![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
http://i47.tinypic.com/2hx0ysy.jpg |
Trybunę północną powinni zagospodarować kibice. Mogło by się tam znajdować więzienie dla obcych kibiców, którzy zostali namierzeni na sektorze ABG. A po meczu chodziły by tam wycieczki i oglądały 'zagubione' okazy!
Jeżeli to prawda że D jest golusieńka w środku po ponad roku od jej 'ukończenia' to nie mam pytań.... Skandal! |
Cytat:
W chwili obecnej mija 3 lata od daty zakończenia budowy tej trybuny, a miasto przez ten czas nie pomyślało aby wybudować wnętrze... Wewnątrz do dzisiaj nic się nie zmieniło: http://img718.imageshack.us/img718/8259/dscf3338qm3.jpg http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...0_09_89/11918/ |
Cytat:
|
Cytat:
|
Z takiego stanu rzeczy nie zdawałem sobie sprawy. Myślałem, że tam konieczna jest bardziej taka stricte wykończeniówka jak wylewki, płytki, tynki, kable, gniazdka, kible itp.
Wydaje mi się też, że w przypadku D pojawia się inny problem. Mianowicie, że zostanie ona wyłączona z użytku... Ile szerokości mają przejścia w tych wycięciach pomiędzy D, a nowymi trybunami? Obawiam się, że za mało jak na trybunę na przeszło 5,5tys. osób... :/ |
Jakby kogoś interesowało na którejś z wizyt u prezydenta dawno dawno temu.
Dotyczy D. Cytat:
|
Piszecie o braku klatek schodowych na D a to co niby jest ?
http://stadionwisly.info/files/gallery/71/15.jpg |
hmmmm schody?
z wiki Cytat:
|
A jak otworzy sie te drzwi na D to jest tam ziemia czy jest wylany beton?
|
To nazywasz klatką schodową? To są same schody. Przez takie schody mają wchodzić kibice na jedną z trybun na stadionie który kosztował prawie pół miliarda złotych?
|
Cytat:
|
Na żadnym zdjęciu nie doszukałem się klatki schodowej.
|
To wygląda bardziej jak jakieś schody techniczne, niż klatka schodowa dla kibiców. Wybudowane jedynie boczne zewnętrzne ściany trybuny. Gdyby faktycznie zaplecze powstało i wymagało jedynie wykończeniówki, to byśmy o tym wiedzieli, a na stronie klubu była fotorelacja. Budowę trybuny północnej obserwowałem (miałem już wtedy stałe łącze) i nie przypominam sobie ani galerii ani informacji odnośnie budowy wnętrza trybuny. Były za to deklaracje o jego wykonaniu zaraz po skończeniu głównej konstrukcji. Gdyby faktycznie brakowało jedynie wykończeniówki, to raczej wątpię że do tej pory nie skończyliby tego wnętrza. Tu rozchodzi się o większy koszt, czyli wybudowanie wnętrza od podstaw, inaczej by tyle czasu nie zwlekano z tym. Gdyby był stan surowy, to zapewne kibice wchodziliby wnętrzem już teraz, nie problem zamontować barierki aby spełnić wymogi bezpieczeństwa.
Cytat:
|
Te schody na 100% nie są technicznymi tylko docelowymi .
|
Cytat:
|
A czy ja napisałem gdzieś o stropach czy ściankach , mnie chodziło tylko o schody że są .
A do klatek schodowych brakuje im parę rurek jako barierki , tak jak kiedyś na A i B. |
Cytat:
Cytat:
|
Marco, macie tam pisarza od głupich tekstów, więc niech się wysili i pismo gotowe. Nie wiem czy Kempes pamięta, że budowę symbolicznie rozpoczął Kasperczak, a jedno z pierwszych krzesełek "przykręcał" Frankowski. Bojkotujemy stadion?
Oczywiście żartuję, by pokazać bzdurność niektórych zachowań. |
Powiem tak, jak sie potwierdzą informacje dotyczące wzięcia trybuny D przez tą organizacje o której nie wolno tu pisac...( a dzisiaj jeszcze Zbymak z zupełnie innego zródła mi o tym napisał) to będzie ciekawie..
Ciekawy jestem czy sobie z tym poradzą... Chociaż mimo tego co sie tu mówi jest tam kilku łebskich facetów, a przede wszystkim ludzi sukcesów i mogą to zrobić naprawde nieźle... Czyzby sie szykowala rewolucja w klubie na miare "wiary lecha" ? Z zaznaczeniem, ze nasi są sporo normalniejsi... Zobaczymy... ale w zasadzie pomysl z taką trybuną mi się nawet podoba... |
Czy musisz pisać tak tajemniczo?:P
|
Daj spokój, napisałem to tak, ze nawet średnio ogarnięty Wiślak po minucie zorientuje się o co chodzi::)
|
Szok. To byłoby naprawdę "coś".
|
Że to SKWK ma sobie zarządzać D (utrzymywać porządek wśród ludzi w taki sposób jaki chce, organizować catering) to pomysł dość stary - miło, że nowy prezes, z tego co piszesz, ma kontynuować ten kierunek.
Ale chyba nie wpadli z miastem przypadkiem na to, żeby to SKWK sobie samo klatki schodowe zbudowało...? :] Cytat:
|
Cytat:
Żuraw z Majchrowskim http://www.wislasoccer.com/foto/galeria/401.jpg Miętta i Czerwiński http://www.wislasoccer.com/foto/galeria/403.jpg Kasperczak obecny jak cała drużyna i ja :D Nie traktować poważnie bo znów się burza rozpęta :D |
Cytat:
|
Cytat:
Myślę ze oni prędzej sobie znajdą partnerow gotowych w to zainwestowac niż miasto, lub klub... a w dodatku zagwarantują im porządek i niezły zbyt... Co do tej psychozy to mialo być tak na pół serio... Zeby sie każdy zorientował o kogo chodzi:D |
Zlecone mówisz... no to się wreszcie w odpowiedzi na interpelacje czymś pochwalą.
Resztę trybuny = mówisz o zagospodarowaniu zaplecza, np. na pub, si? |
a skąd my to mamy wiedziec? :)
kto będzie sprzedawał napoje, kiełbaski itd... wyjdzie w praniu... na pewno będzie tam zaplecze bufetowe... moze "u wiślaków" przeniosą lub zrobią filie? Przeciez to mekka skwk... ale az takich szczegółów to nie znamy |
|
Powiem tak: najważniejsze, żeby miasto rzeczywiście oddało tą trybunę tak, żeby dało się tam wejść od pierwszego meczu w lipcu. Na dzień dzisiejszy najważniejszy "nius" to to, co napisał Zbymak, że zlecono te niezbędne prace.
A już urządzenie tego i oddanie kibicom - jak wspomniałem nie jest to pomysł nowy. I na pewno pomysł bardzo rozsądny. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ciekawy jestem, jak będzie stadion wyglądał z kopca w nocy przy zapalonych jupiterach.
Będzie miazga |
Najlepiej jeśli konkretna osoba/organizacja jest odpowiedzialna za konkretne sprawy. Więc jeśli ten news z SKWK i trybuną D się potwierdzi to będzie fajny ruch ze strony klubu. O ile nie zgadzam się z publikowanymi czasami tekstami na stronie internetowej stowarzyszenia (o czym piszę w innym temacie), to myślę że są tam osoby, które poradzą sobie z tym zadaniem. Szczególnie, że będzie im na pewno bardzo zależeć, żeby wszystko wyszło jak należy.
Czekamy zatem na potwierdzenie tejże informacji i szczegóły współpracy. No i tak jak już ktoś pisał, obyśmy na pierwszy mecz ligowy mogli korzystać z D i mieli choćby klatki schodowe oddane do użytku |
Ze swojej strony nic więcej nie powiem oprócz tego, że moim zdaniem zagospodarowanie i inwestycja w sektor D to naprawde bardzo ciężkie zadanie. Począwszy od tego, że nie ma i nie będzie tam szczególnie dużo miejsca na catering i inną komercję a skończywszy na tym, że na dzisiaj trybuna jest praktycznie pusta pod spodem (co może się oczywiście zmienić).
|
Cytat:
Kiedy można się spodziewać jakiś konkretów w tej sprawie? |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl