Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Albert Rudé trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10963)

Markus 14.04.2024 09:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1620404)
Markusik kończ, wstydu oszczędź. Średnia 1,375. Dojebany trener i jeszcze lepsi Bregu i Omrani. Brawo JK, brawo markus.

Już teraz chcesz hejterku bym wystąpił w roli Wołodyjowskiego, do którego były skierowane te słowa? Na razie jeszcze ci nie będę oszczędzał wstydu, którego już najadłeś się po awansie Wisły do finału Pucharu Polski, kiedy okazało się, że ani ta drużyna nie jest tak słaba jak wmawiałeś, ani trener nie jest żadnym strzałem w kolano.

Jaka będzie ostateczna średnia Wisły w lidze i czy wystarczy do awansu choćby poprzez baraż, dowiemy się dopiero na koniec sezonu.

Ani liga ani puchar nie jest jeszcze przegrany.

Drozd 14.04.2024 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1620402)
No a narzekasz na Sobczak i Krzyżanowskiego....

Bo nie jestem trenerem.

Przesłuchałem konferencje. Rude stwierdził, że przez cały tydzień piłkarze obiecywali, że będą rywalizować, że będą walczyć i że on walkę widział od pierwszej do ostatniej minuty. Za co drużynie dziękuje. To jest klucz do sukcesu w dłuższej perspektywie. Stan w którym rywalizacja i walka w meczu będą naturalnym odruchem. Dopiero nałożona na tą bazę, taktyka będzie mogła być skuteczna, a różnica umiejętności czysto piłkarskich będzie decydować o wyniku.

Dotychczas przegrywaliśmy brakiem walki, postawienia się, a ocena brzmiała "co za szrot", albo trener bez pojęcia. Zdziwienie się pojawiało kiedy szrot odchodził do innego klubu i nagle przestawał być szrotem. Rude ma świadomość co jest głównym problemem i jeżeli widzi poprawę w tym aspekcie to drużynę chwali. Czas na pokazanie błędów będzie na odprawach, a nie na gorąco po meczu.

ciacho 14.04.2024 11:21

do usuniecia

ciacho 14.04.2024 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1620409)
Bo nie jestem trenerem.

Przesłuchałem konferencje. Rude stwierdził, że przez cały tydzień piłkarze obiecywali, że będą rywalizować, że będą walczyć i że on walkę widział od pierwszej do ostatniej minuty. Za co drużynie dziękuje. To jest klucz do sukcesu w dłuższej perspektywie. Stan w którym rywalizacja i walka w meczu będą naturalnym odruchem. Dopiero nałożona na tą bazę, taktyka będzie mogła być skuteczna, a różnica umiejętności czysto piłkarskich będzie decydować o wyniku.

...

A powiedział czy zdąży wdrożyć to wspaniałą wizję przed ostatnim meczem? Ile ty masz lat żeby nabierać się na takie słodkie gadki?

Walki w tym meczu mógłbym sie ewentualnie doszukać od 80 minuty do strzelenia bramki, czyli 10 minut. Kolejne doliczone 7 to był jakiś pokaz cyrkowców.

Ja pier... 1/9 pkt w ostatnich 3 meczech. Jak można tego bronić? Jesteśmy jedną z 3 najgorszych drużyn w tym okresie.

KOALIK 14.04.2024 12:24

Jeżeli Wisła chce awansować, to Królewicz powinien jutro ogłosić TRENERA, a nie trwać w tym dziwnym eksperymencie z gościem z Erasmusa.

Jutrzejszy dzień będzie ostatecznym testem na wiarygodność Królewicza z Hańczowej - co jest celem Wisły?

Awans czy robienie sobie kpin z Wisły, z jej historii poprzez obecną sytuację z amatorami z Hiszpanii.

Królewicz,

Wisła musi awansować!

Drozd 14.04.2024 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1620414)
A powiedział czy zdąży wdrożyć to wspaniałą wizję przed ostatnim meczem? Ile ty masz lat żeby nabierać się na takie słodkie gadki?

Walki w tym meczu mógłbym sie ewentualnie doszukać od 80 minuty do strzelenia bramki, czyli 10 minut. Kolejne doliczone 7 to był jakiś pokaz cyrkowców.

Ja pier... 1/9 pkt w ostatnich 3 meczech. Jak można tego bronić? Jesteśmy jedną z 3 najgorszych drużyn w tym okresie.

A w międzyczasie awans do finału PP. Możesz to wytłumaczyć?

Walka była cały mecz popatrz na Sobczaka. Problem w tym, że z tej walki niewiele wynikało. Zobacz jak straciliśmy bramkę. Nasz lewy obrońca poleciał do ataku dalej niż lewy pomocnik. Lewy pomocnik stracił piłkę i cała lewa strona została pusta. Mimo że działo się to z 80 metrów od naszej bramki, ani jeden ani drugi nie zdążył wrócić, nikt nie przerwał kontry faulem i Płock oddając jedyny celny strzał w meczu był bliski wygranej. A u nas? Sobczak zamiast grać w piłkę urządził sobie 90 minutowe zapasy. Rodado wyraźnie nie chciał wchodzić w zwarcia z przeciwnikiem, okazje które były, trzy wyplute przed siebie piłki przez bramkarza nie zostały wykorzystane. Było chyba z 16 strzałów w tym z 7 celnych. Pamiętaj że graliśmy w Płocku, gdzie zawsze jest ciężko.

Skąd ta seria? W Głogowie wyszły wszystkie nasze bolączki znane od lat, z Motorem przekręcił nas sędzia, a w Płocku pewnej wygranej, biorąc pod uwagę naszą sytuację kadrową oczekiwali tylko najwięksi optymiści. Tu nie chodzi o to żeby czegoś bronić, chodzi o to żeby zrozumieć przyczyny aktualnych wyników i próbować je usunąć.

ciacho 14.04.2024 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1620424)
...Zobacz jak straciliśmy bramkę. Nasz lewy obrońca poleciał do ataku dalej niż lewy pomocnik. Lewy pomocnik stracił piłkę i cała lewa strona została pusta. Mimo że działo się to z 80 metrów od naszej bramki, ani jeden ani drugi nie zdążył wrócić, ....

Otóż nie "nie zdążył wrócić", tylko miał wyje.ane jajca i nawet nie zamierzał spróbować zdążyć. Widzisz różnicę?

Drozd 14.04.2024 13:34

Widzę zdecydowanie, już od lat... :). Jak twierdziłem, że kluczem jest zapieprzanie to ci co dzisiaj ubolewają nad postawą zawodników. Szydzili w najlepsze i twierdzili, że sportowcy zawsze chcą wygrywać i zawsze dają z siebie 100%. Albo, że są przemęczeni, zajechani przez trenera tyrana, dlatego snują się na boisku.

Niestety nie jest pora na radykalne posunięcia. Taka pora jest na koniec sezonu. Wtedy trzeba pozbywać się tych z wyje.anymi jajcami. Do tego potrzeba trenera który nie będzie się cackał.

Jagul 14.04.2024 14:30

Markusik po tym jak kolejny raz się ośmieszył musiał iść w argument ostateczny - miłość do klubu i pełne wsparcie :lol:

For_FuN_ 14.04.2024 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1620404)
Markusik kończ, wstydu oszczędź. Średnia 1,375. Dojebany trener i jeszcze lepsi Bregu i Omrani. Brawo JK, brawo markus.

Przecież z tym człowiekiem to się nie rozmawia, bo merytoryka jest mu obca. Próbowałem, ale odpuściłem, bo skala manipulacji i bzdurnych teorii w jego wykonaniu wychodzi poza skalę.

MaLk 14.04.2024 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1620424)
Walka była cały mecz popatrz na Sobczaka. Problem w tym, że z tej walki niewiele wynikało.

Cieszę się, że wreszcie zaczynasz zrozumieć, że samo zapieprzanie nic nie daje.

Smucę się, że musiałeś się o tym przekonać na przykładzie słabej gry i słabych wyników Wisły.

azor 14.04.2024 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1620401)
Cudowna, wręcz epicka jest ta ekscytacja Koaliczków, Azorków, Jarów czy Jagulików, gdy Wiśle się nie układa i nie wygrywa. Ależ zacieracie wtedy rączki, pobudzenie i radość u Was taka, że pewnie całą noc tańczycie ze szczęścia, bo macie swoje kolejne 5 minut na wylewanie żółci. :lol:

No bo może w końcu teraz, wreszcie, nareszcie, uda się wypchnąć komuś z klubu Hiszpanów i Królewskiego,by znów oddać go w ręce polskich menedżerów, albo nowych Pasiecznych, czy środowiska kibicowskiego mającego już dużą wprawę w wyprowadzaniu z niego pieniędzy!:evil:

No może wreszcie, więc ciśniemy jeszcze mocniej! I może wreszcie zaczniemy od tej czwartej ligi albo zrobimy z Wisły jakiś nowy GKS Katowice czy Chrobry Głogów, to jest to, o co musimy walczyć, tylko wstrętni Hiszpanie przeszkadzają, a nie polscy zawodnicy nie grający na 100% i mnożący największe indywidualne błędy w każdym meczu. :evil::-D

Jaro poczuł, że hejt znów ma moc, odzyskał sens życia, a biedny zagubiony Azorek, który nie rozumie związku między zakonnicami a kobietami, podobnie jak tysiąca innych spraw, myśląc tylko o "polerowaniu berła" innym, szuka mnie rozpaczliwie chyba we wszystkich tematach...:rotfl: Nawet i o Wolfiego gdzieś pyta:rotfl::lol:

A Markus jest tu gdzie zawsze: we wspieraniu Wisły i kibicowaniu jej, a nie wyklinianiu na nią. Tej Wisły, która jest dziś tak beznadziejna, że awansowała do finału Pucharu Polski i nadal nie przegrała jeszcze awansu do ekstraklasy pomimo kilku złych meczy w lidze.

Nie chce mi się z Tobą wchodzić w polemikę - są na tym forum bardziej wytrwali i cierpliwi.

Zrozum jedną rzecz - tu nie chodzi o uderzanie w klub, bo każdy kto na tym forum jest swoje z Wisłą przeszedł i masohistycznie wciąż z nią jest. Tyle z romantyzmu.

Chodzi o Ciebie i Twoją postawę, którą albo na wzór albo przez sugestię kopiujesz od Królewskiego. Jest sukces - publiczny onanizm, gramy piach którego nawet Ty nie jesteś w stanie obronić - znikasz na parę dni. Tylko tyle.

Drozd 14.04.2024 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1620449)
Cieszę się, że wreszcie zaczynasz zrozumieć, że samo zapieprzanie nic nie daje.

Smucę się, że musiałeś się o tym przekonać na przykładzie słabej gry i słabych wyników Wisły.

Ale bez zapieprzania kończy się najczęściej tak jak w Głogowie. Dlatego warunkiem koniecznym, niewystarczającym jest zapieprzanie. Jeżeli tą prawdę zrozumieją nasi piłkarze to reszta przyjdzie sama. Mecze pucharowe są najlepszym dowodem.

KOALIK 14.04.2024 19:38

Obawiam się, że Jarosław z Hańczowej będzie upierał się do końca w sprawie, którą sam stworzył i ją zawala.

Kosztem awansu do Ekstraklasy będzie bronił tego gościa z Erasmusa.

Tu powinna być natychmiastowa decyzja.

Zatrudnić TRENERA na decydującą część sezonu.

Jarosławie z Hańczowej,

Czy twoje ego jest ważniejsze od dobra Wisły?

leszekpw 14.04.2024 19:41

Rude 1906% poparcia. Koniec ze zmienianiem trenerów jak rękawiczki. Nawet w przypadku braku awansu, powinien zostać.

Karherop 14.04.2024 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1620470)
Rude 1906% poparcia. Koniec ze zmienianiem trenerów jak rękawiczki. Nawet w przypadku braku awansu, powinien zostać.

W przypadku braku awansu to mało prawdopodobne że Rude zostanie, ale nie ze względu na wyniki/styl (bo JK jest zbyt uparty i nie wyciąga wniosków), ale finanse i ewentualne zmiany właścicielskie.

manson777 15.04.2024 10:55

nie żartuj sobie
ONI mają zapieprzać ONI???:help:
przecież Sobczak w wywiadzie dla gk wyraźnie powiedział, że są najlepsi w tej lidze, mają największe umiejętności

nie powiedział tego wprost, ale między wersami mam to, że cała liga powinna się przed WIELKĄ WISŁĄ położyć i prosić o niski wymiar kary :pala:

dodając do tego prezesa, który nie trzyma ciśnienia i jest uparty jak kozioł
wychodzą z tego mecze z Tychami, Płockiem, Głogowem itp. itd....

gwiozdy psiakrew od siedmiu boleści
zaorać i pogonić to towarzycho

manson777 15.04.2024 10:56

nie żartuj sobie
ONI mają zapieprzać ONI???:help:
przecież Sobczak w wywiadzie dla gk wyraźnie powiedział, że są najlepsi w tej lidze, mają największe umiejętności

nie powiedział tego wprost, ale między wersami można wyczytać, że cała liga powinna się przed WIELKĄ WISŁĄ położyć i prosić o niski wymiar kary :pala:

dodając do tego prezesa, który nie trzyma ciśnienia i jest uparty jak kozioł
wychodzą z tego mecze z Tychami, Płockiem, Głogowem itp. itd....

gwiozdy psiakrew od siedmiu boleści
zaorać i pogonić to towarzycho

krysztal 15.04.2024 11:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1620470)

Ciekawe,że wylazłeś z nory i zacząłeś pisać dopiero jak parchaci wygrali z Jagą.Humor się poprawił?

Markus 15.04.2024 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1620439)
Markusik po tym jak kolejny raz się ośmieszył musiał iść w argument ostateczny - miłość do klubu i pełne wsparcie :lol:

Teraz masz jakiś problem z miłością do klubu i wspieraniem Wisły? Ono nie obowiązuje gdy rządzi Królewski, tak? Wtedy należy trzymać kciuki za jej porażki?

Ośmieszają tu się jedynie Ci, którzy bronią twórczości Koaliczka na forum i dodatkowo twierdzą, że znikam na parę dni, gdy zespół nie wygrywa.:rotfl:

Tak Cię boli, że powiedziałem, co dla mnie jest wartością w kibicowaniu i że jest z nią Wisła, a nie przepychanki z Wami czy Koaliczkiem, wmawiającym, że sezon już jest przegrany, choć jeszcze nie jest i wcale przegrany być nie musi?

Niektórzy są tu dla hejtu, inni dla czytania głupot Koaliczka, jeszcze inni dla skłócania kibiców, czy podbudowywania własnego ego i wyładowywania własnych frustracji, a ja podobnie jak mam nadzieję większość osób właśnie z miłości do Wisły. Jak widać mamy różne priorytety. :-D

Jagul 15.04.2024 13:56

Bawi mnie, bo jak się wynik w miarę zgadzał to byłeś wyszczekany, a teraz sobie gębę wycierasz miłością do klubu :D

Widzę, że generalnie z Polakami w Wiśle masz problem ale jedno przejąłeś od nich szybko - syndrom oblężonej twierdzy ;)

Markus 15.04.2024 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1620519)
Bawi mnie, bo jak się wynik w miarę zgadzał to byłeś wyszczekany, a teraz sobie gębę wycierasz miłością do klubu :D

Widzę, że generalnie z Polakami w Wiśle masz problem ale jedno przejąłeś od nich szybko - syndrom oblężonej twierdzy ;)

Bawi mnie, że Twoim argumentem przeciwko mnie ma być moja miłość do klubu. :rotfl: Widać, kto tu na forum jest Twoim mentorem.:evil::lol:

Dopingowanie Koaliczka by coś napisał na SB, bo przegrywa starcie ze mną też jest zabawne.:rotfl:

Ale najbardziej bawi mnie, że uważasz, iż to ja mam problem z polskimi zawodnikami takimi jak Krzyżanowski, Szot, czy Uryga, a nie Wisła, regularnie tracąca przez ich popisy punkty.

Jagul 15.04.2024 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1620520)
Bawi mnie, że Twoim argumentem przeciwko mnie ma być moja miłość do klubu. :rotfl: Widać, kto tu na forum jest Twoim mentorem.:evil::lol:

Dopingowanie Koaliczka by coś napisał na SB, bo przegrywa starcie ze mną też jest zabawne.:rotfl:

Ale najbardziej bawi mnie, że uważasz, iż to ja mam problem z polskimi zawodnikami takimi jak Krzyżanowski, Szot, czy Uryga, a nie Wisła, regularnie tracąca przez ich popisy punkty.

Jest argumentem potwierdzającym Twoją bezradność po kolejnych klęskach klubu :)

Przeprosiłeś już Sapałę czy brak jaj przyznać, że uratował nam punkt?

Markus 15.04.2024 14:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1620521)

Awans do finału Pucharu Polski to jedna z tych klęsk klubu?:rotfl:

W jakim świecie Ty żyjesz? A no tak, rojeń idola Koaliczka, który chciałby tylko robić dobrze polskim menadżerom... :lol:

A Sapała po tym co odwalił w meczu z Odrą Opole na jesieni i po tym co pokazywał dotychczas w Wiśle jeszcze długo będzie musiał pracować na moje zaufanie. Ty oczywiście masz jakąś amnezję wsteczną? :evil:

Mixu 15.04.2024 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1620520)

Ej ale to ja napisałem

Jagul 15.04.2024 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1620522)
Awans do finału Pucharu Polski to jedna z tych klęsk klubu?:rotfl:

W jakim świecie Ty żyjesz? A no tak, rojeń idola Koaliczka, który chciałby tylko robić dobrze w polskim menadżerom... :lol:

A Sapała po tym co odwalił w meczu z Odrą Opole na jesieni i po tym co pokazywał dotychczas w Wiśle jeszcze długo będzie musiał pracować na moje zaufanie. Ty oczywiście masz jakąś amnezję wsteczną? :evil:

Finał to tylko dodatek. O sukcesie to będzie można mówić jak jakimś cudem wygramy.

Podstawowy cel to awans, co już teraz będzie bardzo trudne do zrealizowania. Myślałem, że dla tak kochającego Wisłę kibica jak Ty będzie to oczywiste, że awans jest kluczowy z punktu widzenia dalszego funkcjonowania klubu ale jak widać zaślepienie jest większe niż myślałem.

Czyli jednak. Brakuje jaj, żeby pochwalić za ten występ. Typowe.

Markus 15.04.2024 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1620524)
Finał to tylko dodatek. O sukcesie to będzie można mówić jak jakimś cudem wygramy.

Podstawowy cel to awans, co już teraz będzie bardzo trudne do zrealizowania. Myślałem, że dla tak kochającego Wisłę kibica jak Ty będzie to oczywiste, że awans jest kluczowy z punktu widzenia dalszego funkcjonowania klubu ale jak widać zaślepienie jest większe niż myślałem.

Czyli jednak. Brakuje jaj, żeby pochwalić za ten występ. Typowe.

Awans do finału Pucharu Polski to tylko nic nieznaczący dodatek?:rotfl: Fajnie. Gdyby to powiedział kibic Cracovii o Wiśle byłoby to w pełni zrozumiałe.

Czyli właściwie Wisła mogła odpaść z pucharu już jesienią, tak jak odpadała wielokrotnie we wcześniejszych latach z jakimś pierdziszewem zanim przyszli ci wstrętni Hiszpanie? Bo to tylko dodatek bez znaczenia? :lol:

Cieszący się w rytm bałkanicy kibice po meczu z Piastem to też idioci lub ludzie nie wiedzący co czynią, bo to nic nie znaczący dodatek? :rotfl:

Koaliczek chyba lubi częstować was swoimi grzybkami. :evil:

A awans do ekstraklasy ciągle jest jeszcze możliwy, Wisła go nie przegrała. Mamy trenera i zawodników, którzy nadal są w stanie po niego sięgnąć, pomimo iż głównie Polacy w składzie często nie dowożą.

Sapałę za gola każdy może pochwalić. Za to, co wcześniej zrobił dla Wisły już nie. Jeden strzał nie czyni z żadnego piłkarza wielkiej gwiazdy i nie wymazuje jego wcześniejszych błędów.

Jagul 15.04.2024 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1620527)
Awans do finału Pucharu Polski to tylko nic nieznaczący dodatek?:rotfl: Fajnie. Gdyby to powiedział kibic Cracovii o Wiśle byłoby to w pełni zrozumiałe.

Czyli właściwie Wisła mogła odpaść z pucharu już jesienią, tak jak odpadała wielokrotnie we wcześniejszych latach z jakimś pierdziszewem zanim przyszli ci wstrętni Hiszpanie? Bo to tylko dodatek bez znaczenia? :lol:

Cieszący się w rytm bałkanicy kibice po meczu z Piastem to też idioci lub ludzie nie wiedzący co czynią, bo to nic nie znaczący dodatek? :rotfl:

Czyli jednak jesteś zbyt zaślepiony.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1620527)
Sapałę za gola każdy może pochwalić. Za to, co wcześniej zrobił dla Wisły już nie. Jeden strzał nie czyni z żadnego piłkarza wielkiej gwiazdy i nie wymazuje jego wcześniejszych błędów.

Ależ musi Cię piec dupsko, że nie jesteś dalej w stanie tego napisać :D

Mixu 15.04.2024 14:32

Nie no dojście do finału PP to już jest JAKIŚ wyczyn. Dużo drużyn i ekip chciałoby by być na naszym miejscu. Tylko jeśli go nie wygramy (szanse mamy małe ) to nie będzie dla nas zbyt dużo znaczył przy braku awansu do ekstraklasy.
Bo jeśli nie awansujemy..to lepiej było odpaść w PP i być bardziej swieżą drużyną w lidze czy jednak dojść do tego finału? Pokonanie Widzewa i Piasta to fajny dodatek do sezonu tylko oby nas nie kosztował porażki w pojęciu całego sezonu.
Markusik czyli ogólnie uważasz że Rude w przypadku porażki czyli braku awansu i niezdobycia PP powinien zostać?

Drozd 15.04.2024 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1620521)

Ale za co ktoś miałby go przepraszać? Wszedł na boisko, strzelił ładną bramkę, należycie wykonał swoją robotę za którą dostaje pokaźną wypłatę. Szkoda tylko, że taką postawę prezentuje od wielkiego dzwonu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1620524)

Sukces to był ćwierćfinał, jeszcze większy półfinał, wyjście do finału grając w 1 lidze to sensacja. Oczywiście Tobie chodzi o kasę, w tym aspekcie mówisz też o awansie. Tak jakby kasa cokolwiek miała zmienić. Z ligi spadliśmy z 6 budżetem, zapomniałeś?

Wcale nie awans jest kluczowy. Kluczowe jest uzdrowienie atmosfery w klubie, sprawienie żeby piłkarze czuli się w obowiązku walczyć w każdym meczu, żeby trening piłkarzy rozwijał. Jednym słowem przywrócenie sportowej normalności. Bez tego awans niewiele zmieni. Ale jeżeli uda się odnowa mentalna drużyny, to nawet z połowę tańszym składem możemy skutecznie WALCZYĆ o awans za rok.

Oczywiście nic jeszcze nie jest stracone, ale decydujące jest to o czym napisałem wyżej. Jeżeli pojawi się poczucie obowiązku, ambicja i walka na boisku to awansujemy już teraz bez większych problemów. Pytanie czy w aktualnym składzie osobowym jest to możliwe.

Jagul 15.04.2024 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1620530)
Ale za co ktoś miałby go przepraszać? Wszedł na boisko, strzelił ładną bramkę, należycie wykonał swoją robotę za którą dostaje pokaźną wypłatę. Szkoda tylko, że taką postawę prezentuje od wielkiego dzwonu.

No czyli zrobił to samo co Hiszpanie z trenerem nad którymi się spuszczasz regularnie.

Markus 15.04.2024 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1620528)
Czyli jednak jesteś zbyt zaślepiony.

Gdybym był zaślepiony, np. jak Ty, to bym pisał, że awans jest już niemożliwy do osiągnięcia dla Rude i tego zespołu.

Byłaby to teraz kompletna bzdura i fałsz, dlatego nie będę bawił się w Koalika piszącego brednie, i to tylko dlatego, że Tobie takie brednie się podobają i Cię jarają:evil:

Ja nie mam problemu z napisaniem, że Sapała dał dobrą zmianę. Ale pomysł bym go przepraszał za to, że generalnie jest bardzo słabym piłkarzem, który często lekceważył swoje obowiązki i przez którego straciliśmy punkty na przykład z Odrą Opole, jest równie śmieszny i żałosny jak opowiastki Koaliczka o Kiszczaku i Jaruzelskim.:lol:

Mixu 15.04.2024 14:46

Markus jaka jest odpowiedź?
Czy ogólnie uważasz że Rude w przypadku porażki czyli braku awansu i niezdobycia PP powinien zostać?

Markus 15.04.2024 14:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 1620536)
Markus jaka jest odpowiedź?
Czy ogólnie uważasz że Rude w przypadku porażki czyli braku awansu i niezdobycia PP powinien zostać?

O tym, jaka będzie sytuacja Wisły po sezonie dowiemy się, gdy ów dobiegnie końca.

Na tą chwilę nie mam zdania w tej sprawie. Jeszcze wiele może się wydarzyć w nadchodzących tygodniach.

sandomingo 15.04.2024 14:50

Absolutnie podstawowy celem, dla którego realizacji został zatrudniony Albert Rude jest awans w lidze.
Puchar Polski to fajna przygodla dla kibiców i klubowej kasy, niemniej Albert nie umie pogodzić jej z zasadnicza pracą, czego dowodem klęski w Głogowie i z Motorem.

Oczywiscie awans nadal jest mozliwy niemniej naprawde nic na to nie wskazuje.
Dorobek ligowy Alberta Rude to 3-2-3 a zatem słabo, bardzo słabo.
Na początku jego kadencji Wisła była o 3 pkt od awansu bezposredniego, teraz jest o 3 pkt od strefy barażowej z tendencją spadkowa.
W tym kontekscie wspominanie o finale PP w konteġscie sukcesów Rude jest co najmniej niepoważne

KOALIK 15.04.2024 14:55

Gdy Albercik był zatrudniany, to strata do lidera wynosiła 4 pkt.

Dzisiaj wynosi 11.

Ale to tylko statystyka.

Awans bezpośredni znacząco oddalił się, a dzisiaj Wisła nie grałaby w barażach.

To są fakty.

Jaroo1 15.04.2024 15:02

Cytat:

Teraz masz jakiś problem z miłością do klubu i wspieraniem Wisły? Ono nie obowiązuje gdy rządzi Królewski, tak? Wtedy należy trzymać kciuki za jej porażki?
Nie, miłośc obowiązuje tylko jak rządzi WSH, wtedy jak wynosza kasę w torebkach trzeba robić <klask klask>, tak samo trzeba było robić <klask klask> jak trenerem był Sobol i tak samo trzeba robić <klask klask> dla JK i Rude.

Jesteś małym zacietrzewionym człowiekiem, który nie umie się do błędów przyznawać i nie umiesz przeprosić. Używasz pokrętnej logiki (udajesz, że logicznie myślisz) tu miłośc od klubu i trzeba wspierać JK, WSH też wspierałeś? Tu miłość do klubu więc kibicujemy Rude. Sobolowi też kibicowałeś? Tu miłość do klubu więc dajmy czas Rude. Średnia 1,375, gorsza od średniej Sobola. Wtedy też broniłeś Sobola jak miał średnią 1,4?

Jestes tu na równi z koalikiem, on ciągle pieprzy o tym zaciągu holenderskim i super Polakach, ty z kolei o super Hiszpanach i super zaciągu hiszpanskim oraz dziadach Polakach.
Pieprzyles tu wiele o Hiszpanach, trenerze z Hiszpani, z pół roku pieprzyleś, że wystarczy Hiszpanom dać trenera z Hiszpani i to już samo ruszy, bo on będzie wiedział jak ich trenować, bo to nie jest dziadowska PMS, tylko wyższa szkoła itd a jak się okazało, że przyszedł niby taki kozak, wyuczony, ba wielce doświadczony (taaaa) trener z Hiszpanii i wyniki są gorsze niż za Sobola to jeszcze masz czelność szczekać coś. Żenada.

Jesteś przykładem na tym forum, co kompleksy i jakieś ideologiczne myślenie mogą zrobić z człowiekiem. Jakbyś miał jaja to byś powiedział, że racja, póki co na .... się ten Rude nadaje, nic nie zmienił w grze i nawet od Sobola ma gorsze wyniki.
Fajnie było szczekać jak sezon nie trwał albo jak wpadło na farcie kilka zwycięstw z początku bo jeszcze ekipa grała na fali optymizmu) jak co kazdy poczatek sezonu, rundy, zmiane trenera itp w Wiśle), jak wtedy było pięknie, jaki trener super, zawodnicy się rozwijali. Ojej jak było słodko. Nagle jechanie po wszystkich, bo wyników nie ma, tylko nie po Hiszpanach :D

Ciekawe przed, którą kolejką przeprosisz za całe chamstwo swoje :)

Drozd 15.04.2024 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1620532)
No czyli zrobił to samo co Hiszpanie z trenerem nad którymi się spuszczasz regularnie.

Nie spuszczam się tylko go bronię przed mało uprawnionymi atakami, które zaczęły się kilka minut po tym jak ogłoszono jego nazwisko. Teraz nawet za to że piłkarze olali mecz sami się publicznie przyznali, ale winny jest trener, a najlepiej prezes który trenera zatrudnił :D.

Hiszpanie w większości kiedy wychodzą na boisko poniżej pewnego poziomu nie schodzą, czego o wszystkich naszych piłkarzach powiedzieć nie można. Zresztą wolałbym żeby Polacy grali pierwsze skrzypce, niestety zdarza się to tak często jak bramki Sapały.

Drozd 15.04.2024 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1620538)
Absolutnie podstawowy celem, dla którego realizacji został zatrudniony Albert Rude jest awans w lidze.
Puchar Polski to fajna przygodla dla kibiców i klubowej kasy, niemniej Albert nie umie pogodzić jej z zasadnicza pracą, czego dowodem klęski w Głogowie i z Motorem.

Oczywiscie awans nadal jest mozliwy niemniej naprawde nic na to nie wskazuje.
Dorobek ligowy Alberta Rude to 3-2-3 a zatem słabo, bardzo słabo.
Na początku jego kadencji Wisła była o 3 pkt od awansu bezposredniego, teraz jest o 3 pkt od strefy barażowej z tendencją spadkowa.
W tym kontekscie wspominanie o finale PP w konteġscie sukcesów Rude jest co najmniej niepoważne

Czyli złe wyniki w lidze to wina Rude, ale awans do finał PP i pokonanie dwóch drużyn z Ekstraklasy to nie sukces Rude?

stary dziad 15.04.2024 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1620517)

Niektórzy są tu dla hejtu, inni dla czytania głupot Koaliczka, jeszcze inni dla skłócania kibiców, czy podbudowywania własnego ego i wyładowywania własnych frustracji, a ja podobnie jak mam nadzieję większość osób właśnie z miłości do Wisły. Jak widać mamy różne priorytety. :-D

Całkowicie w punkt.
A wykwity tego gościa z KAŁU ŻYci wystruganego można by nawet potraktować jako swego rodzaju humor absurdalny gdyby nie jedno ale..
Otóż to forum czytają także kibice innych klubów i mogą odnieść wrażenie, że wszyscy tutaj mają taki "poziom intelektualny" .
Dlatego trzeba kontrować.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl