![]() |
Lawinowo kurczy nam się kadra, niedługo będzie problem, by skompletować 18 meczową. Niby Nordin grzał ławę, ale był to wartościowy zmiennik. Cholerny pech Wisełki. Rok temu frajersko przegrać tytuł, a teraz tracić zawodników, gdy sezon powoli zbliża się ku końcowi
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dokładnie. Marokańczyk jak już jest w Wiśle, to niech robi tę dobrą atmosferę, ale boisko niech jednak z trybun/ławki ogląda. Lubię gościa, bo nie tylko przez pryzmat piłki się ocenia futbolistów, ale w Wiśle to on nie miał "meczu dobrego", a jedynie jakieś pojedyncze zagrania no i oczywiście niezwykle ważna bramka w derbach.
Wolę by grali Jirsak, Wilk, Sobol, Melikson, Garguła... Oczywiście lepiej by był zdrowy, bo jest to niepokojące zjawisko, że coraz więcej kontuzji w naszym zespole. Zawsze mógłby wejść na te kilka[naście] minut i rzucić jakąś dobrą piłkę, jednak ja bym 100 razy bardziej wolała by zdrowi byli nasi jedyni [!!!] boczni obrońcy. Burliga pokazał w Bytomiu (i nie tylko), że na Wisłę to za słaby w uszach jest, a Łobo... Ja bym wolała by on nie był wstawiany w miejsce Cikosa, ale powiedzmy, że ufam Holendrowi. Współczuje Maaskantowi, aczkolwiek mógł w zimie zgłosić potrzebę ściągnięcia bocznych obrońców (tym bardziej jak już pozwolił Piotrkowi odejść). Takiego sudoku to nawet Japończycy nie wymyślili! ;) |
No to kolejny pilkarz z kontuzja tym razem Boukhari ,ktory moglby ewentualnie zagrac na lewej obronie
|
No to żegnamy się z Nurdinem
z tej mąki już chleba nie będzie, chyba że zostanie animatorem w drużynie , pobierając 1/10 tego co teraz |
Cytat:
|
Cytat:
|
fajny wywiad z Wilkiem
http://sport.interia.pl/euro-2012/ne...e-lawe,1614192 |
|
Cytat:
Najwyższy czas. Sobolewski coraz starszy, a Wilk powinien zdobywać doświadczenie - po prostu grać, grać i jeszcze raz grać ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Oczywiście ,że chodziło mi o dziennikarza . Czarek jest w porządku a w dodatku to nasz piłkarz .
|
wali mnie dziennikarz i to jakie ma podejście, pisząc że wywiad jest fajny chodziło mi o odpowiedzi Czarka. Ten chłopak ma wszystko poukładane, jasno sprecyzowane cele i wie co musi zrobić żeby je osiągnąć. Do tego piłkarsko jest niezły i zapowiada się na bardzo dobrego zawodnika.
|
a to sorry fanfan, zwracam honor, zle przeczytalem.
|
Pareiko w bramce, Estonia własnie wyrownala w meczu z Serbami.
|
Pareiko 90 min
Genkov 90 min Asysta |
^ Chavez również 90 minut
Kirm 90 minut |
U-18 rozbija Holandie 3-0 z Michałem Nalepą w składzie
Ten chłopak powinien byc na stałe przy pierwszej drużynie , tym bardziej jeśli na treningu jest czasem 1-2 nominalnych obrońców ( pomijając fak że zagrał na nietypowej dla siebie pozycji defensywnego pomocnika ) |
Pareiko zagrał świetny mecz w barwach Estonii dzisiaj.
Miał 3, 4 kapitalne interwencje. Warto zauważyć, że mecz rozgrywany był w fatalnych warunkach. Śnieg dosłownie napier*alał. Naszemu bramkarzowi należą się brawa za to, że w takich warunkach nie popełnił żadnego głupiego błędu. :D |
Cytat:
|
Pomiędzy Ekstraklasą, a ME jest przepaść, co dziwi mnie, patrząc na poziom naszej najwyższej ligi. Młoda Ekstraklasa to poziomem nie odbiega od drużyna z czołówki II ligi
|
Jednak wolę gdyby najzdolniejsi dostawali szansę gry u nas niż na klepiskach wśród traktorzystów w 2 lidze - bo tak się tam gra.
|
Dzisiaj w Bonarce około godziny 18 spotkałem Bunoze, Boukhariego i Paljicia.
Paljic z Boukharim zapieprzali po bonarce, a przy okazji Marokańczyk wołał do każdego sklepu " dzień dobry " :D Biedak Bunoza za nimi nie nadążał ;) |
Cytat:
Zeby kibice nie ogarniali narodowości własnych zawodników ajj |
Cytat:
uważam że ME to poziom dolnych rejonów I ligi , tym bardziej jeśli w każdym meczu na boisku biega po 3 starszych zawodników z pierwszej drużyny ( na tyle pozwalają przepisy ) nie mówie o tym aby od razu przenieść połowe grajków do pierwszej drużyny , ale w każdej formacji powinno być dwóch graczy poniżej 20 lat którzy naciskali by starszych na treningach . W tej chwili poza Kurto nie mamy zawodnika poniżej 21 lat w drużynie! mam nadzieję że na jesień ktos przejrzy na oczy i wraz z wywietrzeniem składu otwaorzy się miejsce dla młodszych . Z całym szacunkiem , ale w tej chwili gdyby na końcówke zamiast Żurawskiego wchodził Jeleń , Szewczyk czy inny młody napastnik to chociaz obrońcy rywali poczuli by jakikolwiek presing na sobie . |
Cytat:
Ile ja się już tu naczytałem o naszej "zdolnej" młodzieży, że trzeba dawać im szansę, że są świetni. I co? Gówno. Leszczak, Burliga (kuźwa, on ma 23 lata...), Kowalski, Juszczyk, Mączyński i wielu, wielu innych. Ciągle tylko - dać im szansę, dać im szansę. Po co, jak widać, że ci goście nie umieją grać w piłkę na poziomie ekstraklasowym. Są słabi piłkarsko, mentalnie czy nawet fizycznie. Maaskant to nie debil- gdyby widział potencjał w kimś, to by szansę mu dawał. |
http://www.youtube.com/watch?v=oDB3nsgygkk - asysta Genkova na początku filmiku.
|
Cytat:
wszyscy debiutowali w drużynie w wieku ok 18 lat poza tym podałes przykłady Kowalskiego , Juszczyka , Leszczaka , a nie podałes Brożków , Małeckiego , gdzie tu konsekwencja ? czy jeszcze 10 lat temu zawodnikom bardziej się chciało grać w piłkę niż teraz ? czy są mniej utalentowani ? poza tym to że DZIŚ nie umieją grać na poziomie ekstraklasowym to nie znaczy że JUTRO nie będa mogli Idąc takim tokiem rozumowania jak kolega wyżej powiniśmy w....u roznieść wszystkie sekcje juniorskie bo tylko generują niepotrzebne koszty . |
no i Gienek pokazał to w czym jest dobry, strącenie piłki. W każdym meczu miał duży % wygranych pojedynków takich jak ten tylko że u nas mało kto korzystał z tego..
|
Cytat:
|
Cytat:
Strąk - też miał potencjał, ale szybko mu się przestało chcieć Pawła Brożka to Nawałka (wiosna 2001) Kasperczak ich obu (Brożków) raczej kasował - np. Paweł wtedy wiosną 2001 udowodnił moim zdaniem, że może być blisko "11", a Kaperczak Go bez sensu zrzucał do ŁKS (2 liga!) czy GKS. Z tych o których teraz dyskutujecie... gdyby się postawiło na Burligę na prawej pomocy choćby w sensie dania równych szans vs Łobo to na pewno nie byłby gorszy. Gdyby Mączyński miał szansę rywalizacji z Jirsakiem to uważam, że też nie byłby gorszy. |
Popieram zdanie niektórych, tylko jest jeszcze druga strona medalu. Zobaczcie gdzie Ci wszyscy grajkowie z ME idą. To są jakieś II, III ligi. Batko - Kmita Zabierzów, Ligienza - Motor Lublin, Rado - Stróże (rezerwowy). Już nie pamiętam jak było z tymi Jackami i innymi ale generalnie jest to tragedia. A już nie uwierzę,ze jakby byli dobrzy to nie zainteresowałaby się nimi ekstraklasa czy dół 1 ligi. Tak na prawdę to Kubowicz, Mysiak jeszcze jakoś dają radę. Reszta kanał.
|
Wisła wykupiła Chaveza?
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html |
|
Rios strzelił bramkę w ME!! Zjawisko prawie tak częste jak zaćmienie słońca.
|
Cytat:
|
Sergiej Pareiko wybrany do 11 "kolejki" wtorkowych meczów przez znany zagraniczny portal goal.com. Obok takich zawodników jak Xavi, Kuyt, Affelay, Giovinco itp.
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:08. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl