Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

wislacki 02.07.2011 15:57

Chłopaki bądźmy poważni :-D 13 miejsce? Za ile lat? Polskie kluby co dwa lata mają niezły sezon, niezły - co w naszym przypadku oznacza jedną drużynę w grupie LE. Ile taka drużyna zdobędzie punktów?

Umówmy się, tylko i wyłącznie Wisła w przeciągu najbliższej dekady może zapewnić Wiśle awans do Ligi Mistrzów. Jeżeli będziemy regularnie punktować nie będziemy potrzebowali punktów z rankingu krajowego zdobytych przez Amikę czy Legię, bo w każdej rundzie będziemy rozstawieni. Pożytek z tych punktów może mieć Śląsk, albo Lechia, ale będą to tak odległe czasy, że ja zostanę jednak przy kibicowaniu przeciwnikom Kuchenek i Wojskowych...

Dariusz 02.07.2011 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislacki (Post 1120143)
:rotfl:

Abstrahując od braku wartości merytorycznej w tym poście, zdajesz sobie sprawę z jakimi zespołami można odpaść w IV rundzie el. LE? Naprawdę, coraz głupsze argumenty wymyślacie na poparcie waszej idiotycznej postawy.

i Wisła pisz z dużej! :foch:

Za Wisłe oczywiście przepraszam, ale pisałem na szybkości i nie zauważyłem błędu. Apropo zespołów myślałem o sytuacji gdzie Wisła jest rozstawiona, co patrząc na poprzednie lata nie jest takie nieosiągalne w przyszłości, bo potrzeba około 13-15 pkt, a wtedy już na piłkarskich bogów w 4 rundzie el.LE nie trafimy. Całą reszte, żeby kibicować polskim zespołom w europejskich pucharach podtrzymuje.

wislacki 02.07.2011 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariusz (Post 1120148)
Za Wisłe oczywiście przepraszam, ale pisałem na szybkości i nie zauważyłem błędu. Apropo zespołów myślałem o sytuacji gdzie Wisła jest rozstawiona, co patrząc na poprzednie lata nie jest takie nieosiągalne w przyszłości, bo potrzeba około 13-15 pkt, a wtedy już na piłkarskich bogów w 4 rundzie el.LE nie trafimy. Całą reszte, żeby kibicować polskim zespołom w europejskich pucharach podtrzymuje.

A zdajesz sobie sprawę jakie ochłapy spadają Wiśle po zwycięstwie Amiki w Europie?
Naprawdę sądzisz, że te 13-15 pkt zdobędą dla nas rywale?
Po za tym z twojego postu wynika, że mam kibicować Legii tylko po to, żeby za dziesięć lat zamiast odpadać z Karabachem, odpadniemy z Arsenalem. Ciekawa propozycja, ale jednak nie skorzystam

Dariusz 02.07.2011 16:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislacki (Post 1120149)
A zdajesz sobie sprawę jakie ochłapy spadają Wiśle po zwycięstwie Amiki w Europie?
Naprawdę sądzisz, że te 13-15 pkt zdobędą dla nas rywale?
Po za tym z twojego postu wynika, że mam kibicować Legii tylko po to, żeby za dziesięć lat zamiast odpadać z Karabachem, odpadniemy z Arsenalem. Ciekawa propozycja, ale jednak nie skorzystam

Nie mówie, że te 15 pkt zdobędą rywale, teraz mamy ponad 10 pkt, po tym sezonie tracimy 4,5, wystarczy, że zdobędziemy w tym i przyszłym po 5 pkt i już będzie koło 15.
Nie mówie o zażartym kibicowaniu Legii, bo ja jej dużego sukcesu nie życze, ale dwa zwycięstwa w 3 rundzie el., remis w 4 i mi wystarczy jak na 4 mecze.
Nie uważasz, że sukces Wisły + jakiegoś jednego/dwóch zespołów = większa kasa w tych klubach = motywacja innych zespołów w Polsce= silniejsze zespoły = silniejsza liga = lepsze szkolenia/trenerzy/transfery = lepsza reprezentacja
Może troche nierealne na teraz, ale możliwe, że dzięki temu za 20-30 lat pójdziemy na mecz reprezentacji polski na stadionie Wisły i nie będziemy się wstydzić, że dostajemy w dupe od USA/Australii.
Ja osobiście 100 razy bardziej wolałbym, żeby w fazie grupowej LE zagrała Jaga, niż Legia, ale jak Legii się uda awansować płakał nie będę. Na pewno nie chciałbym, żeby Legia zagrała na wiosne w pucharach.
Najlepszym przykładem moich poglądów jest Celtic, który miał tak naprawde dwa świetne sezony, ale w słabej lidze nic większego na dłuższą mete nie zdziałał.

wislacki 02.07.2011 16:45

Cytat:

Nie mówie, że te 15 pkt zdobędą rywale, teraz mamy ponad 10 pkt, po tym sezonie tracimy 4,5, wystarczy, że zdobędziemy w tym i przyszłym po 5 pkt i już będzie koło 15.
Właśnie dlatego na arenie europejskiej będę kibicował Wiśle (plus Śląskowi i Jadze), a nie Legii czy Lechowi

Cytat:

Nie mówie o zażartym kibicowaniu Legii, bo ja jej dużego sukcesu nie życze, ale dwa zwycięstwa w 3 rundzie el., remis w 4 i mi wystarczy jak na 4 mecze.
To ile dostaniemy punktów do rankingu klubowego? Ile z tych zwycięstw skapnie Wiśle? Policzyłeś to już, czy ot tak rzucasz hasłami na lewo i prawo?

Cytat:

Nie uważasz, że sukces Wisły + jakiegoś jednego/dwóch zespołów = większa kasa w tych klubach = motywacja innych zespołów w Polsce= silniejsze zespoły = silniejsza liga = lepsze szkolenia/trenerzy/transfery = lepsza reprezentacja
Nie

Sukces Legii w pucharach niesie tylko jeden plus - gorsza forma zespołu w lidze. Ale będzie to jeden, jedyny argument, którym będę się tylko i wyłącznie pocieszał jeżeli już Wojskowi awansują do fazy grupowej. Dalej jednak życzę im jak najgorzej.
Co roku te same argumenty...
Jeśli dyskusja w złym wątku to proszę modów od przeniesienie

Dariusz 02.07.2011 17:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislacki (Post 1120157)
Właśnie dlatego na arenie europejskiej będę kibicował Wiśle (plus Śląskowi i Jadze), a nie Legii czy Lechowi

To ile dostaniemy punktów do rankingu klubowego? Ile z tych zwycięstw skapnie Wiśle? Policzyłeś to już, czy ot tak rzucasz hasłami na lewo i prawo?

Jako klub zarobimy niewiel, bo marne 0,125, ale za to polska federacja zarobiłaby 0,625 co mam nadzieje może decydować o dodatkowym, bądź późniejszym startem drużyn w eliminacjach.

To w takim razie Legia w 4 rundzie el. i Śląsk lub Jaga w fazie grupowej:). Ja będe wtedy zadowolony, a nawet bardzo szczęśliwy. Oczywiście widze Wisłe w minimum fazie grupowej LE.

Wojtas 02.07.2011 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1120111)
Wysłannicy Skonto ogladaja tylko mecze Wisły z koncowki sezonu twierdzac, ze oni beda mieli łatwiej bo sa w srodku sezonu a pilkarze Wisły dopiero wroca z uropów. Ciekawe skad oni maja takie informacje.

To dajmy im " w podarunku" mecze : 2-gi mecz z Bielsku i u siebie z Gornikiem .....i to sie nazywa zrobic zasłonę dymną :)

WISŁA 1906 NH 03.07.2011 14:31

Ktoś wie czy będzie można gdzieś oglądnąć dziś o godzinie 17:30 mecz Skonto - Jurmala ?

HEDu 03.07.2011 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1120106)
Docelowo to daje 11 piłkarzy którzy nie dołożyli swojej cegiełki do poprzednich kompromitacji pucharowych . Do tego grona można dodać Kurto i mamy łącznie 16 zawodnikwo którzy nawet nie powąchali kompromitacji w el LM sprzed 2 lat .

jest jeszcze Sobolewski, Jirsak, Boguski, skarceni kilkoma kompromitacjam, mniej Gargula. Co ciekawe wiekszosc z kompromitujacych sie to wlasnie Polacy.

CH. 03.07.2011 16:25

Skonto - Jurmala (przedostatnia drużyna w lidze) do obejrzenia tutaj
http://www.skontofc.lv/lv/skontotv lub http://sportacentrs.com/sportacentrs...to_jurmala_v_v
W ramach ciekawostek kurs - Skonto (1,13 zł), remis (7 zł) , wygrana Jurmali (12zł)

blanco 03.07.2011 19:25

Skrót wygranego 2:0 meczu Skonto z Jurmala :

http://sportacentrs.com/sportacentrs...ru_par_jurmalu

Ładna akcja na 1:0 , poza tym nic szczególnego .

Dzimi 03.07.2011 19:44

O ile cała drużyna Skonto raczej silna nie jest, to w ich przejściu jest tylko jeden problem:

Nathan Junior - 22 letni brazylijczyk, który w tym sezonie nastrzelał dla Skonto już trochę bramek. To taki ich Kalu Uche, nieźle się kiwa i strzela.

filemon 03.07.2011 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1120525)
W ramach ciekawostek kurs - Skonto (1,13 zł), remis (7 zł) , wygrana Jurmali (12zł)

a nawet był gdzieś 1.15-6.25-16.00 :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 1120625)
Skrót wygranego 2:0 meczu Skonto z Jurmala :

http://sportacentrs.com/sportacentrs...ru_par_jurmalu

Ładna akcja na 1:0 , poza tym nic szczególnego .

O, miło że link do skrótu wrzuciłeś :)
Hm, jedynka padła po jakimś nieudolnym, paralitycznym wyprowadzeniu piłki z dryblingiem i przede wszystkim zgubieniem krycia.
A, no i widać, że nawet taka Jurmala mogła z nimi spokojnie zremisować, gdyby wykorzystała swoje szanse. Naprawdę nie ma się kogo obawiać.

omen69 04.07.2011 11:16

Ładna bramka? Przecież w tym meczy obrona rywali naszych rywali :) nie istniała. Zobaczcie sobie jeszcze raz powtórkę pierwszej bramki - jak zachowują się obrońcy? To nie jest zgubienie krycia to jest brak krycia. Nasi "chłopcy" z MESY lepiej się potrafią ustawić. Podobnie jest w kolejnej akcji, gdzie Skonto przestrzeliwuje. Obrońcy są na boisku ale z tego nic nie wynika. Leci długie podanie i dwóch piłkarzy Skonto wyprzedza obrońców, którzy ledwo się ruszają. Potem jest megarożny... piłka leci a bramkarz rywali przepuszcza piłkę i Skonto nie wykorzystuje 100% sytuacji. Akcja na dwa zero to już klasyka w tym meczu... znów długie podanie. Znów obrona śpi i piłkarz Skonta przejmuje piłkę, mija bramkarza i podaje do kolegi, który jest niepilnowany mimo, że w polu karnym jest 5 piłkarzy drużyny przeciwnej! I pada drugi gol. Nasza obrona tak nie wygląda. Nawet w mocno rezerwowym ustawieniu z Kowalskim, Burligą, Czekajem... wygląda to lepiej. Skonto wygrywa bo rywal grał totalną padakę w defensywie. Takiej drużynie jak Jurmala Wisła by na pewno więcej goli strzeliła. Nie ma więc się czego obawiać :) Do tego mimo słabej grze w defensywie ta Jurmala postraszyła parę razy Skonto. Będzie dobrze :)

krytyk 04.07.2011 12:00

śmieszna "wypowieć" Kamila K.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

Kandzior 04.07.2011 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krytyk (Post 1120880)

Tą wypowiedź przeanalizowaliśmy już tutaj w kilku tematach chyba.

Bialix 04.07.2011 12:46

Odnośnie tego skrótu, to faktycznie są niskie nakłady na piłkę na Łotwie, skoro skrót był odtwarzany z wideo...

skeba 04.07.2011 13:05

Cytat:

Już teraz odważę się o wytypowanie pierwszej 11 na mecze ze Skonto:
Pewniakami jest Melek, Pareiko, Sobolewski, Genkov, Malecki. Ci zawodnicy zagraja na pewno.

Angmir 04.07.2011 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1120913)
Pewniakami jest Melek, Pareiko, Sobolewski, Genkov, Malecki. Ci zawodnicy zagraja na pewno.

Szkoda ze Chavez nie trenował - bo to dla mnie stoper numer 1 a tak może być słabo przygotowany do gry.

i nie pisz Melek bo mi się odrazu "sędzia" Małek skojarzył :D - ble

sergio 04.07.2011 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1120913)

Ja bym z tymi ksywkami poszedł ciut dalej Melek, Pareix, Sobi, Loska, Małpi:shock:

KaRaSTSW 04.07.2011 14:31

Skonto Ryga - Wisla Krakow 6.30 3.80 1.45 kurs wg bukmacherów
Jak widac jestesmy zdecydowanymi faworytami :)

Angmir 04.07.2011 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaRaSTSW (Post 1120971)
Skonto Ryga - Wisla Krakow 6.30 3.80 1.45 kurs wg bukmacherów
Jak widac jestesmy zdecydowanymi faworytami :)

Jak na mecz wyjazdowy to kurs wyjatkowo niski :)

HEDu 04.07.2011 15:34

skad masz tak szybko kursy? ja nie widze jeszcze kursow nawet na 7 lipca (LE), chcialem wiedziec na ile Jaga, pewnie podobnie jak my, moze 1.60 jak u siebie bylo 1.25

Donki 04.07.2011 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1121003)
skad masz tak szybko kursy? ja nie widze jeszcze kursow nawet na 7 lipca (LE), chcialem wiedziec na ile Jaga, pewnie podobnie jak my, moze 1.60 jak u siebie bylo 1.25

http://www.kursy1x2.pl/GameOdds.aspx...7474&sportID=0

blanco 04.07.2011 15:47

bwin:

Kto zakwalifikuje się do następnej rundy?

Skonto FC 5.75 - Wisła Kraków 1.10

dobra_bestia 04.07.2011 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1121003)

bwin->piłka nożna->Europa-> i masz eliminacje LE i LM.

Na Jage 2.00, może przez to że Franek nie zagra. Wg buków Wisła zdecydowanym faworytem, kurs 1.40 na wyjeździe to nawet w lidze za często nie mieliśmy

dobra_bestia 04.07.2011 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 1121013)
bwin:

Kto zakwalifikuje się do następnej rundy?

Skonto FC 5.75 - Wisła Kraków 1.10

To co, stawiamy na Skonto? hehe, jak Wisła przejdzie będziemy zadowoleni, jak nie to chociaż trochę zarobimy

Dariusz 04.07.2011 18:57

Skonto 6,30 remis 3,80 Wisła 1,45
Irytysz 3,35 remis 3,20 Jagiellonia 1,95

CH. 04.07.2011 20:01

Cytat:

Od środy 6.07.2011 rozpoczynają się zapisy na wyjazd do Rygi.

Sprzedaż biletów odbywać się będzie w Wiślackim Świecie.

Terminy zapisów:

- środa, godz. 14.45 - 17.45
- czwartek, godz. 14.45 - 17.45

Jeżeli bilety nie zostaną wyprzedane zapisy odbędą się także w piątek (ewentualne godziny podamy po czwartkowych zapisach).

Cena biletu : 10 Euro

Przy zapisach obowiązkowo należy podać : nazwisko, imię, Pesel, nr. dowodu lub paszportu, osiedle/miejscowość

Dane należy przynosić zapisane na kartkach, co usprawni zapisy.

Osoby zapisane na transport SKWK, bilety mogą nabyć bez stania w kolejce (o ile takowa będzie), przy kupnie biletu muszą okazać kwit KP, który otrzymały przy zapisach na autokar.

Podczas zapisów do puszki będzie można wrzucić datki na operację jednego z kibiców Wisły Kraków, fundusze na zabieg zbieramy od kilku tygodni.

Zapraszamy na zapisy!

Wisła Kraków

boczek 05.07.2011 16:30

Witam.
Mógłbym prosić o terminarz następnych rund el. LM ?

Wiaodmo że dokładny termin, czy gospodarzem jest pierw drużyna A czy B to później się ustala. Ale teraz z grubsza chciałbym wiedzieć kiedy.

Dziękuje bardzo za odpowiedź

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl