![]() |
Cytat:
Pamietam, ze w Jakuzie sie rozplywales nad architektura Tomaszowa Mazowieckiego. A Bytom nazywales "polska Bruggia". : ( A wracajac do temat, Ja chcialbym sie tylko jednej rzeczy dowiedziec, ale tk absolutnie szczerze i od serca (moze byc na ucho :D ), co kibice poznanscy tak naprawde czuja po tej fuzji. Bez .......enia kocopolow z ktorych sie smieje cal Polska. |
Jedni straszą banem inni je dają.
Nie wiem czy u siebie już go masz, ale podejrzewam, że nawet za to że tu się tak chętnie wypowiadasz możesz go "gratis" dostać. |
orzeu...
To nie wiesz ? Po zjedzeniu przez wronke była na ich forum chwila konsternacji.. i zadumy :D po czym ogłosili "urbi et orbi" ..Lech jest tam gdzie.. Wiara Lecha.... i temat zakończyli bo tak wygodniej , a właściwie to nic się nie stało , rzecz nieistotna , przecież mistrzami są w każdej dziedzinie - frekwencja , klimat , ultraska , i nawet sportowo Majstra honoris causa mają :D bo to przecież oni nam go dali a nie my obroniliśmy. |
Cytat:
W skrócie - Wisła jako jeden z pierwszych klubów miała wkład w rozwój kibicowski w Polsce, już od lat 70. Lata 80, początek lat 90 Wisła to prawdziwa kibicowska potęga, a Lech dopiero raczkuje. Od tamtego czasu z lekkimi wzlotami i upadkami jesteśmy w czołówce. Lech natomiast powoli zaczyna coś znaczyć, ale wcale nie jesteście jeszcze poważaną ekipą. Jeśli chodzi o liczby, to bodajże była jedna liczba 27 u nas, jakoś po koniec lat 90... Potem nagle u Was wielki boom - nikt nie twierdzi, że sobie na to nie zapracowaliście, ale zapominacie, że w przeszłości byliście chłopcami do bicia, wymyślacie sobie piosenkę 'Za Lechem przemierzamy cały świat... ludzie nagle zaczęli tłumnie jedzic na wyjazdy i się we łbach po.......iło, takie moje zdanie. I wynalazki typu kalvi i remi chyba z szalikiem Lecha, w jakiejś piosence ktoś śpiewa o wiosce, że wszyscy sa za kolejorzem, polski mega ultra hiper, ciota, raper liber, którego bym roz****ił, gdybym spotkał za niszczenie polskiego HH - nagrywa elo hit o Lechu. Gdzie onie byli, gdzie oni wszyscy byli i co robili, gdy Lech grał piach? I zauważ, że ni wspomniałem o Waszych problemach z tożsamością, ale tu już inna bajka. Aha, no i jeszcze jedno, miałem okazję we Włoszech poznać podobnego typu ludzi z Legii o z Lecha - czyli ludzi z wycieczek wakacyjnych. Ci z Legii wiedzieli o co kaman, nie jacyś super kumaci, ale vlepki i te sprawy, pogadasz o kibicowaniu bez problemu. Ci z Lecha ni chuja - tylko o piłce nożnej, że 'Rejsik pcha się do wszystkiego' itp. I to wszystko sprawia, że zdanie mam o Was, jakie mam. Ktoś tu napisał o Rejsie, to, że kibice wciąż z nim są tylko dobrze może o nich świadczyć. I żeby nie było - też drażni mnie już na siłę śmianie się z Lecha, które pachnie kompleksami. |
Cytat:
|
Były czasy że Wisła wygoniła Lecha ze swojego stadionu:)
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po prostu nie interesowala ich pilka (no moze z wyjatkiem Grabarza,ktory zaliczal mecze Lecha w latach 90), bo nie bylo sukcesu. Nie uwierzysz, ale takie same mechanizmy rzadza np. w Krakowie i Warszawie. I tak samo, jak wszedzie w kraju, w momentach kryzysu na trybunach pozostali jedynie najwierniejsi. Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Ja tego nie rozumiem. Osobiście po tym wszystkim zabrałbym się w****u i poszedł z tego forum. No ale cóż. Nie moje zoo, nie moje małpy. |
Cytat:
To nie wielkopolski klub (obojętne czy z Poznania czy z Wronek) nam solą w oku tylko wasze rozrośnięte do granic możliwości ego. A jak coś jest nienaturalnie wielkie to zwykle jest żałośnie śmieszne... |
Cytat:
Oczywiście wtedy były inne klimaty, Lecha nikt nie znał i nijak to się ma do obecnej rzeczywistości ale takie są fakty.... |
Cytat:
2. Napisałem poważaną, nie poważną. Czyli, kiedy kluby z czołówki zaczęły czuc respekt przed spotkaniem z Wami. 3. Raczej się mylisz, bo u nas ten proceder nie był na taka skalę - w drugiej lidze kibicowsko byliśmy nieźli, a tak sporej zmiany po przyjściu Cupiała na pewno nie było. Wiadomo, przybyło kibiców lubiących dobra piłkę - to normalne. 4. W tej kwestii wszystko już zostało napisane. 5. Gościu, napisałem to wszystko - chodziło mi o te wszystkie fakty, nie o tamta sytuację. Dla Twojej wiadomości na zawodach w pewnej sztuce walki poznałem chłopaczka z pod Poznania, który twiedził, że jego marzeniem jest wstąpić do bojówki Lecha - własnie w tym czasie, co zaczał się ten wielki boom. Też bekę z niego miałem porządną. WIęcej kibiców Lecha nie pamiętam:) |
Ja mysle ze...Za kilka mscy sie spotkamy przy okazji meczu piłkikopanej i wykrzyczymy sobie całe to śmierdzące zło :D
A kto będzie krzyczałmocniej to sie okaze hehehe I tyle w dziedzinie ultras "tanie leszki ". |
Cytat:
|
Cytat:
Bedzie w Tczewie czy Zakliczynie??? Bo pewnie nikt nie wie "czy" i "kiedy" :> |
Cytat:
|
jakbyśmy to my np mieli fuzje z cracovia to tez bysmy byli dalej Wisłą dla Ciebie?
|
Cytat:
A miejsce pewnie znowu jakieś "atrakcyjne" ;) |
Cytat:
Zdarzają się tu jednak jednostki, które co nieco rozumieją. Szkoda że tak nieliczne. PS. Jak już tak żyjecie w internecie, to wejdźcie sobie na forum Wiary Lecha i spójrzcie, czy w analogicznych tematach toczą się 10-stonnicowe jałowe dyskusje o Wiśle. A tutaj wszędzie ten Lech. Zmieńcie płyte:) A ten temat chwilami przypomina krucjatę pod tytułem: "Nienawiść do wszystkiego co poznańskie". Co to ma na celu i jaki to ma sens? Nie wiem. Żeby nie było (bo to nie moje forum), to idę i raczej nie będe się już udzielał. Bo trzeba przyznać, że od Was mało osób się udziela na forum WL. Bynajmniej nikogo nie przypominam sobie. |
heheh
w tym temacie jest o Lechu duzo bo sami to prowokujecie swoimi tekstami. nie ma tu nikogo z innych klubow poza paroma osobami z Legii. widzisz to co chcesz i tyle moge ci powiedziec. a Malvi pewnie ci podziekuje za pochwale :lol: aha, w porownaniu z wami i kompleksem Legii to u nas nikt nie ma zadnych kompleksow :lol: |
Cytat:
A u was, ktoś coś napisze o Wiśle, drugi napisze że też uważa że "ch*jowo Wisła to zrobiła" i koniec tematu bo nikt od nas tam nie przybiega z płaczem żebyście napisali o nas coś pozytywnego. |
Cytat:
Kolejny raz proponuje przesledzic przebieg i geneze tych wszystkich prowokacji, bo moze sie okazac, ze "Twoja" prowokowana strona, byla strona prowokujaca. |
Cytat:
N'est-ce pas ? |
I tak oto doszlismy do sedna.
Na forum Lecha kibice Lecha mowia sama oswiecona prawde o gts-ach, sytuacji w Krakowie, o rozkminkach kibicowskich i sportowych (np. o tym jak to zla i wstretna Wisla nie chciala puscic pilkarzy na sparing kadry a rok pozniej juz wspanialy i genialny Lech w takiej samej sytuacji nie puscil pilkarzy bo to tylko sparing i reszta musi to zrozumiec :lol: ) i wiele innych. O wyzwiskach juz nie wspomne. Na forum Wisly kibice Wisly tylko klamia, manipuluja i oszukuja. Do tego stek wyzwisk! Oswieceni Lechici wyjasniaja. Nie zwazaja na miliony bluzgow bo maja misje niesienia prawdy do ciemnogrodu. Ot i cala prawda. Wypada na koniec sobie odpowiedziec kto czyja opinie ma w dupie a kto sie czyja opinia niezwykle przejmuje. |
Fajna gdyby nie to ze ten koles wyglada jakby wlasnie sadzil kloca :D
Jak dla mnie nr 1 to wyjazd do Wroclawia, miazga :lol: Do Wisly nie porownuje bo nie jestem obiektywny choc mi nasza sie podobala. Znowu tak jakby na potwierdzenie w mojej subiektywnej opinii Lexh zrobil oprawe dobra ale niczym sie nie wyrozniajaca i podobnych rzeczy kazdy z nas widzial jiz wiele, a ww. Legia oryginalna i bardzo dobra i moge sie zalozyc o skrzynke whisky ze za rok wszyscy lepiej beda pamietac ta legijna. |
Przeboje Ricky'ego Martina to wlasnie poziom poznanski.
Bomba to dla mnie Wyjazd do Wroclawia. Kibic w krawacie smieszne, ale malo oryginalne. Najbardziej idiotyczna - Zaglebie. Parchy tez cudownie odwrotnie. |
Jak dla mnie numero uno "Wyjazd do Wrocławia", a następnie "Przyłapani na dopingu" jest przekaz, jest satyra na obecną sytuację i niezłe wykonanie. Podoba mi się też "autobus" Stomilu, jest jakiś taki... sympatyczny :D
|
Cytat:
Śmianie się na siłę i szukanie, czego, by tu jeszcze Lechowi nie dowalić, wklejanie sobie avatarów 'amica poznań', czy jakoś tak - zdecydowane NIE. Mi się podobała oprawa Korony, mimo, że tego klubu nienawidzę bardziej, niż sąsiadki zza błoń. |
Cytat:
|
heh.. wolę oprawy malowane niż drukowane
top1 to Olsztyn :) "Wyjazd do Wrocławia" śmieszny reszta ok |
Jak dla mnie to zasłużone zwycięstwo Lecha na choreo maja. Sami wiecie jak u nas wychodzą pocięte sektorówki, a tam na dodatek to oprawa była chyba na trybunie piknikowej.
btw. ma ktoś może fote naszej Plaudite Civies jak już wszystkie szarfy zasłaniające schody doszły do końca? |
Cytat:
zero obiektywizmu:-P |
Cytat:
|
Cytat:
Jak mam inaczej napisać? Może bardziej zrozumiale. Śmieszny, znaczy że mnie śmieszy, że jest zabawny. Wymieniłem jako nr 2. |
Bądźmy obiektywni ! Numer 1 to wyjazd do Wrocławia. Za pomysł i wykonanie. Jednym zdaniem oprawa z jajem. i już
|
Z wyżej wymienionych poza czołówką podoba mi się Tequilla ŁKSu (choć nie rozumiem zachwytów nad oprawami tego klubu), oprawa Korony i w sumie fajny pomysł miała Cracovia z Leonidasem, choć zniszczyli efekt oklepanym hasłem.
|
"Śmieszny" to pejoratywne określenie, deprecjonujące wartość opisywanej rzeczy/osoby. "Zabawny" to co innego.
Mi w szczególności podpasił styl i wykonanie opraw ŁKSu Łódź, naprawde najwyższa półka. Jeśli chodzi o pomysły do "Wyjazd do Wroclawia" i nasze, nie umieszczone w rankingu "Lepiej kraść niż robić oprawy(...)". No i oczywiście w podsumowaniu nie mogło znowu zabraknąć oprawy Stomilu Olsztyn, jak zwykle zresztą ostatnio. "Przyłapani na dopingu" jak dla mnie też bardzo w porządku, świetny pomysł i bardzo staranne (zresztą do tego Legia przyzwyczaiła) wykonanie. Ogólnie polscy ultras to europejska czołówka. |
Cytat:
|
Megaakcja hehehe.
Wiadomo jak to sie skonczylo i ilu ich bylo? Wrzuccie do "na luziku" :D |
Cytat z innego forum:
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl