Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

szym_ek 24.02.2017 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1465372)
według mnie bardzo dobre pieniążki. Ciekawe czy i ewentualnie za ile z Lechii Michała Chrapka można byłoby wyjąć

miałbym poważne wątpliwości że jest jakakolwiek szansa wyjąc podstawowego zawodnika lidera tabeli i drużyny walczącej o mistrzostwo:>

wolfu 24.02.2017 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szym_ek (Post 1465373)
miałbym poważne wątpliwości że jest jakakolwiek szansa wyjąc podstawowego zawodnika lidera tabeli i drużyny walczącej o mistrzostwo:>

panie, nie zapominaj pan że mamy Junco! :D

Szneka 24.02.2017 13:24

mało a właściwie nie gra w Lechii Grzegorz Kuświk może o Niego się pokusić?

wściekłe pięści węża 24.02.2017 13:58

Chrapek nie jest ich podstawowym zawodnikiem, także dla nich pod względem sportowym on za dużo warty nie jest. Poza tym, gołym okiem widać, że chłopak tam się męczy, gra mu nie idzie.

... niemniej, taki transfer nie ma szans na sukces przez osobę pajaca Mandziary. Nigdy się na to nie zgodzi.

TRZEBINIAnin 24.02.2017 14:58

tt 22 luty:
https://twitter.com/janekx89/status/834513087684345856

tt 24 luty:
https://twitter.com/MichalTrelaBlog/...91102126452736

tyle wart ten cał twitter.

chyba że przyjechał i pojechał.. bo zimno?

X-Ray 24.02.2017 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRZEBINIAnin (Post 1465383)
tt 22 luty:
https://twitter.com/janekx89/status/834513087684345856

tt 24 luty:
https://twitter.com/MichalTrelaBlog/...91102126452736

tyle wart ten cał twitter.

chyba że przyjechał i pojechał.. bo zimno?

No to nie czytaj, przecież nikt Ci nie każe tego robić. ;)

Z ciekawości dodam że transfer Popovicia przeprowadziła agencja Kołakowskiego, tego od Glika. Podkradli Denisa innej agencji w ostatniej chwili.

Patryko 24.02.2017 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1465369)
zastępstwo to już znaleźli przed sprzedaniem Denisa

Lloncha to ja widziałem jako jego konkurencję do pierwszej jedenastki a nie zastępstwo. W tym momencie mamy jedną, klasyczną szóstkę (Uryga na tej pozycji to nieporozumienie), od biedy może tam grać Mączyński. Szeroki wybór to to nie jest.

sl@y 24.02.2017 15:52

No popatrz a jeszcze niedawno pisano po co tylu pomocnikow i gdy nagle sprzedano jednego to okazuje sie ze juz jest bida w pomocy i bedzie mysiał grac Uryga.

wolfy 24.02.2017 16:15

Ciekawe czy ściągną Jagiełłę w ramach zwiększenia rywalizacji w środku pola.

mitmichael 24.02.2017 16:23

No to teraz juz na pewno Pol zajmie jego miejsce w pierwszym składzie a Denisowi pozostaje podziekowac za gre w Wisle. Były dobre i złe momenty czyli jak w przypadku wiekszosci pilkarzy ale ja osobiscie sie do jego gry przyczepic nie mogłem. Szkoda tego karnego z Legia ale nie takim pilkarzom trafiały sie pomylki.

tomasz_19 24.02.2017 16:23

jak czytam te wasze wypociny to mnie śmiech ogarnia :D odszedł Popovic nagle wszystkich strach ogarnął :D Uryge już szykują w zastępstwo albo pożal się Boże Jagiełłe :D

Valdi88 24.02.2017 16:28

Nie rozumiem co ma do tego Jagiełło, który po pierwsze nie jest naszym piłkarzem, a po drugie występuje na pozycji skrzydłowego. :D

wolfu 24.02.2017 16:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1465385)
Lloncha to ja widziałem jako jego konkurencję do pierwszej jedenastki a nie zastępstwo. W tym momencie mamy jedną, klasyczną szóstkę (Uryga na tej pozycji to nieporozumienie), od biedy może tam grać Mączyński. Szeroki wybór to to nie jest.

Miałem na myśli Stilicia.

Ściągnęli Lloncha, Stilicia i już od początku nie mieli zamiaru nikogo więcej brać, i ewentualnie sprzedać. Mączyński miał odejść - nie odszedł, ale gdyby odszedł to tak nikogo by nie dokupili, skoro jest Llonch, Popović, Brlek, Stilić, (Echevarria). Ubyło jednego Popovicia ale nikogo nim nie zastąpią, nie wiem po co ludzie sobie psują głowę Chrapkami czy innymi Jagiełłami.

domin_czyzyny 24.02.2017 16:50

kasa za Popovicia potrzebna jest na na funkcjonowanie klubu. I tak nie jest źle. Jaka jest nominalna pozycja Cywki ? poza oczywiście ławką rezerwowych ?

Wojtas 24.02.2017 20:35

Nie potośmy brali tylu zeby teraz sobie nie odbic i cos zarobić sprzedając. :)

ja tam co do Popo mieszane uczucia miałem,taki sredniak ,za Skorzy czy Maaskanta nikomu by nawet w glowie nie zaswitało zeby takich grajków sprowadzac.Ale niech mu sie wiedzie w mateczce Rosiji.

RAFi89 24.02.2017 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1465411)
Nie potośmy brali tylu zeby teraz sobie nie odbic i cos zarobić sprzedając. :)

ja tam co do Popo mieszane uczucia miałem,taki sredniak ,za Skorzy czy Maaskanta nikomu by nawet w glowie nie zaswitało zeby takich grajków sprowadzac.Ale niech mu sie wiedzie w mateczce Rosiji.

Większe ananasy niż Popovic pojawiały się wtedy w klubie.

Karherop 24.02.2017 21:13

Na pozycji Popovicia może grać Llonch oraz Mączyński. Do kompletu w środku pola mamy Brleka i mam nadzieję (kiedys) Laskosia. Urygi nie liczę tutaj z wiadomych powodów. A Cywka jeśli wpadnie w rytm meczowy to i przesunięcie go na defensywnego pomocnika nie będzie złym pomysłem. Do tej pory na tej pozycji zawalał nam spotkania, ale kto wie czy jak złapie formę to będziemy mieli i tam z niego pożytek?

Co do samego Popovicia to był to zawodnik dobry w odbiorze, trochę gorszy w rozegraniu do 30 metra, poprawny w wykonywaniu stałych fragmentów gry, ale i do bólu wolny i niestety praktycznie żadnego pożytku nie przynosił w ofensywie. Ewidentnie głowa u niego nie nadążała z całkiem niezłymi umiejętnościami technicznymi. Wydaje mi się również, że do pracusiów nie należał, w przeciwieństwie do Lloncha, który ma całkiem inną opinię.

Statystki oczywiście u niego też nie powalały - 50 występów/ 5 goli i 2 asysty. Z czego wszystkie gole ze stałych fragmentów gry..

Nie był to materiał na niezłego zawodnika. Na solidną zapchaj dziurę owszem. Gdyby miał te 3-5 lat mniej to może jeszcze miałbym nadzieję, że nabierze większego ogrania. Na pewno zaś więcej dał naszej drużynie niż Cywka, Uryga czy Pietrzak którzy są w naszej kadrze (i z którymi wypada się pożegnać w lecie), ale jednocześnie wyciągnięcie za niego takie kwoty (200-300 tyś euro) to niewątpliwie sukces klubu i jego menago.

d 24.02.2017 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1465396)
Miałem na myśli Stilicia

Aha, to jest bardzo ciekawe - ściągnęli Stilicia na pozycję gościa, który rzekomo przyszedł na miejsce Stilicia.

Popović - przyzwoity zawodnik, natomiast jego strata nie wydaje się żadnym osłabieniem zespołu. Może brutalna, ale jednak weryfikacja.

Dzimi 24.02.2017 23:52

Jedyne co miał dobre to dłuższe podania, rozgrywanie, rozrzucanie gry na boki. Reszta kiepsko. Mało ruchliwy, ciągle kręcił się gdzieś w środku boiska - ani nie podłączał się to ataków, nie wchodził w szesnastkę, ani nie bronił.

Stilić gdy go zmienił z Koroną to odrazu było widać że to dużo lepszy piłkarz - poszedł za kilkoma kontratakami, miał setkę na gola. Popović zostałby gdzieś na 40 metrze i nie miałby szansy przyładować bramki ani pomóc w kontrataku i zamiast trzech na trzech byłoby dwóch na trzech i zupełnie po akcji.

tomasz_19 25.02.2017 09:45

Karherop widzę, że się średnio orientujesz, albo po prostu meczów nie oglądasz bo Cywka w ostatnich spotkaniach był jednym z najlepszych zawodników i pozbywanie się tego zawodnika byłoby bardzo nieprzemyślaną decyzją, bo widać że chłop w końcu znalazł swoją pozycję na boisku.

Dariook 25.02.2017 09:52

Popovic? Krzyżyk na drogę.
Pewnie chce się zapoznać z murawą przed MŚ, to zrozumiałe.

brylant17 25.02.2017 10:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1465427)
Karherop widzę, że się średnio orientujesz, albo po prostu meczów nie oglądasz bo Cywka w ostatnich spotkaniach był jednym z najlepszych zawodników i pozbywanie się tego zawodnika byłoby bardzo nieprzemyślaną decyzją, bo widać że chłop w końcu znalazł swoją pozycję na boisku.

Jaja sobie robisz ? Cywka najlepszy dobra poczekamy jeszcze kilka meczów i ocenimy szansa dzisiaj

wolfu 25.02.2017 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez d (Post 1465421)
Aha, to jest bardzo ciekawe - ściągnęli Stilicia na pozycję gościa, który rzekomo przyszedł na miejsce Stilicia.

I czego tu nie rozumiesz? Stilić poszedł, trzeba było jakoś załatać dziurę. Stilić przyszedł - dziury nie ma, i już zwykła filozofia - Popović, fajnie że jesteś, ale jakby Cie nie było to nikt by nie zauważył. Dostali dobrą ofertę, przyjęli bez zawahania, i za kilka tygodni większość zapomni, że ktoś taki u nas grał.

ashkeczup 25.02.2017 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1465440)
I czego tu nie rozumiesz? Stilić poszedł, trzeba było jakoś załatać dziurę. Stilić przyszedł - dziury nie ma, i już zwykła filozofia - Popović, fajnie że jesteś, ale jakby Cie nie było to nikt by nie zauważył. Dostali dobrą ofertę, przyjęli bez zawahania, i za kilka tygodni większość zapomni, że ktoś taki u nas grał.

Dokładnie. Popović odszedł, ale całe szczęście mamy Mateusza Zająca

azkaz 25.02.2017 12:56

Stilic w obecnej formie będąc na boisku robi dziurę tak jakby go nie było. Gdy Brlek pokazuje taką antyformę jak tydzień temu to okazuje się, że mamy w środku pola tylko Pola (xd) i Mąkę. Naboru z kraju Narcos nie liczę póki co. Popo nie był żadną rewelacją, miał kilka ponadprzeciętnych meczów i dużo kiepskich, za 200k EUR też bym go oddał z pocałowaniem ręki ale był lubiany w szatni, potrafił się poszarpać za kolegów (jak w derbach gdy przestawił piątka cwela) i życzę mu wszystkiego dobrego w dalszej karierze.

Karherop 25.02.2017 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19

Cywka gra na prawej obronie nie dlatego, że jest to jego pozycja od urodzenia ( ma 29 lat a nawet sam nie potrafi powiedzieć jaka jest jego docelowa pozycja, tym bardziej kibice), a dlatego że nie ma kogo tam wystawić. Przypominam, że na prawej obronie grał też na jesieni, gdy w Sosnowcu notował takie babole, że Wdowczyk go posadził na ławce z której się już nie podniósł do końca rundy. Nie chwalmy go więc po dwóch meczach, bo po dwóch meczach to i od Crivellaro zaczynaliśmy ustalanie składu.

To dla mnie logiczne, że odpalając najsłabsze ogniwa za pół roku (Buchalik, Uryga, może Cywka, Pietrzak) trzeba będzie kogoś an ich miejsce ściągnąć. Lepszych i bardziej perspektywicznych. A jeśli widzisz w Cywce najlepszego prawego obrońcę ligi Tobie gratuluję bieżącego rozeznania w tym co się dzieje w piłce.

Pero 25.02.2017 15:19

A co się dzieje z naszym obrońcą z pierwszej ligi który w tym temacie był chrzczony jako najbardziej poszukiwany kąsek transferowy na zapleczu ekstraklasy??

X-Ray 25.02.2017 15:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1465451)
A co się dzieje z naszym obrońcą z pierwszej ligi który w tym temacie był chrzczony jako najbardziej poszukiwany kąsek transferowy na zapleczu ekstraklasy??

No to Ci się pomyliło coś, bo on nie był traktowany jako najbardziej poszukiwany kąsek z zaplecza.

regan 25.02.2017 15:47

Azkaz- Z tego co wiem mamy jeszcze Laskosia i Slomke do ogrywania wiec odejscie Popovica nie robi tragedii

Pero 25.02.2017 17:10

@X-Ray

Przewin sobie kilka stron wstecz w okresie jak był kontraktowany... Po niektórych wpisach takie odniosłem wrażenie....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl