Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Zabawy statystyką, czyli czy możliwe jest ... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9596)

Blaszczu16 31.03.2018 19:29

Dokładnie jest tak jak piszesz. I to jest świetna wiadomość, bo pierwszy raz od reformy rozgrywek możemy rozegrać 4 mecze u siebie a nie trzy (w grupie mistrzowskiej). A możemy tak powalczyć o podium?

Genio 31.03.2018 20:22

jak mówi statystyka i wszelkie dotychczas rozgrywane mecze Wisły, gdy tylko jest możliwość zrobić zaje.. ruch to Wisła tego nie wykorzystuje niestety

w poniedziałek płacę 100zł za zwycięstwo Wisły, czyli obstawiam X2

;)

rokfor 31.03.2018 21:00

W przypadku wygrania dwóch meczów, iluzoryczne szanse na zabranie nam 4 miejsca ma jeszcze Płock, ale musieli by wygrać oba ostatnie mecze dużo lepszym stosunkiem bramek niż my (wyprzedzamy ich w tabeli stosunkiem bramek, w meczach bezpośrednich jest remis).

pepe72 31.03.2018 21:48

Dwa komentarze po Wielkiej Sobocie.

Najpierw optymistyczny.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez RadekKRK (Post 1497708)
Obecnie po remisie Górnika, jeżeli nic nie pomyliłem w razie wygrania z Lechem, przed ostatnią kolejką będziemy mieli 1 pkt straty do Górnika oraz 3 do Lecha czyli w razie wygranej z Sandecją mamy 4 miejsce bez względu na wynik spotkania Lech-Górnik.

Jedynym problemem może być jeśli 3 zespoły będą miały 49 punktów.

Teraz pesymistyczny.
Po sobocie nadal nie wiemy czy nie wypadniemy z top8.
Kolejny mecz, który daje nam utrzymanie to zwycięstwo Jagi w Lubinie.
Po nich gramy z Lechem i każdy punkt zdobyty w Krakowie zapewnia nam top8.
https://wislakrakow.com/forum/showpo...&postcount=736

I mieszane uczucia:
Szansa na trzecie derby w tym sezonie jest bardzo mała.
Craxa w Niecieczy bardzo utrudniła sobie awans do top8. Muszą zajść wszystkie trzy warunki:
1. Zagłębie nie może wygrać z Jagą w poniedziałek.
2. Craxa musi wygrać z Zagłębiem.
3. Arka nie może wygrać z Lechią.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rokfor (Post 1497711)
W przypadku wygrania dwóch meczów, iluzoryczne szanse na zabranie nam 4 miejsca ma jeszcze Płock, ale musieli by wygrać oba ostatnie mecze dużo lepszym stosunkiem bramek niż my (wyprzedzamy ich w tabeli stosunkiem bramek, w meczach bezpośrednich jest remis).

Płock ma +4 my mamy +7.

brylant17 01.04.2018 07:20

Ja z innej beczki zastanawiam się co zrobi Zagłębie w ostatniej kolejce wyłoży się pejsom? czy raczej chcą tej pierwszej ósemki....?

ashkeczup 01.04.2018 09:15

Grają o spadek podobno

czaro 01.04.2018 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1497729)
Grają o spadek podobno

Ja słyszałem z kolei, że obie drużyny mają taki cel.

brylant17 01.04.2018 12:40

Widać,że się nie można już zapytać na tym forum i wy macie być poważni :lol:

TIR_DO_SŁUBIC 01.04.2018 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1497736)
Widać,że się nie można już zapytać na tym forum i wy macie być poważni :lol:

Z dupy pytanie, szydercze odpowiedzi. Ja tutaj nie widzę nic nadzwyczajnego w reakcji chłopaków.

No bo, ....a, jak można w ogóle pomyśleć że ktoś się podłoży walcząc o górną ósemkę żeby się w niej nie znaleźć? Przecież to jest nieodkryty dziewięciotysięcznik. Skrajnej głupoty.

ArturBarlinek 01.04.2018 13:06

No dokładnie

pepe72 02.04.2018 08:18

Głupota, nie głupota kilka drużyn podejrzewano o takie działanie. Poza tym, gdyby nie było problemów z handlowaniem meczami to nie wprowadzono by ESA37.

pepe72 02.04.2018 21:08

Niby święta, a kolejka koszmarna.
Zdarzyły sie prawie wszystkie niekorzystne zdarzenia:
Arka wygrała z Legią,
Zagłębie wygrało z Jagą,
a choć Craxa straciła punkty w Niecieczy co jest na plus to po wygranej Zagłebia stracili szanse na top8, więc nie mają motywacji by wygrać z Zagłębiem.

Jedynym optymistycznym akcentem jest spłaszczenie góry co może ułatwić walkę o 4 miejsce.

(4. Górnik - 47)
(5. WPłock - 46)
(6. Korona - 44)
7. Wisła K. - 43
8. Zagłębie - 42
9. Arka - 40

Najbliższe mecze:
Cracovia-Zagłębie
Lechia-Arka
Sandecja-Wisła

Aby Wisła zakwalifikowała się do top8 musi zajść jedno z poniższych zdarzeń:

1. Wisła zdobędzie conajmniej punkt w Niecieczy
lub
2. Arka nie wygra z Lechią
lub
3. Zagłębie przegra w Krakowie

funkykoval 03.04.2018 10:05

No i to jest właśnie Polska Ekstraklasa...... Probierz już był w ogródku i witał się z gąską, Arka skazana na porażkę z Legią, a Zagłębie na porażkę z Jagą i dup wszystko prysło. Na szczęście wszystko itak w nogach naszych piłkarzy...

Arkadiusz.Czerepach 03.04.2018 10:19

fakt tutaj można by po prostu losować wyniki...

dodam jeszcze remis skazanego na porażke outsidera (Sandecja) z objawieniem sezonu i to w Zabrzu

nesta 03.04.2018 10:55

Rozumiem, że w 3-cim warunku, remis nas nie zadowala.. Niekorzystny bilans meczów bezp.?

s1mone 03.04.2018 11:22

Remis nam wystarcza by być w ósemce, bo Arka nas wtedy nie łyknie (obecnie 3 punkty straty). Ja mam nadzieję na pewne zwycięstwo, bez palpitacji serca.

Arkadiusz.Czerepach 03.04.2018 11:32

Górnik tez miał

pepe72 03.04.2018 11:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1497888)
Rozumiem, że w 3-cim warunku, remis nas nie zadowala.. Niekorzystny bilans meczów bezp.?

Niestety, przy równej ilości punktów z Zagłębiem mamy gorszy stosunek meczów bezpośrednich.
Co więcej przy trójce Wisła-Zagłębie-Arka z 43 punktami też będziemy na ostatnim miejscu.

Zagłębie 8 p.
Arka 5 p.
Wisła 3 p.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1497900)
Remis nam wystarcza by być w ósemce, bo Arka nas wtedy nie łyknie (obecnie 3 punkty straty). Ja mam nadzieję na pewne zwycięstwo, bez palpitacji serca.

Remis z Sączersami ale nie remis Zagłębia z Craxą.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1497884)
fakt tutaj można by po prostu losować wyniki...

dodam jeszcze remis skazanego na porażke outsidera (Sandecja) z objawieniem sezonu i to w Zabrzu

To akurat było dla nas dobre, bo Górnik nie odskoczył zbyt daleko.

Patryko 03.04.2018 13:57

Wszystko w nogach naszych kopaczy, brak co najmniej 1 punktu w meczu z Sandecją to byłby piłkarski kryminał i znak, że po prostu na górna ósemkę nie zasługujemy (oczywiście przy ewentualnych wygranych Arki i Zagłębia).

brylant17 03.04.2018 14:14

Kaziu nam pozwoli zremisować ;)

funkykoval 03.04.2018 14:25

E tam w Niecieczy dostaniemy w dupę, bo przecież na kim innym może się przełamać Sandecja ???
natomiast znając naszą zje...aną ekstraklasę - Arka zremisuje w derbach Trójmiasta, Lubin na pejsach, jaga wygra z Płockiem, Kuchenkorz pogoni Górnika, Legia na farcie wygra/zremisuje z Pogonią, a Śląsk zremisuje z Kielcami...
i szczęśliwie "awansujemy" do pierwszej ósemki z 8 miejsca, a tam
1) najpierw wyjazd na Legię
2) u siebie Jaga
3) wyjazd do Górnika
4) u siebie Płock
5) wyjazd do Lubina
6) u siebie Kuchenkorz
7) wyjazd do Kielc.....
Dzięki dobrej grze i ciułaniu punkcików zdobywamy 4 miejsce, niestety Arka w finale PP walnie Legię, i z tym 4 miejscem zostaniemy jak Himilsbach z angielskim.....

CrazyBoy96 03.04.2018 14:38

Cały sezon w górnej 8, a po ostatniej kolejce dolna ? :D To by była masakra i nie chce mi się wierzyć w taki obrót spraw :D

TIR_DO_SŁUBIC 03.04.2018 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1497930)
Kaziu nam pozwoli zremisować ;)

TAK, ....A. Grający o życie Moskal nam na pewno odpuści. Bitch, please.

pepe72 03.04.2018 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1497953)
TAK, ....A. Grający o życie Moskal nam na pewno odpuści. Bitch, please.

Ale bez jaj, nie jedziemy do Białegostoku tylko do Niecieczy (na Sandecję). Owszem, walczą o życie i remis w Zabrzu robi wrażenie. Ale też nie ma powodu by się Sączersi "musieli" podkładać. Wygrali 4 razy, z czego ostatni raz we wrześniu.

TIR_DO_SŁUBIC 03.04.2018 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1497956)
Ale bez jaj, nie jedziemy do Białegostoku tylko do Niecieczy (na Sandecję). Owszem, walczą o życie i remis w Zabrzu robi wrażenie. Ale też nie ma powodu by się Sączersi "musieli" podkładać. Wygrali 4 razy, z czego ostatni raz we wrześniu.

Wystarczy że w stylu rzeźnika usiądą na Carlitosie i Imazie, przestawią znów Arsenica jak klocka Lego w polu karnym przy stałym fragmencie gry. Nie powiesz mi, że to mało prawdopodobne.

tomaso 03.04.2018 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1497958)
Wystarczy że w stylu rzeźnika usiądą na Carlitosie i Imazie, przestawią znów Arsenica jak klocka Lego w polu karnym przy stałym fragmencie gry. Nie powiesz mi, że to mało prawdopodobne.

bardzo mało prawdopodobne wrecz niemozliwe bo Zoran zawieszony za kartki ;)

kbr 03.04.2018 17:22

Jeżeli przegramy z Sączem to oznacza, że nie zasługujemy na górną ósemkę.

wiesniak842 03.04.2018 17:26

.... z osemka. Wstyd bedzie tak po pilkarsko-ludzku:D

pepe72 03.04.2018 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1497958)

No to wystarczy by jeden lub drugi dali się sfaulować blisko pola karnego i same rzuty wolne wystarczą :>
Poza tym potrzeba nam Lloncha w formie.

Sami 03.04.2018 22:38

KTO ZAGRA W ÓSEMCE:

WISŁA:
- nie przegra
LUB
- Arka nie wygra
LUB
- Zagłębie przegra

ZAGŁĘBIE:
- nie przegra
LUB
- Arka nie wygra

ARKA:
- wygra i Zagłębie przegra
LUB
- wygra i Wisła przegra
LUB
- wygra i Wisła przegra i Zagłębie zremisuje

###################

WISŁA ZAJMIE 5 MIEJSCE JEŻELI:
- wygra, a Korona nie wygra i Płock przegra

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl