Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Weźcie się do roboty (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=527)

mic 03.05.2010 10:40

Gdzie w Krakowie najlepiej kupic zestaw hantli (najlepiej sztanga lamana + 2 male + taleze)? Decathlon odpada

felipe 03.05.2010 11:54

Buty do biegania, jakieś dobre a tanie potrzebuję :)

Widział ktoś jakieś super promocje? Bo wydać 3 stówy nie sztuka, nie biegam póki co boso więc wstrzymuję się z kupnem "na siłę" z nadzieją, że cos się trafi.

Nie miałem ostatnio czasu na chodzenie po sklepach to zapytam, moze jest ktoś bardziej na czasie i widział.

krzysiek92 03.05.2010 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 892602)
Buty do biegania, jakieś dobre a tanie potrzebuję :)

Widział ktoś jakieś super promocje? Bo wydać 3 stówy nie sztuka, nie biegam póki co boso więc wstrzymuję się z kupnem "na siłę" z nadzieją, że cos się trafi.

Nie miałem ostatnio czasu na chodzenie po sklepach to zapytam, moze jest ktoś bardziej na czasie i widział.

w bonarce masz w EXisport co najmniej 2 pary nike run po 139 zł.... sam takie kupiłem rok temu i jestem zadowolony, problem jest z kolorem czarnym ale białe też ujdą....

TSW Fanatyk 03.05.2010 12:56

Chce zacząć sobie robić ABS II (będzie to mój pierwszy trening na brzuch). Mam pytanie, zacznę od poziomu A, jednak w późniejszych poziomach jest już drążek który mam w piwnicy albo na siłowni. Między seriami tam jest kilka sekund przerwy i nie wiem jak to pogodzić :) da się jakoś zastąpić ćwiczenie na drążku? bo będę musiał zbiegać piętro w dół w kilka sekund i potem znów do góry ...

Ivory1906 07.05.2010 00:59

Jutro kończę moje pierwsze FBW i w związku z tym chce się zapytać parę rzeczy :) a mianowicie : efekty jakie takie są ( jak na brak diety i nie branie żadnych dodatków ) ale teraz chciałbym mieć cięższy program poprzez zwiększenie intensywności oraz ilości ćwiczeń. Czy ktoś z Was kto ogarnia sprawy na siłowni byłby w stanie pomóc mi ułożyć takowy program ?? może polecić jakieś odżywki albo coś innego ?? chcę poprawić rzezbę :) dzięki

fanatycy_T_S 07.05.2010 08:26

Kosztowało wiele więcej ale potrzebuje kasy, i chętnie oddam to w Wiślackie ręce.

http://allegro.pl/item1030863617_gor...em_krakow.html

Jarza 08.05.2010 08:14

Panowie dziś w NCK od 12 ruszają zawody na wielokrotność wyciśnięcia połowy swojej wagi ciała.
Zapowiada się ciekawie a i nagrody interesujące!!

http://www.sfd.pl/Krakowski_Wycisk__...-s6.html#post6

Lewy'88 09.05.2010 13:24

Ivory1906- nie możesz zwiększyć intensywności i objętości treningu jednocześnie, bo się zajedziesz. Jak chcesz zwiększyć intensywność to proporcjonalnie musisz zmniejszyć objętość(ilość ćwiczeń, serii, powtórzeń). Jak zmniejszasz objętość i zwiększasz intensywność to budujesz siłę. Taki trening jest też odpowiedni na rzeźbę, tylko po każdym treningu rób aeoroby 30-40 minut. najważniejsza rzeczą przy redukcji/rzeźbie jest dieta. Musisz obciać liczbę węglowodanów żeby organizm czerpał energię z tłuszczu i białka-tu bardzo ważne jest żeby dbać o spożywanie odpowiedniej ilości białka bo inaczej mięśnie Ci polecą razem z tłuszczem

tommiyacht 09.05.2010 14:08

83kg 181cm

Panowie, 2 sprawy.

1) chce zrzucić oponke i na tym chce sie skupić, nie interesuje mnie masa itd. Choc juz teraz mam takie pytanie. Czy żeby wejśc w trening AW6 trzeba najpierw zrzucic opone ? W planie mam bieganie ok 40min 3-4 razy w tygodniu.

Planowana dieta to: (i tu tez chcialbym prosic o korekte jesli cos wam nie pasuje) - Woda (1.5 dziennie), sery (wiejski, biały), chlebek ryżowy, chleb ciemny, tuńczyk, jabłka.. nie pisze w jakich ilościach, poprostu opierac diete głownie na takim zestawie. Pytania mam takie: jak czesto jesc ? jak układac spozywanie posiłku wzgledem cwiczen ? (bieganie), jak dlugo nie jesc przed snem ?? jak sie pzredstawia dieta po wysiłku ?

2) planuje cwiczenia hantelkami ogolnie na rozwój mieśni. Czy moge to połączyc z tym co pisalem wyżej czyli ze zrzuceniem maćka ?

jesli tak, to mogłby ktoś zapodać jakies domowe cwiczenia na hantle na różne partie miesniowe ?

Lewy'88 09.05.2010 15:00

tommiyacht- przy takiej wadze i wzroście na pewno nie masz dużej oponki, więc spokojnie mógłbyś robić masę ale dodać aeoroby-wtedy teoretycznie przy odpowiednim układzie ćwiczeń organizm stymulował by mięśnie do wzrostu i jednocześnie do spalania tłuszczu :) ale jak chcesz się łapać za samą redukcję to tak. A6w to trening typowo kosmetyczny (niestety przy nim w ogóle nie pracują skośne brzucha) żeby dał Ci efekty jakie oczekujesz, musisz zrzucić oponkę ;) co do biegania to polecam zamienić zwykłe bieganie na trening interwałowy (to też forma biegania, tylko dużo bardziej męcząca, co najlepsze trwa 20-30 minut a odpowiada 1h treningu aerobowego pod względem spalania kcal jeśli się go odpowiednio wykonuję) podeśle Ci link na pw ocb z tym treningiem i napiszę resztę

LeszekABG 18.05.2010 15:21

Niewielkie doświadczenie na siłowni, jakąś odżyweczkę, która pomoże w regeneracji i wspomoże przyrost masy. Coś polecicie?

Mocny 19.05.2010 13:33

troche malo informacji

Kuba 21.05.2010 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cortezz (Post 878920)
moze ktos doradzi jak leczyc zerwany przyczep miesnia obreczy barkowej, tak zwany syndrom bolącego barku? Nasi lekarze sa tak opieszali ze szkoda na nich slow, powiem tylko ze lecze to od miesiaca i jeszcze nie zrobili mo zadnych badan, wyslali mnie tylko na rehabilitacje (jonoferoza, pole magnetyczne i krioterapia)

mozesz jakos na fotce lub gifie zaznaczyc miejsce w którym odczuwasz ból?

chyba mam ten sam problem

gooro33 28.05.2010 12:58

Trening siłowy bez sprzetu w domu:

http://rapidshare.com/files/39250370..._sprzae_tu.rar

ZoneNh 28.05.2010 15:32

Macie jakieś dobre sposoby, maści etc na rozstępy ?

Ivory1906 28.05.2010 21:05

Cortezz : Ja mam chyba podobnie ale z łokciem w tym miejscu : http://img241.imageshack.us/img241/2...isisty2.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Nie wiem czemu ale już tak od 2 lat co pójdę grac w tenisa czuje dziwny ból, tak jak bym nie miał siły w ręce. Ktoś wie co to jest i jak to wyleczyć .... ?

FevPL 28.05.2010 21:13

Wcisa Nh: Pani dermatolog mi poradziła używać reduce anti-stretch marks firmy pharmacy laboratories ale na razie a używam już z miesiąc nie widzę efektów

Lewy'88 28.05.2010 21:15

Wcisa Nh maści z mocznikiem ponoć są skuteczne ;)

FevPL-dermatolodzy gówno przepisują zazwyczaj, żebyś miał dobrą maść od nich musiałbyś już mieć za sobą którąś wizytę, bo zawszę na początku shity przepisują, dopiero jak później idziesz po raz enty i mówisz że nie działa, to przepisują coś lepszego. Kumpel dawno temu brał maść Hasceral i bardzo sobie chwalił, ale nie pamiętam niestety czy ona nie była na receptę

ZoneNh 29.05.2010 09:40

Dzięki za odpowiedz. Mam jeszcze takie małe pytanko. Zna ktoś może supla pokroju Animala badz storm, tyle ze tańszego ?

Mocny 29.05.2010 11:33

podbij na gg

LeszekABG 10.06.2010 20:12

Xpand xtreme pump. Proszę o kontakt kogoś kto używał.

PAWEL NEWB 11.06.2010 10:23

Można ćwiczyć na siłowni ze zlamanymi żebrami?

PrawdziwośćDlaGry 14.06.2010 22:02

trec lipo x pack.
stosował ktoś?
jaki cykl trzeba zrobić (niby jest napisane że 4-6tyg) czyli mniej więcej jedno opakowanie.
jeśli ktoś wsuwał ten spalacz to mógłby opisać efekty itd.
jeśli chodzi o mnie to 190cm, 98kg (stanowczo za dużo tłuszczyku i dlatego chciałbym się go szybko pozbyć żeby móc budować masę mięsniową) ;)
inne odżywki jakie narzazie stosuję to gainerek + no shotgun (booster przedtreningowy) i do tego wit. B12 na poprawę krążenia. z góry dzięki za odpowiedź.

@up. ze złamanymi żebrami to chyba ciężko. możesz się tylko bardziej uszkodzić i ból niesamowity.
ja z pękniętymi 2 żebrami poszedłem na siłkę to wyszedłem z niej szybciej niż wszedłem i mało co nie zesrałem się z bólu przy 1 ćwiczeniu.

Guciu 14.06.2010 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LeszekABG (Post 911998)
Xpand xtreme pump. Proszę o kontakt kogoś kto używał.

Fajna pompa, sa wyniki.. z tymze razem z kre-alkalinem cykl w moim wypadku:>

Lewy'88 16.06.2010 10:42

PrawdziwośćDlaGry
są spalacze, które zbierają lepsze opinie od tego treca, ale to nie ma raczej dużego znaczenia, przy redukcji spalacz jest tylko dodatkiem tu najważniejsze jest odpowiednie żywienie. Unikaj węglowodanów o niskim IG, dobre tłuszcze w diecie (prozdrowotne omega 3) i bardzo ważne jest białko, żeby razem z tłuszczem nie leciały mięśnie, witaminy, cynk magnez itd. unikaj cukrów prostych. Do tego jak masz kasę kup aminokwasy BCAA, to bdb dodatek do spalacza. Jak będziesz się tego pilnować i dobrze ćwiczyć, to szybko powinien fat polecieć. Gainer przy redukcji raczej out ;)

TSW Fanatyk 24.06.2010 11:10

Po ostatnim treningu odczuwam ból w nadgarstku przy przekręcaniu pieści w prawo i w lewo. Czy to może być zwykłe nadwyrężenie? Lioton i usztywnienie wystarczą? Bo jak pójdę z tym do lekarza to będzie jak zwykle....
Zrobić przerwę w treningach?Na ile?

Kamil_mchw 24.06.2010 12:03

przy ćwiczeniu na przedramię po kilku ruchach zaczyna boleć mnie lewa ręka... jakby coś mnie tam paliło... :/
http://www.sterydynet.pl/files/treni...dramiona-1.jpg ,- takie ćw. rózne albo hantelkami, albo sztangą.
prawą mogę zrobić 4 serie po 30 powtórzeń, a lewa wytrzymuje tylko kilka :/
ocb??
a ćw. już regularnie od 5 miesięcy i nigdy nie miałem problemów z przedramieniem.

PatRIOTS 24.06.2010 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 919748)
Po ostatnim treningu odczuwam ból w nadgarstku przy przekręcaniu pieści w prawo i w lewo. Czy to może być zwykłe nadwyrężenie? Lioton i usztywnienie wystarczą? Bo jak pójdę z tym do lekarza to będzie jak zwykle....
Zrobić przerwę w treningach?Na ile?

Po pierwsze nie zapominaj o rozgrzewce nadgarstków (jak i całej ręki). Zakup sobie rękawiczki z usztywnieniem (np. Olimpu za bodajże 25 zł).

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 919798)
przy ćwiczeniu na przedramię po kilku ruchach zaczyna boleć mnie lewa ręka... jakby coś mnie tam paliło... :/
http://www.sterydynet.pl/files/treni...dramiona-1.jpg ,- takie ćw. rózne albo hantelkami, albo sztangą.
prawą mogę zrobić 4 serie po 30 powtórzeń, a lewa wytrzymuje tylko kilka :/
ocb??
a ćw. już regularnie od 5 miesięcy i nigdy nie miałem problemów z przedramieniem.

Ciało ludzkie nie jest symetryczne, i jeżeli jesteś praworęczny (a wnioskuję że tak) to można powiedzieć że jest to normalne.
Proponowałbym nie robić tego ćwiczenia hantlami tylko samą szntangą. Po trenignu 2 serie po 25 powtórzeń i będzie coraz lepiej ;)

Kamil_mchw 25.06.2010 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PatRIOTS (Post 920322)
Ciało ludzkie nie jest symetryczne, i jeżeli jesteś praworęczny (a wnioskuję że tak) to można powiedzieć że jest to normalne.
Proponowałbym nie robić tego ćwiczenia hantlami tylko samą szntangą. Po trenignu 2 serie po 25 powtórzeń i będzie coraz lepiej ;)

zaczynałem od samej sztangi... później robiłem hantlami, ostatnio znowu sztangą. ponad pół roku tak już ćwiczę i dopiero kilka dni temu mnie zaczęło boleć... a raczej palić, piec... i dokładniej nie chodzi o mięsień tylko o ścięgno... smaruje maściami w domu i jak jestem na siłowni to znowu to samo...

~SKWARU~ 25.06.2010 16:37

Kamil_mchw , ból odczuwasz w nadgarstku czy raczej mięśnie/scięgna przedramion ?
Co ile ćwiczysz przedramię ? Może to po prostu wina przetrenowania ? Jeżeli czujesz ból nadal to polecam odpuścić na jakiś czas tą partie pozdro.

Kamil_mchw 13.07.2010 19:54

sorry że dopiero teraz ale ścięgna/ mięśnie przedramion...
przedramię ćw. od momentu jak zacząłem chodzić na siłkę... kilka lat :]
ćw. raz w tyg. 2 ćwiczenia po 4 serie... no i oczywiście przedramię również pracuje w większości ćwiczeń na biceps i coś tam jeszcze...
ścięgna dalej pieką... nie wiem co jest nie tak:/

ps. coś na rozstępy?? wiem, było wyżej ale zią który się pytał nie uzyskał konkretnej odp.

Lewy'88 17.07.2010 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lewy'88 (Post 905942)
Wcisa Nh maści z mocznikiem ponoć są skuteczne ;)

FevPL-dermatolodzy gówno przepisują zazwyczaj, żebyś miał dobrą maść od nich musiałbyś już mieć za sobą którąś wizytę, bo zawszę na początku shity przepisują, dopiero jak później idziesz po raz enty i mówisz że nie działa, to przepisują coś lepszego. Kumpel dawno temu brał maść Hasceral i bardzo sobie chwalił, ale nie pamiętam niestety czy ona nie była na receptę

pisałem wyżej ;)

PaluchTSW 18.07.2010 17:15

Witam, mam pare pytan...

189 cm , 80kg

Dostałem ostatnio białko http://allegro.pl/item1147875819_up_...a_bcaa_pl.html. Nie mam czasu chodzić na siłkę, chciałem popracować w domu bez sprzętu (pompki, brzuch, hantle).

Na opakowaniu napisane jest że należy 4 miarki rozpuścić w 0,5l mleka i pić 2x dziennie. I teraz, czy moge zastosować inne dawkowanie? czy ktoś mógłby mi jakiś trening (nie morderczy) rozpisać z lżejszym dawkowaniem, bo te 4 miarki na 0,5l to jest masakra, ostatnio pol nocy umieralem i mialem temperature po tym :) zależy mi tylko na klatce , brzuchu i łapach. Jakby mógł mi ktoś napisać jak moge to pić i przy jakim treningu to byłbym wdzięczny. Zależy mi żeby przybrać troche masy i poprawić klate i rece.

QBAS 18.07.2010 17:35

Przyznaję, że sprawdzałem tematu ale mam nadzieję, że się nie powtarzam :)

Szukam siłowni w przystępnej cenie w okolicy Bronowic, Krowodrzy, Prądnika Białego. Interesuje mnie sama siłka, bez fitnesowania się czy innych pilatesów :]

PaluchTSW 19.07.2010 17:07

podbijam moje pytanie

Kaszalot 19.07.2010 17:24

dwie duze miarki z dwoma szklankami mleka po treningu

generalnie trudno mowic o "dawnkowaniu" gainerow gdyz one maja za zadanie uzupelniac niedobory w diecie

pan Dudi 19.07.2010 17:29

To ja tylko dodam od siebie, że jeśli:

Cytat:

zależy mi tylko na klatce , brzuchu i łapach.
i tylko na tym się skupisz, to po roku- dwóch dobrego treningu będziesz wyglądał jak pokraka. Tak Ci zależy na tym, żeby nie ćwiczyć pleców? (bo barki przy całej reszcie i tak coś podziałają) To nie takie trudne- wystarczy drążek, bo przy Twojej wadze nie powinieneś mieć problemów z podniesieniem się kilka razy. Jak już nie dasz rady, to odpocznij chwilę i znowu się podnieś kilka razy i tak dalej. Mięśnie pleców nawet nie tyle, że są bardzo ważne, to zajebiście wyglądają, jak są dobrze zrobione. Zastanów się nad tym.

Już nawet nie mówiąc o nogach i przysiadach i spięciach łydek. :/

Lysy 19.07.2010 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PaluchTSW (Post 937743)
Witam, mam pare pytan...

(...)

czy ktoś mógłby mi jakiś trening (nie morderczy) rozpisać z lżejszym dawkowaniem, bo te 4 miarki na 0,5l to jest masakra, ostatnio pol nocy umieralem i mialem temperature po tym :)

Kolego, zakupiłeś GAINER - czyli nic innego jak jedzenie w proszku (odpowiednio dobrane, zbilansowane, aczkolwiek w dalszym ciągu jedzenie) . Po tym głowa nie boli, co najwyżej można mieć problemy żołądkowo/gastryczne gdy kupi się produkt slaby jakościowo, lub gdy jest się uczulonym na jakiś ze składników.

Nie ma również czegoś takiego jak przedawkowanie gainera. To tak jakbyś zamiast obfitego obiadu , zjadł go dwie porcje :) A tak przy okazji zazdroszczę, bo z chęcią bym napił się takiego zimnego gainterka teraz :D
Przyczyny bólu głowy szukaj gdzie indziej, może te upały, może jakiegoś mocniejszego trunka walnąłeś, lub piwko na upale ?;)

Odnośnie drugiej części dotyczącej treningów domu. Ekspertem nie jestem, ale na 99% nie osiągniesz zamierzonych efektów ćwicząc bez sprzętu. Ćwicząc w domu (bez sprzętu) możesz poprawić kondycje, wydolność, delikatnie porzeźbić mięśnie, ale nie sprawisz by one urosły nawet wspomagając się najlepszymi odżywkami.

Poczytaj o treningu w domu w tym temacie:
http://www.sfd.pl/Plan_treningu_dla_...2-t359947.html

Jery 19.07.2010 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 933868)
sorry że dopiero teraz ale ścięgna/ mięśnie przedramion...
przedramię ćw. od momentu jak zacząłem chodzić na siłkę... kilka lat :]
ćw. raz w tyg. 2 ćwiczenia po 4 serie... no i oczywiście przedramię również pracuje w większości ćwiczeń na biceps i coś tam jeszcze...
ścięgna dalej pieką... nie wiem co jest nie tak:/

ps. coś na rozstępy?? wiem, było wyżej ale zią który się pytał nie uzyskał konkretnej odp.

Zmień gryf na łamany. Mi pomogło :)

Lysy 19.07.2010 18:47

@Kamil_mchw

Również uważam, że zmiana gryfu na łamany może pomóc, z tym, że niekoniecznie problemu szukaj przy robieniu przedramienia. U mnie na ten przykład, problem leżał przy uginaniu ramion ze sztangą prostą (bicepsie) - ustąpił gdy zamieniłem ją na sztangę łamana. Natomiast przedramię od zawsze ćwiczyłem sztangą prostą (czy to nachwytem , czy też podchwytem) na ławce i nigdy nie miałem z nim problemów.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl