![]() |
Panowie powyżej, czy Wy wiecie jakiego interesu nam potrzeba? Zgłaszam się do Zarządu Wisły i mówię: mam sponsora płacicie mi 5% od kwoty która wpływa na konto Wisły.Spisujemy kontrakt. Gram uczciwie bo wiem, że mam firmę i na tym i tak zarobię...Wy chcecie kolejnego wizjonera który obiecuje gruszki na wierzbie....Celowo tak piszecie czy chcecie się tutaj droczyć?
P.S. Żadnego "fachowca" od Cupiała! |
Przeciez Gricuk w TF pracowal 2013-2014 tak dobrze, ze w 2015-2016 banki zaczely im wypowiadac kredyty. W dodatku czlowiek Krauzego... No jakbym chcial to ciezko mi uwierzyc w happy end.
|
Cytat:
|
Orientuje się ktoś co z Sarapatą? Przecież to są jaja, że mimo natłoku przeróżnych wiadomości zarówno umiarkowanie pozytywnych jak i skrajnie negatywnych nikt z przedstawicieli klubu nie potrafił się wypowiedzieć odnośnie sytuacji w nim panującej . Przecież ona już dawno powinna zwołać konferencję i błagać publicznie o pomoc skoro jest tak źle. Naświetlić kibicom co do cholery dzieje się w klubie.
|
Przeciez rozmawia z piecioma roznymi podmiotami chetnymi do inwestycji w Wisle:D Nie ma kobieta czasu. Przynajmniej weglug pani rzecznik;)
|
Cytat:
|
Nie brałbym na poważnie tego co ona pisze. Drugi trymestr to wahania nastrojów.
|
Cytat:
|
Wiadomix. Nie ma co brac czegokolwiek na powaznie nawet jakby byla niebrzemiennym chlopem, jakkolwiek to brzmi:D Taka jej praca.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale tak pół żartem, pół serio Wiśle to by się taki Czerepach przydał :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Kajam się za to ohydne nadużycie z mojej strony! |
Cytat:
|
Nie chcę się mieszać, ale trudno jest porównywać sytuację Telefoniki z Wisły Kraków. Tym bardziej takie kwoty niewiele wnoszą do dyskusji (wiemy że Telefonika w 2013 roku rozliczyła nie tylko straty powstałe w roku 2013...). Ponadto mówimy tu o przedsiębiorstwie które wtedy miało przychód powyżej 3mld pln i wiele możliwości (nie jeden bank brał udział w negocjacjach).
W przypadku Wisły jesteśmy przyparci do muru. Tu nie ma żadnego pola do manewru. Ten czas już się skończył. Nie ma też podmiotów które chcą współpracować finansowo (na pożyczki bankowe nie ma co liczyć). Ponadto Wisła Kraków SA praktycznie nie dysponuje żadnym majątkiem. |
Cytat:
Generalnie wiadomo, że sytuacja klubu piłkarskiego i przedsiębiorstwa nigdy nie będzie taka sama, o ile ktoś jest świadomy tego, że mają różne cele swojej działalności. Przedsiębiorstwa działają dla zysku, kluby sportowe dla wyniku sportowego. Kluby piłkarskie w Polsce generalnie jak jeden mąż nie są w stanie utrzymywać się na tym poziomie sportowym w oparciu o działalność operacyjną, przedsiębiorstwo z zasady na działalności operacyjnej bazuje. Dlatego my się sami w tej sytuacji nie wyleczymy nawet jak dostaniemy kredyt. |
Jeśli to co napisała dzisiaj na tt masza rzecznik jest prawdą.. to z tych 5 'inwestorów' z którymi rozmawia klub przynajmniej nazwy dwóch nie wyciekły do przestrzeni publicznej...
|
Cytat:
2. Przytule GmbH & Co. KG I po ptokach.... wydało się. |
Jakie to jest smutne, że rzeczniczka klubu którego największą siłą są kibice tak mocno robi ich w uja, wciskając kity o 5 inwestorach.
Jeśli nie kłamie to można być pewnym, że ktoś nas przejmie...... |
Jakie to smutne, że 90% komentarzy po moim zapytaniu , było na poziomie intelektualnym gimbazy...
Musze sprecyzować pytanie w którym momencie TF była tak blisko upadku jak SA dzisiaj i teraz najważniejszy element pytania , jaki wpływ na uratowanie tej sytuacji miał Gricuk ? proszę też o niemylenie czasookresów. |
Cytat:
Nie zdziwiłbym sie, że poszukiwania przez Griciuka nowego właściciela były na polecenie Bossa, który pewnie oczom nie dowierza w to co widzi |
Cytat:
|
@bevierek
A mogą być więksi "gołodupce' od TS-u? ... Owszem, Meresiński, ale tego typu podmiotów nawet nie nazwałbym 'inwestorem'. |
Panowie, spokojnie. Szanujmy. To oczywiste że TF nigdy nie była w takiej sytuacji (to są zupełnie inne historie). Pełnej roli Pawła Gricuka nigdy nie poznamy. Na pewno nie można mu odmówić szerokich znajomości w sferze bankowości, oraz tego że to on w imieniu TF prowadził rozmowy na temat konsolidacji długu,
|
Cytat:
|
|
te kłamstwa zarządu w ustach rzeczniczki
to juz przypominają wiadmosci Mersinskiego o pieciu transferach... |
pieniądze lubią cisze. Pani Marzena też lubi cisze
|
Zostaly 4 dni dla Pana Gricuka by uznac go za slownego ;)
|
Cytat:
Natomiast jeśli chodzi o TF i te ich 482mln straty - mocny zabieg księgowy ;) dużoooo mniej wtedy stracili (choć i tak byli w głebokiej D) |
Cytat:
Cytat:
|
Ale bagno... I co nawet zaczniemy od czwartej ligi bez długów i te ale z tymi samymi frajramu u steru... Masakra co się porobiło szkoda mi tylko Głowyże tak skończy zabawę w Wisłą.
|
To podnieśli ...
|
Cytat:
Tak czy inaczej - przyczyny są tutaj bez znaczenia, skoro podważałeś sam fakt, o którym napisałem. "Fakt autentyczny", że posłużę się pleonazmem, bo bezdyskusyjne jest, że TF faktycznie wykazała "jakieś tam pół miliarda straty" w 2013 r. ;) W sumie nie ma co ciągnąć, było nie było jednak off-topa. Wracając do tematu: Faktycznie, wygląda na to, że nasz "budżet" w tym sezonie faktycznie wzrósł kilkunastokrotnie w stosunku do posiadanych zasobów. Postanowiliśmy wydać wielokrotnie więcej niż mamy dostać. Nie sądziłem jednak, że tymi podmiotami, które tak zwiększą "budżet" będą członkowie zarządu. Finansiści jej nienawidzą! Zwykła prawniczka wymyśliła sposób jak kilkunastokrotnie zwiększyć wydatki w stosunku do możliwości. >>>Zobacz jak!<<< :P |
Katastrofa w trzech aktach(sezonach).
Po burzliwym prologu w postaci przejęcia klubu przez Jakuba M. , zastanawiającym udziale chłopaków w krótkich spodenkach, przyszedł czas na pierwszy akt. Oto na białym koniu, wybawca - jedyny podmiot, który był w stanie skontaktować się i przeprowadzić mediacje z Jakubem. Pamiętna konferencja prasowa i prosty przekaz. Towarzystwo Sportowe przejmuje klub tymczasowo, przeprowadzi restrukturyzacje, audyt i przygotuję klub profesjonalnie do sprzedaży, ponieważ obecnie nie jest w stanie zapewnić mu funkcjonowania na odpowiednim poziomie bez wsparcia z zewnątrz. Po kilku miesiącach, pierwszy konflikt i pierwsze roszady. Robert Szymański poza zarządem. O co poszło naprawdę ? Próżno szukać odpowiedzi... Pozostałe dwa akty piszą się dalej. Nadal jesteśmy na etapie oczekiwania na punkt zwrotny... A po drodze - Kiko Ramirez - Joan Carillo - Manuel Junco - Sprawa z Wdowczykiem - Walka z miastem - Reportaż Jadczaka ( do dzisiaj niewyjaśnione powiązania, brak pozwu) - niesamowicie powiększony dług - życie ponad stan - zaprzeczanie rzeczywistości ( wywiady Sarapaty ) Jaki będzie finał ? Na pewno mamy podwalin pod działalność po katharsis. Stowarzyszenie Socios Wisła Kraków. Chwała wszystkim członkom stowarzyszenia.. Pozdrawiam |
Cytat:
Jeszcze brakuje, bez wychodzenia z domu :D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl