Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

WioReXXX 19.02.2017 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1465035)
W świecie futbolu nikt przy zdrowych zmysłach nie oddaje za darmo dobrego zawodnika..

to jest tak idiotyczne i nieprawdziwe stwierdzenie, że aż.... szkoda czasu to komentować.

Weź proszę, przeanalizuj sobie TYLKO transfery do nas z ostatnich lat.

Miłego wieczoru.

rafalek 19.02.2017 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1465035)
W świecie futbolu nikt przy zdrowych zmysłach nie oddaje za darmo dobrego zawodnika. Na dzień dzisiejszy nie dokonaliśmy żadnego realnego wzmocnienia w ofensywie. Valencia i jego kompan zanim ewentualnie coś pokażą to skończy się liga. Stilić jest w takiej formie, że nie wiem czy w I lidze ktoś by go chciał.

Robert Lewandowski.

s1mone 19.02.2017 23:01

Żadna nowość, że Merkury bredzi. Jedyny użytkownik tego forum, którego mam na liście ignorowanych.

Tylko trochę żal, że nadal wyświetlają mi się jego wypociny w cytatach innych.

krzysztofff 19.02.2017 23:10

Semir musi wrocic do formy!!!zresztą ten warszawski Ojidja tez na początku człapał jak słon a,oby jaknajszybciej bo jest nam bardzo potrzebny

silver03 20.02.2017 07:48

Merkury jak zwykle pierdzieli jak potłuczony, aż się zastanawiam czy faktycznie jest takim idiotą czy jednak tylko trollem.

tomasz_19 20.02.2017 09:09

Jak tylko Stilic wróci do formy to wszystkim szczekaczom zabraknie argumentów...

d 20.02.2017 09:20

Słuszna uwaga z tym, że Odjidja też na początku nawet nie człapał, co ledwo się poruszał, a jak grał później to dobrze pamiętamy. Na razie Stilić nie nadaje się za bardzo do gry, ale to tylko kwestia czasu i nadrobienia zaległości.

Największym problemem na chwilę obecną jest oczywiście atak; w dywagacjach o napastniku w kółko padają dwa nazwiska, a zdecydowanie na szanse na szpicy zasługuje jeszcze Zachara - Brożek wygląda jak wygląda, niestety z Ondraska chyba nic już nie będzie, zwłaszcza przy systemie gry Kiko. Coś tu trzeba wykombinować, bo póki co jest tak źle, że przychodzi mi do głowy wystawienie na szpicy Boguskiego.

W kwestii Jovicia - to był niezły piłkarz, ale bez przesady, bo czytając to forum można odnieść wrażenie jakbyśmy stracili Baszczyńskiego. Owszem, to robił coś w ofensywie, ale pamiętajmy, że jego radosna twórczość w obronie nieraz sporo Wisłę kosztowała. Paradoksalnie Cywka póki co solidnie muruje prawą stronę ;)

Nowych (a zwłaszcza Vidémonta) nie ma co oceniać póki co.

Ogryzek 20.02.2017 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1465050)
Jak tylko Stilic wróci do formy to wszystkim szczekaczom zabraknie argumentów...

Jakim szczekaczom?

Na ten moment Semir nie nadaje się do gry. Nadrobi braki to będzie wiodącą postacią w Wiśle. Ale dopiero jak nadrobi braki. Nikt nie ma wątpliwości w jego umiejętności - ale teraz to raczej osłabił nas w meczu ze Śląskiem niż wniósł coś do gry.

siedok 20.02.2017 09:38

Jest dokładnie tak jak piszemy. Semir wróci do formy,któryś z napastników poprawi celownik i nie będzie źle.

zim zum 20.02.2017 09:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1465039)
Robert Lewandowski.

A kiedy Lewandowski był 7 miesięcy bez kontraktu albo do którego klubu odszedł w trakcie sezonu za darmo, mając ważny kontrakt? :)

Siemion 20.02.2017 09:43

Dlaczego rozpieprzacie temat? Jeden chce drugiemu .... wie co udowodnić, ale najwidoczniej nie potrafi zrobić tego na PW tylko śmieci tutaj.

zim zum 20.02.2017 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Siemion (Post 1465055)
Dlaczego rozpieprzacie temat? Jeden chce drugiemu .... wie co udowodnić, ale najwidoczniej nie potrafi zrobić tego na PW tylko śmieci tutaj.

Jeśli to było do mnie, to ja tylko prostuję nieprawdziwą informację. A co do meritum, wykonaliśmy dużo transferów. Wszyscy liczyli, że zrobimy krok do przodu. Niestety w mojej ocenie nadal stoimy w miejscu, a kolejki uciekają.

PiVoSH92 20.02.2017 13:33

Widać nie rozumiesz prostej rzeczy - kupując tyle zawodników buduje się zespół pod następny sezon. Oni się tak dobrze i szybko nie wkomponują w zespół, to po prostu niemożliwe

Blaszczu16 20.02.2017 14:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1465070)
Widać nie rozumiesz prostej rzeczy - kupując tyle zawodników buduje się zespół pod następny sezon. Oni się tak dobrze i szybko nie wkomponują w zespół, to po prostu niemożliwe

Zima sezonu 2010/2011. Do pierwszego składu na wiosnę od razu wskoczyło czterech zawodników, a piąty - Sivakov - regularnie wchodził z ławki rezerwowych. I taka ekipa zbudowana na już potrafiła zdobyć mistrzostwo kraju.

zim zum 20.02.2017 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1465070)

Czterech na dziewięciu nowych zawodników ma kontrakty do 30.06, a my o przyszłym sezonie rozmawiamy. :)

swiety37 20.02.2017 15:04

Llonch jak najbardziej mi pasuje. Walczy, stara się - widać, że mu zależy. Do tego poza zapieprzaniem, to jednak dosyć skutecznie grał.
U Videmonta za to nie pasuje mi jego za małe zaangażowanie w defensywę. Od grajka wchodzącego na 30 minut to wymagał bym jednak większej agresji przy odbiorach/większej presji na rywalu.
A Semira wpuścili jak zdjeli mu graczy kumających jego grę, tzn Boguskiego i Brożka.
W następnym meczu chciałbym Zacharę od początku na szpicy, a Brożka ze Stiliciem na końcówkę meczu.

PiVoSH92 20.02.2017 17:11

Sezon 10/11... w zasadzie nie miał kto nam wtedy tego mistrzostwa odebrać, trzon składu był dużo lepszy a i piłkarze kupieni byli wyższej jakości niż dzisiaj. Na ten moment czekamy na pełną aklimatyzację wszystkich zawodników, odstrzał tych, którzy nie zasługują na grę u nas (stąd krótkie kontrakty), lekkie wyczyszczenie kadry ze starej wiary (bo na pewno nie wszyscy zostaną przedłużeni) i nowy sezon na innych warunkach

azkaz 20.02.2017 17:20

Gonzalez przyszedł za darmo, też był chwilę bez klubu a gra na razie bezbłędnie

X-Ray 20.02.2017 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azkaz (Post 1465090)

Spokojnie, gra bardzo dobrze jak na Wisłę. Ale błędy mu się zdarzają, więc nie róbmy z niego Bóg wie kogo. :-D

Karherop 20.02.2017 18:42

Mam podobne zdanie jak przedmówca. Gra bardzo dobrze, ale błędy mu się zdarzają jak każdemu. Kilka razy zdarzyło mu się podać piłkę wprost pod nogi przeciwnika, ale jego szczęściem nie zdarzyło się z tego nic wielkiego. Na nasze realia jest naprawdę dużym wzmocnieniem.

Można też śmiało wysnuć tezę, że obok spośród nowych zawodników, obok Stillicia jest jedynym 'ukształtowanym zawodnikiem'. Cała reszta (Valencia, Echavarria, Llonch, Videmont, Bartkowski, Słomka) jeszcze może wskoczyć na o wiele wyższy poziom z racji młodego wieku. Nie dodałem do tego grona Spisicia, gdyż sądzę, że jeśli nie wydarzy się żadna kontuzja to zagra on max 1-2 spotkania i w lecie go pożegnamy.

rafalek 20.02.2017 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1465054)
A kiedy Lewandowski był 7 miesięcy bez kontraktu albo do którego klubu odszedł w trakcie sezonu za darmo, mając ważny kontrakt? :)

Odpowiedziałem tylko Merkuremu, który twierdził, że żaden klub nie oddał dobrego piłkarza do innego klubu za darmo.

wolfu 20.02.2017 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azkaz (Post 1465090)

Pozycja środkowego obrońcy to najłatwiejsza z możliwych pozycji w piłce. Zawsze gra tam wielki, silny chłop, w większości bez żadnych uzdolnień technicznych, którego jedynym zadaniem jest wyciąć przeciwnika i wypieprzyć piłkę jak najdalej. Szczególnie w naszej polskiej lidze. A jeśli już do tego dochodzi umiejętność w miarę celnego podania tej piłki (jak to robi Gonzalez czy Głowacki), to automatycznie dostaje miano jednego z najlepszych stoperów ligi. Zupełnie bez porównania do pozycji Stilicia, gdzie trzeba ustalić tempo akcji, samemu obmyślić plan na konkretną akcję i zrobić to tak, by defensywa przeciwnika była w szoku i nie wiedziała o co chodzi.

ashkeczup 20.02.2017 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1465096)
Pozycja środkowego obrońcy to najłatwiejsza z możliwych pozycji w piłce. Zawsze gra tam wielki, silny chłop, w większości bez żadnych uzdolnień technicznych, którego jedynym zadaniem jest wyciąć przeciwnika i wypieprzyć piłkę jak najdalej. Szczególnie w naszej polskiej lidze. A jeśli już do tego dochodzi umiejętność w miarę celnego podania tej piłki (jak to robi Gonzalez czy Głowacki), to automatycznie dostaje miano jednego z najlepszych stoperów ligi. Zupełnie bez porównania do pozycji Stilicia, gdzie trzeba ustalić tempo akcji, samemu obmyślić plan na konkretną akcję i zrobić to tak, by defensywa przeciwnika była w szoku i nie wiedziała o co chodzi.

Ranking najgłupszych postów na forum zmienia się. Myślisz, że gra przeciwko takiemu Stiliciowi jest łatwa? Skoro on ma za zadanie obmyślić plan oszukania obrony, to obrońcy muszą ten plan przeczytać.

s1mone 20.02.2017 20:55

To chyba nigdy w piłkę nie grałeś :D Dużo prawdy w tym co wolfu napisał, dlatego łatwiej kupić wartościowego stopera niż napastnika / ofensywnego pomocnika.

Tylko, że na stoperze trzeba jeszcze mieć świetny timing / wyczucie głębi / ustawianie się. Czyli inteligencja boiskowa. Motoryka jest drugorzędna, tzn - fajnie jak się ma szybkość (ale niekoniecznie ją trzeba mieć), a już np. kondycja odgrywa rolę trzeciorzędną. Długowieczność stoperów to potwierdza. Taki Małecki jak przypakował to stracił większość swoich walorów (ostatni sezon poprzedniego podejścia w Wiśle, czasy Pogoni) bo się zrobił o 5% wolniejszy i wystarczyło. Zrzucił trochę tej swojej pakerki, wystarczyło parę kg i znowu czołowy skrzydłowy ligi. Z drugiej strony Arek jest teraz dużo wolniejszy niż za swoich najlepszych czasów ale przez swoje doświadczenie i umiejętne ustawianie nadal jest w czołówce ligi (najlepiej jak ma przy sobie szybszego partnera).

Oczywiście wolfu mocno przykoloryzował, bo fachowi stoperzy nie rosną na drzewach, ale mimo wszystko łatwiej jest trafić na gościa dobrej jakości w obronie niż z przodu.

leszekm 20.02.2017 21:16

https://twitter.com/cwiakala/status/833450022687666176

tomasz_19 21.02.2017 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm (Post 1465107)

sory ale to nic nowego nie wnosi do tematu, wszyscy o tym wiedzą

wolfu 21.02.2017 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1465105)
Oczywiście Wolfy mocno przykoloryzował, bo fachowi stoperzy nie rosną na drzewach, ale mimo wszystko łatwiej jest trafić na gościa dobrej jakości w obronie niż z przodu.

Jasne, masz rację. Chciałem tylko podkreślić tę różnicę, że jest to dużo łatwiejsza pozycja. A postu kolegi wyżej nawet nie skomentuję.

+ wolfu, nie wolfy, dwa różne persona :)

s1mone 21.02.2017 12:22

Cytat:

+ wolfu, nie wolfy, dwa różne persona :)
To akurat wiem, sam nawet do końca nie wiem, czemu myślałem, że pierwotnego posta Wolfy napisał (post raczej nie w jego stylu). Z resztą akurat to nie ma większego znaczenia.

Pozdrawiam!

tomasz_19 21.02.2017 12:38

wolfu śmiało komentuj :)

rozumiem, że 'rewelacje' Ćwiąkały wywróciły Twoje życie do góry nogami :D

napisze to jeszcze raz - Ćwiąkała (albo ten którego on cytuje) nie odkrył Ameryki twierdząc, że Valencia ma potencjał ale jest jeszcze za słaby na 1 repre Kolumbii... albo że był jednym z najbardziej wyróżniających się piłkarzy mistrzostw ameryki południowej u20 :D

równie dobrze ja mógłbym CI napisać taką opinię :)

wolfu 21.02.2017 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1465122)
wolfu śmiało komentuj :)

szefie, nie chodziło mi o Ciebie, a o kolegę podpisanego nickiem rodem z Pokemonów, luz :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl