![]() |
http://www.wislaportal.pl/32176,Pol_...Girona_FC.html
Kolejny może przyjść za darmo |
http://www.gironafc.cat/noticia/el-g...a-de-llibertat
teraz już chyba można powiedzieć oficjalnie Pol Llonch - witamy w Wiśle ! |
Niech się pochwalą kto odchodzi.
|
A odchodzi ktoś? Gdybasz czy masz info?
|
Uważam, że Wisła nie powinna mieć na rynku transferowym wrogów ani przyjaciół, powinna mieć swoje interesy. Jeśli Legia płaci np za Krzysztofa Mączyńskiego 300-400 tysięcy euro, on chce odejść przy założeniu, że pion sportowym jest wstanie za te środki jest pozyskać następce gdzie leży problem aby go sprzedać ? Wisła na ten moment musi odłożyć na bok rywalizacje z Legia. Oni grają już w zupełnie innej lidze. Warszawa jest wstanie podpisać Jędrzejczyka czy Tomasa Necida to znaczy, że nikt nie jest wstanie z nimi obecnie rywalizować. Jakieś pretensje do Krzyska o ewentualny transfer, rozmowy o honorze, zdrajcach, ogarnia mnie po prostu śmiech ja to czytam.
|
u nutz? 300-400k ojro? poniżej 800-900 bym nawet nie rozpoczynał rozmów
|
Cytat:
A nasza sytuacja nie jest tak zła, żebyśmy musieli go sprzedawać legii za takie ochłapy o jakich piszesz. |
Ja tam bardzo jestem zadowolony z naszej aktywności w bieżącym oknie transferowym. W ostatnich latach Cupiała, było tylko wieczne mydlenie oczu i działo się niewiele. Będą niewypały? Pewnie tak ale nie myli się tyko ten, który nic nie robi. Transfery to jest coś, co przyciąga nieprzekonanych na stadion. Wiele ludzi idzie na mecz, żeby zobaczyć nowego zawodnika. To są pieniądze dla klubu. Brawo nowy zarząd.
|
Kilka słów ode mnie na temat Evera Valencii. Jak macie Twitterka to podajcie dalej.
https://twitter.com/watch_esa/status/826106586913443845 |
Patrzac na ostatnie 4-5 okienek transferowych to obecne wydaje sie byc najciekawszym.
Ogladam regularnie filmiki ze zgrupowania. Rzuca mi sie w oczy, ze podczas kazdego treningu kladzie sie nacisk na zajecia okolopilkarskie, ktore maja zawodnikow rozwijac i pomoc im w lepszej grze. Sporo gry na jeden, gora dwa kontakty... Jesli przeloza to na mecze i bedzie skutecznosc to bedzie ciekawie. Ciekaw jestem co wtedy powiedza krzykacze na temat Ramireza. Fanem jego nie jestem, ale jak juz zostal trenerem to niech dostanie 3 mecze i zobaczymy. Biorac pod uwage gdzie klub byl pol roku temu (meres) i jaka jest wysokosc dlugow klubu to ilosc zawodnikow, ktora juz przyszla powala. Zapomnijcie panowie, ze 100 proc dochodow z transferow wychodzacych bedzie przeznaczonych na transfery przychodzace. Dlugi trzeba splacac, budzet bilansowac, a nie grajac w europejskich pucharach nie da sie tego zrobic inaczej niz sprzedajac zawodnikow. Placz jest o Jovicia. A co mieli zrobic? Jak z Arseniciem robia nam? Spuscic goscia do rezerw, nie wziac zlotowki i latem dac mu odejsc? Z niewolnika nie ma pracownika. Dostal kontrakt zycia byc moze, klub zarobil na dwoch nowych zawodnikow wiec nic tylko sie cieszyc z takiego obrotu spraw, a nie ze wyszlo minusowo. Mysle, ze latem pozegnamy Ondraska, bo chlop sie nie bedzie odnajdywal w nowej rzeczywistosci taktyczno-treningowej. |
Cytat:
|
A co z Buchalikiem ? Odchodzi, czy leczy kontuzję ?
|
Cytat:
|
siara - gdzieś mi się obiło o uszy, że może wrócić do Chorzowa
|
Cytat:
Cytat:
|
|
Jest takie powiedzenie: jak sie chcesz dojebac to sie dojebiesz :-)
Pomidorku, zluzuj. |
Cytat:
Zauwazcie ze Ondrasek to praktycznie nasz kluczowy piłkarz.Od niego sie wszytsko zaczyna. Bramkarz gra na NIEGO on przyjmuje zgrywa i akcja idzie do przodu.Zobaczcie sobie mecz u siebie ostatni z Legia ile piłke zgrywał Ondrasek. ,ile walczył,jak atakowal nawet bez piłki obronców.Ile w ten sposób robi miejsca dla Pawła,albo Zachary.Bez niego nasza gra stoi .Troche jak keidys w Liverpoolu tercet - Dudek na Heskeya ,a ten glową do Owena i tak cały mecz. |
Mam wrazenie, ze bedziemy grac nieco inaczej niz do tej pory, ale zaden ze mnie ekspert :-)
|
Cytat:
|
barti
To co? Ma wygrać główke, pobiec 40 metrów z piłką i brame zajebać? Wiń reszte zespołu, skrzydła szczególnie |
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie wiem, moze nie mam racji, ale to wyglada tak jakby nasz zespol mial szybciej operowac pilka. Prostopadle pilki na wolne pole po kilku klepkach w srodku pola, a do tego potrzeba zawodnika zwrotnego i szybkiego. Ewentualnie szybkie centry ze skrzydel, ktore tez nie do konca wymagaja roslego, postawnego goscia.
Zobaczymy. Ale wcale sie nie zdziwie jak Ondrasek odejdzie latem. W ogole te transfery, ktore sa przeprowadzane wygladaja mi na budowe zespolu pod katem przyszlego sezonu. Chyba sie pogodzono, ze top3 bedzie trudne, finanse nie pozwalaja, wiec sciaga sie zawodnikow, ktorych Ramirez ma wprowadzic w zespol. Ten plan byc moze zaklada wypromowanie Ondraska i sprzedaz go latem za niezle pieniadze. |
Jestem pod wrażeniem tej strony. Dziennikarstwo przed duże D
http://transfery.info/97428,niestrud...osc-pol-llonch Nie wiem jak w dobie takich mediów utrzymują się jeszcze takie wydmuszki jak PS np. |
Top 3? To, że Pani Prezes takie rzeczy mówi w wywiadach to nie znaczy, że tak myśli. Przecież nie powie, że utrzymają się i będzie ok.
Ondrasek naprawdę mało patelni zmarnował (mało miał). Problem w naszej grze leży w zaangażowaniu drużyny. Nie ma ruchu z przodu, który powodowałby dziury w obronie. Guerrier był... dziki, ale dzięki niemu właśnie mieliśmy więcej opcji rozegrania piłki. |
Cytat:
|
No dobra. Wiesz jaka jest różnica między Pawłem a Ondraskiem? Paweł B. marnuje setki ale dochodzi do nich bo przeważnie stoi tam gdzie właśnie sam powinien stać i sam sobie te setki wypracowuje. Ondrasek jest drewniany i nie umie podać precyzyjnie, kiwnąć i sam potyka się o własne nogi. Wiem że porównywanie tych dwóch zawodników nie ma sensu bo mają dwie różne specyfiki. Ale ja patrze pod kątem tego co wnoszą do zespołu. I kiedyś zrobiłem podobnie jak Ty. Cały mecz przyglądałem się Czechowi i doszedłem do takich wniosków. Jeżeli jednak odpali w tej rundzie, będę pierwszym który będzie pisał pieśni pochwalne ku jego czci.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl