Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

brylant17 04.02.2015 17:45

Patrzcie co odkopałem

Cytat:

Marko Jovanović, który kilka dni temu przechodził szczegółowe badania w Szwajcarii, jest już w Polsce. Jak zapewnił nas w krótkiej rozmowie, stan jego zdrowia jest dobry

„Byłem w Szwajcarii cztery dni, tam zostałem poddany wszystkim badaniom. Wyniki badań są dobre, a lekarze powiedzieli mi, że mogę normalnie trenować. Jedyną kwestią jest to, czy będę zażywał dodatkowo lekarstwa czy nie” – w skrócie opisał wizytę w specjalistycznej klinice obrońca Wisły.

Sztab medyczny krakowskiej drużyny, z doktorem Mariuszem Urbanem oraz prof. dr hab. med. Piotr Podolcem z Krakowskiego Szpitala Specjalistycznego im. Jana Pawła II - lekarzem prowadzącym piłkarza w Polsce - czeka na wyniki wszystkich badań, które zostaną przesłane do klubu, aby móc odnieść się do oceny specjalistów ze Szwajcarii. „Jeśli nasi lekarze potwierdzą tę opinię, to wtedy będę mógł grać. Mam nadzieję, że na mecz z Pogonią będę już gotowy, bo trenuję normalnie od dwóch miesięcy i czuję się dobrze. W gierkach, na początku, było ciężko, ale z każdym treningiem jest lepiej” – zapewnia Marko.

Jak zawodnik Białej Gwiazdy ocenia swój powrót do zajęć z zespołem? „Jeszcze nie jestem przygotowany na sto procent, ale najważniejsze, że dobrze się czuję. Oczywiście forma przyjdzie z czasem, to jest normalne. Trener również jest optymistą, szczególnie, że sytuacja kadrowa drużyny jest ciężka, dlatego czekamy tylko na zielone światło od polskich lekarzy. Możliwe, że uda mi się zagrać w sobotę w rezerwach - zobaczymy, nie jest to jeszcze pewne, ale fajnie byłoby wystąpić na murawie w jakimś wymiarze czasu, żeby krok po kroku wrócić do optymalnej formy" – kończy.

A. Koprowski
Biuro Prasowe Wisły Kraków SA
To jest z kwietnia tamtego roku.Ja widzę to tak gość jest zdrowy Wisła się go pozbyła by odciążyć budżet

KOMINEK 04.02.2015 17:56

Tak przecież Jova był badany nie tylko w Polsce i nikt mu nie dał zgody. Prawda jest taka, że różnych miejscach różne rzeczy można załatwić. Jeśli wtedy papiery z Szwajcarii były OK to dlaczego wtedy nie szedł do sądu.

wiertar 04.02.2015 18:04

bo mial kontrakt i jeszcze myślał że bedzie grać?

Babba 04.02.2015 20:19

Jeśli Jovanovic jest taki zdrowy to by po tym powrocie ze Szwajcarii prawie rok temu grał w piłkę, a nie wegetował. Coś musi być na rzeczy z jego zdrowiem skoro od kwietnia polscy lekarze nie wydali zgody na grę w Wiśle,mającej problemy kadrowe.

arti 04.02.2015 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Babba (Post 1389559)
Jeśli Jovanovic jest taki zdrowy to by po tym powrocie ze Szwajcarii prawie rok temu grał w piłkę, a nie wegetował. Coś musi być na rzeczy z jego zdrowiem skoro od kwietnia polscy lekarze nie wydali zgody na grę w Wiśle,mającej problemy kadrowe.

konia z rzędem to zna prawdę. zanosi się na kolejny kłopot dla Wisły... oby nie.

filemon 04.02.2015 21:33

Jeszcze się samoubiczujcie niektórzy :-)

Nie będzie żadnego problemu dla Wisły.
Marko zalegał na liście płac, komtrakt miał ostatni z ery Holendrów a w jego miejsce ściągnieto lepszego Guzmicsa. Tak więc był on Wiśle zbędny.
Prawnie skoro wykonano badania (i to nieraz), które uniemożliwiały mu kontynuowanie gry w Wiśle, to kontrakt został rozwiązany skutecznie, a obecna diagnoza cudotwórców ze Szwajcarii niczego nie zmienia.

Bronex 04.02.2015 21:47

Sprawa jest absurdalna. Ktoś chyba tego Jovanovicia w tej Szwajcarii robi nieźle w konia. Nie wierzcie w takie rzeczy! To co ?!?! Wisła mając trudną sytuację kadrową specjalnie by latami sabotowała karierę sensownego zawodnika tylko po to ,żeby nie mieć z niego pożytku i potem rozwiązać jednostronnie kontrakt? Totalny idiotyzm. Poza tym, ludzie!!! Jeżeli facet ma diagnozę poważnej choroby ,która eliminuje go z czynnego zawodowego uprawiania dyscypliny sportowej (czytaj odbiera mu źródło utrzymania) to przecież tylko skończony łoś by się oparł na werdykcie jednego grona lekarzy. Takie badania przecież należałoby kilka razy powtórzyć w funkcji czasu najlepiej przez różne podmioty. Mnie to zakrawa na albo jakiś wałek ze strony zawodnika albo cud. Tutaj jestem obłożnie chory ,a za chwilę jadę do kliniki w Szwajcarii i super mogę uprawiać sport na pełnym obciążeniu? Wiadomo ,że błędy lekarskie mają miejsce ,ale to nie jest jakieś wielki odsetek nawet w Polsce. Tym bardziej w przypadku rzadkich schorzeń.

wściekłe pięści węża 04.02.2015 21:59

Jest też oczywiście szansa, że Jovanovic żadnego wywiadu nie udzielił, albo powiedział w nim co innego. ;)

Tak czy siak, podobnie jak kilku przedmówców, uważam, że Wiśle nic nie grozi z prawnego punktu widzenia. Zgodnie z orzeczeniem polskiego lekarza nie był zdolny do pracy. To że rok się u nas przebujał, to tylko dobra wola Wisły. Za którą widać jak podziekował... jeśli to ze sprawą w sądzie jest prawdą.

iiYama 04.02.2015 22:52

Wisła będzie zagrożona jedynie w przypadku, gdyby na jej prośbę lekarze fałszowali wyniki, aby na tej podstawie mogła rozwiązać jednostronnie umowę z pracownikiem.

Jeśli klub jest czysty nie powinien się obawiać.

Bartosz 04.02.2015 23:36

No bez jaj, wyłożyliśmy za niego swego czasu 0,5 mln € - nie wierzę w jakieś fałszowanie wyników.

Kocur 05.02.2015 07:31

Wielka bzdura i nie ma się co podniecać.

Przepisy są takie a nie inne, nie mogę jechać do Francji zrobić badań okresowych czy wstępnych, nieważne czy jestem piłkarzem czy kierowcą autobusu. Zrobił sobie w Szwajcarii, niech gra w Szwajcarii.

Teraz płacz nad zawodnikiem, a jakby dostał zawału podczas meczu i klub by płacił xxx mln odszkodowania to ciekawe jakie mieliby miny co poniektórzy.

TOMEK 11 05.02.2015 10:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1389570)
Jest też oczywiście szansa, że Jovanovic żadnego wywiadu nie udzielił, albo powiedział w nim co innego. ;)

Tak czy siak, podobnie jak kilku przedmówców, uważam, że Wiśle nic nie grozi z prawnego punktu widzenia. Zgodnie z orzeczeniem polskiego lekarza nie był zdolny do pracy. To że rok się u nas przebujał, to tylko dobra wola Wisły. Za którą widać jak podziekował... jeśli to ze sprawą w sądzie jest prawdą.

Cytat:

- Jestem bardzo rozczarowany tym co zrobił klub, bo nie zasłużyłem na takie traktowanie. Mam jeszcze przez rok ważny kontrakt i mam zamiar podać Wisłę do sądu. Nie chcę rozmawiać o tym przez co przeszedłem w Krakowie. Wszystkie moje argumenty zostaną przedstawione przed sądem i w pozwie, który zostanie złożony - powiedział na łamach serbskich mediów Marko Jovanović, któremu "Biała Gwiazda" wypowiedziała przed kilkoma dniami kontrakt.
jestem wk.urwiony i zniesmaczony

Bartosz 05.02.2015 10:39

To niesamowite, że niektórzy przy sporach klub vs zawodnik ZAWSZE stają po stronie zawodnika a nie klubu przy którym są x lat,
który lwią część naszego krakowskiego społeczeństwa wychował, ukształtował etc.

A może Ci niektórzy to znają Wisłę jedynie z meczów na otwartym paśmie?

gypsy 05.02.2015 10:39

Jeżeli naprawdę tak powiedział, to... ja pie*dolę, ludzka niewdzięczność nie zna granic. Przez rok klub utrzymywał inwalidę, a ten teraz tak się odpłaca, bo mu jakiś znachor powiedział, że tak w ogóle to jest zdrowy jak ryba... No ja nie mam pytań w ogóle. To już jest chciwość i zwęszenie łatwej kaski.

63.5 Kg 05.02.2015 10:43

I proszę mu tutaj placze,lamenty itd...
A tu Marco okazal się kolejnym zwykłym najemnikiem...

FraMat 05.02.2015 11:55

Przyznaję, że początkowo miałem nadzieję, że te teksty Marko o prawnikach, to miałoby chodzić co najwyżej o to, że facet chce przywrócenia umowy, żeby nadal grać dla Wisły, oddawać dla niej siły i zdrowie na boisku, że gość chce powiedzieć, że przyda się jeszcze drużynie.
Jeśli ten test Jestem bardzo rozczarowany tym co zrobił klub, bo nie zasłużyłem na takie traktowanie. Mam jeszcze przez rok ważny kontrakt i mam zamiar podać Wisłę do sądu. Nie chcę rozmawiać o tym przez co przeszedłem w Krakowie. Wszystkie moje argumenty zostaną przedstawione przed sądem i w pozwie, który zostanie złożony jest prawdziwy to są dwa wnioski:
- Marko jest kolejnym, pazernym na kasę najemnikiem (no, ale to ludzkie - każdy walczy o swoje i tu go rozumiem, choć nie popieram)
- Ciekawe ile w klubie jest jeszcze schowanych w szafie trupów, które co chwilę będą z niej wypadały.

Mam też nadzieję, że klub rozwiązał umowę z Marko legalnie, czysto i że nikt nie będzie się mógł do niczego przyczepić.

Swoją drogą jestem ciekaw, czy coś nie wybuchnie za jakiś czas w sprawie Osmana....

stalsanok1946 05.02.2015 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1389596)
I proszę mu tutaj placze,lamenty itd...
A tu Marco okazal się kolejnym zwykłym najemnikiem...

a cos Ty myslal? kazdy z ery holendrow takim byl,co najlepsze typowy Sarki czy Gurrier tez takimi sa,liczy sie kasa i jeszcze raz kasa

jak bylo z LKS? klub nie mial pieniedzy na nic,o pensji dla zawodnikow nie wspominajac,to owczesni pilkarze LKS (wsrod nich polacy) popisali pisma do odpowiednich organow by te pensje odzyskac i nie odzyskali,a LKS spadl do IV ligi za banktructwo - ogolem jesli chodzi o kase to pilkarz wbije ostatni gwozdz do trumny swojemu klubowi nie patrzac na nic

kristos 05.02.2015 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1389601)

Swoją drogą jestem ciekaw, czy coś nie wybuchnie za jakiś czas w sprawie Osmana....

Niestety ,to wcale nie jest wykluczone.
Biednemu zawsze wiatr w oczy wieje a hieny to wykorzystują.

piotek 05.02.2015 13:36

A ja się swojego czasu zastanawiałem, jak czują się kibice ŁKSu, Widzewa...

wiertar 05.02.2015 14:38

Biedaczysko, Gaszynski jednak mogł chujowi dać ten etat skauta... Juz widze jak odzyskuje forme bo ponad roku jakich kolwiek treningów

siemstein 05.02.2015 14:41

Spokojnie panowie, Jovanović nic nie ugra w tym sądzie. Żeby mógł grać potrzebował zgody POLSKIEGO lekarza. A, że nie dostał, no to problem z głowy. Mógł od całego świata dostać zgodę na grę, ale jeśli od polskiego lekarza nie dostał, nie mógł trenować i grać w Wiśle. Mam nadzieję, że na tym się sprawa zakończy

63.5 Kg 05.02.2015 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1389622)
Spokojnie panowie, Jovanović nic nie ugra w tym sądzie. Żeby mógł grać potrzebował zgody POLSKIEGO lekarza. A, że nie dostał, no to problem z głowy. Mógł od całego świata dostać zgodę na grę, ale jeśli od polskiego lekarza nie dostał, nie mógł trenować i grać w Wiśle. Mam nadzieję, że na tym się sprawa zakończy

To oczywiście jest prawda...musi być zgoda polskiego lekarza...

FredzIo 05.02.2015 15:26

Ludzie pogódźcie się w końcu z tym, że wszyscy piłkarze są najemnikami i będą ubiegać się o swoje racje. Tak samo zrobi Brożek, Głowacki i każdy inny piłkarz, który będzie czuł się pokrzywdzony.
To wszystko jest teraz tak przedstawiane, że wydaje się, że Wisła ma racje. Wiemy jednak, że w ostatnim czasie Wisła przegrywa wszystkie procesy sądowe. Jedyny jaki pamiętam wygrany to ten w sprawie Marcelo.

filemon 05.02.2015 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FredzIo (Post 1389627)
wszyscy piłkarze są najemnikami i będą ubiegać się o swoje racje. Tak samo zrobi Brożek, Głowacki i każdy inny piłkarz, który będzie czuł się pokrzywdzony.

Stek bzdur.
Brożek czy Arek nieraz się czuli pokrzywdzeni dostając wypłatę o kilka miesięcy za późno czy przez wiele miesięcy jej nie dostając, a po prostu czekali, bo wiedzą w jakiej sytuacji jest klub.

FredzIo 05.02.2015 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1389628)
Stek bzdur.
Brożek czy Arek nieraz się czuli pokrzywdzeni dostając wypłatę o kilka miesięcy za późno czy przez wiele miesięcy jej nie dostając, a po prostu czekali, bo wiedzą w jakiej sytuacji jest klub.

No i jak jej nie dostaną to tak samo pójdą z tym do sądu. Piłkarze są pogodzeni z opóźnionymi wypłatami i wytrzymują póki co. Zapewniam jednak, że nikt nie odpuści tych pieniędzy.

Reserve 05.02.2015 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FredzIo (Post 1389629)
No i jak jej nie dostaną to tak samo pójdą z tym do sądu. Piłkarze są pogodzeni z opóźnionymi wypłatami i wytrzymują póki co. Zapewniam jednak, że nikt nie odpuści tych pieniędzy.

Pozostaje tylko się cieszyć że oni nie myślą tak jak Ty;)

c. 05.02.2015 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FredzIo (Post 1389629)

Jak pójdą to będziesz snul swoje teorie spiskowe a na dziś dzień nie posądzaj Brożka a tym bardziej Głowackiego że pozwaliby swój ukochany klub w którym spędzili więcej czasu niz polowa wypowiadających się tutaj, i który ich ukształtował jako człowieka i pilkarza do sądu. Bo były często chude laty, gorsze momenty, chujowe wręcz i nigdy nie bylo problemów z Brożkiem czy Głowackim.

R33 05.02.2015 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946 (Post 1389606)
jak bylo z LKS? klub nie mial pieniedzy na nic,o pensji dla zawodnikow nie wspominajac,to owczesni pilkarze LKS (wsrod nich polacy) popisali pisma do odpowiednich organow by te pensje odzyskac i nie odzyskali,a LKS spadl do IV ligi za banktructwo - ogolem jesli chodzi o kase to pilkarz wbije ostatni gwozdz do trumny swojemu klubowi nie patrzac na nic

A Wy jakbyście wypłat nie dostawali od swoich pracodawców to co byście zrobili?

c. 05.02.2015 17:01

Nie wszyscy traktują ukochany klub jako jedynie miejsce pracy czy stragan z rybami.. nie mylcie pojęć.

To nie jest pan Józek spod 4 u ktorego pracowalem 2 dni na czarno i pomalowalem mu sciane i mi nie wyplacil dodatkowych 200 zl. Oczywiscie dla paru pilkarzy tak beda postrzegac nasz klub bo ch.uj wbijają w Wisłę i rzeczywiscie traktują ją jako jedynie miejsce pracy.

Poza tym w tym wypadku Jovanoviciowi nie nalezala sie zadna wyplata skoro lekarze wydali orzeczenie o jego niezdolnosci o dalszym wykonywaniu zawodu.
To normalne, ze Wisla wypowiedziala umowe, kazdy klub by tak postąpil.

Wiec nie pisz "jakby nie dostawali wyplat.." jakich wyplat? za co? za ladne oczy mial dostawac wyplatę?

To nie Wisla o tym zadecydowala tylko lekarze. A ja, TY czy Wisla nie moze byc madrzejsza od specjalistow w tej dziedzinie i skoro oni wydaja papier ze gosc nie moze grac dalej zawodowo w pilke to naturalnym kolejnym ruchem jest, ze klub rozwiazuje umowe z pilkarzem ktoremu lekarze zakazali wykonywac swoj zawod.

FredzIo 05.02.2015 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez c. (Post 1389636)
Wiec nie pisz "jakby nie dostawali wyplat.." jakich wyplat? za co? za ladne oczy mial dostawac wyplatę?

Kontrakty zawierane z piłkarzami gwarantują im pensje, nawet jeśli są kontuzjowani. Kwestia zapisów zawartych w kontrakcie, jeśli była tam opcja rozwiązania w razie trwałej niezdolności do gry to wszystko jest w porządku. Doświadczenie jednak uczy, że Wisła zazwyczaj nie ma racji i przegrywa większość spraw w sądzie np. z Genkowem, Wilkiem, Mandziarą, Jovanicem, Cantoro, Kokoszka. Tyle to wiem z pamięci, a jeszcze coś by się znalazło.

szprotson 05.02.2015 18:10

a moze klub by pozwał Marko bo z punktu widzenia klubu teraz jest sytuacja bardzo jasna i klarowna. Marko na siłe próbuje cos ugrac a Wisła wizerunkowo traci jakby nie było.

jaszczur90 05.02.2015 20:14

Narazie brak oficjalnej wiadomości /informacji ze strony klubu . Powinni wypuścić jakieś sprostowanie. Udawanie ,że nic nie wiedzą tylko potęguje domysły kibiców.

Reserve 05.02.2015 20:50

Spokojnie, daję głowę że się pojawi

Prezydentowa 06.02.2015 09:15

A może by tak poczekać do jakiegoś obszerniejszego info niż wywiad z serbskich mediów i dopiero wtedy wieszać psy na Marko/klubie?
Fakt, na bazie aktualnego info wygląda to tak, jakby Jovanović pogrywał podle, ale dajcie spokój z osądzaniem, jak na razie nic nie wiadomo. Skąd wiecie, jak za kulisami wyglądał ten okres, kiedy nie grał, jak wyglądało rozwiązywanie umowy?
Tak samo w drugą stronę - póki nie wiemy, że klub czegoś znów nie dopilnował, to sami robimy sobie ujmę na wizerunku...
Jest sytuacja dziwna i należałoby poczekać na jakieś info z klubu, a nie snuć domysły.

Smuga 07.02.2015 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prezydentowa (Post 1389660)
A może by tak poczekać do jakiegoś obszerniejszego info niż wywiad z serbskich mediów i dopiero wtedy wieszać psy na Marko/klubie?
Fakt, na bazie aktualnego info wygląda to tak, jakby Jovanović pogrywał podle, ale dajcie spokój z osądzaniem, jak na razie nic nie wiadomo. Skąd wiecie, jak za kulisami wyglądał ten okres, kiedy nie grał, jak wyglądało rozwiązywanie umowy?
Tak samo w drugą stronę - póki nie wiemy, że klub czegoś znów nie dopilnował, to sami robimy sobie ujmę na wizerunku...
Jest sytuacja dziwna i należałoby poczekać na jakieś info z klubu, a nie snuć domysły.

Dokładnie. Póki, co mamy de facto słowo przeciwko słowu i nic ponad, to.

mitmichael 15.02.2015 11:32

Dzisiaj 33 urodziny obchodzi Nikola Mijailović - to był gosc :)

brylant17 15.02.2015 19:50

Zastanawia mnie jedno jak Probierz daje sobie rade w Jadze? Dostał czas? widać koleś ogarnął młokosów transfery może nie najlepsze,ale koleś robi wyniki czy Wiśle zrobiono błąd i się go za szybko pozbyli ? czy Probierz był za słaby na Wisłę.

ulTraS 15.02.2015 19:54

przyszedł w złym momencie

KOMINEK 15.02.2015 21:29

Wiem że będzie krzyk ale nie bez powodu Smuda nie przedłużył umowy Radkowi Sobolewskiemu tyle w temacie Probierza

ASecond17 16.02.2015 11:30

W Wiśle, jak na warunki Wisły, Probierz miał dużo czasu. A obecnie jest ledwo 3 punkty przed nami, zobaczymy po 37 kolejkach.

Podobałoby się Wam, gdyby zamiast Buchalika ciągle grał Mateusz Zając? Albo gdyby Stilicia nie wziął na inaugurację do Gdańska, bo mu się kontrakt kończy? A tak robił i robi Probierz. Jego nie przez przypadek najsilniejsze kluby nie chcą, bo trener powinien sprawiać, że drużyna pójdzie za nim, a Probierz często drużyny rozsadza. Nieistotne, u nas jest spalony.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl