Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Telewizja DVB-T, NC+, Cyfrowy Polsat, UPC, itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8336)

Wiślak1989 04.03.2014 12:53

Wcześniej płaciłem 109 zł. Nie chcieli niestety zejść nic taniej. Podpisałem na początku lutego.

tommiyacht 04.03.2014 16:18

przyszedła kolej migracji na mnie :) obecnie superpremium (full C+ i HBO), bez dekodera i bez MR. place 99. Umowa do konca kwietnia. Generlanie chcialbym podobnie jak mam ,moze by sie udalo troche zbic cene z racji swojego dekodera i bez MR. Ewentualnie bez HBO jesli mialoby to spuscic cene o 20pln. Full c+ musi byc. Chcialem poczytać co tu ludzie targują ale z racji wprowadzenia wczoraj nowych ofert to pewnie lekture moge sobie wsadzić w żyć. Moge liczyc na 6xC+ Hbo za 79 ?

Grodo 04.03.2014 18:35

Nigdy wiecej nc+

Błaszczu_WIŚLAK 04.03.2014 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1351612)
przyszedła kolej migracji na mnie :) obecnie superpremium (full C+ i HBO), bez dekodera i bez MR. place 99. Umowa do konca kwietnia. Generlanie chcialbym podobnie jak mam ,moze by sie udalo troche zbic cene z racji swojego dekodera i bez MR. Ewentualnie bez HBO jesli mialoby to spuscic cene o 20pln. Full c+ musi byc. Chcialem poczytać co tu ludzie targują ale z racji wprowadzenia wczoraj nowych ofert to pewnie lekture moge sobie wsadzić w żyć. Moge liczyc na 6xC+ Hbo za 79 ?

Ja od maja miałem HBO i C+ za 69 złotych. Teraz zadzwonili i zaproponowali mi to samo w cenie 79złotych. W sumie przyjąłem bez negocjacji, ale pewnie gdybym negocjował to spokojnie bym został przy 69 zł.

AntyMod 06.03.2014 12:22

do mnie dzis dzwonili - oferowali to co mam - czyli calosc = 6 x C+ i jeszcze jakies nowe motoryzacyjne bzdety - bez HBO i Cinemaxa - za 74 zl - na 2 lata - wiec oczywiscie propozycje wysmialem bo teraz place 69 zl i powiedzialem ze w zyciu nie zaplace wiecej za kontynuacje umowy niz dotychczas ....a jak u Was ???

Gwiaździsty 06.03.2014 20:07

Do mnie dzwonili dzisiaj i oferowali za 59 zł to co mam obecnie w tej samej cenie czyli pakiet Universe + pełny pakiet canal+ (bez HBO i Cinemax), 0 zł. za multiroom ale nie zgodziłem się bo chcieli abym za wynajęcie dekodera do multiroom płacił 15 zł/mies., a obecnie nie płacę i nie przedłużyłem umowy, którą mam do maja.

David. 11.03.2014 12:48

Szybkie pytanko, jak przechodziłem z C+ do nc+ to na jaki adres teraz wysłać wypowiedzenie? NC+ 02-100 Warszawa skr. pocztowa 8 ? Taki był poprzedni adres Canal + Cyfrowy. Upewniam się :>

focusik09 11.03.2014 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez David. (Post 1352754)
Szybkie pytanko, jak przechodziłem z C+ do nc+ to na jaki adres teraz wysłać wypowiedzenie? NC+ 02-100 Warszawa skr. pocztowa 8 ? Taki był poprzedni adres Canal + Cyfrowy. Upewniam się :>

Tak, Panie ten sam adres ;)

ulTraS 17.03.2014 20:58

z użytkowników NC+ sprawdzał ktoś czy to u was działa? http://www.hdtv.com.pl/forum/platfor...omputerze.html
u mnie po wybraniu programu jakiś error wyskakuje i muszę jakiegoś speca od japońskiego dorwać by mi to przetłumaczył

Greg91 24.03.2014 12:45

Dostane gdzieś w Krakowie, takie cudo: http://allegro.pl/nowosc-lacznik-prz...013545526.html ?

Gwiaździsty 25.03.2014 22:40

Kupię sprawny Sagemcom DSI83 w rozsądnej cenie (potrzebuję do multiroomu. Jeśli ktoś ma taki na zbyciu to możemy dokonać transakcji.

MK85 26.03.2014 08:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1351967)
Do mnie dzwonili dzisiaj i oferowali za 59 zł to co mam obecnie w tej samej cenie czyli pakiet Universe + pełny pakiet canal+ (bez HBO i Cinemax), 0 zł. za multiroom ale nie zgodziłem się bo chcieli abym za wynajęcie dekodera do multiroom płacił 15 zł/mies., a obecnie nie płacę i nie przedłużyłem umowy, którą mam do maja.

no mnie ostatnio torpedują telefonami...
Mam pakiet OptiumumHD (bez hbo ale z c+ oczywiście no i multiroom) płacę 81 zł. Dzwonili do mnie pierwszy raz zaproponowali 89 zł i hbo, potem zeszli do 79,90 zł, a ostatni telefon 76,90. Za każdym razem chcą wcisnąć na siłę to hbo, które w zupełności mnie nie interesuje. Powiedziałem, że jako stały klient (3-4 umowa mi się kończy w maju) to oczekuję czegoś atrakcyjnego i jeżeli następny telefon będzie z takimi propozycjami to od razu składam wypowiedzenie, także na razie czekam ;)
co do nie przedłużania umowy, każda umowa (w każdym przypadku - telewizja, telefon i inne czary) powyżej 12 miesięcy przechodzi w umowę na czas nieokreślony, także uważaj, bo i będziesz miał dalej usługę i cenę na pewno wyższą...

Gwiaździsty 26.03.2014 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MK85 (Post 1355795)
no mnie ostatnio torpedują telefonami...
Mam pakiet OptiumumHD (bez hbo ale z c+ oczywiście no i multiroom) płacę 81 zł. Dzwonili do mnie pierwszy raz zaproponowali 89 zł i hbo, potem zeszli do 79,90 zł, a ostatni telefon 76,90. Za każdym razem chcą wcisnąć na siłę to hbo, które w zupełności mnie nie interesuje. Powiedziałem, że jako stały klient (3-4 umowa mi się kończy w maju) to oczekuję czegoś atrakcyjnego i jeżeli następny telefon będzie z takimi propozycjami to od razu składam wypowiedzenie, także na razie czekam ;)
co do nie przedłużania umowy, każda umowa (w każdym przypadku - telewizja, telefon i inne czary) powyżej 12 miesięcy przechodzi w umowę na czas nieokreślony, także uważaj, bo i będziesz miał dalej usługę i cenę na pewno wyższą...

Wiem o tym, zaproponowali mi to co mam + HBO (bezpłatnie przez 6 mies.), za tą prawie samą cenę (62 zł.), tylko musze kupić dekoder do multiroomu bo nie chcę ewentualnie płacic 15 zł za dzierżawę.

dulli78 27.03.2014 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MK85 (Post 1355795)
(...)Powiedziałem, że jako stały klient (3-4 umowa mi się kończy w maju) to oczekuję czegoś atrakcyjnego i jeżeli następny telefon będzie z takimi propozycjami to od razu składam wypowiedzenie, także na razie czekam ;)

Bez złożonego wypowiedzenia umowy nigdy nie doczekasz się na dobrą ofertę. Mam umowę do końca kwietnia (płacę 49 zł), rezygnacja wysłana już jakiś czas temu, dzwonili kilka razy z różnymi ofertami (za 54 zł, 59 zł, 69 zł) wciskając za każdym razem HBO. Nawet mi się nie chciało z nimi rozmawiać, negocjować to trzeba z działem utrzymania klienta pod koniec obowiązującej umowy (czyli w moim przypadku pod koniec kwietnia).
I tu mam następujące pytanie, chciałbym wymienić dekoder (taki najprostszy, w bezpłatne użytkowanie), jaki byście polecili z własnego doświadczenia? Phillips, Pace czy Sagem? Nie musi mieć nie wiadomo jakich bajerów, tylko żeby się nie wieszał zbyt często.

rozarian 27.03.2014 21:02

dulli78 masz na myśli sprzęt HD tak? Sagema HD unikaj, bo jest wolny jak cholera. Przez rok mnie wkurzał i wystarczy. Wymieniłem go na Pace PVR500 (bez opłat). Na pewno jest szybszy, no i ma dysk. Raz czy dwa mi się przez ostatni miesiąc zawiesił, ale i tak nie ma porównania z Sagemem. Philipsów chyba już nie dają - o ile się nie mylę.

Don Donson 27.03.2014 21:50

Ja mam full opcje z hd canale, hbo, cinewszystko za 79 zl i dwa dekodery hd i multiroom za free

AntyMod 09.04.2014 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Don Donson (Post 1356056)
Ja mam full opcje z hd canale, hbo, cinewszystko za 79 zl i dwa dekodery hd i multiroom za free

ja tez taka slaba propozycje dostaje od 2 tygodni prawie codziennie, i teraz juz wyprzedzam fakty od raz dziekujac za to .....czy wynegocjowal ktos calosc C+ bez tych filmowych i niepotrzebnych HBO, Cienemaxow itp za mniej niz 60 zl ??? ........ i czy ma ktos ten dekoder http://ncplus.pl/oferta/dekodery/box-hd-pvr-ready i moglby cos na jego temat powiedziec ??

rabi86 09.04.2014 17:20

Za 54 zł na rok canal+ bez HBO,Cinemax, tylko że ja mam jeden dekoder HD wypożyczony, drugi sd ale własny i multiroom oczywiście

felipe 09.04.2014 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1357630)
ja tez taka slaba propozycje dostaje od 2 tygodni prawie codziennie, i teraz juz wyprzedzam fakty od raz dziekujac za to .....czy wynegocjowal ktos calosc C+ bez tych filmowych i niepotrzebnych HBO, Cienemaxow itp za mniej niz 60 zl ??? ........ i czy ma ktos ten dekoder http://ncplus.pl/oferta/dekodery/box-hd-pvr-ready i moglby cos na jego temat powiedziec ??

Spokojnie walcz o mniej niż 60 zł! Bez multi to bliżej 50 celuj nawet. Tylko mam nadzieję, że wypowiedziałeś dotychczasową umowę?

Mnie wczoraj proponowano umowę na 24 miesiące, cały C+, HBO 9 mcy za darmo, z multiroomem i swoimi dekoderami (sagemy hd na własność) za 64,50 zł miesięcznie - oczywiście to średnia. Oczywiście grzecznie odmówiłem :)

Wysłałem wypowiedzenie 3 tygodnie temu. Też liczę, że będę to miał za 60 maksymalnie, to jest do ugrania i taka kwota z multi by mnie cieszyła.

AntyMod 09.04.2014 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1357637)
Spokojnie walcz o mniej niż 60 zł! Bez multi to bliżej 50 celuj nawet. Tylko mam nadzieję, że wypowiedziałeś dotychczasową umowę?

Mnie wczoraj proponowano umowę na 24 miesiące, cały C+, HBO 9 mcy za darmo, z multiroomem i swoimi dekoderami (sagemy hd na własność) za 64,50 zł miesięcznie - oczywiście to średnia. Oczywiście grzecznie odmówiłem :)

Wysłałem wypowiedzenie 3 tygodnie temu. Też liczę, że będę to miał za 60 maksymalnie, to jest do ugrania i taka kwota z multi by mnie cieszyła.

Nie, nie wypowiedzialem umowy , koncze umowe z koncem maja - dlatego pytam czy ktos dostal taka oferte pponizej 60 zl bez wypowiadania jej

FraMat 09.04.2014 19:13

Cytat:

No coś takiego....
Mnie się umowa konczy 31 maja i dzisiaj do mnie zadzwonili z ofertą:
- całe C+
- HBO
- Filmbox
- Cinemax
- AXN
- kino nocne (:mysli:)

za jedyne 195 zł na miesiąc
:cenzura:

Wysłałem dziś wypowiedzenie
:D

brylant17 09.04.2014 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1357643)
No coś takiego....
- całe C+
- HBO
- Filmbox
- Cinemax
- AXN

Wysłałem dziś wypowiedzenie
:D

Ja widzę to nowi klienci mają lepiej pakiet podstawowy 39.90 pakiet extra 6 miesięcy za friko a potem 10zł ( jak chcemy) dodajemy sobie c+ całą paczke+hbo+cinemax=109.90+10 za extra =119.90 zł na 24 miesięcy umowa trochę długa, ale może dało by się coś ugrać.Mam jeszcze 5 miesięcy umowy także zobaczymy

BW.WISŁA 09.04.2014 21:18

Przedłużałem umowę na kolejne 12 m-cy

pakiet Universe
6x canale
dekoder PVR
Multiroom /stare karty/
razem 59 zeta

Wypowiedzenie wysłane, ni cholery nie chcieli zejść niżej :-/ ( wcześniej płaciłem za to 54 zł ), może komuś się uda dorwać taniej

AntyMod :
faktycznie teraz się nazywa tak jak piszesz , sugerowałem się tym co mam napisane na ICA, a tam jest pakiet UNIVERSE +

AntyMod 09.04.2014 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BW.WISŁA (Post 1357652)
Przedłużałem umowę na kolejne 12 m-cy

pakiet Universe
6x canale
dekoder PVR
Multiroom /stare karty/
razem 59 zeta

Wypowiedzenie wysłane, ni cholery nie chcieli zejść niżej :-/ ( wcześniej płaciłem za to 54 zł ), może komuś się uda dorwać taniej

PAKIET uNIVERSE ?????? rozumiem ze chodzi ci o pakiet ktory teraz sie nazywa Comfort + Sport&Film+ ktory na stronie jest po 79,90 ??

Don Donson 10.04.2014 06:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1357630)

zapomniałem dodać, że w tej cenie zero opłat aktywacyjnych za nową kartę i dwa dekodery hd i zero za dzierżawę dekoderów.

hunter 10.04.2014 07:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1357643)
No coś takiego....
- całe C+
- HBO
- Filmbox
- Cinemax
- AXN

Hm... Mam pakiet co powyżej bez "kina nocnego", Cinemax i Filmbox. Kosztuje mnie to 89 złotych, a w tej cenie mam już najem dekodera z dyskiem.

FraMat 10.04.2014 09:55

ano właśnie... jak patrzę na stronke nc+ to te dodatkowe pakiety sa po 15 zł, więc razem 45 zł powinno dojść i wynosić najwyżej 134 zł.
Trzasnąłem słuchawką.
Teraz czekam na reakcje po wypowiedzeniu.

felipe 14.04.2014 19:17

Cytat:

Przedłużyłem dzisiaj umowę, mam to za średnio 59 zł, więc cel osiągnięty i jestem zadowolony.
Reasumując - warto wypowiedzieć, warto grzecznie negocjować. Pewnie mógłbym jeszcze ugrać z piątkę co najmniej, ale już miałem dość tych telefonów - wzięli mnie na klasyczne przetrzymanie ;)

Arkas 14.04.2014 21:42

Ja mam taką sprawę, obecnie mam pakiet z hbo canal+, dwa dekodery (w tym jeden z nagrywarką), multiroom. Płacę 99 zł. Teraz przy przedłużaniu potrzebuję jeszcze jeden dekoder, babeczka mówiła że obecne dekodery muszę wymienić i proponuje mi 125 zł na miesiąc plus jakiś cinemax. Dla mnie przesada, mówicie że lepiej wypowiedzieć, czy negocjować kilka rozmów aż zjadą z ceną?

rav 15.04.2014 11:33

@Arkas
Jeśli zamierzasz używać trzy dekodery na raz, to musisz wymienić sprzęt. Więc pewnie za dużo nie zwojujesz negocjowaniem, choć czemu nie sprawdzić?
Jeżeli na trzecim dekoderze będziesz oglądał sporadycznie i możesz przenosić kartę, to rozważ zakup dodatkowego dekodera poza ncpus. Pewnie zapłacisz jakieś 200-250 zł. W 8-9 miesięcy Ci się zwróci.
Jest jeszcze opcja samodzielnego dzielenia splitterami, ale nie wiem czy one nadal dobrze działają na starym sprzęcie cyfry. U mnie się spsuły...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl