![]() |
Cytat:
|
http://www.ligapolska.pl/index.php?d...artykul=194481
Czyżby się zdenerwował za ściągnięcie go jeszcze w pierwszej połowie ? |
Cytat:
Arka?! A może Cracovia? :> |
Cytat:
|
No a tyle było śmiechów co poniektórych z Lenczyka że się pozbył "oszołoma" Sotirovića:)
Widać miał powód. Probierz pewnie też. (Oczywiście o ile to prawda) BTW Amica - Podbeskidzie 1-1 w PP |
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Mogł poczekac do meczu z nami :) - o ile to prawda. |
Cytat:
Gdyby Sotirović strzelał gola za golem, Orest schowałby swoją dumę wiadomo gdzie i dawał gościowi pograć. Ale formy nie było, były za to fochy i psucie atmosfery. No i podważanie autorytetu trenera. Szkoda Vuka, lubiłem go za "charakterność". Ale widać bliżej mu do Nikoli M. niż do Patryka Małeckiego. W sprawie Sasala - koniec dnia dziecka i nieustannego farta. Do Korony przyjdzie nowa miotła, a chłopaki zagrają na maksa. I dobrze. Jak mamy być mistrzem, powinniśmy zacząć wreszcie coś grać a nie liczyć na słabość innych. |
Cytat:
|
Cytat:
Tak że w mojej opinii status quo jest zachowany. Inna sprawa, że tych zagranicznych równie ciężko stamtąd wyciągnąć, co Polaków. |
http://www.90minut.pl/news/152/news1...-z-Korony.html
Dobra informacja nie lubie jak przed meczem z nami rywale zmieniaja trenera- zazwyczaj sa klopoty ze zwyciestwem w takim meczu |
Chyba jednak Walter chce dalej brnąć ścieżką, ku zatraceniu:
http://www.sport.pl/pilka/1,70994,93...sko_Legii.html |
Cytat:
|
Ale co to za nowość. Skorża wyleciał od nas za to z czym teraz boryka się Legia. Czyli zatrudnienie Kasperczaka będzie naturalną koleją rzeczy. W sumie Kasperczak to taka starsza wersja Skorzy:)
|
mam nadzieję, że jeżeli zatrudnią Kasperczaka to ten powieli w Legii błędy nie z Wisły, ale z Górnika :)
|
Cytat:
ale stara sie jak najbardziej tym działaniem zneutralizować jednego z najgrozniejszych rywali Wisły |
Powieli albo i nie Kasperczak to napewno nie jest całe zło Z TYM CO DZIAŁ SIĘ U NAS .
|
Cytat:
|
Tarasiewicz jest wolny.
Tak w ogóle to popieram śmianie sie z Legii,ale bez tekstów ze my jestesmy najlepsi etc. Wszystkie druzyny prócz Arki w tej lidze grają tak samo. My zajmujemy pierwszy plac ale równie dobrze,jakbyśmy mieli 10 punktów mniej to nie byłoby niemożliwe. Gramy piach tak jak reszta, tylko ze Nam w końcu sprzyja szczęście. A Skorża z Legią, ehh,starajac sie byc obiektywnym, rownie dobrze mogl miec teraz pierwszy plac.Po tym jak przyfarcili w pierwszych kolejkach sezonu, fart sie odwrócił i kilka wygranych spotkań zamieniło sie w porażki.takie np. 9 punktów naprawde duzo by zmieniło zaczyanjąc od miejsca w tabeli konczac na mentalnosci piłkarzy. Mam nadzieje ze Maaskant jakims cudem dowiezie tą przewage do konca sezonu,ale nie mielismy jeszcze meczu w którym przez 90 minut rozdajemy karty. Wracając do Legii, głupotą było by zwalnianie Skorży i zatrudnianie kogokolwiek innego. Nie dosc ze M.S musiliby płacić odszkodowania to kto niby w Polsce jest lepszym trenerem? SOry,ale z calym szacunkiem do Niego, w Wiśle nie miał super paki jak przyszedł ale zmotywował chłopaków do pracy,a skoro leń Brożek mówi o Skorży "piłkarski tato" to jednak jako trener coś potrafi. Dopiero jak sie w Warszawie obudzą ze na Komorowskim(tak jak u nas np. na Kowalskim) drużyny sie nie buduje wtedy bedzie za poźno na odrabianie strat. Na miejscu zarządu tego klubu doczekałbym do konca rundy a potem wyjebał bym wszystkich w ....u (ze Skorża albo bez). Tak jak kolega wyżej napisał,wyszło w praniu która druzyna ma lepszych piłkarzy, czyli wyszło na to kto ma lepszego dyr.sportowego. Znajomości Jóźwiaka Stan ma w jednym palcu od stopy,i chwała mu za to że wyciagnął nikomu nieznanego Meliksona czy Pareiko którzy Wiśle pomagają a nie odwrotnie. Dopóki Legia będzie miała bereta dopóty nie będzie wyników.Jak dla mnie, Marku piastuj stanowisko jak najdłużej. (Najlepszym trasnferem Legii okazuje sie Hubnik który priorytetem Skorzy nie był a na biurku leżał mu kontrakt od Cracovii i tylko dzięki większej renomie klubu Czech przeszedł do stolicy) Oczywiscie moze byc tak ze od tej kolejki Legia zatrybi ( graja z żenującym Lubinem) i wszystko zaskoczy, na szczescie w Legii sa coraz wieksze problemy by wszystko było cacy. |
A'propos zmian trenerskich - zajrzałem trochę na legijne forum, i niewesołe miny mają warszawiacy. O umiejętnościach Skorży piszą np. tak:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
- Jagiellonię, która wiosną nie może "odpalić"; - Legię i jej "trójpak" porażek; - Koronę, która gra słabo, a posada trenera się chwieje; - Polonię W., która ma x-nego trenera w tym roku; - Arkę, która nie może wyleźć ze strefy spadkowej; - Cracovię na ostatnim miejscu i oby tak do końca To nasz klub wygląda na oazę spokoju. Mam nadzieję, że Wisełka wykorzysta problemy rywali (a czemu nie?), i przyprawi o jeszcze większą frustrację naszych rywali, szczególnie tych, co "idą na majstra". |
Cytat:
|
Cytat:
No i Kasper może odkurzy Strąka - niech i Górnik coś z tego ma:lol: Na poważnie - jak myślą o zatrudnianiu Henia, to niech lepiej zostawią Skorżę. Chyba, że liczą na doświadczenie Kasperczaka we współpracy z kibicami - przy "motywowaniu" piłkarzy. Jak już pisałem wcześniej, a także pisał jeden z przedmówców - Tarasiewicz jest wolny. |
Cytat:
Poważnie to myślę, że nie zostanie trenerem Legii. |
|
|
Generalnie nie mam jakiejś wielkiej niechęci do Wyborczej, charakterystycznej dla większości kibiców. Dla mnie to jest gazeta, jak każda inna, czasem pisze mądrze, czasem pieprzy głupoty, nie dorabiam do niej teorii spiskowych, że każdy ich artykuł ma jakieś drugie dno. Ba, nawet doceniam, że spośród wszystkich gazet codziennych Wyborcza najbardziej angażuje się w sport. Jeżeli chodzi o sprawy kibicowskie, to oczywiście uważam że robi to w najgorszy możliwy sposób i kompletnie bez sensu, ale jednak adresuje problem, który jest i to nie byle jaki - co potwierdza chociażby ostatnio wyjazd repry na Litwę.
Ale tym razem mnie roz**bali totalnie. Wyborcza przeprowadziła wywiad wczoraj z Piotrem Kalbarczykiem - radnym PO, a jednocześnie członkiem SKLW. Nie chce mi się nawet tego w całości przekopiowywać, ale generalnie był to wywiad w stylu: - czy jest panu wstyd, że jest pan członkiem SKLW? - nie, jestem kibicem tego klubu, SKLW prowadzi dużo pozytywnych akcji dla dzieci, niepełnosprawnych, kombatantów... - ale w SKLW jest Piotr Staruchowicz, jak pan się czuje będąc w jednym zrzeszeniu z bandytą? - Piotr Staruchowicz w samym SKLW nie jest kluczową postacią - no ale nie żałuje pan, że się pan wstawił za kibolami, podpisując się pod pismem, żeby odwiesić bandytom zakazy stadionowe? - pisaliśmy do ITI, żeby rozważyli odwieszenie niektórych zakazów stadionowych, nie wskazywaliśmy nikogo z imienia i nazwiska - to skąd wiedzieliście, czy wśród tych osób nie będzie bandytów? - zaproponowaliśmy klubowi, żeby rozważył zdjęcie zakazów, to do niego należy i należała decyzja - czyli podoba się panu obecność bandytów na stadionie? - ... - identyfikuje się pan z bandytami w SKLW? - ... - a jak bandyta bluzga na stadionie, to też się pan z nim identyfikuje? - ... I tak dalej, i tak dalej. Chryste. |
Phi... chleb powszedni w Poznaniu z takimi artykulami :-P Najbardziej mnie smieszy watek kiedy pisza ciagle ze rodziny z dziecmi boja sie przychodzic na mecze, a na dwie najbardziej znienawidzone przez GoWno druzyny przychodzi najwiecej kibicow. U nas dodatkowo jest osobny sektor gdzie zawsze ponad 1000 dzieciakow jest:)
Dziwna kolejka przed nami, w sumie tylko wasze spotkanie w miare ciekawe, reszta to bedzie kopanina po glowie. |
masakra szkoda, że ten chłopina z SKWL nie odgryzł się temu dziennikarzynie pytaniem, czy mu nie wstyd, że pracuje w gazecie która zatrudniała ubeków
|
Cieszy mnie to, że coraz więcej ludzi ma już dość tej walki z kibolami, lub chociażby uważa ją za przesadzoną, zwłaszcza w kontekscie tego, że w PL jest coraz drożej, więcj i biedniej.
|
Nie wiem, czy zasłużylismy na tyle szczęścia:D:
http://www.legia.net/wiadomosci,4096...ja_skorze.html |
przecież to jest jakiś fenomen, MS odszedł z Wisły bo graliśmy coraz słabiej, z Legii chcą go zwolnić bo grają beznadziejnie, to teraz Lech chce go zatrudnić, szkoda że nie Heńka, ale zawsze to coś :)
|
Cytat:
|
źródło: Fakt. Yeaaaah...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
I dlatego ze GoWno cos naskrobie to mamy czegos nie robic? Znow bezsensowna dyskusja o dawaniu "rzezniczaka"? Trzeba miec gleboko w aaa nie, to Zytnicki lubi miec, trzeba olewac to co marne pismaki naskrovia i robic swoje.
|
http://www.90minut.pl/news/152/news1...isje-Ligi.html
brak regulacji finansowych--- kara pieniężna. hm dobre... czyli jak tą kare nie zaplacą to im też przyłożą kare ??finansową..... przecież to chore jak nie mają za co zapłacić miernym piłkarzynom to może będę mieli na kare...????.... chory kraj, chory system |
Jakby dali im kare pkt(słuszną) to by 90% forum mówiło że Cracovia utrzymuje się przy zielonym stoliku...
|
Cytat:
Wstawienie się za kimś pociąga za sobą konsekwencje. Jeśli mówimy, że Kowalski jest ok i należy mu dać kolejną szansę - a potem Kowalski wycina numer, to ludzie będą mieć do nas pretensje. A od posła można wymagać więcej, niż od zwykłego obywatela. W końcu jego "wstawiennictwo" więcej znaczy. http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104..._pilkarzy.html Cytat:
Zwracam tylko uwagę, że współpraca została zaproponowana przez marszałka sejmiku wojewódzkiego. A teraz proponuję wpisać w googlu "miasta partnerskie Krakowa". Co wyskoczy? Ano właśnie. Nasi politycy na szczeblu lokalnym nie przemęczają się, nie to co w Wielkopolsce. Przy okazji dowiaduję się ciekawych rzeczy: http://www.legia.net/wiadomosci,4096..._atletico.html Cytat:
|
http://www.legia.net/wiadomosci,4097...dla_legii.html
Ta komisja ligi to powinien byc drugi najbardziej znienawidzony organ w tym kraju po PZPNie. Smiech na sali. Ciagle jakies kary napierdalaja a ciekawe na co ida pieniadze z nich. Przeciez z tej kasy co oni sciagna z kibicow i klubow to sie uzbiera astronomiczna kwota... |
Cytat:
Najlepszy przykład nasze dwa wyjazdy: - Korona Kielce. Wzajemne bluzgi, petardy plus "rachu ciachu". Pierwszy temat na gazeta.pl przez parę dni, o tym jak to kibice Wisły popierają morderców... Efekt? Zakaz na dwa mecze, plus kara finansowa. - Arka Gdynia. Gdy śledzie postanowiły "uczcić" minuta ciszy śmierć "człowieka", my ciśniemy "co to za człowiek", potem rozpoczyna się festiwal na bluzgi. Plus kilkanaście połamanych krzesełek. Jednak wyborcza najwyraźniej ten mecz oglądała w c+ i o "popieraniu mordeców" nic nie napisała. Efekt? Żadnych zakazów jedynie kara finansowa... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl