Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Komórki... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=321)

ja_ka_ 14.06.2010 13:28

Mam do wyboru 3 telefony: Nokia 5530 XpressMusic, Nokia 6303i, Nokia 7230...
Który z nich polecacie albo może, którego wziąć zdecydowanie odradzacie?

Al_29 14.06.2010 13:43

jakieś opinie o LG cookie? opłaca sie kupować? :)

4fan_player 14.06.2010 13:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ja_ka_ (Post 913811)
Mam do wyboru 3 telefony: Nokia 5530 XpressMusic, Nokia 6303i, Nokia 7230...
Który z nich polecacie albo może, którego wziąć zdecydowanie odradzacie?

A Ty jakie masz wymagania? Z jakich funkcji korzystasz etc. Jaki masz teraz telefon?

ja_ka_ 14.06.2010 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 913819)
A Ty jakie masz wymagania? Z jakich funkcji korzystasz etc. Jaki masz teraz telefon?

Teraz mam nokię 5310xm. Głównie chodzi o funkcjonalność, baterię i raczej nieskomplikowane rzeczy.

Dzięki 4fan_player, inne opinie też mile widziane.

Nowohucianin^^ 14.06.2010 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 908497)
Dwie sprawy:

Pierwsza

Ma ktoś grę z SE k800i co robiło się zdjęciom rybkom? tylko,żeby na Nokia 6300 działała :D

Dwa

Jak włączyć wibracje w Noki 6300 nie widzę tego :P

prawdopodobnie:

Ustawienia dźwięków -> Sygnalizacja "TAK"

4fan_player 14.06.2010 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ja_ka_ (Post 913822)
Teraz mam nokię 5310xm. Głównie chodzi o funkcjonalność, baterię i raczej nieskomplikowane rzeczy.

Też mam ten telefon :) jeżeli nie masz aż takich dużych wymagań wybierz 6303i. Dobra bateria o wiele lepsza niż w pozostałych dwóch modelach. Bardzo dobre wykonanie - telefon w stalowej obudowie. Wyświetlacz większy niż w 5310 xm. Aparat 3.2 z lampą błyskową, mini jack, mini USB. Więc na Twoim miejscu wybrałbym ten telefon :)

Kamil_mchw 21.06.2010 17:39

co powiecie o LG Swift GT540?? przedłużam umowę w orange i wydaje się że ten tel jest jednym jak nie najlepszym rozwiązaniem... jak nie ten to może zaproponujecie jakiś inny z pośród TYCH telefonów
proszę o szybką odp. bo o 20 ma dzwonić koleś z orange... pozdro

maTyS. 25.06.2010 12:07

ma ktoś jakieś stronki do tapet,motywów gier do samsunga corby ? szukam po necie ale nic takiego konkretnego nie ma.

TSW Fanatyk 02.07.2010 10:33

Coś sprosta moim oczekiwaniom? Chodzi o telefon dotykowy. Musi mieć Wi FI. I jeszcze jednym priorytetem jest długo trzymająca bateria. Jest możliwe takie połączenie? cena to ok 600 zł.

rafil 02.07.2010 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 925558)
Coś sprosta moim oczekiwaniom? Chodzi o telefon dotykowy. Musi mieć Wi FI. I jeszcze jednym priorytetem jest długo trzymająca bateria. Jest możliwe takie połączenie? cena to ok 600 zł.

ja mam Nokię 5530 Xpressmusic, fajny telefon, bateria trzyma dość długo, zależy jak używasz telefonu. aparat 3,2 Mpix robi naprawdę świetne zdjęcia i filmiki. ma wifi. tylko że ma taką wadę, że czasem się wiesza, ale to chyba kwestia tego, że nie wgrałem nowego oprogramowania jeszcze.

Kris54 05.07.2010 15:07

Jaki telefon zakupić w cenie +/- 1000 zł? Mam do wyboru np używaną Nokię N96 lub też Samsunga Omnie HD. Osobiście wolałbym Nokię , bo o Samsungach różne opinie krążyły. A może polecilibyście jakieś inne modele w tej granicy cenowej (w szczególności Nokia i SE) ?

Cinek1906 07.07.2010 17:24

jak otworzyc tą dziurke na karte pamieci ładowarke w telefonie dotykowym?

otwieram to trochę za pomocą tej dziurki, ale to za małe odchylenie jest abym zdołał włożyc cos do slota.

Pomocy :o

harimata 11.07.2010 21:40

Posiada ktoś z Was może nokię z serii E z klawiaturą QWERTY ? Bo chcę sobie kupić ale nie wiem jak będzie się nosiła w kieszeni a w komisie to trochę głupio pakować tel do kieszeni. Jak ktoś posiada to proszę o opinie

kubawislak 11.07.2010 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kris54 (Post 928510)
Jaki telefon zakupić w cenie +/- 1000 zł? Mam do wyboru np używaną Nokię N96 lub też Samsunga Omnie HD. Osobiście wolałbym Nokię , bo o Samsungach różne opinie krążyły. A może polecilibyście jakieś inne modele w tej granicy cenowej (w szczególności Nokia i SE) ?

Człowieku po co Ci telefon za 1000 złotych:shock:

*KoTeK* 11.07.2010 22:36

Weź coś z androidem.

!!IRIVER!! 26.07.2010 18:46

Powiedzcie mi jak to jest z GPSem w Nokiach...? Ojciec ma E52, chcemy wgrać Ovi Mapy, no i z tym nie ma problemu, ale chodzi o to, żeby nie brał kasy za pobieranie pakietów danych. Czy ta bezpłatność tej aplikacji to nie jest ściema?

nero 26.07.2010 19:07

Szukam telefonu który
a) będzie miał obudowę standardową
b) nie będzie telefonem dotykowym
c) będzie to nokia
d) będzie posiadał wi-fi
e) będzie posiadał GPS
f) będzie posiadał możliwość wgrania automapy

Jakie modele łapią się do moich wytycznych?
Cena bez znaczenia.

krsk 26.07.2010 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 944692)
Szukam telefonu który
c) będzie to nokia
d) będzie posiadał wi-fi
e) będzie posiadał GPS

Cena bez znaczenia.

Żadne. Nie zainstalujesz Automapy na telefonie bez Windows Mobile. A o ile wiem, to nie ma żadnej Nokii z klasyczną obudową, bez dotyku i z WM.

Cinek1906 26.07.2010 20:12

mam pytanie w LG GT500, da sie korzystac z nawigacji bez wchodzena na internet?:>
jeśli ktoś jest kumaty w tych sprawach poproszę o PW. :)

nero 26.07.2010 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 944692)
Szukam telefonu który
c) będzie to nokia
d) będzie posiadał wi-fi
e) będzie posiadał GPS

Cena bez znaczenia.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krsk (Post 944745)
Żadne. Nie zainstalujesz Automapy na telefonie bez Windows Mobile. A o ile wiem, to nie ma żadnej Nokii z klasyczną obudową, bez dotyku i z WM.

w takim razie z punktu f rezygnujemy. Teraz się coś znajdzie?

harimata 26.07.2010 23:18

Ja ze swojej strony polecam Ci nokię e72. Sam ją kupiłem niedawno i jestem zadowolony. Bateria trzyma 6 dni przy intensywnym używaniu internetu i dzwonieniu. Sprawdzanie e-maila to bajka. Możesz odpisywać na maile, robić przelewy itp. Możesz odbierać pocztą załączniki z offica i pdfy i je czytać czy nawet edytować i potem odsyłać pocztą. Fajne bajery ma także polecam :)

crazykaro 28.07.2010 23:31

Witam poszukuje jakieś fajnej komórki dotykowej i zastanawiam się co by tu kupić bo wybór jest duży.
Wymagania:
WiFi
Radio
niech trzyma przynajmniej te 3 dni przy średnim używaniu
Moga być modele firm Smsung, Nokia, HTC mniej więcej do 1200zł

4fan_player 29.07.2010 06:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 946341)
Witam poszukuje jakieś fajnej komórki dotykowej i zastanawiam się co by tu kupić bo wybór jest duży.
Wymagania:
WiFi
Radio
niech trzyma przynajmniej te 3 dni przy średnim używaniu
Moga być modele firm Smsung, Nokia, HTC mniej więcej do 1200zł

Samsung Wave Zainteresuj się tym telefonem. Test tego telefonu
www.telepolis.pl/artykuly.php?id=345

Beniu 29.07.2010 09:13

Mam mały problem.
Wczoraj kupiłem LG KU990i i od razu wsadziłem nową karte SDHC 4gb.Na początku wszystko śmigało bez problemu jednak po paru godzinach kiedy chodziłem po menu telefon nagle się wyłączył.Kiedy go chciałem włączyć pokazywało się logo LG i nagle ekran gasł.Potem znowu logo i tak w kółko.Żeby go całkiem wyłączyć musiałem wyciągać baterie bo przyciski nie działały.Zrobiłem tak kilka razy i dalej to samo.Kiedy jednak wyciągnąłem kartę pamięci z telefon to działał.Z braku wiedzy nie sformatowałem od razu karty.We wcześniejszych telefonach też tego nie robiłem a wszystko mi zawsze działało bez problemu.

Czy to jest wina formatu?

4fan_player 29.07.2010 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Beniu (Post 946414)
Mam mały problem.
Wczoraj kupiłem LG KU990i i od razu wsadziłem nową karte SDHC 4gb.Na początku wszystko śmigało bez problemu jednak po paru godzinach kiedy chodziłem po menu telefon nagle się wyłączył.Kiedy go chciałem włączyć pokazywało się logo LG i nagle ekran gasł.Potem znowu logo i tak w kółko.Żeby go całkiem wyłączyć musiałem wyciągać baterie bo przyciski nie działały.Zrobiłem tak kilka razy i dalej to samo.Kiedy jednak wyciągnąłem kartę pamięci z telefon to działał.Z braku wiedzy nie sformatowałem od razu karty.We wcześniejszych telefonach też tego nie robiłem a wszystko mi zawsze działało bez problemu.

A czasami ten telefon nie obsługuje tylko kart micro SD?

tarantulaw2 29.07.2010 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Beniu (Post 946414)
Mam mały problem.

Nie jest to wina formatu. Miałem tak samo gdy miałem ten telefon. Poprostu KU990i obsługuje karty microSD do 2GB .
Na potwierdzenie: www.mgsm.pl/pl/katalog/lg/ku990i/

Beniu 29.07.2010 10:10

Na forum KU990i wyczytałem że jest możliwość obsługi większej jednak będzie mulić i fon i tak będzie odczytywał ją jako 2 gb np. kiedy będziemy sprawdzać stan pamięci.
Tak czy siak będę musiał ją zmienić na mniejszą.
Dzięki za odpowiedz.

Cinek1906 30.07.2010 11:06

Mam pytanie;

mam lg gt500 i problem w tym ze jak zapisuje rzeczy na karcie pamieci to podwoje zapisuja mi sie one na pamieci telefonu da sie to jakos ominac aby bylo tylko na karcie pamieci?

Beniu 05.08.2010 09:12

Pytanie do posiadaczy LG KU990i
Za każdy razem kiedy ktoś do mnie dzwoni najpierw muszę wcisnąć klawisz blokady mimo że telefon jest odblokowany.Następnie kiedy go wcisnę i odbiorę rozmowę nic nie słyszę mimo iż mnie po drugiej stronie słychać.Musze wówczas wyłączyć głośnik i włączyć rozmowę "cichą".Wtedy wszystko gra tyle że za ten czas mój rozmówca się zdąży wyłączyć.Sprawdzałem w ustawieniach telefonu i nie mogę tego zrobić żeby grało tak jak należy tzn po ludzku wcisnąć zieloną słuchawkę i tyle.
Z kolei kiedy ja go kogoś dzwonie nie słyszę sygnału.Kiedy wykonam wszystkie wyżej opisane operacje dopiero jest ok.
Ja mam tego gnoja ustawić żeby było git bo już wielu rzeczy próbowałem?

St@chu 05.08.2010 09:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 944814)
w takim razie z punktu f rezygnujemy. Teraz się coś znajdzie?

A Nokia E52... Sam takową posiadam... Nie wiem czy da się wgrać AutoMapę ale wszystkie pozostałe punkty są spełnione..

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl