja bardzo podobna.

Jurand 20.06.2010 22:08

Nie wiem gdzie wy widzieliście słuszne kartki dla Kaki. Jak miałem sentyment do WKS to po tym meczu go kompletnie straciłem. Błąd przy bramce Fabiano ok, być może i wypaczył wynik, ale to co robili potem gracze z Afryki to czyste chamstwo. Wchodzenie prosto w nogi, prowokacje, jawna symulacja przy drugiej kartce dla Kaki. WKS straciło wszystko w moich oczach po tym meczu.

Żmijka 20.06.2010 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 917613)
Żmijko,

Keita nie szedł za nim - wpada na truchtającego Kakę, podczas gdy piłka była 20 metrów dalej. Rozumiem, że przez "przypadek".

Kaka nie walnął go w twarz, tylko odepchnął ręką, Keita zachował się jak Rivaldo w meczu z Turcją. Został pchnięty w bark, a trzymał się za twarz.

No to chyba zupełnie inną sytuację widzieliśmy :) Obaj szli, Keita doszedł za plecy Kaki, ten mu przywalił łokciem (nie odpchnał!), nie w bark a w klatkę piersiową ...
O aktorzeniu w kwestii walnięcia w twarz pisałam.

Pojawią się jakieś video to sobie obejrzymy :)

Zdania nie zmienię, Kaka wyleciał słusznie.

SZYMEK_TSW 20.06.2010 22:15

Sędzia zmiażdżył rozmową z Fabiano jak pokazywał ze zagrał ręką :D
A cała wojna zaczęła się od tego ze nie dał czerwonej za faul na Elano. Natomiast kartki dla Kaki uważam za słuszne, wiadome gość z Wybrzeża "trochę przyaktorzył ale uderzenie było"
Brazylia się rozkręca tak poza tym, bo tym jak z Koreą zagrali na 50% dziś widać było dobrą grę na początku super odbiory, ataki w pierwszej części I połowy, bo po golu WKS przestał grać w piłkę, w ogóle przestał cokolwiek robić

John1906 20.06.2010 22:17

Nie wiem gdzie niektórzy widzą czerwoną kartkę dla Kaki, chyba inny mecz oglądaliście.
To nie są szachy.

Donson 20.06.2010 22:18

Uważam że wszystkie "czarne" reprezentacje powinny odpaść - Francja już się podporzadkowuje:)

delukas96 20.06.2010 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 917618)
No to chyba zupełnie inną sytuację widzieliśmy :) Obaj szli, Keita doszedł za plecy Kaki, ten mu przywalił łokciem (nie odpchnał!), nie w bark a w klatkę piersiową ...
O aktorzeniu w kwestii walnięcia w twarz pisałam.

Pojawią się jakieś video to sobie obejrzymy :)

Zdania nie zmienię, Kaka wyleciał słusznie.

Kaka zasłużył na tą czerwoną kartkę. Powinien wylecieć po tej przepychance - nie ma dwóch zdań. Sędzia, jak już wspominałem to istny żart ze strony FIFA. Nie widzieć dwóch czy trzech bardzo brutalnych fauli to rzecz niepojęta przeze mnie. A to czemu uznał drugą bramkę Fabiano to kompromitacja. Trochę wypaczony mecz...

Kocur 20.06.2010 22:29

To na zakończenie dnia się pytam kiedy się k..wa końcu wezmą za Włochów.

Bo to przechodzi ludzkie pojęcie - krzywdzą masowo większość drużyn, które grają przeciwko nim. Dzisiejszy karny to już w ogóle woła o pomstę do nieba.

tofik 20.06.2010 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donson (Post 917623)
Uważam że wszystkie "czarne" reprezentacje powinny odpaść - Francja już się podporzadkowuje:)

white power czy jakieś głebsze przemyślenia w kwestii piłkarskiej ?:lol:

John1906 20.06.2010 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 917632)

Bo to przechodzi ludzkie pojęcie - krzywdzą masowo większość drużyn, które grają przeciwko nim. Dzisiejszy karny to już w ogóle woła o pomstę do nieba.

Bramka dla Nowej Zelandii też bardzo problemowa ;)

tommiyacht 20.06.2010 22:37

to ja mam takie pytanie. po jakiego grzyba Keita biegł na Kake ? mysłał że go przeniknie czy co ? Dla mnie Keita chciał sprowokować ten faul i tyle.

rocco_1906 20.06.2010 22:42

atak na Elano - http://www.youtube.com/watch?v=z39TO...layer_embedded

Kaka - http://www.youtube.com/watch?v=iOOXwSPXDjU

siatkówka Fabiano - http://rutube.ru/tracks/3345431.html...&bmstart=22454

Żmijka 20.06.2010 22:51

Ok zmieniam zdanie w jednej kwestii - Keita biegł :) reszta mojej opinii pozostaje niezmieniona.

Wasiu 20.06.2010 23:08

Co do Kaki. Nie wiemy za co ta zolta kartka. Czy za kontakt z zawodnikiem czy jakies pozniejsze uwage do sedziego/ przepychanki, a te byly dosc intensywne. Poza tym zawodnik WKS nie patrzy gdzie biegnie, patrzy do tylu, nie widzi Kaki, a Brazylijczyk jego tak i wystawia lokiec. Afrykaniec w twarz lokciem nie dostal, ale sila rozpedu wpadl na bark i musnelo go w twarz. Kartka zasluzona moim zdaniem za sam faul, juz nawet nie biorac pod uwage ewentualnych nastepnych przypychanek/ pyskowek.

Wojtas 20.06.2010 23:09

Tak sobie mysle ze jakby druzyny z Afryki bardziej stanowily "całosć" a nie tylko znane nazwiska to juz dawno osiagnely by duzy sukces.Na razie nikt nie potrafi jakos poskladac ich tak zeby ta maszynka wygrywała ,bo oni potencjał maja niesamowity.

Dlaczego np taki Egipt wygrywa w ostatnim czasie Puchar Narodow Afryki??Bo oni maja zespol a nie gwiazdy,a w przypdaku Nigerii,Kameruny,Ghany,czy WKS jest odwrotnie.Dlatego Egipt mam wrazenie ze na takim turnieju pokazal by sie duuzo lepiej .-z druzn z tego kontynetu(na dzis )

Manson33 20.06.2010 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 917632)

Załóż okulary i spójrz uważnie:

http://www.worldcupblog.org/world-cu...-deserved.html

Ta ręka trzymająca za niebieską koszulkę naprawdę należy do piłkarza Nowej Zelandii.

Co do płaczliwości i draństwa Włochów masz rację.

murray 20.06.2010 23:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Manson33 (Post 917674)
Załóż okulary i spójrz uważnie:

http://www.worldcupblog.org/world-cu...-deserved.html

Ta ręka trzymająca za niebieską koszulkę naprawdę należy do piłkarza Nowej Zelandii.

W takim razie kolejny błąd sędziego z Francji. Powinien być karny dla WKS za ciągnięcie za koszulkę Drogbę przez Lucio.

John1906 21.06.2010 06:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 917679)
W takim razie kolejny błąd sędziego z Francji. Powinien być karny dla WKS za ciągnięcie za koszulkę Drogbę przez Lucio.

i dwie czerwone kartki dla WKS :)

_ukoL 21.06.2010 09:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 917635)
white power czy jakieś głebsze przemyślenia w kwestii piłkarskiej ?:lol:

Tofik, bo są słabi i nie myślą na boisku. Głupie faule jak Nigeryjczycy, czy wczoraj brutalna wręcz gra WKS. Oni są dobrzy w europejskich klubach, gdzie obok nich biegają goście z głową na karku. Czarne drużyny jeszcze prędko nic nie osiągną i to nie jest rasizm czy inne pieprzenie głupot. Nie myślą i tyle. Wczoraj za te ataki na Elano czy Maicona to powinny być kary nawet po meczu, jeżeli ten ślepowron nie zauważył podczas gry.

qchar90 21.06.2010 14:19

a tak ładnie w pierwszej połowie szło Koreańczykom z Północy, a teraz przegrywaja już 7-0 ałaaa, jeszcze ich wielki wódz poraz pierwszy puścil mieszkanocom transmisje na zywo

w pierwszej połowie w ofensywie dosyc pokazali sie , w drugiej cos sie pogubili

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl