Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

dragon 17.02.2012 01:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1218734)
[B]balwanom od sniezek wlepic dozywotni zakaz stadionowy... ewentualnie zakaz do momentu gdy osiagna emocjonalna pelnoletnosc. Gowno mnie obchodzi jak Wisle "kochaja" (wedlug nich samych). To sa debile, ktorzy swoim debilstwem dzialaja na szkode klubu. I tak dobrze ze skonczy sie na karze finansowej. Rownie dobrze moglby byc walkower (byly takie przypadki).

Nie zapominaj że bardzo zawinili działacze KLUBU, że nie odśnieżył trybun. Terenu wokół stadionu zresztą też.

Walkower za śnieżki to byłaby przesada. A jak będzie kara to może ktoś się zastanowi, że czasem trzeba wydać 5 tys zł za odśnieżanie żeby nie płacić 20 czy 50 tys. kary. Rzucania śniegiem nie pochwalam ale partactwa organizacyjnego jakie miało miejsce przy Reymonta dziś też nie.

thechris 17.02.2012 01:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 1218732)
Powinieneś się leczyć, bo trudno jest znaleźć jakieś słowa, które nie są przekleństwami, które trafnie oddałyby Twój poziom intelektualny. Druga opcja, jesteś tak nieszczęśliwy, że przykro Ci jest, gdy cieszą się kibice z dobrego meczu swojej drużyny, która przez większość meczu grając w 10 dominowała na boisku.

Tak... jasne. Załóżmy na moment idiotyczne stwierdzenie, że futbol polega nie na strzelaniu bramek (najlepiej na boisku rywala w systemie pucharowym) tylko na "dominowaniu przez większość meczu na boisku". Myśląc w ten sposób to Wisła sobie może dominować kolejne 90 minut w Belgii i jak się skończy 0:0 to zostanie już tylko takie pierdzielenie, że "przecież i tak byliśmy piłkarsko lepsi"... Tak na marginesie... Legia dominowała przez cały mecz (nie przez "większość" jak Wisła) a ma gorszy wynik niż Wisła.

medyk 17.02.2012 01:12

barany od śnieżek powinny sie teraz zrzucic na kare dosyc tego bydła i prostactwa

Wujekm 17.02.2012 01:13

"thechris"
Masz rację Wisła to gówno i 13827387623 metrów mułu Zremisowali z mega super wypas klopsik wyczesanymi belgami i na to nie zasłużyli Bo przecież grając w 10ciu byli o lata świetlne lepszym zespołem HAHAHAHAHAHHAHAH Czy ty w ogóle widziałeś ten mecz czy tylko udajesz ?? Znasz takie powiedzenie Gra się tak jak przeciwnik pozwala ??? A jeśli nawet sobie odpuścili to tylko świadczy o nich i taki to zespół jak z koziej dupy trąba

grogoriogreg 17.02.2012 01:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1218738)
Tak... jasne. Załóżmy na moment idiotyczne stwierdzenie, że futbol polega nie na strzelaniu bramek (najlepiej na boisku rywala w systemie pucharowym) tylko na "dominowaniu przez większość meczu na boisku". Myśląc w ten sposób to Wisła sobie może dominować kolejne 90 minut w Belgii i jak się skończy 0:0 to zostanie już tylko takie pierdzielenie, że "przecież i tak byliśmy piłkarsko lepsi"... Tak na marginesie... Legia dominowała przez cały mecz a ma gorszy wynik niż Wisła.

Jeśli chcesz sobie analizować wyniki, to proszę, sprawdź sobie jak Wisła pokonała Barcelonę 1:0.

Trzeba być po prostu debilem, by krytykować dziś zespół za to ze nie wygrał z tymi plażowiczami 4:0 tylko uzyskał tak jakże hańbiący wynik. Przecież żadnego wpływu na przebieg meczu nei ma czerwona kartka, bo i tak przecież to są profesjonaliści, nawet w 6 powinni sobie dać radę.
Gówno obchodzi mnie to, że traktujesz ten mecz tak jakbyś przeczytał tylko końcowy wynik meczu i stwierdził: "remis bramkowy u siebie - nie mają szans, niech dadzą walkowera bo skończy się jak na Cyprze" (może tak było, Twoje brnięcie w zaparte jakoś zastanawia mnie czy faktycznie operujesz wynikiem).

Oglądaliśmy dzisiaj drużynę grającą ofensywnie - tak jak wszyscy chcieli -, grającą agresywnie, do końca. To że nie wygraliśmy 3:0 to sprawa tylko i wyłącznie tego iż piłka nie jest tak oczywista jak mogłoby się wadawać, tu nie zawsze lepszy wygrywa, nie każdemu dopisuje szczęście, kurde aż głupi osię czuję piszać takei oczywste sprawy, skoro i tak zaraz po raz 134 stwierdzisz, że Wisła jest feee Cupiał niedobry, nie ma sensu lecieć do Belgii.

Przeczytaj swe posty, jeśli jesteś pod wpływem alkoholu, zrozumiemy. Jeśli jednak to jest Twoje zdanie, wiedz, że właśnie stajesz się pośmiewiskiem w nei jednym wiślackim domu. Dobranoc.

pawelo84 17.02.2012 01:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1218715)
Dzięki Nunezowi możemy odpaść, bo tak grający Standard Wisła mogła pyknąć kilkoma bramkami. Gdyby Garguła strzelił setkę na początku, to wówczas mogłoby być świetnie. Znając życie za tydzień Standard lepiej i będzie niezwykle trudno o awans.

Dzięki Nunezowi to tu wogóle jesteśmy, bo to ze pajacował z Fulham pozwoliło nam zdobyć bezcenne 3 punkty.

Wujekm 17.02.2012 01:25

może nie pośmiewiskiem ale zdecydowanie dziwolągiem
AHA
nic nie powiedział(powiedziała) na Cupiałą ( na szczęście) bo facet który co by o nim nie mówić zainwestował miliony z własnej kieszeni w klub nie powinno się mówić źle

Jagul 17.02.2012 01:26

Ja proponuje przestać pompować balonik pod tytułem: Wisła awansuje do 1/8 finału LE. Rywal jest wymagający i nie można go lekceważyć. APOEL też w Krakowie zagrał słabo, a w rewanżu u siebie wręcz nas zmiażdżył, więc nie ma co się podniecać. Oczywiście szansa jest spora ale trzeba naprawdę zagrać dobre spotkanie.
Powiem szczerze, że zaskoczył mnie Genkow. Uważałem go za piłkarza trochę drewnianego, a tymczasem dzisiaj naprawdę zagrał dobre zawody.

thechris 17.02.2012 01:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wujekm (Post 1218742)
Wisła to gówno

Jeśli tak twierdzisz to Twój wybór... Ja tylko wyrażam swoją opinię o straconej szansie i nie wykorzystaniu atutu własnego boiska. Z jednej strony jestem mile zaskoczony wynikiem bo w 30 minucie byłem raczej przekonany, że skończy się 0:2 a nie 1:1. Mimo to jestem też lekko wkurzony, że momentami ładna gra nie przełożyła się w żaden sposób na korzystny wynik bo powiedzmy sobie szczerze, że 1:1 to wynik, który nie daje zbyt wielu szans na awans, biorąc pod uwagę to jak gramy źle na wyjazdach i to jak Standard dobrze gra u siebie. Niestety to, że ładnie ktoś kopnął kilka razy mnie jakoś nie kręci kiedy wynik jest średnio-kiepski. Jak ktoś lubi ładne widowiska to polecam oglądać jazdę figurową na łyżwach. W piłce nożnej chodzi o coś innego.

jcts 17.02.2012 01:27

Nie ma co się bać tego Standardu w Belgii, ich stadion wcale nie jest twierdzą, przegrali z Anderlechtem, wcześniej przgerlai w pucharze Belgii u siebie 2-4(!) a poza tym nasi są przyzwyczajenie do głośnego dopingu, więc na pewno nie będzie tak jak w Nikozji. Myślę nawet że będzie lepiej, u nich murawa będzie zapewne trochę lepsza niż na R22, a to my graliśmy więcej piłką po ziemi i klepką a im równiejsza murawa tym lepiej to wychodzi.
Szczerze wierze że powtórka z Schalkę na wyjeździe jest możliwa! :)

Sialalalala 17.02.2012 01:28

Cytat:

Jestem naprawde mile zaskoczony gra Wisly. Wisla grala nie tyle dobrze co poprostu... swietnie. Naprawde jestesm pod wrazeniem, mowta co chceta, ale Standart to nie jest zaden ogorek. A my z nimi gralismy jak rowny z rownym grajac spora czesc meczu w...10.

Jesli ktos moze narzekac na rezultat to... tylko my. Gdyby nie 2 glupie i niepotrzebne bledy (w konsekwencji czerwona kartka i stracony gol), "100" Garguly, i Malecki (Iliev go przewyzsza o klase), to moglibysmy wygrac i to wiecej niz jednym golem. Zreszta tak jak Legia (tj. gdyby wykorzystali 2 "sam na sam" ktore mieli). Chyba jednak cos sie z tym poziomem u nas naprawde rusza (jako liga). Mila odmiana, od tych wszystkich Karabachow i Arisow... Teraz ten trend podtrzymac, a bedzie dobrze. A Melikson... mmm, 3-4 Meliksonow w skladzie i LM praktycznie zagwarantowana ;)

A i jeszcze jedno; balwanom od sniezek wlepic dozywotni zakaz stadionowy... ewentualnie zakaz do momentu gdy osiagna emocjonalna pelnoletnosc. Gowno mnie obchodzi jak Wisle "kochaja" (wedlug nich samych). To sa debile, ktorzy swoim debilstwem dzialaja na szkode klubu. I tak dobrze ze skonczy sie na karze finansowej. Rownie dobrze moglby byc walkower (byly takie przypadki). Wylapac dziadow, wlepic zakaz no i... oczywiscie niech oni placa ta kare. Szkoda tylko ze wstyd pozostanie...

-------------------------------------
A i jeszcze jedno; do roboty w koncu z tym szkoleniem-scautingiem. Legia zarobila teraz 5 mln euro, i dzisiaj widzialem pilkarzy na murawie ktorzy pewnie przyniosa jej co najmniej tyle kasy... o ile nie wiecej. Wolski i Zyro. Zyro wprawdzie zawalil sam na sam, ale to co gral w tym meczu... Mmm, i puscil z 2-3 prostopadle pilki- poezje. Zreszta dzieki jednej z nich padl drugi gol dla Legii. Wolski tradycyjnie, moze byc niewidoczny ale nigdy nie da o sobie zapomniec (asysta). Reasumujac, szkolenie-scauting to prawdziwa zyla zlota.

a catering dobry ? lol

milosz 17.02.2012 01:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1218738)
Tak na marginesie... Legia dominowała przez cały mecz (nie przez "większość" jak Wisła) a ma gorszy wynik niż Wisła.

Tak na marginesie to twoja Legia nie dominowała w całym meczu i zaprezentowała się gorzej od Wisły.

Oj, widzę że to ten remis Wisły bardzo boli jednego z użytkowników tego forum, który najwyraźniej zabłądził w netcie...

Wisła zagrała dobry mecz i tylko jeden błąd Nuneza, oraz brak skuteczności pod bramką rywala dał wynik 1-1. Więcej takiej gry Wisły z poprawą skuteczności, a będzie jeszcze wiele powodów do radość dla jej kibiców i ... tradycyjnego psioczenia na nią jej wrogów.

Ps. " (Kibic_1906 27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.)"

Byłoby miło aby Patryk również grał dla zespołu i zauważał kolegów z drużyny, właśnie w imię szacunku do wysiłku kolegów z własnej drużyny. Mały jest młody, więc może jeszcze nie wszystko stracone...

Kibic_1906 17.02.2012 01:32

Z tymi śnieżkami się zgadzam, fajne to było przez 2 minuty ale nie przez 10..

szachmat 17.02.2012 01:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 1218740)
barany od śnieżek powinny sie teraz zrzucic na kare dosyc tego bydła i prostactwa

A mądralo kto jest za to odpowiedzialny?

Dziś ten śnieg spadł że go nie można było usunąć przed meczem?

Nie było by śniegu, nie było by "problemu"...

Jak przyoszczędzili 2 tyś na ekipie sprzątającej to niech teraz wykładają 200 tyś euro.

Przychodzi kibic-konsument na mecz, chce sobie elegancko usiąść, a krzesełko całe w lodzie i śniegu. To nic dziwnego że bierze śnieg i odrzuca w inne miejsce żeby sobie spokojnie stopniał... :D

Wujekm 17.02.2012 01:36

"thechris"
Widzę że nie znasz pojęcia ironii Po twoich postach odniosłem wrażenie że właśnie tak podchodzisz do zespołu któremu niby kibicujesz
Nie twierdze że w rewanżu wygramy Czas to pokaże Ale Ty negujesz świetną postawę zespołu w dzisiejszym meczu Dziś ( a właściwie wczoraj) niczym nie ustępowaliśmy rywalowi a pow wieloma względami byliśmy lepsi od rywala
Takich meczów gdy drużyna w osłabieniu jest równorzędna lub lepsza od rywalem piłce jest BARDZO MAŁO a Wisełka pokazała dziś (wczoraj) niesamowity charakter i wole walki której od dawna nie widziałem w naszym zespole

A w ogóle to chyba już jestem pijany
Wódka ciężko mi wchodziła w śnieżycy

thechris 17.02.2012 01:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wujekm (Post 1218763)
"thechris"
Widzę że nie znasz pojęcia ironii Po twoich postach odniosłem wrażenie że właśnie tak podchodzisz do zespołu któremu niby kibicujesz
Nie twierdze że w rewanżu wygramy Czas to pokaże Ale Ty negujesz świetną postawę zespołu w dzisiejszym meczu Dziś ( a właściwie wczoraj) niczym nie ustępowaliśmy rywalowi a pow wieloma względami byliśmy lepsi od rywala
Takich meczów gdy drużyna w osłabieniu jest równorzędna lub lepsza od rywalem piłce jest BARDZO MAŁO a Wisełka pokazała dziś (wczoraj) niesamowity charakter i wole walki której od dawna nie widziałem w naszym zespole

Ja bym wolał żeby drużyna której kibicuje pokazywała niesamowity charakter i wolę walki częściej niż dwa czy trzy razy na rundę. Owszem, nie widziałem takiego charakteru i takiej walki w ostatnim meczu z Legią, Cracovią czy Polonią (a szkoda) i za dziś brawa. Zapominanie jednak o wyniku i wspominanie tylko o heroizmie naszych graczy, byłoby nie fair... No ale jak ktoś chce się cieszyć, że piłkarze nie położyli się tylko się starali i to mu wystarczy to ok - niech się cieszy chwilą. Tym bardziej, że rywal nie postawił ciężkich warunków... Być może taki Lubin postawi cięższe. Co więcej... sami postawiliśmy sobie dzisiaj cięższe warunki gry niż rywal.

CHICK-en 17.02.2012 01:48

Dla rozluźnienia atmosfery: http://pl.wikipedia.org/wiki/David_F..._Borbal%C3%A1n
Życzę wszystkim miłej nocy i wiary w Wisłę w rewanżu :)

Dariook 17.02.2012 02:17

Cytat:

Jestem naprawde mile zaskoczony gra Wisly. Wisla grala nie tyle dobrze co poprostu... swietnie. Naprawde jestesm pod wrazeniem, mowta co chceta, ale Standart to nie jest zaden ogorek. A my z nimi gralismy jak rowny z rownym grajac spora czesc meczu w...10.

Jesli ktos moze narzekac na rezultat to... tylko my. Gdyby nie 2 glupie i niepotrzebne bledy (w konsekwencji czerwona kartka i stracony gol), "100" Garguly, i Malecki (Iliev go przewyzsza o klase), to moglibysmy wygrac i to wiecej niz jednym golem. Zreszta tak jak Legia (tj. gdyby wykorzystali 2 "sam na sam" ktore mieli). Chyba jednak cos sie z tym poziomem u nas naprawde rusza (jako liga). Mila odmiana, od tych wszystkich Karabachow i Arisow... Teraz ten trend podtrzymac, a bedzie dobrze. A Melikson... mmm, 3-4 Meliksonow w skladzie i LM praktycznie zagwarantowana ;)

A i jeszcze jedno; balwanom od sniezek wlepic dozywotni zakaz stadionowy... ewentualnie zakaz do momentu gdy osiagna emocjonalna pelnoletnosc. Gowno mnie obchodzi jak Wisle "kochaja" (wedlug nich samych). To sa debile, ktorzy swoim debilstwem dzialaja na szkode klubu. I tak dobrze ze skonczy sie na karze finansowej. Rownie dobrze moglby byc walkower (byly takie przypadki). Wylapac dziadow, wlepic zakaz no i... oczywiscie niech oni placa ta kare. Szkoda tylko ze wstyd pozostanie...

-------------------------------------
A i jeszcze jedno; do roboty w koncu z tym szkoleniem-scautingiem. Legia zarobila teraz 5 mln euro, i dzisiaj widzialem pilkarzy na murawie ktorzy pewnie przyniosa jej co najmniej tyle kasy... o ile nie wiecej. Wolski i Zyro. Zyro wprawdzie zawalil sam na sam, ale to co gral w tym meczu... Mmm, i puscil z 2-3 prostopadle pilki- poezje. Zreszta dzieki jednej z nich padl drugi gol dla Legii. Wolski tradycyjnie, moze byc niewidoczny ale nigdy nie da o sobie zapomniec (asysta). Reasumujac, szkolenie-scauting to prawdziwa zyla zlota.

Ciebie już dawno powinni z tąd wy....lic.
Nie podoba mi się co wypisujesz i jak nazywasz kibiców - li , od debili i dziadów?
I kto to pisze? fan dla którego Wisła to tylko rozrywka, którą lubi bo lubi futbol?
Weź uważaj na słowa pseudo legionisto, bo to nie jest temat dla Ciebie.
....... sobie o Zyro, Wolskim, piłce ale na problemy które cie nie dotyczą głosu swego oszczędz.

Nie jesteś rzecznikiem żeby się wypowiadać w imieniu klubu, a jedyną osobą w twojej wypowiedzi, która działa na czyjąś szkodę , jesteś sam ty! Dzialasz na szkodę kibiców.

Zakaz stadionowy należy się tobie, im mniej takich slodziutkich fanów ...tym lepiej.

...denne pokolenie s.s.a , Muchy i klubu kibica repry pzpn.

jcts 17.02.2012 02:26

bwin.com zaktualizował kursy na awans do 1/8: Standard: 1,48 Wisła: 2,45
Widać nawet bukmacherzy dają nam całkiem realne szanse na wywalczenie awansu.
Przypominam że przed meczami Wisła - Twente i Fulham - Odense, awans Wisły był przedstawiany kursem: 9,00

blanco 17.02.2012 02:41

Wisła zagrała dziś kapitalnie , gdyby nie pech Nuneza i głupota sędziego dwumecz prawdopodobnie byłby już rozstrzygnięty.
Nie boję się tego powiedzieć , byliśmy dziś zespołem z wysokiej , europejskiej półki .
Finezja, dynamika , kreatywność, gra kombinacyjna - ostatni raz czułem to na jesień 2007 .
Może być jeszcze lepiej, potrzeba zmian personalnych.
Przykro mi patrzeć na Patryka , pragnie najbardziej na świecie grać świetnie ku naszej chwale ,ale po prostu mu nie wychodzi.

A propos rewanżu:
rok temu awans na wyjeździe udało się wytargać 2/16 zespołom => miazga, można pomyśleć ,że jesteśmy bez szans , nikomu się to nie udaje
ale:
09/10 : 8/16
08/09: 7/16
07/08 9/16
Jednak nie jest tak źle , trzeba wierzyć.
Jako ciekawostkę dodam,że rok temu jedną z dwóch drużyn, które nie dały rady awansować mimo rewanżu u siebie był...Sporting Lizbona.
1:1 z Rangers na Ibrox Park i 2:2 na Estadio Jose Alvalade .

GonzoNS 17.02.2012 02:54

Dariok i Sialalala o .... wam chodzi?
Epietetów odnośnie zachowania ze śniezkami lepiej no używać bo aż szkoda

Co do meczu ... to brawa dla 8 zawodników niestety skupie się na trójce "ulubieńców" i niestety Polaków.
Łukasz oraz Patryk ... ciężko stwierdzić co oni grają, pierwszy po klepce i pięciu wymianach "klepek" po ziemi podnosi piłkę po to by ją stracić, jak i mnóstwo strat w całym meczu; Patryk ... tym bardziej nie wiem co powiedzieć, ulubieniec fanatyków, odbierze raz piłkę od razu uważając że jest bogiem i może strzelać i tracić non stop piłkę, strzały z 35 metrów lewą nogą zostawię bez komentarza
Michał - młody jest, życze mu jak najlepiej, jednak ni chwile obecną ani nie potrafi ustawić się w linii, wiecznie ustawiony zbyt głęboko, podania również nie najlepsze, ogólnie panika, na chwile obecną widze w nim drugiego Kowalskiego

zwróćmy uwagę na fakt że wszyscy 3 opuścili boisko; im mniej Polaków było na boisku tym gra wyglądała lepiej

Bronex 17.02.2012 02:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 1218777)
Wisła zagrała dziś kapitalnie , gdyby nie pech Nuneza i głupota sędziego dwumecz prawdopodobnie byłby już rozstrzygnięty.
Nie boję się tego powiedzieć , byliśmy dziś zespołem z wysokiej , europejskiej półki .
Finezja, dynamika , kreatywność, gra kombinacyjna - ostatni raz czułem to na jesień 2007 .
Może być jeszcze lepiej, potrzeba zmian personalnych.
Przykro mi patrzeć na Patryka , pragnie najbardziej na świecie grać świetnie ku naszej chwale ,ale po prostu mu nie wychodzi.

To chyba oglądaliśmy dwa różne mecze. Finezja? Dynamika? Kreatywność? Gra kombinacyjna? Jesień 2007? WTF. Dzisiaj zagraliśmy miernie. Bez pomysłu, niefrasobliwie. Wykorzystanie nawet elementarnych sytuacji strzeleckich - dramat.

Kilku piłkarzy zupełnie obok meczu. Małecki po prostu jest słabym piłkarzem , który już dawno stanął w miejscu i wyżej wała nie skoczy. Oprócz dennej postawy na boisku pokazał również denną postawę poza nim, zachowując się jak cham w stosunku do Moskala. Małecki ma świadomość ,że piłkarsko tej drużynie już nic nie daje więc jedyne co mu zostało to fanfaronady pod adresem kibiców.

Z taką grą to Standard nas w Liege wciągnie nosem z 3-0. Ale to już nawet nie o to chodzi. Mnie niepokoi liga. Prezentując taki poziom to możemy co najwyżej ustawicznie remisować ,incydentalnie wygrywając. U nas po prostu nie ma kto strzelać bramek. Genkov? Bez jaj. Biton ,który jest na wylocie ? Pewnie z Zagłębiem w niedziele po heroicznym boju utłuczemy z 1-1 i tyle będzie walki ,już nawet nie MP, ale w ogóle o puchary.

A propos infantylnego rzucania śnieżkami w Bulata przez bandę debili mieniących się kibicami Wisły ,celnie tę kwestię podsumowuje weszło. Kara na pewno Wisły nie minie. Jak później kibice będą pytać o kasę na transfery to dobrze ,żeby uświadomili ,że trochę tej kasy dzisiaj roz.......ili wraz z tym śniegiem. Jak można być takim kretynem.

Tasio1906 17.02.2012 02:56

dla znafców komentujących w czasie meczu wielkie brawa!!!Wszystko wiecie najlepiej o Beli
Bronex,
nie jedźmy Belgiii szkoda jechać nawet położmy sie i biczujmy. Moim zdaniem pomysł jest. Brakuje skuteczności

Bobek90 17.02.2012 03:02

Dariook
Zwal sobie konia, lub ewentualnie znajdz sobie dziewczyne bo ewidetnie grozi Ci tzw. "pekniecie zylki".

Po kolei, skup sie; czy rzucanie sniegiem w graczy zespolu przyjezdnego jest korzystne dla Wisly Krakow jako klubu? Czy dzieki temu nasi pilkarze graja lepiej? Czy dzieki temu przeciwnik gra gorzej? Czy dzieki temu UEFA wyplaca premie? Czy dzieki temu robimy sobie dobra opinie? Nie. Nie. Nie. Nie. Nie

Idziemy dalej slodziutki pysiu misiu, skup sie; ; czy rzucanie sniegiem w graczy zespolu przyjezdnego jest niekorzystne dla Wisly Krakow jako klubu? Czy istnieje mozliwosc przerwania meczu a w zwiazku z tym nawet otrzymanie walkowera? Czy istnieje mozliwosc kary finansowej? Czy dzieki temu pogorszy sie, i tak juz zla, opinia na temat kibica? Tak. Tak. Tak. tak.

Powiedz mi wiec, idac zgodnie z logicznym tokiem myslenia, jak tacy ludzie moga siebie nazywac kibicami Wisly skoro dzialaja na jej szkode? To tak jak z mezem, ktory zone koche, ale nie przeszkadza to jemu ja bic? Ale ja kocha, jest kochajacym mezem...
Mam w dupie slowa, mnie interesuja fakty. A fakt jest taki ze takim zachowaniem szkodzi sie klubowi. A to czy potem ktos sobie rysuje serduszka z Wisla to mnie nie interesuje. Fakt jest taki ze rzucajac sniezkami naraza Wisle na kary od UEFA.

Ty za to nie jestes moim rzecznikiem by sie wypowiadac za mnie slodziutki. Nie nazwalem kibicow Wisly debilami. Sam jestem kibicem Wisly. Nazwalem debilami ludzi ktorzy nazywajac siebie kibicami Wisly swoimi dzialaniami szkodza temu klubowi. A to roznica. Ci co rzucali z premedytacja to tak debile. Debile! Debile! I jeszcze raz debile!

Nie, mylisz sie ojczulku. Ja jestem z tych co to kulture i oglade chwala, a nie chamstwo i buractwo. Zadne pokolenie nie ma tu nic do rzeczy. Tobie by sie podobalo jakby ktos rzucal w Ciebie sniezkami podczas meczu? To nie jest kwestia pokolenia, tylko kultury.

I musze Cie rozczarowac (kolejny juz raz), ale czym mniej takiego betonu jak ty- tym lepiej. Zrozumieli to kiedys anglicy, i jak pieknie na tym wychodza:-) Chamstwo, buractwo i fanatyzm jest jednym z czynnikow ktore odstraszaja wielu potencjalnych "klientow" do chodzenia na stadion (jak i niektorych ludzi do inwestowania wogole w pilke). Natomiast to samo chamstwo, buractwo i fanatyzm do przyjscia na stadion zacheca niewielu...
Ale to ty sie powinienes martwic nie ja, "beton kibicowski" jest w Polsce gatunkiem na wymarciu. Wystarczy zerknac na zmiany jakie zaszly w ciagu ostatnich 15 lat. Przyjdzie do nas to co jest na zachodzie bo to... na dluzsza mete jest korzystniejszy uklad dla klubow.

Pa ... <cmok> ;)

blanco 17.02.2012 03:06

Bronex,
nie wmówisz mi ,że nie widzisz postępów od czasów Maaskanta.
Nie tylko ja miałem takie odczucia , graliśmy dziś naprawdę dobrze. W 10 zdominowaliśmy Belgów.
Przyjemnie dziś patrzyło się na Wisłę, choć też martwię się o ligę. Będziemy mądrzejsi w niedzielę.

1q2 17.02.2012 03:17

Wynik jeśli chodzi o szanse awansu kiepski - patrząc z perspektywy tego co zdarzyło się w 30 minucie = rewelacyjny.
Gra jeśli chodzi o cały zespół, obiecująca

Gracze meczu - Melikson i Chavez.
Antygracze - Mały(to co zagrał to największy piach jaki u niego widziałem i to martwi) no i Nunez który grał nieźle ale wiadomo.
To tak w skrócie;)

mihaq 17.02.2012 04:31

Przepraszam, może ktoś już się na ten temat wypowiedział, ale własnie wróciłem do domu i ciśnie mi się na usta: jak to jest, że te idiotyczne śnieżki fruwały przez cały mecz? podobno to, co powie gniazdowy jest święte. I co? gniazdowi zupełnie nie reagowali na ten proceder? nie chce mi się wierzyć, jak do tej pory miałem ich za ogarniętych ludzi, którzy dbają o poziom na trybunach. niech ktoś mi powie czy gniazdowi nie mają posłuchu i elementy bydła takiego bez dyscypliny zasiadają za bramkami?

bo sorry, ale rzucanie śniegiem w przeciwnika, działanie na szkodę klubu to wybitna wiocha, żenada i wstyd.

Kurz 17.02.2012 06:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 1218784)
Bronex,
nie wmówisz mi ,że nie widzisz postępów od czasów Maaskanta.
Nie tylko ja miałem takie odczucia , graliśmy dziś naprawdę dobrze. W 10 zdominowaliśmy Belgów.
Przyjemnie dziś patrzyło się na Wisłę, choć też martwię się o ligę. Będziemy mądrzejsi w niedzielę.

Ja nie widzę, a Belgowie, przynajmniej we wczorajszym meczu, zaprezentowali się najsłabiej ze wszystkich drużyn, które gościliśmy na naszym stadionie od czasów Skonto. Tak więc wszelkie porównania nie mają sensu. Kiepsko, że przytrafiła nam się ta sytuacja z pierwszej połowy, bo aż serce boli, że z takimi dziadami skończyło się tylko remisem.

Vinci 17.02.2012 07:06

Szkoda ogromnie tej czerwonej kartki i tego karnego, szkoda również niewykorzystanych sytuacji. Wisła była wczoraj zespołem bezdyskusyjnie lepszym i stać nas było, by do rewanżu przystąpić z odpowiednią zaliczką.

Niestety to my teraz musimy martwić się o zdobycie bramki. Będzie ciężko i mecz w Belgii będzie pewnie zupełnie inny od tego wczoraj. Ale trzymajmy kciuki! :)

adas123 17.02.2012 08:13

Ja pierd.ole,Bronex czy Kurz Wy sie dobrze czujecie?Narzekać,narzekać i narzekać,jedyne co potraficie.Wypierdalajcie do Barcelony,tam będziecie mieć piłke na superhipermega poziomie i super kulturalnych kibiców.Byliśmy od parszywców dużo lepsi,gdyby nie hiszpański pies to zdjęlibyśmy ich 3 0,w dziesiątke dominowaliśmy cały mecz!I jak nie widzicie postępów od czasów Maaskanta to współczuje.Nikt nie wybija teraz piłki hura do genkova,budujemy akcje od 0,przytrafi się głupota jak Nunezowi,ale to wygląda sensownie,a nie kaszana jak pod koniec Roberta.Wszyscy chwalą Wisłę,od onetu po weszło, a tutaj zawsze sie znajda znawcy którzy każdy sukces przemienią w porażkę.
Żenujący kretynizm.

Jagul 17.02.2012 08:16

Nie chcę się znęcać nad Małeckim ale trenerzy w Wiśle się zmieniają, lata lecą, a Patryk dalej nie zrozumiał, że piłka nożna to gra zespołowa.

Don Donson 17.02.2012 09:00

Jak się klubowi z oszczędności nie chciało uprzątnąć trybun to nie ma się co dziwić, że ludzie mniej odpowiedzialni rzucali śniegiem. Jak się ma do czynienia z nieodpowiedzialnymi ludźmi to trzeba się nimi zajmować jak dziećmi. Wsadzać zaślepki w gniazdka, przesunąć wazony tak aby czasem nie strącili. Wymyć po nich i posprzątać. Zmienić pieluszkę jak się posrają.

A przy okazji to to schody na sektorach przynajmniej mogli odśnieżyć - niejeden na nich orła wywinął wczoraj.

Belzebub 17.02.2012 09:04

Szkoda interwencji Czekaja..Bo z tej akcji nawet moglo nie być bramki..A nawet, jeśli by padła, to w 11 spokojnie mogliśmy ich powieść wysoko..Gdyby to była 80 minuta albo przed polem karnym to ok..
Nie rozumiem tekstów, że Standard grał na "odwal się"..1/16 P.Europy, szansa by sobie zapewnić awans już na wyjeździe i ktos miałby sobie truchtać? Grali tak, bo my gralismy calkiem nieźle..

PORAŻKA KLUBU JEŚLI CHODZI O FREKWENCJE, jak to jest, że SKWK na miesiac przed Superpucharem, razem tylko w kilkanascie godzin zapisów, sprzedaje 9 tyś biletów w cenie wraz z przejzdem 105-180zł. Podczas, gdy nasze spece od marketingu, mając nieograniczony czas i mozliwości, mecz u siebie, pilkarsko "najwazniejszy" mecz w Europie w ostatnich praktycznie 30 latach, sprzedaje tych biletów ledwo 2 razy więcej?
Tylko mi tu nie pisać o sprzedazy biletów online, bo na Superpuchar tez jej nie było, a po bilety trzeba było jechac na dwa razy..

Dawidka 17.02.2012 09:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1218674)
N

Co do zestawienia obrony to Moskal trafił z Osmanem natomiast nie wiem czy trafił z Michałem bo obj średnio wyprowadzali piłkę. Nunez rozgrywał dobre zawody właśnie do momentu, w który przydarzyło mu się to zagranie...

Tutaj się z Tobą nie zgadzam
Mimo wszystko uważam iż Czekaj , jeżeli chodzi o wyprowadzanie piłki , to w meczach których grał do tej pory robi to najlepiej z naszych obrońców. Zwróć uwagę że gdy ma piłkę to zawsze stara się dogrywać ją inteligentnie do drugiej linii , czy to ziemią mocnę passy , czy trochę podniesione piłki do boków pomocy.

Griszka30KR 17.02.2012 09:11

Mecz b. dobry w wykonaniu naszych.Widac reke Moskala po zagraniach z pierwszej piłki ,wychodzenia na pozycje ,gry na małej przestrzeni.Osobiście nie byłem przekonany do Niego w roli trenera,ale teraz coraz bardziej mnie przekonuje do zmiany tej opini.Małeckiego zostawcie w spokoju ,bo ma wieksze problemy jak np.nauczenie sie jedzenia widelcem i nozem,podawania ręki..,a W wymagacie,zeby podnosił głowe podczas holowania piłki i patrzył gdzie sa ustawieni koledzy.Ogólnie na + ,ale na rewanż niestety nie liczę,bo na tym poziomie w ostatnim czasie nie ugralismy nic na wyjeździe...(nie liczę meczu z "rozwalonym" Odense)

Kurz 17.02.2012 09:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adas123 (Post 1218793)
Ja pierd.ole,Bronex czy Kurz Wy sie dobrze czujecie?Narzekać,narzekać i narzekać,jedyne co potraficie.Wypierdalajcie do Barcelony,tam będziecie mieć piłke na superhipermega poziomie i super kulturalnych kibiców.Byliśmy od parszywców dużo lepsi,gdyby nie hiszpański pies to zdjęlibyśmy ich 3 0,w dziesiątke dominowaliśmy cały mecz!I jak nie widzicie postępów od czasów Maaskanta to współczuje.Nikt nie wybija teraz piłki hura do genkova,budujemy akcje od 0,przytrafi się głupota jak Nunezowi,ale to wygląda sensownie,a nie kaszana jak pod koniec Roberta.Wszyscy chwalą Wisłę,od onetu po weszło, a tutaj zawsze sie znajda znawcy którzy każdy sukces przemienią w porażkę.
Żenujący kretynizm.

Widzę, że wulgaryzmy dodają ci animuszu... Co do postępów, to gramy to samo, ale niczego innego się nie spodziewałem, więc trudno mówić o rozczarowaniu całokształtem naszej postawy. Belgowie... cóż... byli po prostu słabsi niż Holendrzy, Anglicy czy Cypryjczycy... nie oceniajmy wobec tego Wisły na ich tle.

Jedyne czego żałuję po wczorajszym meczu i czym jestem rozczarowany, to wynik. Standard był cienki jak sto skur... i szkoda że przez głupotę, bezmyślność, brak odpowiedzialności, zamiast cieszyć się pewnym zwycięstwem, przeżyjemy nerwówkę w Belgii i być może przegramy batalię o awans do następnej rundy z takimi dziadami.

prezes85 17.02.2012 09:17

To ja jakiś inny mecz oglądałem. Do czerwonej kartki dobra gra, ale znów to marnotrastwo. Po strzale Garguły powinno być 1:0.
Druga sprawa: Czekaja można wystawić do składu na Podbeskidzie i dać mu pograć a nie od razu na Standard. Niech chłopak zacznie od mniej ważnych meczów.
Nadal nie rozumiem dlaczego gramy 451 a nie 442 mając świetnych skrzydłowych i napastników.
Diaz na lewej obronie? Jedyny kto się nadaje na tą pozycję to Bunoza, lewa noga plus ciąg do przodu.
Moim zdaniem nic Maskal nie wniósł do zespołu Maaskanta.
Nadal nie umiemy wyprowadzić piłki z obrony.

borys 17.02.2012 09:28

Przykro mi ale ani Diaza ani Chaveza w demona podan juz poprostu nie zmienisz chocby nie wiem jak ich trenowac. Mysle, ze Kaziu zmienil sporo, ja widzialem schematy, ktorys wczesniej nie bylo, gre z bez przyjecia z pierwszej pilki, mnostwo sytuacji bramkowych - grajac w 10tke!
Nie zmienia to faktu, ze jak chcemy byc lepsi w przyszlym sezonie to lewy i srodkowy obronca musza przyjsc. Zastanawiam sie takze czy zarowno Biton jak i Genkov pasuje do stylu gry, szybkiej kombinacyjnej pilki, wg. mnie nie. Przydalby sie technicznie grajacy, szybki napastnik.

P.S Zanim znowu miedzy kibicami bedzie wojna o Maleckiego, nie obrazajac samolubny, sredni pilkarz, a jego przywiazanie do klubu ogranicza sie do pokazow(ala Polski katolik - pierwsza lawa w kosciele, a wychodzac juz patrzy jak innym zycie umilic). Niestety probowano do niego dotrzec poprostu sie nie da taki typ.

Charlie 17.02.2012 09:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1218791)

Niestety to my teraz musimy martwić się o zdobycie bramki. Będzie ciężko i mecz w Belgii będzie pewnie zupełnie inny od tego wczoraj. Ale trzymajmy kciuki! :)

Można pocieszać się tym, że Wisła w każdym meczu europejskich pucharów tego sezonu strzelała bramkę ;)

wislakrakow124 17.02.2012 09:37

Ci co nie widza poprawy gry Wisly to chyba meczu nie ogladali. Moskal ma pomysl na gre ktorego z czasem brakowalo Masskantowi. Mysle ze wszystko z meczu na mecz bedzie wygladalo coraz to lepiej i jeszcze nie raz bedziemy chwalic Kazia za dobre ustawienie druzyny.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl