Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

ashkeczup 31.01.2017 22:12

Ale Cywke to po sparingach szanuj

LucjuszWielki 31.01.2017 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1463098)
Ale Cywke to po sparingach szanuj

Szczególnie za ładną brameczkę !:D

PSYCHOLTSW 31.01.2017 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1463067)
otwierać szampany, Mójta chce rozwiazac kontrakt :)

niektórzy narzekali, że klub przejęli kibole, a teraz Mójta ma rozwiązać kontrakt, bo ekipa sportowa Wisły powiedziała, że zarząd o to ładnie prosi i nie chce stawiać sprawy na ostrzu maczety, tfu noża ;-P

wolfy 31.01.2017 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PSYCHOLTSW (Post 1463102)
niektórzy narzekali, że klub przejęli kibole, a teraz Mójta ma rozwiązać kontrakt, bo ekipa sportowa Wisły powiedziała, że zarząd o to ładnie prosi i nie chce stawiać sprawy na ostrzu maczety, tfu noża ;-P

W życiu przydają się też umiejętności "miękkie", czyli m. in. negocjacyjne. Podwijasz krótkie spodenki, kładziesz maczetę na stół i rozmawiasz. A jak ktoś przychodzi do Ciebie przy -10 w krótkich spodenkach to wiesz że coś się dzieje...

Davss875 01.02.2017 00:26

Ja osobiście nie widzę w skłądzie: Buachalika, Mójty, Urygi, Popovicia, Cywki, Boguskiego i Brożka z tym, że Popo, Cywa, Boguś i Brozio ława, a reszte wyoutować na zawsze

regan 01.02.2017 00:31

Psychol & wolfy - mistrzowie :D

ashkeczup 01.02.2017 00:34

Davs
Popo dzisiaj brama, Brożek w pól godziny brama i asysta Cywka b.dobry mecz. Co ty gadasz

regan 01.02.2017 00:58

Ja bym wywalił wszystkich co nie maja karnetów...:)

ashkeczup 01.02.2017 12:34

Pytanie do jakiegoś znawcy tematu.
Jeśli u nas dopiero otwiera się okienko, a w innych krajach zamknęło, to czy można robić transfery zamknięte->otwarte?

X-Ray 01.02.2017 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1463126)
Pytanie do jakiegoś znawcy tematu.
Jeśli u nas dopiero otwiera się okienko, a w innych krajach zamknęło, to czy można robić transfery zamknięte->otwarte?

Jeśli gdzieś jest okienko zamknięte, to oni nie mogą kupować, ale sprzedawać mogą.

Przybyszewski 01.02.2017 12:35

Mozna 10znakow

nesta 01.02.2017 12:48

Klątwa prawego obrońcy? Futmal pisze, że podpisanie umowy z Bartkowskim sie opóźnia bo cos wyszło na badaniach....

lukas14 01.02.2017 12:49

Czyma ten Bartkowski jedzie na te badania , bo nic nie słychac ,a miały byc w poniedziałek

ashkeczup 01.02.2017 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukas14 (Post 1463135)
Czyma ten Bartkowski jedzie na te badania , bo nic nie słychac ,a miały byc w poniedziałek

Przecież były tylko, że nie przebiegły wg. oczekiwań

Davss875 01.02.2017 13:22

Wiem, że Popo brama, wiem, że Brozio asysta i gol, wiem,że Cywka nawet spoko, ale ogólnie są to już zawodnicy bardzo przeciętni. Brozio już wiekowy, chwała mu za to co zrobił. ale przydałby się taki napastnik konkretny. Brozio niech wchodzi z ławki. Mójte, Buchala, Uryge, pogonić. Uryga już tyle szans dostał, że raczej nigdy nie osiągnie poziomu Ekstraklasy. On jest na poziomie 2 ligii. My chcemy coś osiągnąć, więc potrzebujemy lepszych.

Davss875 01.02.2017 13:23

Skoro Bartkowski nie przeszedł badań medycznych to brać Erika Czikosza. Wolny, sprawdzony, nie ma się nad czym zastanawiać!

ashkeczup 01.02.2017 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1463138)
Wiem, że Popo brama, wiem, że Brozio asysta i gol, wiem,że Cywka nawet spoko, ale ogólnie są to już zawodnicy bardzo przeciętni. Brozio już wiekowy, chwała mu za to co zrobił. ale przydałby się taki napastnik konkretny. Brozio niech wchodzi z ławki. Mójte, Buchala, Uryge, pogonić. Uryga już tyle szans dostał, że raczej nigdy nie osiągnie poziomu Ekstraklasy. On jest na poziomie 2 ligii. My chcemy coś osiągnąć, więc potrzebujemy lepszych.

Chcieć lepszych nie znaczy móc. Zarząd i tak wyciska maksimum na chwilę obecną. Brożek jeśli będziemy grał piłką to będzie bardzo potrzebny. Mójta podobno rozwiązuje kontrakt, Buchalika łączy się z Ruchem(tak słyszałem). O Urydze nic nie mówie bo sie sajkofani zaraz zlecą i mnie zjedzą.

wolfy 01.02.2017 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1463109)
Ja osobiście nie widzę w skłądzie: Buachalika, Mójty, Urygi, Popovicia, Cywki, Boguskiego i Brożka z tym, że Popo, Cywa, Boguś i Brozio ława, a reszte wyoutować na zawsze

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1463138)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1463139)
Skoro Bartkowski nie przeszedł badań medycznych to brać Erika Czikosza. Wolny, sprawdzony, nie ma się nad czym zastanawiać!

Ty chcesz wygrać "The White Star Awards" za najgłupszy post już w styczniu?

Davss875 01.02.2017 13:40

Mójta nie rozwiązuje, tylko próbuje rozwiązać. Zawołał za rozwiązanie 320 tys zł!!! Gość nie ma godności i honoru za grosz!!! Za to co on wyprawiał na boisku chce tyle kasy? Powinien zadowolić się 50 tys i nara. Chcą go ponoć Piast, Śląsk i Ruch. Te kluby chyba nie wiedzą co czynią, ale tym lepiej dla nas!

Ma_niek 01.02.2017 13:41

Cikosza :D. Moze do Singlara zadzwoncie czy by pokopał.

X-Ray 01.02.2017 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1463142)
Mójta nie rozwiązuje, tylko próbuje rozwiązać. Zawołał za rozwiązanie 320 tys zł!!! Gość nie ma godności i honoru za grosz!!! Za to co on wyprawiał na boisku chce tyle kasy? Powinien zadowolić się 50 tys i nara. Chcą go ponoć Piast, Śląsk i Ruch. Te kluby chyba nie wiedzą co czynią, ale tym lepiej dla nas!

Nie ma honoru i godności? :lol:

Ma ważny kontrakt, z umów trzeba się wywiązywać. Ty byś rozumiem oddał kasę i nie walczył o swoje?

ashkeczup 01.02.2017 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1463144)
Nie ma honoru i godności? :lol:

Ma ważny kontrakt, z umów trzeba się wywiązywać. Ty byś rozumiem oddał kasę i nie walczył o swoje?

Mimo wszystko sporo za obustronne rozwiązanie. 150 już byłoby w porządku. Szczególnie jeśli byłby dogadany już z innym klubem.

Rezerwowy 01.02.2017 14:06

Jeśli jest dogadany z klubem innym to czemu mamy mu płacić cokolwiek? Odchodzi na zasadzie wolnego transferu i dziękuje dowidzenia. Ile będzie zarabiał w nowym klubie, więcej czy mniej już nas guzik obchodzi...

Nieciekawie wygląda natomiast sprawa Bartkowskiego, czytałem gdzieś że jest spokojny o testy medyczne i przechodzi do Wisły, a tutaj jakieś problemy z więzadłami :/

Siemion 01.02.2017 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1463144)

Przecież to on chce rozwiązać kontrakt a nie Wisła. Może domagać się pieniędzy za zerwanie umowy przez klub, ale tutaj mamy do czynienia z rozwiązaniem kontraktu za porozumieniem stron.

Co to w ogóle jest za filozofia? Klub rozwiązuje kontrakt i płaci. Zawodnik chce rozwiązać kontrakt i klub ma mu też płacić? W tym wypadku to zawodnik nie chce wywiązać się z kontraktu i prosi klub o negocjacje. Dlaczego w takim razie on nie ponosi kary? W przypadku, gdy klub chce rozwiązać kontrakt z zawodnikiem to jakoś nigdy polubownie nie da się tego zrobić tylko się każdy jeden najemnik kasy domaga.

BTW Przewinęło mi się powyżej żeby nie jechać po Mójcie, bo to Wiślak. Jaki ku*** Wiślak? Przyszedł pół roku temu, gra piach, kompletnie mu nie zależy, a ktoś mu jeszcze rangę podnosi. O Urydze nikt nie wspomni jakoś, że jest Wiślakiem i wychowankiem klubu, a byle najemnika już się wynosi na piedestał.

BTW2 https://twitter.com/KrzysiekTSW/stat...82705660600320

ashkeczup 01.02.2017 14:32

Raczej obu stronom zależy. Żeby darmozjadowi nie płacić, a on chce grać. Powtarzam jednak, że 320k to kpina

mitmichael 01.02.2017 14:38

Bartkowski przeszedl, Pol przeszedl wiec trzeba sie cieszyc, ze informacje sie potwierdzaja. Dlatego Sebak pisal, ze jutro bedzie ciekawie

St Yabol 01.02.2017 14:43

Jeżeli Mójta chce rozwiązać kontrakt, a nie klub i jeszcze domaga się kasy za to, to juz jest szczyt hipokryzji.

alexx6 01.02.2017 14:45

Jakiś ktoś tylu mu dał więc trzeba płacić

mitmichael 01.02.2017 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1463151)
Jeżeli Mójta chce rozwiązać kontrakt, a nie klub i jeszcze domaga się kasy za to, to juz jest szczyt hipokryzji.

Patrzy na poprzednikow, ktorzy sie sadzili, wycwanil sie to chce kokosy dostac a wie, ze klub nie moze sobie pozwolic na sadzenie bo wtedy mogliby zaplacic o wiele wiecej

ashkeczup 01.02.2017 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1463153)
Patrzy na poprzednikow, ktorzy sie sadzili, wycwanil sie to chce kokosy dostac a wie, ze klub nie moze sobie pozwolic na sadzenie bo wtedy mogliby zaplacic o wiele wiecej

Tylko, że w tym przypadku winy klub nie ponosi żadnej. Genkovowi czy innemu Jovanoviciowi nie płacili. Z tego co wiem pensje na tę chwilę są wypłacane dość regularnie...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl