![]() |
18 lutego w hali Olympiahalle w Monachium Dereck Chisora skrzyżuje rękawice z mistrzem świata WBC wagi ciężkiej Witalijem Kliczko (43-2, 40 KO). Pyskaty Brytyjczyk zapowiada, że wyśle Witalija na emeryturę i skończy go przed 8 rundą. W swojej ostatniej walce Chisora kontrowersyjnie przegrał na punkty z dwumetrowym Robertem Heleniusem, bowiem przez większość pojedynku dominował nad rywalem, zadając mu serie ciosów.
Czy to wystarczy na Witalija ? Raczej nie, Witalij do perfekcji opanował walkę na dystans, skutecznie klując rywala lewym prostym, a gdy zajdzie potrzeba do akcji wkracza potężny prawy. Kliczko w całej karierze przegrał może 6 -7 rund na 240 stoczonych. Mój typ: Kliczko przez TKO w 10 rundzie. Jeśli Chisora urwie mu ze 2 rundy, to będzie sukces. Walka powinna być ciekawa, przynajmniej do pierwszego nokadaunu. Chisora nie ma nic do stracenia i nie będzie się bał pójść na wymiany. Po pierwszych dechach może mu się odechcieć wymian i rozpocznie się powolna egzekucja (katem będzie Witalij). Pokonać Witka może tylko pięściarz o podobnej posturze i masie, dobry technicznie i mocnym ciosem - czyli Władymir, ale do takiej walki nie dojdzie. Walka w sobotę, o 22:45 na Polsacie i Polsacie Sport. |
adamek to jakiś ....a żart ma się bić z typem który jest 68 w rankingach boxrec, komedia
|
|
Kuźwa mam nadzieje że Witek za takie coś rozłoży murzyna w pierwszej rundzie...
|
Witalij zapytany co sądzi o zachowaniu Chisory: Jutro dam mu odpowiedź :D
No cóż... RIP Chisora :-D |
Nie chce sobie wyobrażać, co by było gdyby Witalij miał charakter jak nasz Szpila ;)
|
Przecież to było ustawione... Dzisiaj cały boks jest skorumpowany. Jutrzejszej walki nie ma po co nawet oglądać, bo wynik jest znany. Pobawią się trochę w ringu i na dwie rundy przed końcem Kliczko go znokautuje.
Przepraszam za spoiler. |
Cytat:
|
Tak, właśnie tak myślę. A co, nie wolno? Komuna?
|
heh no dziki też pomyslal że czemu nie wolno :) zresztą nie tylko w tej kwestii chcesz mieć być oryginalny bedąc fanem zgody Legii :)
|
Cytat:
|
walka pewnie nie jest ustawiana ale show na ważeniu napewno, ma na celu podkręcanie atmosfery i zachęcić niezdecydowanych jeszcze do oglądania walki pozatym kogo by obchodziło jakieś tam ważenie ? a tu plask w ryj i odrazu wszystcy to oglądają dyskutują a to i walkę oglądną bo czarnuch sprzedał mu liścia wow ! czyli plan działa :)
|
musiało to być ustawione bo co to za bokser który daje się bić po twarzy, ja sobie takiego czegoś nie wyobrażam, chyba bym czarnucha zatłukł...
|
musiało to być ustawione bo co to za bokser który daje się bić po twarzy, ja sobie takiego czegoś nie wyobrażam, chyba bym czarnucha zatłukł...
|
Brytolscy bokserzy mają to do siebie, że są zaje*iście pewni siebie. Tylko zapomniał biedny Mudzin, że wychodzi do ringu nie z Heleniusem, a z Kliczką i taka prowokacja może skończyć się ciężkim obiciem. Podobnym z jakim spotkał się Shannon Briggs. W każdym razie myślę, że duma Kliczki jednak przewyższy chęć zarobku na reklamach i skończy się to między 4 a 6 rundą :)
|
szkoda tylko że wielki mistrz z gilowic nie walczy z tymi murzynkam,i briggs haye czy chisora a także każdy inny bokser z 10 światowej wybił by mu boks z głowy i to dosłownie
|
Skonczy sie pewnie tylko na slowach Chisory o KO a i tak Kliczko to wygra
|
Cytat:
Ludzkiej natury chyba nie znasz... Chciałbym, naprawdę żeby wreszcie ktoś Kliczkę z tronu zrzucił i bynajmniej nie dlatego, że go nie lubię, tylko po prostu czas na jakąś zmianę warty, ale to się nie stanie. A na pewno nie dziś i nie z udziałem tego czarnego szołmena. |
Cytat:
|
Cytat:
Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, ale nie musi od razu kogoś obrażać, tylko dlatego, że uważa inaczej. Cytat:
|
Gdzie można walke Kliczki pooglądać dzisiaj na mieście?
Na polsacie jest chyba transmisja, ale wie ktoś gdzie na pewno będzie można pooglądac? No i koło której może Wawrzyk walczyć? |
Cytat:
|
Wie ktoś może jaki jest grafik walk i transmisje z obu gal? Czy tylko po sieci pozostaje?
Nie mam coś weny do szukania dzisiaj. eidt. ok, już wiem, Polsat i Polsat Sport - ale grafiku dalej nie mam |
I jak wrażenia po walce? :) Ja jestem mega zaskoczony. Chisora pokazał, jak trzeba walczyć z Kliczkami. Wielka walka niedocenianego Brytyjczyka. Sędziowie oczywiście przegięli z punktowaniem, bo wyszłoby z tego, że Chisora wygrał maksymalnie jedną dwie-trzy rundy... a co najmniej w czterech-pięciu był lepszy. Zawsze pretendent ma jednak kłody pod nogi rzucane. Szacuneczek! Era Kliczków się kończy!
|
Może poza ringiem Chisora to zwykły cham i prostak, ale w ringu pokazał, że jednak dobry pięściarz.Naprawdę pozytywnie zaskoczył i moim zdaniem był minimalnie lepszy.Takie było moje wrażenie, może złudne, bo to Chisora parł ciągle do przodu i momentami spychał Kliczkę do głębokiej obrony, ale swoje też po twarzy dostał.
Jak wiadomo, żeby zostać mistrzem to trzeba przeciwnika znokautować albo być wyraźnie lepszym, a tu takie coś miejsca nie miało. Co do punktacji, to absolutnie nie pokrywała się z tym co było widać na ringu.Ale wiadomo...w Niemczech takie sędziowanie to standard. |
Jak sie spodziewalem że Chisora dostanie szybki w....... tak mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Dobry bokser, który ma jeszcze czas żeby coś osiągnać jak Kliczki odejdą. Oczywiście zachowanie poza ringiem jest poza wszelkimi regułami. Naplucie w twarz Kliczce jest głupotą. Ale wielki szacunek dla Kliczki że nie dał się sprowokować. Mocną trzeba mieć psychike.
Co do Wawrzyka to bił, bił i bił. Nic specjalnego nei pokazał, dali mu jakiegoś starszego Duńczyka to zrobił co miał zrobić czyli go wypunktował i tyle. Musi się nauczyć bronić, bo dawal dużo razy okazje gośćiowi do ataku. |
A nie mówiłem..Kliczki odejdą same bez niczyjej pomocy a po ich odejściu wyłoni się David 'wielka brytolska morda' Haye i powie ,że siostry Kliczko sie bały ewentualnego rewanżu z nim i odeszli...Co nie zmienia faktu że mudżin ćisora dał rade
|
Cytat:
będzie rewanż to kliczko padnie ! a co do zachowania chisory większość z was by nie wiedziała, że jest walka gdyby nie ten liść :) |
http://www.dailymotion.com/video/xou...ort#from=embed David gay i jego trener maja racje co do jednego ,że Boente to śmieć
|
Chisora i Haye to pajace, i tyle.
bokserzy dobrzy, ale pajace. |
Bardzo dobra walka, pomijając już "ciosy poniżej pasa" Chisory, to całkiem dobry bokser, który byłby wstanie pokonać Kliczków, chyba jako jedyny w tym momencie. Mimo, iż ani jednym ani drugim, ani raz porządnie nie "zawiało" to i tak knockdown wisiał przez cały czas w powietrzu, z zagrożeniem dla obu.
Szkoda troche Wawrzyka, nie widzę w jego walkach, żadnego postępu praktycznie od 3-4 lat..i obawiam się, że to wszystko na co go stać. |
Cytat:
|
Spoeczeństwo dojrzewa widze :D Oburzenie z powodu śnieżek ,obrzydzenie spowodowane bijatyką :D nie dziwi mnie skad tak duze poparcie Palikota hahaah :D
|
|
Witalij Kliczko zakończył dzisiaj karierę wow nie spodziewałem się takiego obrotu sprawy
|
Walk w kategorii cięzkiej nie idzie wogóle ogladać. Kliczki są przechujami sa skutecznie ale mało efektowni. Dużo ciekawszy boks jest w niższych kategoriach wagowych.
PS. Ostatno znowu oglądnalem walke Goloty z Bowem ja .......e to była rzeźnia :D http://www.youtube.com/watch?v=wVAkFViJKB0 |
Cytat:
|
Cytat:
|
no to fundamenty pod walkę chisora - haye postawione, walka będzie skokiem na bank i do tego nikomu żadne paski nie są potrzebne
|
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl