Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

Kocur 16.07.2014 20:49

:rotfl:

Brawo !!!

AntyMod 16.07.2014 21:00

coz ja slysze ?? gwizdy najlepszych kibicow w polsce na swoja polska Barcelone ????? niemozliwe ..... a swoja droga, warszawska druzyna i tak przejdzie ale milo patrzyc jak polskie gwiazdorstwo i pycha , przegrywa i meczy sie z pol-amatorami i pasterzami irlandzkimi ...wymecza jak z tymi norwegami i rok temu ......wjazdy na Lechie w meczu pucharowym ?? myslalem ze tylko parchate frajerstwo moze tak robic, ktos napisze co tak ich zabolalo ??

Maciuś 16.07.2014 21:33

Wie ktoś czemu nie weszły na boisko nowe nabytki? Piech, Szwoch, Budziłek. Przecież ich kupiono właśnie do walki o LM.

jaro1985r 16.07.2014 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1368082)
coz ja slysze ?? gwizdy najlepszych kibicow w polsce na swoja polska Barcelone ????? niemozliwe ..... a swoja droga, warszawska druzyna i tak przejdzie ale milo patrzyc jak polskie gwiazdorstwo i pycha , przegrywa i meczy sie z pol-amatorami i pasterzami irlandzkimi ...wymecza jak z tymi norwegami i rok temu ......wjazdy na Lechie w meczu pucharowym ?? myslalem ze tylko parchate frajerstwo moze tak robic, ktos napisze co tak ich zabolalo ??

Legia grać ....a mac... chyba to Ci się pomyliło z Lechią

AntyMod 16.07.2014 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaro1985r (Post 1368089)
Legia grać ....a mac... chyba to Ci się pomyliło z Lechią

no szkoda ze kmiotki z Irlandii nie dojechali do konca z 1-0 z przyszla wieloletnia potega pilkarska w Polsce , ...mecz do zludzenia przypomina Levadie ...tylko ze bez oberwania chmury nad stadionem ...zimny prysznic dla bufoniady, bo i tak wymecza wynik wyjazdowy niestety

Janusz 16.07.2014 21:42

Te pipki z Warszwy zawsze mają fuksa, ale jak pisałem wcześniej im bez swojego sędziego zupełnie nie idzie. Powinno być 1:3, albo ze 2:0. Pogarda jaką do nich żywię jest wprost niewyobrażalna. Bez przekupstwa mistrza by nie mieli, tylko są mądrzy i robią to od I kolejki, to się i 18pkt uda.

mitmichael 16.07.2014 21:43

Niech sie ciesza, ze skonczyło sie na remisie bo mogło sie spokojnie skonczyc 0-3

Mario Nh 16.07.2014 21:51

Panie i Panowie to był kolejny odcinek pod tytułem "Ile wart jest Ekstraklasa? Ile wart jest Mistrz Polski?"
W zagranicznym tłumaczeniu "Pride of Dublin". :lol:

Lubię ten wyspiarski futbol.

Żeby nie było, że jestem taki mądry to dodam tylko jeszcze jedno pytanie retoryczne: Ile wart jest Wisła, co przyjeżdża na tą Legię i dostaje pięć bramek? :lol:

Bagno.

Naprawdę byłem w szoku kiedy przeczytałem, że ekstraklasa cieszy się dużo większą oglądalnością od Premier League. Oczywiście w Polsce.

Dobrze, że kibice Legii "pojechali" ze swoimi kopaczami. To całe śpiewanie na wszystkich stadionach w Polsce "Jesteśmy z Wami..." jest żenujące.

:alleluja:

karas1983 16.07.2014 21:54

A już myślałem, że dostanę piękny, jakże niespodziewany prezent urodzinowy od tych dzielnych Brytoli...

No ale jest jeszcze rewanż...

AYALA 16.07.2014 22:07

szkoda tej bramki straconej w doliczonym czasie ale widać że jak sędziowie nie gwiżdża jak w naszej lidze to i z półamatorami problemy ma "nasz" FC Hollywood

tofik 16.07.2014 22:15

Po prostu na tym etapie nie ma już słabych drużyn. :lol:

Fiti 16.07.2014 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1368108)

Post miesiąca jak nic :rotfl: :rotfl:

Ogryzek 16.07.2014 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1368095)
Naprawdę byłem w szoku kiedy przeczytałem, że ekstraklasa cieszy się dużo większą oglądalnością od Premier League. Oczywiście w Polsce.:

Ty to na poważnie teraz odkryłeś? NC+ zarabia tylko dzięki lidze polskiej a nie razem wziętych angielskiej, hiszpańskiej czy francuskiej. Po prostu ludzie w Polsce lubią polską kopaną buraczaną ligę bez względu na jakość. I zaskoczę cię tak jest w większości krajów że wolą swoje nawet badziewne ligi niż zagraniczne nawet najlepsze:)
(jakość sportowa nie jest tu najważniejsza)
Belgowie wolą swoją ligę, Węgrzy swoją itd od angielskiej. No może w Irlandii wolą angielską..

A poza tym
Cieszą męki Legii, ale pełna radość będzie jak odpadną:D

lorddavy 16.07.2014 22:30

Vaduz gra w szwajcarskiej ekstraklasie wiec dlatego dalem 40% Ruchowi, St. Pats Ath. grali lepiej od Legii czego się nie spodziewałem. Rewanż może być ciekawy. Irlandczycy nie są wcale tacy słabi jak ich malują w mediach. Bajki, że to półamatorzy to tylko w TVP. Pats, Rovers czy Dundalk to poziom dołu naszej ekstraklasy. Prezentują w większości solidny futbol w obronie i potrafią utrzymać się przy piłce. Jak się okazuje to wystarczy by zdominować mistrza Polski na jego stadionie i pechowo zremisować. Choć faktem jest, że budżetowo to nasza 1-2 liga. To pokazuje jak się marnuje pieniądze w ekstraklasie. A transfery Legii to już w ogóle komedia. Lechia w tym sezonie pokaże miejsce Warszawie.

lorddavy 16.07.2014 22:53

Oceniając transfery jednych i drugich to 10 do 1 dla Lechii. Liga oczywiście to zweryfikuje, jednak nie zapominaj o bonusach dla Legii - sędziowaniu oraz pełnych gaciach połowy ligowych ogórów gdy przyjeżdżają na Łazienkowską. Mimo wszystko będzie ciekawie i w Dublinie i później w Ekstraklasie. Chociaż odbiegamy już od tematu. Wydaje się, że Legia może wymęczyć awans błyskiem indywidualnym jednej se swoich gwiazdek ale jako zespół St. Pats jest lepszy.

El'kabat 16.07.2014 23:23

Heh balonik pękł zanim go dobrze nadmuchano :D

A coś mi się zdaję,że krawaty w Irlandii się przejadą.

wolfy 17.07.2014 00:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1368108)

Są.
Nasze.

For_FuN_ 17.07.2014 01:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kapsel (Post 1368065)
To jest tylko Lichtenstein, tym bardziej że 2 lata temu ograli wspomniany zespół z Macedonii! To, że spadają w rankingu nie oznacza że mamy się bać lichtensteinu (w sensie Ruch). Z takim podejściem nie dziwie się, że dajemy dupy. Gdzie Cię obraziłem? Ty twierdzisz, że znasz się na piłce? Sugeruj się dalej rankingami, one na pewno odzwierciedlają klasę każdej drużyny. hahaha
Dla mnie to niech wszyscy przechodzą, oby tylko te Twoje "przepowiednie" sprawdziły się względem Legi i żeby ojebali. :)
Legia jest słaba i daje jej maks 3 rundę. Uważam, że kadrę ogólnie mają silną. Jednak gdy my jesteśmy zdrowi, bez kontuzji możemy ich ograć bo mamy może i nawet silniejszą pierwszą jedenastkę. A teraz widać po wyniku 0-1, że to sędziowie wygrali mistrza.

O czym ty w ogóle mówisz? Vaduz gra w ekstraklasie szwajcarskiej. Potrafisz czytać ze zrozumieniem? Rankingi sa odzwierciedleniem rzeczywistości...jak się dostaje w dupe, to się nie zdobywa punktów i się spada. Jeśli ktoś jest dobry, to zdobywa punkty i pnie się w góre. Bardzo prosta i logiczna zależność. O bojaźni nigdzie nie pisze...mowie tylko o trzeźwej ocenie naszych zespołów i ogolnie o całej(dramatycznej) lidze.
Jakie moja przepowiednie względem Legii? Mimo dzisiejszego wyniku i tak pewnie awansują, co da im IV runde el. do LE(w najgorszym razie), gdzie będą rozstawieni.
Pozostawie bez komentarza, to sprzyjanie sędziowski Warszawiakom :D. Ktos z dużymi kompleksami mogl cos takiego napisac i niezbyt dokładnie ogladajacy polska lige :).

Griszka30KR 17.07.2014 07:38

Jak dla mnie ten mecz udowodnił jaki to prawdziwy Mistrz z tej Legii.I nie robie tu napinki,bo my tez takim z 2x zostalismy,czyli bardziej dzięki słabosci pozostałych druzyn,ich szczęśliwie ukladajacych sie meczach dla nas,przypadkowemu szczęściu w zdobywanych bramkach i pomyłkom sędziów,a nie dzięki własnej mistrzowskiej formie.
Pewnie to przejdą,ale równie dobrze historia może się powtórzyć jak z Levadią.

piotrek06 17.07.2014 08:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1368134)
Pewnie to przejdą,ale równie dobrze historia może się powtórzyć jak z Levadią.

Historia już sie powtarza, wymęczone 1-1 u siebie po tym jak przegrywało sie przez większość meczu, kelnerzy z Irlandii strzelają bramkę w 38 minucie(Levadia w 40), bramka na wagę remisu strzelona w 90 minucie. Tylko deszczu wczoraj brakowało, rewanż może być arcy ciekawy :rotfl:

PS. Do tego, ta sama runda eliminacyjna tych samych rozgrywek, prawie ta sama data (Wisła 15.07; Legia 16. 07)

shaggy 17.07.2014 08:30

Z zaciekawieniem oglądało się polską Barcelonę, polski Bayern, drużynę która zdominuje polską Ekstraklasę na dekady na tle naprawdę mocnego i dobrze zorganizowanego rywala. Napawa optymizmem, że Legia nie dała się stłamsić będącemu w środku sezonu rywalowi i starała się konstruować akcje zaczepne co w końcu udokumentowała strzelonym golem.

Na Berga spadła fala krytyki za to że wystawił w Superpucharze półrezerwowy skład jak się okazuje niesłusznie. To był świetny zabieg - dać odpocząć najlepszym piłkarzom przed arcytrudnym starciem z przybyszami z Zielonej Wyspy – w innym wypadku zwycięski remis z wczoraj nie miał by prawa się zdarzyć a tak mamy świetny wynik i realne szanse na awans do upragnionej III rundy.

Prezes Leśnodorski po meczu ze łzami w oczach stwierdził, że jest zbudowany postawą swoich piłkarzy i przy tym zadowolony ze swoich piłkarzy, którzy pokazali, że Legii naprawdę niedużo dzieli od piłkarzy z Wysp, a na Wyspach jest przecież najmocniejsza liga w Europie. Na koniec obowiazkowo dodał: dla przypomnienia oglądaliśmy najlepszy zespół w Polsce, z najlepszą akademią. Tym razem nie wspomniał nic o najlepszych kibicach (na wschód od Wisły oczywiście), gdyż był zdegustowany tym, że trybuny nie doceniły heroicznego boju jego piłkarzy i tego że Żyro i spółka wypruwali sobie żyły na boisku – okrzyki Legia grać k… mać są nie do przyjęcia - stwierdził. Wyraził tylko nadzieję że w Irlandii taka przyśpiewka już się nie będzie niosła po trybunach a jeśli już to po angielsku aby nie deprymowała jego pupili.

Pomeczowe wypowiedzi:
Kosecki: Dupa blada… ale nie moja
Żyro: Wypadek przy pracy…
Hadaj: Powieziemy leszczy na wyjeździe…
Leśnodorski: Lech ma wąską kadrę a Smudy bym nie zatrudnił… do tego należy pamiętać że w kraju nie mamy konkurencji a nasza akademia jest najlepsza w Europie zachodniej czyli na wschód od Wisły…
Berg: Wcale nie jest mi łyso po tym co zaprezentowała Legia… chyba że patrzę w lustro…
Saganowski: Na tle rywala wyróżnialiśmy się… moją opalenizną
Kuciak: tak to prawda po tym jak po raz kolejny chciałem rozszarpać kolegę z zespołu dostałem od lekarza klubowego skierowanie na badania psychiatryczne…
Vrdoljak: Sędziowanie w tym meczu było skandaliczne w Ekstraklasie za taki faul bramkarz rywali dostałby czerwoną kartkę i byłby za to rzut karny mimo tego że faul był przed polem karnym. Do tego Kosecki symulował dziś 8 razy a sędzia zagwizdał tylko raz to jest niedopuszczalne…

A tak na poważnie to w rewanżu wzorem z poprzedniego sezonu (L)osersi wymęczą ten awans…

Karherop 17.07.2014 08:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1368124)
Są.
Nasze.

Ja sądzę, że akurat dobrze gdyby o tym wiedzieli Irlandczycy, bo zagrali z Legią zbyt bojaźliwie.

Powinno być 3-0 i właśnie w takim stosunku typuję ich wygraną u siebie.

PhantomRanger 17.07.2014 08:51

Ja jestem ciekawy jak koralikowy prezes zareaguje na ewentualne odpadnięcie już w tej rundzie.

Mario Nh 17.07.2014 08:51

Niestety, ale często ta strzelona bramka w końcówce decyduje o awansie do następnej rundy.
Chociaż... czy Legia jest wstanie tam strzelić dwa gole i stracić maksimum 1?
Szanse awansu oceniam 50-50.

Lechista69 17.07.2014 09:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kapsel (Post 1368118)
Dlaczego Lechia ma pokazać miejsce Warszawie? :)
Nie mów, że Lechia ma taki silny skład. Kupili kilku młodych zdolnych. To by było na tyle. Maks ich możliwość to 3 miejsce.

przypomnę ci tego posta na koniec sezonu, póki co nie widziałem jeszcze gry Kacajeva, Ribeiro i Możdżenia ale już mogę powiedzieć że pozostali z miejsca mogą wskoczyć do pierwszej "11" i dać ten skok jakościowy. 37 kolejek a decydować będzie ostatnie 7 w grupie mistrzowskiej.. niby potrzebne jest zgranie ale to już powinno być po pierwszej części sezonu zasadniczego.. o dziwo w sparingach zaczęło to już działać patrząc na ilość czasu który mieli. Możliwości to Lechia obecnie ma na walkę o mistrza, resztę zweryfikuje boisko. :) Bo Lechia zawsze ma jeden cel, gra o mistrza!

AYALA 17.07.2014 09:52

Ludogorets wczoraj 4-0 na luziku pokonał podobny zespół .....bez wielkiej kasy też można dobrze sie w pucharach prezentować.

Berg im wmówił mentalność zwycięzców i chyba dlatego nie biegali.

Słabi grajkowie z bardzo dużymi kontraktami i pięknymi fryzurami , tak można podsumować nasz FC Hollywood

syryls 17.07.2014 10:13

Tak patrzę na kadrę Legii i dalej nie za bardzo mają kim straszyć w przeciwieństwie do Wisły z 2011, Iliev, Melikson, Małecki - każdy innej charakterystyki
Pewnie awansują do 3 rundy, ale samym Radovicem to nic nie zdziałają

Arked 17.07.2014 10:40

Legia. Kolejny przykład polskiego rozmachu w budowie drużyny na europejskie puchary. Zewsząd docierają do mnie informacje o tych 100 mln zł dochodu, wielkich pieniądzach, sponsorach walących drzwiami i oknami i jak to ta Legia nie dominuje. I co z tego wynika? Gówno. Legia wychodzi w pierwszym meczu el. LM w ataku dziadzią Saganowskim. Komedia.

Zero ambicji, zero zdecydowania. Największe nazwiska w rubryce transferów do klubu to Piech i Lewczuk. Z czym do Europy? Nie powiem, żeby powielanie przez Legię polskiego schematu "walki o Ligę Mistrzów" szczególnie mnie martwiło ale to już robi się nudne.

PhantomRanger 17.07.2014 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1368161)
Legia. Kolejny przykład polskiego rozmachu w budowie drużyny na europejskie puchary. Zewsząd docierają do mnie informacje o tych 100 mln zł dochodu, wielkich pieniądzach, sponsorach walących drzwiami i oknami i jak to ta Legia nie dominuje. I co z tego wynika? Gówno. Legia wychodzi w pierwszym meczu el. LM w ataku dziadzią Saganowskim. Komedia.

Zero ambicji, zero zdecydowania. Największe nazwiska w rubryce transferów do klubu to Piech i Lewczuk. Z czym do Europy? Nie powiem, żeby powielanie przez Legię polskiego schematu "walki o Ligę Mistrzów" szczególnie mnie martwiło ale to już robi się nudne.

Legia ma budżet w wysokości około 100 baniek, ale co z tego skoro ma wielkie problemy z pokonaniem drużyny, której budżet może oscylować wokół 3 mln euro lub mniej. Dobrym przykładem niech będzie Victoria Pilzno, kiedy grała w LM miała budżet 10 mln euro. To pokazuje, że dobrą drużynę można zrobić niekoniecznie mają wielki budżet.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1368154)
Ludogorets wczoraj 4-0 na luziku pokonał podobny zespół .....bez wielkiej kasy też można dobrze sie w pucharach prezentować.

Berg im wmówił mentalność zwycięzców i chyba dlatego nie biegali.

Słabi grajkowie z bardzo dużymi kontraktami i pięknymi fryzurami , tak można podsumować nasz FC Hollywood

Dlatego akurat w Wiśle podoba mnie się to, że zawodnicy nie mogą zarabiać więcej jak 60 tyś zł miesięcznie. Powiedzmy sobie szczerze, więcej nie są warci. Jak chcą większą kasę niech pokażą się na boisku i grają o transfer za granicę.

AYALA 17.07.2014 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1368164)

Dlatego akurat w Wiśle podoba mnie się to, że zawodnicy nie mogą zarabiać więcej jak 60 tyś zł miesięcznie. Powiedzmy sobie szczerze, więcej nie są warci. Jak chcą większą kasę niech pokażą się na boisku i grają o transfer za granicę.

Pamiętam jak za początków pana Cupiała w Wiśle nie płacono tak wysokich kontraktów jak w ostatnich latach to potrafiliśmy ograć Trabzonsor 5-1, Walijski Newton 7-0,Maribor 3-0 czy zremisować z Parmą która potem zdobyła puchar uefa -1998/99

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl