Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Blacha92 03.06.2009 19:36

Fluminese to raczej porządna marka

prawnik25 03.06.2009 19:40

Moim zdaniem Cupiał powinien postawić wszystko na jedną kartę albo LM w przyszłym sezonie albo nigdy, w tym celu powinien przeznaczyć ok. 5 mln euro na transfery, utrzymać obecny stan posiadania tzn. gdyby trafiły się ciekawe oferty należy je rozpatrzyć a środki w ten sposób pozyskane powinny iść na wzmocnienia..

Mimo kryzysu kluby mają coraz więcej pieniędzy m.in. z praw telewizyjnych, za rok Wisła będzie grać na dużym stadionie etc.. jest gdzie ewentualne starty nadrobić (finansowe)

Sprawa druga jesli Cupiała nie stać - mając takie kontakty na świecie chyba jest w stanie zaprosić kogoś do współpracy, na ostatnim spotkaniu ze Śląskiem w loży honorowej siedzieli Szwajcarzy (dokładnie dwóch dżentelmenów) także jest pole manewru tylko wydaje się że brak jest chęci pociągnięcia tego wózka do przodu...

Gin 03.06.2009 19:44

Tak już Cupiał wyskakuje z 5 mln euro . W TF teraz oszczednosci jak cholera bo im eksport siadł , zejdzmy na ziemie Panowie

prawnik25 03.06.2009 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 740149)
Gdyby te 5 mln gwarantowało LM to z pewnością Cupiał by tyle wyłozył.

A tak pozostaje ryzyko. Cupiła nie dureń, wie o co gra. Zrobi co będzie uważał za słuszne.
Albo rzuci groszem i będzie liczył że coś ugramy w LM z tym co mamy i ponownie MP, albo go przyciśnie na to LM i rzuci większym groszem i tym samym ryzykując wpadkę.

I nie ma co się oszukiwać że wybierze opcję pierwszą. Rzuci ochłapami licząc na cud i LM.

Jeżeli tak podchodzi do tego Cupiał jak to wyłożyłeś- to LM przy Reymonta nie będzie nigdy...

Każdy, kto chce osiągnąć coś ryzykuje - a ja mówię o realnych kwotach

Realnie to obecna Wisła nie ma szans na awans z kimkolwiek by nie grała z zespołów rozstawionych - mamy za słabą kadrę...

Raphael 03.06.2009 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 740138)
Błaszczykowski odniósł uraz mechaniczny, który teraz mu się odnawia( jego trener sam wspomniał, ze za wcześnie go wprowadzono ). Przed nim nie łapał regularnie kontuzji - nie licząc złamanych palców śródstopia - też uraz mechaniczny.
Dawidowski i Nowak maja powtarzające się często kontuzje obu nóg, nie wynikające z walki o piłkę, a wrodzonych predyspozycji. W przypadku pierwszego mamy długą historię kontuzji obu kolan, w przypadku drugiego - urazy mięśniowe ( oczywiście, trener Ulatowski nie dysponuje wiedzą usera Raphaela i myli się na temat podatności na kontuzje swojego zawodnika ).

Akurat Błaszczykowskiego w Borussi trapiły ostatnio kontuzje mięśniowe (konkretnie mięsień uda). Najbardziej jednak istotne jest to jak bardzo kontuzje Kuby czy Nowaka wpływają na liczbę rozegranych przez nich spotkań i czas powrotu do wysokiej formy. Faktem jest, że urazy te eliminują obu zawodników tylko z części sezonu (biorąc pod uwagę tylko ten sezon to było ok 1/4 meczów ligowych opuszczonych przez Nowaka), po czym zawodnik wraca do swojej najwyższej formy i strzela gole.

Oczywiście mod wolfy posiada większą wiedzę niż lekarze czy trenerzy Bełchatowa stąd przekonanie o nierozsądnym dopuszczeniu do uprawiania futbolu przez Nowaka i chyba pośrednio sugeruje zakończenie kariery tego zawodnika :D (vide post z Gdybym był..). Bez urazy ale jak w ogóle można pisać takie rzeczy?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 740138)
Zastanawia mnie tylko - po co kopiujesz tutaj mój post z innego tematu??

Pierwsza część (mojego posta dotyczyła dyskusji toczonej w tym temacie. Druga (w tym zacytowanie fragmentu Twojego posta z GbB) ściśle była z nim związana. W ogóle chyba dyskusje o podawanych przez prasę czy też zainteresowane kluby ruchach transferowych Wisły powinny być chyba w tym temacie, a nie w GbB.

sekimTS 03.06.2009 20:25

ja tylko Chcialem dodac 3 grosze w zwiazkui z panem Bednarzem....zebyscie otworzyli oczy niektorzy co sie napinaja....

Na walkę o Ligę Mistrzów przydałby się mocny zespół. Tymczasem "na dzień dobry" tracicie dwóch podstawowych piłkarzy: Marka Zieńczuka i Marcina Baszczyńskiego. Wobec prawdopodobnego transferu Marcelo zwłaszcza "Baszczu" by się przydał, bo na stoperze świetnie sobie radził. Nie próbował go Pan zatrzymać?

- Moja opinia o Marcinie jest bardzo dobra. Realizuję jednak politykę całego klubu oraz moich szefów. Jeśli Marcin nie zostaje, to oznacza, że nie udało mi się ich przekonać. Osobiście uważam, że "Baszczu" mógłby u nas z powodzeniem grać.

żródło interia

KOMINEK 03.06.2009 22:07

Ćwielong przeszedł do Nasi piłkarze http://www.wislakrakow.com/forum/sho...t=1627&page=65 i bardzo proszę żeby nie rozmywać na przyszłość tematu transferowego.

Przypominam że pisząc tu a nie w Gdybym był Bednarzem o swoich przemyśleniach kogo Wisła muuuuuuuuuuusi kupić bo tylko ON zapewni nam finał LM można zarobić bana

Baala 03.06.2009 23:02

Jeśli chodzi o to co piszą gazety to naprawdę obawiam się że Marcelo może odejść, bo jest to gracz który z powodzeniem mógłby grać w nasilniejszych ligach europy u średniaków już teraz, a w przyszłości może coś więcej. Jeśli chodzi o Brożka to niby Skorża się już z nim żegna, ale coś czuje że jednak zostanie choćby na jedną rundę. Jakoś nikt konkretnie nie daje kwoty za niego, a na siłe klub go nie sprzeda jak i sam Paweł nie odejdzie. Co do Beto to należy się z nim pożegnac bez żalu i nie piszcie że szans nie dostawał bo było zupełnie inaczej. Jak wychodził od pierwszej minuty to nawet do drugiej połowy nie potrafił dotrwać.

Co do tego Mariano to jakiś podejżany dla mnie co sezon inny klub zupełnie jak Beto, taki Marcelo zagrał w jednym klubie ponad 60 spotkań i było wiadomo że to będzie wzmocnienie juz od razu. Ten Mariano nie dość że zmienia kluby to jeszcze jakoś nie wygląda na obrońce tylko bardziej na skrzydłowego. Już wole Krajcika (też media o nim pisały) co prawda nie sprawdził się w Regginie, ale w Czechach w ostatnim klubie (Slavia) był wyróżniająca się postacią i jest tam bardzo dobrze wspominany. W Polsce mógłby się odbudować.

1q2 03.06.2009 23:20

Z Marcelo to chyba był taki układ - on do nas przechodzi ale jak będzie dobra oferta, to nie robimy problemów z odejściem, więc kwestia jest tylko taka czy ktoś tyle na ile jest wyceniany Marcelo, zapłaci.A czy zapłaci?Boję się że tak, bo chłopak ma 21 a gra często jak rutyniarz.

piter116 04.06.2009 00:12

Cytat:

To dlatego jedyną informacją dotyczącą kadry na nowy sezon jest potwierdzenie, że "Biała Gwiazda" przedłużyła kontrakt ze słowackim obrońcą Peterem Singlarem. Gdy w Wiśle uporają się z przeprowadzką mają ruszyć wreszcie rozmowy o nowych twarzach w zespole Macieja Skorży. Być może Singlar będzie miał wkrótce swojego rodaka w drużynie. "Biała Gwiazda" zainteresowana jest bowiem pozyskaniem 24-letniego lewoskrzydłowego Rużomberoka, Miroslava Bożoka. Kibice Wisły mogą pamiętać tego gracza, bowiem wystąpił on w sparingu z krakowskim zespołem przed startem rundy wiosennej. Pokazał się wtedy z niezłej strony i już kilka miesięcy temu mówiło się, że to może być alternatywa dla odchodzącego z Wisły Marka Zieńczuka.
http://krakow.naszemiasto.pl/sport/1008001.html

Wojtas 04.06.2009 00:12

Skorza zgodzil sie na odejscie Clebera ,wiedzac ze ma rownie dobrego Marcelo.

Jak postapi kiedy beda sprzedawac Marcelo..

Bo sprzedawnie go teraz to ok kasa ,ale tez znaczne oslabienie przed el LM...a srodek obrony to podstawa ,i pewnie na ta chwile zaden zawodnik na ta pozycje nie byl poszukiwany.(choc pewnie wg ukladu o ktorym piszecie ,w klubie sie z tym liczono,ciekawe czy jest jakas "expresowa" alternatywa dla niego )

1q2 04.06.2009 00:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 740321)

4 gole, 4 asysty w zakończonym niedawno sezonie.W wywiadzie ze stycznia redakcja sport.sk, nazywa go jednym z kluczowych graczy zespołu.Ogólnie Ružomberok to solidny team jeśli chodzi o ligę słowacką a ten cały Bozok gra w pierwszym składzie, choć 11 razy był zmieniany - zazwyczaj w końcówkach.
Jeśli to nie kaczka to na pewno warto mu się przyjrzeć.

brylant17 04.06.2009 08:11

Wisła blisko pozyskania dwóch Słowaków

Cytat:

W środę Peter Singlar przedłużył o kolejne dwa lata kontrakt z Wisłą Kraków. Działacze mistrza Polski zdradzili jednocześnie, że chętnie sprowadziliby do zespołu rodaków prawego obrońcy - informuje "Gazeta Wyborcza Kraków".
Skauci Wisły szukają wzmocnień przede wszystkim w Ameryce Płd., Czechach i na Słowacji. W ojczyźnie Singlara znaleźli już dwóch kandydatów (obrońcę i pomocnika). Ich przedstawiciel za trzy tygodnie ma zjawić się w Krakowie, by negocjować warunki kontraktu..
http://sport.onet.pl/74318,1248685,1...wiadomosc.html

Hives4 04.06.2009 08:53

Cytat:

W ojczyźnie Singlara znaleźli już dwóch kandydatów (obrońcę i pomocnika). Ich przedstawiciel za trzy tygodnie ma zjawić się w Krakowie, by negocjować warunki kontraktu.
Jako rozpieszczony kibic Mistrza Polski jestem głodny transferów i jestem pewny, że się ich wszyscy doczekamy :)

P.S.
Ten hm... "wywiad" z Sobolem (Link) mi o czymś przypomniał:

/Teoria spiskowa start/ Nowy kontrakt dla Sobola leży już ponad miesiąc, ale Rada Nadzorcza go nie zaakceptowała. Pamiętam jak kiedyś mówiono, że Cupiał chce się pozbyć wszystkich, którzy zawalili awans do LM, a Sobolewski dostał wtedy czerwoną kartkę. /Teoria spiskowa stop/

Edit:
Do użytkownika "zim zum":
Naucz się czytać ze zrozumieniem...

zim zum 04.06.2009 09:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4 (Post 740360)

/Teoria spiskowa start/ Nowy kontrakt dla Sobola leży już ponad miesiąc, ale Rada Nadzorcza go nie zaakceptowała. Pamiętam jak kiedyś mówiono, że Cupiał chce się pozbyć wszystkich, którzy zawalili awans do LM, a Sobolewski dostał wtedy czerwoną kartkę. /Teoria spiskowa stop/

nie wiedziałem, że z tego wywiadu można coś wywnioskować

Proximus 04.06.2009 09:22

No to, o ile ten news to nie fake, jednym z tych graczy jest właśnie Bozok.

ciacho 04.06.2009 10:51

Jeśli nasz klub zabiera się do transferów tak jak to jest napisane w niusie, tzn. że jesteśmy kimś zainteresowani, a wręcz jesteśmy bliscy pozyskania, a menadżerowie tych piłkarzy mają przyjechać do nas za 3 tygodnie (!!!) to ja już wiem, że nic być z tego nie może. Jeśli się kogoś chce kupić to się go kupuje, a nie przeciąga transfery przez miesiące

Hives4 04.06.2009 10:58

Ciacho, a może byś tak przynajmniej poczekał na początek okienka transferowego?...

Matej Krajcik robi wrażenie Link, ale to chyba prawy pomocnik. O Bozoku już od dawna się mówi, więc może coś wypali.

Wracając do tematu Nowaka - mam nadzieję, ze to zasłona dymna, a w rzeczywistości pracuje się nad sprowadzeniem innego napastnika.

LeQ 04.06.2009 11:00

http://www.weszlo.com/news/3110

Oh My God:shock:
Panie Bednarz apelujemy o te transfery:rotfl:
Z nimi na pewno zawojujemy Ligę Mistrzów

A tak na serio:
gdy przychodził do Nas Jirsak to wiązano z nim duże nadzieje teraz rozczarował bo jak ma byc w formie jak grzeje ławę ja w niego wierze chłopak kilka razy pokazał że umie grać i strzelać ładne bramy.I teraz mam nadzieję że będą rzetelnie oglądali prawdopodobnych grajków.
I może Manuel jakąś perełkę z Hiszpanii wyhaczyć:D

martinius028 04.06.2009 11:01

http://www.futbol.pl/artykul/54067.html
jeśli chodzi o Nowaka to nie widze sensu go sprowadzać teraz kiedy okresu przygotowawczego nie przepracuje...

saklak1906 04.06.2009 11:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 740395)
Jeśli nasz klub zabiera się do transferów tak jak to jest napisane w niusie, tzn. że jesteśmy kimś zainteresowani, a wręcz jesteśmy bliscy pozyskania, a menadżerowie tych piłkarzy mają przyjechać do nas za 3 tygodnie (!!!) to ja już wiem, że nic być z tego nie może. Jeśli się kogoś chce kupić to się go kupuje, a nie przeciąga transfery przez miesiące

Ale teraz wszyscy zawodnicy sa chyba na urlopach nie, do pierwszego obozu jest jeszcze troche czasu wiec nie panikuj. A po za tym to okienko otwiera sie 1 lipca wiec co teraz mozesz zalatwic oficjalnie- nic

OL Lyonaise 04.06.2009 11:30

Oby się udało podpisać Mateję na 2 lata i Bozoka, chociaż bardziej wolałbym chyba Admira Vladavica.

Arked 04.06.2009 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 740411)
Ale teraz wszyscy zawodnicy sa chyba na urlopach nie, do pierwszego obozu jest jeszcze troche czasu wiec nie panikuj. A po za tym to okienko otwiera sie 1 lipca wiec co teraz mozesz zalatwic oficjalnie- nic

I właśnie po to są menadżerowie, żeby załatwiać transfer kiedy ty jesteś np. na urlopie. A z zawodnikami, którym kończy się umowa możesz już w tej chwili oficjalnie podpisać kontrakt. Trzeba się śpieszyć bo na pewno nie jesteśmy jedynymi klubami interesującymi się tymi graczami.

_ukoL 04.06.2009 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez OL Lyonaise (Post 740426)
Oby się udało podpisać Mateję na 2 lata i Bozoka, chociaż bardziej wolałbym chyba Admira Vladavica.

Robert Mateja powinien się zgodzić na warunki zaproponowane przez Wisłę ale jeżeli będzie grał tak kiepsko jak skakał na nartach to ja jestem zdecydowanie przeciw. Myślę, że prawnik mnie poprze. :rotfl:

1q2 04.06.2009 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 740430)
I właśnie po to są menadżerowie, żeby załatwiać transfer kiedy ty jesteś np. na urlopie. A z zawodnikami, którym kończy się umowa możesz już w tej chwili oficjalnie podpisać kontrakt. Trzeba się śpieszyć bo na pewno nie jesteśmy jedynymi klubami interesującymi się tymi graczami.

Jak się załatwia tych którym się umowa kończy , pokazali Grecy - żeby zawodnik chciał przyjść(a rozumiem że mówimy o graczach wartościowych, którzy mają kilka ofert)to trza z nim gadać już w pierwszy dzień, kiedy to możliwe - dla umów kończących się teraz , już w zimie.Inaczej, zostaną nam resztki których nikt inny nie chce ale o czym tu mówić jak u nas juz z miesiąc leży sprawa Sobola - jak widać nikomu się jak zwykle nie śpieszy.

Blat Wywiad 04.06.2009 12:02

A ja już wiem co bede czuł po zakończeniu okienka transferowego. Wiecie co? Wściekłość, złość, frustrację na kilku tutaj wypowiadających się kibiców w przypadku braku jakiegokolwiek znaczącego transferu. Już zapomnieliście chyba co dzieje się z naszą Wisełką od 4 - 3 sezonów? Ile razy była wyprzedawana? Ile razy media głosiły jej koniec? Ile razy kibice przeciwnych drużyn śmiali się z nas (Wisła - Lech 1:4... Wisła - Legia 0-1) i co??? Ano nic. Dalej jesteśmy najlepsi w kraju. to my a nie innie mamy szansę na awans do LM! Ile razy to wy którzy POWINNIŚcIE być z Wisłą cały czas biadoliliście, narzekaliście, krzyczeliście CUPIAŁ PRECZ i tym podobne bzdety. Już nie mogę się doczekać waszych marudzeń w przypadku braku transferów. tak naprawdę Wisła nawet bez wzmocnień ma szansę na awans. Mamy piłkarzy młodych i doświadczonych, glodnych sukcesów. Wystarczy odpowiedniu przygotowanie fizyczne, motywacja i szczęście i awansujemy nawet bez wzmocnień. Ja w to wierze.

TYLKO WISLA

wolfy 04.06.2009 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4 (Post 740360)

To tłumaczy przedłużenie kontraktu z Arkiem Głowackim. Masz może jakieś inne teorie, którymi chciałbyś się z nami podzielić?

Hives4 04.06.2009 13:21

Tak, ale nie z nadętym moderatorem.

Wracając do wątku, strona główna podaje prawdopodobieństwo sprowadzenia Fonfary jako 4/5. Nie jest to kusząca perspektywa...

Proximus 04.06.2009 13:22

A że Sobol trafił bramkę która, gdyby nie fatalna pomyłka sędziowska, dawała nam LM to już innna sprawa nie...

A kontraktu z Penksą nie przedłużyli dlatego że mu sędzia bramki nie uznał...

wolfy 04.06.2009 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proximus (Post 740505)
A że Sobol trafił bramkę która, gdyby nie fatalna pomyłka sędziowska, dawała nam LM to już innna sprawa nie...

A kontraktu z Penksą nie przedłużyli dlatego że mu sędzia bramki nie uznał...

To by również tłumaczyło ew. sprzedaż Pawła Brożka - on też w rewanżu nawalił. I z Cantoro pewnie nie przedłużą umowy.
Wszystko przez jeden mecz...
Parafrazując Obeliksa: "Ależ głupi ten Bogusław Cupiał!":lol:

Blade'S 04.06.2009 14:01

Z tego co pamiętam to Zieniu kilka setek w Atenach zmarnował... A my głupcyi nie wiedzieliśmy czemu kontraktu z nim nie chcą przedłużyć :rotfl:

wolek1986 04.06.2009 14:06

Sprawa pokoleniowa a tu się jakieś teorie spiskowe rodzą ;/ Żal...

eMTe 04.06.2009 14:12

Przypadkiem nie interesowaliśmy się Stachowiakiem?

http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html

GERO7 04.06.2009 14:17

W mediach pojawiaja sie tylko domysly kto nas ewentualnie wzmocni , zadnych konkretnych nazwisk . Prognozuje ze jak beda wzmocnienia to raczej na lige polska a nie na LM

Proximus 04.06.2009 14:32

A na onecie piszą że LKS-owi przysługuje jeszcze apelacja. To co będzie kur*a z tym barażem?

emjot 04.06.2009 15:06

z GK Na stadionie Wisły intensywna praca trwa nie tylko przy budowie nowego obiektu. Wszystkie biura przenoszone są obecnie do specjalnych kontenerów za trybuną południową. Tutaj pracownicy klubu będą mieli swoją siedzibę przez najbliższe dwanaście miesięcy, do czasu zakończenia budowy stadionu. Między innymi z tego powodu na razie przy ul. Reymonta wstrzymano rozmowy w sprawie transferów. Nie ma ofert dla piłkarzy Wisły, bo te nawet gdyby były nie mają gdzie wpłynąć. Przez przeprowadzkę nie działają ani telefony, ani faksy, ani maile.

:rotfl:
no to mamy ofensywę transferową ...
rok temu Bednarz był na wakacjach
teraz nie może pracować bo nie ma faxu ani telefonu :D

nie będzie transferów ??
no przecież nie J. B. winny ani Cupi
przeprowadzka :rotfl: :lol:

Chorynatrzykolory 04.06.2009 15:18

emjot spójrz na to z innej strony ;) Nikt nie będzie mógł również odejść:D

7 kotów 04.06.2009 15:30

Z innej beczki pytanie mam,
Czy w dobie elektronicznych podpisow, telefonii satelitarnej, komputerow wielkosci paczki fajek, wszechobecnych pdf-ow, wielomilionowych budzetwach klubow.... wciaz sie wysyla oferty transferowe faksem ??!!

4fan_player 04.06.2009 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 740588)
Czy w dobie elektronicznych podpisow, telefonii satelitarnej, komputerow wielkosci paczki fajek, wszechobecnych pdf-ow, wielomilionowych budzetwach klubow.... wciaz sie wysyla oferty transferowe faksem ??!!

Na naszej-klasie negocjowaliśmy z Bełchatowem o Gargułę :rotfl: A tak poważnie to radzę sobie nie obiecywać za dużo.. Bramkarza nie kupimy na pewno.. no chyba że będzie jakiś dobry za free w co wątpię.

saklak1906 04.06.2009 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 740588)

Tak niestety jest, fax jest jak list polecony mozesz sprawdzic kiedy byl wyslany badz odebrany.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl