![]() |
Ja słyszałem że 20% od wszystkiego, nawet od sprzedanej koszulki!!!!!!!!
|
Od koszulki nie, od cateringu nie, od biletow tak, od innych pamiatek nie. Sakany, volvo, keno itd. Tak.
|
Cytat:
|
Podobno od wszystkich pamiatek sponsorow vipow sky boxow ect od biletow nie
i to niewazne czy sponsor byl juz jak łysy im to dawał czy nie. tak samo nie wazne czy Klub sobie sam znalazl czy inny posrednik przyniosl (vide Totolotek) zawsze biora swoja prowizje tak wogole to oni juz sa chyba 1,5 roku moze zrobmy bilans kogo pozyskali a kogo stracili i zobaczymy jak to wyglada pozyskali - Totolotek (od innego posrednika) stracili - Szubryt, Lavard (?) |
Ta umowa z UFO to jest ....a skandal. Powinni najac jakiegos Harveya Spencera zeby zerwal to gowno. Cyrograf na 10 jebanych lat za co sie pytam ? Jakie sa z tego korzysci? Czy oni placa cokolwiek rocznie do kasy? Przecież za podpisanie czegoś takiego Wisla Krakow SA powinna pozwac Bednarza za umyslne dzialanie na szkodę spolki..
|
Wiesz, swego czasu dali forsę na spłatę należności, tak się kończy podpisywanie cyrografów z diabłem.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ktos pisal ze umowe negocjowal łysy z jakims Stryczkiem i Cupialowi powiedzieli ze zarobi na tym miliony wiec jekies gory to mity
ciekawe tez jak z tym: Prezes Gaszynski w styczniu Cytat:
ktos wie jak te rozmowy wygladaja? Prezesi biora ta Ufe na spotkania ze soba? Moze sa tu ludzi z firm co rozmawialy z Klubem? ja slyszalem ze czesc sponsorow nie chce negocjowac z "Niemcami" |
Cytat:
Więc nie wybielaj tutaj Bednarza, zwykłej ....y - nazywając gówno po imieniu. To on przywlókł te całe ufa do Wisły i to on przyklepał jakąś pojebaną dla Wisły umowę. Tutaj nie ma co wnikać w szczegóły, bo efekty a raczej ich brak każdy widzi, sponsora jak nie było tak nie ma. Jeśli mieli jakiś pomysł na dofinansowanie Wisły to by go realizowali a jeśli Bednarz to podpisał więc pewnie wszystko musiało się okazac stekiem bzdur. A z resztą, trzeba sobie uświadomić jedno. Czy ten sponsor jest, czy sponsora nie ma to po prostu jeden wielki huj. To tak zwana kropla w morzu potrzeb i 2-3mln nic w naszej sytuacji nie zmienią. Zresztą kto tyle da? Jeśli szlagierowe spotkanie ogląda 133tys w 40mln kraju? Więcej widzów uświadczysz stawiając bilborda na Rondzie Grunwaldzkim... |
Ostatnio oglądałem Cafe Futbol i była rozmowa z prezesem Ekstraklasa S.A. który mówił że prowadzą rozmowy z kilkoma firmami, które są zainteresowane sponsorowaniem ligi jako sponsor tytularny lub strategiczny. Rozważają opcje na 2 sponsorów (tytularny+strategiczny,główny). Padło pytanie kiedy? Padła odpowiedź koniec roku, początek przyszłego to najlepszy termin dlatego że duże firmy ustalają budżety na nowy rok i wówczas najchętniej ,,wchodzą" do sportu. Miejmy nadzieję, że dobra gra na koniec roku utwierdzi potencjalnego sponsora, że Wisła to dobry wybór.
Jeśli chodzi o UFA to powinniśmy zrobić wszystko aby renegocjować umowę lub ją rozwiązać, oni przecież nic nie robią. |
Cytat:
Do tego, tak jak zauważył raindog, pomyśl, gdzie mogłaby być dziś Wisła bez pieniędzy od UFA. Jak dla mnie był to po prostu wybór mniejszego zła. |
Była by tam gdzie jest obecnie.
Cytat:
Na bojkot też Wisłę było stać według łysego. |
to ja zadam pytanie w drugą stronę na ile opłacalna jest to umowa dla UFA? Ile do tej pory na niej zarobili? Bo na razie włożyli 2 mln złotych i ileś tam pieniędzy w zespół(ludzi), który przecież "pracuje" nad pozyskaniem sponsora. Nie chce za wszelką cenę bronić tej umowy, ale odbija się ona czkawką obu stronom.
|
Cytat:
Nie zdziwił bym się jak by na wpływach z "Gwiazdy dla Białej Gwiazdy" też położyli łapę. |
Madej wraz z dyskusją na jego temat poleciał do Polityki transferowej
|
@Dariook
Bez tych 2 baniek na spłatę zobowiązań z wniosku licencyjnego nie wiadomo, co by dziś było. Dobrze by było, gdyby ktoś zaznajomiony z przepisami wyjaśnił, jakie groziły nam wtedy konsekwencje. Na chwilę obecną wygląda to tak, że spłacamy UFA zaciągnięty wtedy kredyt. Szczerze wątpie, że UFA na chwilę obecną wyszła na tej transakcji na jakikolwiek plus. |
Jeśli to prawda co pisze Karcz w GK i faktycznie Kuchar dogadal się z SKWK to znaczy że rozmowy Kuchar - Cupiał są bardzo zaawansowane.
|
|
Jakiś czarodziej, który nie ma żadnego przedsiębiorstwa,zatem brak stabilnego dochodu. Pieniądze ma nie wiadomo skąd..od jakiś tajemniczych niemieckich przyjaciół. W Lechii się nie popisał. Szkoda gadać z takim.
|
Wygląda na to że jeśli nic się nie pogmatwa to derby będą z nowym właścicielem Kuchar spotyka się z prezydentem Krakowa
|
Nie daj Boże.
|
A tak mi się fajnie jeździło na mecze...
|
Nie nie nie nie...
Chroncie Nas od takich wynalazkow jak Kuchar... |
Niech mnie ktoś oświeci w kwestii Kuchara.
|
oświecać nie trzeba.
Kuchar to gołodupiec wykorzystywał Lechie do swoich biznesów. |
Był ktokolwiek na spotkaniu z nim?
SKWK chyba zgodziło się nie robić problemów w razie zakupu, więc chyba coś z tego wynika (abstrahując, czy były to tylko piękne słówka). Jest też możliwość, że po prostu mamy do wyboru Kuchara, albo IV ligę... |
Ale co to ....a za biznesmen który chuja ma a to co ma to firmy które soja za nim i mogą go finansować...?
|
Nic to nie zmieni ale za to będzie śmiesznie :)
|
Cupial jaj będzie chciał sprzedać to temu kto ma pieniądze i jest stabilny finansowo. Nie wiadomo jeszcze czy chce sprzedać wszystko czy tylko część udziałów.
|
Cytat:
Jest ktoś zorientowany, o co tak naprawdę poszło z nim w Gdańsku? Jakieś konkrety najlepiej, bo to, że pokłócił sie z kibicami można przeczytać wszędzie. |
Jak nie wiadomo o co to o kase. Kuchar w Lechii wpadl z wielkimi obietnicami czego on to nie zrobi. Nie zrobil nic, po czym wiedzac juz, ze sie bedzie z Lechii zwijal, wszystkie pieniadze w Lechie zainwestowane dzieki prawnikom przeistoczyl w dlug klubu wzgledem niego. Do tego doszly jeszcze jakies zawirowania z innymi, mniejszosciowymi akcjonariuszami Lechii. Podsumowujac - won z takimi inwestorami.
|
Ja również słyszałem o nim raczej słabe rzeczy, ale widocznie Cupiał jest pod ścianą, a Kuchar to jedyny chętny na naszą Wisełkę. Jego majątek to ponoć około 200 mln zł, czyli jakieś 5x mniej niż Cupiała.
Jednak prawda jest taka, że nie musi mieć kasy jak lodu, wystarczy, że będzie miał za sobą kilku inwestorów (sponsor koszulkowy+2,3 mniejszych sponsorów) od których można zainkasować pewnie 5-6 mln zł rocznie, jeśli nie więcej. Jakiś sensowny biznesplan, w którym uwzględni miejsce dla AP Wisły Kraków. Da popracować Gaszyńskiemu, który jest odpowiednim człowiekiem na zajmowane przez siebie stanowisko. Ludzi powinni dostać jasny i czytelny sygnał co dalej, trwamy w przeciętności czy wracamy do dawnych tradycji, czyli walki o mistrzostwo lub przynajmniej puchary co sezon. W Lechii mu nie wyszło, jednak z całym szacunkiem dla tego wspaniałego klubu, to Wisła jest bardziej rozpoznawalna, ma więcej tytułów na swoim koncie, mnóstwo kibiców, więc jeśli gość ma rozum i potraktuje to poważnie to powinno być nie najgorzej. Pytanie jest podstawowe, jak podejdzie to tego z pasją, czy potraktuje Wisłę jako kolejny biznes wyłącznie dla własnych korzyści. Czas pokaże.... |
Nie wiem co to za serwis KRK news ale przepisali chyba to co w innych
http://krknews.pl/wisla-krakow-idzie-pod-mlotek/ |
Przepisane głównie z DP i podlane okrągłymi zdaniami
|
niechce mi sie wierzyc zeby Cupial sprzedal pakiet wiekszosciowy
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Skąd ten biedak wziąłby tyle pieniędzy na kupno i na początek spłatę kawałka długu?
I ustalmy o co chodzi, o kupno Wisły Kraków czy o kupno pakietu większościowego. W 100% kupno nie wierzę. Stać go by było? wątpię. Pakiet większościowy też nie za bardzo rozumiem na jakiej zasadzie.. przykładowo Cupiał zostałby i miałby mniejszy pakiet ale w to też nie wierzę, bo nie miałby żadnej władzy i jaki sens byłoby siedzenie w klubie. Mniejszy pakiet dla sponsora? też nie będzie miał nic do gadania. Miasto z mniejszym udziałem? też nie wierzę. Miesiąc temu bank udzielił Telefonice pożyczkę w kwocie 250 mln złotych więc jak to się ma z tym, że banki nie pożyczą Telefonice grosza dopóki Cupiał nie pozbędzie się Wisły? |
Wg. mnie chodziło o to że Wisła nie moze byc finansowana przez TF bo jest po prostu nierentowna.
Nie wiem jak Nasi to obeszli, ale wg. mnie gwarancja że nawet grosz z pozyczki nie pojdzie na Wisłę i sru. A moze dali jakieś kwity pokazujące ze Wisła zaczyna byc rentowna? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl