Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Turystyka - miejsca, atrakcje, dojazd, noclegi, kuchnia, ceny, zwyczaje [ zbiorczy] (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2328)

adam_09 09.07.2014 09:53

kiedyś w Polańczyku byłem w studenckich czasach na kampingu. Co to tam się działo w tych namiotach po 8 zł / doba i prysznicu 50 groszy / minuta ! fiu fiu... eh... to były czasy... laski jeszcze bez 1 kg tapety idących nad wodę, luz blues...

Kocur 09.07.2014 10:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1367228)
te 150 to tak orientacyjnie, morze raczej odpada. A masz jakiś namiar na tą kwaterę? i kajaki to też od nich czy już ktoś inny?

Telefonu nie znalazłem do tej co ja byłem - ale jak wpiszesz "nocleg Polańczyk" to kwater jest dosłownie kilkaset - od pokoi po całe domki do wynajęcia.

Kajaki to inna firma - tam jest wiele klubów żeglarskich i każdy ma wypożyczalnie.

Elendil 09.07.2014 20:55

ja wróciłem z Krościenka właśnie, polecam to miejsce, jeśli masz ochotę i na rowery i na kajaki ;) i bliżej niż w Bieszczady.

JacobCFC 09.07.2014 21:05

Odwiedzał ktoś Słowacki Raj? Warto się wybrać?

Kocur 09.07.2014 22:59

Jak najbardziej. Trzy najlepsze wycieczki:

- Sucha Bela
- Wielki Sokół
- Przełom Hornadu

Najbardziej znane i najbardziej popularne trasy w Raju. Dwie pierwsze wejście wąwozami w górę - wiadomo, drabinki, łańcuchy itp
Ostatni to szlak wzdłuż rzeki - oczywiście metalowe mostki, drabinki również

Każdą z nich można zrobić w 1 dzień - wyjazd z Krakowa, 5 godz wycieczka i powrót wieczorem. Dojazd z ominięciem dróg krajowych - nie trzeba winietek.

JacobCFC 09.07.2014 23:08

Akurat chcę zahaczyć na kilka dni na Słowację i zastanawiam się co oprócz Tatralandii i jaskiń jeszcze warto odwiedzić.

Kocur 10.07.2014 05:43

Aquapark w Popradzie jest chyba nawet ciut lepszy niż Tatralandii ale chyba też ciut droższy :)

Słowacji Raj polecam, jaskinie Bielska oraz obie pod Chopokiem - Demianowskie: Wolności i Lodowa.

No i najlepsza atrakcja - największy (podobno) zamek w Europie Spiski Hrad:

https://lh6.googleusercontent.com/-T...0/IMG_7073.JPG

Widok z wieży na "pół" Słowacji :)

zim zum 14.07.2014 11:22

Ktoś może polecić nocleg w przyzwoitej cenie w okolicach Wenecji ? :)

MatMario 14.07.2014 11:54

Jest coś takiego jak Hotel Tonight, na f4f podają kody jak załadować sobie ta aplikacje. I można spać za free :D

Przynajmniej ja ostatnio tak spałem w Salzburgu.

Jedna lipa jest taka że nocleg można kupić dopiero w dniu przyjazdu, bo dodają te pokoje które im zostały.

Na ile jedziesz?

zim zum 14.07.2014 12:30

Na 2 noce i z dzieckiem, to nie będę czekał do ostatniego dnia ;)

alterego 14.07.2014 13:10

Zim zum hotel Adria. 1* ale w miare czysto i male sniadanie w cenie.Blisko przystanku autobusowego do Wenecji.

bartek89TS 14.07.2014 19:54

Potrzebuje namiary na fajne sprawdzone miejsce nad naszym Polskim morzem.Chodzi mi o jakieś kwatery prywatne albo domki letniskowe, najlepiej w okolicy Gdańska,Jastrzębiej Góry, inne miejsca też wchodzą w gre, przeglądam oferty po necie, ale zawsze to lepiej coś sprawdzonego.Może bracia z Gdańska mogli by też podpowiedzieć jakąś fajną opcje.

MatMario 14.07.2014 20:05

http://www.fly4free.pl/forum/hotel-d...z-mwz,81,51795

Fajna zniżka. Możecie poszukać czegoś ciekawego.

wiślak 86 14.07.2014 21:26

A czy da się w tym portalu bez logowania i rejestrowania zobaczyć czy jest objęty dany hotel zniżką? bo klikam na wybrany daje date w którą chce przyjechać i potem jest tylko okno z moimi danymi i nr. karty.

OK znalazłem.

kurde kusząca propozycja tylko mam pytanie co jeżeli ja tam o nich przyjadę a oni będą chcieli ściągnąć całość kwoty ze mnie?

i jeszcze jedno pytanie mi się nasunęło. Bo na tej stronie hotele.info znalazłem ofertę z Lublina za 69zeta dla 2os w hotelu 4* a u nich na stronie w czasie rezerwacji online jest że kosztuje tki pokój 200zł. To już naprawdę ja tego nie czaję.

MatMario 25.07.2014 10:46

potrzebuje kwatery w Świnoujściu na dwie noce w sierpniu dla jednej osoby. Gdzie tego szukać bo nie oganiam tych polskich stronek z noclegami.

fialo 04.08.2014 20:51

Witam.

Ma ktoś może sprawdzony nocleg dla wiekszej grupy w pobliżu miejscowosci Orebic w Chorwacji ?

Garbaż1906 06.08.2014 07:40

Mam podobną prośbę co użytkownik wyżej. Wybieramy się pierwszy raz w kilka osób do Chorwacji, na początku Września. Mógłby ktoś polecić fajne miejsce ? A najlepiej z namiarem na sprawdzony nocleg. Dzięki z góry.

Kocur 06.08.2014 08:03

Czy w Zakopcu pod koniec sierpnia jest szansa znaleźć kwaterę na kilka dni - bez wyżywienia - pokój z łazienką dajmy na to 30-40 zł ?

!!IRIVER!! 06.08.2014 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Garbaż1906 (Post 1371102)
Mam podobną prośbę co użytkownik wyżej. Wybieramy się pierwszy raz w kilka osób do Chorwacji, na początku Września. Mógłby ktoś polecić fajne miejsce ? A najlepiej z namiarem na sprawdzony nocleg. Dzięki z góry.

Człowieku, jedź na Chorwację w ciemno. Noclegów jest od zarypania - właściciele apartamentów stoją z karteczkami na ulicy i śmiało można coś znaleźć. Zwłaszcza jak pojedziesz we wrześniu. Znajomi byli w lipcu, owszem z cenami bywało różnie, ale nocleg znaleźli bez problemów u jednego gospodarza mimo, że pojechali 7-osobową ekipą.

Co do Zakopanego - moi rodzice rok temu byli w pierwszy weekend września, kiedy bodajże były jakieś zawody w skokach narciarskich. Spali w bardzo dobrych warunkach za 45 zł, więc na pewno na koniec sierpnia w nieco niższych kwotach też coś znajdziesz.

Marcin_fan 06.08.2014 12:41

Pytanko odnośnie Tatralandii. Wiem że dość częsty wątek w tym temacie.. Mianowicie. Wiem że jadąc na Trstene i potem w Podbielu skręcając na Habovke, Zuberec nie trzeba winiet bo nie jedziemy płatnymi drogami. Jakie macie wskazówki czy doświadczenie z drogi i pobytu w samym Aqua parku ? Mieliście może okazje spotkać słowackich policjantów ? Srają sie o apteczke albo o trójkąt ? Jak właśnie sam pobyt w parku wodnym, gdzie warto sie pobawić, z czego często korzystać a czego unikać.. ? Wszelkie info mile widziane :)

mastahkillah 06.08.2014 18:14

Witam, może był ktoś niedawno we Władysławowie i ma jakiś nocleg do polecenia ? 40-50 zł (jak się da to taniej :D) oczywiście bez wyżywienia.

Kocur 06.08.2014 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1371200)
Pytanko odnośnie Tatralandii. Wiem że dość częsty wątek w tym temacie.. Mianowicie. Wiem że jadąc na Trstene i potem w Podbielu skręcając na Habovke, Zuberec nie trzeba winiet bo nie jedziemy płatnymi drogami. Jakie macie wskazówki czy doświadczenie z drogi i pobytu w samym Aqua parku ? Mieliście może okazje spotkać słowackich policjantów ? Srają sie o apteczke albo o trójkąt ? Jak właśnie sam pobyt w parku wodnym, gdzie warto sie pobawić, z czego często korzystać a czego unikać.. ? Wszelkie info mile widziane :)

Masz rację, do Tatralandii można jechać bez winiety- ale pamiętaj że drogi krajowej również podpadają pod opłaty - nie tylko ekspresówki i highway'e :)

Co do wyposażenia - zero problemu, zgodnie z konwencją wiedeńska auto ma spełniać wymogi wyposażenia obowiązujące w kraju rejestracji.

Inna sprawa że policje mają de best - potrafią władować 20 ojro za przekroczenie prędkości o 3 km/h

w0lno. 06.08.2014 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mastahkillah (Post 1371265)
Witam, może był ktoś niedawno we Władysławowie i ma jakiś nocleg do polecenia ? 40-50 zł (jak się da to taniej :D) oczywiście bez wyżywienia.

Jutro się wybieram. Wyrwałem za 30zł http://www.freddy.pl/index.php?p=oferta
All inclusive to to nie jest, ale żeby się tylko przespać to jest chyba ok :)

vistulaone 10.08.2014 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1371109)
Czy w Zakopcu pod koniec sierpnia jest szansa znaleźć kwaterę na kilka dni - bez wyżywienia - pokój z łazienką dajmy na to 30-40 zł ?

We wrześniu na pewno, ale w sierpniu nie wiem czy w samym Zakopcu coś się znajdzie za taką cenę.

mic 11.08.2014 07:29

Mistrze,

na Wegry to bardziej oplaca sie wymieniac PLN na HUF czy lepiej karta placic ?

Kocur 11.08.2014 07:46

I jedno i drugie. Jak byłem 2 lata temu to w większości knajp można płacić kartą, tak samo na stacjach benzynowych ale np. za parkingi czy w małych winiarniach / piwniczkach z winem tylko gotówką.
Oczywiście wszystkie sklepy typu Tesco płacisz kartą.

mic 11.08.2014 08:15

Chodzi mi o to, czy majac mozliwosc placenia gotowka i karta, co sie bardziej oplaca (przelicznik)

Np jak bylem w Rumunii 2 lata temu, to o wiele bardziej oplacalo sie placic karta niz gotowka (lepszy przelicznik, a w Krakowie walute kupowalem najtaniej)

--
popatrzylem sobie na kursy nbp, chyba lepiej miec karte :D

alterego 11.08.2014 10:13

najlepiej karta na grubsze płatności i gotówka na drobiazgi. Unikać jedynie wypłacania z bankomatu - można się naciąć. I uważać na DCC - nie zgadzać się na taki rodzaj obciążenia (grube krętactwo)

Kolumbus 12.08.2014 23:22

Koljedzy potrzebuje jakies przykladowe ze 2-3 rozpiski na wyjście w Tatry dla kilku osób, poziom zaawansowania nie może być zbyt wysoki ze względu na 2 osoby które pierwszy raz będą w górach. Osobiście myślałem o Dolinie Pięciu Stawów.

Bóg Trybun (objawion) 12.08.2014 23:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kolumbus (Post 1372579)
Koljedzy potrzebuje jakies przykladowe ze 2-3 rozpiski na wyjście w Tatry dla kilku osób, poziom zaawansowania nie może być zbyt wysoki ze względu na 2 osoby które pierwszy raz będą w górach. Osobiście myślałem o Dolinie Pięciu Stawów.

a ile dni w planach?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl