![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jaja tygodnia to oskarzenie Radziszewskiej o wlasciwie niewiadomoco za nazwanie homoseksualistę homoseksualistą. Innymi slowy, gosc walczacy o to aby za normalnosc zostala uznana orientacja homoseksualna obraza sie gdy ktos przyzna mu racje i nazwie go homoseksualista :rotfl: Skandal tygodnia, kosci w Smolensku. To sie ....a w pale nie miesci. Biernosc polskich wladz przy tym to juz nie jest skandal ale ponura kpina z lekcji historii. |
Cytat:
Chłopie coraz ciężej się Ciebie czyta. Ochłoń, przewietrz się lub zrób kupę. |
AS82, to że ktoś pokazuje się w telewizji ogłaszając jakiś sukces - jego prawo. Lepsze to niż pokazywanie się w TV i robienie z siebie idioty vide Komorowski, czy zapierdzielanie po wałach w lakierkach vide Tusk. Generalnie, twoje wypowiedzi są gówno warte i nijak się do rzeczywistości mają. Największe aresztowania w Krakowie za czasów Ziobry odbyły się po cichu.Reszta niedobitków wyjechała za granicę, wracając do kraju zaraz po tym jak ministrem został Ćwiąkalski. O tym też było cicho, ale już z innego powodu.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A tak odnośnie cytowanych powyżej wydatków kancelarii to mi osobiście najbardziej żal spadku nakładów na zabytki Krakowa. Jak na polskie realia, biorąc pod uwagę jakimi środkami na zabytki dysponuje ministerstwo kultury to te 40 mln było wręcz zbawienne. Nie chcę tutaj skłamać, ale wydaje mi się, że zeszłoroczny budżet ministerstwa na renowację zabytków w całym kraju wynosił dokładnie 40 mln złotych, z czego zaledwie niewielki procent szedł do Krakowa, dlatego spadek nakładów ze strony kancelarii uważam za bardzo smutną wiadomość... Mam jedynie nadzieję, że będzie to zmiana jednoroczna. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Proporcja kościołów do reszty nie jest nawet 50:50... Zresztą wszystko jest tutaj http://www.skozk.krakow.pl/new/index...d=56&Itemid=39 |
Cytat:
Argumentacja godna małego dziecka... |
Cytat:
|
Wszechobecna tolerancja wobec wszystkiego co się rusza i oddycha to też jest skrzywienie psychiczne, ale leczyć tego zabraniają bo tolerancja :)
Mając swoją firmę też bym pedała nie zatrudnił bo mam do tego prawo czy np. żyda tylko murzyna albo Eskimosa ot co to ja jestem panem i władcą mojej firmy. Za niedługo jak ktoś pedałka zatrudni to dostanie bezzwrotną pożyczkę z UE. Co do finansów państwa i gospodarki to już się nie wypowiadam. Te przekręty, prywatyzacje za marne grosze aby załatać na chwilę budżet. Zero perspektywy na nadchodzące lata. Za niedługo to będzie trzeba płacić podatek od normalności :) |
Cytat:
|
Jeszcze a'propos Węgier i "kryzysu" według wyborczej:
Cytat:
U nas ministerstwo nie wie, bo to pewnie inne ministerstwo, tamten minister też nie wie bo to może ten poprzedni minister ma informacje dlaczego każdy ma nas w dupie a świat się kręci wesoło :) |
Partia ziobrzystów tym bardziej nie zyska mojej sympatii.
|
Z 18 inna sprawa że według sondaży miał na dzień przed wyborami nieco ponad 28 ;]
|
Cytat:
|
|
Slucham audycji w Trojce , Karnowski rozmawia z Korwinem-Mikke , wolałbym jego jako opozycjoniste w Sejmie z Uprem powiedzmy na poziomie 6% ,niz Kaczyńskiego czy PSL :)
|
Cytat:
Jak można popierać takiego człowieka? Ten polityk kompletnie utracił wiarygodność. |
Cytat:
btw Na onecie pojawiła się wczoraj informacja, że dług publiczny Polski rośnie z szybkością 300 mln pln dziennie. Ciekawe czy ktoś kiedyś za to odpowie, ale pewnie nikt nie odpowie, bo przecież najważniejszą sprawą w Polsce nie jest jakiś tam dług publiczny, z resztą skoro obecny prezio nie wie co to jest to na pewno to nie jest problem, tylko Krzyż przed pałacem namiestnikowskim. Tymczasem zabawa trwa, politycy udają, że są fachowcami, dziennikarze, że są niezależni, a socjologowie i politolodzy niemal doktoryzują się u Moniki Olejnik analizując sytuacje doktora Migalskiego w partii Jarka. |
Mój sondaż do wyborów za rok parlamentarnych:
PO - 43 % Pis - 30% SLD - 12% UPR - 6% PSL - 5% |
Bez jaj UPR? Zdziwię się jak wejdzie ktoś do sejmu poza PO, PiS i SLD. Jak dla mnie 2011 to ostatni rok bytu PSL na scenie politycznej.
|
Cytat:
Utracił wairygodność, czy może twarz, a może jedno i drugie. Jak widać można popierać takiego człowieka.:lol: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
- Ci którzy czuli niesmak w stosunku do przeciętnego kontrkandydata. - Ci którym spodobały się ,,takie żarty'' o lewicowych politykach . - Ci których zauroczyła pani Rostkowska i tańczący hipPiSsi. Nie uważam że te wróżenie AS82 jest czymś więcej niż wróżeniem , ale odnoszenie wyników wyborów prezydenckich do faktycznej siły elektoratu partii PiS jest błędne. Tak pi razy oko z milionik głosował na Jarosława Kaczyńskiego w określonym kontekście politycznym , a nie na przedstawiciela partii PiS. Oczywiście wiele się może zdarzyć* , ale jeżeli PiS w wyborach parlamentarnych osiągnie wynik Jarosława - 1 mln głosów , to będę naprawdę zaskoczony. *zakładam brak rewolucyjnych zdarzeń , alternatywnie , czy to wewnątrz PiSu , wenątrz PO , na arenie polityki międzynarodowej , bądź na arenie polityki krajowej . |
Cytat:
Co rozumiesz przez rewolucyjne zdarzenia? POmatołki przejrzą na oczy? ;) Bo 300 000 000 pożyczki dziennie nie robi widzę wrażenia. Jakby nie docierało, że trzeba to będzie oddawać, PO 400 000 000 dziennie. Ale kto by tam myślał co będzie za miesiąc. |
Cytat:
Jak do oceny rządzących potrzebujesz opozycji to znaczy ze coś z Tobą nie tak. Opozycja NIC NIE MOŻE !! Mogą media ale nie chcą i tacy jak ty powielają farmazony o słabości opozycji. Kolejnym krokiem będzie PO też słabe ale opozycja jeszcze słabsza, PO kradnie ale opozycja też by kradła, PO zadłuża po 300 baniek dziennie ale PiS też by zadłużało. Tylko że za PiS deficytu było 17 mld a nie 100 i to jest fakt a nie gdybanie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dobre porównanie działań w sferze gospodarczej PO i PiS-u.
http://podatki.onet.pl/forum?&discId...ZvcnVtMDAxLmpz |
Cytat:
Przechodząc obok owego krzyża za każdym razem spotykałem osoby starsze, które patrząc na tych sławetnych obrońców pukały się w czoło i próbowały podejmować z nimi jakąkolwiek dyskusję... Rozumiem jednak że na żołnierzy AK Twoim zdaniem monopol ma jedynie opcja broniąca... Można wiedzieć na jakiej podstawie? Poza tym że Kaczyński próbuje nam wmówić, że on i PiS to wyłączni spadkobiercy i AK i Solidarności i wszelkiej maści patriotyzmu? A co do 300 mln długu dziennie, to za PiS ten dług także rósł każdego dnia o jakąś okrągłą sumkę. To prawda, suma ta była mniejsza, ale zapominanie przy tym, że obecnie sytuacja gospodarcza na świecie nijak się ma do szczytu wzrostu, jaki był za PiS to czysta demagogia... |
Cytat:
|
Cytat:
Nie sądzę żeby jakiemuś żołnierzowi AK przeszkadzał krzyż albo pomnik upamiętniający jego kolegów. Spadkobiercą jest ten kto wyznaje podobne ideały Bóg Honor Ojczyzna. Sugerujesz ze spadkobiercą jest Komorowski któremu krzyż przeszkadza? Jaka sytuacja gospodarcza na świecie? Co to ma do rzeczy. Od kiedy to Polska ma dodatni bilans handlowy żeby była zależna od sytuacji na świecie aż w takim stopniu. Że deficyt w dwa lata wzrósł z 17 mld do ponad 100 mld rocznie. To Ty uprawiasz demagogię, To jak stoi nasza gospodarka ZALEŻY W 80% od RZĄDU. Dlaczego dzień po wygranej PO w 2007 giełda w Warszawie poleciała na łeb? Do upadku banku w stanach było jeszcze 12 miesięcy. I nikt nie mówił o kryzysie. "Przyśpieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy". Wytłumacz mi to. |
Cytat:
Co ma do rzeczy sytuacja gospodarcza na świecie? Na Boga, nie żyjemy w próżni. Jest kryzys, pojawia sie niepewność u inwestorów i kupujących, spada popyt, spadają inwestycje, tak rodzi się stagnacja , spowolnienie, brak inwestycji, upadek firm itd. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl