Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Wielkie granie, temat dla maniakow konsoli. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5561)

SchniTSel 30.06.2013 13:36

Wiesz co, słabo, tycoony i gry ekonomiczne ostatnio naprawdę leżą i kwiczą, a jeśli już to wychodzą tytuły poświęcone bardziej współczesnym czasom (vide Cities in Motion 2 albo SimCity), trochę w temacie siedzę i niestety nie da się ukryć, że to już nie to samo co kiedyś ;)

wislacki 30.06.2013 13:39

Tak mi się właśnie wydaje, pamiętam całą serię Sierry, która wciągała na długie godziny, albo K&M do którego wracałam kilkanaście razy :)
Mam jednak nadzieję coś z tego wybrać, dzięki za tytuły.

stawski 01.07.2013 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DevilMayCry (Post 1320334)
Klimat tak, ale reszta niestety kuleje :( Dorwę w końcu paltyne w The Last Of Us, to powrócę do metra.

Rany, TLoU bardzo mi się spodobało, ale ambitnie uruchomiłem na poziomie wymagający, i sięzaklinowałem na samym początku :) nie mogę się z budynku wydostać, bo mnie zawsze jakiś klikacz zje :)

Wojtas 11.07.2013 12:36

Znowu klopot

Nie mam pliku ISO w sciagnietej grze..............

jest cala masa innych w folderach ......

ktory uzyc zeby zamontowac obraz?????
i czy wogole dsa sie inny niz ISO

z gory dziekuje

PANDEM0NIUM 11.07.2013 12:47

Pogrywa ktoś w Fifa football na Vite?

Glazik 26.07.2013 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1318802)
Ale na jakiej platformie?

Na PS3 moj nick Glazik1906 zapraszam do sparingow :D

DevilMayCry 31.07.2013 19:01

Jak ktoś ma plusa na psn, to niech targa NBA 2k13. jest błąd, i ta gra (najlepszy kosz) jest za free.

mitmichael 31.07.2013 19:26

Gram własnie w Red Dead Redemption na PS3 (dziki zachod) i powiem, ze gierka jest swietna a podobno ma byc kontynuacja. The Last of Us i GTA V to beda najlepsze (jedna juz jest) gry na konsole ale trzeba poczekac z rok albo i pozniej gdy cena spadnie i wtedy kupic bo teraz 219zl wole wydac na co innego tak jak zrobiłem z RDR.

stawski 03.08.2013 13:47

Ja wydałem trzysta z hakiem na limitke TLoU i nie żałuję żadnej złotówki :) A RDR fajne, ale ja nie przepadam za sandboksami... Natomiast historia , scenariusz świetny.

enzo 19.09.2013 15:12

Odświeżam temat, bo we wtorek miała miejsce oficjalna premiera GTA V.

I powiem szczerze, że nie pamiętam już kiedy ostatni raz tak świetnie bawiłbym się grając na konsoli. Znakomita fabuła, świetne postacie, masa smaczków i ciekawostek itd. Długo mógłbym tak naprawdę wymieniać plusy tej produkcji, ale nie ma to tak naprawdę najmniejszego sensu.

Średnia ocen w chwili, gdy piszę te słowa, kształtuje się na poziomie 98% (wyliczona na podstawie 38 recenzji). Z drugiej strony, pamiętam doskonale, że "czwórka" również zyskała wielkie uznanie w branży, a mnie nie porwała tak, jak wcześniejsze odsłony. Piąta część Grand Theft Auto to jednak ogromna dawka grywalności, piękne i żyjące miasto oraz bardzo ciekawe, ale i oryginalne misje.

Zdecydowanie polecam, bo jest to jedna z niewielu produkcji, które rzeczywiście zasługują na to, by wydać na nie swoje ciężko zarobione pieniądze. Istny majstersztyk!

-----
*CIEKAWOSTKA: GTA V zarobiło w 24 godziny rekordowe 800 mln USD, co pozwala śmiało założyć, że w niedługim czasie przebije słynnego Avatara, który zarobił miliard w ponad dwa tygodnie od momentu premiery.

stawski 23.09.2013 22:30

Jakoś mnie nie kręci gta... nie wiem dlaczego, może po prostu nie lubię sandboksów... Ale pewnie dorwę, żeby trochę pojeździć i pooglądać ulice :)

Glazik 28.09.2013 11:30

Gral juz ktos w Fife 14??? Jakies opinie? Warto wydac kase??

stawski 01.10.2013 21:16

Chyba jakoś nikt nie gra, tylko wszyscy ciorają w GTA5 :) nawet Devil nie ma czasu na forum pisać :)

DevilMayCry 02.10.2013 07:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stawski (Post 1333891)
Chyba jakoś nikt nie gra, tylko wszyscy ciorają w GTA5 :) nawet Devil nie ma czasu na forum pisać :)

Nie mam GTA V. Praca, po robocie męczę się z platynami w Payday 2 i Diablo 3. Już miesiąc :/

MatMario 03.10.2013 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Glazik (Post 1333425)
Gral juz ktos w Fife 14??? Jakies opinie? Warto wydac kase??

Ja gram. Włączyłem FUT, mam już dwa składy ale gra się dziwnie, zupełnie inaczej niż w 13. Grafika trochę poprawiona. Największa różnica to gra w obronie bo jest ciężej niż w 13, choć tam pamiętam że początek też nie był najłatwiejszy.

Zawodnicy szybciej tracą siły podczas meczów. Na początek zaliczyłem 3 porażki, jednak udało się zrobić awans do wyższej ligi w pierwszym sezonie.

Najfajniejsze żę są koszulki Wisły i w końu drużyna wygląda normalnie.

Glazik 03.10.2013 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1334141)
Ja gram. Włączyłem FUT, mam już dwa składy ale gra się dziwnie, zupełnie inaczej niż w 13. Grafika trochę poprawiona. Największa różnica to gra w obronie bo jest ciężej niż w 13, choć tam pamiętam że początek też nie był najłatwiejszy.

Zawodnicy szybciej tracą siły podczas meczów. Na początek zaliczyłem 3 porażki, jednak udało się zrobić awans do wyższej ligi w pierwszym sezonie.

Najfajniejsze żę są koszulki Wisły i w końu drużyna wygląda normalnie.

Dzieki!! Czytalem cos ze forma strzalow ma sie zmienic... faktycznie jest jakas roznica??

laurence 03.10.2013 21:14

a kupił ktoś w ogóle nowego PESa czy po recenzjach wszyscy odpuścili?

JacobCFC 03.10.2013 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez laurence (Post 1334249)
a kupił ktoś w ogóle nowego PESa czy po recenzjach wszyscy odpuścili?

Ja mam w wersji PC. Tryby online troszke wieją nudą ale nie narzekam. Największy problem jest z tym, że czasami występują straszne lagi na serwerach. Ja mam tak, że mogę rozegrać kilka meczy praktycznie jak w grze offline, a później przychodzi następny mecz i strasznie muli. Osobiście gram z ziomkiem we 2 przy jednym PC dość często po kilka godzin i nie narzekam, a gra mi się bardzo przyjemnie (duuuzo lepiej niż w poprzednich wersjach). Także ja polecam kupić ;)

tommiyacht 07.10.2013 09:53

Panowie, nigdy nie gralem na padzie i chce sie przemóc. Jaki polecacie pad do Fify14 dla poczatkujacego. Widzialem ze polecany jest xbox360 ale on ma dziwnie galki niesymetrycznie jakos, polecany jest jeszcze Logitech. Co powiecie ?

aha, gra na PC ale to chyba bez znaczenia

MatMario 07.10.2013 13:12

Mam xboxa, i pad jest bardzo dobry. Są oryginalne MS które można do kompa podłączyć i to jest fajna opcja.

brankoo16 11.10.2013 14:42

Fifa14

Dla mnie PES jest lepszy pod względem gry od FIFA, ale nie ma tak dobrej licencji do tego myślę, że FIFA jest bardziej rozbudowana i jest więcej rzeczy do robienia np. FUT, sezony, gry treningowe etc. Fajnie, że Ekstraklasa wróciła w końcu bo przynajmniej jest ochota grać w polską ligę.

PS. Zapraszam na mój kanał na YT, głównie nagrywam właśnie z FIFA14 np. teraz prowadzę karierę Wisłą Kraków :D :https://www.youtube.com/watch?v=hK5aVYnuPW8. Jak ktoś ma ochotę rzucić okiem to proszę bardzo :D

Amptiq 16.10.2013 21:43

Jeśli chodzi o pady do podłączenia do komputera to tak naprawdę już od ok. 60 zł idzie znaleźć. Miałem wcześniej taki (chyba manty, albo nawet no-name) i jedynie był czasem problem z odpowiednim przypisaniem przycisków (ale idzie to sprawnie ominąć przy zastosowaniu odpowiednich sterowników). Obecnie mam Logitech Rumble Gamepad F510 i jest naprawdę dobry (przyznaje że doświadczenie z padami od xboxa mam żadne), więc w razie czego polecam :)

El'kabat 17.10.2013 13:36

Da się po przeróbce RGH oglądać filmy DVD z płyty na x360 ?

WislakWiDoK 17.10.2013 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1335864)
Da się po przeróbce RGH oglądać filmy DVD z płyty na x360 ?

Jeżeli dało sie przed to da sie po, RGH nie wpływa na orginalnego Dasha Xboxa.

El'kabat 17.10.2013 14:07

Dzięki Wiślak
Po przeróbce z tego co wiem to będzie pewnie Freestyle Dash,czy co tam popularnego się instaluje.
W takiej sytuacji też nie będzie problemu ? Pytam bo zielony w tej sprawie jestem.

EDIT

Jeszcze raz dzięki wielkie !!!

WislakWiDoK 17.10.2013 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1335868)
Dzięki Wiślak
Po przeróbce z tego co wiem to będzie pewnie Freestyle Dash,czy co tam popularnego się instaluje.
W takiej sytuacji też nie będzie problemu ? Pytam bo zielony w tej sprawie jestem.

Tak będzie FSD do odpalania gier, ale z orginalnego Dasha też korzystać możesz do zwykłego wideo, są jeszcze na rgh playery co odpalają HD, jednak brak jednej stabilnej wersji.

stawski 09.11.2013 13:56

Gra już ktoś w CoD Ghosts? Ja właśnie zacząłem, i na razie ogrywam kampanie. Multi jak skończę :) Plusy to: ładniejsza grafika w stos. do poprzednich części, jak zwykle dobry scenariusz, a minusy... w końcu to miała być gra godna następnej generacji.... a graficznie to środek poprzedniej generacji (przynajmniej na ps3) no i jak na razie nie było takiego BUM jak atomówka w MW. Ale jeszcze trochę kampanii przede mną. podzielcie się swoimi odczuciami :)

R33 21.12.2013 12:29

Gdzie można kupić tanio pada do xBoxa 360, żeby był z tym adapterem wi-fi bezprzewodowym czy jak to się nazywa. Chciałbym tak do 100 zł, przeglądałem oferty na ceneo, nokaut itp. i ciężko z tym.

gypsy 21.12.2013 13:02

Do 100 zł to chyba tylko używki na allegro. Moim zdaniem warto dołożyć te 30 zł i kupić nowy.

Glazik 17.01.2014 12:39

Gra ktos w ultimate team w fifie 14 na ps3? Ma ktos ochote na sparing? Pisac nick.. :-D pozdr

jcts 27.02.2014 22:02

Gra ktoś z Was w FIFE 14 na PS4? Chętnie bym zagrał z kimś ogarniętym kto nie ucieknie jak przegrywa 2-0 do przerwy :D

stawski 27.02.2014 23:11

Ale ten Killzonę nowy denerwujący... chyba kampanii nie skończę, tak mnie wnerwia... multi też bez szału... Dobry pomysł z grami dla początkujących. Z jednej strony wiesz, że nie grasz z turbokozakiem, który Cię będzie fragował jak szalony, z drugiej możesz spokojnie poznać mapy, bo reszta tak samo świeża jak Ty :)

stawski 16.06.2014 23:01

Jeżeli ktoś się zastanawia, czy warto kupić nowego Wolfensteina (a pamięta starego) to mówię - WARTO! Nie ma multi, dla mnie to poważny minus, ale fabuła jest świetna. Czasem poważna, ale głównie z przymrużeniem oka :) No i BJ Blazkowitz w końcu usiłuje mówić po polsku :)

AndyWiślak 05.07.2014 17:19

Mam pytanko dotyczące Fify 14. Czy jest jakaś możliwość, aby w trybie zostań gwiazdą zostać powołanym do reprezentacji swojego kraju? Gram już 4 sezon, średnia nie spada poniżej 7, natomiast powołania jak nie było tak nie ma. Gram w wersję na Playstation Vita. Z góry dzięki za pomoc :)

szprotson 05.07.2014 19:21

a gra ktoś moze w Fifa World ?
oczywiscie mam na mysli nowa darmowe fife onlina na komputra/

4FunNow 06.07.2014 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AndyWiślak (Post 1366968)
Mam pytanko dotyczące Fify 14. Czy jest jakaś możliwość, aby w trybie zostań gwiazdą zostać powołanym do reprezentacji swojego kraju? Gram już 4 sezon, średnia nie spada poniżej 7, natomiast powołania jak nie było tak nie ma. Gram w wersję na Playstation Vita. Z góry dzięki za pomoc :)

Zagralem w tą darmową fife pare razy.
Gra zapowiada się bardzo fajnie (ultimate team -> dobieranie składu -> 10 lig)

pamiętać jednak trzeba, że to wciąż tylko beta :(

Stabilność tej gry pozostawia jeszcze sporo do życzenia, dlatego powrócę do niej kiedy będzie już dostępna finalna wersja.

DevilMayCry 17.08.2014 08:12

stawski- ściągnąłeś Crysisa 3 z ps+? Jeżeli tak, to może zagramy kiedyś w multi. Muszę sobie zrobić odskocznie od BF4.

stawski 18.08.2014 14:20

Hej, nie, nic ostatnio nie targałem... a jest jescze, czy już koniec? mogę ew. dziś w nocy zassać :)

TSW Fanatyk 20.08.2014 19:41

Pytanie odnośnie PS3. Gdzie najlepiej, najpewniej i najtaniej kupić konsole? Używka czy nówka?

stawski 21.08.2014 13:09

to zależy tylko od zasobności Twojego portfela... Lepiej oczywiście nowa, gwarancja i tp.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl