![]() |
Gdzie w Krakowie najlepiej kupic zestaw hantli (najlepiej sztanga lamana + 2 male + taleze)? Decathlon odpada
|
Buty do biegania, jakieś dobre a tanie potrzebuję :)
Widział ktoś jakieś super promocje? Bo wydać 3 stówy nie sztuka, nie biegam póki co boso więc wstrzymuję się z kupnem "na siłę" z nadzieją, że cos się trafi. Nie miałem ostatnio czasu na chodzenie po sklepach to zapytam, moze jest ktoś bardziej na czasie i widział. |
Cytat:
w bonarce masz w EXisport co najmniej 2 pary nike run po 139 zł.... sam takie kupiłem rok temu i jestem zadowolony, problem jest z kolorem czarnym ale białe też ujdą.... |
Chce zacząć sobie robić ABS II (będzie to mój pierwszy trening na brzuch). Mam pytanie, zacznę od poziomu A, jednak w późniejszych poziomach jest już drążek który mam w piwnicy albo na siłowni. Między seriami tam jest kilka sekund przerwy i nie wiem jak to pogodzić :) da się jakoś zastąpić ćwiczenie na drążku? bo będę musiał zbiegać piętro w dół w kilka sekund i potem znów do góry ...
|
Jutro kończę moje pierwsze FBW i w związku z tym chce się zapytać parę rzeczy :) a mianowicie : efekty jakie takie są ( jak na brak diety i nie branie żadnych dodatków ) ale teraz chciałbym mieć cięższy program poprzez zwiększenie intensywności oraz ilości ćwiczeń. Czy ktoś z Was kto ogarnia sprawy na siłowni byłby w stanie pomóc mi ułożyć takowy program ?? może polecić jakieś odżywki albo coś innego ?? chcę poprawić rzezbę :) dzięki
|
Kosztowało wiele więcej ale potrzebuje kasy, i chętnie oddam to w Wiślackie ręce.
http://allegro.pl/item1030863617_gor...em_krakow.html |
Panowie dziś w NCK od 12 ruszają zawody na wielokrotność wyciśnięcia połowy swojej wagi ciała.
Zapowiada się ciekawie a i nagrody interesujące!! http://www.sfd.pl/Krakowski_Wycisk__...-s6.html#post6 |
Ivory1906- nie możesz zwiększyć intensywności i objętości treningu jednocześnie, bo się zajedziesz. Jak chcesz zwiększyć intensywność to proporcjonalnie musisz zmniejszyć objętość(ilość ćwiczeń, serii, powtórzeń). Jak zmniejszasz objętość i zwiększasz intensywność to budujesz siłę. Taki trening jest też odpowiedni na rzeźbę, tylko po każdym treningu rób aeoroby 30-40 minut. najważniejsza rzeczą przy redukcji/rzeźbie jest dieta. Musisz obciać liczbę węglowodanów żeby organizm czerpał energię z tłuszczu i białka-tu bardzo ważne jest żeby dbać o spożywanie odpowiedniej ilości białka bo inaczej mięśnie Ci polecą razem z tłuszczem
|
83kg 181cm
Panowie, 2 sprawy. 1) chce zrzucić oponke i na tym chce sie skupić, nie interesuje mnie masa itd. Choc juz teraz mam takie pytanie. Czy żeby wejśc w trening AW6 trzeba najpierw zrzucic opone ? W planie mam bieganie ok 40min 3-4 razy w tygodniu. Planowana dieta to: (i tu tez chcialbym prosic o korekte jesli cos wam nie pasuje) - Woda (1.5 dziennie), sery (wiejski, biały), chlebek ryżowy, chleb ciemny, tuńczyk, jabłka.. nie pisze w jakich ilościach, poprostu opierac diete głownie na takim zestawie. Pytania mam takie: jak czesto jesc ? jak układac spozywanie posiłku wzgledem cwiczen ? (bieganie), jak dlugo nie jesc przed snem ?? jak sie pzredstawia dieta po wysiłku ? 2) planuje cwiczenia hantelkami ogolnie na rozwój mieśni. Czy moge to połączyc z tym co pisalem wyżej czyli ze zrzuceniem maćka ? jesli tak, to mogłby ktoś zapodać jakies domowe cwiczenia na hantle na różne partie miesniowe ? |
tommiyacht- przy takiej wadze i wzroście na pewno nie masz dużej oponki, więc spokojnie mógłbyś robić masę ale dodać aeoroby-wtedy teoretycznie przy odpowiednim układzie ćwiczeń organizm stymulował by mięśnie do wzrostu i jednocześnie do spalania tłuszczu :) ale jak chcesz się łapać za samą redukcję to tak. A6w to trening typowo kosmetyczny (niestety przy nim w ogóle nie pracują skośne brzucha) żeby dał Ci efekty jakie oczekujesz, musisz zrzucić oponkę ;) co do biegania to polecam zamienić zwykłe bieganie na trening interwałowy (to też forma biegania, tylko dużo bardziej męcząca, co najlepsze trwa 20-30 minut a odpowiada 1h treningu aerobowego pod względem spalania kcal jeśli się go odpowiednio wykonuję) podeśle Ci link na pw ocb z tym treningiem i napiszę resztę
|
Niewielkie doświadczenie na siłowni, jakąś odżyweczkę, która pomoże w regeneracji i wspomoże przyrost masy. Coś polecicie?
|
troche malo informacji
|
Cytat:
chyba mam ten sam problem |
|
Macie jakieś dobre sposoby, maści etc na rozstępy ?
|
Cortezz : Ja mam chyba podobnie ale z łokciem w tym miejscu : http://img241.imageshack.us/img241/2...isisty2.th.jpg
Uploaded with ImageShack.us Nie wiem czemu ale już tak od 2 lat co pójdę grac w tenisa czuje dziwny ból, tak jak bym nie miał siły w ręce. Ktoś wie co to jest i jak to wyleczyć .... ? |
Wcisa Nh: Pani dermatolog mi poradziła używać reduce anti-stretch marks firmy pharmacy laboratories ale na razie a używam już z miesiąc nie widzę efektów
|
Wcisa Nh maści z mocznikiem ponoć są skuteczne ;)
FevPL-dermatolodzy gówno przepisują zazwyczaj, żebyś miał dobrą maść od nich musiałbyś już mieć za sobą którąś wizytę, bo zawszę na początku shity przepisują, dopiero jak później idziesz po raz enty i mówisz że nie działa, to przepisują coś lepszego. Kumpel dawno temu brał maść Hasceral i bardzo sobie chwalił, ale nie pamiętam niestety czy ona nie była na receptę |
Dzięki za odpowiedz. Mam jeszcze takie małe pytanko. Zna ktoś może supla pokroju Animala badz storm, tyle ze tańszego ?
|
podbij na gg
|
Xpand xtreme pump. Proszę o kontakt kogoś kto używał.
|
Można ćwiczyć na siłowni ze zlamanymi żebrami?
|
trec lipo x pack.
stosował ktoś? jaki cykl trzeba zrobić (niby jest napisane że 4-6tyg) czyli mniej więcej jedno opakowanie. jeśli ktoś wsuwał ten spalacz to mógłby opisać efekty itd. jeśli chodzi o mnie to 190cm, 98kg (stanowczo za dużo tłuszczyku i dlatego chciałbym się go szybko pozbyć żeby móc budować masę mięsniową) ;) inne odżywki jakie narzazie stosuję to gainerek + no shotgun (booster przedtreningowy) i do tego wit. B12 na poprawę krążenia. z góry dzięki za odpowiedź. @up. ze złamanymi żebrami to chyba ciężko. możesz się tylko bardziej uszkodzić i ból niesamowity. ja z pękniętymi 2 żebrami poszedłem na siłkę to wyszedłem z niej szybciej niż wszedłem i mało co nie zesrałem się z bólu przy 1 ćwiczeniu. |
Cytat:
|
PrawdziwośćDlaGry
są spalacze, które zbierają lepsze opinie od tego treca, ale to nie ma raczej dużego znaczenia, przy redukcji spalacz jest tylko dodatkiem tu najważniejsze jest odpowiednie żywienie. Unikaj węglowodanów o niskim IG, dobre tłuszcze w diecie (prozdrowotne omega 3) i bardzo ważne jest białko, żeby razem z tłuszczem nie leciały mięśnie, witaminy, cynk magnez itd. unikaj cukrów prostych. Do tego jak masz kasę kup aminokwasy BCAA, to bdb dodatek do spalacza. Jak będziesz się tego pilnować i dobrze ćwiczyć, to szybko powinien fat polecieć. Gainer przy redukcji raczej out ;) |
Po ostatnim treningu odczuwam ból w nadgarstku przy przekręcaniu pieści w prawo i w lewo. Czy to może być zwykłe nadwyrężenie? Lioton i usztywnienie wystarczą? Bo jak pójdę z tym do lekarza to będzie jak zwykle....
Zrobić przerwę w treningach?Na ile? |
przy ćwiczeniu na przedramię po kilku ruchach zaczyna boleć mnie lewa ręka... jakby coś mnie tam paliło... :/
http://www.sterydynet.pl/files/treni...dramiona-1.jpg ,- takie ćw. rózne albo hantelkami, albo sztangą. prawą mogę zrobić 4 serie po 30 powtórzeń, a lewa wytrzymuje tylko kilka :/ ocb?? a ćw. już regularnie od 5 miesięcy i nigdy nie miałem problemów z przedramieniem. |
Cytat:
Cytat:
Proponowałbym nie robić tego ćwiczenia hantlami tylko samą szntangą. Po trenignu 2 serie po 25 powtórzeń i będzie coraz lepiej ;) |
Cytat:
zaczynałem od samej sztangi... później robiłem hantlami, ostatnio znowu sztangą. ponad pół roku tak już ćwiczę i dopiero kilka dni temu mnie zaczęło boleć... a raczej palić, piec... i dokładniej nie chodzi o mięsień tylko o ścięgno... smaruje maściami w domu i jak jestem na siłowni to znowu to samo... |
Kamil_mchw , ból odczuwasz w nadgarstku czy raczej mięśnie/scięgna przedramion ?
Co ile ćwiczysz przedramię ? Może to po prostu wina przetrenowania ? Jeżeli czujesz ból nadal to polecam odpuścić na jakiś czas tą partie pozdro. |
sorry że dopiero teraz ale ścięgna/ mięśnie przedramion...
przedramię ćw. od momentu jak zacząłem chodzić na siłkę... kilka lat :] ćw. raz w tyg. 2 ćwiczenia po 4 serie... no i oczywiście przedramię również pracuje w większości ćwiczeń na biceps i coś tam jeszcze... ścięgna dalej pieką... nie wiem co jest nie tak:/ ps. coś na rozstępy?? wiem, było wyżej ale zią który się pytał nie uzyskał konkretnej odp. |
Cytat:
pisałem wyżej ;) |
Witam, mam pare pytan...
189 cm , 80kg Dostałem ostatnio białko http://allegro.pl/item1147875819_up_...a_bcaa_pl.html. Nie mam czasu chodzić na siłkę, chciałem popracować w domu bez sprzętu (pompki, brzuch, hantle). Na opakowaniu napisane jest że należy 4 miarki rozpuścić w 0,5l mleka i pić 2x dziennie. I teraz, czy moge zastosować inne dawkowanie? czy ktoś mógłby mi jakiś trening (nie morderczy) rozpisać z lżejszym dawkowaniem, bo te 4 miarki na 0,5l to jest masakra, ostatnio pol nocy umieralem i mialem temperature po tym :) zależy mi tylko na klatce , brzuchu i łapach. Jakby mógł mi ktoś napisać jak moge to pić i przy jakim treningu to byłbym wdzięczny. Zależy mi żeby przybrać troche masy i poprawić klate i rece. |
Przyznaję, że sprawdzałem tematu ale mam nadzieję, że się nie powtarzam :)
Szukam siłowni w przystępnej cenie w okolicy Bronowic, Krowodrzy, Prądnika Białego. Interesuje mnie sama siłka, bez fitnesowania się czy innych pilatesów :] |
podbijam moje pytanie
|
dwie duze miarki z dwoma szklankami mleka po treningu
generalnie trudno mowic o "dawnkowaniu" gainerow gdyz one maja za zadanie uzupelniac niedobory w diecie |
To ja tylko dodam od siebie, że jeśli:
Cytat:
Już nawet nie mówiąc o nogach i przysiadach i spięciach łydek. :/ |
Cytat:
Nie ma również czegoś takiego jak przedawkowanie gainera. To tak jakbyś zamiast obfitego obiadu , zjadł go dwie porcje :) A tak przy okazji zazdroszczę, bo z chęcią bym napił się takiego zimnego gainterka teraz :D Przyczyny bólu głowy szukaj gdzie indziej, może te upały, może jakiegoś mocniejszego trunka walnąłeś, lub piwko na upale ?;) Odnośnie drugiej części dotyczącej treningów domu. Ekspertem nie jestem, ale na 99% nie osiągniesz zamierzonych efektów ćwicząc bez sprzętu. Ćwicząc w domu (bez sprzętu) możesz poprawić kondycje, wydolność, delikatnie porzeźbić mięśnie, ale nie sprawisz by one urosły nawet wspomagając się najlepszymi odżywkami. Poczytaj o treningu w domu w tym temacie: http://www.sfd.pl/Plan_treningu_dla_...2-t359947.html |
Cytat:
|
@Kamil_mchw
Również uważam, że zmiana gryfu na łamany może pomóc, z tym, że niekoniecznie problemu szukaj przy robieniu przedramienia. U mnie na ten przykład, problem leżał przy uginaniu ramion ze sztangą prostą (bicepsie) - ustąpił gdy zamieniłem ją na sztangę łamana. Natomiast przedramię od zawsze ćwiczyłem sztangą prostą (czy to nachwytem , czy też podchwytem) na ławce i nigdy nie miałem z nim problemów. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl