Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

Lechista69 14.02.2009 17:35

Ettien powodzenia!!!!! Obys odmienil oblicze gry WisełkI!!!!!1

Fernando Redondo 14.02.2009 17:40

czarny kon Vanstrattan prowadzi w wyscigu:) do boju:)po co tyle placic jak Euro drogie a fin slaby

martinius028 14.02.2009 17:43

No to zobaczymy co nasi jokerzy pokarzą.

jgw 14.02.2009 17:45

Widać że nie jest pewne że to Fin przyjdzie do nas. Chcą jeszcze sprawdzić Australijczyka.

Gwiaździsty 14.02.2009 17:45

Przy sparinagach zawsze tak jest. Jak mecz wygrany to brawo trener, zawodnicy. Jak przegrany to gadka "to tylko sparing" mający na celu zasugerowanie, ze zawodnicy olali ten mecz. Jeśli tak, to szkoda na 12 dni przed 1 meczem w lidze. Ale może poprawią się w II połowie. Jak narazie to formą nie powalają, tym bardziej, ze podobno mają walczyć o Mistrza Polski.

piter116 14.02.2009 17:45

Nie zdziwię się jak i Fin i Australijczyk opuszczą testy,a tym razem zawita na nie Hajduch...

Lechista69 14.02.2009 17:47

62'Nasz Australijski bramkarz chyba lepiej czuje grę. Nie boi się wychodzić z bramki, teraz niemal zabiłby się o slupek, ale i tak napastnik Odense był na spalonym

BRAC KANGURA! WIDAC ZE MU ZALEZY!!!

2:3!!!! CLEBER!!

<Crasch> 14.02.2009 17:48

W tym Odense gra ten Djemba-Djemba co grał w Manchesterze?

szprotson 14.02.2009 17:49

to tylko sparing
nie sikajmy
to tylko sparing

South 14.02.2009 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fernando Redondo (Post 674171)
teraz mi sie podoba pomoc, jeszcze sobol za ca i git do boju ettien!

podniecasz się tym sparingiem jakby to była twoja druga pierwsza komunia

Fernando Redondo 14.02.2009 17:51

http://transfermarkt.de/de/spieler/5...sferdaten.html

kibicuje kangurowi nie doswiadcz4enie a umiejenosci i ambicja panie Kazim

ni sparem tylko ustawieniem poludnipowy:)

Pablo84 14.02.2009 17:51

Cytat:

Mecz towarzyski - w sporcie spotkanie między dwoma drużynami poza oficjalnymi rozgrywkami (liga, puchar, superpuchar, mistrzostwa międzypaństwowe). Stawką takiego spotkania nie są więc punkty czy awans do następnej rundy.

Rolą meczów towarzyskich jest z reguły wykrystalizowanie kadry na oficjalne spotkania, umożliwienie przećwiczenia nowych wariantów taktycznych, większe "zgranie" zawodników ze sobą. Międzynarodowe organizacje planują z wyprzedzeniem kalendarz rozgrywek, z góry przeznaczając część dni na oficjalne rozgrywki, a resztę - na mecze towarzyskie.

Szczególnym przypadkiem meczu towarzyskiego jest mecz charytatywny, z którego dochód przekazywany jest na szczytny cel.

Sparing również oznacza mecz towarzyski, lecz pojęcie stosowane jest najczęściej dla określenia meczów drużyn o nierównoprawnym statusie, na przykład drużyny pierwszoligowej z drugoligową, reprezentacji narodowej z drużyną klubową, pierwszego zespołu z drużyną rezerw.
To tak, dla przypomnienia.

tofik 14.02.2009 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 674186)
W tym Odense gra ten Djemba-Djemba co grał w Manchesterze?

Ten sam, przyszedł za darmo z Kataru.
Trzeba docenić siłę rywala, mają ciekawy skład. Ale w wiekszości budowany na murzynach :-p

martinius028 14.02.2009 17:52

No i Beto w końcu coś wywalczył(karnego).Ale nadal 2 bramkowa przewaga Odense.

jgw 14.02.2009 17:55

Sparing sparingiem ale cztery bramki stracone to już coś nie tak :)

kohprzem'68 14.02.2009 17:56

No to juz możemy tylko w jeden sposób możemy odpowiedziec Odense - bitka jak ze Spartakiem bo inaczej z nimi nie wygramy :D

Lechista69 14.02.2009 17:57

Kangur narazie sie ladnie pokazuje, ale czy ktos dzisiaj nie pisal ze juz podpisal kontrakt z innym klubem ?

arti 14.02.2009 17:58

chłopaki z obrony starają się dać wszystkim do zrozumienia, że mimo wszystko to Pawełek jest the best.albo też najbardziej zaprzyjaźnili się z Rumcajsem z Ruzomberoka i chcą żeby to on przyszedł...:)obawiam się, że skończy się np. 4-6, Kazimierski przeanalizuje nagranie z meczu na płycie pcv i powie, że fin i kangur to leszcze i wynocha. W końcu weźmiemy na testy niejakiego Yuszczyka i to on wygra tą zaciętą rywalizację...:)

Lechista69 14.02.2009 18:00

Szkoda ze niema lobodzinskiego i dawidowskiego, z nimi Wisełka napewno by rozniosła Odense :)!

Lechista69 14.02.2009 18:04

76'Gołoś mógł uszkodzić kręgosłup Utace, tak potężnie strzelił z bliska wprost w jego plecy...

Goły zawszę miał powera w nodze... :)

Proud 14.02.2009 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 674185)

BRAC KANGURA! WIDAC ZE MU ZALEZY!!!

mi też zalezy...i co?? też mam grać w Wiśle...:>

ludzie nie jarajcie się tak bo sobie monitor pobrudzicie....:P (szczególnie jeden Hiszpan :P )

sparin dobrze jest wygrać, ale po porażce też nie ma tragedii...jedyne co może martwić, to "bliskość" rozgrywek ligowych...

Lechista69 14.02.2009 18:06

Wiesz, ale widać że nie popełnił dziś większych błędów, wyczuł karnego i był pewny w swoich interwencjach, nie to co Silanpa. Ogolnie daję większe szanse Hajduchowi...

rafalek 14.02.2009 18:08

Wszystko jedno czy Sillanpaa czy Hajduch a może Vanstrattan, byle wzieli kogoś, kto byłby dużą konkurencją dla Pawełka.

flamengista 14.02.2009 18:09

No to wszystko jasne. Sillanpie przestrzelić kolana i odesłać do domu, ew. łaskawie tylko wymoczyć w smole, obtoczyć w pierzu i wynieść na szynie.

Vanstrattana brać, bo przecież się stara i nawet wleciał na słupek.

Wesoło się zrobiło na tym forum, naprawdę. Z tak surowymi doradcami nawet Samuel Eto nie miałby szans na angaż w Wiśle. Dalibyście mu 15 minut gry i jakby w tym czasie nie zaliczył hattricka, to byście uznali że jest przereklamowany.

A Bednarz ze Skorżą byliby niepoważni, gdyby na podstawie jednego meczu decydowali o angażowaniu Sillanpy. Faceta próbują pozyskać od roku, skoro przyjechał na zgrupowanie to znaczy że transfer jest naprawdę blisko finalizacji.

Pablo84 14.02.2009 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 674211)
Wiesz, ale widać że nie popełnił dziś większych błędów, wyczuł karnego i był pewny w swoich interwencjach, nie to co Silanpa. Ogolnie daję większe szanse Hajduchowi...

Gdzie ogladasz transmisje? :shock:

rafalek 14.02.2009 18:10

Podejrzewam, że tak słaba gra w obronie spowodowana jest brakiem Marcepana w pieerwszej jedenastce

Lechista69 14.02.2009 18:11

Czytając wywiad z trenerem naszych bramkarzy można wywnioskować ze od ostatnich testów nie widzieli Silampy na żywo, może niema formy, więc go sprawdzają i tak jak kolega zauwazył nie wazne kogo z tej trójki wezmą, kazdy będzie lepszy od Juszczyka. Pozdro. :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 674219)
Gdzie ogladasz transmisje? :shock:

Analizuję tekst prowadzącego transmisję tekstową :D!

Żuczek 14.02.2009 18:14

Cóż dostaliśmy dzisiaj małe baty, ale to w końcu sparing. Ciekawe jak Skorża oceni testowanych.

kohprzem'68 14.02.2009 18:15

No Skorża wystawił razem ze zmianami 20 graczy ale to nie wystarczyło bo jak już wczesniej zauważyłem że czasem naszej obronie zdarza się " święto sera " tego z dziurami , no i brakuje naszego wojownika ze środka Sobolewskiego .

Baala 14.02.2009 18:15

Ludzie przeciez oczywiste jest że Skorża kazał kaleczyc obrońcom, by bramkarze mogli troche pobronic, przeciez ostatnio narzekali że ten Kangur musiał tylko raz praktycznie interweniować w dość niegroźnej sytuacji. ;)

element 14.02.2009 18:15

Ten Vanstrattan wyszedł na 20 metr i wybił piłkę .. głową.

chętnie to zobaczę :)

jachting 14.02.2009 18:24

W końcu ta w miarę dobra passa musiała się skończyć,skoro wcześniej osiągaliśmy wyniki z jeszcze "niepełnosprawnym" Gołosiem,Dawidowskim czy bez reprezentantów .
Osobiście nie mam zamiaru z tego wyciągać wniosków,zobaczymy co Maciek powie i jak to się rozwinie dalej .
Mimo wszystko uważam że idziemy w dobrym kierunku,do przodu .

Colin 14.02.2009 18:37

Nie ma co po jednej połówce spotkania wieszać psów na jednym bramkarzu czy gloryfikować drugiego. Tu mogła zadecydować dyspozycja dnia która może zacierać bardziej realny obraz umiejętności bramkarzy. Ważne żeby ocenić predyspozycje, umiejętności, zachowanie bramkarzy w bramce, to na co ich stać, jaką dyspozycję i styl gry są w stanie pokazać w przyszłości. Jak trenerzy są w kropce po sparingu to podejrzewam że będą jeszcze testowali Silanpęę i słusznie moim zdaniem. W koncu to oni są specjalistami i podejmą słuszną decyzję, widzą ich na żywo i "czytają" ich predyspozycje.

Waldi69 14.02.2009 19:15

Ja tam się nie przejmuję tą porażką z przynajmniej trzech względów. Po pierwsze w bramce stali bramkarze którzy wogóle nie rozumieją się z obrońcami. Po drugie to prawdopodobnie ostatni sparing, w którym występują wszyscy zawodnicy, jestem przekonany że od nastepnego sparingu już będziemy zgrywać pierwszy wykrystalizowany pierwszy skład. A po trzecie to jeszcze widać że rywale się napieli na nasz sparing i grali pierwszym garniturem prawie przez cały mecz (tylko 4 zmiany).
A co do wyboru bramkarza to jest mi obojetne kto to będzie, bo myslę że kto z testowanej trójki nie przyjdzie to i tak Pawełek będzie bronił.

airborne4009 14.02.2009 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Waldi69 (Post 674257)
Ja tam się nie przejmuję tą porażką z przynajmniej trzech względów. Po pierwsze w bramce stali bramkarze którzy wogóle nie rozumieją się z obrońcami. Po drugie to prawdopodobnie ostatni sparing, w którym występują wszyscy zawodnicy, jestem przekonany że od nastepnego sparingu już będziemy zgrywać pierwszy wykrystalizowany pierwszy skład. A po trzecie to jeszcze widać że rywale się napieli na nasz sparing i grali pierwszym garniturem prawie przez cały mecz (tylko 4 zmiany).
A co do wyboru bramkarza to jest mi obojetne kto to będzie, bo myslę że kto z testowanej trójki nie przyjdzie to i tak Pawełek będzie bronił.

Racja,to tylko sparing. Ale kangur czy koala,byle nie Pawelek

piter116 14.02.2009 19:39

http://wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=5268
Sillanpaa wraca jutro do Finlandii. Ciekaw jestem decyzji sztabu szkoleniowego.

airborne4009 14.02.2009 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 674270)
http://wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=5268
Sillanpaa wraca jutro do Finlandii. Ciekaw jestem decyzji sztabu szkoleniowego.

Za slaby dla Wisly,a za rok bedzie gral w premierleauge. Normalka,zamiast niego wezmiemy kangooroo superstar albo innego wunderwaffe. P.s. obym sie mylil.

element 14.02.2009 19:50

Jaki Ty zabawny "fristajl ziom" jesteś.

Wasiu 14.02.2009 20:30

Czy to bedzie Australijczyk czy Fin, czy moze ktos jeszcze czas pokaze.
Od kiedy trenerem jest Skorza testowalismy wielu graczy. Podpisalismy 2 (Diaz, Singla). Zarowno jeden, jak i drugi sa waznymi ogniwami zespolu i napewno w kontekscie swojej gry pod Wawelem udowodnili, ze sprowadzenie ich bylo dobrym posunieciem. Natomiast nie slyszalem, zeby jakis grajek, ktory oblal testy w Wisle, zrobil wielka kariere w innym klubie. Mamy pewne problemy w klubie, jak zreszta kazdy, jednak z czystym sercem mozna powiedziec, ze sztab szkoleniowy jest w stanie rzetelnie ocenic zawodnikow i tak ich poprowadzic, zeby nikt nie musial sie ich wstydzic. Odnoscie tej trojki, ktora teraz testujemy ja jestem spokojny. Podpiszemy kontrakty z tymi, ktorzy na to zasluguja, a oceniac okienko bedzie mozna dopiero po paru meczach rundy wiosennej. Tyle ode mnie.

element 14.02.2009 21:42

Skrót
http://www.youtube.com/watch?v=lr4pb...e=channel_page

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl