Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

Pulpet 28.06.2022 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1587097)
@krysztal mam nadzieję że już sprawdziłeś ile klubów 1 ligi transmituje wszystkie swoje sparingi, żeby się nie okazało że to co dla ciebie jest fanaberia, to jest rzeczywistość.

Ty i inni dlaczego zakrzywiacie temat pod swoją tezę?
Niech nie transmitują sparingów niech ukrywają treningi. Jeśli tego potrzebują to ja się zgadzam BO NIE O TO MI CHODZI

Czy naprawdę nie można pokazać dwóch bramek w normalny sposób? bo chyba nie powiesz, że cokolwiek zobaczyłeś na ujęciu z drona?
Na pewno stanie się niesamowita krzywda i Wiśle i Stali i Garbarni jeśli kibice obejrzą jak padały bramki.

Karherop 28.06.2022 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pulpet (Post 1587103)
Niech nie transmitują sparingów niech ukrywają treningi. Jeśli tego potrzebują to ja się zgadzam BO NIE O TO MI CHODZI

Czy naprawdę nie można pokazać dwóch bramek w normalny sposób? bo chyba nie powiesz, że cokolwiek zobaczyłeś na ujęciu z drona?
Na pewno stanie się niesamowita krzywda i Wiśle i Stali i Garbarni jeśli kibice obejrzą jak padały bramki.

Problem w tym że wiele osób (już nie chce wskazywać które), przywiązuje zbyt wielką wagę do sparingów, gdzie to normalna jednostka treningowa, tyle że w starciu z rywalem. Jakoś nie widzę aby ktokolwiek żądał bramek z dzisiejszego treningu.

wolfy 28.06.2022 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pulpet (Post 1587103)

Ja osobiście nie widzę sensu nagrywania osobno całego sparingu z boku skoro i tak nie może być pokazany, żeby pokazać ew. bramki (o ile padną). Materiał z drona był do celów taktycznych, wycięli bramki i pokazali.
Niedługo mecze o punkty, ważne żebyśmy wtedy strzelali bramki. Waga tych sparingowych jest żadna, wielu już w sparingach strzelało - a potem w meczach o punkty znikali.

Drozd 28.06.2022 22:07

I co to będzie jak mecz o punkty będzie w TV i wszyscy zobaczą ? Całe skrywane zazdrośnie manewry wylezą na wierch. Czy to tak wypada?

LucjuszWielki 28.06.2022 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1587102)
Nie kupuję karnetu.Kupiłem raz w poprzednim sezonie.Zazwyczaj na pojedyncze mecze kupuję silver rzadziej gold.Po 3-4 meczach i tak wychodzi więcej niż za karnet na inny sektor.
Dodam że kupując silver czujesz się chyba najbardziej wydymany na całym stadionie.

Dlaczego wydymany na silverze? Byłem pare razy na goldzie z cateringiem i ciut lepszymi meijscami,ale czemu silver wydymka skoro sporo taniej?

MaLk 29.06.2022 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1587108)
Waga tych sparingowych jest żadna, wielu już w sparingach strzelało - a potem w meczach o punkty znikali.

Tym bardziej, że nawet nie wiadomo czy przypadkiem połowy z tych zawodników, którzy tam grali i strzelali za dwa dni nie będzie w klubie.

Tak czy inaczej, ostatnim naszym problemem w tym momencie jest to, z jakiej kamery pokazują bramki z (wczesnego) sparingu, tak jak bez większego znaczenia jest to, czy wrzucając zdjęcia z treningu będą one robione zza bramki w chwili treningu strzeleckiego czy ze środka w momencie wykonywania podskoków. W normalnych okolicznościach może i można byłoby zastanawiać się nad tym, co i jak wypada pokazywać kibicom, żeby czuli się dopieszczeni, ale obecnie normalnych okoliczności nie ma. Jesteśmy w chwili fundamentalnej zmiany... wszystkiego. Dajcie spokój.

Jaroo1 29.06.2022 13:02

Teraz to nasz problem polega na tym, ze Bałaziński odchodzi a miało być tak pięknie i mieli do końca okienka posad się trzymać. Tymczasem, gościu spierdala 2 tygodnie po konferencji gdzie zapowiedzieli krótkoterminowy "plan" - na zasadzie, że nie robimy roszad teraz w zarządzie żeby dodatkowo nie dokładać problemów i nie robić chaosu.

Także jak widać, już się słowa nie sprawdziły i kolejny plan nie wypala.

Arkadiusz.Czerepach 29.06.2022 14:20

serio Bałazinski odchodzi ?

chyba trio po lekturze forum doszlo do wniosku że to jednak przypał z tym nieprzyjeciem dymisji , problem w tym że nie te osobe z zarzadu pogonili ;)

Jaroo1 29.06.2022 14:20

https://sport.tvp.pl/60991062/wisla-...oradca-zarzadu

Arkadiusz.Czerepach 29.06.2022 14:30

no to cyrku c.d.

a to nie firma Królewskiego miała opracowywac ten algorytm ? coś mi umknęło

ReMix 29.06.2022 14:36

Krolewicz mial wylaczyc zydom internet..

aNouc 30.06.2022 09:22

Trening piłkarzy Wisły w Myślenicach:

https://www.youtube.com/watch?v=Jx9hm27i-Ic

krysztal 30.06.2022 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1587107)
Problem w tym że wiele osób (już nie chce wskazywać które), przywiązuje zbyt wielką wagę do sparingów, gdzie to normalna jednostka treningowa, tyle że w starciu z rywalem. Jakoś nie widzę aby ktokolwiek żądał bramek z dzisiejszego treningu.

Nie obracaj kota ogonem.Nie chodzi o wagę sparingów tylko chęć zobaczenia jak drużyna której kibicujesz strzela bramki a to zawsze cieszy obojętnie czy jest to sparing czy ligowy mecz

krysztal 30.06.2022 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1587110)
Dlaczego wydymany na silverze? Byłem pare razy na goldzie z cateringiem i ciut lepszymi meijscami,ale czemu silver wydymka skoro sporo taniej?

Na silverze dostajesz jedno danie(czyli bułkę z kiełbasą)i kubek napoju.Na goldzie pijesz i jesz w opór

azor 01.07.2022 05:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1587188)
Na silverze dostajesz jedno danie(czyli bułkę z kiełbasą)i kubek napoju.Na goldzie pijesz i jesz w opór

Pewnie stąd różnica w cenie ;)

aNouc 01.07.2022 18:51

Transmisja wideo z jutrzejszego sparingu Wisła vs GKS Jastrzębie zostanie przeprowadzona na kanale Wisły na YouTube:

Link: https://www.youtube.com/watch?v=xmS02CxZeOI

Początek o godz. 11:30

krysztal 02.07.2022 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1587224)
Pewnie stąd różnica w cenie ;)

Ale mi nie chodzi o różnicę w cenie między silver a gold tylko między silver a "zwykłym sektorem"Z resztą nie narzekam.Świadomie wybieram silver bo według mnie to poza skyboxami te miejsca dają największy zysk dla klubu

Szneka 02.07.2022 10:09

Kolejny mecz dziś gdzie nie ma Bashy w składzie. Co się z Nim dzieje?

ciacho 02.07.2022 10:39

Basha chyba wczoraj dopiero dołączył do zespołu

wolfy 02.07.2022 12:23

Nie tylko Bashy zabrakło, to był skład złożony głównie z młodych zawodników.

Karherop 02.07.2022 23:23

Fajny sparing z GKSem. Można pochwalić intensywność, powtarzalne budowanie akcji, widać że wielu młodych wyczuło szansę walki o 1 skład.

Myślę że fakt "oszczędzania" paru piłkarzy miał też ma celu odpoczynek przez Hapoelem Beer Scheva. Czeka nas bardzo ciężko sparing, wszakże rywal jest bardzo mocny. Oczywiście kwestia okresu przygotowawczego i na jakim poziomie mogą być Izraelczycy .

PS. Ci wszyscy którzy klnęli na klub za brak transmisji to oglądali? Czy było tylko narzekanie dla samego narzekania?

wolfy 03.07.2022 00:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1587285)
Fajny sparing z GKSem. Można pochwalić intensywność, powtarzalne budowanie akcji, widać że wielu młodych wyczuło szansę walki o 1 skład.

Myślę że fakt "oszczędzania" paru piłkarzy miał też ma celu odpoczynek przez Hapoelem Beer Scheva. Czeka nas bardzo ciężko sparing, wszakże rywal jest bardzo mocny. Oczywiście kwestia okresu przygotowawczego i na jakim poziomie mogą być Izraelczycy .

PS. Ci wszyscy którzy klnęli na klub za brak transmisji to oglądali? Czy było tylko narzekanie dla samego narzekania?

Sądząc po braku reakcji - nie oglądali.

Niemal w każdym okresie przygotowawczym jest taki mecz - ze słabszym rywalem, bez większości zawodników pierwszego składu, z eksperymentalnym składem ławkowiczów i młodych. Uważam że młodzi nie pokazali się jakoś szczególnie dobrze - za wyjątkiem może Starzyńskiego który naprawdę ładne bramki zdobył i na bank nieprzypadkowe - obie z podobnej pozucji. Poza tym Sobol bardzo dobrze wychodził na pozycje i pressował bramkarza oraz obrońców, ale nie dostał żadnej piłki przodem do bramki.

Osobiście nie jestem jednak tak pozytywnie nastawiony jeżeli chodzi o młodych - katastrofalne straty, złe przyjęcia, generalnie nie wyglądali dobrze na tle drugoligowca. Nie liczyłbym że wywalczą pierwszy skład i będą mocnym elementem, raczej uzupełnieniem, jak się poprawią. Kilku pewnie pójdzie na wypożyczenia żeby grać.

s1mone 03.07.2022 09:15

No chyba Ty nie oglądałeś Wolfy, bo druga bramka Starzyńskiego to dobitka na pustaka z 5tego metra, a drugi gol z dystansu to strzał Fazlagicia.

wolfy 03.07.2022 09:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1587287)
No chyba Ty nie oglądałeś Wolfy, bo druga bramka Starzyńskiego to dobitka na pustaka z 5tego metra, a drugi gol z dystansu to strzał Fazlagicia.

To musiałem pomylić. Oglądałem tylko raz, ale faktycznie - chyba druga to była dobitka.
Bardziej zwróciłem uwagę na przyjmowanie piłki na trzy metry i straty w środku boiska które z poważniejszym rywalem skończyłyby się groźną kontrą. Tutaj zwykle kończyły się niczym bo podobni technicy byli po drugiej stronie i nawet jak piłka im nie odskoczyła to kopali ją przed siebie i próbowali dogonić, co - dopóki w obronie grał pierwszy garnitur - oczywiście też prowadziło do straty.

Karherop 03.07.2022 14:34

Młodych można wyróżnić, wszakze grali z 2 ligowcem, a cała nasza ofensywa to byli młodzieżowcy: Szywacz, Chmiel, Duda, Młyński i Plewka, najstarszy z nich (22 lata). Do tego Wachowiak i Biegański.

Stworzyli całkiem sporo zagrozenia, powiem nawet że zdominowali spadkowicza z 1 ligi i z tego punktu można ich pochwalić.

Młodzi będą funkcjonować w tym zespole, ale nie wszyscy na raz i bardzo stopniowo. Mam jednak wrażenie że gdybyśmy na dziś mieli wystawić 11 under 22 lata to bylibyśmy top 3 w Polsce.

Biegański - Gruszkowski, Hoyo, Niewiadomski, Wachowiak- Starzyński, Plewka, Szywacz, Duda, Młyński - Barton

Każdy z szansami na grę w 1 lidze

aNouc 03.07.2022 15:13

Gole z wczorajszego sparingu Wisła 3-0 GKS Jastrzębie:

https://www.youtube.com/watch?v=KYNVlEuHHSc

Pulpet 03.07.2022 15:44

Ktoś, gdzieś już niestety nie pamiętam gdzie rzucił opinią, że niejaki Gądek na tą chwilę przerasta słynnego Gerrarda z Liibiąża.

Patryko 03.07.2022 15:45

Nie odbierajcie Danielowi Brudowi przydomku wiślackiego Gerrarda, na który tak ciężko zapracował.

Karherop 03.07.2022 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pulpet (Post 1587292)
Ktoś, gdzieś już niestety nie pamiętam gdzie rzucił opinią, że niejaki Gądek na tą chwilę przerasta słynnego Gerrarda z Liibiąża.

Jak już to Kante z Libiąża

Oglądałem mecz z odtworzenia już po hurra optymostycznych opiniach o Gądku i ani trochę nie podzielam tych opinii. Poprawny mecz na tle 2 ligowcow.

Chłopaczek jeszcze siedzi mocno w juniorach. Przyszłaby liga to by został zjedzony przez kibiców za swoją grę na alibi. Fizycznie to też mu dużo brakuje do seniorów.

krysztal 04.07.2022 06:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1587294)
Jak już to Kante z Libiąża

Oglądałem mecz z odtworzenia już po hurra optymostycznych opiniach o Gądku i ani trochę nie podzielam tych opinii. Poprawny mecz na tle 2 ligowcow.

Chłopaczek jeszcze siedzi mocno w juniorach. Przyszłaby liga to by został zjedzony przez kibiców za swoją grę na alibi. Fizycznie to też mu dużo brakuje do seniorów.

Tak oglądali.Czyli jednak można zrobić normalną transmisję i ani klub od tego nie zbankrutuje ani nie odkryjemy się z naszą super nowatorską taktyką i unikalnym ustawieniem

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl