![]() |
Miałem wczoraj okazje na żywo obejrzeć naszą Wisełkę.
Stadion Piasta mimo wielu swoich minusów daje znakomity widok na boisko z trybun równoległych do boiska. Ze szczególnością przyjrzałem się naszym zimowym nabytkom: -Ivan- Solidny występ, ale co mnie martwi? Dlaczego on się tak uczepił tego trzymania za koszulkę i spuszczania zawodników do parteru? Zaraz podpatrzą to wszyscy sędziowie i będą na to zwracać uwagę i go kartkować -Pol - byłem sceptyczny wobec niego ale posypuje głowe popiołem. Był wszędzie. Walczak. Jeszcze tylko poprawić rozegranie i strzał i będzie z niego pożytek. -Hugo - hmm.. hmmm. Do momentu asysty byłem wciekły. I to nie na niego ale na trenera który go wpuścił. Fakt skupił na siebie uwage przy bramce Zenka ale poza tym nie miał udanego zagrania. Brak szybkości i techniki widoczne gołym okiem. Na dodatek jego nonszalancja była zalążkiem akcji bramkowej Piasta. Plus za dośrodkowanie do Brleka i asystę. Może to brak aklimatyzacji, a może brak pewności siebie. Nie wiem... Ale do poprawy jest sporo |
Na twitterze pojawiają się głosy, że powinniśmy zainteresować Badią z Piasta, bo za pół roku kończy mu się kontrakt. Nie wiem jakie jest wasze zdanie ale ja uważam, że w letnim okienku powinniśmy zainteresować się w pierwszej kolejności klasowym napastnikiem.
|
krzaq12
Jedno drugiego nie wyklucza. Badia to jeden z mocniejszych punktów Piasta - Hiszpan tak jak nasz trener. Może wolałby grać u nas? A dobry napastnik to niestety SF. Przy naszych możliwosciach finansowych może być ciężko. |
Iść tropem Cabrery z Korony i wyciągnąć gościa z niższej ligi Hiszpańskiej
|
Oczywiście, że nie wyklucza.
Dlatego uważam, że powinniśmy sobie dać spokój z Zacharą, Urygą i Buchalikiem a wolne środki z ich kontraktu powinny wystarczyć na kogoś interesującego. ;) |
badia jak najbardziej by sie przydal plus napastnik dobry bramkarz ciekawie by to wygladalo
|
A może by tak Ondraszka nauczyć gry w ataku? Warunki ma. Naprawdę mógłby w końcu zacząć regularnie trafiać.
|
Cytat:
|
a slyszal ktos cos co z valencia sie dzieje dolecial juz do polski trenuje bo wypożyczenie konczy sie z koncem rundy zeby chlopak mial chwile zeby sie pokazac
|
Cytat:
|
Cytat:
|
^^
Dokładnie. Herberta też bym widział. Badije zresztą też :-) |
Lepiej nie Mojtować:)
|
Głowa młodszy nie będzie. Hebert ma klauzulę przedłużenia o kolejny rok, ale ma też pewnie klauzulę, która w razie spadku anuluje tę poprzednią, albo umożliwia w miarę możliwości bezkonfliktowe pożegnanie z klubem. Z Ivanem mogłoby to ładnie wypalić.
|
Stoper już przecież jest zakontraktowany. Arsenić najlepiej się czuje na środku obrony, choć na bokach obrony też grac umie.
|
Cytat:
Napastnik, szefie, napastnik potrzebny, taki killer, nawet kosztem tego że miałby być jedynym transferem. ;) |
Arsenić nie jest stoperem!!!
|
Ależ oczywiście że jest... owszem wychowywany był na lewego obrońce, ale rok temu go przekwalifikowano na stopera. Sam w wywiadach mówił że najlepiej czuje się na lewym stoperze. Junco mówił o nim jako o stoperze. Tweeterowi? dziennikarze też pisali że aktualnie to stoper.
JEST stoperem...!!! andrucik nadrób wiedzę o naszych piłkarzach. |
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.transfermarkt.pl/zoran-ar.../0?saison=2016 |
Cytat:
Wkleiłem link, bo nie mam żadnego wiarygodnego źródła i uważam, że bardziej odpowiednim byłoby stwierdzenie, iż jest bocznym obrońca, ale na stoperze też potrafi grać, a nie na odwrór ;) |
Powołam się na wywiad ze str weszło, której zwykle nie czytam. Odnosił się on jednak do naszego nowego zawodnika więc postanowiłem przeczytać. W owym wywiadzie swoją opnię wygłosił chorwacki dziennikarz. Twierdził on, że Zoran to zawodnik mogący grać na na lażdej pozycji w obronie, wszędzie wypada podobnie, czyli solidnie. Sam zawodnik najlepiej czuje się na stoperze. Najczęściej też tam grał w ostatnim sezonie.
|
http://starachowicki.eu/ps-96012-sta...ialej-gwiazdy/
Ciekawie ogólnie, że Junco go przekonał i ma pomysł na niego â oczywiście to wizja przyszłości, ale fajnie takie info słyszeć :) |
Mnie się podoba szukanie wśród takich młodych piłkarzy. Jest nadzieja że jest to długofalowe działanie a nie tylko na "już".
|
Dosyc dlugo procesowalem tytul w glowie. Przez chwile myslalem ze gosc sie faktycznie nazywa Reus Starachowicki.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl