![]() |
Cytat:
Gdyby notował systematyczny progres i rozwijał talent, to z zawodnika, który siedział rok temu na ławce w Ekstraklasie mógłby w 1. lidze powalczyć o coś więcej. Niekoniecznie od razu wciągać ligę nosem. Nie oglądam 1. ligi, więc nie wiem, czy tam się gra bardziej fizycznie i czy Drzazga nie wykonuje np. tytanicznej pracy w defensywie (jeżeli tak, to tutaj wina dyrektora sportowego i menedżera, bo powinni byli poszukać zawodnikowi klub, w którym mógłby się rozwijać), ale można zdroworozsądkowo założyć, że nie gra na swojej pozycji, bo przegrywa rywalizację na treningach. Ale może masz rację, trzymam za Drzazgę kciuki. |
Oglądałem parę meczów Stali, oni grają nastawieni na skorżową lagę na wysokiego napastnika (gra tam taki wielki Bułgar, chyba nazywa się Kolev) i zapewne z powodu warunków fizycznych Drzazga jest wystawiany na skrzydle, a nie na szpicy. Parę bramek strzelił, większość ładnych, ale nie wyróżnia się ani in plus, ani in minus. Ot taki pierwszoligowy poziom na ten moment.
|
Boguskim zainteresowana jest Pogoń Szczecin - źródło futmal.pl
|
Chciałbym przypomnieć że to Drzazga nalegał na wypożyczenie, a Kiko był zadowolony z jego postawy na treningach. Tak mówił sam Krzysiek w jakimś wywiadzie .
|
Cytat:
|
Skuteczny napastnik to oczywiście jest priorytet. Niestety za czapkę gruszek tacy nie przyjdą. Stepinskiego moze z Nantes od Kity wypożyczyć bo się tam nie łapie.
|
Mowa była o napastniku, a nie o Stępińskim ;-)
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale przecież on gra w Stali na skrzydle! Bilans 4 bramek w 13 spotkaniach na skrzydłowego nie jest zły. Tym bardziej, że gra w słabej drużynie I ligi. jaka jest wg Ciebie definicja błyszczenia? Brożek w jego wieku na jesieni 2004/05 w 9 spotkaniach nie zaliczył ani jednej bramki a na wiosnę grając na wypożyczeniu w GKSie Katowice zanotował 2 bramki w 12 spotkaniach. A grał w ataku, a nie jak Drzazga na skrzydle. Wg mnie Krzysiek powinien przepracować z Wisłą cykl przygotowawczy, zagrać w kilku sparingach i dopiero wtedy niech sztab oceni czy znowu go wypożyczyć. Dużo też zależy od posunięć w letnim okienku. Zachara pewnie nie przedłuży kontraktu, a Ondrasek jak gra każdy widzi. Jeśli się pozbędziemy ich obu i ściągniemy 1 napastnika to będzie miejsce dla Drzazgi w drużynie. |
A jak obecnie wygląda Krzysiek jeśli chodzi o motorykę, szybkość? Bo jeśli tego elementu nie poprawił, to nie ma czego szukać w Ekstraklasie raczej.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Brożek w tej dziadowskiej Gieksie wyróżniał się zdecydowanie, notował sporo asyst i z tego co pamiętam nie skończył jesieni z zerowym dorobkiem bramkowym.
|
Cytat:
Cytat:
Chyba jednak ligi nie zjada tak jak mówiono.... |
Proponuję przyjrzeć się Rafałowi Figlowi z Rakowa Częstochowa.
|
Podobno Spicica chcemy przedluzyc. Mnie on nie przekonuje. A jest jeszcze Pietrzak. Chyba ze Sadlok odchodzi.
|
Mnie też, choć trzeba przyznać obiektywnie, iż z każdym meczem gra coraz lepiej.
W przeszłości grał w el. LE i LM, prezentował solidny poziom więc może i u nas będzie w stanie jeszcze wznieść się na wyższy poziom. |
Cytat:
A co do Spicicia, sportowo się obronił i to logiczne że chcą z nim przedłużyć. Po cholerę szukać i przebierać we Frederiksenach czy innych Sergach Branco jak chłopak gra na odpowiednim poziomie. |
Cytat:
po za tym Pietrzak niby moze tez grac w srodku na defensywnym |
Faktycznie Spicic > Pietrzak
Być może Spicic starał się o przedłużenie kontraktu, choć był definitywnie zatrudniony tylko na jedną rundę? Ja jednak mam nadzieję, że Junco ma kogoś lepszego w rękawie. |
Mi się wydaje, że Spicić został zakontraktowany tylko i wyłącznie ze względu na fiasko rozmów z klubem Arsenica. Nie jestem pewny, ale chyba dopóki była szansa wykupu, to Spicić cały czas był tylko testowany.
|
Zgadzam sie z powyzszym!
|
Cytat:
Z jednej strony nie bede zdziwiony brakiem transferów, z drugiej jednak na nie liczę. I bądź tutaj mądry... |
Jeżeli mamy robić transfery gotówkowe, by potem znowu mieć problemy z płatnościami na czas to zdecydowanie wolałbym szukać kogoś z kartą na ręku.
|
Cytat:
|
A może kiedy wyzdrowieje Pietrzak Kiko znajdzie mu inną pozycję jak Cywce? Gość ledwo co pograł to złapał kontuzję a niektórzy go już tu skreślą. Zobaczymy za pół roku jak to będzie wyglądać.
|
@Ogryzek Pietrzak rok nie grał w piłkę. Ciężko aby ktokolwiek na niego liczył i ciężko się temu dziwić.
|
Jestem za przedłużeniem Spicicia... on mnie przekonał, mimo że miał mało szans tak na prawdę...dla mnie ten gościu ma duży potencjał i trzymanie go na ławce mija się z celem... trzeba dać mu więcej szans!
|
Zgadzam się z tym Spiciciem. Zwłaszcza że przecież ponad pół roku przed przyjściem do nas był kompletnie bez klubu, a na ogrywanie się czasu nie było. Widać, że grać potrafi, technicznie i taktycznie prezentuje naprawdę fajny poziom. Jedyny problem u niego to chyba dynamika. Jednak nawet jeśli tego nie poprawi, a kontrakt miałby relatywnie na nasze warunki niewysoki, to zamiast testować stado ogórków, wolę chłopa, który już miał czas się zaaklimatyzować.
|
Cytat:
To, że jest sympatyczny nie ma nic do rzeczy. Chciałem tylko rozwiać plotkę mówiącą o tym, jakoby miał być zmanierowanym pieskiem. To fajny, otwarty chłopak. Jednak wielu w Wiśle było już takich, którzy na treningu czarowali, a potem na meczach nie mogli się odnaleźć (jak chociażby Andy Rios). |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl