![]() |
Cytat:
Gegra - czuje obawy. |
Witam mam pytanie . Jeśli powinie mi się noga tylko na angielskim pisemnym a ustny zdam to w sierpniu zdaje pisemny i ustny czy tylko sam pisemny ?
|
no ja z niemca 29,5/32 chyba ze zaliczą w tym murem pierwsze tez von to wtedy 30 :) ogólnie spoko choc temat rozprawki wielowątkowy
pozdro :) |
Powodzenia wszystkim dzisiaj! :)
|
Powtórzyłem tylko obliczenia..
Przed chwilą:lol: Nie liczy się to ile masz w mapie, liczy się to że jesteś wariatem:-p Powodzenia |
Kto miał już ustną z polskiego niech pisze swoje przeżycia :-) Jest się czego bać?
Czas zacząć pisać prezentację :D |
Cytat:
|
Cytat:
Przewodnicząca komisji wydaję się być spoko, polonistka z naszej szkoły, bardzo miła kobieta. A druga babka spoza naszej szkoły- nie znaju. |
Martinho Cie w ch..a wali, nie przejmuj się tą prezentacją.
Rok temu miałem prezentację (temat przegrany - motyw dworu szlacheckiego w literaturze polskiej; do tej pory nie wiem co mi z tym tematem odbiło). Prezentację zacząłem pisać w październiku, ale nigdy do niej nie mogłem przysiąść, w końcu odpuściłem sobie. Dopiero na 2 dni przed jej referowaniem obudziłem się z ręką w nocniku i zacząłem coś gryzmolić. Następnego dnia nauczyłem się jej na blaszkę i zaliczyłem na cudne 90% :D. Te ustne matury to totalna farsa, przepuszczą każdego, byleby tylko coś mówił. |
Cytat:
|
Trzeba jeszcze odpowiedzieć na pytania :)
|
Wnioskuję że jeżeli ktoś robił prezentację z głową (nawet nie tyle prezentację co sam konspekt), nie będzie miał problemów z odpowiedzeniem na zadane pytania :-)
Tak dla przykładu: rzućcie okiem na mój konspekt. http://rapidshare.com/files/23052499...lnej1.mht.html Raczej nie mają się do czego przywalić, bo nie zostawiłem im zbyt wielkiego pola do kreatywności :-) |
No WŁaŚnie,jakie Pytania Wam ZadawaŁa Komisja Z Polskiego ??
|
do usunięcia
|
moja panna pisała podstawe - mówi że dramat. Dyrektorka jej mówiła, że około 80 % wybrało geografie dlatego przywalili takie pytania trudne ;-/
|
aaa...to ona nie była o 9? bo jak tak to szybko wyszedłes :) zobczymy jak wrażenia jak chlopaki skonczą :)
|
Podstawowa, gdyby nie kumate towarzystwo dookoła bym na bank nie zdał... :P Za to pani w komisji z innej szkoły jakże bardzo sympatyczna tylko oczka puszczała na nieczyste zagranie :P
Dobrze było chodzić do szkoły gimnazjalnej (gimnazjum+LO) z którą się teraz wymienia się moje Liceum ;) |
Cytat:
|
geografia dziwna...mówie o podstawie mam mieszane uczucia,jedno wiem,geografia poszła mi najgorzej ze wszystkich egzaminów ;) Ktoś wyżej napisał,że każdy zdaje ustny polski,dziś właśnie koleżanka mojego kumpla oblała,dostała 5 pkt.Naszczescie ja mam to za sobą [18 :D] teraz jeszcze w poniedziałek ustny angielski i koniec..
|
Geografia podstawowa w miarę łatwa. Dużo czasu poświęciłem na wyszukiwaniu tych punktów na mapce. Pisania też było sporo także wiele osób wychodziło równo z końcem czasu !
Nie jest źle... |
Cytat:
|
No to witajcie. Ja się spinam na wos a Wy na geo.
Wszystko będzie dobrze Panowie :-) |
są już gdzieś arkusze z gegry rozszerzonej ? :P
|
Wg mnie rozszerzona bez tragedii, tzn osobiscie spodziewałem się cieższej
|
Panowie te Wiatry to wam wyszedł Paryż ?:D a fala Tsunami ?
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Co wy gadacie, że trudna podstawowa? :lol: dla mnie była bardzo łatwa, trochę dużo pisania i ruszania głową, ale ogólnie nie było ciężko :-) ciekaw jestem arkuszy z rozszerzonej (obym nie żałował, że jej nie zdawałem..). Mnie geo poszła najlepiej ze wszystkiego, chociaż w ogóle się jej nie uczyłem :) zero miejsc pustych na maturze - to mówi samo za siebie :D te zadania z niżem/wyżem , kartodiagramy i miasta położone na wybrzeżach sprawiły mi lekki problem...
fala tsunami, wiatry chyba Paryż, ale nie wiem jak z wyż/niż... coś tam chyba popieprzyłem :P z tym prawda/fałsz o skałach, to co daliście w tym, gdzie niby było opisane, że jakieś tam góry powstały z magmy? ja dałem fałsz ;p Miasta dałem tak samo... :o wpierw dałem Delhi-Indie, ale później zmieniłem na Rio :) |
Te miasta na wybrzeżach dałem
Brazylia - Rio de Janeeiro i Meksyk Meksyk dobrze chociaż jeden przykład z tego ?:D:D Parki 1. Ojcowski 2.Słowiański 3. Gór Skalistych Prosiłbym o odpowiedz czy dobrze to , bo wydaje mi się że Słowiański źle dałem ;/ |
chyba ojcowski, poleski i słowiński... tak mi się wydaje...
i nie gór skalistych tylko gór stołowych :P głupie bylo to z lodowcem ... ;] i ile wam wyszła amplituda bo widze, że rożnie ludzie pisali - ja dałem 20st. |
Ja jestem zajebiście zadowolony po geografii rozszerzonej, ale może mnie ta pewność siebie zgubi....
|
Cytat:
http://www.cnn.com/WORLD/9712/19/mex...exico.city.jpg Ja dałem Brazylijskie Rio i Bombaj w Indiach :) Cytat:
|
a ja mam pytanie co napisaliście w 1 zadaniu z fotografią ?? jakie pasmo i miasto ?
|
NO I CO panowie i panie rozszerzeni geografowie , przyznać sie kto powtorzyl to co mowilem bo BYŁO! :)
|
Paluch - masz racje dzieki! :D
Ale w ostatnim zadaniu znałem tylko konflikt w strefie Gazy, o pozostałych dwóch pierwszy raz usłyszałem. |
Jak tam sprawdzacie sobie co nieco? Ile błędów macie? Ja zrypałem zadanie z lodowcem - jeden błąd, jeden błąd mam też w klimatogramie no i w zadaniu 20 też jeden błąd, nie wpisałem Bombaju to kolejny minusik (czyli po 21 zadaniach jakieś -4 lub -5 pkt ) ... ;)
po kolejnych odpowiedziach z wyborczej wychodzi mi jakieś 78-85% :D czyli dobrze ^^ |
Średnio po rozszerzonej. Taka dziwna ta matura, mam nadzieje że coś pkt. jednak nabiłem.
|
|
do usunięcia
|
wiesz co Siwuś nie podejrzewałem cie że będziesz ściągał ;D ! wstydź się wszystko powiem dyrektorce !hahha ;D
|
Ma ktoś odpowiedzi do wszystkich zadań z geo rozszerzonej?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl