![]() |
Czyli w ostatniej kolejce tej grupy Meksyk-Urugwaj szykuje się remis;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja na mundialu kibicuje Meksykowi, Portugalii, WKS, Chile i Nigerii.. niestety ta ostatnia drużyna już odpadła. |
Cytat:
No chyba, że strzelą jeszcze jedną :-D Cytat:
|
można powiedziec że Francuzi są regularni w swojej nieregularności
98' - MŚ 02' - 3 mecze bez gola i koniec 06' - vice MŚ 10' - 2 mecze bez gola i... no wlasnie |
Niezły Meksyk :)
Super ,że żabojady jadą do domu :) |
Francja do domu dziękuje!!! grają piach i to totalny to jest kara za rękę Henry 'ego :P
|
Niby mogą grać na remis ale kto by chciał grać z Argentyną? Meksyk pewnie zaatakuje
|
Cytat:
|
Meksyk zasłużył, Francja już raczej na pewno jedzie do domu. Oliwa sprawiedliwa.
Widok wielkiej gwiazdy siedzącej, skulonej na ławce Henry bezcenny, niczym ten playboy z goala :lol: Pytanie, czemu niektórzy piłkarze Francji mają takie dziwne paski na koszulkach? |
Cytat:
Żartując oczywiście. Meksyk dziś zasłużył na 3 punkty ciekawy mecz się szykuje z Urugwajem, kto przegra trafia na Argentynę. |
Pełno gwiazd, drużyny brak, tyle o Francji.
Wygląda na to, że Meksyk i Urugwaj z grupy A wyjdą. |
Teraz Meksyk 0:0 Urugwaj i dwie afrykańskie drużyny żegnają się z MŚ.
|
Cytat:
|
Francja bezpłciowa tak jak ich cipowaty trener. Dostają w dupsko a kogucik opiera się o box i duma z ironicznym uśmiechem.
Mam nadzieję w ostatnim meczu Amerykańce zagrają na remis i Francuzi odpadną z WC. |
Ogólnie super mecz Meksyku i zasłużone zwycięstwo Francji.
Zaczyna mnie martwic poziom europejskich drużyn. Na razie Ci wielcy poza Holandia i Niemcami nic nie pokazują. Porażka Hiszpanii Danii, remis Portugalii, Anglii, zwycięstwa Słowenii, Szwajcarii które w końcu się zamęczą-to wszystko troche martwi zwłaszcza, że najlepsze ligi są jednak w Europie. Pięknie grają drużyny z Ameryki Południowej, widac tą finezję każdej z ekip. Jesli chodzi o drużyny Azjatyckie idzie w kratkę choc pokazują walecznośc, natomiast są 3 drużyny z Afryki- Ghana WKS, oraz Nigeria które mogą coś w tym turnieju jeszcze pokazac. Mimo iż dopiero się zaczynają drugie mecze w grupach trzeba przyznac że Europa wypada cienko... |
Cytat:
Ale o co chodzi? :P Świetna postawa Meksyku, genialne skrzydła, nic tylko się cieszyć. BRAWO BRAWO BRAWO! Europa nic (poza Niemcami) na razie nie gra.. Oby jutro się Anglia obudziła.. |
Cytat:
Co do samego Mundialu, to osobiście jestem zaskoczony coraz lepszą grą zespołów. Wcześniej przy niektórych meczach chciało się spać, teraz jest gra bardziej otwarta i ofensywna. Francja może się już pakować. Koncepcja Jowisza znajdującego się w cieniu Saturna upadła z wielkim hukiem. Co nie zmienia faktu, że francuskie gwiazdki były cieniami samych siebie z piłki klubowej. Anelka bez snajperskiego zmysłu, pomoc bez pomysłu (szczególnie zawiódł mnie Gourcuff). Ribery od afery z panną Dehar gra beznadziejnie i teraz chyba nie wytrzymał presji liderowania drużyną. Ale nigdy żabojadom nie kibicowałem, więc w sumie cieszę się ze zwycięstwa Meksyku. Bardzo podobała mi się gra Hernadeza, który swój 40-minutowy występ okrasił piękną bramką (ucieczka ze spalonego - bajka). Jutro świetny mecz Serbia - Niemcy, Kirm zagra przeciwko USA, a Anglia gra z Algierią. Będzie ciekawie. |
To jest faktycznie ciekawe bo spokojnie oba teamy mogą się dogadać, ale Meksyk tu ma niezły dylemat.
W bahu już jest 1.6 na remis:> , ja nie jestem przekonany czy Meksyk czasami nie zagra o pełną pulę. ps Ribery może faktycznie powinien się zająć tylko małolatami bo z piłką to mu idzie coraz gorzej. |
Meksyk Meksykiem - moim zdaniem bardzo daleko moze dojsc reprezentacja Chile. Maja swietny skład, nie gorszy od Hiszpanow i spokojnie moga pokonac kazdego kto stanie im na drodze. Pokazali w eliminacjach jak silna sa druzyna wygrywajac m.in z Brazylijczykami, zajeli lepsze miejsce od Argentyny. Przed MS stawiałem, ze czarnym koniem bedzie Meksyk i USA ale lepsze wrazenie odniosłem po grze Chilijczykow. Z Fernandezem, Umberto Suazo i reszta zawodnikow moga na tych mistrzostwach odegrac bardzo wazna role.
|
Ja mam tylko nadzieje ze Mistrzem swiata zostanie ktoras z tych druzyn na ktore malo kto stawia, lub Argentyna.
|
Jak chcieli dyletanta trenerskiego, który nie bierze na mundial Benzemy, a na ławie trzyma Cisse i Henry'ego, wpuszczając Gignaca (całe 6 goli w Ligue 1 w zeszłym sezonie!) - to trzeba było zatrudnić Libora Palę albo Wernera Liczkę. Albo obu w tandemie. Byłoby z pewnością taniej, a przy tym o wiele śmieszniej.
To absolutny dramat, jak grają Trójkolorowi. Z takimi zawodnikami grać taki piach. Nie ma w ogóle drużyny. Szanse Francji są w zasadzie znikome: muszą wygrać z RPA min. 3-0, a najlepiej 4-0 i więcej. Chyba, że w meczu latynoskim jedna ze stron ostro postrzela. |
wreszcie jakies mecze, ktore sie dalo ogladac, a zwyciestow Meksyku to juz w ogole wisienka na torcie
mozna powiedziec, ze mistrzostwa zaczely sie od 2 kolejki 1 kolejka - srednia bramek na mecz: 1,69 2 kolejka, dotychczas: 3,25 i oby tak zostalo i od razu wuwuzele jakby mniej przeszkadzają :) |
Francja może się śmiało pakować. Meksykowi i Urugwajowi wystarczy 1 pkt. i zapewne będą chcieli wyruchać nic nie grających trójkolorowych. Tam drużyny nie ma już od jakiegoś czasu, a mundial tylko to potwierdza.
Ciekawe co pokażą Niemcy z Serbią, bo jeśli to samo co z kangurami to nie zdziwie się jeśli zobaczymy ich w finale. |
A tutaj przepis na sukces Meksyku... ;)
http://www.sportfan.pl/artykul/18223...-obledne-laski |
Dokladnie Mistrzostwa dopiero sie rozkrecaja i smiem twierdzic ze naprawde dobre widowiska dopiero przed nami :)
Francuzi maskakrycznie słabi,co za druzyna ciot i panienek,grali ale jekby im sie nie chcialo ,musi przyjsc Blount i to dopiero poukladac i dac im nowa wiare,bo teraz to niech szybko odpadna i montuja zespol na miare Francji 98 bo dzis to cien tamtego zespolu. No i namieszali tez Grecy ,jak ich nie lubie to dzis szczescie im sprzyjało ale ze swoja gra to oni i tak daleko nie zajadą. Argentynczycy i Meksykanczycy wreszcie cos dopingowali i przebili sie przez ryk tych trabek(swoja droga jakby ich mniej bylo :)) |
Cytat:
drużyny dobrze się prezentują taktycznie, do tego grupy są bardzo wyrównane i zwyciężyła gra na remis. w 2 rundzie okazało sie że nawet Grecja mzoę grac do przodu jak ma jednego wiecej :lol: głupia zasada FIFY że o awansie decyduje różnica bramek stawia Francję w dobrej sytuacji. Jak się zepną to i 5-0 wygrają. Gra Meksyku na remis może im nie wyjść na dobre |
Cytat:
- nie leży to w ich naturze; - nic im remis nie daje, bo oznacza 2 miejsce i grę z Argentyną. Urugwaj z Meksykiem zagrają o pełną pulę i tu jest nadzieja dla Francuzów. Natomiast inna sprawa, czy Trójkolorowi "się zepną". Niby RPA to słaby team, ale grają przed własną publicznością o honor. Do tego są wybiegani i nieźli taktycznie. Francuzi pewnie z nimi wygrają, ale wątpię by był to wysoki wynik. W najlepszym wypadku dwubramkowe zwycięstwo, a to może być za mało. Z dzisiejszych meczy najbardziej interesuje mnie forma Niemców. Kreuje się ich na głównego faworyta mundialu, moim zdaniem na wyrost bo poprzedni przeciwnik był jednak dość słaby, a mecz ustawiła szybko strzelona bramka. Niemcy najsilniejszego przeciwnika - Ghanę - mają na koniec, gdy powinno być pozamiatane. Ale Serbia jest dość solidna, więc zobaczymy czy pójdzie im równie łatwo, jak z Australią. Raz rozpędzona, germańska maszyna może być jak czołg w tym turnieju. |
A ja myślę, że nadrzędnym będzie zostawienie w grupie Francuzów i południowcy zagrają na remis. :-)
|
Cytat:
Tylko teraz zamiast gości z charyzmą pokroju Deschampsa, Blanca (plus geniusz Zidana) jest zbiorowisko wyprutych z radkości kopania piłki robotów pokroju Anelki. I nie przesadzalbym jakich to piłkarzy maja Tricolores - bo jak tu porównać osobowość/osiągnięcia/umiejętności np. duetu Desailly-Thuram do Diaby-Sagna? I jeszcze ta totalna afrykanizacja, syndrom leniwego murzyna w cieniu przed chałupą. Cztery lata temu stara gwardia przynajmniej odchodziła z klasą. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl