Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

prawnik25 04.06.2009 17:07

Rodzi się zasadnicze pytanie kiedy wreszcie bedą pieniądze na transfery bo z sezonu na sezon przy obecnym kursie ciężko będzie sprzedać kogoś z obecnej kadry Brożek, Marcelo, ewentualnie Boguski

I również zgadzam się z opiniami że nazwiska ewentualnych wzmocnień mogą wypalić jedynie na ligę a na LM to za mało - zresztą ja w Bednarza nie wierzę, że uda mu się sprowadzić kogoś utalentowanego ze Słowacji, Czech- bo tacy do polskiej ligi nie będą chcieli przyjechać...

Jeżeli 20 czerwca usłyszymy, że klub szuka dalej zawodników do wzmocnienia-zamiast finalizować rozmowy to w moim przekonaniu Skorża poda się do dymisji i obejmie kadrę narodową. Jeśli miałbym na coś postawić pieniądze to to rozwiązanie jest bardziej prawdopodobne od tego że nas ktoś wzmocni (nie mylić przyjdzie za darmo)- bo w ten sposób można pozyskać raz na jakiś czas zawodnika,a nie robić z tego podstawowego "źródła" budowy drużyny (tym bardziej że chodzi o LM)...

GERO7 04.06.2009 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 740597)
Tak niestety jest, fax jest jak list polecony mozesz sprawdzic kiedy byl wyslany badz odebrany.

Moze Bednarzowi sie zepsul faks i go dał do naprawy :lol:

Wojtas 04.06.2009 18:08

I znowu sa jakies "listy" z pilkarzami

Znowu Bednarz jezdzi kogos obserwowac

znowu na testy przyjadą bramkarze

jednym slowem karuzela znowu sie kręci

A my jak co roku znowu musimy sie modlic zeby przed el Lm ktos z niej tylko nie wypadł bo skonczymy na 3 rundzie.

Znowu :)

Valec 04.06.2009 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blat Wywiad (Post 740449)
A ja już wiem co bede czuł po zakończeniu okienka transferowego. Wiecie co? Wściekłość, złość, frustrację na kilku tutaj wypowiadających się kibiców w przypadku braku jakiegokolwiek znaczącego transferu. Już zapomnieliście chyba co dzieje się z naszą Wisełką od 4 - 3 sezonów? Ile razy była wyprzedawana? Ile razy media głosiły jej koniec? Ile razy kibice przeciwnych drużyn śmiali się z nas (Wisła - Lech 1:4... Wisła - Legia 0-1) i co??? Ano nic. Dalej jesteśmy najlepsi w kraju. to my a nie innie mamy szansę na awans do LM! Ile razy to wy którzy POWINNIŚcIE być z Wisłą cały czas biadoliliście, narzekaliście, krzyczeliście CUPIAŁ PRECZ i tym podobne bzdety. Już nie mogę się doczekać waszych marudzeń w przypadku braku transferów. tak naprawdę Wisła nawet bez wzmocnień ma szansę na awans. Mamy piłkarzy młodych i doświadczonych, glodnych sukcesów. Wystarczy odpowiedniu przygotowanie fizyczne, motywacja i szczęście i awansujemy nawet bez wzmocnień. Ja w to wierze.

TYLKO WISLA

Podoba mi się Twoje zdanie, aczkolwiek transfery muszą być. Gwiazd nie potrzebujemy ale zawodników sprowadzić musimy. Moim zdaniem nic się nie stanie jak do LM nie awansujemy, nawet juz się z tym pogodziłem. Chcę tylko aby za rok o tej samej porze Wisła nadal była mistrzem Polski. A ja znów będę mógł jak od 3 z górką lat, regularnie czytać ten temat i z uśmiechem patrzeć na niektóre wypowiedzi. A także marzyć, że niektóre plotki się spełnią i zobaczę Białą Gwiazdę na trybunach stadionu zespołu z czołówki europejskiej, podczas fantastycznej oprawy kibiców.
Moim zdaniem (i tu chyba prochu nie wymyślę) potrzebni: zmiennik na prawą obronę, środkowy obrońca, lewy pomocnik, napastnik, oraz jak by był za darmo bramkarz

tomek6693 04.06.2009 19:22

stopera trzeba pozyskac obowiazkowo , mam ogromna nadzieje ze pawel brozek zostanie wiec w tym przypadku pepe pojdzie na lewa strone , moze na niej grac takze pietia albo diaz. jezeli odejdzie pawel brozek to pewnie nie przyjdzie jakis snajper na jego miejsce i bedziemy zdani na bogusia , pepe i malego. nie szukajmy juz tego bramkarza na sile bo mysle ze w polu bardziej sa potrzebni gracze i niech to oni beda piorytetem. Cebanu z jakiegos powodu jest w Wisle i proponowalbym oddac mu posade w bramce na PP i PE i moze to bedzie najwieksza konkurencja dla Pawelka ? miejmy taka nadzieje. Czasem zdarza sie tak ze zamiast szukac graczy po calym swiecie trzeba poswiecic sie temu co sie ma

WioReXXX 04.06.2009 19:48

Podobno Wisła zainteresowana jest niejakim Admirem Vladavicem z Żiliny. Akurat kończy mu się kontrakt w czerwcu - gra na obu skrzydłach pomocy, jest obunożny. Taki drugi Kosowski.

Myślę, że jest to ciekawey zawodnik. Ni nic pozostaje nam czekać...

K4millo 04.06.2009 23:35

Romeu, zawodnik o którego starała się Wisła (co oficjalnie potwierdził Bednarz) przeszedł dzisiaj za darmo do Larissy.

Kluvi 04.06.2009 23:48

czyli można go było mieć za free...

szkoda ..

OL Lyonaise 05.06.2009 06:43

nie piszcie takich rzeczy bo aż żal dupę ściska:)

http://www.sports.pl/ekstraklasa/art...?Artykul=50742
no i nareszcie ktoś napisał coś prawdziwego zamiast głośnych propozycji transferowych?

Czyli najbardziej prawdopodobne opcje do Krajcik i Bozok, bo to chyba opcje najtańsze. Do tego Bozok zapewne nie będzie wysokokontraktowcem.
Wiele osób chciało w przeszłości Balasa, myślę że Bozok jest nawet lepszy.

prawnik25 05.06.2009 08:05

Cytat:

Wisła w okresie przygotowawczym wyjedzie tylko na jedno zgrupowanie. Krakowianie udadzą się w dobrze znane sobie miejsce, czyli do austriackiej miejscowości Grosspetersdorf. Tutaj przygotowywali się już do sezonu dwa lata temu. W Austrii krakowianie będą przebywać jedenaście dni i rozegrają dwa sparingi, choć na dzień dzisiejszy jeszcze nie wiadomo, z jakimi rywalami. Czasu nie zostało wiele i ciekawe, w jakim składzie wiślacy spotkają się 20 czerwca. Kilka dni temu prezes Wisły, Marek Wilczek wyraził na naszych łamach intencję, by w pierwszym dniu przygotowań, trener Maciej Skorża miał już zamkniętą kadrę na rundę jesienną sezonu 2009/2010. Znając jednak historię Wisły ostatnich lat, trzeba z dużą dozą ostrożności podchodzić do tych zapowiedzi. W każdym razie w sprawie transferów powinno zacząć się coś dziać od przyszłego tygodnia.
W temacie transferów wiemy tyle co nic - ja w tym momencie nie rozumiem po co pozbywano się Baszcza i Zienia - Wilczek mówił do tej pory o przebudowie zespołu a jednocześnie klub stara się o przedłużenie kotraktu z Sobolem (lat 33), gdzie w tym sens i logika. A Sobol w meczach europejskich pucharów na ogół zawodził do tej pory...

Nie moje pieniądze, niech więc robią z nimi to co chcą tyle tylko, żeby potem nie mówili że byla szansa na awans do LM a przez brak kilku wzmocnień nie udało się tego osiągnąć...

Powiem więcej gdyby Wiśle podwinęła się noga w kwalifikacjach do LM, Mistrz Polski w przyszłym roku nie będzie już rozstawiany...

Joaquin 05.06.2009 08:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prawnik25 (Post 740862)
W temacie transferów wiemy tyle co nic - ja w tym momencie nie rozumiem po co pozbywano się Baszcza i Zienia - Wilczek mówił do tej pory o przebudowie zespołu a jednocześnie klub stara się o przedłużenie kotraktu z Sobolem (lat 33), gdzie w tym sens i logika. A Sobol w meczach europejskich pucharów na ogół zawodził do tej pory...

Nie moje pieniądze, niech więc robią z nimi to co chcą tyle tylko, żeby potem nie mówili że byla szansa na awans do LM a przez brak kilku wzmocnień nie udało się tego osiągnąć...

Powiem więcej gdyby Wiśle podwinęła się noga w kwalifikacjach do LM, Mistrz Polski w przyszłym roku nie będzie już rozstawiany...

Jeśli chodzi o kontrakty dla Baszcza i Zienia to stoję murem za zarządem. Ci zawodnicy chcieli kontraty na poziomie 300tys. albo więcej (a w dodatku pewnie nie motywacyjnych). A za rok/2 pewnie graliby w ME za takie pieniądze. I ja się pytam gdzie tu logika??

Sobol to inna bajka. Jemu taki chajs się absolutnie należy, bo chłop zapier*** aż miło. Jego wkład do zespołu jest niepodważalnie większy od wspomnianej pary grajków. Poza tym stosunkowo łatwo będzie zastąpić Zienia jakimś wynalazkiem ze Słowacji i Baszcza (nie wiem kim) niż Sobola kimkolwiek.

Arapaho 05.06.2009 09:30

Wg.mnie odpadły właśnie kontrakty Zienia , Baszcza i Dawidowskiego - to jest sporo kasy.
Dochodzi Garguła.Na jeszcze jednego dobrego gracza powinno starczyć wkońcu sprzedali Clebera jeszcze.
Zamiana Brożka czy Marcelo na innego grajka który nie wiadomo czy się wkomponuje w drużynę jest idiotyzmem i żadnym wzmocnieniem bo w najlepszym razie wyjdzie na to samo.

Kordel_Walker 05.06.2009 09:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez OL Lyonaise (Post 740855)

http://www.sports.pl/ekstraklasa/art...?Artykul=50742
no i nareszcie ktoś napisał coś prawdziwego zamiast głośnych propozycji transferowych?
.

Co ty tu widzisz prawdziwego? Idiota wg własnego widzimisie wycenił najlepszego piłkarza ekstraklasy, króla strzelcow na 2,5mln e:shock: Przypomnę kolejny raz, że Janczyk poszedł za 4,2mln e! W****iają mnie te artykuły, gdzie jakieś podrzędne pismaki wyceniają Brożka na 2,5 - max 3 mln e. Jeszcze patałach śmie pisać, że cena jest wysoka.

" nie będzie transferów do drużyny mistrza Polski" - poczekamy zobaczymy. Mistrzostwa też miało nie być.

WislaFan123 05.06.2009 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 740878)
Co ty tu widzisz prawdziwego? Idiota wg własnego widzimisie wycenił najlepszego piłkarza ekstraklasy, króla strzelcow na 2,5mln e:shock: Przypomnę kolejny raz, że Janczyk poszedł za 4,2mln e! W****iają mnie te artykuły, gdzie jakieś podrzędne pismaki wyceniają Brożka na 2,5 - max 3 mln e. Jeszcze patałach śmie pisać, że cena jest wysoka.

" nie będzie transferów do drużyny mistrza Polski" - poczekamy zobaczymy. Mistrzostwa też miało nie być.

Juz o tym po czasie mowino ze cena Janczyka byla nadmuchana przez media, poszedl za jakies 2,5-3 mln euro, choc i tak sporo za goscia ktory nic nie osiagnal. Brozek jest warty z 4 mln euro..

Luquas 05.06.2009 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaSzTaN (Post 740908)
Juz o tym po czasie mowino ze cena Janczyka byla nadmuchana przez media, poszedl za jakies 2,5-3 mln euro, choc i tak sporo za goscia ktory nic nie osiagnal. Brozek jest warty z 4 mln euro..

Badźmy obiektywni, Janczyk odszedł za takie pieniądze dzięki świetnej grze na MŚ do lat 20. Zresztą rosyjskie kluby wydawały pieniądze na "lewo i prawo", teraz już nie są tacy hojni. Owszem Brożek jest od niego lepszy, ale jest po kontuzji i to może troszkę zbić jego cenę, oczywiście nie musi.

fanfan 05.06.2009 12:14

Odnośnie tych wszystkich spekulacji prasowych to ja owszem czytam to jeśli jest coś o Wiśle ale nie przykładam do tego wielkiej wagi ponieważ ktoś nie miał o czym pisać więc napisał o Wiśle jakieś głupoty z księżyca wzięte. To czy będą transfery czy nie to się okaże, oby były jak najszybciej żeby nowi gracze mogli się zgrać. Co do Cantoro i Niedzielana jest dwie możliwości. Wisła ma w palnie zatrudnienie 5 nowych zadodników: bramkarz, prawy obrońca, stoper, lewoskrzydłowy i napastnik. Jeśli odejdzie teraz tych dwóch to Wisła będzie musiała sprowadzić na ich miejsca następców żeby mieć wystarczająco szeroką kadrę, a to też wiąże się z wydatkiem. Oczywiście nie chodzi mi o jakichś drogich grajków ale takich którzy zapełnią lukę po El toro i Wtorku i będą "wnosić" coś do drużyny. Mówię o piłkarzach młodych , tańszych , perspektywicznych typu Diaz, Ćwielong czy Marcelo. I teraz pytanie czy Wisła jak odejdą Cantoro i Niedzielan pozyska jakichś następców czy nie . Jeśli nie to ta dwójka powinna zostać w Wiśle a jesli przyjdą nowi na ich miejsce to niech odejdą . Najważniejsze jest by nasza kadra na następny seozn liczyła minimum 21 równych piłkarz: bramkarz x2,prawy obrońca x2,stoper x3,lewy obrońca x2, prawoskrzydowy x2, defensywny środkowy pomocnik x2, ofensywny środkowy pomocnik x 2, lewoskrzdłowy x2, napastnik x 4. I nie może być tak że np. Junior Diaz albo Ćwielong będą u nas spełniali dwie role bo jak zdarzy się tak że np. i Sobol i Pietia nie będą mogli zagrać w ważnym meczu to przecież Junior się nie rozerwie.

fanfan 05.06.2009 12:19

I priorytetem na teraz powinno być przedłużenie kontraktu z Sobolem.

Suszanin 05.06.2009 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 740921)
I priorytetem na teraz powinno być przedłużenie kontraktu z Sobolem.

Żartujesz ??

http://sport.interia.pl/news/radosla...-wisle,1313363

zajacek 05.06.2009 12:49

Sprzedaż Janczyka to było najwyższe mistrzostwo świata i to się już nie powtórzy.
Pamiętajmy, że zawodnik jest wart tyle, ile ktoś za niego jest gotów zapłacić. Na dziś realna wycena Brożka to właśnie 2,5-4 mln ojro. I nie ma w tym "rozstrzale" niczego dziwnego - wszystko zależy od rozwoju sytuacji ( jeśli np sprzedamy Marcelo). Na szczęście do transferu Brożka droga dość daleka bo jemu wcale nie pali się jeszcze do koszenia kasy na emeryturę ( i chwała mu za to!).

jerry.lii.lewis 05.06.2009 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaSzTaN (Post 740908)

Brożek jest wart
1. tyle ile za niego zapłacą
albo
2. tyle za ile go wystawią
Jesteśmy w dość komfortowej sytuacji bo Brozio nie pcha się za granice na siłę ani klub nie chce go na siłę sprzedać -> stąd punkt 2.

AYALA 05.06.2009 16:09

Myśle ze Brożek jeszcze troche pogra w Wiśle bo zagraniczne kluby bardziej polują teraz na napastnika Lecha Lewandowskiego niż na Pawła.Bramki w pucharze uefa maja swoją wartośc.

Wojtas 05.06.2009 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 740929)
Widziałeś ów info na oficjalnej stronie?

Sobol nie przedłużył, a raczej RN której do tego nie śpieszno.

Znów niech czekają na zbawienie.. aż się w****i i pójdzie w ****.

Element tez jak Ty życze sobie zeby Sobola szybko zatwierdzili ,bo jak nie to to by bla jakas kpina i farsa stracic najcenniejszego zawodnika .

Oficjalnego infa tez nie bylo,szanowna "rada" musi sie naradzic niewiem nad czym moze ktos kwestionuje jego wartosc dla zespolu???Bo podobno tam zasiadaja tacy znafcy futbolu niczym Jola Rutowicz na dobrym wychowaniu.

prawnik25 06.06.2009 09:15

Cytat:

Dłuższa przerwa Łobodzińskiego?
Nawet trzy miesiące przerwy w treningach mogą czekać Wojciecha Łobodzińskiego w związku z kontuzją, której nabawił się na zgrupowaniu reprezentacji.
Na wczorajszym treningu przebywającej w RPA drużyny narodowej "Łobo" nabawił się problemów z mięśniem przywodziciela.

Jeśli badania wykażą naderwanie mięśnia, to zawodnika czekać będzie długa przerwa w treningach. Mówi się, że pauza może potrwać nawet do trzech miesięcy. To z kolei oznaczałoby, że Łobodziński nie pomoże Wiśle w walce o grupową fazę Ligi Mistrzów.
W obliczu kontuzji Łobodzińskiego należy również rozglądnąć się za prawoskrzydłowym bo przy tak licznych absencjach (pozostajemy tyko z Małym) nie damy sobie rady a lipiec i sierpień będą miesiącami kluczowymi dla nas. Moim zdaniem klub powien sprowadzać zawodników z Ameryki Połudiowej - niestety ale Czesi, Słowacy u nas nie sprawdzają się a już napewno nie są wzmocnieniami swoich drużyn poza Muchą z Legii.

Głupotą jest sprowadzanie zawodników słabszych, od tych już grających w Wiśle a nasze zainteresowanie graczami Rużemboroka do tego niestety zmierza...

Na marginesie Skorża jest przeciwnikiem transferów za połudiowej granicy, mając świadomość tego że do nas przyjeźdzają jedynie przeciętni zawodnicy. Dla porównania taki Paulista, Uche (chociaż to Nigeryjczyk) zrobili więcej dla nas niż przez dwa sezony Jirsak a obaj łącznie nie kosztowali tyle co Czech. Trzeba mieć to na uwadze przy wyborze kandydatów do gry...

Kordel_Walker 06.06.2009 13:29

Prawnik25 skąd masz ten cytat?

uzytkownik_forum 06.06.2009 19:37

Pada temat Ameryki Poludniowej, badaja tez Balkany, choc i jedno, i drugie mocno przetrzepane, to i da sie tam cos wygrzebac z sensem - vide Marcelo. Powiem Wam jednak cos jeszcze - czemu np. nie sloneczna Italia ? Wpadl z wiejskiej ligi Napoleoni i grywal naprawde solidnie w polskie Premeirship. kto wie, lu takich grajkow mozna za bezcen wyciagac z naprawde niskich lig wloskich, gdzie futbol jest jednak na kosmicznym dla Nas poziomie. Skoro Blaszyczkowski przeszedl z niskiej klasy rozgrywkowej w Polsce w krotkim opdstepie czasu do Borusii, to radze sie zastanowic, ilu takich Blaszczykowskich moze biegac w np. Serie C.

dejw92 06.06.2009 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uzytkownik_forum (Post 741543)
Pada temat Ameryki Poludniowej, badaja tez Balkany, choc i jedno, i drugie mocno przetrzepane, to i da sie tam cos wygrzebac z sensem - vide Marcelo. Powiem Wam jednak cos jeszcze - czemu np. nie sloneczna Italia ? Wpadl z wiejskiej ligi Napoleoni i grywal naprawde solidnie w polskie Premeirship. kto wie, lu takich grajkow mozna za bezcen wyciagac z naprawde niskich lig wloskich, gdzie futbol jest jednak na kosmicznym dla Nas poziomie. Skoro Blaszyczkowski przeszedl z niskiej klasy rozgrywkowej w Polsce w krotkim opdstepie czasu do Borusii, to radze sie zastanowic, ilu takich Blaszczykowskich moze biegac w np. Serie C.

W Polskiej lidze Wisła ma jakiś scautów, a w serii C za Ch.. nie ma żadnego..

uzytkownik_forum 06.06.2009 20:12

Tylko co wynika ze scoutingu nad Wisla ? Jak dla mnie niewiele ostatnimi czasy.

brylant17 07.06.2009 14:41

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37360,t...wiadomosc.html

AYALA 07.06.2009 14:50

a ja myśle że do końca nie jest tak źle z tym Wiślackim scoutingiem.Małecki,Cwielong czy Marcelo wiele nie kosztowali a ich wkład w Mistrzostwo 2009 jest spory uważam.Kilka pomyłek było transferowych w ostatnich latach ale błędów nie robi tylko ten co nic nie robi.

FredzIo 07.06.2009 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uzytkownik_forum (Post 741564)
Tylko co wynika ze scoutingu nad Wisla ? Jak dla mnie niewiele ostatnimi czasy.

2 mistrzostwa Polski w ostatnich 2 latach

Ogryzek 07.06.2009 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 741932)
a ja myśle że do końca nie jest tak źle z tym Wiślackim scoutingiem.Małecki,Cwielong czy Marcelo wiele nie kosztowali a ich wkład w Mistrzostwo 2009 jest spory uważam.Kilka pomyłek było transferowych w ostatnich latach ale błędów nie robi tylko ten co nic nie robi.

Ćwielong to akurat dużo kosztował - coś około 800 tysięcy PLN - przyszedł za długi z Ruchu wobec Wisły jak dobrze pamiętam. Małecki i Marcelo - zgoda:)

skeba 07.06.2009 15:41

Cytat:

2 mistrzostwa Polski w ostatnich 2 latach
Małecki miał przebłyski, ale większość sezonów grał w kratkę. Potrzebujemy wzmocnień na ligę mistrzów.
Niech sprowadzą takiego Marcelo, ale w ataku.

wolfy 07.06.2009 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 741956)
Ćwielong to akurat dużo kosztował - coś około 800 tysięcy PLN - przyszedł za długi z Ruchu wobec Wisły jak dobrze pamiętam. Małecki i Marcelo - zgoda:)

Zakładając oczywiście, że tę sumę z Ruchu udałoby się ściągnąć, a nie skończylibyśmy jak dłużnicy św. p. Lecha, GKS-u Katowice czy Widzewa. Tak więc de facto Ćwielong przyszedł do nas za darmo.

-Goral- 07.06.2009 18:33

Pozytywne jest to, że nie marnujemy 13-15 letnich talentów, którzy przychodzą do klubu czego dowodem są Małecki, bracia Brożkowie. Co więcej po 10 latach nie tylko stanowią o sile Wisły ale również się z nią mocno identyfikują.

zbymak 07.06.2009 20:01

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...awansowac.html

prober 07.06.2009 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 742095)

Z wywiadu:
Cytat:

Wyliczyłem, że przez rok Wisła na biletach i karnetach zarobiła 5 mln zł. Strata będzie więc spora.
Marek Wilczek: - Dlatego musimy awansować do LM. Nie mamy wyjścia.

westersyl 07.06.2009 20:27

Cytat:

Marek Wilczek:
- Dlatego musimy awansować do LM. Nie mamy wyjścia.
Nie podoba mi się te zdanie Wilczka jak cholera, nie wiem czy zostało to wypowiedziane z przymrożeniem oka czy serio jeśli to drugie to jest to co najmniej dziwne. Niestety aby wymagać awansu do LM trzeba mieć czym straszyć... Zważywszy na okoliczności, nie gramy na R22, osłabienia składu (Zieniu,Baszczu) kontuzja Boguskiego, Garuguły czy Łobo... nie mamy prawa oczekiwać awansu do LM, chyba że Cupiał sypnie kasą a Bednarz tego nie spartoli. Możemy traktować ten awans tylko w kategoriach milej niespodzianki, tylko że sprawienie tej niespodzianka będzie bardziej realne niż zwykle.

edit: Zapomniałem dodać że nie wiadomo co z Pawłem bo coś mu się zaczęło z tym kolanem partolić :/

MCX 07.06.2009 20:34

Z ostatniego zdania Wilczka - o załataniu luk po ZIeniu i Baszczu - wynika jasno, że w tym okienku priorytetowa jest dla nas prawa obrona i lewa pomoc. Czyli na ten cel przypuszczam, że trochę pieniędzy się znajdzie (ale bez szaleństw :P). Dalsze zakupy jedynie w przypadku sprzedaży któregoś z naszych piłkarzy lub zatrudnienie piłkarzy z kartą na ręku.
Pozostaje wierzyć, że następcy nie będą gorsi oraz, że zawodnikom z naszej kadry dopisze zdrowie i forma, wtedy możemy realnie myśleć o awansie do LM. No, chyba, że trafimy na Salzburg albo Olympiakos. Wtedy nawet taki stan rzeczy może nie wystarczyć.

Wasiu 07.06.2009 20:38

Mnie sie ten wywiad wogole nie podoba:
Cytat:

Na wszystko jest szansa
- o transferach, no tak SZANSA na wygranie miliona w zdrapce tez jest, tylko ze jakos nikt nie wygrywa

Cytat:

To nie będą jakieś wielkie wydatki
oby jakiekolwiek byly

Cytat:

Później wszystkie straty sobie nadrobimy
to mnie troche przeraza, mam nadzieje, ze jak stadion juz bedzie to nie przyjebia 50 zl za najtanszy bilet.

Wilczkowi nie za bardzo ufam, pol roku temu mowil, ze przyjdzie 3 zawodnikow - nie przyszedl nikt (bylo to juz po sprowadzeniu Beto)
Jednak do rozpoczeacia treningow wstrzymam sie od komentarzy. Licze, ze dzialaja po cichu i na pierwszym treningu zobaczymy nowe twarze.

martinius028 07.06.2009 20:38

Chyba że przyjdzie na prawą obrone Bronowicki za darmo a na lewe skrzydło kupią tego Bozoka z Rożemborka. I wtedy liczby mogą sie zgadzać bo to co Dawidowski zarabiał pójdzie na kontrakt Garguły.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl