Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Caps 06.06.2010 14:16

ale macie problemy. chyba wiekszosc z was nie pamieta starego stadionu ze starym oswietleniem ,ktore sie walilo. laweczki ( gdzie nie gdzie brakujace, bo przeciesz czyms trzeba bylo sie bic ) z popekanym betonem, laskoczaca trawa po kostkach jak kto woli to i lydkach. padajacym deszczu i sniegu na leb i przede wszystkim z milicjantami na stadionie z bronia w gotowosci :/ w tedy to kazdy w marzeniach mial ten "brzydki" stadion ze skladanymi krzeselkami, z ubikacjami ( tutaj jeszcze nie na wszystkich trybunach sie zmienilo ), z telebimem, z oswietleniem, ktore nie spadnie na glowe, z podgrzewana murawa i kazdy snil o wielkiej Wisle. w tedy liczyla sie Wisla i dzisiaj tez tak jest, ale wam nie pasuje odcien krzeselek.

przyjdzie kilkanascie tysiedzy ludzi, bedzie mecz i nikt nie bedzie sie zastanawial, ze krzeselko ma inny odcien. wyjdzie na spacer, bo pogoda ladna, a od jutra ma znowu padac. przestancie nazekac na stadion. nie jest idealny, ale jest nowy, moze opozniony, ale przeciesz mogla byc nadal komuna i stary stadion...

crazykaro 06.06.2010 14:34

http://img99.imageshack.us/img99/8224/beztytuuygy.png

http://img32.imageshack.us/img32/2003/beztytuu1zx.png

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 909635)
No niestety ale slonce zrobilo swoje, a na wymiane na nowe nie ma co liczyc bo sa prawie nowe.

Sytuacja wygląda tak jak na zdjęciu z 4. kamerki (nowe krzesełka w rogu po prawej u góry). To na nowych trybunach są jaśniejsze krzesełka, a słońce wcale nie wytrawiło tak tych krzesełek na E i D bo są pod dachem i dodatkowo są strasznie brudne

rav 06.06.2010 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bolek '80 (Post 909617)
no jak nie dziwne, jak dziwne..

ten montaż krzesełek owiany jest jakąś tajemnicą i coś czuję, że udział w spisku biorą wszystkie Wiślackie serwisy :evil:

ja widzę dwa powody:

- krzesełka pewnie wyglądają tragicznie, dlatego nie ma galerii, aby nas kibiców nie denerwować.
- zostało coś spierniczonego i np. nie zgadzają się kolorystycznie lub coś.

To ja Ci podam trzeci, jedyny prawdziwy. Nazywa się "długi weekend". Stąd nawet etatowi pracownicy biura prasowego nie cykali fotek - zapewne od czwartku nikogo z nich tam nie było.
Od nas fotograf był bodajże w środę, tego dnia późnym popołudniem, już po jego wizycie, zamontowano jedno krzesełko.
W poniedziałek na pewno posypie się sporo zdjęć.

Południowiec 06.06.2010 20:07

http://i48.tinypic.com/2daxbav.jpg
http://i46.tinypic.com/35jh3er.jpg
http://i47.tinypic.com/149xlw9.jpg

Wasiu 06.06.2010 20:13

Czy mi sie wydaje, czy te barierki od strony schodow sa "ostro" zakonczone? Tam bedzie jeszcze cos robione czy taki pret bedzie wystawal?

Donki 06.06.2010 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 909823)
A widziales kiedys skladane krzeslo w jednym kawalku? Po prostu siedzenie bedzie przykrecone do zawiasow ot cala filozofia.

No na Legii np. jest w jednym kawałku :P

SpoXsteR 06.06.2010 20:40

dla SKWK chyba lepiej by bylo gdyby z calego D znikly krzeselka, barierki itp..
achh.. juz sobie wyobrazam dzicz po strzelonym golu cos ala Argentyna .. jak tlum ludzi zbiega na dol i rzuca sie na kraty i ploty.. widok niesamowity
temat wymian krzeselek mozemy zakonczyc

WalkerLukeTS 06.06.2010 20:44

Mnie tam się krzesełka podobają i ogólnie stadion też. Teraz tylko trzeba go będzie zapełnić....:-D

Sylwek1906 06.06.2010 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 909836)
achh.. juz sobie wyobrazam dzicz po strzelonym golu cos ala Argentyna .. jak tlum ludzi zbiega na dol i rzuca sie na kraty i ploty.. widok niesamowity

Jeszcze żeby miał kto te bramki strzelać, zostawmy to tak jak jest, a co klub czy miasto obchodzą kibice :P

maciekTSW 06.06.2010 20:54

Może ktoś z "wyższych" rangą na forum da jakiś czas na ochłonięcie panu, dla którego najważniejsze są krzesełka...
Będzie miał więcej czasu na swoje wyliczenia... :P

saklak1906 06.06.2010 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 909836)

I 15 polamanych a stadion zamkniety dla kibicow. My zyjemy w Europie a tu sa troche inne standarty niz w Ameryce.

Kuba 07.06.2010 01:22

bez złośliwości ale standardy to my sami sobie możemy wyznaczać to po pierwsze

po drugie zwyczaj wybiegania na płoty jest od lat praktykowany w Grecji i nigdy nikomu się nic poważniejszego nie stało

po trzecie na modelowym stadionie w Dortmundzie jest trybuna pozbawiona krzesełek i równiez nikomu o nie przeszkadza

Ja jestem jak najbardziej za jedną fanatyczną i bardziej dziką trybuną.

1q2 07.06.2010 02:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kuba (Post 909913)
Ja jestem jak najbardziej za jedną fanatyczną i bardziej dziką trybuną.

Należy się chyba cieszyć ze na D barierek nie ma...Sam beton na na D...czy komuś było nie wygodnie lata temu na dziesiątce?.To byłby fantastyczny old school, szczególnie że stadion jest taki że nikomu miejsca nie zabraknie, no ale to S/F niestety.

Sinoos 07.06.2010 02:40

W końcu takie są wymogi PZPN i Ekstraklasa SA - im żeby było jak najwygodniej, a kibic mało ważny. Gdyby się dało, to by w ogóle dali zakaz wpuszczania osób na stadion.

Mako 07.06.2010 08:40

http://i48.tinypic.com/2daxbav.jpg

W sumie dobry myk z tymi barierkami prz krzesełkach, bo jak przyjedzie jakaś ekipa to mniejsze flagi bedzie mogła zawiesić na ostaniej barierce w ostatnim rzędzie;) Na E mieli czasem z tym mproblemy ;)

Bartii 07.06.2010 09:31

1 Załącznik(ów)
Bug projektowy Obtulowicza, najlepsze w tym miejscu bylby schody...

http://www.wislakrakow.com/forum/att...8&d=1275899428

I milo ze krzeselka pieknie rosną i juz nie moge doczekac meczu na Reymonta..

januszek888 07.06.2010 11:04

A tak odnośnie wykończenia zaplecza na D to wydaje mi się, że klub myśli w następujący sposób. Na razie otworzyć C w całości. I tak zachodnią pewnie skończą w grudniu. To pewnie w trakcie sezonu zaczną myśleć o wykończeniu D i zrobią to w trakcie przerwy miedzy rozgrywkami. I jakoś na początku 2011 przy oddawaniu nowej trybuny zachodniej oddadzą stadion w całości razem z D. Póki co jestem przekonany, że D będzie funkcjonować jak dotychczas, czyli wejście po bokach od razu na sektory.

mattrissa 07.06.2010 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartii (Post 909951)
Bug projektowy Obtulowicza, najlepsze w tym miejscu bylby schody...

http://www.wislakrakow.com/forum/att...8&d=1275899428

Tez sie nad tym zastanawialem, ale wydaje mi sie ze nie wazne jak bardzo chcial to nawet on nie mogl az tak tego stadionu spi*****c... moze narazie nie ma tam krzeselek bo musza barierki przyciac pod katem albo cos takiego. nie wiem nie znam sie.

Emilio 07.06.2010 14:07

Ludzie.. spokojnie! Dajcie im dokończyć montaż krzesełek a dopiero później oceniajcie.
Tam będą krzesełka!

Belzebub 07.06.2010 15:01

http://www.tvp.pl/krakow/sport/krako...acovia/1886146
Ostatni odcinek o krakowskich stadionach, tym razem o "perełce wsród stadionów europeskich". W****ia mnie to, że Majchrowski wypowiada sie o tym stadionie praktycznie jakby był współoperatorem tego obiektu, cos mi sie wydaje ze jak Majchrowski wygra wybory to wszystkie imprezy organizowane przez miasto beda odbywac sie w burdelu przy Kałuży,a u nas bedzie tylko to co sami(badz ze SportFive) sobie zalatwimy..

South 07.06.2010 15:05

niech sobie zorganizuje festiwal kultury zydowskiej idealnie będzie pasował ...

Kordel_Walker 07.06.2010 15:06

Cytat:

Prezes Basałaj przyznał, że zostało bardzo mało czasu na takie działania, ale będzie robił wszystko, aby zachęcić ludzi do przyjścia na Reymonta 22. Pytany o to, jaka frekwencja by go zadowoliła, odpowiedział, że pisząc budżet zakłada negatywną frekwencję w liczbie 23 tysięcy. „Ale mam nadzieję, że będzie po 30 tysięcy” – mówił z optymizmem.
23 tysiace...coś mi mówi, że bilety będą taniutkie:)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...um_treningowe/

Reser 07.06.2010 15:14

A mi coś mówi, że 23 tysiące kibiców powinien być tym wariantem optymistycznym w obecnej sytuacji.

Proud 07.06.2010 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 910117)
niech sobie zorganizuje festiwal kultury zydowskiej idealnie będzie pasował ...

Co mecz w skybox'ach będą odbywały się bar micwy :)

Moim zdaniem średnia frakwencja na poziomie 20-25 tyś, przy odpowiednich cenach biletów, jest bardzo możliwa.

derr 07.06.2010 15:29

co Nas obchodzi druga stron a błoń takie rzeczy to po drugiej stronie w Tesco na kałuży

PiotrG 07.06.2010 16:19

Cytat:

A jaka będzie pierwsza decyzja nowego prezesa Wisły Kraków? Bogdan Basałaj powiedział, że spotkał się już z pracownikami klubu, którym przedstawił swoją wizję prowadzenia klubu, natomiast jutro uda się na spotkanie do Urzędu Miasta Krakowa. „Idziemy razem z prezesem Wilczkiem na spotkanie z UM celem omówienia najbardziej pilnych spraw związanych ze stadionem” – mówił.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...um_treningowe/

Czyli jutro być może będą jakieś nowe informacje w kwestii kosztu wynajmu stadionu i zarządzania obiektem. Czekam też na oficjalne potwierdzenie zlecenia wykonania zaplecza trybuny północnej, bo dopóki nie zobaczę informacji i prac, to nie uwierzę. Jeśli Basałaj naprawdę ma zamiar uniezależnić Wisłę od Telefoniki, to trzeba zacząć od wynegocjowania jak najniższego kosztu wynajmu, zwłaszcza że miasto wisi Wiśle kasę, a w ramach reklamy miasta można zamiast kilku milionów płacić za wynajem kilkaset tysięcy. Może wreszcie Wisła weźmie sprawy w swoje ręce, naciśnie miasto i stadion zostanie dokończony bez cudowania. Najbliższy tydzień dla Wisły i stadionu zapowiada się naprawdę ciekawie.

FevPL 07.06.2010 16:35

a odpowiedź na interpelacje Pana Darka powinna być jutro?

a11 07.06.2010 17:26

przeglądam temat w miarę na bieżące ale nie przypominam sobie, aby ktoś tłumaczył co dzieje się z systemem podgrzewania murawy, oczywiście tej, która jest teraz wywożona... bo tak się zastanawiam oni kopią dół ponad metr głęboki więc elementy starego podgrzewania na pewno tam są i tu moje pytanie czy one są wywożone razem z ziemią czy były wcześniej jakoś usunięte.......??

pytam z ciekawości bo w sumie nie wiem jak takowy system wygląda a jak o tym myślałem to wydawało mi się że jest to coś w rodzaju "maty z rurami".......

PS

DZIĘKI ZA ODPOWIEDŹ

FevPL 07.06.2010 17:29

Na dniu otwartym gość z Polimexu mówił, że ten system to białe rurki wystające z ziemi, które zniszczyła budowa. Nabierają całość na ciężarówkę i wywożą.

PiotrG 07.06.2010 17:31

Cytat:

przeglądam temat w miarę na bieżące ale nie przypominam sobie, aby ktoś tłumaczył co dzieje się z systemem podgrzewania murawy, oczywiście tej, która jest teraz wywożona... bo tak się zastanawiam oni kopią dół ponad metr głęboki więc elementy starego podgrzewania na pewno tam są i tu moje pytanie czy one są wywożone razem z ziemią czy były wcześniej jakoś usunięte......
Ta instalacja została zniszczona podczas budowy (ciężki sprzęt jeżdżący po murawie) i została usunięta razem z gruntem.
Cytat:

pytam z ciekawości bo w sumie nie wiem jak takowy system wygląda a jak o tym myślałem to wydawało mi się że jest to coś w rodzaju "maty z rurami".......
Układa się rurki (przez które później przepływa glikol), po czym przysypuje się je warstwą gleby. Później jest chyba jeszcze jedna warstwa gruntu (żyznego) na którym sadzi się murawę. Oczywiście razem z instalacją ogrzewającą montowane są systemy zraszania i odwadniania.

Wicked 07.06.2010 18:01

Dodam jeszcze tylko że czasami stosowany jest system elektrycznego podgrzewania (np. Lechia, Amica)

http://www.eltom-ogrzewanie.pl/ogrze...karskich.html#

Tutaj parę fotek

kuba126 07.06.2010 19:41

Dzisiaj pierwszy dzien pracy przy R22:) tak jak wczesniej bracia pisali ziemia jest wywożona razem ze wszystkimi rurkami. Co do krzesełek na trybunie gosci, te barierki są moim zdaniem troche za słabe, poruszasz z jeden strony to sie chwieją na całej długości...na razie montowane jest tylko oparcie, siedziska jeszcze nie ma, ogólnie na budowie duży burdel, o godzinie 12:00 jak byłem na trybunie gosci zadne krzesełka nie były montowane, w sumie nie wiem na co czekają bo dużo srób juz jest wkreconych i przygotowanych pod montaż.

rav 07.06.2010 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuba126 (Post 910273)
Co do krzesełek na trybunie gosci, te barierki są moim zdaniem troche za słabe, poruszasz z jeden strony to sie chwieją na całej długości...na razie montowane jest tylko oparcie, siedziska jeszcze nie ma

Poważnie? Specjalnie dziś o to pytaliśmy (bo z okrąglaka nie widać na tyle dobrze, by być tego pewnym) i uzyskaliśmy odpowiedź, że krzesełka zamontowane są całe, a tak właśnie wyglądają złożone.

Co do barierek - wcześniej obiło mi się o uszy, że ta konstrukcja to dramat jeśli chodzi o wytrzymałość. Wygląda na to, że będzie co miało latać z sektora gości - i nie będą to krzesełka, czego się wielu obawiało.

Jeśli chodzi o ogrzewanie - czy ma ktoś informację, czy będzie to poprzednia wersja systemu ogrzewania (rurki, glikol) czy ogrzewanie elektryczne? Zdaje się, że na Hutniku była to ta druga opcja..? :-/

Proud 07.06.2010 20:42

Ja tam się nie znam za bardzo, i sam barierek nie widziałem. Ale to, że barierki się ruszają może być związane z ich małym przekrojem, a nie ze słabym zamontowaniem. Jednak wkręty mają swoją wytrzymałość, i wątpie, aby dało się taką barierkę wyrwać. Może się chlebotać, i nie być "sztywna", ale wyrwanie raczej nie grozi. Mam przynajmniej taką nadzieję.

Mario Nh 07.06.2010 20:51

W takim razie miejmy nadzieje, że raz wyrwane, nie zostaną zamontowane ponownie.

Hudy 07.06.2010 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 910315)
Ja tam się nie znam za bardzo, i sam barierek nie widziałem. Ale to, że barierki się ruszają może być związane z ich małym przekrojem, a nie ze słabym zamontowaniem. Jednak wkręty mają swoją wytrzymałość, i wątpie, aby dało się taką barierkę wyrwać. Może się chlebotać, i nie być "sztywna", ale wyrwanie raczej nie grozi. Mam przynajmniej taką nadzieję.

masz rację, że śruby wytrzymają ale materiał z którego wykonane są barierki może nie dać rady
w najlepszy przypadku będzie odpowiednio wygięty
naprawdę ciężko zrozumieć takie błędy i to, że ktoś to podpisał
niech jeszcze walną siatkę ogrodzeniową wkoło stadionu

co do siedzisk to po fotach widać bardzo dobrze, że ich nie ma

Kamson 07.06.2010 21:28

Te barierki to mają być na wszystkich nowych trybunach? Dowiedziałem się o nich dopiero... ze zdjęć :shock:

SpoXsteR 07.06.2010 21:30

Ale co Wy z tym sektorem gosci.. przeciez oni nie kladli tych barierek zeby zabezpieczyc przyjezdnych, bo i w jaki sposob one moglyby zabezpieczac kibicow? w zaden.. moga jedynie tylko doprowadzac do roznych ekscesow.. chwytasz sie takiej barierki kiedy jestes w****iony i nie zauwazysz i jest wyrwana
zabraklo centymetra (jakis absurd) wiec mamy barierki.. dobrze chociaz ze jako tako to wyglada, a jak przy okazji przyjezdni zaczne je wyrywac i nimi rzucac , to plus bedzie tego taki ze moze zmadrzeja i przeniosa sektor gosci obok okraglaka na E .. zreszta barierki w tym narozniku to najmniejszy problem jesli chodzi o przyjezdnych.. kwestia czasu az sie cos stanie
wyrwanie takich barierek wiaze sie niestety tez z tym ze pozostana w betonie spore dziury (jakby ktos wiercil sporym lomem,)

co do zamontowanych juz krzeselek to tam sa tylko oparcia.. dziwne wlasnie ze od razu nie montuja calosci.. chyba ze mam cos z oczami, ja tam nie widzialem nic skladanego, a zdjecia byly robione w odleglosci kilku metrow z roznych pozycji, zreszta na jednej focie SKWK mozna je porownac z tymi zoltymi testowanymi bo akurat sa w malej odleglosci od siebie i widac roznice miedzy skladanymi (zoltymi) a tymi niebieskimi (same oparcia)

kuba126 07.06.2010 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 910311)
Poważnie? Specjalnie dziś o to pytaliśmy (bo z okrąglaka nie widać na tyle dobrze, by być tego pewnym) i uzyskaliśmy odpowiedź, że krzesełka zamontowane są całe, a tak właśnie wyglądają złożone.

Co do barierek - wcześniej obiło mi się o uszy, że ta konstrukcja to dramat jeśli chodzi o wytrzymałość. Wygląda na to, że będzie co miało latać z sektora gości - i nie będą to krzesełka, czego się wielu obawiało.

Nie są złożone, sam byłem w szoku ze nie ma siedzisk, podchodze chce rozkładać, usiąść a tu nic...siedzisk nie ma!!! nie wiem czemu ma służyć kłamstwo w tym temacie... Jutro jak mi sie uda porobie zdjecia, i podpytam ekipe co i jak, która zajmuje sie montażem krzesełek.

FevPL 07.06.2010 22:57

Kilka stron wcześniej było pisane, że w taki właśnie sposób (najpierw oparcia i barierki, a później siedziska) będzie to montowane bo tak lepiej ekipie budowlanej. Nie róbmy kolejnej afery

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl