![]() |
Jak przed sezonem pisalem, ze IV LKE jest bardzo realna, a tam wszystko sie moze zdarzyc, to niektorzy kazali mi do lekarza sie udac :D
:D :D :D Klepac tego Igbe jak najszybciej, zeby jeszcze go zglosili do ostatniej rundy. Belgowie to poziom pomiedzy Trnava a Rapidem. Czyli nadal w zasiegu, choc takiej dominacji jak dzisiaj nie bedzie. Ale wszystko jest mozliwe! Ja mam mokry i realny sen o fazie grupowej LKE. To minimum 21 mln zlotych do kasy klubu, nie wyobrazam sobie wtedy braku jeszcze jednego-dwoch klasowych wzmocnien. I o wzmocnieniach. I Kiss i Duarte (Fred) pokazuja, ze w pilke grac potrafia i bedzie z nich bardzo duzy pozytek. Nagle Starzynski zagral na bardzo wysokim poziomie - bez dwoch zdan mecz zycia. Carbo co zagral to jest poezja. Nawet Baena wskoczyl na wyzszy level z wyjatkiem jednej wrzutki (standard u niego). Wiecie dlaczego? BO JEST TRENER trenerem a nie parodysta. Wyciaga z tych chlopakow maksa. Dorzucic mu klasowego obronce, Igbe i jeszcze jednego napastnika i mozemy grac na trzech frontach bez zadnych obaw. O samym meczu jutro :D |
A to wszystko bez treningu, bo czasu na trening nie ma.
Ten mecz to + 100% do wiary we własne możliwości. |
Ogromne podziękowania i gratulacje dla wszystkich, wspaniała chwila. Oby to był punkt zwrotny.
|
Cytat:
|
Rapid pokazal po dominacji z trabzonsporem ze nie byli w naszym zasiegu. No ale czas pokazuje ze dla polskich druzyn dalej liczy sie realnie tylko poziom ligi konferencji
|
Brawo, brawo, brawo!!!
Ten mecz pokazał, że sufit tej drużyny, a także poszczególnych zawodników jest dużo wyżej, niż większości z nas się wydawało (włącznie ze mną, nie będę ściemniał ;)). Naprawdę współczuję kibicom tego Spartaka, bo odpaść z jakąś polską z drugiego poziomu to jedno, ale że jeszcze przez większość meczu ta drużyna atak za atakiem zgniotła ich jak robaka, to tego bym chyba nie przeżył.. Teraz koniecznie przełożyć to na ligę. Awans paradoksalnie stwarza kolejne problemy, ale nikt chyba nie będzie narzekał? :D |
Brawo Pan Trener, brawo Panowie Piłkarze :)
Cieszy wygrana i to po takim epickim zakończeniu (karne). Super mecz. Teraz pora na arkę. |
A ja pochwałę Alana, zagrał bardzo dobre spotkanie, chyba jedno z lepszych w Wiśle. Mamy zastępcę dla Rodado (rzuty karne)
|
Ależ mi wpadła w ucho ta spontaniczna przyśpiewka ""La, La La La La, Wisła w puchaaarach"
Śpiewam do teraz |
|
Dobra to teraz chwilka realizmu i rączki na kołderkę bo miotamy się od ściany do ściany. Bardzo fajnie, że jest awans, super emocje, druga saragossa itd.
Pamiętacie co się wydarzyło po ostatnim tak emocjonującym triumfie w pucharach? Otóż po wygraniu z Pogonią na narodowym zaliczyliśmy 6 meczów bez wygranej w lidze. Teraz przed piłkarzami jeszcze trudniejsze zadanie, muszą udowodnić, że to nie jest wyskok czyli ZACZAC TAK GRAĆ W LIDZE. Bez tego za miesiac wrocimy do punktu wyjscia, hiobowych nastrojów, a ten dzisiejszy mecz będzie ledwie odległym wspomnieniem. |
I będzie w lidze tak samo jak było. Ta drużyna ma problem z mentalem od dawna. Na puchary się spinają, na ligę nie potrafią.
|
Cytat:
Wlasnie niech awansują do grupy, klub potrzebuje zastrzyku gotówki. Jak sie uda to ustabilizuje to finanse przynajmniej na ten sezon i to jest priorytet shirt term. Oczywiscie ze awans to jest long term ale ta lige wygrywa sie na Wiosne. Takie mecze są najlepszym wskaźnikiem kogo mamy w skladzie i na kim warto budować a komu podziekowac. |
Cytat:
|
Cytat:
Serio wierzysz w to co napisałeś? |
Cieszę się niesamowicie z awansu, ale z tyłu głowy mam znowu I ligę i Arkę w poniedziałek... zepną się na nas niesamowicie, raz wiadomo dlaczego, a dwa będą chcieli pokazać, że są lepsi od Spartaka. Gdy nasi wyjdą z takim mentalem jak wczoraj, to o wynik jestem spokojny, no ale znów czuję w kościach, że będzie kopanie po czołach.
|
Cytat:
W przyadku gry w grupie to jest potencjalne nascie mln na ktore nikt nie liczyl. Pozatym tak calkiem prywatnie bo jestem małostkowym czlowiekiem to chetnie bym zobaczył jak niektorym tu dupy pękają xD |
Cytat:
|
Cytat:
Kazdy wie ze potrzebujemy jeszcze obrońcę. My juz mamy wynik ponad stan i jezeli udaloby sie osiagnac to wszystkie mecze w pape nie robia nam juz roznicy bo gra jest bez spiny. |
Grupa to 21 mln złotych zakładając 6 porażek. Plus kasa z praw transmisyjnych i biletów. Zakładam, że te pójdą na mandziare i kary.
|
Cytat:
|
Cytat:
W tym temacie świętujemy. Ew. wpadki ligowe są w pozostałych :-P |
Jeden z lepszych wieczorów przy R22 w ostatnich latach.
Sportowo przyzwoicie, Wynik idealny, Emocjonująco na maxa, Kibicowsko rewelacja (żal że nie było kompletu). Szkoda tylko tego chłopa co szybą dostał, ale dobrze że nic poważnego mu sie nie stało. |
No ja byłem za tym, żeby odpadli z tych pucharów jak najszybciej, ale podoba mi się ta wizja pieniędzy, a jeszcze bardziej podoba mi się fajna gra w pucharach. Trzymam kciuki za awans. I nie obraziłbym się za DOBREGO obrońcę.
|
Cytat:
|
Piękny wieczór i niesamowite emocje.Po bramce dla Słowaków myślałem że s.......imy to jak zawsze przez ostatnie lata ale jednak tu widać różnicę jak na ławce siedzi trener a nie parodysta.I co jak co ale zaskoczyło mnie że my nawet fizycznie wyglądaliśmy lepiej.Piłkarz meczu?Nie jestem w stanie wybrać czy Rodado czy Carbo.Rodado jednak miał ze dwie sytuacje które powinien rozwiązać lepiej.Najsłabszy Jaroch i Zwoliński choć Baena dość mocno ich naciskał.
Brawo Panowie!!! |
Dramatyczny mecz z pięknym happy endem.
Wczoraj zdarzyło się kilka cudów. Pierwszy, że de facto grająca cały czas w dziesiątkę Wisła za sprawą fatalnej postawy psującego wszystko Zwolińskiego momentami potrafiła całkowicie zdominować Słowaków. Zwolak jako jedyny nie zasługuje na jakiekolwiek pochwały. Nieprawdopodobną robotę robił w środku pola lider zespołu Carbo, przy pomocy drugiego harującego jak wół lidera Rodado. Dali jakość, na której inni mogli się oprzeć i pociągnęli za sobą cały zespół, po raz kolejny wyjaśniając wszystkich krytykujących ideę ściągania zawodników z hiszpańskich niższych lig. Oby teraz dołączył kolejny w osobie Igbekeme, który u nas może być następnym liderem dającym dużą jakość. Drugim małym cudem była gra Starzyńskiego, rozgrywającego swój bezsprzecznie najlepszy w historii mecz w barwach Wisły. Miał kilka nieudanych zagrań, ale mimo to spisał się nadspodziewanie dobrze i dał radę, bardzo przytomnie strzelił gola na 2:0 po podaniu Carbo. Takiej jego postawy chyba nikt się nie spodziewał. Kolejnym cudem jest fakt że duża nieskuteczność w niektórych sytuacjach nie zemściła się bardziej, podobnie jak błąd Biedrzyckiego w dogrywce w kryciu, który kosztował nas utratę gola. Wisła mogła ten mecz zamknąć wiele razy, nie musiało dojść do rzutów karnych. Szczególnie frustrujące było zwłaszcza spapranie przez Mikulca idealnej sytuacji sam na sam. To, co się stało w karnych to też cud. Bardzo długa seria, to że Słowak nie strzelił ostatniego piątego karnego w podstawowej serii, to że trafiali nawet Broda i Kutwa, a tragiczne pomyłki Biedrzyckiego i Jarocha nie przesądziły sprawy na niekorzyść. Chyba opatrzność czuwała nad Wisłą. :evil: Teraz cholernie ważne będą wzmocnienia, klub już zarobił trochę dodatkowych pieniędzy i pozyska kolejne, które mogą pomóc sfinansować potrzebnych zawodników - a ma szansę na naprawdę gigantyczną kwotę, jeśli uda się przejść Belgów. Królewski koniecznie powinien się postarać w tej sytuacji o dodatkowego napastnika zamiast beznadziejnego Zwolińskiego, oczywiście do tego Igbekeme tak jak miał przyjść - plus jeden dodatkowy środkowy i lewy obrońca z uwagi na kontuzję Kiakosa. Belgowie też wydają się drużyną teoretycznie w zasięgu Wisły jeśli zostanie to wszystko dobrze rozegrane i wykonane. Mamy szansę na sięgnięcie po przełomowe dla nas pieniądze, oby się udało, rozwiązałoby to mnóstwo problemów. |
Markusiku, a te kolejne wzmocnienia to mają być jeszcze przed meczem z Belgami? Bo jeśli nie to jaki sens je robić? W sumie one nawet na ten moment sensu nie mają.
|
Cytat:
Jest też kolejna poważna kontuzja (Kiakos), śmiało można założyć, że będą wpadać dalsze. Na szczęście jedno potencjalne duże wzmocnienie już jest na testach medycznych. :-D |
Ok, czyli celujemy w kadrę 50 osobową.
|
Cytat:
Chyba, że ktoś dalej chce pokładać nadzieję w Zwolińskim... :> |
James przechodzi badania, przy kontrakcie Zwolińskiego raczej wątpię, że będziemy w stanie udźwignąć jeszcze jeden kontrakt napastnika z prawdziwego zdarzenia (napastników pokroju Sobola na sztukę nie potrzebujemy). Obrońca na bank przyjdzie.
|
Markus, potrzebujemy tylko obroncy, te inne pozycje to sci-fi / luksus na ktory nas nie na chwile obecną zwyczajnie nie stac.
Mamy nadmiar graczy. Tu trzeba kombinowac jak podziekowac, Mlynskiemu ,Sapale, Olejarce czy Fazgalicowi. 1-2 transfery w zimie badz w wypadku kontuzji. Zwolinski wczoraj wygladal duzo lepiej fizyczne, presowal i naciskal, na moje zacznie strzelac, kwestia czasu. |
Przełożono nam mecz z Łęczną, który był zaplanowany na 22 sierpnia, czyli w dniu meczu z Belgami. Teraz pytanie czy mamy prawo do przełożenia meczu z Miedzią? Bo niby przepisy stanowią, że mecz pomiędzy spotkaniami w 4 rundach eliminacji ma być przełożony z definicji. Ale układający te przepisy chyba nie przewidział, że może to tyczyć się drużyny z 1 ligi, która pomiędzy spotkaniami 4 rundy ma zaplanowane 2 spotkania :)
|
Cytat:
|
Wygląda to tak, że departament rozgrywek sam z siebie przełożył mecz z Łęczną i dzięki temu możemy liczyć na pozytywne rozpatrzenie wniosku o przełożenie meczu z Miedzią.
|
W interesie polskiej pilki sa 3 druzyny w grupie. Jesli jeszcze cos bysmy tam wygrali to szanse na 15 miejsce po tym sezonie w rankingu krajowym sa ogromne. A to daje 2 druzyny w el. LM, 1 LE i 2 LKE, no i start od wyzszych rund, np LM od 2 rundy co oznacza, ze jak Jagiellonia w tym roku wystarczylom ze pokonala Poniewiez i maja grupe LKE. A to oznacza ogromna kase dla naszych klubow, ktore wywalcza gre w pucharach.
Wiec idiotyzmem byloby gdyby nam nie przelozyli meczu pomiedzy Belgami jesli klub o to poprosi. Patrzac na wypowiedz Moskala po Trnawie to niekoniecznie bedziemy o to prosic. |
Widzę, że temat zmienił nazwę z Eliminacje do LE 2024 na Eliminacje do LE/LKE 2024
Mała uwaga do zmieniającego: nie ma od tego roku LKE jest tylko LK https://transfery.info/aktualnosci/o...-europy/188260 Cytat:
|
Ja bym wolał żeby świnię przełożyli niż miedź, by się na spokojnie zregenerować po tej dogrywce i przygotować na pierwszy mecz u siebie z Belgami.
|
Co to za akcja z chłopem trafionym przez szybę? Z perspektywy trybun akcja medyczna wyglądała dość poważnie.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl