Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Artur Skowronek trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10234)

Levis88 20.09.2020 19:59

W TS i Wisłockiego niech zapytają - tam mają doświadczenie ze zwolnieniami.

Arkadiusz.Czerepach 20.09.2020 21:38

Skowron out , ale jak czytam teksty lekceważące Zielińskiego , czy Ojżyńskiego to mnie pusty śmiech ogarnia

już samo wymienianie ich jednym tchem jest śmieszne, bo Zieliński to był w swoim czasie absolutnie top trenerki w Polsce i nawet na tym forum rozmowa o nim była traktowana jako marzeni ściętej głowy

Ojżyński to nie ta liga, ale też kilka półek wyżej niż Skowronek , umie zaszczepić swoim drużynom nieustępliwość

a co zaszczepi Wiśle Skowronek ? conajwyżej pogardę dla swojej osoby

Jeśli mamy Jopa w sztabie na etacie i ma on licencje , to wysłanie AS na urlop a powierzenie obowiązków Mariuszowi , będzie dla nas bezkosztowe , a gorzej nie będzie

robert777 20.09.2020 21:56

Ja jestem przeciw zwolnieniu. Trener Skowronek zrobił wielką kupę i niech ją teraz sam posprząta

R33 20.09.2020 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach
już samo wymienianie ich jednym tchem jest śmieszne, bo Zieliński to był w swoim czasie absolutnie top trenerki w Polsce i nawet na tym forum rozmowa o nim była traktowana jako marzeni ściętej głowy

Kiedy niby?

czaro 20.09.2020 22:05

Jak prowadził Lecha. Później też parę razy pokazał, że jego zespoły potrafią grać ofensywną piłkę.

R33 20.09.2020 22:09

W tym czasie to trenował nas Skorża który zdobył z nami dwa razy mistrzostwo, nawet w drugiej części sezonu przy Kasperczaku to nie pamiętam (i nawet nie chce mi się wierzyć), że ktoś z zazdrością patrzył w stronę Zielińskiego. Poza tym wtedy to Wisła była klubem TOP w Polsce, tak więc na Zielińskiego nas było stać.

czaro 20.09.2020 22:10

Nie mówię, że był lepszy. Postrzegany był jednak swojego czasu jako czołówka polskich trenerów.

R33 20.09.2020 22:21

No Ty nie, ale Arkadiusz.Czerepach pisał, że postrzegany na tym forum był jako ,,marzenie ściętej głowy".

kolarz90 20.09.2020 22:26

Jeśli mielibyśmy zmieniać trenera to tylko na kogoś zagranicznego vide Laviczka ze Śląska. Jeśli nas nie stać to powinien zostać Skowronek. Niestety, ale jak się trenerowi nie da czasu to nic z tego nie będzie. Zastanówcie się ile było trenerów od Maskaanta i po paru miesiącach było to samo. Górnik mimo pyty zostawił Brosza i teraz jak grają, Cracovia to samo, jakim Probierz jest burakiem to jedno ale jak na początku trzymali ostatnie miejsce tak teraz nie mamy do nich startu sportowo i szkoleniowo

Marcinnno 21.09.2020 07:05

Ktoś pisał, że nie stać na Skorżę. Jeśli to prawda, to jest przypuszczam że pensja Skorży = pensja trenera zagranicznego. Należy wziąć pod uwagę również to, że każdy trener zagraniczny to dodatkowo cały sztab jego ludzi. Jeśli będzie trener krajowy, to zawsze jest tańszy.

Pewnie jeśli z Polski to ktoś z : Nawałka, Zieliński, Urban, Skorża. Tutaj po za zasięgiem wydaje się Nawałka, zwłaszcza jak się przeczyta o tym co w Lechu robił. Skorża pewnie też odpada ze względu na finanse. Zostaje Urban, Zieliński + Ojrzyński.

Arkadiusz.Czerepach 21.09.2020 07:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1556912)
No Ty nie, ale Arkadiusz.Czerepach pisał, że postrzegany na tym forum był jako ,,marzenie ściętej głowy".

przepraszam , mam czasem skłonność do hiperbolizowania , ale faktem jest że od grudnia 2006 do marca 2012 kręcił się koło srednie 2pkt na mecz , pozniej kolo 1,5 pkt na mecz , de facto chujnie dopiero miał w Arce , ale patrzac przez pryzmat całej kariery , raczej na otoczenie mozna to zwalić

grał też w pucharach calkiem udanie z lechem , cos tam z groclinem , z żydowwnią akruat wtopa, no ale jednak awans do pucharow zrobil

nas ograł w superpucharze polski który wygrał, zdobył też MP , z kilkoma drużynami awansował do europy

ja wiem że to nie Klopp , ale jednak z polskich trenerów , gość doświadczony , utytułowany, wciąż młody (59) ale nie gówniarz młodszy od części piłkarzy

mimo wszystko z naszego podwórka raczej top , a z aktualniebezrobotnych to już wogle

bódyń 21.09.2020 07:42

Caly czas mowimy o Jacku Zielinskim skazanym za korupcje?
http://pilkarskamafia.blogspot.com/2...eniu.html#more

Z srednia punktow w Arce 1.15 a Termalice 0.87?

https://www.transfermarkt.pl/jacek-z...l/trainer/4585

Od X2019 bez kupu. I my go bierzemy a potem bedzie zdziwienie, ze znowu trzeba bedzie zmieniac

luke1906 21.09.2020 07:57

W Legii Czesuaf "711", u nas sondują Jacka Z., w żydowni skazany za korupcję Jablonsky, i wszystko fajnie, wszystko OK. Cała ta polska piłka jest chuja warta, powinno się to w ....u zaorać.

Arkadiusz.Czerepach 21.09.2020 08:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1556917)
Caly czas mowimy o Jacku Zielinskim skazanym za korupcje?
http://pilkarskamafia.blogspot.com/2...eniu.html#more

Z srednia punktow w Arce 1.15 a Termalice 0.87?

https://www.transfermarkt.pl/jacek-z...l/trainer/4585

Od X2019 bez kupu. I my go bierzemy a potem bedzie zdziwienie, ze znowu trzeba bedzie zmieniac

Przepraszam nie wiedziałem

Cygan82 21.09.2020 08:17

ja bym chcial,zeby zarzad znalazl trenera z piekla rodem,aby pilkarze schodzili z treningu na czworach,a gra w meczu byla dla nich nagroda i zaszczytem.By taki Janicki nie mial sily na glupkowate usmieszki

silver03 21.09.2020 08:34

Nikogo z polskiej karuzeli spier.dolenia nie brać.

czaro 21.09.2020 08:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1556920)
Przepraszam nie wiedziałem

Ja pamiętałem.

Ale serio, mieliśmy Wdowczyka, to i Zielińskiego byśmy przeżyli.

Na szybko raczej nikogo spoza karuzeli nie weźmiemy. A po sezonie, jeśli nie zaskoczy z Zielińskim będzie można zmienić.

swiety37 21.09.2020 09:42

Na szybko to Moskal Kazimierz. Uporządkuje ustawienie, będziemy sobie piłką klepać, punkty zbierać, na spokojne utrzymanie powinno wystarczyć.

bridgeburner 21.09.2020 09:50

Krew mnie zalewa jak czytam że nas nie stac
Czy wy myślicie ze Savic wybrał nasza ofertę bo w dzieciństwie kibicował Wisle?
Że Beciraj spierniczal w podskokach z Izraela bo mu się Kraków tak podoba?
Wiecie, że płacimy Chuce 200kE rocznie? Tym wymienonym wyżej rzekomo nawet więcej
(kwoty krążą po tt Hanejki, Janekx-a)
Długi długami ale bieżący budżet płacowy mamy 5-6 w lidze
Za 20-25 kE miesięcznie wyciągnie się każdego trenera zza południowej granicy poza Slavia, Sparta, Slovanem i może Viktoria
O zatrzęsieniu Balkancow nie wspominając
Tylko do tego trzeba mieć jakieś rozeznanie

Levis88 21.09.2020 09:59

Chuca 200k? -.-"

ciastek88 21.09.2020 10:07

Jeżeli faktycznie Skowronek spi.... przygotowania fizyczne to tą rundę mamy straconą. Może w przypadku innego trenera i odpowiedniej motywacji jakiś mecz zagramy na ambicji i na farcie uda się jakiś zespół ograć poza Wartą Stalą i Podbeskidziem. Kluczowe w tej rundzie będą mecze z beniaminkami - byle wyrobić sobie do końca roku nad nimi jakąś przewagę punktową.

Do tej pory byłem za tym żeby Skowronek pracował do końca roku ale jeżeli faktycznie obrósł w piórka i stracił kontakt z bazą należy go wymienić na jakiegoś strażaka , nawet na Kazia Moskala. Dać kontrakt do końca rundy i za żadne skarby nie przedłużać umowy - nawet jak wyjdą Nam 3-4 mecze bo będzie powtórka na jesień. W tym samym czasie szukać na rynku zagranicznym jakiegoś młodego ambitnego trenera - z dokładną analizą , nie zatrudniać po rozmowie telefonicznej, który na wiosnę przejmie zespół.

Nie wspominając , że już teraz Trio powinno rozglądać się za min. dwoma stoperami, LO i bramkarzem , którzy przyjdą do Wisły od nowego sezonu lub nawet na wiosnę i z miejsca będą wzmocnieniami.

Opcja zagraniczna ma ten plus , że trener nie będzie skażony polską myślą szkoleniową + nie będzie patrzył na takiego Janickiego i Sadloka z myślą , że w sumie jeden kiedyś coś tam grał a drugi miał rzekomo papiery na bycie solidnym stoperem więc postara się ich zbudować na nowo - tylko jak zobaczy te piłkarskie paździerze to wyp.. za drzwi.

Najważniejsze - za cholerę nie przedłużać czy proponować nowych kontraktów po zakończeniu sezonu Janickiem i Klemenzowi. Jeżeli do tego dojdzie stracę resztkę nadziei , że Trio ogarnia sportowo klub. Nie wiem do kiedy mają umowy Lis, Buchalik, Sadlok - w miarę możliwości wszystkim podziękować za "grę" i wystawić za bramę wjazdową. Niech nasze asiory bramkarskie spełniają się sportowo w 3 lidze a Sadlok w amatorskim zespole futbolu amerykańskiego, tam będzie miał możliwość wyp... piłkę poza boisku kilka razy w meczu.

LucjuszWielki 21.09.2020 10:24

Powiem tak... Oczywiste jest, że obecnie niemal każdy poszybował z formą w dół, oczywistym jest, że to co "grali" nasi było kompletnie bez planu. Najprostszy slogan : "zespół nie wiem co ma grać" - i tak faktycznie to wyglądało.

Oczywistym jest, że mega padaka zaczęła się po odejściu Sobola i chyba nie tylko moim marzeniem jest powrót Legendy do ławkę (mam nadzieję, że kiedyś to nastąpi).

ALE

UJOWYM jest zachowanie trybun, przyśpiewki odnośnie WFisty, dodatkowo na końcu ŻENUJĄCE "Kuba zmień trenera" == przecież ten okrzyk był tak beznadziejny, że szkoda pisać. Takie przyśpiewki nie tylko trafiają w trenera, ALE również stawiają Kubę w niekomfortowej sytuacji.

Wierzę, że ludzi sterujący klubem wiedzą co robią i mam do nich zaufanie, ale takie przyśpiewki, mimo że prawdziwe to nie powinny mieć miejsca.

wściekłe pięści węża 21.09.2020 11:01

Ta, nasz wodzirej nie pierwszy już raz pokazuje, że za mądry to on nie jest i wyczucia nie ma za grosz.

Tonamini 21.09.2020 11:11

Legia już poczyniła słuszne kroki, no to miejmy nadzieje pora na nas..

zbyszek93 21.09.2020 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tonamini (Post 1556936)
Legia już poczyniła słuszne kroki, no to miejmy nadzieje pora na nas..

W Warszawie to nawet nie mają pojęcia jak wygląda prawdziwy kryzys sportowy.

krysztal 21.09.2020 11:32

To co ?Teraz Dariusz Marzec?Z dostępnych teraz trenerów to średnią punktów na mecz ma wręcz kosmiczną

!!IRIVER!! 21.09.2020 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbyszek93 (Post 1556938)
W Warszawie to nawet nie mają pojęcia jak wygląda prawdziwy kryzys sportowy.

Nie wiem, czy to słuszne kroki. Kibice w komentarzach są raczej zdegustowani, że znowu sytuacja się powtarza i że za rok obudzą się z Michniewicz OUT.

LucjuszWielki 21.09.2020 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1556676)
Zarządzanie tym klubem jest fatalne. Skowronek obronił ligę bramkami Alona a Ci w nagrodę przedłużyli z nim umowę. Zaraz to Trio s.......i bo żaden kibic tej błazenady nie wytrzyma.

ŁOT???? Przecież WSZYSCY wiemy jakie były okoliczności braku przedłużenia. Najpierw kasa, której nei było, potem zjazd oczekiwań "gebelsów" by potem rozsypał się totalnie. Mieli podpisywać z gościem, który ma ciężką kolejną kontujzę czy jak to widzisz?

Też jestem wk., że sprawy z Alonem nie dało się dopiąć, ale tutaj chodziło o zdrowie zawodnika.

Tym tokiem rozumowania możemy pisać, że Hebert uratował obronę i z nim w nagrode podpisali :/

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Harcownik (Post 1556883)
Zawsze można go wysłać na urlop. W ten sposób zdaje się odsunięto od zajęć Tadeusza (? nie pamiętam imienia) Pawłowskiego. Może po kilku miesiącach urlopowania sam wystąpi o polubowne rozwiązanie kontraktu.

To k..wskie zachowanie, nie wypuszczaj się z takimi propozycjami. Rozumiem jeszcze jakby ktoś dołki pod nami kopał świadomie i z premedytacją to można rozważać takie zagranie... ale nie w sytuacji, gdzie gość zameldował się od kopa, uratował ligę i teraz soczysty kop w dupe.

Trzeba dogadać się po ludzku, a nie wyciągać metody k.ewskie rodem z sraczkowii (vide gol ) i zachowań śmieciarskich zaczerpniętych od pajaca probierza czy drugiej mendy ojżyśkiego leszka, którego miejsce jest co najwyżej w kielcach. Won z takimi padlinami TPFUUU

Konrad. 21.09.2020 12:08

Cytat:

To k..wskie zachowanie, nie wypuszczaj się z takimi propozycjami. Rozumiem jeszcze jakby ktoś dołki pod nami kopał świadomie i z premedytacją to można rozważać takie zagranie... ale nie w sytuacji, gdzie gość zameldował się od kopa, uratował ligę i teraz soczysty kop w dupe.
To nie jest żadna kurewska metoda, tylko normalna rzecz, każdy pracodawca ma prawo wysłać pracownika na płatny urlop.

Dwa: jak długo planujesz być wdzięczny Skowronkowi za utrzymianie? To było w ubiegłym sezonie, dostał za to odpowiednie wynagrodzenie - temat jest zamknięty. Mamy nowy sezon.

Jeśli Skowronek jasno powie: chce pracować minimum do czerwca, to rozumiem że nie będziemy go na urlop wysyałać, tylko spokojnie będziemy patrzeć jak zajmuje 16 miejsce w lidze?

Dla mnie priorytet każdej decyji jest jeden: dobro Wisły.

LucjuszWielki 21.09.2020 12:23

Wdzięcznym można być zawsze, a obecna sytuacja nie ma nic wspólnego z uratowaniem ligi. Trzeba się ugadac po ludzku, a nie po frajersku tyle i aż tyle.

Jestem za zmianą trenera na zdrowych zasadach. Oczywiści dobro klubu na pierwszym miejscu, ale jak będziemy każdego, któremu noga się podwinie traktować jak szmajure to nikt do nas nie przyjdzie. Wizerunkowo to nie jest dobra zagrywka.

kolarz90 21.09.2020 12:35

https://transfery.info/aktualnosci/s...-krakow/140549

bódyń 21.09.2020 12:48

Legia zapewniala pare miesiecy temu, ze Vuko terner na lata. Wyszlo, ze trener na lato:)
My tez naszego ancymona mielismy miec na dlugi czas. Ale skowronki odlatuja juz do cieplych krajow.

Jacek Zielinski.. Juz nie brzydzimy sie korupcji?

Tonamini 21.09.2020 12:58

Obi jednak miał racje :D

bódyń 21.09.2020 13:03

Co do przygotowania i stracanie rundy
Teraz gramy w Zabrzu czyli planowy lomot, potemu siebie z Lechia .. hmm. Potem 2 tygodnie przerwy. Czyli jak ktos ogarnie przygotowanie to dwa mecze lomotu a potem winno byc lepiej. Gdzies 4 tygodnie da sie nadrobic to co zawalil Skowronek.

Konrad. 21.09.2020 13:11

Cytat:

Obi jednak miał racje
tak uważasz?

Że należalo pozostawić Stolarczyka na stanowisku, bo spokojnie utrzymał by drużynę?

Trio uznało, że nowy trener Skowronek utrzyma drużynę - i mieli 100% racji.

Arked 21.09.2020 13:15

Dlatego, że zmiana trenera często pokrywa się z normalnymi wahaniami formy zawodników. Gdyby zostawili Stolarczyka to efekt byłby identyczny...

Konrad. 21.09.2020 13:18

Hmm, jesteś na 100% pewien, że gdyby zostawili Stolarczyka, który wystawiał by inny skład, dokonywał innych zmian, mielibyśmy identyczne wyniki?

Ciekawa teoria.

Arked 21.09.2020 13:23

Tak. Wg mnie większy wpływ na wyniki miała forma fizyczna zawodników niż konkretne zmiany i skład. Stolarczyk też nie popełniałby ciągle tych samych błędów bo nie jest idiotą, tylko całkiem uzdolnionym trenerem. Jego pozostawienie mogło w dłuższej perspektywie czasu dać więcej korzyści niż zmiana na Skowronka. No ale teraz jesteśmy w takim miejscu w jakim jesteśmy. Ciężko będzie wydostać się z błędnego koła ciągłych zmian trenerskich. A za tydzień pewnie dostaniem konkretny w....... od Górnika, który ma jednego trenera od 5 lat, pomimo kilku poważnych kryzysów sportowych.

LucjuszWielki 21.09.2020 13:25

DOBRE:

"Pomimo tego, że działacze Wisły Kraków poczynili spore wzmocnienia względem poprzedniego sezonu, to postawa drużyny jak na razie pozostawiała wiele do życzenia. "

Mehremic,Beciraj,Savic,Jeboła,Abramowicz >> Hebert, Turgeman (Tupta), Savicevic (Wojtkowski), Hołownia !!!! DOBRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jak to było z tym trenerem od przygotowania fizycznego Dyją ?? Ktoś zwrócił uwagę na roszadę na tym stanowisku bo sobie nie przypominam, żeby były jakieś rozkminy na ten tema.

====================

Co do Zielińskiego... to pomimo wielu innych spraw, ciężko będzie przełknąć przeszłośc z corupto-judovią... no ale jak Wdowczyka przeżyliśmy to chyba i ojżyńskiego przełknąłbym co nie zmienia faktu, że wolałbym już Kulawika/Moskla/Motykę od wyżej wymienionych fachowców.. Mimo wszystko trza mieć swój honor.

royalmichael 21.09.2020 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1556939)
To co ?Teraz Dariusz Marzec?Z dostępnych teraz trenerów to średnią punktów na mecz ma wręcz kosmiczną

Ten Marzec który trenował tego zawodnika w Stali?
https://mobile.twitter.com/ark0vsky/...42208880250881

Ta wypowiedź uderza i w Skowronka i w Marca, oby zarząd zrobił teraz lepszy research niż w przypadku Skowronka...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl