Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

kristos 20.11.2008 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 631588)
Nie wiem czy ktos juz o tym pisal czy nie, ale Edson nie dogadal sie z Legia w sprawie przedluzenia umowy i w grudniu przestanie byc jej zawodnikiem.

Ma 31 lat, a wiec 3-4 sezony pogra jeszcze spokojnie. Do tego moim zdaniem dobrych lewych obroncow/pomocnikow nigdy za wielu, a tym bardziej potrafiacego bardzo dobrze wykonywac stale fragmenty gry.
W tym ostatnim aspekcie mozemy szukac rezerw w obecnej Wisle, bo ze stwarzaniem zagrozenia po rzutach wolnych i roznych jest od lat kiepsko.

Wisla ma podobna zdolnosc finansowa do Legii wiec skoro im nie udalo sie spelnic jego wymagan kontraktowych to nie wiadomo rowniez jak z Biala Gwiazda. Ale uwazam, ze mozna chociaz sprobowac i podjac rozmowy, moze akurat sie uda..

Po pierwsze "dni chwały" Edson ma juz raczej za sobą.
Po drugie do najtańszych nie należy ,mówi się że zaliczał się do najwięcej zarabiajacych w lidze.
Po trzecie ,jeśli mówimy o wykonywaniu stałych fragmentów ,to trzeba zaznaczyć CZAS PRZESZŁY.
I tak na koniec ,różnica kwot w negocjacji między klubem a zawodnikiem była ok 100 tys €

Lechista69 20.11.2008 12:44

Edson był do tej pory najlepiej zarabiającym piłkarzem Legii. Kasował 250 tysięcy dolarów za rok gry. Ostatnio jednak trapiły go kontuzje i nowy kontrakt opiewał na 150 tysięcy.

Dolary a nie Euro :P!

Eustachy 20.11.2008 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 631588)
Nie wiem czy ktos juz o tym pisal czy nie, ale Edson nie dogadal sie z Legia w sprawie przedluzenia umowy i w grudniu przestanie byc jej zawodnikiem.

Ma 31 lat, a wiec 3-4 sezony pogra jeszcze spokojnie. Do tego moim zdaniem dobrych lewych obroncow/pomocnikow nigdy za wielu, a tym bardziej potrafiacego bardzo dobrze wykonywac stale fragmenty gry.
W tym ostatnim aspekcie mozemy szukac rezerw w obecnej Wisle, bo ze stwarzaniem zagrozenia po rzutach wolnych i roznych jest od lat kiepsko.

Wisla ma podobna zdolnosc finansowa do Legii wiec skoro im nie udalo sie spelnic jego wymagan kontraktowych to nie wiadomo rowniez jak z Biala Gwiazda. Ale uwazam, ze mozna chociaz sprobowac i podjac rozmowy, moze akurat sie uda..

Pieknie cie ponioslo :) Przynajmniej ja tak sadze. Kiedy patrze na gre Edsona, to widze wypalonego faceta, zainteresowanego juz tylko odcinaniem kuponow od slawy, ktora zdobyl dzieki paru rzotom wolnym.
Na dodatek przez ostatnie poltora roku leczyl sie wiecej niz Dawidowski i to powinno byc wystarczajaca przestroga :-P
Warto tez w tym momencie przypomniec slowa prezesa Wilczka. Wisla ponoc nie szuka pilkarzy na rok czy dwa, gdyz zamierza odmlodzic sklad i budowac druzyne na przyszlosc. Z tego wzgledu, byc moze z listy odpadl 28-letni Gargula (takie moje domysly), a gdzie dopiero dziadek Edson zadajacy +/- 300 k euro na sezon. Chyba nawet nie ma o czym spekulowac.

kristos 20.11.2008 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 631599)
Pieknie cie ponioslo :) Przynajmniej ja tak sadze. Kiedy patrze na gre Edsona, to widze wypalonego faceta, zainteresowanego juz tylko odcinaniem kuponow od slawy, ktora zdobyl dzieki paru rzotom wolnym.
Na dodatek przez ostatnie poltora roku leczyl sie wiecej niz Dawidowski i to powinno byc wystarczajaca przestroga :-P
Warto tez w tym momencie przypomniec slowa prezesa Wilczka. Wisla ponoc nie szuka pilkarzy na rok czy dwa, gdyz zamierza odmlodzic sklad i budowac druzyne na przyszlosc. Z tego wzgledu, byc moze z listy odpadl 28-letni Gargula (takie moje domysly), a gdzie dopiero dziadek Edson zadajacy +/- 300 k euro na sezon. Chyba nawet nie ma o czym spekulowac.

To ja w sprawie ofensywnego pomocnika prowadzącego grę mam całkowicie odmienne zdanie.
Dla mnie, taki ktoś powinien mieć w drużynie autorytet a taki przeważnie się ma będąc starszym czego dowodzą statystyki.Oczywiście zdarzają się wyjatki ,że młodzi błyskotliwi z silnym charakterem zostają liderami ,ale zazwyczaj to czas kreuje ich na to miejsce.

Eustachy 20.11.2008 13:11

O tym czy ktos ma szanse zostac liderem, w pierwszej kolejnosci decyduja umiejetnosci i predyspozycje, w drugiej kolejnosc decydujei boiskowa charyzma, a sam wiek ma minimalne znaczenie, badz nie ma zadnego.
Inaczej Stilic nie mialby prawa zostac liderem Poznaniakow.

arti 20.11.2008 13:26

Dajcie spokój z tym Edsonem. To już jest dziad.
Trzeba szukać w miarę młodych, zdrowych byczków, którzy będą wzmocnieniem, a zarazem dobrą inwestycją - Stilic, Lewandowski (wczorajsze "okno"-ajajaj!), Marcelo itp.

Lechista69 20.11.2008 13:30

Czemu Nie Kupiliscie Tego Lewandowskiego!!!! Tera Musze Go Nienawidzic :/!

donPedro23 20.11.2008 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 631605)
Czemu Nie Kupiliscie Tego Lewandowskiego!!!! Tera Musze Go Nienawidzic :/!

Bo dla Jacka ''Robert-Lewandowski-Jest-Za-Drogi-I-Nie-Gwarantuje-Sukcesu'' Bednarza (zczuba.pl) to byłby nietrafiony transfer i pieniądze wyrzucone w błoto.
Szkoda, że Bednarza nie było jak wydawali grube pieniądze na Barreto:-/

Dean 20.11.2008 14:53

Za to kupimy Gancarczyka i Gułe :D

michu-k 20.11.2008 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 631629)
Za to kupimy Gancarczyka i Gułe :D

No kupimy, ciekawe za co.

Mamba 20.11.2008 14:56

http://sport.onet.pl/0,1248711,1866030,wiadomosc.html

Brać go! :D

zlotowa92gdansk 20.11.2008 15:07

Można by było pomyślec nad Wypozyczeniem Grzegorza Rasiaka..

Bramki potrafi strzelać... w Polskiej lidze byłby gwiazdą

K_2 20.11.2008 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zlotowa92gdansk (Post 631636)
Można by było pomyślec nad Wypozyczeniem Grzegorza Rasiaka..

Bramki potrafi strzelać... w Polskiej lidze byłby gwiazdą

:lol:

Ivica Krizanac, były gwiazdor Dyskobolii Grodzisk Wielkopolski i Górnika Zabrze, właśnie stracił doskonale płatną pracę w Zenicie St. Petersburg - pisze "Przegląd Sportowy".
Holenderski trener zdobywcy Pucharu UEFA wyrzucił go z drużyny, po tym jak ten w czasie ostatniego meczu ligowego z Dynamem Moskwa powiedział mu, żeby "poszedł do diabła".

Do końca kontraktu Krizanaca pozostał jeszcze rok, ale już może rozglądać się za nową pracą. To oficjalne oświadczenie prezydenta klubu Konstantina Sarasiana.

Pewnie zostanie w lidze rosyjskiej i tam sobie znajdzie klub,ale Bednarz moglby sie z nim skontaktowac ewentualnie

matti123 20.11.2008 16:28

Nie szukamy obrońcy...

WHITE*STAR 20.11.2008 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matti123 (Post 631649)
Nie szukamy obrońcy...

Cleber już ławę grzeje. Za półtora roku zostaniemy z dwoma obrońcami z czego jeden ponad 30-letni. Co wtedy będziemy brać pierwszego lepszego? Obrońce warto mieć już gotowego na zapas, jednak młodego i jeszcze nie teraz. Może się jednak Kowalski w sumie rozwinąć, ale to może.

arti 20.11.2008 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WHITE*STAR (Post 631661)
Cleber już ławę grzeje. Za półtora roku zostaniemy z dwoma obrońcami z czego jeden ponad 30-letni. Co wtedy będziemy brać pierwszego lepszego? Obrońce warto mieć już gotowego na zapas, jednak młodego i jeszcze nie teraz. Może się jednak Kowalski w sumie rozwinąć, ale to może.

Poza tym wtedy już pewnie Marcelo zacznie przebierać nogami... Ale na dziś kolejny stoper rzeczywiście jeszcze niekonieczny.

zloto 20.11.2008 17:38

To nie jest stoper, jak ogladalem mecze Zenita, to gral na prawej obronie... powalczyc zawsze mozna o niego, byl by u nas mega gwiazda...ale to znow tylko gdybanie, a szkoda.

zlotowa92gdansk 20.11.2008 17:40

Gdybym był Bednarzem spróbowałbym sprowadzić:

Bramkarze:

Mateusz Bąk ( 200 tyś E *) - 25 latni bramkarz LEchii Gdańsk w tym sezonie spisuje się niemal rewelacyjnie. Podniósłby konkurencję w bramce Wisełki. Na moje może byc lepszy od Pawełka.

Adrian Bieniek ( 125 tyś E) - 22 letni bramkarz Znicza Pruszków był już testowany przez Wisłę Kraków. W Pruszkowie spisuje się dobrze, ma wielki talent. Mógłby wywrzeć na PAwełku dodatkową motywację do gry.

Obrońcy:

Łukasz Bróź ( 475 tyś E) - 22 lteni lewy obrońca Widzewa Łódź. W tej chwili na lewej obronie w Wiśle gra Piotr Brożek lub Junior Diaz, ale jak wiemy Brożek nie jest nominalnym obrońcą ( nie mówie że źle sobie na tej pozycji radzi, jest wręcz przeciwnie, ale Brożek posiada więcej walorów ofensywnych) A Junior Diaz lepiej spisuje się na pomocy lub środku obrony. Bróź szybki dynamiczny i ma niezłą technike. Do wyciągnięcia z Widzewa...

Tomasz Lisowski ( 500 tyś E) - 23 letni lewy obrońca z przystosobieniem do gry ofensywnej, pare razy wystąpił w seniorskiej kadrze Polski. Jak na swój wiek jest już doświadczony do gry na wysokim poziomie, wyróznia się w Widzewie a jak wiemy Widzew poradziłby sobie spokojnie w ekstraklsie.

Ugochukwu Ukah ( 450 tyś E) - Nie wiem czemu, ale ten zawodnik na moje byłby dużym wzmocnieniem obrony Wisły. Początkowo siedziałby na ławce rezerwowych, ale z czasem wskoczyłby do pierwszego składu. Jak wiemy Cleber ma juz swoje lato, i nie wiadomo co będzie z Głowackim? Z Marcelo stworzyłby bardzo dobry "czarnoskóry" środek obrony. WIDZEW ŁÓDŹ

Hubert Wołąkiewicz ( 50 tyś E) - 23 letni środkowy obrońca Lechii Gdańsk. Młody, zwinny, potrafiący się zastawić. Chodz debiutuje dopiero w ekstraklasie jest jednym z najlepszych zawodników Gdańskiej LEchii. Wołąkiewiczem interesowała się swego czasu Legia Warszawa, ale LEchia odrzuciłą ofertę.

Grzegorz Bartczak ( 850 tyś E) - Jedno z moich największych marzeń. Chciałbym żeby ten zawodnik wystąpił kiedyś z koszulką z Białą Gwiazdą na sercu. Ale trudno było by go zapewne wyciagnac z Zagłębia. Byłby konkurentem dla Baszczyńskiego.

Narazie tyle ;)

* - według transfermarkt

gregoriustsw 20.11.2008 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zlotowa92gdansk (Post 631683)
Gdybym był Bednarzem spróbowałbym sprowadzić:

Adrian Bieniek ( 125 tyś E) - 22 letni bramkarz Znicza Pruszków był już testowany przez Wisłę Kraków. W Pruszkowie spisuje się dobrze, ma wielki talent. Mógłby wywrzeć na PAwełku dodatkową motywację do gry.

Obrońcy:

Łukasz Bróź ( 475 tyś E) - 22 lteni lewy obrońca Widzewa Łódź. W tej chwili na lewej obronie w Wiśle gra Piotr Brożek lub Junior Diaz, ale jak wiemy Brożek nie jest nominalnym obrońcą ( nie mówie że źle sobie na tej pozycji radzi, jest wręcz przeciwnie, ale Brożek posiada więcej walorów ofensywnych) A Junior Diaz lepiej spisuje się na pomocy lub środku obrony. Bróź szybki dynamiczny i ma niezłą technike. Do wyciągnięcia z Widzewa...

Co do Bieńka - skoro był już testowany i nie znalazł uznania , to znaczy że coś jest z nim nie tak . A jeżeli chodzi o Brozia - on już u nas był , nie chciał u nas zostać i walczyć o miejsce w składzie - nie potrzebujemy graczy bez motywacji i ambicji.
Z Twoich propozycji przyjrzałbym sie faktycznie Ukah - w Ekstraklasie radził sobie całkiem nieźle. Jako alternatywę dla naszych środkowych obrońców zaproponowałbym także Stasiaka , Alunderisa ew.Pietrasiaka ( oczywiście zakładając że Kriżanaca odpuszczamy). Na lewy bok - Lazarevski. Do pomocy : Garguła , Rachwał , Kuklis , Malinowski ew.Muszalik. Atak : Nowak , Zabłocki , Pitry. Na bramkę : Bąk z Lechii Gdańsk albo Ptak z Zagłębia ew. Pesković z Polonii Bytom , albo Vaclavik z Zabrza.

leyzer87 20.11.2008 18:13

Cytat:

(...)

Ugochukwu Ukah ( 450 tyś E) - Nie wiem czemu, ale ten zawodnik na moje byłby dużym wzmocnieniem obrony Wisły. Początkowo siedziałby na ławce rezerwowych, ale z czasem wskoczyłby do pierwszego składu. Jak wiemy Cleber ma juz swoje lato, i nie wiadomo co będzie z Głowackim? Z Marcelo stworzyłby bardzo dobry "czarnoskóry" środek obrony. WIDZEW ŁÓDŹ

Hubert Wołąkiewicz ( 50 tyś E) - 23 letni środkowy obrońca Lechii Gdańsk. Młody, zwinny, potrafiący się zastawić. Chodz debiutuje dopiero w ekstraklasie jest jednym z najlepszych zawodników Gdańskiej LEchii. Wołąkiewiczem interesowała się swego czasu Legia Warszawa, ale LEchia odrzuciłą ofertę.
(...)

Ci dwaj mają naprawdę spore talenty i JUŻ TERAZ prezentują wysokie umiejętności. W zeszłym sezonie widziałem sporo meczy w wykonaniu Widzewa i już wtedy Ukah świetnie się prezentował. Jest dobrze przygotowany do zawodu pod względem fizycznym. Nie dość, że silny i wytrzymały jak Choto, to w dodatku szybszy od Legionisty. Jego problem polega na koncentracji przez 90-ąt minut. To jest powód popełnianych przez niego błędów. Na pewno jest tańszy niż cena którą podają Niemcy.

Lechista za to ma znacznie lepszą technikę od Nigeryjczyka. Kojarzy mi się stylem gry(oczywiście zachowując proporcje) z elegancko grającym Cannavaro. Też jest(jak na stopera) stosunkowo mały. W tak młodym wieku jest tym zawodnikiem, który w Lechii dyryguje linią obrony. Jego gra robi wrażenie i budzi nadzieję na występy w kadrze. Sporo silniejszych zespołów naszej kopanej się nim interesuje. On akurat ma zaniżoną wartość na niemieckim portalu.

Najważniejsze jednak dla mnie jest to że ci zawodnicy wcale nie kosztowali by fortuny, o ile kupiłoby się ich odpowiednio wcześnie. Historia nas uczy, że niezliczoną już ilość razy zarząd odkładał decyzję o kupnie utalentowanego, wyróżniającego się na tle ligi zawodnika, a po pewnym czasie był już za drogi.

Lechista69 20.11.2008 18:13

Oj o Bąku zapomnij :)! Wołąkiewicza też mozecie sobie odpuscic, jak to mowia paszol won.

Ale polecam Frane Cacica i Borysa Radovanowicza ! Swietny material do Zusu :D

Uran235 20.11.2008 19:08

:rotfl:
Padłem...
Ludzie, pewnie, kupujmy Nowaków, Gargułów, Ukahów, Lisowskich i wszelkich innych ligowych gwiazdorów podejrzanych o umiejętność prostego kopnięcia piłki. Ja jestem w pełni za. Okaże się ilu z tych, co deklarują wierność do grobowej deski faktycznie pozostanie przy Wiśle, bo z takimi pomysłami jak wasze wylecimy z ekstraklasy na zbity pysk w trybie ekspresowym.

Czy Wy do jasnej cholery macie po 12 lat? Powiedzcie mi, co jest celem sportowym tego klubu? Mnie się wydawało, że LM, a wymieniacie piłkarzy, którzy tak naprawdę niewiele znaczą w naszej ekstraklasie i są w takim wieku, że może im się trafić jeden lepszy sezon, poważny trwały postęp raczej nie wchodzi w rachubę. Wiem, że nie ma co mi żyła skakać, bo szczęśliwie jednak żaden z Was nie jest Bednarzem, ale czy Wy nie widzicie, że się ośmieszacie?

Oczywiście ściągnąć jednego Gargułę, albo innego Nowaka, jeżeli cena będzie przystępna, nie zawadzi, ale nie można budować składu wokół takich piłkarzy. Od kilku lat czkawką odbija nam się łapanka graczy przeciętnych, którzy w najlepszym wypadku wyróżniali się w naszej marniutkiej lidze i to jest ich absolutny szczyt umiejętności.

Ten temat w formie łapacze brazylijczyków z transfermarktu & wymieniacze wszystkich piłkarzy ekstraklasy nie ma chyba większego sensu. I tak te wynalazki zaśmiecają transferowy, a zaglądając tutaj przeważnie nie wiadomo, czy się śmiać, czy płakać.

Trener2008 20.11.2008 19:22

Uran235 Garguła jest graczem przynajmniej dobrym. A jeżeliby się dało śćiągnąć na rozsądnych warunkach Bartczaka, Gancarczyka, Stasiaka, Wołąkiewicza czy Mincanskiego to ja jestem jak najbardziej za. Ale jak czytam o Bąku, Bienku, Ukahu, Muszaliku czy Nowaku to zgadzam się z drugim akapitem Twojej wypowiedzi

arti 20.11.2008 19:29

Cytat:

Łukasz Bróź ( 475 tyś E)
Tomasz Lisowski ( 500 tyś E)
Ugochukwu Ukah ( 450 tyś E)
Grzegorz Bartczak ( 850 tyś E)
Narazie tyle ;)
* - według transfermarkt

Niemiecka wycena tych wirtuozów może nieźle rozbawić.
Od kilku lat jeden z najefektywniejszych rozgrywających OE (gole+asysty) - Iwan - kosztował 650t E
Bez wątpienia jeden z najlepszych stoperów w Pl w dodatku groźny w ofensywie Arboleda - 400 (450?)t E
Król strzelców 2 ligi Lewy - kosztował 350t E
a Panowie:
ŁB - 475 :lol: :lol: :lol:
TL -500 :lol: :lol:
GB - 850 :lol: - niestety ciężko kontuzjowany tak na marginesie

To Robak pewnie ze 2,5mln E...:lol:

Może w Polonii Bytom, Piaście itp jest ktoś niezły.Te kluby potrzebują pieniędzy więc sprzedadzą za rozsądną cenę. A gracz, który u nas dostanie dużo więcej niż u nich płuca wypluje na boisku byleby jak najdłużej zarabiać i grać w Wiśle.

zlotowa92gdansk 21.11.2008 15:11

Gdybym był Bednarzem - Część dalsza ...

Pomocnicy:

Szymon Pawłowski ( 600tyś E *) - Prawy pomocnik Zagłębia Lubin - Dynamiczny, posiada dobrą technike w najlepszej swojej formie przypomina styl gry podobny do Jakuba Błaszczykowskiego. Godny konkurent dla Wojtka " kiwam tylko w prawo" Łobodzińskiego ;) (22lata)

Kamil Grosicki - Prawy pomocnik. Ostatnio próbował wojować w szwajcari, ale wiemy co z tego wyszło. Jest młody ma 20 lat i jescze trochę nie dorósł na piano piłkarza. Dużo problemów wychowawczych, ale podobno chce się zmienic? Bardzo szybki skrzydłowy z dobrym dośrodkowaniem i techniką. Legia go spowrotem niechce? Można byłoby się o niego postarać.

Michał Goliński ( 650 tyś E) - Środkowy pomocnik Zagłębia Lubin. Potrafi zagrać dobrą prostopadła piłkę. Nie wymieniam tutaj Garguły i innych gwiazd bo wiemy ze i tak oni nie przyjda. Golińskie ma 27 lat i jakieś doswiadczenie posiada. Godny do gry w Wiśle.

Mariusz Zganiacz ( 825 tyś E) - Droższy zawodnik. Gra w Koronie Kiele na środku pomocy. Miewa przebłyski dobrej gry, ale przeplate je gorszymi występami, ale można by było się nim zainteresować. Napewno byłby to dobry transfer.

Narazie tyle ;) Kolejna częsc jutro ;)

PS. Nie musicie tego czytać ;]

Maciuś 21.11.2008 15:23

Ja czytam z ogromnym zainteresowaniem gdyz nie posiadam w domu gry FM2009.

matti123 21.11.2008 15:26

Uran235 na lepszych nie ma kto wyłożyć kasy. Jestem z Bąkiem jeśli to co pokazuje przez cały sezon jest dziełem rozwoju a nie przypadku. Problem jest w tym że nie chcemy zbudować legii cudzoziemskiej, co mnie ogromnie cieszy. Garguła to najlepszy polski rozgrywający- raczej nas na niego nie stać, a słabszych nie potrzebujemy. Więc co zrobić? Na pewno nie wymieniać połowy składu tylko co rundę sprowadzić 1 max2 konkretnych zawodników co robi p. Bednarz.

JrQ- 21.11.2008 16:08

Cytat:

Miewa przebłyski dobrej gry, ale przeplate je gorszymi występami, ale można by było się nim zainteresować.
Chłopie, ogarnij się...

Czemu nie stać nas na Gargułę...Pamiętacie transfer Szymka?

Trener2008 21.11.2008 17:45

żeby sprowadzić nowych zawodników trzeba zrobić dla nich miejsce. A narazie płacimy pensje zawodnikom ltórzy nic nie grają czyli takimPanom jak: Varga, Gołoś, Dawidowski, Niedzielan, Kmiecik i kilku innych. Dopiero jak się ich pozbędziemy można będzie pomyśleć o rozsądnych zakupach

_ukoL 21.11.2008 20:41

Cytat:

Kamil Grosicki - Prawy pomocnik. Ostatnio próbował wojować w szwajcari, ale wiemy co z tego wyszło. Jest młody ma 20 lat i jescze trochę nie dorósł na piano piłkarza. Dużo problemów wychowawczych, ale podobno chce się zmienic? Bardzo szybki skrzydłowy z dobrym dośrodkowaniem i techniką. Legia go spowrotem niechce? Można byłoby się o niego postarać.
Igor Sypniewski też się ciągle chciał zmienić, nie chcę już przypominać, gdzie spędza teraz wakacje...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zlotowa92gdansk (Post 632263)
Jak nikt nie da szansy Grosickiemu. To skonczy tak samo...

Niech niebiosa mają w opiece Wisłę, by już nigdy nie była instytucją charytatywną i nie pomagała, drugi MONAR byś ku**a z klubu zrobił.
Niech mu Legia da drugą szansę, trzecią, czwartą....entą.

zlotowa92gdansk 21.11.2008 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtek_Lok (Post 632257)
Igor Sypniewski też się ciągle chciał zmienić, nie chcę już przypominać, gdzie spędza teraz wakacje...

Jak nikt nie da szansy Grosickiemu. To skonczy tak samo...

arti 22.11.2008 09:14

zgadzam się z Wojtkiem.Grosicki to mina.niech wybuchnie gdzie indziej...
Jedna umowa dla piłkarza, a druga dla nianki-ochroniarza do pilnowania.
Chyba nie warto

AYALA 22.11.2008 12:57

skoro taki Mila nie radził sobie w Norwegii czy Austrii a w naszej lidze jest wyróżniajacym sie zawodnikiem to chyba można znaleźc innych ciekawych zawodników np. w rezerwie Rosenborga czy Valerengi lub Austri Wiedeń co daliby sobie rade w Wiśle no i oczywiście byliby za free zapomniałem dodac.Warunki finansowe jakie oferuje Wisła a kluby z Austri i Norwegi sa zblizone

arti 22.11.2008 15:47

Mila jest słaby psychicznie i dlatego mu się nie powiodło. Nie ma obok mamy, wokół dużo obcych mówiących w dziwnym języku, trener nie pogłaszcze po główce, itd. itp.
Oglądaliśmy niedawno Austrię z Lechem i nawet pierwsza 11 to nie kozaki, więc rezerwami może tym bardziej się nie zajmujmy.
Rezerwowi z Hiszpanii, Włoch, Niemiec itp. owszem, ale to co wymieniłeś to za cienkie chyba.

bearex 22.11.2008 16:57

http://www.transfermarkt.de/de/spiel...inenblick.html
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...os/profil.html
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...rn/profil.html

Jak inni robia z tego tematu S-F to ja tez sie pobawię xD

luke1906 22.11.2008 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 540532)
Prosimy o trzymanie się poniższych dwóch zasad:

1.) Piszemy na temat - czyli potencjalna kandydatura musi spełniać podstawowe kryterium - zawodnik musi być w zasięgu finansowym Wisły
2.) Wypowiedź nie może być jednozdaniowa, i co najważniejsze musi wnosić coś do tematu.

to pierwszy post w tym temacie, weź sobie to chłopcze do serca i przestań wypisywać głupoty

bearex 22.11.2008 17:35

Chodzi mi o to że kończą im sie kontrakty za niedługo

AYALA 22.11.2008 18:34

a nasz niedoszły napastnik Diego Tristan został zakwalifikowany przez trenera Młotów Zole do kadry meczowej na niedzielne spotkanie z Sunderlandem.Jeszcze tylko brakuje że Tristan zacznie strzelac bramki w premier league to już wogóle bedzie kolejna porażka Bednarza

Tasio1906 22.11.2008 19:16

Podstawowym powodem braku transferów jet brak pieniędzy, a raczej ich nieprawidłowe wydawanie. Wisła utrzymuje graczy z, którzy nie przynoszą jej pożytku. Np.: Cebanu, Varga, Baretto, Dawidowski, Gołoś, Niedzielan, Kmiecik, Szabat, Rosłoń, Rado. Spróbować ich sprzedać. Rozliczyć wypożyczonych zawodników (ściągnąć ich zimą i dać im szanse w okresie przygotowywawczym jak się nie sprawdzą to sprzedać): Jarosińskiego, Rygielskiego, Łapuszka, Jacka, Kubowicza, Smółke i Ćwielonga. Rozwiązując sprawy w/w zawodników powinno się wygospodarować jakieś środki na pozyskanie nowych klasowych graczy

zlotowa92gdansk 22.11.2008 19:29

Co wy macie do tego Cebanu?? każdy z Was by wywalil Cebanu.. a on będzie lepszy od Pawełka

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl