![]() |
Cytat:
|
Rozpatrywałem też używanego Iphone w tej cenie. Jednak zbyt duże ryzyko. Zazwyczaj już po gwarancji. Może ktoś coś więcej na ten temat się wypowie. Jakieś doświadczenia. ? :)
|
Cytat:
|
Do 300-400 zł czegoś używanego szukam.
Priorytetem jest internet. Koniecznie wi-fi, android. Mile widziany dobry aparat oczywiście, choć to nie priorytet, no i ogólnie jak najlepsze osiągi. Rozważałem LG GT540, LG Swift ME P350 i Sony Ericsson Xperia X8. Za GT540 przemawia cena, za Swiftem oprogramowanie (Android 2.2, pozostałe możliwość aktualizacji co najwyżej do 2.1), za to gorszy niż w pozostałych dwu modelach wyświetlacz. X8 w sumie niespecjalnie czymkolwiek się wyróżnia od GT540, poza wyższą ceną. Oczywiście inne propozycje też mile widziane. |
Cytat:
2.3 wtedy było strasznie niestabilne, wieszało się, wyskakiwały błędy, natomiast 2.2 było bardzo dopracowane już wtedy, a co lepsze - do tej pory ma "wsparcie". Ja z tych bym brał albo X8 albo Swifta. |
No właśnie podobno pomiędzy 2.1 i 2.2 jest spory postęp, więc mi zależy na tym. W GT540 jest podobno problem z wgraniem nowszego oprogramowania. W Swifcie trochę przeszkadza mi słabsza rozdzielczość, więc możliwe, że zdecyduję się na X8. A może jakieś inne propozycje?
|
Witam, potrzebuję rady odnośnie zakupu telefonu, będzie to telefon zakupiony w salonie Plusa (Mix) gdzie cena to max 350zł (30/30).
Interesują mnie klasyczne telefony, czyli bez ekranu dotykowego, które mają wszystkie najpotrzebniejsze rzeczy, aparat taki by było coś widać robiąc zdjęcie notatkom na uczelni :P Ważne żeby miał nawigację! Znalazłem 3 telefony i prawdopodobnie wybór padnie na któryś z nich, jednak jeśli macie lepsze typy to podajcie proszę: Sony Ericsson J20i HAZEL Nokia 2710 Navi Black Nokia 6303i Z tego co doczytałem to Nokia 2710 ma dobrą nawigację więc tu plus ale słabą baterię, z drugiej strony SE - dobra bateria plus dźwięk i niezła nawigacja (do tego dochodzi miłość do SE jako że innej marki w rękach nigdy nie miałem). Proszę o pomoc jeśli ktoś się orientuje w możliwościach tych telefonów, głównie chodzi o SE Hazel bo ten najbardziej mnie interesuje. |
Ja polecam HAZEL :)
|
Ma ktoś LG Swift 2x? Opłaca się dołożyc do niego zamiast Swift Black'a?
|
Jest tu ktoś kumaty z samsunga wave II ? :) Jakby co to priv, mam parę pytań.
|
Mam problem z telefonem gdy puszczam muzykę to nic nie słychać ani gdy ktoś do mnie dzwoni lub ja dzwonie nie słyszę tej osoby natomiast gdy podłączę słuchawki do telefonu to wszystko słychać
|
Jestem na kupnie Nokii C5-03. Posiada ktoś ten model ? Mógłby ktoś napisać największe "+" i "-" ? (może być na priv).
Czy prawdą jest że Symbian 1 nie radzi sobie najlepiej - często się zawiesza, trzeba robić hard reset, działa mało płynnie ? Jak sprawuje się darmowa nawigacja ? Czy wygodnie serfowwać po internecie przez Wi fi bez multitouch'a ? |
Cytat:
|
Pytanie do tego działu chyba bo tyczy się komórki :)
Jakie jest hasło do Wi-Fi na stadionie Wisły? |
Czy mógłby ktoś mi pomóc i wypowiedzieć się na temat smartfonu HTC Wildfire S ? Bo jestem w tej materii raczej kompletnym laikiem, nigdy nie byłem gadżeciarzem, a umowa się kończy i takie cacko mi oferują za złocisza. Opłaca się brać czy lepiej jakąś 'normalną' Nokię ? :)
|
Nie miałem w rekach ale czytałem coś kiedyś. Odświeżona wersja Wildfire, poprawili wyświetlacz ktory bys kiepski i jeszcze jakies drobiazgi.Osobiscie chyba bym wolał telefon na Androidzie, a Nokie jak wiadomo na Symbianie są.Zależczy czego oczekujesz od telefonu.
|
Mam wi-fi w fonie i chcę się połaczyć z bezprzewodową siecią w moim domu (LAN)
połączyłem się, tylko pytanie czy to coś kosztuje? PS: mam 0 groszy na karcie a mimo to internet śmiga na fonie, chyba że przy doładowaniu konta będzie ujemny wynik? :) nie ma się czego obawiać? czy to jakieś dodatkowe zapłaty tam gdzie płacę za internet (co miesiąc 50 zł, i z powodu korzystania z tego neta także w fonie będą jakieś dodatkowe koszta do zapłaty, czy ujejmny wynik podczas doładowania konta na kom nigdy się nie łączyłem przez fona z internetem także dla mnie to czarna magia.. |
/\/\ to nic nie kosztuje
a tak a pro po jaki model ? |
czyli nie ma się czego obawiać, 100%? laikiem w tych sprawach jestem a troszkę mnie to dziwi że to takie łatwe i nie trzeba za to płacić. żeby potem się z ręką w nocniku nie obudzić :D
facebook, gg, youtube - śmiało można wchodzić? i najważniejsze, czy pobieranie dzwonków / mp3 / zdjęc też jest za friko? |
CH,
Jeśli jesteś w zasięgu Wi-fi swojej sieci domowej, ale może to też być sieć w McDonaldzie, na krakowskim rynku, czy na uczelni, to korzystanie jest zupełnie darmowe (tzn. musisz płacić rachunek za internet oczywiście :) ten "komputerowy" ) jedyna opłata może się pojawić jeśli zgubiłbyś zasięg Wi-Fi wtedy telefon dla podtrzymania połączenia może uruchomić Internet od operatora. Ważne jest też (jeśli to Twoja 1sza przygoda z czymś takim) żeby przed wyłączeniem WiFi pozamykać aplikacje,które z niego korzystają bo wtedy może naliczać. Reasumując: Internet z WiFi na telefonie działa tak jak na komputerze, strony z dzwonkami, tapetami jeśli same w sobie są bezpłatne to i z telefonu nic nie zapłacisz. |
Jeśli nie chcesz płacić za neta, to wyłącz przesyłanie danych. Wtedy będziesz miał neta tylko wtedy, gdy będziesz w zasięgu WiFi. Zaleta jest taka, że nie musisz się obawiać, że Ci się telefon sam gdzieś połączy (np. na fb czy maila) i zeżre transfer. A jak jesteś poza zasięgiem sieci WiFi, a potrzebujesz neta, to włączasz przesył danych i korzystasz (i płacisz). Są widgety, które z poziomu głównego ekranu łatwo włączać i wyłączać przesył danych, polecam poszukać.
|
Jak to jest z formatowaniem nowych baterii? Różne są w internecie opinie. A wy jakie macie z tym doświadczenia?
|
dawniej wszyscy mówili ze należy formatować baterie, teraz ostatnio jak kupowałem telefon gościu mówił ze w nowych modelach nie trzeba tego robić.
Ja nie robiłem tego dawniej i nie robiłem teraz ale specjalistą nie jestem więc prosze się nie sugerować ;) |
powoli rozglądam się za telefonem, chcę żeby nie był dotykowy! Miał dobrą baterie i może byc przyzwoity aparat (jednak nie potrzebuję rewelacji) może też być GPS. Przyzwoita cena za ok 400 może być mniej. Znajdę coś?Czy treaz tylko macane telefony robią?
|
TSW Fanatyk mojej żonie ostatnio kupiłem HTC chacha i ma co prawda dotykowy ekran, ale większość rzeczy można zrobić tradycyjnie plus do tego pełna klawiatura i dobry aparat. Sam ostatnio dostałem firmową E5, ,ale to jedno wielkie nieporozumienie. Nokia skończyła się dawno temu. Nie ma się co bać dotykowych ekranów, ale żeby to dobrze działało to trzeba mieć iphona. Mimo wielu ograniczeń, na prawdę ten telefon bije wszystkie dotykowce innych firm.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Do właścicieli wave'a i wave'a II, bo wyszła nowa wersja bady. To jest oficjalna wersja? Wgrywając ją samemu traci się gwarancje?
|
Cytat:
|
jakis dobry telefon od 400 do 500 zl z tych nowszych potrzebuje szybko kupic . doradzicie?
|
Samsung Galaxy Ace, Zte Blade, HTC Wildfire S, LG Swift P500 Plus.
|
Samsung Galaxy I5800 posiada ktoś ?
Jakie opinie o tym telefonie ? |
Galaxy Ace użytkuję - jestem zadowolony. Solidny telefon z Androidem, a więc daje spore możliwości. Polecam kupić jednak folię na ekran, bo łatwo się rysuje.
|
teraz trudna sprawa, potrzebuje telefonu nie do zajeb*nia, e51 grzecznie sluzyla 3lata ale jej czas dobiegl konca, potrzebuje telefonu ktory moze spadac, wpadac do wody, gładzi, nie straszny mu kurz, ogień ani trzęsienia ziemi ;)
+opcjonalnie może też mieć aparat 5mp ale to już mniej istotne ;) |
Polecam Nokie 3410 :) Telefon nie do zajechania. Moja ma 8 lat i przeżyła nawet wbijanie gwoździ. Łatwo się czyści, elegancko ściągana obudowa + Nieśmiertelny Snake :) Nie wiem jak z wpadaniem do wody bo nie testowałem.
|
Nie ma fanów Blackberry? Mam 9700 Bold - najlepszy telefon jaki kiedykolwiek miałem. Świetna jakość połączeń (Nokia odpada), trwały solidnie wykonany, genialna klawiatura qwerty o emailu nie wspomnę bo to klasa sama w sobie. Używam telefonu do rozmów emaila i internetu i zaryzykuje twierdzenie, że nic lepszego nic Blackberry nie używałem.
|
Cytat:
SAmsung Solid, kolega fcz1985 sprzedawał takiego na forum u nas w kupie/sprzedam/zamienie |
Proszę o opinie użytkowników telefonów:
Samsung Wawe 533 Samsung I5800 Galaxy Plusy/minusy :) |
Ja poproszę o opinię telefonu SE Xperia Mini Pro - przede wszystkim jak sprawuje się bateria , suwaki klawiatury ( czy szybko się "wyrabiają") i ogólnie jak się telefonik sprawuje :)
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:34. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl