Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Semper Fidelis 1985 23.06.2011 15:44

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...8345547409.jpg

Ch*j z transferami nie chcą to nie!

River 23.06.2011 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baro1995 (Post 1115099)
Znowu pojawił się temat Rogera w Wiśle,moim zdaniem Roger musi mieć kogos kto będzie zapierdzielał na to,żeby on mógł grać na luzie tak jak mu to najlepiej wychodzi i wtedy to się sprawdza,tak jak się sprawdzało na Euro,Myślę,że zgodziłby by się na zarobki na poziomie 400tyś.Euro ,grecy chcą się go koniecznie pozbyć bo kasuje prawie 600 tys,więc kwota odstępnego duża by nie była,co o tym myślicie ?

Roger w Wisle to sie moze co najwyzej utopic.

marcin_częstochowa 23.06.2011 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez virus_nh (Post 1114837)
Było mówione, że JW nie zgodzi się na transfer Sobiecha do innego polskiego klubu by nie wzmacniać swoich rywali.

Było też mówione, że Mierzejewski nie jest na sprzedaż nawet za 6 milionów euro. :D
Dać im 250k i ze dwóch ogórków (np. Łobo)
Taki napastnik Wiśle by się przydał bez wątpienia.

baro1995 23.06.2011 16:08

Takiemu pontonowi zatonięcie raczej nie grozi :D Semper,to,że SV jest w Holandii znaczy jedynie,że transfery są już dopięte,a poza tym istnieją takie przedmioty jak fax i telefon więc można w razie co jeszcze wszystko dopiąć.Trzeba spokojnie czekać i tyle.

baro1995 23.06.2011 16:24

No ale nie zapominaj kto SV zatrudnił,więc gdyby nie Boguś Stana by u nas nie było.No niestety Basałaj słowny co do terminów nigdy nie był,ja też jestem zdania,że lepiej podać termin późniejszy,ale w 100% pewny niż podawać jeden potem przesuwać i znowu bo to profesjonalne niestety nie jest. Niby tam nasze nowe gwiazdy już w klubie fotki z koszulkami robiły. :D Trzeba czekać innego wyjścia niestety nie mamy.

zaskroniec 23.06.2011 16:29

baro1995, ma racje, bez Basałaja ni Stana, ni Roberta by z nami nie było , ale coś się wydłużyło z transferami, to już płacz, jaki to Bogdan zły i niesłowny.

matkur 23.06.2011 16:57

może coś nie poszło, tak jak z Meliksonem i dlatego już nie chcieli nic powiedzieć.
Meliksona jak szybko oglosili że na testy przyleciał a tydzień czekaliśmy aby podpisali kontrakt. Wszystko się wyjaśni, lepiej żeby się nie śpieszyli. dajmy im czas:)

tedyy 23.06.2011 19:55

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...ka-z-balkanow/

może to My

mitmichael 23.06.2011 20:05

Czyli plotki staly sie faktem - a takie marudzenie było, ze jeszcze nie zostali podpisani

HEDu 23.06.2011 20:15

ten jest słaby, pownien byc Despotovic

AYALA 23.06.2011 20:19

z Mainz to chyba nie ma konkurowac tam kontrakty są na poziomie 500-600 tyś € za sezon.

Tak jak było rok temu z Djurovskim z Vojvodiny,wybrał Metallurga Donieck.

Despotovic za wiele tych ofert nie ma bo ma już 29 lat ale nam by sie przydał

krkgiba 23.06.2011 20:43

a gdyby tak ponownie zainteresować się Robakiem, jeśli wróci do Widzewa?

Angmir 23.06.2011 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krkgiba (Post 1115496)

Popieram za jakieś 600 tyś euro może by go oddali - sam osobiście wolał bym młodszego gracza, ale myślę że ten cały Despotovic lepszy nie był, a 800 tyś za niego chcieli. Ogólnie myślę że Widzew na pewno puścił by Robaka tylko jest jedno ale - Robak byłby dostępny najwcześniej w sierpniu albo dopiero zimą bo wiadomo jże sprawy z turkami szybko się nie rozwiążą.

marek2a 23.06.2011 21:30

Kowalski 5-tym stoperem,to mi się podoba.Jeszcze dobrze Łobo do Jagi wytransferować i git

CH. 23.06.2011 21:32

To jak jesteśmy przy Despetovicu to info od lolka jest takie że zachowuje się jak dziewica.. raz chcę, raz nie chcę, rozkapryszone dziecko. Z dala od takich piłkarzy. Stan zresztą mówił że szuka też piłkarzy którzy mają równo pod kopułą.

Angmir 23.06.2011 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marek2a (Post 1115537)
Kowalski 5-tym stoperem,to mi się podoba.Jeszcze dobrze Łobo do Jagi wytransferować i git

Kowalski do 1 ligi - im szybciej od nas odejdzie tym lepiej dla jego kariery. Bez obrażania - ale od dawna wida ze Ekstraklasa to nie jego poziom a co dopiero LE czy LM.

A co do Łobo to jeszcze zobaczycie bedzie wymiatał tak gdzie go przygarną.

Bąbel 23.06.2011 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krkgiba (Post 1115496)

Stan kiedyś powiedział, że Robak był dwa razy droższy od Genkowa, więc żeby się go opłacało, musieliby obniżyć cenę 5 razy:P

krkgiba 23.06.2011 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bąbel (Post 1115595)
Stan kiedyś powiedział, że Robak był dwa razy droższy od Genkowa, więc żeby się go opłacało, musieliby obniżyć cenę 5 razy:P

no tak, ale w tym momencie w Widzewie cierpią na brak pieniędzy (nigdy ich za wiele nie mieli), poza tym - jeśli wróci do nich Robak to nie wiem czy on będzie zainteresowany grą w Widzewie, skoro łyknął już trochę innego, lepszego? świata - jeśli zechcą go puścić za 500-600 tys euro - brałbym go.

GaoFeng 24.06.2011 05:21

Kilku ciekawych zawonikow z MS U-17:

-Keven Aleman Kanadyjczyk, lewonozny "attacking midfielder", bardzo dobra technika, szybki, dobry dribbling i obecnie wolny zawodnik
-Victorien Angban defenywny pomocnik (blad na transfermarkt), dobra technika, dobry przeglad pola i wygrywa wielu pojedynkow defensywnych, gra obecnie dla Stade d'Abidjan
-Drissa Diarrassouba szybki i bardzo dobrze wyksztalcony skrzydlowy, gracz Ivoire Academie

Skroty wszytkich meczow mozna ogladac tutaj, a mecze na zywo na Eurosporcie.

misiek088 24.06.2011 06:49

A może Smolarek ?
Podobno "nie jest zainteresowany" graniem w Poloni, jest doswiadczony, ostatnio w niezlej formie no i Polak :D

tarantulaw2 24.06.2011 07:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez misiek088 (Post 1115675)
A może Smolarek ?
Podobno "nie jest zainteresowany" graniem w Poloni, jest doswiadczony, ostatnio w niezlej formie no i Polak :D

Mam nadzieję, że to był tylko kiepski żart.

Antystenes 24.06.2011 08:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez misiek088 (Post 1115675)
A może Smolarek ?

To akurat jego wielka wada.
Tyle lat próbowaliśmy wejść do LM z Polakami i nic. Teraz na przekór polskiej myśli szkoleniowej vide idea Piechniczkowska stawiamy na profesjonalizm obcokrajowców.
Tylko takt i dobre wychowanie każą mówić Maaskantowi i Stachowi, ze "szukamy także Polaków":D
Jakich Polaków? :rotfl: Nie bądźcie naiwni. W Wiśle teraz jest zalążek profesjonalizmu. Cupiał już za dużo włosów na głowie stracił, żeby użerać się z kolejnymi gwiazdami, co dadzą ciała w najważniejszych momentach.
Polską gwardię buduje Wojciechowski. To znaczy teraz będzie zaczynał od nowa, bo mu odziwo Sobiech i Smolarek fochy strzalają:shock::D

Bąbel 24.06.2011 08:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krkgiba (Post 1115602)
no tak, ale w tym momencie w Widzewie cierpią na brak pieniędzy (nigdy ich za wiele nie mieli), poza tym - jeśli wróci do nich Robak to nie wiem czy on będzie zainteresowany grą w Widzewie, skoro łyknął już trochę innego, lepszego? świata - jeśli zechcą go puścić za 500-600 tys euro - brałbym go.

myślę, że krzykną sobie za niego 300tys ojro, cena jak najbardziej do zaakceptowania, nadaje sie jako zmiennik.

fanfan 24.06.2011 08:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bąbel (Post 1115691)
myślę, że krzykną sobie za niego 300tys ojro, cena jak najbardziej do zaakceptowania, nadaje sie jako zmiennik.

Ja od Robaka wolałbym Grzelczaka . Ma gościu papiery na granie .

JrQ- 24.06.2011 09:15

Smolarek byłby dobry, końcówka w jego wykonaniu była bardzo dobra.

TOMEK 11 24.06.2011 09:27

http://www.transfermarkt.de/en/jonat...ler_53444.html

niech Stan załatwia :D

baro1995 24.06.2011 09:38

No to odpłynął nam kolega :D Bynajmniej z takim graczem można forsować wrota Ligi Mistrzów:)

Grzadq 24.06.2011 10:35

Z robakiem mogą być problemy natury pozasportowej, mianowicie komunikacja. Facet ni w ząb nie umie NIC po angielsku. Jak wyobrażacie sobie komunikacje pomiędzy nim a Maaskantem? Tłumacza sobie zatrudni, czy Mały będzie mu tłumaczyl? :rotfl:

I nie pisać nic o języku futbolu. Co innego "pass the ball" a co innego wyjaśnianie zawiłości taktycznych na odprawach.

Angmir 24.06.2011 10:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 1115757)
Z robakiem mogą być problemy natury pozasportowej, mianowicie komunikacja. Facet ni w ząb nie umie NIC po angielsku. Jak wyobrażacie sobie komunikacje pomiędzy nim a Maaskantem? Tłumacza sobie zatrudni, czy Mały będzie mu tłumaczyl? :rotfl:

I nie pisać nic o języku futbolu. Co innego "pass the ball" a co innego wyjaśnianie zawiłości taktycznych na odprawach.

Żeś dowalił - a Serbowie to pewnie poligloci o Nunesie - handlarzu narkotyków z Argentyny nie wspomnę. Statystycznie Polacy znają angielski lepiej niz inne narodowości.
Nie masz o czym pisać to nie pisz w ogóle, a nie wymyślasz problem tak gdzie go niema. Robaka u ans nie ma i chyba nie będzie.

JrQ- 24.06.2011 10:41

Mały też nie umie, a jakoś daje radę.
Nie mniej jednak Robak jest po prostu drogi i cienki.

serek.c2 24.06.2011 10:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1115760)
Nie mniej jednak Robak jest po prostu drogi i cienki.

I to powinno zamknąć dyskusję o Robaku - facet jest zdecydowanie za słaby na Wisłę.

Grzadq 24.06.2011 11:33

Cytat:

Żeś dowalił - a Serbowie to pewnie poligloci o Nunesie - handlarzu narkotyków z Argentyny nie wspomnę. Statystycznie Polacy znają angielski lepiej niz inne narodowości.
Nie masz o czym pisać to nie pisz w ogóle, a nie wymyślasz problem tak gdzie go niema. Robaka u ans nie ma i chyba nie będzie.
Najpierw obejrzyj sobie to a potem się wypowiadaj.

http://www.youtube.com/watch?v=2FN3tdhnvrQ

A zdaje mi się że na konferencji Iliev sam odpowiadał na pytania, więc frakcja serbska na pewno sobie po angielsku radzi.

*Poza tym uważam że każdy zawodnik który marzy o jakiejś większej karierze niż polska ekstraklasa powinien uczyć się angielskiego. Pół roku chodzenia raz w tygodniu starczy, żeby już formułować pojedyncze zdania czy rozumieć co kto mówi. To możliwości żadnego piłkarza nie przekracza.

westersyl 24.06.2011 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1115758)

Jovanic - bardzo dobry angielski - mieszkał w Australii. Iliev - na konferencji potrafił się wysłowić. Jovanovic nie wiemy. Palijic - super angielski. O Nunesie nie wiesz nic, kibice w Ameryce Południowej traktują cię jak Boga kiedy grasz dobrze, kiedy grasz słabiej życzą Ci smieci, patrz Ronaldo Roberto Carlos - Corinthians. Nunes jest tylko pewnie jednym z wielu.

GaoFeng 24.06.2011 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 1115757)

Jak Robak sobie w Turcji z jezykiem jakos poradzil, to tez w kazdym innym kraju sobie poradzi, nawet w Polsce.:-p Zreszta wiekszosc polskich pilkarzy nie jest za bardzo uzdolniony jezykowo (Malecki czy Sobolewski do tych na pewno tez naleza, ale sa przeciez rowni i rowniejsi :>): Blasczykowski. Wichniarek czy Krzynowek np. juz od kilku lat w Niemczech graja (lub grali) i po prostu zle po niemiecku mowia.

Wracajac do tematu, sadze ze Robak jest calkiem niezlym napastnikiem, w Turcji strzelil np. wiecej bramek niz Pawel Brozek. Ale transferowe priorytety Wisly powinny byc inne.

riv 24.06.2011 13:57

Wszyscy chcą zmiennika dla Meliksona: http://www.transfermarkt.de/en/kamil...ler_35645.html czeski mini-Meleks

Kibic1928 24.06.2011 13:57

Czyli jeszcze napastnik ew bonusowo LO:-)

riv - nie widziałem kolesia wiec nie oceniam, ale staty takie sobie, 0 asyst...

serek.c2 24.06.2011 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez riv (Post 1115875)
Wszyscy chcą zmiennika dla Meliksona: http://www.transfermarkt.de/en/kamil...ler_35645.html czeski mini-Meleks

Co Wy z tymi propozycjami - jeden proponuje Kutasa, drugi Vacka...

GaoFeng 24.06.2011 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic1928 (Post 1115876)
Czyli jeszcze napastnik ew bonusowo LO:-)

riv - nie widziałem kolesia wiec nie oceniam, ale staty takie sobie, 0 asyst...

Poniewaz statystyka asyst Gambrinus Liga nie jest prowadzona przez transfermarkt.

Kibic1928 24.06.2011 14:46

Aha ok:-) zaraz zerknę na st Sparty może coś będzie.

Belzebub 24.06.2011 15:03

Freddy Adu - właśnie mu się kończy wypozyczenie w Turcji (jeszcze przez rok jest zawodnikiem Benfici Lizbona).. wydaje mi się, że u nas chyba lepiej już placą niż na zapleczu tureckiej Superlig.
http://www.transfermarkt.de/de/fredd...eler_8518.html

Marketingowo byloby to głosne nazwisko, ale czystko piłkarsko to nie jestem pewien czy nie zatrzymał się w w swoim "złotym" okresie dzieciństwa..

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl